Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-24, 19:29   #991
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Jeżeli dorwiesz go gdzieś w aptece, czy sklepie stomatologicznym, to zapewne zapłacisz ok 10zł, ale najlepiej poprosić orto o zapas wosku
Tak zrobię następnym razem bo teraz słowem nie wspomniała o żadnym wosku :/ A kolejną wizytę mam dopiero 17 czerwca ... Jutro mam zamiar wybrac się do sklepu stomatologicznego bo to zaczepianie pierścieni o policzki na dłuższą metę jest irytujące
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 19:34   #992
Niunia20
Rozeznanie

hej u mnie w stomatologicznym kosztował 8 zł. wosk ale postanowiłam ze nie bedę przepłacać poszłam do orto chociaż do wizyty były jeszcze ze 3 tygodnie i dostałam opakowanie za free potem przy normalnej wizycie znów poprosiłam i dostałam kolejne dwa opakowania nie ma jak oszczędność... a szybko marnuje wosk bo na pierścienie właśnie zakładam a jak jem to mi się on odkleja bo gryze 6 7 i 8

a i zapomniałabym ... ja też mam wizytę 17 czerwca o 19:30... najgorsze że tego dnia i egazmin z historii myśli ekonomicznej też

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2009-05-24 o 19:35
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 19:39   #993
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
hej u mnie w stomatologicznym kosztował 8 zł. wosk ale postanowiłam ze nie bedę przepłacać poszłam do orto chociaż do wizyty były jeszcze ze 3 tygodnie i dostałam opakowanie za free potem przy normalnej wizycie znów poprosiłam i dostałam kolejne dwa opakowania nie ma jak oszczędność... a szybko marnuje wosk bo na pierścienie właśnie zakładam a jak jem to mi się on odkleja bo gryze 6 7 i 8

a i zapomniałabym ... ja też mam wizytę 17 czerwca o 19:30... najgorsze że tego dnia i egazmin z historii myśli ekonomicznej też
A na noc tez zakładasz ten wosk?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Stary 2009-05-24, 20:57   #994
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam, maaaarudzisz

Zdolna dziołcha! Tylko ja bym wywaliła ten zamek, bo orto zapewne i tak przyklei nowy.. A przez te trzy tygodnie stada bakterii się przez niego przetoczą, a później to wyląduję w Twojej szanownej paszczy.. Ale jak zwykle ja tylko gadam, psioczę i marudzę
no baa, że zdolna
pewnie tak, ale lepiej zostawię
Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
To ciekawe,bo ja jakoś tego nie odczuwam ;] nudne? chcesz nas obrazić?
może nie nudne, ale każdy wątek "tematyczny" po jakimś czasie się nudzi - są jednak monotonne

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 21:07   #995
rudo-zielona
Zadomowienie

Smiechotka ja zapomniałam, że Ty tak zawsze ironią walisz Wybacz!

Wyluzuj- faktycznie jak posiedzisz dłużej, to wątki się powtarzają.

Do wszystkich: nie żebym postulowała jakiś czas temu założenie podforum aparatki. Może gdybyśmy zakładały osobne tematy do wszystkiego byłoby to jakoś łatwiej ogarnąć??
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 21:29   #996
sQuara
Rozeznanie

podtemat "gdzie orto w..." i juz mamy zawalone wszystkim i niczym... nie wiem jak dla mnie orto pomoc..i ten watek jest wystarczajace

i zeby nie bylo of to jutro ide do ortona 19 :O
sQuara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 21:32   #997
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuara Pokaż wiadomość
podtemat "gdzie orto w..." i juz mamy zawalone wszystkim i niczym... nie wiem jak dla mnie orto pomoc..i ten watek jest wystarczajace

i zeby nie bylo of to jutro ide do ortona 19 :O
jestem za
Gdzie orto w...
Orto-pomoc
i Orto-plotkowy

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 21:51   #998
smiechotka
Rozeznanie

A ja uważam, że to niepotrzebny bałagan i większość - zapewne tak jak ja się zleni i nie będzie zaglądać nigdzie.. :roll eyes:.
Ale róbta co chceta

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 22:12   #999
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
A ja uważam, że to niepotrzebny bałagan i większość - zapewne tak jak ja się zleni i nie będzie zaglądać nigdzie.. :roll eyes:.
Ale róbta co chceta
Zdecydowanie popieram smiechotke! Moim skromnym zdaniem takie rozdrabnianie wprowadzi jeszcze większy mętlik bo np ktoś nie będzie wiedział pod jaki temat podczepić pytanie to albo zadaje je w złym podtemacie albo w kilku naraz - i się robi śmimetnik bo i tak niczego nie będzie można znaleźć

A ja tak właściwie wpadłam, żeby się pochwalić że zaliczyłam matmę na 4,5 i najprawdopodobniej dzięki temu będę zwolniona z egzaminu (PS. dzięki wszystkim za trzymanie kciuków )

A żeby nie było tak całkiem off-topowo to powiem, że jutro mam wizytę w nowym gabinecie, więc nie omieszkam zdać relacji (ale zdjęcia niestety będą najwcześniej w weekend, jak wrócę do domciu )

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 23:43   #1000
Krzysino
Przyczajenie

Witam

22.04 założyłem Hassa i łuk na dół dodatkowo muszę nosić cudnowną maskę w nocy. Pierwsze 3 dni były totalną katastrofą. Teraz minął już miesiąc i jest bardzo dobrze. Miałem 28 przekręceń, niestety albo stety nie pękł mi szew, ani nie mam diastemy zdarzają się takie wyjątki ? Orto powiedziała mi że mam dodatkowo dwa razy przekręcić i tak zostawić ? Tak też zrobiłem niestety mam problem, przy ostatnim przekręceniu w końcu poczułem ból związany z hassem który wywołany jest wrzynaniem się drutu od hassa w podniebienie, boli mie non stop i nie wiem co z tym zrobić lecieć jutro do ortodontki mając nadzieje że coś to pomoże ?
Krzysino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 06:35   #1001
sQuara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
jestem za
Gdzie orto w...
Orto-pomoc
i Orto-plotkowy
ale to moje to nie bylo popracie pomyslu... poprostu stwierdzilam ze jak nagle zaczna sie sypac "Gdzie orto w..." to bedzie 100tematow kazda z nas ogladnie jeden i w zasadzie nic sie nie dowiemy z niczego...
jest dobrze jak jest.
dzisiaj orto... moze nowe gumeczki... !!
Stary 2009-05-25, 06:49   #1002
lolo2858001
Przyczajenie

Witam!

Mam pewien problem. Otóż mam wystającą dwójkę - wysuniętą mocno do przodu, którą orto

próbuje zrównać ze wszystkimi zębami. Lecz ta dwójka wcale nie cofa się do łuku, tylko wypycha

do siebie (do przodu) obok stojącą jedynkę. Kiedyś jedynki miałam równiusieńkie, a teraz jedna

jest odchylona.

I nie wiem co z tym zrobić. Proszę powiedzcie mi czy wszystko jest w porządku? Tak powinno

być?
lolo2858001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 07:42   #1003
22kasiunia
Rozeznanie

Hej jak nie macie gdzie kupić wosku to jest on na allegro za ok 10 zł, ja sobie kupiłam bo do swojego orto mam ok 50 km wiec mi się nie opłacało jechaća wosku używam bardzo dużo i dzięki temu od początku nie miała rzadnego otarcia no tylko jedna nadrzerka mi sie zrobiła ale to nie od ocierania wiec jak kogos bardzo ociera to uzywj duzooo wosku aby niedoprowadzic do bolących ran

Aparatka góra i dół 06.05.2009 ))
22kasiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 07:54   #1004
manka1982
Raczkowanie

A mi mija dzisiaj dwa miesiące z aparatem
ale ten czas... szybko leci
W środę zakładam dół, jak większość pamieta nadal nie wiem czy kryształ czy metal, jestem uczulona na nikiel i boje sie ze zapłacę zamiasta taniej to za dwa aparaty. Wiem wiem, że sa antyalergiczne, ale one równiez zawieraja w sobie troszeczke niklu

manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 08:42   #1005
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez manka1982 Pokaż wiadomość
A mi mija dzisiaj dwa miesiące z aparatem
ale ten czas... szybko leci
W środę zakładam dół, jak większość pamieta nadal nie wiem czy kryształ czy metal, jestem uczulona na nikiel i boje sie ze zapłacę zamiasta taniej to za dwa aparaty. Wiem wiem, że sa antyalergiczne, ale one równiez zawieraja w sobie troszeczke niklu
ja mam bezniklowy mini metal. Mój jest, o ile dobrze pamiętam, tytanowy. Też się bałam, że będzie kosztował kosmos, ale nie było źle: 1500 zł, tyle co zwykły. Pamiętam, że orto takiego nie miał i mi skądś sprowadzał.

Gonia, zmieniłas orto w trakcie leczenia? Czy źle Cię zrozumiałam (nowy gabinet)?

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 13:12   #1006
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
A na noc tez zakładasz ten wosk?
oczywiście że tak wosk noszę 24h/24h ale to długa historia.... w skrócie chodzi o mój biedny uszkodzony język.
Stary 2009-05-25, 14:50   #1007
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość
Gonia, zmieniłas orto w trakcie leczenia? Czy źle Cię zrozumiałam (nowy gabinet)?
Ja nie zmieniłam orto, ale orto zmieniła gabinet Przeniosła się po prostu do nowego, większego gabinetu

Stary 2009-05-25, 15:02   #1008
rudo-zielona
Zadomowienie

Goniu a do kogo chodzisz?
Stary 2009-05-25, 16:01   #1009
agatam2211
BAN stały

GG do agatam2211

hey wszystkim! Jestem tu nowa. Mam od dzisiaj załozony aparat podniebienny. Słyszałam że to zęby strasznie bola i nie mozna jeść. Mi jakos tylko przy mówieniu przeszkadza i drazni mnie ten metal. Możenie mi napisac co mnie czeka i wasze historie z tym aparatem? Będzie wdzieczna. aga i moja ort kazała mi jedzienie kroic na małe kawałki czy to jest konieczne? Jak mam jeść w publicznych miejscach?
agatam2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-25, 16:17   #1010
sQuara
Rozeznanie

uwaznie) uwaznie
ja mam od 2tygodni. jezyk boli... w kontakcie z alkoholem jeszcze bardziej :O no ale to wiadomo ukrwienie sie zmienia itp:P
zeby..no nie wiem dzisiaj mam podkrecany moze wtedy
a nie nalezy jesc twardych chyba zeby dac odpoczac zebom.. myslalam ze zeby nie zerwac zamka(?) ale przy samym podniebiennym chyba nie
Stary 2009-05-25, 16:31   #1011
agatam2211
BAN stały

GG do agatam2211
Thumbs down Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

własnie jem kawałek chleba i wchodzi i pod ten drut cały czas...chyba sie przerzuce na jogurt bo to jest strasznie uciazliwe:-( ktos jakby nie wiedział że mam opart bo go nie wiedac pomyslałby ze jestem anorektyczką bo tak wolno jem heh
agatam2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 16:58   #1012
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatam2211 Pokaż wiadomość
hey wszystkim! Jestem tu nowa. Mam od dzisiaj załozony aparat podniebienny. Słyszałam że to zęby strasznie bola i nie mozna jeść. Mi jakos tylko przy mówieniu przeszkadza i drazni mnie ten metal. Możenie mi napisac co mnie czeka i wasze historie z tym aparatem? Będzie wdzieczna. aga i moja ort kazała mi jedzienie kroic na małe kawałki czy to jest konieczne? Jak mam jeść w publicznych miejscach?

Grono z łukiem podniebiennym powiększa się o kolejne osoby a masz zamki już na ząbkach?? czy tylko sam łuk na podniebieniu?? zęby faktycznie nie ma co ukrywać przez kilka dni są obolałe, ale da się wytrzymać. Ja już łuk podniebienny mam miesiąc i przestał mi już przeszkadzać, jedzenie jeszcze troszkę plącze się o drut,ale nauczyłam się językiem wychodzić z opresji. do wszystkiego się przyzwyczisz

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuara Pokaż wiadomość
uwaznie) uwaznie
ja mam od 2tygodni. jezyk boli... w kontakcie z alkoholem jeszcze bardziej :O no ale to wiadomo ukrwienie sie zmienia itp:P
zeby..no nie wiem dzisiaj mam podkrecany moze wtedy
a nie nalezy jesc twardych chyba zeby dac odpoczac zebom.. myslalam ze zeby nie zerwac zamka(?) ale przy samym podniebiennym chyba nie
fakt boli wczoraj na grillu jak piłam piwo zauważyłam że potwornie szczypie mnie za język i policzek co się okazało mam skaleczony policzek od rurki wysuną mi się drucik i teraz za niego zaczepiam ciekawe dlaczego??

dzisiaj przeżyłam chwile grozy udławiła bym się tabletka od bólu gardła źle by się to skończyło żeby nie siostra mojego Tż-ta

Edytowane przez elinka20
Czas edycji: 2009-05-25 o 17:10
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 17:10   #1013
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Goniu a do kogo chodzisz?
Do dr Lucyny Kowalskiej

Ale muszę przyznać, że ten nowy gabinet ma po prostu boooski Zdecydowanie większy od poprzedniego, z wygodnymi kanapami w poczekalnie i świetnie urządzony Ale niestety co za tym idzie - cennik też poszedł w górę Babka stwierdziła, że skoro od '94 roku nie zmieniała nic w cenniku to chociaż teraz z okazji nowego gabinety podniesie ceny

Co do wizyty to znowu mam założone off-sety do wyciągnięcia dwójek, później znowu będziemy zamykać szpary które mają się teraz porobić i najprawdopodobniej na tym koniec - czyli sierpień/wrzesień ściągamy!!!

Stary 2009-05-25, 17:21   #1014
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
Do dr Lucyny Kowalskiej

Ale muszę przyznać, że ten nowy gabinet ma po prostu boooski Zdecydowanie większy od poprzedniego, z wygodnymi kanapami w poczekalnie i świetnie urządzony Ale niestety co za tym idzie - cennik też poszedł w górę Babka stwierdziła, że skoro od '94 roku nie zmieniała nic w cenniku to chociaż teraz z okazji nowego gabinety podniesie ceny

Co do wizyty to znowu mam założone off-sety do wyciągnięcia dwójek, później znowu będziemy zamykać szpary które mają się teraz porobić i najprawdopodobniej na tym koniec - czyli sierpień/wrzesień ściągamy!!!
gratulacje i jak zadowolona jesteś z efektu?
Stary 2009-05-25, 17:27   #1015
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
gratulacje i jak zadowolona jesteś z efektu?
Jak na razie tak, ale zobaczymy co będzie jak już orto ściągnie mi aparat

Stary 2009-05-25, 17:34   #1016
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Jak na razie tak, ale zobaczymy co będzie jak już orto ściągnie mi aparat
na pewno będzie świetnie zobaczysz będziesz knajstępnym przykładem co może zdziałać druciak
Stary 2009-05-25, 17:52   #1017
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Do dr Lucyny Kowalskiej

Moja koleżanka z Wrocławia szuka dobrego orto, możesz podać nowe ceny?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-25, 18:22   #1018
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Moja koleżanka z Wrocławia szuka dobrego orto, możesz podać nowe ceny?
No właśnie nie dopytałam się dokładnie o wszystkie ceny, ale za zwykłą wizytę z 2 łukami jest teraz 100zł, a z wymianą łuków 150zł - na razie tyle wiem

Ale możesz jej podać stronkę tego gabinetu http://bajkadent.pl - na razie strona jest w budowie, ale na pewno jak ją skończą to będzie tam aktualny cennik

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
na pewno będzie świetnie zobaczysz będziesz knajstępnym przykładem co może zdziałać druciak
oby

Stary 2009-05-25, 19:08   #1019
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
A ja tak właściwie wpadłam, żeby się pochwalić że zaliczyłam matmę na 4,5 i najprawdopodobniej dzięki temu będę zwolniona z egzaminu (PS. dzięki wszystkim za trzymanie kciuków )
Zdolniacha .

A ja już za tydzień mam wizytę nene

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 19:10   #1020
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatam2211 Pokaż wiadomość
własnie jem kawałek chleba i wchodzi i pod ten drut cały czas...chyba sie przerzuce na jogurt bo to jest strasznie uciazliwe:-( ktos jakby nie wiedział że mam opart bo go nie wiedac pomyslałby ze jestem anorektyczką bo tak wolno jem heh
Pocieszę Cię Ja od prawie tygodnia jem same zupy

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości