|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
trochę mnie przeraziłyście że waga tak się zmienia na warzywkach, ja jestem dzisiaj 3 dzień i w sumie 1,8 kg mniej, na razie jestem bardzo zadowolona, ale jak tu zrobić żeby potem utrzymać wagę i nie przytyć, napiszcie czy ta waga leci tylko tak na początku a potem dużo wolniej
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powoli wymiękam ale staram się jak mogę. Musze być bardziej rygorystyczna to większe prawdopodobieństwo, że waga poleci. U mnie od dzisiaj do diety dołączyli: mama, tata i brat - wszyscy chcą się odchudzić na moje wesele. Zobaczymy jak nam to pójdzie razem
|
|
|
|
#2553 |
|
Przyczajenie
|
życzę powodzenia, ja już walczę lata z nadwagą zawsze jakoś leciało ale ostatnio waga cały czas w górę
|
|
|
|
#2554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
W ogóle się tym nie martw na początku. Ja po miesiącu mam zaledwie 3,5kg mniej. Inni tracą więcej. Na początku i tak traci się tylko wodę - zatem jeśli twój organizm zatrzymuje jej dużo , to pewnie dużo ci ubędzie. Gubienie tkanki tłuszczowej nie poleci tak szybko Ja nie tyję na warzywach. Ale wzrost wagi spowodwowany jest tym, że warzywa to woda - ich spożycie powoduje wzrost jej ilości w organizmie-wzrost wagi. Potem znowu spadek. Ja nie zauważyłam u siebie efektu sinusoidy w 2fazie, spowodowanej spożywaniem warzyw |
||
|
|
|
#2555 |
|
Przyczajenie
|
Ponawiam pytanie..Czy ktos moglby sie podzielic elektorniczna wersja ksiazki? Musze znalezc jakies przepisy, bo po pierwszym dniu stwierdzam , ze bedzie ciezko jedzac same takie nieprzetworzone bialkowe produkty.. musze je jakos uatrakcyjnic
pozdrawiam
|
|
|
|
#2556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja muszę rozwiać swoje wątpliwości ,jak to jest z tym budyniem bo ktoś wcześniej mówił że można budyń ale bez cukru,ewentualnie ze słodzikiem a teraz czytam że te ze sklepów sie nie nadają ....Więc jak to jest? bo ja zjadłam dzisiaj i wczoraj takie sklepowe aaaa
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc nie wiem jak z tymi budyniami,przecież mąka ziemniaczana,którą bądź co bądź zawierają to czysty cukier,łatwo przyswajalny.Z drugiej strony Dukan dopuszczał użycie mąki kukurydzianej (dział o sosach w 'Nie potrafię...').Ponoć mniej jej potrzeba,dlatego jest dozwolona
.Z autopsji nie wiem czym się ziemniaczana różni od kukurydzianej,ja bym mimo wszystko budyniów unikała,lepiej zjeść serek homo,albo wieśniaka light z cynamonem bez wyrzutów sumienia,
|
|
#2558 |
|
Przyczajenie
|
Hej - ja tez mam mizerne efekty - takie jak Ty i też mam zamiar przejść z 5/5 na 3/3. Pozdrawiam i zyczę sukcesów.
|
|
|
|
#2559 |
|
Przyczajenie
|
Co do tego budyniu, to gdzies wyczytalam, ze to nie ten kupny ze sklepu, ale budyn zrobiony z przepisu Dukana jest dozwolony. Ale nie chce nikogo wprowadzac w blad
|
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
witajcie laseczki!!!!Ja dopiero wczoraj dowiedziałam sie o tej diecie!!!!Ale ze mnie<dupa>,,bo siedze na wizazu juz rok...i jakos mi ta dieta nie wpadła woko.....wczoraj poleciła mi znajoma.........musze poczytac was to sie dowiem czegoś ..bo ja to juz weteranka jestem z dietami.......MAM NADZIEJE ZE TAMI POMOZE???????pOCIESZCZIE MNIE ZE TAK!!!!!pOZDRAWIAM..WAS SERDECZNIE!!!!
|
|
|
|
#2561 |
|
Raczkowanie
|
mloda - witaj ! właśnie ostatnio Cię wspominałam - super że znowu startujesz -powodzenia
PLISSSSSSSSSSmamo niny -tak mnie naszło z tym pisaniem z radości chyba , że to już 3 miesiące i że dałam radę a nie należę do osob zbyt konsekwentnych no i te cm. że tak znikły i żeby innym pokazać ze damy radę tylko troche cierpliwości, tez miałam przestuj 3 tygodnie waga mi nawet nie drgneła .I KOCHANE MAMUSIE - WSZYSTKIM NAM MNÓSTWO RADOŚCI Z NASZYCH MALUSZKÓW !!! ![]() DO TABELKI : wzrost-164cm było-73 kg jest-61kg będzie-60kg-no może -58 ps. mloda - wszystkiego naj....... i spełnienia marzeń ! Edytowane przez Rajskie mniam Czas edycji: 2009-05-26 o 22:22 |
|
|
|
#2562 |
|
Przyczajenie
|
kkama134 z tego co dalej sie doczytalam, wnioskuje , ze ten budyn to niejaki FLAN z przepisow deserowych w fazie bialkowej. Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle
![]()
|
|
|
|
#2563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
????ZACZYN AĆ.....---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- ...no nic.....nie bedeę WAM SIĘ NARZUCAC |
|
|
|
|
#2564 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Drogie Proteinki!
Bardzo chciałabym przyłączyć się do Waszej ogromnej rodzinki wsparcia - jeśli mnie przyjmiecie oczywiście ![]() Od jutra zaczynam dietkę Dukana i po przeczytaniu wielu Waszych postów już się czuje odrobinę chudsza i pełna nadzieiDam radę ![]() Moją największą zgubą są słodycze ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że w trudnych chwilach dodacie mi otuchy ![]() Zaczynam od wagi 74 Mam zamiar zrzucić ok 10 kg (czytaj 16)
|
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno warto.
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samo to, że jest tu nas tak dużo powinno już o czymś świadczyć, prawda? Skoro tyle osób ciągnie tą dietę i jest zadowolonych to nie napiszą że nie warto. Wystarczy przeczytać kilka stron wątku zamiast zadawać takie pytania i oczekiwać natychmiastowej odpowiedzi ![]() Brakuje mi Was.. i nie wiem czy nie zdecyduję się na wcześniejszy powrót
dirrtyKatrina ![]() Moonwalker Edytowane przez Kasieńka_666 Czas edycji: 2009-05-26 o 22:56 |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Ile masz wzrostu? Jeśli mogę zapytać, bo ja też zaczynałam od wagi 74 kg, teraz ważę około 67-68kg. I mam do zrzucenia 4-5kg. Pozdrawiam i powodzenia!
|
|
#2568 |
|
Raczkowanie
|
Olenkaa dzięki bardzo
|
|
|
|
#2569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
..ze ..z ta dieta mi sie uda..... dzi ekuje za odpowiedz |
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Ja dziś już równo kilogram, tzn do tego niecałego wczoraj doszła reszta, także przez 2 dni diety schudłam 1 kg a moja mama schudła ponad 2 kg!! Normalnie jestem pod ogromnym wrażeniem
|
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
justyna2639 ale z ciebie ranny ptaszek
. A może to już uzależnienie![]()
|
|
|
|
#2572 |
|
Przyczajenie
|
Hej kobietki
![]() Musze do końca czerwca pozbyc sie ok.5-7kg. No i tak wyczytałam, że na tej diecie jest to możliwe. Dodatkowo biegam codziennie na fitness + ćwiczenia lekkie w domu, jakiś rower - chyba będzie do zrealizowania i osiągnięcia. Szczerze przeczytałam kilka postów na temat tej dietki, ale nie wszystkie. Chcę zacząć od jutra i nie bardzo wiem od czego mam zacząć:/ I jeszcze jedno pytanie, jestem strasznie zabiegana i nie mam za bardzo czasu na gotowanie, czy jest możliwość zaopatrywania sie np. w sklepach w coś już mniej więcej przygotowanego. Wiem, wiem dużo tych pytań, ale nie mam ksiązki, a na necie bardzo podzielone sa zdania, co można i kiedy. To forum chyba jest (z tych co przejrzałam) najsensowniejsze, dlatego licze na Wasze wsparcie i pomoc. Edytowane przez Mikima Czas edycji: 2009-05-27 o 09:05 |
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy post mówi wiele. http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/dziuba85?fid=100301385 a w linku książki.
|
|
#2574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-05-27 o 09:53 |
|
|
|
|
#2575 |
|
Przyczajenie
|
dziuba85 dzieki za lnk
teraz musze przebrnąć przez lekturę ![]() Ale muszę, musze musze się wziąc bo to ostatni dzwonek jeszcze raz thx
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
o Dziuba
znalazlam o tej diecie i Ciebie przy okazji;Pwitam dziewczyny ja tez (ok miesiaca) staram sie byc na diecie, ale nie na konkretnej tylko na takiej samej sobie tj nie jem ziemniakow, pieczywa w pierwszych 2,3 tygodniach bez slodyczy i smazonych potraw. Teraz niestety grzesze coraz czesciej, zwaze sie w sb rano. Jak na razie -4g ale chcialabym jeszcze 10. Mam 170cm, waga 82 -chcialabym ok70.Czytalam pierwsze strony tego watku- w pierwszym tyg spadlo m i2kg- to ta woda bo ciagle biore tabletki anty (yasminelle) juz ponad rok, wczesniej bralam mercilon pol roku i strasznie przytylam-wiec zmienilam na yasminelle i jest o wiele lepiej. Czytam diety i Dukana i South beach wydaja mi sie dobre. Chcialabym zaczac ale mam malo pomyslow i malo czasu do tworzenia dobrego jedzonka. Macie moze jakas strone na ktores jest opisany dzien po dniu co jesc? albo przepisy i inne? jeszcze wiecej niz mniej przede mna.. Gartuluje wam tegp spadku wagi-wiem po sobie kazde 1kg mniej to takie szczescie
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aj tak jestem tutaj Widzę, że zachęciłam... do tego, żeby zapoznać się z dietką![]() w tym linku jest książka o diecie i z przepisami: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/dziuba85?fid=100301385 Pozdrawiam
|
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Kasieńka_666;124782 22]To tak jakbyś zapytała dziewczyn na wizażu czy warto tu być?
Samo to, że jest tu nas tak dużo powinno już o czymś świadczyć, prawda? Skoro tyle osób ciągnie tą dietę i jest zadowolonych to nie napiszą że nie warto. Wystarczy przeczytać kilka stron wątku zamiast zadawać takie pytania i oczekiwać natychmiastowej odpowiedzi ![]() Brakuje mi Was.. i nie wiem czy nie zdecyduję się na wcześniejszy powrót ![]() mnie też dziwi to pytanie czy warto przecież piszemy jakie mamy wyniki w spadku wagi - to mówi samo za siebie za mało dziewczyny czytają , po raz kolejny polecamy czytać od pierwszych stron post kasienka wracaj pozdrawiam |
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Kasienka666 wracaj
![]() ja po 2 dniach protein mm 1,2 na plusie czyli powrót tego, co straciłam w zeszłym tygodniu.. ;/ szlag... ale daję sobie czas na proteiny do 01,06 zobaczę, co w dzień dziecka pokaże waga i zadecyduję: zostaję czy wracam skruszona do Montignaca.
|
#2580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widac na każdego inaczej dieta wplywa ja boje sie chleba i makaronow bo po nich na pewno wagaw gore pojdzie , powalcz jeszcze - powodzenia !Ja do pracy pa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

,jak to jest z tym budyniem bo ktoś wcześniej mówił że można budyń ale bez cukru,ewentualnie ze słodzikiem a teraz czytam że te ze sklepów sie nie nadają
....Więc jak to jest? bo ja zjadłam dzisiaj i wczoraj takie sklepowe aaaa
.Z autopsji nie wiem czym się ziemniaczana różni od kukurydzianej,ja bym mimo wszystko budyniów unikała,lepiej zjeść serek homo,albo wieśniaka light z cynamonem bez wyrzutów sumienia,

no i te cm. że tak znikły i żeby innym pokazać ze damy radę tylko troche cierpliwości, tez miałam przestuj 3 tygodnie waga mi nawet nie drgneła .