![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe PM
bardzo ladne
![]() zamowilam dzisiaj buty tylko w kolorze ivory, w zalaczniku zdjecie bialych, moje beda w kolorze ivory a TZ kupil sobie spinki do mankietow, bardzo nam sie podobaja ![]()
#242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
buty kosztowaly 290pln, w sumie moglam kupic w poznaniu bo w jednym sklepie byly po 250pln ale nie wymieniali gdyby rozmiar okazal sie nieprawidlowy, a z arte di roma to jest tak ze na sklepach (przynajmniej tam gdzie ja bylam) nie ma za duzo modeli, wiec metoda przymiarki czego sie dalo doszlam do wniosku ze 36 to moj rozmiar w arte di roma i zamowilam, maja byc za 3 tygodnie, jak si eokaze ze cos nie tak z rozmiarem to kobieta je wymieni (kupilam w bydgoszczy)
#244 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do sukienek, to na pewno w tym tygodniu muszę iść na polowanie. Boję się tylko faktu, ze jak je przymierzę (te które mi się podobają) to będę beznadziejnie wyglądać- że one niby ładne tylko na wieszakach ![]() Hipka a bolerko będziesz miała podszywane futerkiem, czy z koronki, szyfonu, atłasu? Ładne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Opowiedz coś o tym panieńskim wieczorku ![]() Cytat:
![]() ![]()
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-05-25 o 11:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() SSR - kwiaty bede miała fioletowe, albo różowe ;-) jeszcze sie nie zdecydowałam. Ale na 100% beda to kalie. Bolerko bedzie z atłasu albo satyny podszyte cieńkim polarkiem ![]()
no i stało sie, jestem mamą ![]() Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2009-05-25 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
SSR to tak jak u mnie wciąz sie zmienia wesele miało byc na 120 - 130, a mi TZ mi przyniósł listę co jego mama zrobiła i odniego samego jest 120 a razem 160
![]() Panieński był super, starsza wynaieła limuzyne którą jeżdziliśmy przez 3 godzinki po cały mieście i zatrzymywałśmy sie w ciekawszych miejscach i fotki na pamiątke roblilismy i szampanka pilismy. Koło 22 imprezka przeniosła sie do lokalu. Pobawiłyśmy sie, torcik zjadłysmy. Byłyśmy przebrane za diabełki i jeszcze załapaliśmy sie na wesele takiej młodej pary bo chciała miec na kasecie diabełki. Ja to raczej sie boje kawalerskiego mojego TZ, bo starszy mi cały czas powtarza, ze beda to niezpmoniane chwile. Wkurza mnie tym gadaniem, jak wymyśłi cos głupiego to ja go chyba zatłuke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do zaproszen to my mamy problem zeby uzbierac 80 osob tzn, TZ ma chyba z 50/60 a ja nie moge reszty dokoptowac i w efekcie zaprosilam moja chrzestna (ojciec mnei zabije), jedna ciotke (zabije mnie poraz drugi) i babcie, ktora i tak nie przyjedzie ale jak przyjedzie to ojciec mnie zabije (zakladajac ze przezyje przy dwoch poprzedncij razach ![]() co do spinek to mama tz kupila mu na urodziny w kruku - 347pln, ale dali nam jakas karte i bylo 20% znizki, mam tez na nia 20% znizki na bizuterie do konca maja wiec mysle czy nie kupic kolczykow i bransoletki na slub Cytat:
![]() ja tez mysle nad fioletowym akcentem, ale nie nad kaliami ![]()
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Judith buciki naprawdę bombeczka!
![]() A może ktoś mnie kopnie w cztery litery ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do zaproszeń, to dlaczego musicie uzbierać 80 osób?? Nie lepiej mieć mniejsze weselicho, ale za to nie z przypadkowymi ludźmi? A widzę, że macie zgrzyty w rodzinie hmm to ciężka sprawa ![]() Cytat:
![]() ![]() Idę dziewczynki sie na działkę opalać, żeby w tej białej kiecce nie wyglądac jak ściana, bo jeszcze mi sie spodoba ecru albo ivory i co? ![]() ![]()
![]() |
#251 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a teraz nadstawiaj tylek bo bedzie kop ![]() ![]() ![]()
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
witajcie dziewczyny,
te krote nie maja sukien.... marsz na zakupy! ![]() ![]() czekamu tutaj na fotki waszych sukien do konca tygodnia ![]() a tak powaznie to racja ceny rosna w gore i malo tego, ja jak zamaiwialam swoja (calkiem niedawno) to babeczka powiedziala, ze jakbym przyszla pozniej to i suknia bylaby drozsza i jeszcze placilabym dodatkowo troche wiecej, bo malo czasu zostalo i za pospiech trzeba zaplacic:/ mam nadzieje, ze Was troche zmobilizowalysmy ![]() aaa judith piekne buciki, eleganckie ![]()
#253 |
Raczkowanie
|
Sorki ze sie w trace... ale w salonach Madonny jest do 50% znizki od 4 maja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
judith8 - butki przepiękne!
A co do zakupu sukni to zgadzam się z zlotko855. Swoją sukienkę zamawiałam początkiem kwietnia i kobitka w salonie już mówiła, że to ostatni dzwonek i gdybym np. chciała ją zamówić później to muszę się liczyć z dodatkowymi kosztami za 'szycie ekspresowe". Na wesele zapraszamy ok 70 osób z tego liczymy, że zjawi się ok 60. Stwierdziliśmy, że zapraszamy tylko najbliższą rodzinę i przyjaciół, bo gdyby zacząć zapraszać te wszystkie ciotki i wujków których widziałam może raz w życiu to zapewne wyszłoby z 180 osób. Dodatkowo wysłuchiwanie późniejszych zarzutów dlaczego zaproszono ciotkę X a nie zaproszono wujka Y chyba przerosłoby moją cierpliwość :P
#255 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
czesc
![]() no to sie ciesze ze wplynelam w jakims tam stopniu na mobilizacje ![]() mam nadzieje, ze pogoda u Ciebie duzo lepsza i wlasnie szukasz sukni, u mnie wlasnie mocno leje ![]() oczywscie jesli cos wybierzesz to pochwal sie swoja zdobycza jak wrocisz ![]() powodzonka ![]()
#257 |
Raczkowanie
|
Ja tez została zmobilizowana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moje dwa kotki chore ![]() ![]() tz ma urodziny w piatek, kupilam mu zegarek bo mu sie strasznie podobal jak go widzielismy i zakladke do ksiazek, moja jest troche inna bo na tym lancuszku wisza 3 kawalki magmy i chyba 2 albo trzy male czaski, tz to fan muzyki ciezkiej, horrorow, thrillerow itd. wiec mam nadzieje ze mu sie spodoba
![]() |
#259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A z kotkami mam nadzieje, że bedzie dobrze i nie bedzie trzeba z nimi jechac nigdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Buuuu przykro z powodu kotków, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() Co do prezentów to extra, na pewno TŻ się ucieszy ![]() ![]() Dziewczyny kopiowałam z drugiego wątku, wybaczcie, ale nie chciało mi sie tyle pisać ![]() Dziewczyny moja relacja z salonów ![]() ![]() A na poważnie to byłam z mamą na targu, bo wyjeżdżaliśmy na Komunię do Łodzi a zapowiadali ochłodzenie a ja same krótkie rękawy sobie pokupowałam, no ale nie w tym rzecz. Przechodziłyśmy koło salonów ślubnych i pokazałam mamie, która kiecka mi się podoba i matka wparowała do tego salonu- mnie przyszłą Pannę Młodą ciągnąc ![]() ![]() ![]() ![]() No i pojechałyśmy z mamą od tyłu do salonów, czyli pierwszy strzał ul.Piłsudskiego koło dworca PKP. Weszłam to nic mi się nie rzuciło w oczy, a jak mi pani powiedziała że manekiny maja 38 rozmiar i mniejsze to chciałam uciekać, ale w szafie dojrzałam taki rękaw i kazałam tą kieckę wyciągnąć z szafy już przykurzoną i założyłam (oczywiście się nie zmieściłam, ale przynajmniej weszłam w biodrach).Kiecka z żorżety, rozkloszowany rękaw, odcięty stan w ogóle jak średniowieczna dama dworu ![]() ![]() ![]() Całe szczęście miały duży wybór butków i przymierzywszy takie jakie mi się podobały i już wiem jaki chce obcas (kaczuszkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam trzy i nie wiem, którą wybrać. Wszystkie mi się podobają. Plus pierwszej to, że nie trzeba bolerka i krawcowa na miejscu. Druga i trzecia mają welon gratis ale trzeba kupić bolerko, to na jedno wychodzi. Ceny prawie takie same, zresztą 100 w te czy we wte to już nie gra roli przy tej sumie. Poza tym kasy na kieckęnie będę żałowac ![]() No i chodzą mi suknie trzy po głowie, mama co chwilę przychodzi i się pt aczy już wybrałam. A ja chy pójdę przymierzyć jutro te trzy i wybiorę. Z tych załatwionych już rzeczy, to byliśmy u Wrochema (tam gdzie mamy obiad w drugi dzień) i wpłaciliśmy zaliczkę, sala na górze przy kominku zaklepana na 13:00 i już. Możemy przynieśc swoeje ciasto, nawet to co zostanie z wesela. Ale chyba na wesele kupięzwykły kołocz, a na obiad takiei deserowo-torcikowe i będzie ![]()
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-05-28 o 09:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
ania to powodzenia dzisiaj
![]() judith prezenty superowe, ladny zegarek. zdrowka kotkom zycze ![]() SSR dzieki za wyczerpujaca relacje. dzieki Tobie przenioslam sie do dnia, kiedy ja szukalam sukni, bo bylo podobnie - nie moglam sie zdecydowac. radze bys poszla jeszcze raz i zmierzyla ponownie te sukienki, bo ja jak juz je mierzylam drugi raz to patrzylam troche innym okiem (trzezwym), zwracalam uwage jeszcze na inne rzeczy. powodzenia ![]()
#262 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny dzisiejszy dzień uznaje za najgorszy od kiedy sięgam pamięcią! Oczywiście zaspałam , z wywieszonym językiem na zajęcia pobiegłam , z wywieszonym do domu wróciłam ! Jak tylko zaczęłyśmy ( z mamą oczywiście ) naszą wyprawę zaczął padać deszcz i do pierwszego salonu doszłyśmy mokre , ale co wam będę głupoty pisać efekt jest taki :
zero upatrzonych sukienek zero przymierzonych sukienek zero widoków na kupno sukienki w moim rodzinnym mieście Nic to co nas nie zabije to nas wzmocni,jurto jadę do sąsiedniego miasta, tam salonów jest znacznie więcej więc może!!! Trzymajcie kciuki ja jestem dobrej myśli jakoś czuję,że jutro się uda! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Piękny prezent, ta zakładka bardzo oryginalna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cudowne obrączki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Butki wyglądają na bardzo wygodne ![]() Cytat:
![]() A u nas, jak na razie sprawy ślubne stanęły w miejscu... nie, zaraz umówiliśmy się na wizytę do poradni na 24 sierpnia ![]() ![]() Znaleźliśmy mieszkanko do wynajęcia, będę musiała dojeżdżać do pracy, pociesza mnie że Tż tez, tylko że on samochodem... ale to nic... będę z nim ![]() A najgorsze jest to, że dość dawno temu zafundowaliśmy sobie obrączki, takie symboliczne, posrebrzane... moja okazała się za duża wiec nosiłam na środkowym paluszku, także jeszcze nie wiem jak to się nosi "poprawnie" obrączkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
19.08.2009 ![]() 06.11.2011 ![]() 11.08.2012 ![]() Edytowane przez mysia7a Czas edycji: 2009-05-28 o 20:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Mysia jeśli obrączki się nie znajdą, to nie ma co zbyt długo rozpaczać, może po to zniknęły by ustąpić miejsca nowym!?
![]() A robotnik ,rzeczywiście świntuch! ![]() A i zapomniałam dodać ,że spinki ładne ![]() Edytowane przez ania120kg Czas edycji: 2009-05-28 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ania powodzenie dziś, abyś w końcu trafiła na swoją jedyną ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mysia z tą poradnią to mogłoby być, bo i tak ta kartka z poradni potrzebna do spisania protokołu dopiero, a jak babka zobaczy że Wam się spieszy to może zrobi Wam trzy spotkania w dwóch albo w jednym. U nas są takie przypadki ![]() Fajnie, że będziecie mieć mieszkanko, a dojazdami się nie przejmujcie. A dużo płacicie odstępnego? A sprawa z obrączkami, no cóż przykro ![]() ![]() Dziewczynki idę dziś z kumpelą na salony znów po przymierzać kiecki, ale tylko te 3 co mi się podobają. choć jedna mi się już w głowie kłębi to idę przymierzyć z fachowym doradcą (bo mama to tylko mnie by w jednej widziała, a najlepiej o chyba w worku jutowym, zabudowana od czoła po kostki ![]() ![]()
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
z mieszkanka cieszcie sie, my mieszkamy razem chyba od 2005 roku i niewyobrazam sobie inaczej, do pracy dojezdzamy ponad 80km kazde, tz do bydgoszczy, a ja do poznania i jezdzimy pociagami, od poniedzialku do piatku wstaje po czwartej rano, a w domu jestem okolo 20.00 ale sa widoki na to ze bedziemy mieszkac w poznaniu, ale narazie nci nie mowie zeby nie zapeszyc
chodzilam w poznaniu po kruku, yes'ie i aparcie i jakos nic mnie nie zauroczylo ![]() bylismy po obraczki i sie okazalo ze nic nie zrobili od ostatniej wizyty ![]() no wiec teraz jak mamy rozmiary pan ma sciac brzegi, zrobic je dokladnie na mat piaskowy, wypolerowac od srodka i zrobic grawer; mamy smiesznie bo TZ ma 8mm a moja 5mm ![]() ![]() kupilismy sobie kilka ksiazek w empiku i opakowanie na prezent dla chrzesniaka tz, w niedziele idziemy na komunie i juz mam dosyc sluchania o tym jak chrzesniak jego chce klada (nawet nie wiem jak to sie pisze), i nie wiadomo co jeszcze
#267 |
Raczkowanie
|
SSR i ania120kg dziewczyny mam nadziej, ze juz niedługo poklejacie zdjęcia waszych sukienek. Powodzonka w wyborze
judith8 biżuteria w tych sklepach niestety jest droga, bo sam sie rozglądałam ale sam do końca nie jestem zdecydowana na dodatki. Czekamy na zdjęcia obrączek jak bedą skończone ![]() O quadzie to ja też niechce słyszec bo mój TZ ma i jak sie spotykamy paczką to chłopaki wkółko o tych swoich Quadach by nadawali. |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam do Was prosba, mozecie mi doradzic jaka bizuterie byscie wybraly do mojej sukni bo ja nie moge sie zdecydowac
![]() w tym poscie zalaczam kolczyki
#269 |
Rozeznanie
|
pomozcie kochane ![]()
![]() Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-09-15 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Z powodu warunków pogodowych piątkowa wyprawa została przesunięta na poniedziałek
![]() Judith moim zdaniem koczyki drugie w dolnym rzędzie , a bransoletka nr 3 , ale tak naprawdę każda mi się podoba ![]() SSR w żadnym salonie żadna sukienka nie wpadła mi w oko na tyle,żeby ja przymierzyć , ale jestem dobrej myśli , wiesz te solny to jakieś takie biedne były naprawdę! Cieszę się, że tobie udało się wymacać jakieś fajne kiece , to juz połowa sukcesu teraz tylko ostateczna decyzja. Wierze ,że nie jest łatwo! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.