Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-25, 20:24   #391
Jorelia
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
R----> lekkie W

1. 3 kromki kwadratowe razowca, plaster twarogu półtłustego, 3 plastry wędliny, troszkę Delmy, pomidor, ogórek, szczypiorek, kubek mleka 2% z kakao nat.

2. grahamka z masłem, jajkiem, pomidorem, ogórkiem,rzodkiewką,sałat ą

3. kefir mały, 2 plasterki ogórka, rzodkiewka, łyżeczka płatków migdałowych

4. udko gotowane spore bez skóry, fasolka zielona, garstka makaronu razowego

bieg 50 minut+marsz 10 minut

5. serek wiejski zwykły, sałata, ogórek, pietruszka

Proszę bardzo o ocenkę
Czy po aerobach nie powinno się przypadkiem jeść węgli?
A tak poza tym, to wydaje mi się, że powinnaś dorzucić więcej nnkt - łyżeczka płatków migdałowych to trochę mało
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 20:54   #392
pidzamcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Takie jeszcze nie testowałam Ale za to bardzo mi smakuje ten z chilli
A ja właśnie chciałabym bardzo przetestować z chilli ogólnie to bardzo dobry z imbirem jest, tak bardziej buraki czuć , lepszy niż z żen-szeniem

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Tuppence_ Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że bardzo ładnie, ale ja się nie za bardzo znam. Mogę wiedzieć, ile to razem kcal (jeśli liczysz)?
Sama nie wiem ile to może mieć kalorii ale tak na oko wydaje mi się z... 1600-1700 sama nie wiem ... ale ponoć liczenie kcal nie jest takie istotne, bo tu chodzi o jakość
pidzamcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 20:57   #393
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez Treissi Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu czytam na bieżąco Wasze jadłospisy i na ich podstawie staram się układać swoje. Jednak nie jestem pewna czy są one dobrze ułożone i nie zawsze wychodzi mi tak jak zaplanuje Może jak zacznę tu pisać to będzie lepiej z trzymaniem się planu Tak więc proszę o ocenę jutrzejszego jadłospisu

Śniadanie I:
Po 2 łyżki: płatków owsianych, otrąb i musli z 3/4 szkl mleka 2%; kromka chleba żytniego z pomidorem; brzoskwinia albo arbuz.

Śniadanie II:
3 kromki chleba żytniego z polędwicą drobiową, pomidorem i ogórkiem.

Obiad:
1/3 woreczka ryżu basmati, kalafior, sałatka z pomidora i ogórka o jogurtem naturalnym.

Podwieczorek:
Serek homo naturalny z orzechami.

Kolacja:
Pół makreli z kromką chleba żytniego. Jem 2-3 h przed snem.
Ale co to jest R,U czy P?
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 21:00   #394
Tuppence_
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo prosze o ocenę mojej jutrzejszej redukcji. Dieta 1400-1500 kcal

Ś: 6 łyżek płatków owsianych, 1 łyżka otrąb pszennych, małe jabłko, cynamon, 100 g jogurtu nat.,mleko do kawy;=330 kcal
II Ś: serek homo, łyżka jogurtu nat. dla upłynnienia konsystencji, banan; =210 kcal
O: 40 g kaszy gryczanej, 100 g piersi z kurczaka smażone na oliwie, 225 g fasolki szparagowej;=350
P: jajecznica z 2 jaj na oliwie, kromka z polędwicą i warzywami, kilka warzyw; =330 kcal
K: 225 g kalafiora; 150 g wieśniaka light z tuńczykiem, pomidorem; =210 kcal
Podnoszę i ładnie proszę.
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 21:03   #395
naughtyprincess
Raczkowanie

moje dzisiejsze R
śniadanie : jogurt diat z lidla + otręby tragedia. jogurtów na R nie powinno się jeść. co to za śniadanie?brak białka. dlaczego nie można jeść jogurtów ?
II śniadanie : duże jabłko + kubuś tragedia. jabłko to nie posiłek ale ja nic innego nie wcisnę
obiad : 1 mielony ( z mięsa drobiowego) + brokuły + surówka (młoda kapusta , rzodkiewka , marchewka , majonez ) tragedia, gdzie białko ?? jest białko zwierzęce mielony
deser (po 1,5 godz po obiedzie) : lód twister (dziś jest straszny upał a jutro ma być 30stopni)
podwieczorek : brokuły surówka (ta co na obiedzie ) powinny być NNKT
kolacja : serek wiejski light + truskawki
Owoce lepiej jeść w 1 części dnia nie jadłam truskawek chyba z pół roku i mi się bardzo ich chciało .

proszę o ocenę .
naughtyprincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 21:12   #396
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:

Ś: 6 łyżek płatków owsianych, 1 łyżka otrąb pszennych, małe jabłko, cynamon, 100 g jogurtu nat.,mleko do kawy;=330 kcal ja bym wywaliła jogurt i zamiast niego dodała serek homogenizowany, bo jogurt to same węglowodany proste i tak to mało białka
II Ś: serek homo, łyżka jogurtu nat. dla upłynnienia konsystencji, banan; =210 kcal może być, chociaż ja zamiast tego serka, który jadłaś na śniadanie dodała bym orzechy
O: 40 g kaszy gryczanej, 100 g piersi z kurczaka smażone na oliwie, 225 g fasolki szparagowej;=350 ładnie
P: jajecznica z 2 jaj na oliwie, kromka z polędwicą i warzywami, kilka warzyw; =330 kcal ładnie
K: 225 g kalafiora; 150 g wieśniaka light z tuńczykiem, pomidorem; =210 kcal wywaliła bym tego wieśniaka light, odtłuszczony nabiał jest niezdrowy, m.in wypłukuje organizm z witamin, jak już koniecznie ten serek to półtłusty, ale ja zamiast serka wzięła bym więcej tuńczyka
Bardzo proszę. Oceniałam według mojej wiedzy i tego co wyczytałam na wizażu, choć powiem ekspertką nie jestem jednak ciesze się jeśli się na coś przydałam
Stary 2009-05-25, 21:12   #397
agussssia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naughtyprincess Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze R
śniadanie : jogurt diat z lidla + otręby tragedia. jogurtów na R nie powinno się jeść. co to za śniadanie?brak białka. dlaczego nie można jeść jogurtów ?
II śniadanie : duże jabłko + kubuś tragedia. jabłko to nie posiłek ale ja nic innego nie wcisnę
obiad : 1 mielony ( z mięsa drobiowego) + brokuły + surówka (młoda kapusta , rzodkiewka , marchewka , majonez ) tragedia, gdzie białko ?? jest białko zwierzęce mielony
deser (po 1,5 godz po obiedzie) : lód twister (dziś jest straszny upał a jutro ma być 30stopni)
Owoce lepiej jeść w 1 części dnia nie jadłam truskawek chyba z pół roku i mi się bardzo ich chciało .

proszę o ocenę .
jogurty to węgle. a poza tym są słodzone itp
a no tak białko jest w obiedzie ale nie ma węglowodanów .
na drugie śniadanie chociaż dodaj serek wiejski albo naturalny
na podwieczorek orzechy
śniadanie powinno być duże bo rozkręca metabolizm

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 21:18   #398
Treissi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
Ale co to jest R,U czy P?
Przepraszam wcięło mi gdzieś słowo redukcja

Grzeczne dziewczynki idą do raju,
Niegrzeczne mają raj na ziemi.
Treissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 21:26   #399
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
moje dzisiejsze R
śniadanie : jogurt diat z lidla + otręby tragedia. jogurtów na R nie powinno się jeść. co to za śniadanie?brak białka. dlaczego nie można jeść jogurtów ? można, tylko powinno się ich unikać, ponieważ jogurty to same węglowodany proste
II śniadanie : duże jabłko + kubuś tragedia. jabłko to nie posiłek ale ja nic innego nie wcisnę to bardzo niedobrze
obiad : 1 mielony ( z mięsa drobiowego) + brokuły + surówka (młoda kapusta , rzodkiewka , marchewka , majonez ) tragedia, gdzie białko ?? jest białko zwierzęce mielony a jaki duży był ten kotlet? i brak węglowodanów złożorych takich jak ryż naturalny, makaron pełnoziarnisty, kasze
Owoce lepiej jeść w 1 części dnia nie jadłam truskawek chyba z pół roku i mi się bardzo ich chciało . Rozumiem, ale na R owoce powinno się jeść do 16. Na śniadanie z powodzeniem można zjeść np. owsiankę z truskawkami jest pyszna i zdrowa i jak najbardziej polecana na R

proszę o ocenę .
Bardzo kiepski jadłospis pod względem ilościowym jak i jakościowym.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

[quote=Treissi;12460399]Od jakiegoś czasu czytam na bieżąco Wasze jadłospisy i na ich podstawie staram się układać swoje. Jednak nie jestem pewna czy są one dobrze ułożone i nie zawsze wychodzi mi tak jak zaplanuje Może jak zacznę tu pisać to będzie lepiej z trzymaniem się planu Tak więc proszę o ocenę jutrzejszego jadłospisu

REDUKCJA

Śniadanie I:
Po 2 łyżki: płatków owsianych, otrąb i musli z 3/4 szkl mleka 2%; kromka chleba żytniego z pomidorem; brzoskwinia albo arbuz. Wywal otręby i muesli i daj więcej owsianych, fajnie jak byś zamiast mleka dała s.homo nat. ale rozumiem, że może nie smakować (ja jestem na to przykładem), chleb to nie tylko z pomidorem, ale z jakąś wędlinką

Śniadanie II:
Może zamiast 3 kromek 2 i jeszcze jakiś owoc?
Obiad:
1/3 woreczka ryżu basmati, kalafior, sałatka z pomidora i ogórka o jogurtem naturalnym.
zamiast ryżu basmanti ryż brązowy, a gdzie jakieś białko?
Podwieczorek:
ok, ale mam nadzieję ze tych orzechów to co najmniej garść
Kolacja:
Pół makreli z kromką chleba żytniego. Jem 2-3 h przed snem.a jakieś warzywka?[/quote]
Ogólnie nie jest żle tylko dodaj koniecznie białko do obiadu i śniadania i do obiadu to może jakąś oliwę do warzyw, bo się z nich witaminy nie przyswoją. Proszę oceniłam według wiedzy, którą zdobyłam, ale mogłam się w czymś pomylić wtedy proszę o korektę.

Edytowane przez Abigal
Czas edycji: 2009-05-25 o 21:32
Stary 2009-05-25, 21:31   #400
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pidzamcia Pokaż wiadomość
A ja właśnie chciałabym bardzo przetestować z chilli ogólnie to bardzo dobry z imbirem jest, tak bardziej buraki czuć , lepszy niż z żen-szeniem
Hehe No przyznam, że daje popalić, ale jest genialny A nie polecam tego bez soli, masakra...

Dzisiejsze Rrrrr pod tytułem "za dużo makaronu i wieczorne grzeszki" Bardzo prosze o ocenę
7.00 bułka żytnia posmarowana serkiem twarogowym light + cztery plastry szynki drobiowej i pół ogórka
10.00 miseczka (z 300-400g?) sałatki: tuńczyk wsw, makaron pełnoziarnisty, papryka, kukurydza, troszkę majonezu, jogurt naturalny
13.00 sok wielowarzywny z chilli (butelka 250ml)
16.30 garść makaronu pełnoziarnistego z sosem szpinakowym (szpinak, jogurt naturalny, sserek topiony), trzy plastry szynki drobiowej
19.00 Max Fruit truskawkowy
20.00 mała główka sałaty lodowej i pół papryki (pokrojone i polane łyżeczką oliwy), kromka chleba pszennego, malutka kiełbaska z ogniska...

I jak? Bardzo źle?

Edytowane przez gohs
Czas edycji: 2009-05-25 o 21:32
gohs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 21:33   #401
Annie1441
Wtajemniczenie

no racja, zapomniałam o nnkt dzisiaj coś
a co do aerobów, słyszałam że powinno się jeść po nich to co wynika z diety no ale... nie wiem
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 21:36   #402
Kawwaa
Rozeznanie

To i ja z moim Ppppp:

Ś: owsianka (8 łyżek płatków owsianych, 5 łyżkek crunchy bananowego, 2 łyżki rodzynków, garść mieszanki studenckiej, banan) na mleku 3,2% i jeszcze jeden banan, cappuccino

budyń czekoladowy, rożek śmietankowo-śmietankowy
mleko Muller-waniliowe
pół maminego ciasteczka

ŚII: galaretka z kurczaka, kromka chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym
orzechy włoskie

O: pomidorowa z makaronem, wątróbka, ziemniaki, ogórki kiszone
D: rożek śmietankowo-śmietankowy, cappuccino

P: 2 kiełbasy z ogniska, 2 kromki chleba, keczup, musztarda

PII: drożdżówka ze śliwkami, kawa z mlekiem
jabłko

K: sałatka jarzynowa, 2 kromki chleba z masłem, suchą krakowską i szczypiorem
kawałek arbuza

Po: kieliszek czerwonego wina A co...

Edytowane przez Kawwaa
Czas edycji: 2009-05-25 o 21:37
Kawwaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 21:37   #403
Tuppence_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Tuppence_

Ś: 6 łyżek płatków owsianych, 1 łyżka otrąb pszennych, małe jabłko, cynamon, 100 g jogurtu nat.,mleko do kawy;=330 kcal ja bym wywaliła jogurt i zamiast niego dodała serek homogenizowany, bo jogurt to same węglowodany proste i tak to mało białka
II Ś: serek homo, łyżka jogurtu nat. dla upłynnienia konsystencji, banan; =210 kcal może być, chociaż ja zamiast tego serka, który jadłaś na śniadanie dodała bym orzechy
O: 40 g kaszy gryczanej, 100 g piersi z kurczaka smażone na oliwie, 225 g fasolki szparagowej;=350 ładnie
P: jajecznica z 2 jaj na oliwie, kromka z polędwicą i warzywami, kilka warzyw; =330 kcal ładnie
K: 225 g kalafiora; 150 g wieśniaka light z tuńczykiem, pomidorem; =210 kcal wywaliła bym tego wieśniaka light, odtłuszczony nabiał jest niezdrowy, m.in wypłukuje organizm z witamin, jak już koniecznie ten serek to półtłusty, ale ja zamiast serka wzięła bym więcej tuńczyka

Bardzo proszę. Oceniałam według mojej wiedzy i tego co wyczytałam na wizażu, choć powiem ekspertką nie jestem jednak ciesze się jeśli się na coś przydałam
Uff, dzieki. Nareszcie mnie ktoś pochwalił, chociaz częściowo. Mam kilka pytań w takim razie.
Czy ma redukcji mam w ogóle nie jeść jogurtów naturalnych i zastąpić je serkami homo naturalnymi?
Czy jak będę sobie rozrabiać ten serek jogurtem (serek jest nieco gęsty) to będzie ok?
A tak propo wieśniaka light, to czułam że jak light to podejrzane. Ale sprawdziłam skład i wydał mi się ok. Czy w takim razie serek homo 0% też jest zły?
Cały czas się dowiaduje od was nowych rewelacji.

--> Abigal
Dlaczego nie polecasz otrębów na redukcji? Ja za nimi nie przepadam, ale specjalnie dodaję łyżkę do owsianki, bo myslałam, że są zdrowe (błonnik). Mam z nich zrezygnować?

Edytowane przez Tuppence_
Czas edycji: 2009-05-25 o 21:41
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 21:39   #404
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
To i ja z moim Ppppp:

Ś: owsianka (8 łyżek płatków owsianych, 5 łyżkek crunchy bananowego, 2 łyżki rodzynków, garść mieszanki studenckiej, banan) na mleku 3,2% i jeszcze jeden banan, cappuccino

budyń czekoladowy, rożek śmietankowo-śmietankowy
mleko Muller-waniliowe
pół maminego ciasteczka

ŚII: galaretka z kurczaka, kromka chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym
orzechy włoskie

O: pomidorowa z makaronem, wątróbka, ziemniaki, ogórki kiszone
D: rożek śmietankowo-śmietankowy, cappuccino

P: 2 kiełbasy z ogniska, 2 kromki chleba, keczup, musztarda

PII: drożdżówka ze śliwkami, kawa z mlekiem
jabłko

K: sałatka jarzynowa, 2 kromki chleba z masłem, suchą krakowską i szczypiorem
kawałek arbuza

Po: kieliszek czerwonego wina A co...
super. a owsianka musiała być przepyszna! muszę kupić crunchy bananowe...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 22:13   #405
virginia
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze Rrrrr z prośbą o ocenę:
Ś: wieśniak lekki z 2 łyżkami płatków jęczmiennych i 2 łyżkami otrębów pszennych, wkrojoną kiwi i garstką rodzynek. kawa rozp. z cykorią i mlekiem.
Rower (prawie godzina)
2Ś: jajecznica z: 2 jaj, 2 małych cebulek, szczypiorku i 2-3 pieczarek. Kromka razowca.
O: warzywa na patelnię (niestety z ziemniakami w składzie), smażone na oliwie - zjadłam pół opakowania z tuńczykiem wsw
P: 2 spore kawałki pieczonej karkówki (z Biedronki takiej gotowej do wrzucenia na grilla - mogę jeść takie ).
K: wieśniak lekki z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Kombinacje na jutro z prośbą o komentarze, poprawki:
Ś: wieśniak zwykły z jabłkiem i cynamonem, otrębami owsianymi. Kawa rozp. z cykorią i mlekiem
2Ś: kefir JustFit owoce leśne z Biedronki .
basen (40min.), sauna (30min.)
jak wrócę do domu to wpadną truskawki
O: 2ga część warzyw na patelnię z kawałkiem karkówki
P: 2 jajka sadzone. Sałatka z pomidorków i jog.nat.
K: jog.owocowy Fruttis (wiem, że nie bardzo, ale nie chcę następnego wieśniaka wcinać)
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-25, 23:14   #406
anusiaa89
Zadomowienie

Cytat:
moje dzisiejsze R
śniadanie : jogurt diat z lidla + otręby tragedia. jogurtów na R nie powinno się jeść. co to za śniadanie?brak białka. dlaczego nie można jeść jogurtów ? moim zdaniem można sobie rano na redukcji pozwolić na jogurt - to i tak się spali. to śniadanie jest kiepskie pod względem jakościowym wg m nie- śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, rozkręca cały metabolizm, dodaj ten jogurt np do owsianki, twarożku zeby sniadanie było bardziej wartośćiowe,
II śniadanie : duże jabłko + kubuś tragedia. jabłko to nie posiłek ale ja nic innego nie wcisnę to zastąp kubusia np serkiem homo naturalnym
obiad : 1 mielony ( z mięsa drobiowego) + brokuły + surówka (młoda kapusta , rzodkiewka , marchewka , majonez ) tragedia, gdzie białko ?? jest białko zwierzęce mielony białko jest ok, ale nie ma węgli złożonych - makaronu pełnoziarnistego / ryżu brązowego
deser (po 1,5 godz po obiedzie) : lód twister (dziś jest straszny upał a jutro ma być 30stopni) ok
podwieczorek : brokuły surówka (ta co na obiedzie ) powinny być NNKT dodaj do tego jakieś orzechy / pestki dyni, słonecznika (btw orzechy nerkowca są suuuper )
Owoce lepiej jeść w 1 części dnia nie jadłam truskawek chyba z pół roku i mi się bardzo ich chciało . e tam.. truskawki są bardzo niskojkaloryczne, a poza tym nie wpadajmy w paranoje - dziewczyny jedzą owoce nawet wieczorem na redukcji i chudną. jesli Tobie nie przeszkadza w chudnięciu jedz śmialo. poza tym w ramach 10% odstępstwa od diety mozna sobie pozwolic

proszę o ocenę .

moje uwagi zaznaczyłam na niebiesko,
pamiętaj o śniadaniu - jak można po takim marnym jogurcie mieće nergie..
spróbuj owsianki - dziewczyny tworzą z tego pyszne placki, ja osobiście polecam tradycyjną na mleku - możesz do tego dodać truskawki i twarożek (ja tak jutro będę mieć rano)to jest naprawdę pyszne i pełnowartośćiowe

przepraszm za błędy ale mam problemy z klawiaturą

i moje RRRRR (powoli zaczynam wychodzić - malutkimi kroczkami) proszę o ocenę:
śNIADANIE
owsianka (6 łyżek płatków owsianych, łyżka siemienia lnianego i słoneczniksa, 5 orzeszków nerkowca, 1/2 szkl. mleka 3,2 %, 1/2 szkl .wody, ok. 80 g twarogu półtłustego, ok. 100 g truskawek, cynamon do smaku )
II śniadanie:
grahamka 60 g z pasztetem sojowym i ogórkiem
Obiad ( w pracy, zabrałąm zupe z domu)
zupa po,midorowa z białym ryżem ok 300 ml - ryżu ok. 70 g
podwieczorek:
garść orzechów
kolacja:
pierś z kurczaka gotowana na parze, sałąta z ogorka pomidora, cebulki, papryki polana 3 łyzkami jogurtu naturalnego

proszę o ocenę
i przepraszam za błędy -mam problem z klawiaturą

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 23:36   #407
Anarchia
Rozeznanie

nie komentujecie mi w ogole paskudniki male bu ;p ale i tak bede pisac! (mysle sobie ze ktos to czyta i sie staram a tak to olewam i tyje) chyba pisze zbyt chaotycznie na oceny wiec sie zepne

dzisiaj dzien bez cwiczen chyba ze jakies brzuszki wpadna w lazience czy cus (za duzo ludzi w mieszkaniu)

1. sporo roznych platkow, miska niecala taka, (ja sobie zawsze mieszam- owsiane otreby musli otrebusie fitelle otreby granulowane itp.), nasionka, kawaleczek jablka i dwie sliwki suszone , jogurt nat 150g, 50g twarogu poltlustego, i jakies 100g activii sliwkowej (grzesznym byc hyhy)
2. 3 kotlety sojowe ugotowane w bulionie z brokulam marchewkai i leczo mrozonym i lyzka koncentratu, resztka greckiej salatki i korniszon
3. jakies 20g zytniego pelnoziarnistego i wasa zytnia do tego serek fresek pomidorowy i serek homo 6% i warzywka (to bylo o 19)
4. dwa drinki zubrowki z jablkowym i troche wina eh i nie chce mi sie jesc
Anarchia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 00:02   #408
Fankaus5olga
Zadomowienie

Moje dzisiejsze wychodzenie z ED- koszmaru ciąg dalszy

Śniadanie: 30 g razowca z połową łyżeczki masła orzechowego i połową łyzeczki powideł śliwkowych
II Śniadanie: 2 duze łyżki jogurtu, z łyżką płatków owsianych, pół średniego jabłka
Obiad: Trochę gotowanej marchewki, średni kawałek piersi kurczaka, 2 ziemniaki
Kolacja: 2 jajka na twardo, plus pół ogórka

I jak dzisiaj??
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 05:21   #409
Limonka1987
Zakorzenienie

Moja wczorajsza RRRRR

Śniadanie:
owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 150 g tofu rozgniecionego do konsystencji twarożku z kilkoma łyżkami mleka, szklanka truskawek, kilka plasterków banana)
Lunch: buła (w dosłownym tego słowa znaczeniu ) z 0,5 opakowania "Danio warzywnego", pomidorem, rzodkiewkami i kiełkami
Przekąska: garść migdałów
Teoretycznie obiad: sałatka z Coffee Heaven: wędzony indyk, ser żółty, pomidorki koktajlowe, ogórek, mieszanka sałat, pestki dyni, sos z jakimiś podejrzanymi kolorowymi ziarenkami)- w towarzystwie pewnej przemiłej wizażanki, z którą w końcu miałam okazję poznać się twarzą w twarz
Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka wsw, pomidor, 2 łyżki cieciorki, papryka, 2 łyżki groszku, sałata, kiełki).

Co myślicie, moje drogie panie?
Stary 2009-05-26, 06:59   #410
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Fankaus5olga Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze wychodzenie z ED- koszmaru ciąg dalszy

Śniadanie: 30 g razowca z połową łyżeczki masła orzechowego i połową łyzeczki powideł śliwkowych
II Śniadanie: 2 duze łyżki jogurtu, z łyżką płatków owsianych, pół średniego jabłka
Obiad: Trochę gotowanej marchewki, średni kawałek piersi kurczaka, 2 ziemniaki
Kolacja: 2 jajka na twardo, plus pół ogórka

I jak dzisiaj??
ja myślę, że z czasem twoje wpisy tutaj będą igonorowane, bo nic nie zmieniasz i nie jest ani trochę lepiej i zapewne powinaś być na solidnym Pe a nie na jakiejś głodówce nadal, źle sobie robisz

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Moja wczorajsza RRRRR

Śniadanie:
owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 150 g tofu rozgniecionego do konsystencji twarożku z kilkoma łyżkami mleka, szklanka truskawek, kilka plasterków banana)
Lunch: buła (w dosłownym tego słowa znaczeniu ) z 0,5 opakowania "Danio warzywnego", pomidorem, rzodkiewkami i kiełkami
Przekąska: garść migdałów
Teoretycznie obiad: sałatka z Coffee Heaven: wędzony indyk, ser żółty, pomidorki koktajlowe, ogórek, mieszanka sałat, pestki dyni, sos z jakimiś podejrzanymi kolorowymi ziarenkami)- w towarzystwie pewnej przemiłej wizażanki, z którą w końcu miałam okazję poznać się twarzą w twarz
Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka wsw, pomidor, 2 łyżki cieciorki, papryka, 2 łyżki groszku, sałata, kiełki).

Co myślicie, moje drogie panie?

ślicznie ! obiad z wizażanką?;> też bym z jakąś chętnie zjadła !

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 07:19   #411
Annie1441
Wtajemniczenie

R ----> w kierunku W
1. dwie kromki kwadratowe razowca, jajecznica z dwóch jaj, łyżeczki oleju, pomidora, pietruszki, grejpfrut
2. jogurt nat. mały, 1,5 łyżki orzechów
3. grahamka z delmą, szynką, ogórkiem
4. garstka makaronu razowego, serek homo nat, 300g truskawek, cynamon, łyżeczka cukru (chyba, że truskawki będą słodkie)

trening 1,5h+ 7 km rowerem

5. serek wiejski, warzywa

Za dużo nabiału i węgli... coś jeszcze??
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 07:46   #412
agussssia
Rozeznanie

Cytat:
R ----> w kierunku W
1. dwie kromki kwadratowe razowca, jajecznica z dwóch jaj, łyżeczki oleju, pomidora, pietruszki, grejpfrut
2. jogurt nat. mały, 1,5 łyżki orzechów
3. grahamka z delmą, szynką, ogórkiem
4. garstka makaronu razowego, serek homo nat, 300g truskawek, cynamon, łyżeczka cukru (chyba, że truskawki będą słodkie)

trening 1,5h+ 7 km rowerem

5. serek wiejski, warzywa

Za dużo nabiału i węgli... coś jeszcze??
łączysz węglowodany z tłuszczami. ale jeśli chudniesz to ok.
jak na kolacje to chyba trochę za mało po treningu ??
chociaz mi też sie nigdy nie chce jeść po intensywnych ćwiczeniach
na ob iad powinno być jakieś mięsko a serek homo na drugie śniadanie albo podwieczorek.

ale jeśli to jest W to powinnaś zjeść więcej ;]

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 08:04   #413
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
no racja, zapomniałam o nnkt dzisiaj coś
a co do aerobów, słyszałam że powinno się jeść po nich to co wynika z diety no ale... nie wiem
po aerobach jemy węgle+białko,unikamy tłuszczy.
po aerobiku to co wynika z diety
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 08:07   #414
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
ślicznie ! obiad z wizażanką?;> też bym z jakąś chętnie zjadła !
Dziękuję
Gdyby nie to, że jesteś z tak daleka sama bym Cię chętnie zaprosiła
Stary 2009-05-26, 08:08   #415
Sherrie
Rozeznanie

Wczorajsze Pe

Śn; placek owsiany ze slonecznikiem (2 jaja, lyzka budyniu smietankowego, lyzka slonecznika, lyzka dyni, 3 lyzki musli) posmarowane grubo czekolada do smarowania, kawa z mlekiem 3,2%, siemie lniane
2śn; duza kromka Grahama z maslem, serkiem wiejskim, pastella serem zoltym pomidorem
P; lod, paluszek Twixa
O: 2 duze ziemniaki pieczone w plasterkach, piers z kurczaka polana sosem, surowka, paluszek Twixa
P; Fornetti twarozkowe, cukierek: sliwka w kokosie (i w czekoladzie-. duuzy)
K; 200ml kefiru, oreby pszenne, jablko, kakao, dynia, slonecznik, kawa z mekiem
p; kawa z mlekiem, cukierek

ok 2300 kcal
prosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 08:19   #416
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Wczorajsze Pe

Śn; placek owsiany ze slonecznikiem (2 jaja, lyzka budyniu smietankowego, lyzka slonecznika, lyzka dyni, 3 lyzki musli) posmarowane grubo czekolada do smarowania, kawa z mlekiem 3,2%, siemie lniane
2śn; duza kromka Grahama z maslem, serkiem wiejskim, pastella serem zoltym pomidorem
P; lod, paluszek Twixa
O: 2 duze ziemniaki pieczone w plasterkach, piers z kurczaka polana sosem, surowka, paluszek Twixa
P; Fornetti twarozkowe, cukierek: sliwka w kokosie (i w czekoladzie-. duuzy)
K; 200ml kefiru, oreby pszenne, jablko, kakao, dynia, slonecznik, kawa z mekiem
p; kawa z mlekiem, cukierek

ok 2300 kcal
prosze o ocene
Wydaje mi się, że coraz lepiej Poza tym na luzie, fajny obiad i śniadanie, kolacja tylko jakaś taka dziwna

A oto moje wczorajsze P (także ok.2300):
Ś: ok.80g płatków owsianych+ duża szklanka mleka koziego (ponad 350ml)+ 3 łyżki otrębów+ 3 łyżki siemienia lnianego+ duże jabłko+ danacol owoce leśne 100ml
IIŚ: dwie kromki razowca+ tuńczyk+ pomidor+ szczypior
O: kawałek bułki własnej roboty (czyt. kamienia ) + miska kaszy gryczanej+ miska cieciorki w pomidorach+ sporo kurczaka gotowanego+ sałatka z: sałata+ pomidor+ szczypior+ olej z win.+ sporo przypraw
P: serek wiejski+ mieszanka studencka
K: omlet (ekhm.. miał być) z: 2 jaja+ mleko+ mąka+ kurczak+ pomidor+ cebula+ pieczarki+ ketchup

Proszę o ocenkę bardzo serdecznie

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 08:23   #417
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Wczorajsze Pe

Śn; placek owsiany ze slonecznikiem (2 jaja, lyzka budyniu smietankowego, lyzka slonecznika, lyzka dyni, 3 lyzki musli) posmarowane grubo czekolada do smarowania, kawa z mlekiem 3,2%, siemie lniane- jakis owoc powinien wpasc i zdecydowanie wiecej musli
2śn; duza kromka Grahama z maslem, serkiem wiejskim, pastella serem zoltym pomidorem- tutaj powinny byc min. dwie kromki i jakos owoc/soczek
P; lod, paluszek Twixa-fajnie,ze jest przekaska jaki lod?:P
O: 2 duze ziemniaki pieczone w plasterkach, piers z kurczaka polana sosem, surowka, paluszek Twixa - 2 ziemniaki? ee chociaz z 4 wreszcie jest surowka w obiadku
P; Fornetti twarozkowe, cukierek: sliwka w kokosie (i w czekoladzie-. duuzy)- ile tych ciasteczek? malooo
K; 200ml kefiru, oreby pszenne, jablko, kakao, dynia, slonecznik, kawa z mekiem- malooo!
p; kawa z mlekiem, cukierek- jaki?

ok 2300 kcal
prosze o ocene
jw
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 08:44   #418
Treissi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Treissi Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu czytam na bieżąco Wasze jadłospisy i na ich podstawie staram się układać swoje. Jednak nie jestem pewna czy są one dobrze ułożone i nie zawsze wychodzi mi tak jak zaplanuje Może jak zacznę tu pisać to będzie lepiej z trzymaniem się planu Tak więc proszę o ocenę jutrzejszego jadłospisu

REDUKCJA

Śniadanie I:
Po 2 łyżki: płatków owsianych, otrąb i musli z 3/4 szkl mleka 2%; kromka chleba żytniego z pomidorem; brzoskwinia albo arbuz.

Śniadanie II:

Obiad:

Podwieczorek:

Kolacja:
Pół makreli z kromką chleba żytniego. Jem 2-3 h przed snem.
Dziewczyny czy mogłabym prosić jeszcze którąś z Was o ocenę. Bo nadal mam pewne wątpliwości. Najbardziej obiad mi się nie podoba. Może macie jakieś sugestie odnośnie obiadku z kalafiorem?

Grzeczne dziewczynki idą do raju,
Niegrzeczne mają raj na ziemi.
Treissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 10:15   #419
greta09
Raczkowanie

grzeszne U (więc chyba bardziej P ) z prośbą o ocenę:

I: miseczka musli orzechowego z mlekiem sojowym

II: 3 () kromki białego chleba /1: z pastą z makreli i pomidorem, 2: z szynką, serkiem wiejskim i keczupem, 3: z serkiem wiejskim i konfiturą ze smażonych gruszek- strasznie słodkie ;//, kotlet do hamburgerów z chrzanem

III: pierś z kurczaka w curry, 450g fasolki szparagowej, duży słoik buraczków

IV: 2 kromki białego chleba (znów ) /1: z szynką i keczupem, 2: z serkiem wiejskim i ogórkiem małosolnym/

V: 200g twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką, sardynka w oleju...
Stary 2009-05-26, 10:18   #420
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Uff, dzieki. Nareszcie mnie ktoś pochwalił, chociaz częściowo. Mam kilka pytań w takim razie.
Czy ma redukcji mam w ogóle nie jeść jogurtów naturalnych i zastąpić je serkami homo naturalnymi?
Czy jak będę sobie rozrabiać ten serek jogurtem (serek jest nieco gęsty) to będzie ok?
A tak propo wieśniaka light, to czułam że jak light to podejrzane. Ale sprawdziłam skład i wydał mi się ok. Czy w takim razie serek homo 0% też jest zły?
Cały czas się dowiaduje od was nowych rewelacji.

--> Abigal
Dlaczego nie polecasz otrębów na redukcji? Ja za nimi nie przepadam, ale specjalnie dodaję łyżkę do owsianki, bo myslałam, że są zdrowe (błonnik). Mam z nich zrezygnować?
Nie no od czasu do czasu wolno jeść wszystko, jak trochę do rozrzedzenia to ok. To znaczy ogólnie wszystko light jest niedobre, bo zakłóca się naturalną harmonię produktu. Wystarczy przyjrzeć się pladze otyłości w Ameryce, która rozpoczęła modę na produkty odtłuszczone. Tłuszcz jest potrzebny z wielu względów m.in. on przedłuża uczucie sytości, więc pomaga przy odchudzaniu. A jeśli chodzi o otręby to owszem mają błonnik więc łyżeczka, łyżka będzie ok, ale też nie należy przesadzać z błonnikiem, bo jego nadmiar, jak i niedomiar jest zły, zresztą jak wszystkiego, a otręby to takie wióry z błonnikiem, zdrowsze są owsiane a błonnik też mają.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości