|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
|
|
|
#4232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
Cytat:
Wszystkie Kubaski to duże chłopaki Ja to panicznie boję sie pająków i żuczków wszelakich, świerszczy, pasikoników...
|
|
|
#4233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak propo tematu. Bardzo chciałabym przygarnąć kotka jak już będe w domku i nie będe pracować. Ale niektóryz mówią żeby poczekać na dziecko żeby sprawdzić czy nie ma alergii. Co o tym myślicie? Mi się wydaje że jak od początku będzie zwierzątko w domu to raczej nie powinien mieć alergii. Ale już sama nie wiem. Nie chce więcej czekać bo potem znowu wróce do pracy i nie będzie czasu na kota. Cytat:
Dla mnie to najobrzydliwsze zwierzęta na ziemi.
|
||
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz, kwestia gustu
Dla mnie to włochate, obrzydliwe stworzenia, a fuj.....
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja też się boję robaków wszelakich, brrr...
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
Ale się rozpisalyscie , musze az nadrobic
![]() I prosze o waszą opinie , co myslicie na temat tych zaproszen slubnych?ładne? http://www.allegro.pl/item640863141_...k_woskowy.html
|
|
#4239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja sie nie boje ze moje dzieciatko bedzie uczulone na nasze futrzaki. Cytat:
w 3/4 to tylko po domu śmigam, bo moje krągłości zmierzają ku łydce az do przedkolanko ![]() Cytat:
A jak juz koniecznie chce na pleckach to brzuch staram sie troszke ułozyc boczkiem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
... ... a tak wogóle to mam nadzieję, ze mój Dawidek nie będzie chciał smoka ![]() no widzisz, o tym nie pomyslałam ![]() jaka piękna willa! Cytat:
Cytat:
![]() a historia smutna ... szkoda tego chłopca
|
||||
|
|
|
#4241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ale fajnie, ze tak sobie super radzisz! ... ja własnie przed chwilą dostałam telefon od małża: jaki kolor klinkieru na komin??? No on chyba zwariował! Ja mam kolor wybierać przez telefon Cytat:
Cytat:
No własnie - bez kredytu ani rusz ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Słońca! Byłam tu rano i co???
No więc w skrócie: Mariolko trzymam kciuki za Ciebie i Antonia ! ![]() p4w zamówiłam tę kołyskę ![]() Tulipfever śliczną parę tworzycie z mężem Miramej masz słodki brzuszek Bidroneczko, ja byłam jedną z 8 Aleksander w klasie, nie przeszkadzało mi to jakoś specjalnie więc wcale się nie martw tym, że imię popularne czy nie. Eleeri fajny artykuł Trzymam kciuki za pozostałe dziś wizyty i gratuluję Gizmiatko dobrych wyników Złożyliśmy dziś łóżeczko jak już wszystko będzie gotowe to strzelę Wam fotkę. Małż musi jeszcze poprzestawiać meble, zawiesić półki no i trzeba tam posparzątać, a na koniec naklejki na ściany i będzie cycuś glancuś Mamusie - czy któraś się wybiera na targi Mother and Baby 13/14.06. w Warszawie? bo ja się chyba tam przejadę z małżem, chcę pomacać te pieluchy z pieluszkarni zanim wydam na nie fortunę i mam nadzieję, że może jakieś inne rzeczy w promocyjnych-targowych cenach da się kupić
|
|
|
|
#4243 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-3 male -1 wiekszy i cieplejszy Mysle, ze wystarczy. Cytat:
Cytat:
Dzisiaj idziemy z mezem na obchod po klinice, w ktorej mam rodzic. Ciekawa jestem, jakie bedziemy miec wrazenia, pomyslec, ze to juz niebawem bedzie sie dzialo naprawde... ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Dzieki, milo to uslyszec/przeczytac Koniecznie zamiesc fotke lozeczka!
|
|
#4244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A widzisz - za to synek mysli przyszłościowo ![]() Cytat:
![]() Fotki koniecznie wstaw Jak będziesz już po tych targach, to napisz coś o tych pieluszkach
|
|
|
#4245 |
|
BAN stały
|
Witajcie, ja wstawiłam drugą pralkę, ale mam dość już po segregowaniu i usuwaniu metek. może zaraz coś doschnie to zacznę prasowanie. najpierw białe poszły, a teraz te na 30 st. w sumie będzie ok 8 pralek
oczywiście nie pełne ale wg temp i kolorów tak mi wychodzi. amelka ma rochę tych ciuszków ja w nocy jak się budzę to muszę najczęściej przewrócić się na drugi bok bo ten, na którym leżę mnie boli do łazienki rzadko kiedy chodzę a jak coś to już nad ranem. a co do kocyków to jak mam jeden o narmalnych rozmiarach - 160x200 i dwa małe 90x110, myślę ze wystarczy bo pewnie w ruch pójdą pieluszki flanelowe a w ostateczności rożki (też mam 2 - jeden miękki a drugi z wyjmowanym usztywnieniem kokosowym)gizmiatko cieszę się że wszystko ok Tulipfever śliczne mieszkanko i ty i super zdjęcia aniu a domek cudny - jak ja ci zazroszczę miramej, brzusio pierwsza klasa wredna Afrodyta, fajne te zaproszenia - sobie szukasz?? a co do wszelkiego rodzaju robactwa - bo była dyskusja z tego co wyczytałam - to ja się nie brzydzę niczego - lubię motyle,ćmy, żabki ,koniki polne, pająki no i w ogóle dla mnie mogą być chyba bym do ręki nie wzięła ropuchy i jaszczurki. |
|
|
|
#4246 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny dziekuje za wszystkie kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() pisze dopiero teraz bo nie mialam czasu wczesniej na wizycie wszystko ok - jeszcze nie rodze uffff co do tych skurczy i boli - to podobno teraz normalne i mam sie nie martwic, zwiekszyla mi dawke magnezu i dostalam jakies dopochwowe cos przeciwgrzybiczne, tak profilaktycznie mowila, ze wszystkim daje w tym stadium no i decyzja zapadla - rodze u mojej dr w innym miescie, ogolnie jesli do 38tyg maly sie nie obroci glowka w dol to robimy ciecie a jesli sie obroci i np gin zobaczy, ze zaczyna sie robic male rozwarcie albo lozysko jest stare to sie umowimy i przyjade do szpitala i wywolamy porod ogolnie mowi, ze wszystko zrobia zeby bylo jak najlepiej, postaraja sie ochronic krocze, ciac bedzie tylko w ostatecznosci, no i beda sie starac zeby bolalo jak najmniej - zoo nie daja, ale daja czopki i znieczulenie domiesniowe jakby co ale gin jest dobrej mysli i moze szybko pojdzie ![]() nie mam sily Was nadrabiac - przez te przeprowadzki i wszystko jestem przemeczona i juz mi sie nic nie chce
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
To chyba je zamowie...Bo mialam juz zamowione inne u mnie w miescie zamowilam w takim sklepie i siedzialam tam z godzine wybieralismy z Tż zaproszenia,cytat itp i facet mial zadzwonic jak projekt bedzie gotowy. Nie odzywal sie miesiac a jak tam poszlam to okazalo sie ze wszystkie dane zgubil... taka bylam wkurzona - jak mozna tak prowadzic biznes, po prostu niepowazny facet.... wrrrr
Nadrobiłam juz was ![]() Miramej cudny brzuszek taki proporcjonalny ![]() Gizmiatko super ze wszystko dobrze z maleństwem ![]() Tulipfever sliczna z Ciebie mamusia, a zdjecie na rowerze boskie! Ale nie jezdzij juz!!
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2009-05-25 o 17:10 |
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwazniejsze ze wszystko ok z toba i malym
|
|
#4249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj spadam. Do jutra
|
|
|
#4250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo naklejki chcę zamówić dopiero jak będa poustawiane wszystkie meble żeby mieć pojęcia gdzie co wcisnąć Miramej napiszę wszystko czego się wywiem. Jeszcze skontaktuję się z tą kobitą mailowo i spytam czy na pewno na targach będzie można kupić i czy będzie miała te "modele", które mnie interesują. Chcę zobaczyć czy nie są za bardzo wypukłe i jakie są w dotyku...no i tak ogólnie Cytat:
poród masz obgadany, to też fajnie, że wiesz na czym stoisz. Daleko masz te tego drugiego miasta gdzie miałby się odbyć poród?No i odpoczywaj dziś do wieczora koniecznie! należy Ci się |
||
|
|
|
#4251 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
super wiadomości, to twój maluch jak moja Amelka główką do góry... miejmy nadzieję że się jeszcze obrócą... |
|
|
|
|
#4252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pa Cytat:
|
|
|
#4253 |
|
BAN stały
|
Wredna Afrodyta, jszcze tu znalazłam fajne zaproszenia
http://naslub.pl/index.php?cPath=9_65 http://www.zaproszeniaonline.com.pl/index.php http://www.zaproszenia-slubne.com/slubne/index.php w ogóle taki wybór że szok |
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje Skierko
zamowie chyba jednak tamte bo juz nie mam isly szukac , a na koniec czerwca mi sa potrzebne. Slub dopiero w pzadzierniku , ale znajomych ze studiow musze zaprosic wczesniej bo pozniej to nic nie wiadomo.A Tż oczywiscie zrzucił szukanie zaproszen na mnie...
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
No jeśli tylko będę się czuła w miarę dobrze
![]() Afrodytko, my w zeszłym roku (wczoraj była rocznica ) też mieliśmy niezły zgryz z zaproszeniami. W końcu zdecydowaliśmy się na takie z naszym zdjęciem. Pomyśleliśmy, że może być fajną pamiątką dla nas, rodziny czy innych bliskich.
|
|
|
|
#4256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ze już masz łóżeczko i plan umeblowania pokoju Cytat:
Ja się ostatnio załamałam, bo pani położna nam powiedziała, że krocze jest nacinane prawie zawsze oczywiście można się nie zgodzić, ale wtedy nie wiadomo czy nas nie porozrywa i będą większe szkody ![]() Powiedziała też, większe szanse na ochornę krocza mają te panie, które mają długi staż małzeński a chyba raczej staż w ewspółżyciu, bo są rozciagnięte??? ![]() Ja i tak do końca będę walczyła z tym żeby mnie nie nacięli ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą mam fajną fotke klejnotów, których nie da się pomylić z czymś innym. Przynajmniej mam taka nadzieje
|
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
W końcu zacznę kopiować te posty do worda na wszelki wypadek
![]() Ale raz miałam tak, że napisawszy wiadomość wyświetlił się oczywiście error, odświeżanie nic nie dało, a jak wróciłam po kilku godzinach to okazało się, że post się jednak zamieścił gdybym się bardziej uparła i klikała "wyślij" więcej razy to może okazałoby się, że wykeliłam 10 takich samych postów ![]() Co do pokoju, to ja tak tz cisnę, bo ten pokoik do tej pory robił za składzik wszystkiego nierozpakowanego do tej pory z przeprowadzki i śmieci typu reszta gipsu, kleju itp. miałam czarne wizje, że Adaś będzie się mościł do snu w tym gipsie, bo nie zdążymy tego uporządkować teraz przynajmniej jestem spokojniejsza, bo widzę w niedalekeij przyszłości koniec urządzania ![]() Cytat:
też się troszkę podłamałam, bo bardzo chciałabym wyjść z tej imprezy nietknięta...ale pewnie marne na to szanse jeśli cały presonel z góry takie nacięcie zakłada
|
|
|
|
|
#4259 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jaką pościel masz do niej? fajne muszą być takie targi - szkoda, ze ja mam tak daleko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my w czerwcu będziemy mieli trzecią - jejku jak ten czas leci
|
|
|
#4260 |
|
Zadomowienie
|
A tak wogóle to udało mi się wygospodarować miejsce w szafie dla maleństwa. Bedzie miał całe 1/3 szafy. Z tym że tam nie ma półek tylko na wieszaki. Ale dokupie takie szmaciane półki które się wiesza w miejscu tego metalowego pałąka i będą pólki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

zdrowy wszystko w normie jest

Dla mnie to najobrzydliwsze zwierzęta na ziemi.

No on chyba zwariował! Ja mam kolor wybierać przez telefon

oczywiście można się nie zgodzić, ale wtedy nie wiadomo czy nas nie porozrywa i będą większe szkody