|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
Jak zaczełam brac to zelazo na recepte to także miałam zatwardzenie ale jakos ostatnio skonczyły mi sie te problemy. Dwa razy dziennie sie załatwiam i mam rzadkie kupki A czasami bardzo rzadkie... A ze spaniem mam coraz większe problemy... jeszcze troche i odleżyny gwarantowane ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Wojtusia widze Cię Co słychać?
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za kciuki, zrozumienie i wszystkie miłe słowa
![]() I wszystkiego dobrego w dniu naszego Święta ![]() Dziś pobyt w szpitalu był OK, na razie wszystko stabilne, ale muszę się tam pojawiać codziennie. Dali mi ogromny baniak do domu na dobową zbiórkę moczu ![]() Martwię się o Gizmiatko ![]() Karolka trzymam kciuki za wizytę ![]() eleeri śliczne łóżeczko i pościel! Cassandra 23 pięknie wyglądasz ![]() frida110 cieszę się, że u ciebie wszystko w porządku i że wreszcie sie odezwałaś -------- Ja nie mogę narzekać na męża, wszystko sprząta i prasuje. Jedyne co robię chyba, to gotowanie obiadów i wkładam rzeczy do prania do pralki (po dołożeniu przez męża czarnego plecaka do beżowych ręczników, tudzież dołożenia roboczych ubrań do mojej białej bielizny już nie ryzykuję innej opcji ). Jeszcze drobne zakupy robię ![]() Idę się położyć i zadzwonić do mojej Maminki
|
#4443 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
mariolu to dobrze że się nie pogarsza. dalej kciuki zaciśnięte
a wy dziewczyny żadna nie ma numeru do gizmo??? bo rzeczywiście od rana jej nie ma pewnie pojechała do gin. ciekawe co u niej, tak zaglądam z nadzieją że się wreszcie odezwie i nic ![]() ok idę robić już dawno zapowiedziane kartacze |
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
jakze mi miło
![]() Przysiadłam do was z miseczka ogórkowej...tak tak z czeluści zamrażarki.W koncu Mąż popsuł obiad...a własciwie to my wspolnie.Chcialam mu udowodnic ze wcale dlugo nie musi stac w taka pogode zeby zaczeło pracowac. Nie wiem dlaczego ale bardziej smakuje mi mrozona niz zaraz po ugotowaniu. Zalałam tylko smietanka,kluseczek juz mi sie nie chce robic. Moje stwory wyciagniete na parapetach łapia wiatr dla ochłody, a ja zaraz zmykam dalej. hmmm, a tyle co lenia miałam niedawno... Ale pomimo pogody jakos mam werwe.Jeszcze do mamusi musze podskoczyc i kolezance oddac sianko bo na ost. zakupach tak zaszalałam ze mi nie starczyło kasy ![]() Na zakupy po cos szybkiego na jutrzejszy obiad, bo rankiem chcialam jechac obejrzec wozki. Stanelo na tym ze albo kupie stelaz i gondole za gotowke a fotelik na raty, albo 3 elementy za gotowke i fotelik na raty. Dlatego jade polookac jakie zesawy i jak cenowo to wypada. Wieczorkiem postaram sie zajrzec
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4445 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No tak, u Ciebie skarpetki obowiązkowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Z dwojga złego już lepiej, że będziesz chodziła do szpitala niż miałabyś dużo wcześniej urodzić, prawda?Odpoczywaj Cytat:
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariolu my tu wszystkie martwimy sie o Ciebie i Antosia Dobrze, że nie musisz przebywać non stop w szpitalu, w domu to zawsze lepiej. ![]() A ta zbiorowa zbórka moczy to na sprawdzenie ile białka ubywa?
|
|
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
Co myslicie o takim lozeczku?
http://www.allegro.pl/item635245627_...da_matera.html
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilkę, tak przed dentystą zobaczyć co u Was słychać
![]() Cytat:
z mięskiem mielonym i sosikiem ze słoiczka ![]() Cytat:
|
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
Takie chyba zamowie , tylko jeszcze trochę poczekam
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4452 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze jeszcze cos moje kciuki zadzialaja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i gratuluje wyprawki ![]() Cytat:
ale odkad pije przed snem maslanke z otrebami i na sniadanko jem owsianke to problem zniknal Cytat:
wlasnie posililam sie kanapeczka.......lece zaraz pod prysznic!! jutro jade zrobic pazurki na wesele- tylko nie wiem ktore moge w ciazy- żele czy tipsy beda bezpieczniejsze?choc wydaje mi sie ze przez plytke paznokcia nic nie dostaje sie do krwioobiegu ![]() acha zapomnialam sie pochawalic: aparat juz dotarł!!!
|
|
#4453 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko odwiedzaj nas częściej! ![]() Cytat:
... a tu doopa! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No znalazł się jeden wyjątek wśród panów ![]() ale z tym praniem to przegiął! Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- czekoladko ... czekamy na fotki ...................... a ja narazie spadam z psem na spacer ... bo straszne bąki puszcza
|
||||||
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj cos o tym wiem.....mialam kiedys boksera w domu- takie baki puszczal ze mozna bylo sie zaczadzic
|
|
#4455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sto lat kochane mamuśki w dniu Naszego święta ;* |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4456 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A ten baniak hehehe, niezłe ![]() Cytat:
![]() My po Światecznym obiadku. Spagetti i lody waniliowe ze świeżymi truskawkami na deserek ![]() Robię Wam smaka,. wiem
|
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
czesc mamusie
![]() po pierwsze a po drugie potrzebuje Waszej porady... kupilam dzisiaj posciel dla maluszka i wypelnienie. Kolderke i poduszeczke... i tak sie zastanawiam czy to tez wyprac ??? Niby pisze ze mozna prac ale nie wiem czy trzeba??? Wiadomo posciel tak ale wypelnienie???az mi glupio ze o takie sprawy pytam ale jestem ciekawa
|
|
#4458 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja za pierwszym razem wypełnienia nie prałam. Powiesiłam tylko na dworku, żeby się przewietrzyło ![]() Co u Ciebie słychac, jak Dzidziolek?
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4460 |
|
Ola-Unhola
|
Wiecie co, jutro zrobię makaron z truskawkami
![]() A mój Małz dzisiaj mnie zaszokował. Zagląda do lodówki i mówi "znowu kupiłas truskawki????" No kurde 2 raz w tym roku (wczoraj był pierwszy, nie liczę tych nie polskich) Też mi dziwna rzecz.... Oj te chłopy...
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Czekoladko21
Dziękuje za gratulacje, mam nadzieje ze juz nam się nie odmieni i zostanie Adaś ![]() A co zaparć to ja juz stosowałam te Twoje sposoby i na mnie nic nie działa, tylko czopek ![]() łozeczko kupuje juz niedługo
|
|
#4462 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc
![]() ![]() wszystkiego naj z okazji dnia mamy ![]() ![]() ![]() ![]() mialam Was nadrabiac ale jednak nie mam tyle czasu w ogole na nic nie mam czasu, ale mysle, ze jeszcze z tydzien albo dwa i sie unormuje napisze tylko co zdazylam doczytac: mariolasl przykro mi z powodu problemow ![]() p4w jesli zdecydujesz sie na szafe z plyty to moge Ci dac numer do naszego znajomego, ktory robi u nas zabudowe i szafki, jest niedrogi i robi fajnie my za szafe z lustrami placimy 1800zl a szafki do lazienki i wc lacznie 600zl dziewczyny jesli chodzi o to nacinanie krocza.......ja nie powiedzialam, ze najlepiej jest w ogole nie nacinac ale jesli mozna ochronic krocze to chyba to lepiej zrobic prawda? moim zdaniem bez sensu jest rutynowe nacinanie wszystkich kobiet jak leci - polozna powinna starac sie zrobic tak aby krocze ochronic a jesli sie nie da to wtedy naciac - wiadomo, ze pekniecie jest gorsze - wlasnie dlatego chodzi mi o taka opiekie zeby lekarz wiedzial czy trzeba naciac czy nie i kiedy ew to zrobic - a jesli nie bedzie takiej potrzeby to nie nacinac skierko wspomnialas tu o moim przykladzie popekanej szyjki - to nie adekwatny przyklad bo mi popekala szyjka mimo naciecia krocza ![]() moja kolezanka niedawno rodzila dziecko i poloznej udalo sie ochronic krocze mowi, ze super, dwa dni i nie czula, ze rodzila mam nadzieje, ze i mi sie udawieczorkiem postaram sie wejsc Was nadrobic do konca - ale nie wiem czy mi sie uda bo jeszcze mam tyle roboty :/ aha zapomnialam napisac - i mnie dopadla opuchlizna nie mam kostek w ogole, stopy mam jak balony i nie mieszcza mi sie do butow do tego popekaly mi naczynka na nogach ehha przytylam juz 14,5 kilo a mialo byc tak pieknie... ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- a Gizmo sie odezwala?
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wyczailam na drzewie u sasiada czeresnie!!!chyba pojde na rapsa hehe
|
|
#4464 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
To obrabiaj się tam w domciu i wracaj od nas. Przypominam, ze czekamy na fotki ![]() Gizmo niestety milczy... Idę sie połozyc, bo Mały wypiął sie pupą po prawej stronie pępka i nie chce zmienic pozycji. Wszystko mnie boli, więc idę na boczek ![]() Może jeszcze później zajrzę. Dobrej nocki, jakbym się nie odezwała
|
|
#4465 | |||
|
Zakorzenienie
|
jestem, zaglądam, ale nic w tej kwestii jeszcze nie wiem.Jutro dopiero zaplanowałam wycieczke do sklepu
![]() Tymczasem wrocilam do domu i poszlam prosto pod prysznic, moje nogi........... Ale bolą, ale wielkie.... Ide do wyrka i bede je trzymac w gorze, a potem jeszcze na szybkie zakupy wyskocze. Cytat:
![]() Cytat:
Wiedzialam ze na checiach sie skonczy Oczywiscie to nie to zebym tobie liczyła, sama dzis sobie kupie pudło Algidy krówki ![]() a powiesz mi jak? plis Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję opuchlizny Cytat:
.Kasia Ty chyba stanowczo za dużo chodzisz, do tego pogoda i już - bolące, duże stopy. Ciekawe, co u Gizmiatka? Może zatrzymali Ją w szpitalu? ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Widzę, że nikogo nie ma, więc też idę, co tu będę sama tak siedzieć ![]() Mam nadzieję, że rano będę mogła już przeczytać opis wizyty Karoli i że będą jakieś wieści od Gizmiatka. Dobranoc
|
|
|
#4467 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() opuchlizna niestety coraz wieksza zrobilam zupke, wstawilam pranie i ide sie umyc bo TZ obiecal masaz stopek ![]() dobranoc
|
|
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam zobaczyc czy Gizmiatka sie odezwala , atu cicho...
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłam u kumpelki to girki w misce z zimna woda trzymałam, u mamy w pozycji horyzontalnej i jak zajechałam do domu to poszłam wprost pod prysznic.Az mialam wrazenie ze puszczam na stopy lodowata a spływa ciepła ![]() No i z takimi lodzikami wyziębionymi poszłam do łozeczka gdzie trzymałam je naprawde wysoko na stosie poduszek i kołder relaksując sie przed tv ![]() No i nie dalej jak godzinkę temu wstałam zeby podskoczyc po wędzony boczek bo obiadek wg.Nigelii jutro a boczku nawet w zamrazarce nie mialam, no a stopy bez zmian.Kończe gotowanko i udaję się na spoczynek.Może tez jakis masaz wydębie ![]() Z reszta ja nawet rano nie mam ich dostatecznie dobrych... Ale pogoda sie u nas na bank popsuje, moje stopki to idealne barometry ![]() dobranoc Karola, where are you? Acha i zapomnialam nadmienic ze dzis mnie we fredce kuło zanim z łóżka wstałam i potem w ciagu dnia zdażylo mi sie poczuc.Czy to przepowiadacze?
|
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Mam wiadomości od gizmiatko.
Otóż dzisiaj na świat przyszedł jej synek Nataniel. Ma 46cm i waży 1950g. Najpierw odeszły jej wody a potem dostała skurczy ale akcja serca dziecka spadała więc zrobiono CC. Teraz leży w szpitalu a synusia wzięli do innego szpitala na badania bo płuca nie są w pełni wykształcone i jest zaintubowany. Razem z Kasią prosze o trzymanie kciuków za Natanielka. Jak się dowiem czegoś więcej to dam znać jutro. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

I przez to ciągle boli mnie zoladek ehhh A co do spania to ja spie ostatnio bardzo niespokojnie , sny snia mi się pelne akcji
Chyba juz sie zaczynam bac porodu i to się odbija w moich snach

). Jeszcze drobne zakupy robię 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mam drzwi otwarte i pchają sie jak głupie.