|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
już mi lepiej
nie będę narzekać , bo przecież wymodliłam mdłości![]() dziewczyny jesteście takie kochane, co ja bym bez Was zrobiła nie zamierzam Was opuszczać ![]() czy chcecie czy nie to i tak będę z Wami ![]() a ja sobie leże i nic nie robie ![]() trzymam gorąco za Was kciuki , grunt to pozytywne myślenie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
w końcu Pacierpku się pojawiłaś, całe szczęście że u Was już wszystko dobrze
trzymam kciuki żeby już @ przyszła, no i by już nic nie stało na przeszkodzie, w strzeleniu w dziesiątkę Kochanie ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnei wszystko ok dzisiaj wieczorem mam wizytę więc jutro postaram sie wejsć do was napisać co i jak
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie zobaczyłam Twój podpis pod postem i bardzo mnie zwruszył , bo ja w pierwszych tygodniach ciąży w kólko to powtarzałam w myslach jak mantrę : zostań ze mną, zostań ze mną... ![]() będzie dobrze
|
|
|
#4295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że po tych wszystkich perturbacjach i przeciwnościach uda nim się w końcu zobaczyć. Może w przyszłym tygodniu uda nam się i nic nie stanie na przeszkodzie. |
|
|
|
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
Ulcia dbaj o siebie i fasolke
Patka za wizyte aby wszyskto było w porzadku.Dziewczyny mam pytanko ile po antybiotyku odpuscic nalezy staranka i czy wogóle trzeba??, bo nie wiem, a na to gardelko biore antybiotyk, na szczescie dzisiaj ostatnia dawka, a @ wczoraj sie skonczyła mezus pojechał dzisiaj z firmy odebrac cetyfikat iso i dwa dni nie bedzie z czego cale to wreczenie ma trwac dwie godziny to ciekawe co beda robic przez dwa dni , jak jestem na zwolnieniu to przynajmniej mam czas zagladac bo na codzien to ciezko, w pracy nie zawsze mam dostep do kompa i netu.Milego dzionka Wszystkim zycze!! |
|
|
|
#4297 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie dzisiaj pochmurno ... i chyba burza się zbliża ... Dziś 4 dzień jak biorę duphaston, niestety cykl się wydłuża, a test negatywny i lekarz zdecydował, że najlepiej wziąć duphaston ... Zobaczymy, co przyniesie kolejny cykl, bo ten już na straty spisałam ... |
|
|
|
#4298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patka, trzymam kciuki za wizytę Różyczka, kibicuję, aby @ się nie pojawiła Ewelina.oo, witaj nowa staraczko Celka, życzę jak najszybszych staranek ...a przede wszystkim owocnych ...do mnie @ w końcu przylazła ...bodajże w 54 dc i to gdyby nie leki ją wywołujące, to pewnie bym sobie jeszcze poczekała na hrabiankę ![]() ...na szczęście już jest, więc na początku przyszłego tygodnia lecę badać hormony i w końcu zacznę leczenie ...mam nadzieję, że skuteczne ![]() Nowy cykl=nowe nadzieje ![]() Dziewczynki mam jeszcze pytanie do tych, które miały badane hormony. Głównie chodzi o testosteron, bo wyczytałam gdzieś, że trzeba zbadać tylko jego aktywną część czy jakoś tak. Wobec tego muszę powiedzieć to babce, czy ona sama będzie wiedziała :confu sed: ...niestety mój gin o tym nie wspominał i nie wiem. Jeżeli wiecie, to bardzo proszę o radę |
|
|
|
|
#4300 |
|
Raczkowanie
|
Cherubinka trzymam kciuki za badanka i zycze abys szybko zaczela staranka i kolejny cykl był Twoj
Celka kochana milo ze sie odezwalas-jestesmy z Toba caly czas i trzymamy kciuki za Ciebie!Pacierpku oczywiscie kciuczki za Ciebie tez i niech kolejny test wykaze ci II Ehh ale brzydka pogoda-od rana pada u mnie a planowalam isc dzis na ogrod troszke popracowac-ale co tam najwyzej bede leniuchowac Edi a co tam u Ciebie-jak sie czujecie z fasoleczka??
|
|
#4301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłego dnia
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja po godz 11 zauważyłam na bieliznie dwie kropeczki brunatnego śluzu i sie przestraszyłam i zadzwoniłam go gina , powiedziała że mam cały czas lezeć a przed chwila zadzwoniła do mnie czy dalej są nowe plamienia , więc powiedziałam ze nie , gina powiedziała że od dziś jest na urlopie ale mam przyjechać w poniedziałek do szpitala i inny lekarz obejrzy moją kruszynkę czy wszystko wporządku ![]() ... modlę sie aby było dobrze
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4303 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pracuje w Oświęcimiu.Mam nadzieję,że mąż już lepiej się czuje i wszystkie dolegliwości mu przeszły.Aby miesiączka szybko nadeszła,bo szybciej zaczniecie staranka.Ja mam doła bo czekam na @ z nadzieja wielką,że nie nadejdzie,wszystko jednak wskazuje że się zjawi i to szybciej niż powinna Mam dzisiaj taki brązowawy sluz jak ty,brzuch boli niemiłosiernie.Miałam byc dzielna,a dzielna byc nie potrafię...I mi smutno bardzo...![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() Pozdrawiam Edytowane przez coralady Czas edycji: 2009-05-28 o 13:24 |
||
|
|
|
#4304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coralady, głowa do góry
|
|
#4305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
Ula sluchaj sie bo dziewczyny dobrze radza.najlepiej to polez sobie i nioe przemeczaj sie
Roza jak tam kochana u Ciebie sprawa stoi.ja mam nadzieje,ze i Ty nas uszczesliwisz radosna nowina ![]() ![]()
|
|
|
|
#4307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a byla scena rzygania kamieniami do wanny?
|
|
#4308 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Coralady jesteś dzielna i wytrzymasz to wszystko. Przecież my tak na prawdę nie mamy innego wyjścia jak to wytrzymać, to co nam los zgotuje. Jestem z Tobą i tulam Cytat:
|
||||
|
|
|
#4309 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Agus za troszke i nadzieje-jak pisalam wczesniej od wczoraj strasznie boli mnie podbrzusze-choc teraz powolo przestaje i czuje klocie jajnikow-sluz nadal mleczny-nie robie sobie nadzieji na fasolke bo nawet nie wiem czy trafilismy z przytulankiem na owulke-zobacze po niedzieli-jeszcze troszke dni-temp. nie mierze bo przez caly cykl nie mierzylam-moze zmierze sobie blizej terminu @ aby wiedziec na kiedy mam sie przygotowac bo ostatnio przychodzi jak jej sie podoba!Takze wszystko ok-trzeba czekac-co ma byc to bedzie-nie robie sobie nadzieji i do konca tez jej nie trace bo nie wolno! A co u Ciebie kochana??Buziaki
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Hej a u mnie jest 20 dc. i nie wiem czy zaszlam? Nawet nie dopuszczam mysli ze nie
Caly czas mnie boli prawy bok, nawet nic nie moge zrobic, bo mnie strasznie rwie... Wszystkim zafasolkowanym gratuluje i zycze zdrowej ciazy
|
|
|
|
#4311 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
u mnie pada buu nie lubie takiej pogody rano leząłm w łożku z bólem strasznym lewego jajnika i tak strasznie promieniował,kurcze nie wiem co,straszliwy ból,ale naszczescie przeszedł,bo jakby nie przeszedł to bym musiała pędem do gina chyba jechac,bo nie wiem co to... ale teraz już ok i robie obiadek dopiero... Cytat:
![]() jakbys do mnie jechala na GPS to byś w dziurze wyladowała ,bo u mnie to co chile kopią dziury,bo wydobywaj wegiel i ludzi GPS prowadzi juz rozkopane drogi czesto pytaja sie o droge ![]() a film aż taki hihi Cytat:
![]() i wypoczywaj wypoczywaj i nie szoruj czasem autek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() głowa do góry a jednak były one prawdziwe nigdy nie wiadomo co Ci jest pisane odwiedziła mnie przyjaciółka , posprzątała kuchnię wypiła kawkę i przed chwileczką pojechała mąż wyczyścił całe autko ( ale ma pędy, bo ja bawiłam się 2 dni) jeszcze nie widziałam efektu, jak coś to bedzie poprawiał ![]() a jutro mama przyjeżdza mi posprzątać już na niedziele więc leże i odpoczywam i wierzę że będzie dobrze
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
A u mnie dzis goraco wczoraj w kurtce a dzis na krotki rekaw ![]() ta zmienna pogoda jest ciezka do wytrzymania... u mnie dzis 22dc i tak troche prawy jajnik czasami pobolewa ![]() Ulcia wszystko bedzie dobrze odpoczywaj i mysl pozytywnie Patka za wizyte u gina
|
|
|
|
#4314 |
|
Raczkowanie
|
Dra Niestety staranka musimy odłożyć ze względu na mieszkanie... przeprowadzamy się i jest tam trochę do zrobienia... Poza tym dochodzą egzaminy na studiach i praca po10 nawet 12 godzin... Wiec postanowiliśmy odłożyc to jak juz szkoła i mieszkanie bedzie załatwione... Bedzie dużo czasu i nie bedzie nerwów tak jak teraz... Ogólnie strasznie smutno mi że tak wyszło... Bardzo chciałabym zostac mamą a tu nic
![]() ![]() Trzeba odłozyc bo czasu i sił brak... Nio i pełno nerwów... Ale jestem z Wami i myśle ze góra za dwa miesiące wróce już na liste starających się...
|
|
|
|
#4315 |
|
BAN stały
|
czesc wam u mnie w porzadku dzidzus rosnie i szaleje od rana
w poniedzialek sie przeprwadzam wiec nie bede miala netu przez kilka dni takze prosze sie nie martwic...jak zaloze to nadrobie wszytskie news
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 26 staraczek: KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) staranka zawieszone ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) staranka zawieszone hanjah - (Hania, 26 lat, UK) staranka zawieszone ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) staranka zawieszone solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 3, last @ 16.04 malami82 - (Agnieszka,27 lat, Lubuskie) cykl 5, last @ 17.04 brawurkaaa - (Ela, 24lata, Poznań) cykl 7, last @ 18.04 Pyziulka - (Martyna, 25 lat, Toruń) cykl 9 ,last @ 27.04 pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 5, last @ 30.04 pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław)cykl 3, last @ 30.04 coralady - (Nela,28 lat,Małopolska) cykl 6, last @ 02.05 sarrita - ( Sara, 27 lat, Warszawa) cykl 3, last @ 3.05 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 9, last @ 4.05 roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 13, last @ 4.05 Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 6, last @ 5.05 Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 6, last @ 5.05 paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) cykl 2, last @ 7.05 Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 11, last @ 9.05 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 13, last @ 10.05 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 5, last @ 10.05 DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 10, last @ 14.05 youyou - ( Ola, 27 lat ,Warszawa) cykl 3, last @ 15.05 nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 4, last @ 19.05 karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 5, last @ 19.05 edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 8, last @ 19.05 achaia - ( Dorota, 28 lat , Łódź ) cykl 2, last @ 22.05 magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 5, last @ 22.05 gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 6, last @ 23.05 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 6, last @ 25.05 cherubinka - (Aga, lat 27, Podlasie) cykl 7, last @ 28.05 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 27 zafasolkowane: adaikaka – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 27 sierpnia 2009) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009) DDosiek – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 12 września 2009) Foka29 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 15 września 2009) Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu precious_81 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu(termin – 15 września 2009) Milibili – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu Nika1980 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 10 października 2009) sweetpinky – gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu malin30 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 7 października 2009) miss.hot – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 22 października 2009) sorejna – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 23 października 2009) Agusia_a9 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu flowerspower – gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (termin –11 listopada 2009) gusiec – gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu smerfeta01 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009) zuzanna12 – gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 20 listopada 2009) aliisanka – gratulujemy!dwie kreseczki w 8 cyklu ( termin na 15 grudnia 2009) martaN23 – gratulujemy!dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 18 grudnia 2009) Maria2008 – gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 12 grudnia 2009) edi25 – gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu (termin – 10 stycznia 2010 fleurdelacour – gratulujemy! dwie kreseczki w 9 cyklu strompka – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu Lenka1000 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu ula 87 – gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu PatkaM84 –gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] Malga19 - Aniołki dwa [*] [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*]
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2009-05-30 o 22:39 |
|
|
|
#4317 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mam pytanie odnośnie temperatury. Ostatnia @ odwiedziła mnie 14 maja ponieważ mam cykle ok 31 dniowe owulację wyliczyłam mniej wiecej na 30 maja.. To już niedługo a mam dziwaczne skoki temperatur. Podam Wam od 24 maja kolejno do dziś: 36,65; 36,8; 36,62; 36,75 i dziś 36,59 czy mam szansę na owulację? Wogóle to mam dużo śluzu ale chyba niepłodnego bo choć przejrzysty to nie lepki i dziwnie się czuję - pobolewają mnie jajniki, krzyż (jak na@) i ogólnie jakoś mi niedobrze. Co o tym myślicie? Pozdrawiam |
|
|
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
no co tam kochane dziś tak pusto?
![]() ja właśnie zjadłam kolację, i wpadłam zobaczyć co u Was
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozyczko a moze jednak trafiliscie na jajeczko ![]() a u mnie bardzo dobrze,co ma byc to bedzie. nie nakrecam sie,ze teraz sie uda,w koncu dopiero 2 cykl sie staram.a poza tym do @jeszcze daleko u mnie.a teraz mysli mam zajete tym ,czy sie udalo u Ciebie |
|
|
|
|
#4320 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bidulkapostaraj sie nie denerwowac, choc wiem ze to trudne w takiej sytuacji. Najlepiej wez do łóżka jakąś dobrą książke zeby troche sie oderwac od myslenia ![]() ja trzymam bedzie dobrzeCytat:
Tak czy inaczej trzymam za Ciebie juz niedługo tydzien szybko zleci ![]() Cytat:
![]() cos o tym wiem bo tez mam goracy okres i duzo roboty. Mimo wszystko nie odkladamy staran, poprostu to jest dobry okres zeby odwrócic uwagę od staranek. Może akurat jak nie bede o tym myslec to się uda ![]() Decyzja wasza, ale wiesz ze czasami się wpadki trafiają ![]() Cytat:
Czasami takie temperatury wyrwane z kontekstu niewiele mówią. Może jajniki pobolewają właśnie na owulacje ? ![]() Czasami nasz organizm trudno odczytac, czasami moze sie wydawać ze owulacji nie ma a była. Jesli jestes wytrwala to dobrze jest robic pomiary temperatur przez dłuzszy czas zeby sie zorientowac jak organizm sie zachowuje. Ja robiłam przez ok rok razem z obserwacją śluzu i badaniem szyjki. Teraz juz mi sie nie chce, bo wole za duzo nie myslec na ten temat zeby się nie smucic. Po za tym witam w naszym gronie i trzymam za fasolke
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

nie będę narzekać , bo przecież wymodliłam mdłości

u mnei wszystko ok 

:confu sed:

i sie przestraszyłam i zadzwoniłam go gina , powiedziała że mam cały czas lezeć
całą noc i drogę powrotną. Nie było mi do śmiechu, bo on uparty nie chciał iść tam do lekarz tylko u nas we Wrocławiu i musiałam wieźć takiego zdechlaka przez pół Polski. Bałam się bo nie znałam drogi, na GPSie sie za bardzo nie znam i pogubiłam się w Katowicach. No ale najważniejsze, że dałam radę. Mój k czuje się juz nieźle, ale wczoraj jadąc na gastroskopię miał stłuczkę. Facet mu wjechał w tyłek jak przepuszczał dziecko na pasach. Już czasami nie mam siły, żeby to ogarniać.
bidulka