|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Ale świetny piesek, napił troszkę sie tej wody
![]()
#2012 |
Zadomowienie
|
heloo... kurde jak dzis bylo cieploooo
![]() ![]() Tez dzis zrobilam zakupy ale male, w Lidlu - nie wiem czy widzialyscie reklame dzieciecych rzeczy.. Kupilam takie spiochy + sliniak = 18,99zl i skarpety po 2 szt - 5 zl ![]() ![]() ![]()
#2013 |
Zadomowienie
|
Klaudia ale fajne zakupy ja jutro będe u koleżanki która mieszka koło Lidla to może sama się na coś skuszę
![]() Znalazłam tą gazetkę http://www.lidl.pl/pl/home.nsf//page...20090525.index ciekawe jak ten stanik do karmienia wygląda bo cena jest fajna ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-05-26 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zadomowienie
|
Biustonosze byly w miare,ale jakos nie zwracalam wiekszej uwagi na nie
![]() ![]() ![]()
#2015 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nika nie stresuj się. Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() No ja też chyba wstrzymam się z zakupem laktatora do porodu bo nie wiem czy mi będzie na 100% potrzebny a cena takiego ustrojstwa nie jest mała.... To samo tyczy się podgrzewacza. Tak więc wyrzucam te dwie rzeczy na listę rezerwową ![]() Cytat:
![]() Mam to samo. Czasami moja mała księżniczka kopie mnie "od wewnątrz" i nie jest to miłe uczucie. Mam wrażenie jakby mi "coś" siedziało na pecherzu ![]() Cytat:
![]() ![]() Widziałam tą ulotkę. Fajniutkie te rzeczy.Muszę jutro wybrać się na zakupy!
![]() |
#2016 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Zadomowienie
|
Też byłam w Lidlu, specjalnie po stanik do karmienia, bo kumpela mocno polecała, ale już nie było
![]() Kupiłam ten super mięciutki kocyk (niebieski, bo był najładniejszy) spodenki, kaftanik, skarpetki i 4 body. Wszystko niebieskie oprócz skarpetek (bo u nas były tylko różowe). Sama nie przepadam za różem, więc córeczki też nie będę przeróżawiać. Błękity są śliczne. I córeczki w błękitach też ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tequillla jak Ci sie kiecka podoba to zapraszam do Wiednia na zakupy, jest w czym wybierac ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2019 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() ja właśnie po raz setny obejrzałam "Szósty Zmysł" kocham ten film ![]() Muszę się pochwalić, że obchodziłam Dzień Matki. Mężuś zadbał o ten dzień. Dostałam od niego w imieniu dzidziusia malutkie złote serduszko - zawieszkę, połowa z żółtego złota a druga z białego z 3 cyrkoniami ![]() nawet nie wiecie jak mi się miło zrobiło i jak mnie to wzruszyło ![]()
#2020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, jestem podniecona, a zarazem zestresowana jutrzejszą wizytą u ginekologa. ponad miesiąc nie widziałam naszego dzieciątka, natomiast tatuś pierwszy raz ujrzy swoje dziecię. nie zapisałam sobie żadnych pytań, a teraz to jestem za bardzo rozkojarzona by cokolwiek sobie przypomnieć. w ogóle ostatnio ciężko mi się skupić, a o podzielności uwagi już nie wspomnę. znajomi mi zwracają uwagę, że jakaś nadpobudliwa się stałam, tzn. zawsze byłam żywa ale teraz to podobno przechodzę sama siebie. nogi mi chodzą, z rękoma nie wiem co zrobić, oczka gdzieś biegają... wieczorami snuję plany na następny dzień. rano za to trudno mi wstać, rozbudzam się dopiero popołudniu i nic dziwnego, że dzień mi ucieka ![]() eh, trzeba się zmobilizować.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyskoczyłabym do Lidla pobuszowac, ale mam kawałek, a roboty na dzisiaj duuużo zaplanowałam ![]() Cytat:
My z mężem też dyskutowaliśmy czy kupowac laktator czy nie. W końcu może tak byc, że nie będę mogła karmic i na co mi on wtedy. Mąż jest jednak za tym żeby kupic i nie rozpakowywac - w razie czego na allegro puścic. Zazdroszczę róży ![]() Też na coś liczyłam, myślałam, że może chociaż mąż życzenia złoży. No ale się przeliczyłam... Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Foka spać nie możesz czy zawsze z Ciebie taki ranny ptaszek? Też dziś wstałam przed 6, poszłam do ogrodu po rzodkieweczki i sałatę i mam na śniadanko pyszną sałatkę z fetą ![]() Dobry pomysł z laktatorem, chyba też tak zrobię, kupię i nie rozpakuję wcześniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc jak już nie śpię to piję kawę i zasiadam do pracy, bo do południa mój mózg najlepiej funkcjonuje. Potem to mi już pierdoły w głowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie ja też od 6.00 nie spie w tym tygodniu mąż jeździ do pracy na 7.00 więc i ja wstaję. Ja też raczej kupie laktator, bo wydaje mi sie że to bardzo potrzebny sprzęt
![]()
#2025 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A z laktatorem to zrobimy tak, że wcześniej wybierzemy odpowiedni model a kupimy jak będzie potrzebny. No chyba ze w szkole rodzenia powiedzą mi że lepiej mieć od razu przy sobie w szpitalu .... Foka nie przejmuj się że wczoraj mąż nie zadbał o życzenia. Za parę lat nasze szkraby same przylecą do nas z laurkami. I to będzie prawdziwy Dzień Matki!
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja dopiero wstałam niedawno, ale małż dziś później do pracy idzie więc pospaliśmy dłużej ![]() A na dworze skwar już z samego rana, ciężko wytrzymać ![]() Chyba jakiś deszcz będzie po południu ![]() Sorejna ![]() Dziewczyny - czy Wy macie jakieś listy, według których kupujecie wszystkie rzeczy ? Jeśli tak to wklejcie albo prześlijcie ![]()
#2027 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Sorejna trzymamy kciuki za dzisiejszą wizytę. I czekamy na relację ![]()
Michalinka jest już z nami ![]() Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-05-27 o 07:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
I dziś zaczynamy 20 tc
![]()
#2029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę się doczekac takiej laurki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Zadomowienie
|
cześć ranne ptaszki
![]() nerwy mnie w nocy zjadały, nie mogłam spać. co 10 minut chodziłam do wc, dopiero burza mnie uspokoiła i ok 3 zasnęłam. zbieram się do wyjścia, zdam relacje jak wrócę. miłego przedpołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj TZ zaraz jak wrocilismy z Hollandii do domu powiedzial - wiesz, wiedzialem, ze maly bedzie zdrowy w koncu to mij syn ![]() ![]() Laktaror tez zamierzam kupic ![]() ![]() Od wczoraj szukam mebelkow dla maluszka, z reguly sa to komplety z wielka szafa ![]() ![]() No i te ceny ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-27 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Wtajemniczenie
|
Ja też wczoraj dostałam od mężusia (a raczej od naszej córci) kwiatki
![]() ![]() Za to dzisiaj jestem nieprzytomna - pół nocy nie spałam bo jak tylko sie położyłam to tak mnie gniotło i dusiło w piersiach, że oddychać nie mogłam, więc praktycznie na siedząco oparta o ścianę usypiałam. Trochę się wystraszyłam, bo nie wiedziałam w sumie co mam robić. Jak siedziałam było ok ale, jak tylko spróbowałam się położyć to od razu czułam jakby mi ktoś kłodę na klatkę położył i przy oddychaniu potwornie bolało. Mam nadizeję że dzisiaj się to nie powtórzy. Cytat:
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Nie chciałabym jeszcze iść na zwolnienie, dobrze mi w pracy między ludźmi. Zresztą nawet jak mam wolne to i tak nogi mam spuchnięte. Wczoraj w aptece pani zamówiła mi preparat polecany w M jak mama - zobaczymy czy zadziała, dzisiaj go wypróbuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
hej. Ja sobie liste przepisalam z ksiazek o ciazy jakie posiadam i juz prawie wszystko nabylam ![]() ![]() -5 sztuk body rozmiar 56 do 62, wiazane lub zapinane z boku -2 pary grubych spodenek zowczej welny (niezaleznie od pory roku) -5 par spioszkow r. 56-62 -6-7 cienkich sweterkow, ewentulalnie koszulki pod spioszki -1 kurtka r. 56-62 -1-2 czapek ktore zakrywaja rowniez uszka r. 34 lub mniejszy -1-2 pizamek -1 lub 2 pary grubych welnianych skarpetek lub 1 para welnianych butkow -3- 4 sliniaczki lub pieluszki tetrowe -5 kaftanikow Ja oczywisnie ta liste urozmaicilam i mam o wiele wiecej ale tu pisza to co jest konieczne ![]()
![]() |
#2034 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie o poranku!
ja niestety miałam kiepską noc, bo oczywiście wczoraj zadzwoniłam do mamy z życzeniami na dzień matki i uraczyła mnie tekstami typu: broń boże nic nie kupuj dziecko , bo jeszcze coś się stanie, broń boże nie urządzaj pokoika, bo jeszcze coś się stanie, dopiero po porodzie! no jasne, już się widzę, dzien po porodzie lecącą do sklepu po łóżeczku i ciuszki i pieluszki....a do tego wie, że poroniłam i takie teksty mnie bolą i przerażają...teraz będę się trzy dni martwić... w końcu jej powiedziałam: w pierwszej ciąży nie kupiłam nic a i tak poroniłam...eeehh ![]() Cytat:
![]() jak beata tyszkiewicz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny uzywacie moze balsamow stopniowo opalajacych. Ja sie wlasnie zastanawiam bo slub juz nie dlugo a moje mnogi blade a do solarium ani na slonce nie chce bo nie chce katowac niuniusia? Zastanawiam sie nad nutribronze z loreala, wczesniej przed ciaza uzywalam z garniera, nivea, i dove ale mi nie podpasily a czytalam ze z loreala sa swietne. Co o tym myslicie, czy nie zaszkodzi to maluszkowi???
#2036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na pytanie miesiąc temu ile przytyłam do tej pory, jak powiedziałam, że 3 kg to stwierdziła, że beszczelnie kłamie ![]() ![]() ![]() jakiś czas temu jak siedzieliśmy przy stole (jakaś impreza) i jak powiedziałam "ooo dzidziuś mnie kopnął" to ona, że ja nie mam dziecka w brzuchu ![]() ![]() albo jak druga ciotka przy niej zapytała mnie w którym tygodniu jestem i jak odpowiedziałam to stwierdziła, że liczyć nie umiem ![]() ![]() tych rzeczy jeszcze jest od groma ![]() Cytat:
Mnie dziś obudziła panika bo jakbym się dusiła zanim zorientowałam się o co chodzi. Dopiero zobaczyłam, że z nosa leci mi krew i krew mi też ściekała w gardle, nie mogłam wogóle zatamować ![]()
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja pierdzielę, ale masz fajną ciotkę..... normalnie niektórzy ludzie to mają siano we łbie....ciśnienie mi się podnosi ...najlepiej ignorowac, choć nie tak łatwo. moja matka to też mi potrafi podnieść ciśnienie...dobrze, że mam niskie bo inaczej to bym chyba krwią się zalała....wrrrrrrrrrr:mur : Tera i suzy, ja nigdy nie chodziłam na solarium , ze słońcem teraz jestem bardzo ostrożna. jak zaczęłam 5 miesiąc to zaczęłam raz na jakiś czas używać balsamu lekko brązującego, nakładam go tylko na ramiona , ręce i nogi. Ja najbardziej lubię nivea i johnson & johnson. z tego co mi wiadomo, nie są niebezpieczne. pisałyśmy tu kiedyś, że kosmetyki z retinolem są niebezpieczne, przenikają do krwiobiegu. coś tam było jeszcze ale nie pamiętam...
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze się rozprowadza, nie zostawia żadnych "zacieków" , nieźle nawilża skórę. Jedyny minus to to, że daje dokładnie taki sam charakterystyczny zapach jak zwykłe samoopalacze. Myślę, że nie szkodzi maluszkowi - bo właściwie w jaki sposób miałby to robic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Rozeznanie
|
Witam! i przepraszam, że tak długo mnie nie było .... znaczy byłam, śledziłam Wasze wpisy, i wiem, co u każdej się dzieje, ale nie miałam jakoś czasu, możliwości i chęci, do pisania
![]() U mnie wszystko wporządku, zaczynąjąc od tego, że 21 kwietnia poczułam pierwsze ruchy dzidzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wasze wpisy śledziłam na bieżącą, więc nie jestem z niczym do tyłu. Gratuluję wszystkim córeczek i syneczków ![]() PS. Teraz mam sesje na uczelni i zostało mi jeszcze 7 egzaminów, więc siedzę i zakuwam ... będę miała mądre dziecko ![]()
#2040 |
Zadomowienie
|
Witaj fasoleczko!
Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Mam nadzieję, że teraz częściej coś skrobniesz. Co do wypadających włosów, to może warto sprawdzic czy z tarczycą wszystko oki, podobno nawet zdrowym dziewczynom tarczyca potrafi w ciąży oszalec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.