|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
witam ponownie
własnie wciągnełam naleśniki ze serkiem waniliowym - pyszotka przeczytałam o tej śmierci łóżeczkowej i jestem przerażona .... sorejna - nie pamiętam żeby na jego cenniku widniała aż taka suma najwięcej 200 zł ale zawsze lepiej mnieć więcej jak byłam na karczkowym to nawet nie pytał czy chce 4d tylko od razu włączał i zapłaciłam normalnie 120 zł tyle co u mojego ginka
#2102 |
Rozeznanie
|
ja bym chciała zrobić 4 d ale nie wiem czy u mnie w miescie robia ...
#2103 |
Zadomowienie
|
Ciekawe ile ja zaplace jutro za polowkowe ...
![]() co do wymiarow to w biuscie mam 97 a brzuch 92cm ![]() ![]() Tez czytalam o Gizmiatku,biedna... kurcze dop 7 miesiac ![]()
#2104 |
Wtajemniczenie
|
jesli chodzi o witaminy w ciąży to moja neurolog, poleciła mi MUMOMEGA, czytałam o nim, i zamierzam Go właśnie brać
![]() według mnie rewelka ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie czytaj takich rzeczy ![]() jak nie miałam żadnych objawów typowych dla ciąży, zaczęłam doszukiwać się przyczyn, czytając m.in. o pustych jajeczkach itp. dwa dni później wylądowałam w szpitalu. nauczyłam się, że czasami nadmiar wiedzy szkodzi, zamiast pomagać, dlatego postanowiłam żyć w błogiej nieświadomości i nie mieć kolejnych powodów do zmartwień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Rozeznanie
|
Hej dzieczynki,
wróciłam właśnie od ginekologa - straszne nudy ![]() ![]() ![]() Lubię chodzić na te wizyty, bo lubię tę kobietę - czuję się przy niej spokojna i że jestem pod dobrą opieką. Nawet bym się nie obraziła, gdyby zrobiła mi cesarkę (choć jak wiadomo nastawiam się na poród sn), bo mam do niej zaufanie. Także Sorejna, serio - myślę, że jak nie jesteś zadowolona ze swojego ginka, to zasięgnij opinii dziewczyn z Twojego miasta i przejdź się do innego! Dobry ginekolog w ciąży to ważna rzecz. Chciałam zapdejtować swoje wymiary, ale od ostatniego miesiąca nie przytyłam ![]() ![]() Dla wszystkich zmartwionych chudzinek: przede mną czekała w przychodni bardzo szczupła dziewczyna z bzuszkiem (ok. 5 miesiąca?), wręcz za chuda - miała figurę szybko rosnącej nastolatki i tylko po twarzy było widać, że to dorosła kobieta. Nie wiem oczywiście, jak przebiega jej ciąża, bo jej nie znam, ale z gabinetu wyszła bardzo uśmiechnięta ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Po co mi takie rzeczy wiedzieć ![]()
![]() |
#2107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jutro rejestruję się do specjalisty od usg, zobaczymy jak to będzie u niego z terminami, bo to lekarz rozchwytywany w moim mieście. ostateczną decyzję podejmę po wizycie. jeśli można wiedzieć dużo z Was korzysta z usług ginekologa prywatnego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już przed ciążą podjęłam taką decyzję - i przynajmniej mam pewność nie czekania długo na wizytę czy możliwość kontaktu telefonicznego kiedy potrzebuję ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-05-27 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
Ja też korzystam z gabinetu prywatnego i nie żałuje swojej decyzji
![]()
#2110 |
Wtajemniczenie
|
ja też prywatnie
![]() od początku ciąży, a to 11 tydzień, byłam już z 6 razy ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
a ja mam tylko położną....
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
Allisanka to często chodzisz, ja jestem w 20 tygodniu i byłam 4 razy w tym 2 razy usg
#2113 |
Zadomowienie
|
Ja też chodzę do ginekologa prywatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
[quote=sorejna;12490933] biorę pod uwagę korzystanie z usług lekarza prywatnego, tym bardziej, że nie pierwszy raz, ginekolog, który prowadzi moją ciążę wyprowadził mnie z równowagi
![]() jutro rejestruję się do specjalisty od usg, zobaczymy jak to będzie u niego z terminami, bo to lekarz rozchwytywany w moim mieście. ostateczną decyzję podejmę po wizycie. jeśli można wiedzieć dużo z Was korzysta z usług ginekologa prywatnego? [/quote] Też chodzę prywatnie: tylko takiego udało mi się znaleźc ginekologa położnika endokrynologa (3w1 ![]() Cieszą mnie też dogodne terminy, USG na każdej wizycie i telefon do lekarza, z którego już 2 razy zdarzyło mi się korzystac. Jak na Wa-we to nie płacę dużo, bo 100zł za wizytę i w tej cenie jest wszystko: USG wszystkiego co trzeba, była już cytologia, pod koniec ciąży czeka mnie jeszcze badanie czystości pochwy i częstsze wizyty z KTG. Alisanka, Ty zbankrutujesz do końca ciąży! Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-27 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... ale mnie dzidziuś właśnie kopie ![]() właśnie wróciłam od gina. Umówiłam się na poniedziałek na połówkowe ![]() niestety znów mam za wysokie ciśnienie i mam przepisane leki ![]() no i lekarz stwierdził, że jestem spuchnięta i mam jeść dużo więcej białka. Dał mi też skierowanie do laryngologa bo martwią go te moje krwotoki z nosa ![]() podsłuchał dzidziusia i powiedział, że nieźle szaleje w brzuszku ![]()
![]() |
#2116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ee tam, dzidziuś najważniejszy, co tam kasa, rzecz nabyta ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Rozeznanie
|
ja chodze prywantie i państwowo do ginekologa
![]() ![]() jutro z rana ide na glukoze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Rozeznanie
|
zaraz zwariuje ...
nie śpie już od 2 godzin, znaczy się od północy ... albo popadam w panike, albo naprawde cos ze mna nie tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2119 | |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie ja odziwo przespałam dzisiaj całą noc, ale nawet nie ma mowy żebym położyła się na prawym boku, po 5 minutach cały bok mnie boli od srodka i na zewnątrz ;/ ja wczoraj też nie czułam maluszka i już troszkę panikowałam ale dzisiaj rano coś delikatnie się ruszył
![]() Fasoleczk4 daj znać jak się czujesz i może faktycznie idz do lekarza.
#2121 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zadzwoń (a najlepiej pojedź) do swojego lekarza i powiedz mu co się dzieje! Trzymaj się ![]() Cytat:
Niestety, już od dawna nie da się na brzuszku.... Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-28 o 05:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Fasoleczk pędem do lekarza, bo ja nie to ![]() Lepiej pójść i okaże się, że to nic takiego niż znów to się powtórzy ![]() U mnie noc nie należała do przyjemnych, kuło mnie coś w w prawej stronie z boku, a nad ranem trochę podbrzusze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Dziś w Dzień dobry TVN jest kuchnia truskawkowa ![]()
#2123 | |
Rozeznanie
|
Fasolko, jak się czujesz? Czy byłaś/dzwoniłaś choć do lekarza?
Martwimy się tu o Ciebie! ![]() Cytat:
W odróżnieniu od Aliisanki nie jestem jednak zwolenniczką częstych wizyt u lekarza - przynajmniej w prawidłowo przebiegającej ciąży. Wyniki badań krwi mam bardzo dobre, nie odczuwam żadnych dolegliwości, nie wiem właściwie po co byłam wczoraj na tej wizycie. Pani doktor zmierzyła mi ciśnienie (aparat mam w domu i mogę to zrobić sama), zważyła mnie (to też można zrobić samemu), zbadała i posłuchałyśmy bicia serca płodu (do tych dwóch badań kwalifikowana jest położna). Oczywiście, było bardzo miło i wyszłam uskrzydlona, ale nie ma to wpływu na przebieg mojej ciąży. Dla zainteresowanych poranny przegląd prasy nt porodów w Polsce: http://wyborcza.pl/1,88975,6651726,I...as=2&startsz=x http://wyborcza.pl/1,75515,6648456,Z...ien_Matki.html http://www.rp.pl/artykul/2,291686_Do...orodowki_.html
till the sunlight burns a happy whole in your heart Edytowane przez karamari Czas edycji: 2009-05-28 o 07:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zadomowienie
|
Mnie boli kręgosłup, już nie wiem co mam z sobą zrobić, jak leże to niby jeszcze gorzej jedynie troszkę mi pomaga jak leże na lewym boku i mam poduszkę między nogami włożoną, ale i to nie na długo. Do października to mi kręgosłup wysiądzie
![]()
#2125 |
Zadomowienie
|
widze ze dzis wszystkie jakies polamane, ja tez.. w nocy mnie brzuch bolal, tak jakby mnie mulilo.. nie wiem moze za duzo truskawek zjadlam. Rano wstalam o 6 z potwornym bolem glowy, brzucha i plecow.. temp mialam 37,1
![]() ![]() ![]() ![]()
#2126 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Muszę Wam się do czegoś przyznać. Wczoraj byłam drugi raz na usg "połówkowym" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Następne usg będę mieć dopiero po 30 tygodniu i to chyba będzie już ostatnie.... ![]()
#2127 |
Zadomowienie
|
margolcia to gratuluje zdrowej córeczki
![]()
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Nie łamać się kobitki
![]() Cytat:
![]() dla mnie dzidziuś jest ważniejszy niż moja ciekawość ![]() Margolcia gratuluję zdrowej córeczki ![]()
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-05-28 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() wstałam dziś rano, na stoliku przy łóżku czekała kawusia z mleczkiem i moje ulubione ciasteczka... ![]() dziś muszę wybrać kolor do pokoju Lenki, mam tysiąc odcieni zieleni i ni wiem, który lepszy. I tak chce tylko jedną ścianę zieloną, żeby nie było jak w pudełku... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajne artykuły, właśnie czytam, dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() moja droga, ostatnie usg po 30 tyg to i tak dobrze ![]() Karamari, jestem w szoku, przeczytałam artykuły "Rządzi kiepska rutyna. Golenie, lewatywa, 80 proc. rodzących ma rutynowo nacinane krocze, przy czym trzech czwartych z nich nikt nie zapytał o zgodę. Tymczasem badania naukowe dowodzą, że ten zabieg stosowany masowo zwiększa (!) ryzyko poważnych obrażeń. Według WHO jest uzasadniony w od 5 do 20 proc. porodów, zależnie od populacji rodzących. " ten artykuł o badaniach holenderskich już gdzieś czytałam, może nie sam artykuł ale wyniki badań, które wskazuja, że poród w domu jest tak samo bezpieczny jak w szpitalu... w ostatnią niedzielę byliśmy na urodzinach u przyjaciela mojego męża- jego żona też jest Polką, była tam też druga Polka, obie rodziły w Holandii w domu i bardzo sobie chwaliły...ja nadal myślę ...
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-05-28 o 08:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.