Linea?? - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-11, 11:22   #301
olalola24
Wtajemniczenie

Dot.: Linea??

ja zazwyczaj biore 2 jedna do sniadania druga do obiadu. Ale jesli w ciagu dnia pozwole sobie troche na wiecej niz w jadlospisie np big milk albo smazone kotlety sojowe czy cos równie "kalorycznego" to jem 3 tbk
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 11:24   #302
InKa29
Joanna Małgorzata

a jakie masz efekty?

a juz doczytałam sorki juz wiem dzieki za odpowiedź

Edytowane przez InKa29
Czas edycji: 2009-05-11 o 11:25
InKa29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:49   #303
UnHapppy
Przyczajenie

Witam dziewczyny Bardzo zaciekawiło mnie to forum, bo wierze że możecie mi pomóc, doradzić.
No więc mam 172 wzrostu i 65 kg, straszliwie mnie to drażni. Więc zakupiłam tabletki Linea, no i biore już 3 tydzień efektów 0, nie schódłam ani pół kilo, nie dosć że je łykam, to nie jem tak dużo jak wcześneij i co dziennie ćwicze ok 20 min. Ale nic sie nie dzieje, no i co ja mam teraz zrobic? Nie wiem czy wydawać kase na następne porcje tabletek i jakim cudem schudnąć chociaz te 3-4 kg
UnHapppy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 21:08   #304
Aranjani
Rozeznanie

Brałam Lineę i nie widziałam żadnych zmian.
Jednocześnie stosowałam też dietę i ruch ale porównując ten okres do moich wcześniejszych okresów odchudzań nie widziałam żadnej różnicy. Może była jakaś minimalna ale z ręka na sercu mówię, że nic osobiście nie zauważyłam. Żadnego przyśpieszenia efektów.
Moim zdaniem to strata pieniędzy.
Aranjani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 21:22   #305
meg86
Przyczajenie

Witajcie

działanie tych tabletek jest rózne zależy od organizmu.
Ja dziewczyny jestem z nich bardzo zadowolona, biorę już ok.3 tyg. i z 63 spadłam do 58. To że schudłam zauważyła nawet moja mama więc u mnie efekt osiągnięty.
Nie ćwiczę bo brak mi czasu i ochoty ale dużo spaceruję i nie jem po godzinie 18.00 zero słodyczy, nic a nic. Jak czuję głód zapijam wodą z cytryną albo czerwoną herbatą.
Boję się jednak że po ich odstawieniu waga może powrócic...
Tabletki jak dla mnie ekstra tanie i działają
Stary 2009-05-13, 13:02   #306
InKa29
Joanna Małgorzata

Cytat:
Napisane przez UnHapppy Pokaż wiadomość
nie jem tak dużo jak wcześneij i co dziennie ćwicze ok 20 min. Ale nic sie nie dzieje, no i co ja mam teraz zrobic? Nie wiem czy wydawać kase na następne porcje tabletek i jakim cudem schudnąć chociaz te 3-4 kg
witaj
na mnie linea działa na tej zasadzie ze jem mniej i nie mam ochoty na słodkie Moze i tak jest u ciebie. A na efekt trzeba dłuzej poczekac ale moze byc trwalszy niz by szybkim spadku wagi. Tabletki sa na tyle fajne ze nie sa strasznie drogie 24 na miesiac nie jest duzym wydatkiem
Stary 2009-05-13, 15:30   #307
Oldziunia
Rozeznanie

tez planuje jutro kupic LINEA, bo teraz niby cwicze, ale potem spalone kalorie uzupelniam podjadaniem.chce schudnac jakies 5-7 kilo. moze LINEA jakos mi pomoze, chociaz widze, ze nie wszystkim dziewczynom tu na forum pomagala... powiedzcie mi tylko czy te tabletki nie sa przeczyszczajace/odwadniajace?? bo tego bym nie chciala...
Oldziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 16:52   #308
olalola24
Wtajemniczenie

kupujcie na allegro tam 120 tavletek mozna kupic za 35zl juz z przesylka, ja glupia kiedys kupilam w galerii krakowskiej w aptece 60tbl za 30zl! masakra
Stary 2009-05-13, 21:23   #309
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: linea / lineal ?

Cytat:
Napisane przez margotek Pokaż wiadomość
ej dziewczyny trudno mi uwierzyć w to co mówicie załączam wam zdjęcie mnie jak ważyłam 52 kg wtedy tez mysląłam, ze ejstem za gruba, ale tak naprawde wcale nie byłam, dopiero teraz to zauważyłam jak przez 3 miesiace przytyłam 7kg i mój brzuch zamienił się w odstający balonik, i żadne ze spodni z przed wakacji na mnie nie wchodzą.

Lepiej poćwiczyć intensywnie na w-fie na przykład, to już 1h trzy razy w tyg może biegać i zrezygnować ze słodyczy myślę, że to powinno wystarczyć.

A i pamiętam, że jak ja ostatnio miałam dzień załamki nad swoim wyglądem, moja mama powiedziała, ze jak się dorasta to sylwetka się zmienia, w sumie chce sie trzymać tej definicji
Hey. Nie wiem jak to jest. Ja waże 51kg, mam 155cm wzrostu. Wyglądam okropnie i nie zamieszczę za żadne skarby świata zdjęcia. Mam odstający brzuch, grube biodra nad łydkami mogę się rozpłakać. Na lewym udzie (co dziwne tylko na jednym ) mam cellulit. Ćwiczę tylko rowerek, staram się zdrowo odżywiać, dwa razy dziennie intensywnie się masuję balsamem ujędrniającym. Nic się nie ruszyło. Kupiłam dziś Lineę, zjadłam dwie tabletki ( na maksymalnie 3). Nie chciało mi się jeść (może przez wmówienie sobie że nie będzie mi się chciało).

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 18:17   #310
UnHapppy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez InKa29 Pokaż wiadomość
witaj
na mnie linea działa na tej zasadzie ze jem mniej i nie mam ochoty na słodkie Moze i tak jest u ciebie. A na efekt trzeba dłuzej poczekac ale moze byc trwalszy niz by szybkim spadku wagi. Tabletki sa na tyle fajne ze nie sa strasznie drogie 24 na miesiac nie jest duzym wydatkiem
A ty ile schudłaś i w jakim czasie? (jeśli można wiedzieć) Bo dzisiaj własnie mi sie skończyły tabletki i pewnie jutro kupie nowe i mam nadzieje że do wakacji zrzuce kilka kg i potem jeszce więcej
Stary 2009-05-15, 10:25   #311
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziś trzeci dzień z Lineą. No cóż, o dziwo naprawdę nie mam ochoty na słodkości. Jem tyle ile zawsze (sporo) ale do słodkości mnie nie ciągnie. Często oddaję mocz, a tak nigdy nie miałam, czuję się dobrze. Ubytku na wadze nie widać na razie bo to dopiero 3 dzień. Zobaczymy dalsze efekty. Trzymam kciuki za pozostałe odchudzające się z Linea
Aha, przyjmuję 2 tabletki, nie trzy. Jedną po śniadaniu a drugą po obiedzie albo przed podwieczorkiem jak już czuje głód

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-15, 12:19   #312
InKa29
Joanna Małgorzata

Cytat:
A ty ile schudłaś i w jakim czasie? (jeśli można wiedzieć) Bo dzisiaj własnie mi sie skończyły tabletki i pewnie jutro kupie nowe i mam nadzieje że do wakacji zrzuce kilka kg i potem jeszce więcej
UnHappy ja jestem początkująca jeśli chodzi o linea biorę od tygodnia ale faktycznie apetyt mam mniejszy zero łaknienia na słodycze efekt jest taki że nie mam wzdęć i bóli brzucha co w moim przypadku rewelka nie mam czasu na sport bo prowadzę domowe przedszkole i ten mój ruch to taki marny jest. A jeśli chodzi o wagę to chyba jest mniej o jakiś niepełny kg ale tak jak pisałam nie zrażam się i biorę dalej. Jakis czas temu straciłam 30 kg więc teraz te moje 8-10 które zostało mi po 2 ciąży powinno zginąć mam nadzieję.
więc główka do góry i powodzenia
Stary 2009-05-15, 16:59   #313
olalola24
Wtajemniczenie

dzis przyszla do mnie paczka, 2 opakowania lineii na nastepne 2 miesiace! <lol>
Stary 2009-05-16, 12:16   #314
olba
Raczkowanie

ja biore linea od 2 tyg 3 razy do sniadania obiadu i kolacji. ale ja jakos ne zaowazylam zebym nie maila ochoty na slodycze jak myslice moze musze to jkos dluzej brac?
a jeszcze mam jedno pytanie moge brac linea i bio-C.L.A?? czy zdecydowac sie na jedno?? dodam ze mam 18 lat (nie wim czy to waznie)
olba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 10:07   #315
UnHapppy
Przyczajenie

To na pewno dasz rade zrzucić te 8 Ja sie zważyłam dzisiaj rano i było 64,5, czyli 1 kg mniej, niby fajnie, ale biore tablertki troche ponad miesiąc, więc jednak marny rezultat. Ale wole chudnąć ten 1 kg na miesiac niź wcale
Stary 2009-05-17, 10:30   #316
ch0c0
Raczkowanie

Cytat:
To na pewno dasz rade zrzucić te 8 Ja sie zważyłam dzisiaj rano i było 64,5, czyli 1 kg mniej, niby fajnie, ale biore tablertki troche ponad miesiąc, więc jednak marny rezultat. Ale wole chudnąć ten 1 kg na miesiac niź wcale
a stosujesz do nich jakąś diete ?
wątpie, żeby same tabletki pomogły pozbyć się kg , one co najwyżej pomogą ograniczyć słodycze i ogólnie jedzonko ...
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 18:35   #317
lwia paszcza
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam do was pytanie: ile czasu poświęcacie na ćwiczenia przy Linei? Ja ćwiczę na razie po parę minut na twisterze . Dopiero zaczynam. Poza tym około 10 serii brzuszków. Nie chcę za bardzo ograniczać jedzenia, bo i tak już to zrobiłam, a nie mogę jeść zbyt wielu rzeczy z błonnikiem, bo biorę tabletki antykoncepcyjne...
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 18:42   #318
olalola24
Wtajemniczenie

2h dziennie ;] twister/bieg/8min/a6w
Stary 2009-05-18, 21:16   #319
UnHapppy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ch0c0 Pokaż wiadomość
a stosujesz do nich jakąś diete ?
wątpie, żeby same tabletki pomogły pozbyć się kg , one co najwyżej pomogą ograniczyć słodycze i ogólnie jedzonko ...
Moja diete polega na tym, że jem ok 5 razy dziennie (co ok 3 godz) i staram się o nie wielkie porcje (zazwyczaj jest to 1-jogurt, 2-bułka, 3-serek wiejski z dodatkami, 4-chleb, 5-owoc) czasem zdarzy się, że podjem płatki z mlekiem czy coś, ale 0 czekolady, ciastek, chipsów itp Wydaje mi sie, że to poprawnie, a może coś w tym zmienić??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 21:28   #320
ch0c0
Raczkowanie

Cytat:
Moja diete polega na tym, że jem ok 5 razy dziennie (co ok 3 godz) i staram się o nie wielkie porcje (zazwyczaj jest to 1-jogurt, 2-bułka, 3-serek wiejski z dodatkami, 4-chleb, 5-owoc) czasem zdarzy się, że podjem płatki z mlekiem czy coś, ale 0 czekolady, ciastek, chipsów itp Wydaje mi sie, że to poprawnie, a może coś w tym zmienić??
to dobrze, że 5 posiłków dziennie ale jak dla mnie to są za małe porcje .. najadasz się tym ? proponuje zaczynać przede wszystkim od dużego śniadania, a potem najwyżej ograniczać ale tak czy siak powodzenia !
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 21:54   #321
Milkar80
Przyczajenie

Hejka. Na temat suplementów diety np. Clarinol nic a nic mi nie pomógł. Pół zjedzonego opakowania linea i jak narazie nie bardzo a codziennie chodzę na siłownię. Jem jakby mniej, piję dużo wody mineralnej. Dwa razy miałam napad na słodkie - przy stosowaniu linea. Warzę 81 kg przy wzroście 170. Pozostałości po ciąży. Jeszcze półtora roku temu warzyłam 64 kg. No i chciałabym chociaż dobić do 70 kg, żeby wejść w stare ubrania. Bo narazie to mieszczę się w jedne spodnie - masakra Walkę zaczęłam ponad dwa miesiące temu i nic. Jutro zaczynam pewną dietę dam znać czy skuteczna.
Milkar80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 21:57   #322
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
UnHapppy powinnas jesc pełnowartościowe posiłki, najobfitsze w węgle i bialka śniadania(owsianka, musli bez cukru + jakis owoc), II sniadania tez z weglami bialkiem + jakis owoc/warzywo, Obiad z węgli bialka i np skropionych oliwą z oliwek warzyw, Podwieczorek bialko + tluszcze (serek homo naturalny + jakies orzechy+ warzywko) i kolacja czysto bialkowa + jakies warzywko, serek wiejski, omlety, ryby (makrela wędzonam tunczyk) Pami.etam ze im pozniej tym mniej węgli powinno się jesc ;]
Stary 2009-05-18, 23:11   #323
telbuh
Wtajemniczenie

Cytat:
Kobieto! Rozwalisz sobie metabolizm taką dietą! 5 posiłków ok, ale jakie to posiłki? Jogurt, bułka, chleb, owoc jako samodzielne posiłki?? A gdzie np. białko na kolację?? Poczytaj sobie najpierw, bardzo Cię proszę, forum dietetyczne, a potem bierz się za diety! Bo nawet jak teraz stracisz kilogramy, zaraz przybędą Ci one w zdwojonej ilości i na nic teraz te męczarnie!

PS. Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego jako atak, tylko jako troskę I powodzenia !

Edytowane przez telbuh
Czas edycji: 2009-05-18 o 23:12 Powód: dopisek
telbuh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 18:17   #324
eMisss
Zadomowienie

hej dziewczyny
mam do was prośbę . czy mogłybyście napisać mi jakie macie efekty po tych tabletkach i po jakim czasie zaczęły się pojawiać ? byłabym bardzo wdzięczna.. bo nie wiem czy kupić te tabletki czy therm line2. Th2 już stosowałam i 4 kg w miesiąc, ale linei jeszcze nie próbowałam .

to możecie napisać mi swoje efekty itd ?
Stary 2009-05-19, 19:45   #325
nadalka
Zakorzenienie

no więc ja dzisiaj kupiłam Linee zapłaciłam za nią 24 zł.. trochę drogo ale w Mikołajkach wszystko jest drogie.. moja mama kupiła w Mrągowie za 19 zł. wziełam już 2 tabletki.. i zobaczymy jak to będzie wygladało..

odchudzam się już 4 tygodnie.. w niedziele było 4... schudłam 6.5 kg.. ważyłam 66 a waże 59,5.. w 4 tyg ale nie życze nikomu takiej diety..

wiem wiem pewnie napiszecie że tak nie zdrowo itp
ale ja nie potrafie inaczej
jak sie odchudzać to ostro.. ale ostatnio już czasem jem coś normalnego oprócz tych mac itp
dzisiaj kupiłam sobie tylko linee dlatego że byłam bardzo głodna.. a że sobie nie mogę pozwolić na takie opychanie sie to kupiłam, wzięłam pochłonęłam obiad.. zapilam herbatką odchudzająca i jest ok

a co do herbatek kupiłam sobie tą mandarynkową taką ale nie mam pojęcia czy ona zadziała... piję ją już 3 dni.. i nic.. od tamtej pory nawet w toalecie nie byłam.. hehe
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 12:35   #326
UnHapppy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ch0c0 Pokaż wiadomość
to dobrze, że 5 posiłków dziennie ale jak dla mnie to są za małe porcje .. najadasz się tym ? proponuje zaczynać przede wszystkim od dużego śniadania, a potem najwyżej ograniczać ale tak czy siak powodzenia !

Dziękuje bardzo a szczerze to najadam się (mniej czy więcej) nie odczuwam straszliwrgo głodu, ale moje oczy...one to by jadły i to jest najgorsze, jakbym nie miała co jeść to by mi sie nie chciało, ale zawsze wiem że są jakies jogurciki płatki lody itp, to aż mnie kusi, nawet jak głodna nie jestem, na szczęście to sie troche ograniczyło z Lineą ^^

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez telbuh Pokaż wiadomość
Kobieto! Rozwalisz sobie metabolizm taką dietą! 5 posiłków ok, ale jakie to posiłki? Jogurt, bułka, chleb, owoc jako samodzielne posiłki?? A gdzie np. białko na kolację?? Poczytaj sobie najpierw, bardzo Cię proszę, forum dietetyczne, a potem bierz się za diety! Bo nawet jak teraz stracisz kilogramy, zaraz przybędą Ci one w zdwojonej ilości i na nic teraz te męczarnie!

PS. Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego jako atak, tylko jako troskę I powodzenia !

Jaki znowu atak? Dzięki! Ale to nie jest "planowana dieta", jem w zasadzie to co zawsze od wielu lat, tylko w mniejszych ilościach, bez słodyczy itd. Ale nie wiem co jeść (tylko takiego w miare normalnego, nie chce jakiejs drastycznej diety) zwykłe posiłki, po których nie złapie mnie efekt jojo. Znasz może jakieś str z takimi posiłkami, albo sama doradzisz co dokładnie zmienić? Była bym baardzo wdzięczna
Stary 2009-05-21, 10:17   #327
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziewczyny jak Wy przyjmujecie Lineę? W jakich porach dnia i w jakiej ilości. Ja na początku przyjmowałam 1 rano 1 po południu, ale teraz kiedy mam ogólnie mniejszy apetyt to albo zapominam wziąć albo mówię sobie że po co mam je brać jak i bez nich jakoś się opanowuję z nadmiernym jedzeniem. Myślicie że albo powinno się brać co najmniej 2 dziennie albo wcale bo nie ma to żadnego sensu??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2009-05-21, 16:54   #328
olalola24
Wtajemniczenie

na ulotce napisane jest ze powinno sie brac od 2-3, 1 tabletka to 100mg Lkarnityny, 50mg wyciagu z zielonej herbaty, 100mg fasolaminy, 40mg octu jablkowego i 30ug(?) chromu. Wiec troche mało, 2 tabletki to automatycznei 2 razy tyle. Ja biore jedna do sniadania bo jem owsianke ktora ma duuuzo wegli i do obiadu ;]
Stary 2009-05-28, 13:23   #329
angelikah
Raczkowanie

witajcie dziewczyny
Stosuję lineę od 2 tygodni i juz sama nie wiem co mam myslec na jej temat :/
Apetyt mam ogromny! Pokusze sie o stwierdzenie,ze miewam napady wilczego apetytu, czyli jak do tej pory bez stosowania tych srodkow. Nie wiem czy to jest normalne, ale ciagle mnie ssie i picie wody czy cieplych napojow nie wystarcza. Ciezko jest mi sie ograniczyc z jedzonkiem. Powiem szczerze,ze nawet nie bradzo chce stosowac jakas diete gdyz obawiam sie efektu jo-jo po jej zakonczeniu. Staram sie jedynie czasem ograniczac, ale zaraz na 2 dzien nadrabiam...takze troche dziwnie niestety.
angelikah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 18:14   #330
aakarolajn
Przyczajenie

a czy można stosować lineę i chrom plus jednocześnie... ?
bo slyszalam ze chrom też bardzo dobrze zatrzymuje apetyt.. wiec obawiam sie czy jak będe 2 leki stosowala naraz [jedna tabletka po drugiej] to czy nie będzie zadnych skutków ubocznych.
z gory thx za odp.
aakarolajn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości