|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Z całego serca gratuluję zafasolkowanym!!! Dziewczyny "zarażajcie" nas !!!
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
A co do ziółek to znalazłam "kompozycje" na pobudzenie pracy jajników i na pierwszą fazę cyklu ... Tak bardzo chcę zafasolkować, że będę próbować wszystkiego |
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) My też myślimy już o maluszkuPozdrawiam was wszystkie i życzę owocnych starań )
|
|
#4203 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A ja zdecydowalam sie na in vitro i dzisiaj bede dzwonila do kliniki zapytac kiedy mamy sie stawic (tzn.w ktorym d.c.). Nie wiem jaki protokol wybierze lekarz dla nas ale mam nadzieje ze ten krotszy i ja tez niedlugo bede mogla sie pochwalic moimi dwiema kreskami na tescie......Mamy juz dosyc czekania, ludzenia sie i zwlekania z decyzja o invitro!!!! dziewczyny, boje sie jak nie wiem co, bo jesli i ta metoda zawiedzie, to nie wiem czy sie podniose po raz kolejny po takim ciosie..... |
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za odpowiedz,wiem ze musi bolec,ale ja nie wiem ile jeszcze to potrwa? nie wiem nawet czy nie zaszkodze sobie czyms. A mozna tak dumac caly dzien,najlepiej to poczekac... Ja jednak mysle ze przez zastrzyk,bo mialam podany go podwojny.A lekarz mowi ze nie. Ach juz nie wiem co mam myslec... Wazne ze mam nadzieje... |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki: Zyczę dużo szcześcia |
|
|
|
|
#4207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.No nic pozyjemy zobaczymy... Pozdrawiam wszystkie staraczki
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2009-05-26 o 12:39 |
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Różyczko, życzę Ci, abyś nie doczekała się @ ...to samo kieruję do wszystkich dziewczynek, które w najbliższym czasie żyją nadzieją, że @ się nie pojawi ![]() Lenka*, witaj więc wśród staraczek ![]() Dra, Edzia, gooha i inne dziewczynki będące tu najdłużej, Wasza wytrwałość musi w końcu zostać nagrodzona FASOLKĄ ...i wcale się nie zdziwię, jak będzie to całkiem niedługo... trzymam kciuki ![]() A to mój 3 dzień oczekiwania na @ po leku PROVERA. Podobno ma się pojawić do tygodnia. Czasami czuję pobolewanie jajników, o ile można to nazwać bólem. Znając życie, czas oczekiwania się przedłuży, a chciałabym, aby pojawiła się jak najszybciej, bo muszę porobić badania na hormony ...a później leczenie ...i czekanie... Miłego dnia |
|
|
|
|
#4209 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny....A ja jestem smutna dzis
dzis mam 16 dc od 2 dni biore duphaston a dzis mi spadala tempka nic mnie nie boli wiec cos wydaje mi sie ze ten cykl byl bez owu caly czas tempke mialam 36,8 a dzis rano 36,6...wiec kicha![]() Mamie mojej wyslalam zyczenia smsem bo jakos nie mam ochoty z nia rozmawiac wyobrazcie sobie ze nawet nie odpisala... ![]() ![]() ![]() i to jest MATKA ciagle nerwy ciagle cos sie dzieje i jak ja mam tu starac sie o bobasa
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#4210 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u mnie pogoda śliczna a mnie znów głowa boli,eh mam tego bólu dość ale za to humorek mam nadal bo włoski mi się strasznie podobają mam nadzieje,że farba szybko nie zejdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jakby bylo inaczej kiedys przejdziemy na inne wątki ![]() ale bym chciała też mieć z wami kontakt jak każda pójdzie na inny,bo widac,ze niektóre osoby odeszly,a tu juz nie wpadna powiedziec co i jak...Cytat:
![]() Cytat:
![]() o to super,że wizyta już pojutrze ![]() Cytat:
ja taka mieszankę nr 3 piję przez cały cykl i są nawet dobre i wierze,ze ziółka mi pomoga ![]() Cytat:
Cytat:
cykl bez owu zobacz na Ule myslala,ze tez a zobacz zafasolkowala,a co do tempki,każda kobieta ma inaczej jedna bedzie miec 36,6 druga 37 więc nigdy nie wiadomo mama sie nie przejmuj skarbie
|
|
#4211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj moja mamusia nawet nie pyta jak tam dzidzia czy rośnie i czy ja się dobrze czuje po prostu nic ją nie obchodzi to smutne ale niestety prawdziwe
|
|
#4212 |
|
BAN stały
|
czesc dziewczynki zrazajcie sie
patka super ze lepiej sie czujesz ula, strompka, allisanka jak sie dziewczynki czujecie ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- dzsisiaj jade zawiezc podlej szefowej zwolnienie troche sie denerwuje jej durnymi pytaniami i tekstem ze przeciez w sobote tak dobrze sie czulam...zdam wam relacje jak wroce |
|
|
|
#4213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tam mozna byc tak okrutnym czlowiekiem....
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#4214 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Nawet jesli w sobote sie dobrze czułaś,to teraz niekoniecznie musi byc tak samo.Ja w sobote byłam w wysmienitym humorze,a dzisiaj mam doła... Zostaje wierzyć,że jutro będzie lepiej.---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2009-05-26 o 14:37 |
||
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
czytam Wasze posty o mamach- ja niestety podobnie jak Wy mam kiepską relację z matką. Ale czas ię odciąć , dziewczyny, wiem, że nie łatwo i że boli, ale czas odciąć emocjonalną pępowinę, przez którą płynie do as cały ten toksyczny brud. po prostu powiedzcie dość. widzę jak was to zatruwa i męczy. życzę Wam sił, aby się uwolnić. kartkę na dzień matki zawsze mozna wysłać. ale czas zostawić za sobą przeszłość i negatywne emocje. będzie dobrze! wy będziecie dobrymi mamusiami
|
|
#4216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty będziesz super mama ![]() ja pomimo mieszkam z rodzicami,z mama nie mam dobrych relacji niestety dla niej najwazniejsza jest starsza córka i najmlodszy syn,a ja taki wypierdek,zawsze jestem najgorsza niestety i udaje,że też mnie chwali,ale to udawanie jest chyba gorsze od prawdy...
|
|
#4218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj można być takim wiem o tym bardzo dobrze.ja jestem po trzech operacjach bioder nie była u mnie mama ani razu w szpitalu po operacji,nawet nie dzwoniła,zresztą do domu żeby przyjechać do mnie też się jej nie paliło,przyjechała raz bo przywiozła dziadka.teraz po porodzie czeka mnie następna operacja i muszę być 6tygodni w gipsie dzidzią zajmie się teściowa jak mną za każdym razem po operacjach. To trudne do zrozumienia jak może tak zachowywać się matka ale niestety są i takie nigdy nie zaznałam od niej niczego dobrego i podejrzewam że już tak zostanie
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() koniec dziewczyny smutowania,bo az przykro się robi i płakać się chce my będziemy super mamami i tyle nasze dzieci będa nas uwielbiać stworzymy im ciepło rodzinne ,którego my nie miałyśmy i koniec smutowania nie myślmy już o tym
|
|
#4222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...ale moja przyjaciółka ma taką sama sytuację jak Wy i wiem co zawsze przeżywała ...jej mama nigdy nią się nie interesowała ... to do mojej przychodziła z problemami, bo na swoją nie mogła liczyć. Moja mama do tej pory traktuje ją jak córkę i nigdy nie odmówiła jej pomocy. Myślała, że może jak urodzi dziecko to coś się zmieni ...niestety ...to przykre... ...za to ma cudownego synka, kochającego męża i sama jest wspaniałą matką ...i Wy też będziecie cudownymi mamusiami ![]() A kiedyś Wasze mamy może zrozumieją jak wiele straciły... Dziewczynki, głowa do góry |
|
|
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
Ciao
Dziewczyny ratujcie bo zaraz się roztopię normalnie tak grzeje,że szok w mieszkaniu dzisiaj 29*C a na zewnątrz 43 a dopiero teraz wróciłam z monitoringu i pani doktor bardzo sympatyczna i mile nastawiona do obcokrajowców a niestety nie wszyscy są tacy mili a ja jej mówię,że podobno nieczynne noi poszła do rejestracji i kazała mnie zarejestrować na czwartek tak,że pójdę za dwa dni i zobaczymy co i jak bo to będzie 10 d.c a potem dopiero w 16 d.c Boże mam nadzieje,że będzie wszystko o.k A odnośnie mamy to ja tez mam bardzo dobre stosunki z moją mamą i mam nadzieję,że się nie zmienią wiadomo bywa rożnie też nam się zdarza częsta wymiana zdań i poglądów ale to tylko tyle pozatym mogę zawsze na nią liczyć i mam wielkie wsparcie ze strony mamy i bardzo wspołczuje tym dziewczyna które nie maja dobrych stosunkow z matką ale życie przynosi nam często nieoczekiwane zdażenia i nie jest to zależne tylko od nas a matka jest tylko jedna więc dziewczyny głowa do góry Lenka* Witaj kobra913 a skąd wiesz,że owulki nie było???Często jest tak,że przed owulką tempka spada a potem jak jest skok do góry to oznacza,że jest koniec owulacji a jakiedługie masz cykle??? Pozdrawiam gorąco z upalnej Italii i troszkę słonka Wam przesyłam bo fluidka jeszcze nie mam |
|
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 4 pęcherzyki -super!!! No to wielka szansa ...trzymam kciuki ...i to bardzo mocno |
|
|
|
|
#4225 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny ja juz jestem po @
![]() ![]() biore sie z moim kochaniem do robotyUla,Alliisanka jak tam zdrowko. MartaN nie zamartwiaj sie i nie stresuj sie swoja mama.to jest przykre,ale to nie Twoja wina...a teraz najwazniejsze jest Twoje zdrowie...najwazniejsze jest to ,ze Ty kochasz swoje malenstwo i w przyszlosci nigdy nie zabraknie dla niego Twojej milosci Rozyczkazycze Ci aby tym razem @ nie przylazla.ile dni sie jeszcze zostalo do @.uda sie ,badz dobrej mysli... tzrymam kciuki za wszystkie testujace... Kobietki wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamus |
|
|
|
#4226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
normalnie nie uwiezycie moja mam napisala do mnie na gg ze dziekuje za zyczenia
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Raczkowanie
|
Agnieszka i Cherubinka dziekuje za kciuki-jeszcze okolo tyg i bede wiedziala czy malpa jest czy jej nie ma-co ma byc to bedzie!!!Dziewczyny nie smutajcie sie tak mamami-ja tez mieszkam z mama i nie najlepsze mamy stosunki-zreszta kiedys Wam opisywalam ale staram sie o tym nie myslec-rozmawiam z nia o tym co musze i jakos daje rade i do przodu i jakos leci!My kochane tak doswiadczone przez zycie na pewno bedziemy super mamusiamy-ja zawsze sobie obiecuje ze moja coreczka czy synus beda mogli przyjsc do mnie z kazdym problemem-chce byc nie tylko ich mama ale najlepszym kumplem-mam nadzieje ze los pozwoli mi kiedys zostac mamusia i doswiadczyc tego
Ja uciekam do domku-mialam ciezki dzien w pracy!Buziaki kochane i milego swieta dla mamus tu obecnych a dla przyszlych kciuczki za staranka i za oczekiwanka
|
|
#4228 |
|
BAN stały
|
zwolnienie zawiezione...bylo w sumie ok uslyszalam ze we 3 sie zmowilismy bo wszystkie chodzimy do tego samego lekarza ( w dodatku to prawda) ale ona o tym nie musi wiedziec!!!!!!!!!!1
teraz ide ogladac U Pana Boga w Ogrodku czesc pierwsza!!!! |
|
|
|
#4229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Krakowa to wiem że wielu osobom sie narazam, bo wiem jak duzo osób jest nim zafascynowanych. Od 5 lat studiuje w krakowie. 4 lata tam mieszkalam na okrągło. Bardzo dużo tam przezyłam niestety złego. Mówi się ze lata studiów to najpiekniejsze lata zycia, a dla mnie ni były zbyt dobre. Kraków naprawde kosztował mnie bardzo wiele łez i cierpienia i dlatego tak go teraz odbieram i jak tylko tam jezdze to mi sie humor psuje. Naszczescie za niedługo (4 tygodnie) bede po studiach
|
|
#4230 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny... Gratulacje dla zafasolkowanych i trzymam kciuki za starające się
![]() ![]() ![]() Ja niestety dołączę na jakiś dwa miesiące do "staranka zawieszona" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

caly czas tempke mialam 36,8 a dzis rano 36,6...wiec kicha
i kazały mi przyjść dzisiaj a to jest dopiero 8 d.c 

jak tam mozna byc tak okrutnym czlowiekiem....
Zostaje wierzyć,że jutro będzie lepiej.
normalnie tak grzeje,że szok w mieszkaniu dzisiaj 29*C a na zewnątrz 43