|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
MamoNiny a Montignac daje lepsze efekty, że chcesz wrócić, jakby jednak nie udało się schudnąć już więcej??
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
jestem na diecie od 20.03 i jak w ciągu 1go mca spadlo te 4 kg to maj i kwiecien +- wychodzi 0..
Dziuba... na montignacu schudlam 8kg w 30dni..
#2583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O w mordę, że tak brzydko się wyrażę... aż tyle ![]() ![]() Btw. może teraz gorzej jest Ci tracić kilogramy, bo już masz mniej do zrzucenia... i wagi nie masz już takiej, jak zaczynałaś.
![]() |
#2584 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie. Mam wzrostu 161 cm, więc przy mojej obecnej wadze (74 kg) wyglądam jak mała przysadzista baba... I jeszcze ten brzuch (po ciąży)...
Najlepiej dla mnie było by zacząć stosować jakieś dodatkowe ćwiczenia, ale przy małym dziecku, po pracy i z moim samozaparciem to raczej nie dam rady. No trudno - muszę jakoś dać radę, bo w lipcu idę na wesele koleżanki i jak będę kupować kieckę to nie chciałabym wybierać tylko w rozmiarach 44 !!!!! Dziewczyny kochane mam pytanko: czy można w tej diecie jeść wędzone udka albo pałki z kurczaka (takie gotowe ze sklepu)? Oczywiście bez skóry... Pytam bo w książce nic na ten temat nie ma a mi się wydaje, że jak drób to drób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- i na tej i na tej czulam sie ok, w Montignacu nie ma wyrzeczen, trzeba tylko poprzestawiac sobie polaczenia pokarmow. w sumie nawet nie czuje sie, ze sie odchudzasz. na poczatku trudno polapac sie w indeksie glikemicznym.
![]() |
#2587 |
Zakorzenienie
|
Jestem w fazie naprzemiennej. Ponieważ ostatnio na proteinach troche grzeszyłam to zostałam na nich 9 dni a po niech tylko 2 dni warzyw. Teraz znowu proteiny. Przez te dwa dni przybyło 0,5 kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Zadomowienie
|
mamoNiny
![]() Szczerze mówiąc to też zastanawiam się nad zmianą. Na mnie Dukan nie ma rewelacyjnego wpływu. Postanowiłam, że może dam sobie jeszcze miesiąć na Dukana, w międzyczasie zapoznam się z nowymi dietami. Ja też zastanawiam się nad Montignaciem lub powrotem na South Beach. Dukan mnie zaczął męczyć i to strasznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak sobie dzisiaj rozmyślałam, że teoretycznie przy wyelimionwaniu tłuszczu, ziemniaków, mąki, węglowodanów, przy przyjmowaniu 1,5l wody dziennie, to na każdej diecie można zgubić kg-y. Fenomen diety dukana polega tylko na samym metabolizmie białek. Powiem szczerze, że się trochę boję - migreny nie miałam nie pamiętam jak dawno, nie mam apetytu, a na słodycze wilczy apetyt ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli wytrzymam to max jeszcze miesiąc i chyba zdradzę Dukana na rzecz ....no własnie SB lub Montignaca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Zakorzenienie
|
(05.05.2009)66.4kg - 60.0kg - 57.0kg(18/07/2009)
Było 66,3kg Jest 61,8kg(bo przybyło 0,5) Będzie 57 kg (z nadzieją na 55kg ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, od kilku dni jem chlebek razowy i musze Wam powiedzieć, że przytyłam 1,kg
![]() ![]() Strasznie boje sie efektu jojo. Od jutra chciałam przejsc na same proteiny ale zastanawiam się czy to ma sens.. Przeciez do końca życia nie bede regulowac sobie wagi fazą uderzeniowa ![]() Potwierdzam, że dieta Montignaca jest bardzo sensowna ![]() ![]() ![]() Własnie, może czas na zmiany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie straszcie....ja tez sie panicznie bije efektu jo- jo.
Proszę o umieszczenie mnie w tabeli ![]() Agna - ja jestem ciagle zmarznięta - upał a ja sie ubieram, ciągle mi zimno. Stosuje metode NPR i mam wyjątkowo niską temperaturę...Chyba każdy organizm inaczej reguje... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
Tak, mnie też było zimno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
A ja chodzę ciągle rozdrażniona...
![]()
#2594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dodam jeszcze, że szlag mnie trafia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- ja też ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Raczkowanie
|
no właśnie...mnie też jakieś coś dopadło nie wiem sama co to jakaś chandra albo kij wie co to zła zmęczona a dopiero co przecież zaczęłam...na niby zaczęłam w tamtym tyg we wtorek i byłam na niej do czwartku ale z powodu że odiwedziłam rodziców przez weekend odpuściłam i zaczęłam ja od nowa w poniedziałek czyli niby dzisiaj 3 dzień...czuje że "boczki"mam mniejsze ale kurcze jakoś tak dziwnie się czuję,a ostatnio co już wam pisałam w nocy się obudziłam bo się strasznie źle czułam.....
![]()
#2596 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,czytam Wasze posty i myślę,że powinnyście się przyznać same przed sobą,że ta dieta jest dla Was po prostu za ciężka...
Najpierw piszecie,że grzeszycie,że jecie niedozwolone produkty,kombinujecie,zab urzacie fazy każdego cyklu,a pózniej denerwujecie się,że dieta nie daje efektu i próbujecie siebie usprawiedliwiać. Po to powstala książka,gdzie wszystko jest dokladnie napisane,żeby bylo wiadomo co i jak.Jak jest napisane,że nie wolno jeść owoców tzn,że nie wolno.To oznacza zero owoców,a nie 5 truskawek i pól jablka,bo normalnie zjadamy cala miskę i kiść bananów. Kurcze...przykro mi,że chcecie się poddać,ale nie wińcie za to diety tylko brak silnej woli ![]() PS Sprawdzone:Ból glowy może być spowodowany zbyt malą ilością plynów.Należy pić duuuużo wody,nawet 3 l W książce jest napisane,że przy fazie warzywnej może być więcej na wadze,bo zatrzymuje się woda w organizmie. Fazę uderzeniowa można przeprowadzić raz w życiu.Przeprowadzana kolejny raz nie daje takich efektów,bo dla organizmu nie jest to już zaskoczenie.Wszystko wyczytalam w książce.
Edytowane przez olenkaaa_1 Czas edycji: 2009-05-27 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
Może nie powinnam tego pisać...ale tak myśle czasem, że to grzeszenie to może nie jest do końca takie złe. Organizm nie odzwyczaja się całkiem od trawienia węglowodanów i tłuszczów w związku z czym póżniej nie ma wielkiego efektu jojo lub uczucią wydętego brzucha. Z drugiej strony - racja - książke napisał fachowiec i nie ma się co wymądrząć tylko trzymać tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() P.S.poprawcie mnie jesli się mylę,ale forum chyba po to jest żeby dzielić się swoimi przemyśleniami ![]()
![]() |
#2599 |
Raczkowanie
|
Nie,nie,nie.Ja się nie irytuję,ale dziewczyny które zaczynają dietę od razu są zniechęcone czytając takie posty.Można z nich wywnioskować,że to wina diety,że kg nie spadaja tak szybko jak powinny,a nie tych grzeszków,które wydaja się male,a efekty kazdy widzi jakie są.
#2600 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Silna wola jest, ale jeżeli efekty opłakane a do tego dochodzi złe samopoczucie...Wiesz ciężko jest położyć na szale silną wolę w odchudzaniu z własnym zdrowiem.....Nie sztuka jest przez pół roku nie jeść owoców, bo potem chyba ciężej się leczy efekty awitaminozy niż nadwagę 5,10,15kg. Potem po przejściu do fazy stabilizacji okaże się, że przybiorę 1kg od zjedzenia kulki winogrona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() Z premedytacją skubnę czasem drobny owoc, a i zaparć nie mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Raczkowanie
|
Oczywiście,zgadzam się z tym,że komuś mogą nie pasować jej zalożenia.Natomiast wszyscy dietetycy twierdzą,że więcej witamin jest w warzywach niż w owocach,w nich jest strasznie dużo cukru,więc raczej o to bym się nie martwila.
Natomiast dalej upieram się przy tym,że nie jest trafne to,że dieta nie dziala na kogoś,kto zjadl chipsy,kawalek tortu,czy napil się piwa,bo jeśli to robi to nie jest na danej diecie,tylko na diecie wlasnego autorstwa.
Edytowane przez olenkaaa_1 Czas edycji: 2009-05-27 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tym bardziej trudniej podporządkować się diecie, jeżeli sama się odchudzam a reszta domowników odżywia się normalnie. Ja codziennie gotuję dwa obiady - mężowi normalny i sobie Dukanowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
aż takich grzechów nie mam na sumieniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do diety, to po prostu od lutego, po jednje diecie i w trakcie Dukana - straciłam 9 kg. sęk w tym, że tego nie widać po obwodach, po ubraniach, po niczym. Powoli mnie to już męczyć zaczyna. Dotego dochodzi złe samopoczucie, rozdrażnienie i rozbicie i poważne problemy osobiste... Także i tak jestem dumna z siebie na swój sposób ![]() Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-05-27 o 13:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Przyczajenie
|
Ta dieta pozwoliła mi "wziąść" się wreszcie za siebie. Może nie przestrzegam jej w 100%, bo trudno z dnia na dzień wyzbyć się wszystkich przyzwyczajeń. Mam świadomość że czasem 'zgrzesze' truskawką, czy kawałkiem czekolady, ale efekty są światne:
- minus 6kg po miesiącu - widoczna redukcja celulitu!!!! A jeśli narzekamy na dietę to pewnie dlatego, że mieszkamy w Polsce, żyjemy w Polsce i poprostu jesteśmy przyzwyczajeni do narzekania. Prawda jest, że nie ważne na jakiej jesteśmy diecie trzeba mieć silną motywację aby dawała rezultaty.
![]() ![]() Edytowane przez Efcia11 Czas edycji: 2009-05-27 o 13:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Raczkowanie
|
Pewnie,że należy być z siebie dumnym,ale to trochę tak jak by się wzięlo przepis na ciasto od teściowej
![]() Zamiast 5 jajek dajesz 8,zamiast jakiegoś skladnika inny,tu pokombinujesz tu pozmieniasz i dziwisz się ,że niedobre ![]() No nic,nie będę się już wymądrzać,jeśli zmienicie dietę to powodzenia,ale sprawdzcie w ksiązce jak należy to zrobić inaczej efekt jojo murowany pozdrawiam ![]()
#2605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Life is brutal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Raczkowanie
|
Trochę miałam lektury do nadrobienia, ale dalam radę
![]() Nie będę odpowiadac wszystkim, bo nie spamiętałam po kolei, ale to, co mi utkwiło w pamięci: mloda witaj!!!!!znikasz i wracasz juz chyba z 3 raz..mam nadziję, ze tym razem na dobre ![]() aisablack na twoim miejscu zmienilabym dietę - no chyba, ze nie jest ona dla ciebie jakims strasznym wyrzeczeniem, bo moim zdaniem mało schudlas jak na taki czas...sam dukan piszę, ze jeżeli spadek jest tak wolny to może nie warto kontynuować????decyzja zależy od ciebie. nie na wszystkich ta dieta działa...wydaję mi się ze duzo zalezy od grupy krwi, układu pokarmowego itd... Co do diety...zawsze się opłaca jak komuś zależy na zgubieniu zbędnych kg ![]() ![]() Tymena a mi się wydaję ze to nie przez chleb...po 3 kromkach dziennie???jakieś dziwne takie... ja zmodyfikowałam trochę protal na wlasny użytek-wprowadziłam warzywa na stałe i zaczęłam liczyć kcal...trudno się mówi, ale muszę schudnąć jeszcze min 10kg, a sam protal zaczął mnie nudzić i robiłam błędne koło. w sumie jak policzylam dokładnie to od 10 lutego zgubiłam około 18kg, tylko z tego 5kg pojawiało się i znikalo. od wczoraj psychicznie nastawiona jestem na zmianę i trzymam się. będę zaglądać, bo służę doświadczeniem i radą. a poza tym dalej głownym pokarmem dla mnie są proteiny ![]() bydyniowi mówię nie
![]() |
#2607 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz, ja jechałam jak nalezy ![]() ![]() Mimee, no nie wiem, cholera ![]() ![]() Edytowane przez tymena Czas edycji: 2009-05-27 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zakorzenienie
|
A ja może powiem tak. Po tygodniowej fazie uderzeniowej, mój żołądek się zbuntował. W ogóle nie chciał pracować... nie chciał "dać głosu, że żyje".
![]() ![]()
#2610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i proszę. -6 po miesiącu ja niespełna 3,5. Przestrzegam jej w moim własnym odczuciu w 97%. Jak czytałam wcześniejsze wpisy dziewczyn, to przyznawały się oficjalnie do większych słabości, a pomimo to chudły. Jak to wytłumaczyć? Tu wcale nie chodzi o 100% przestrzeganie książkowych zasad diety, po prostu sęk w FIZJOLOGII ORGANIZMU. Każdy org. inaczej zareaguje na dietę, w każdym org. inaczej zachodzą reakcje chemiczne. Jedna się poci, drugiej jest zimno, innej spada temp. innej rośnie. Poza tym zaskoczenie organizmu w fazie derzeniowej owszem zaobserwujemy, ale pod warunkiem, że nasz wcześniejszy sposób odżywiania nie był wysokobiałkowy ,a przecież każdy z nas inaczej się odżywia. Ja wcześniej jadłam dużo jajek i nabiału generlnie białka, dlatego dla mojego organzimu nie było to żadne "zakoczenie", spadek wagi też mało spektakularny -2kg. Chodzi mi o to, że nie możemy o tym zapominać. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.