Jakie auta wam się podobają? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-01, 21:21   #121
Audica
Raczkowanie

Dot.: Jakie auta wam się podobają?

Zaciekawił mnie motyw flagi brytyjskiej. Skąd i dlaczego taki pomysł?
Stary 2009-05-02, 08:14   #122
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Audica Pokaż wiadomość
Zaciekawił mnie motyw flagi brytyjskiej. Skąd i dlaczego taki pomysł?
Pomijając względy estetyczne ten motyw nawiązuje do przeszłości Mini jako kultowego brytyjskiego samochodu II połowy XX wieku

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 20:47   #123
Audica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Pomijając względy estetyczne ten motyw nawiązuje do przeszłości Mini jako kultowego brytyjskiego samochodu II połowy XX wieku
Dokładnie, racja i ciekawy pomysł. Całkiem nie pokojarzyłam faktow.
Stary 2009-05-16, 10:46   #124
MdM
in love with life

O Boshe... Noormalnie nie moge uwierzyc, ze to okropne mini sie komus podoba. Dla mnie to najbrzydzy samochod na ulicy. Jak tylko go widze to odwracam glowe. Nie wiem czemu ale jest paskudny, przypomina mi te stare pojazdy z I pol. XX wieku. Masakra. Gdyby ktos chcial mi go za darmo podarowac to bym powiedziala, ze nie chce.
Moge prosic kogos, komu sie to autko podoba, zeby mi napisal, czemu tak je lubi. Naprawde mnie to interesuje.
MdM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 13:22   #125
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, racja i ciekawy pomysł. Całkiem nie pokojarzyłam faktow.
Dziękuję
Mam nadzieję, że już niedługo uda mi się go zrealizować

Cytat:
Napisane przez MdM Pokaż wiadomość
O Boshe... Noormalnie nie moge uwierzyc, ze to okropne mini sie komus podoba. Dla mnie to najbrzydzy samochod na ulicy. Jak tylko go widze to odwracam glowe. Nie wiem czemu ale jest paskudny, przypomina mi te stare pojazdy z I pol. XX wieku. Masakra. Gdyby ktos chcial mi go za darmo podarowac to bym powiedziala, ze nie chce.
Moge prosic kogos, komu sie to autko podoba, zeby mi napisal, czemu tak je lubi. Naprawde mnie to interesuje.
Każdemu ma prawo się podobać co innego, chociaż szczerze mówiąc to jesteś pierwszą osobą, której nie podoba się Mini, o jakiej wiem
Różne są gusta, chociaż skoro tylu osobom się ten samochód podoba i są gotowe płacić za niego co tu dużo mówić spore pieniądze (bo nowy to koszt w zależności od modelu i wyposażenia od 70-120 tys zł), to coś w tym samochodzie musi być
Jego urok tkwi właśnie w tym subtelnym stylu retro, dopracowanym wykończeniu, orginalnym wnętrzu oraz dużej mocy jak na taki niepozorny samochodzik Poza tym jest tyle możliowści jeśli chodzi o kolorystykę i wyposażenie, że każdy może dopasować do siebie i swojej osobowości jego wygląd

Stary 2009-05-16, 13:26   #126
MdM
in love with life

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Każdemu ma prawo się podobać co innego, chociaż szczerze mówiąc to jesteś pierwszą osobą, której nie podoba się Mini, o jakiej wiem
Różne są gusta, chociaż skoro tylu osobom się ten samochód podoba i są gotowe płacić za niego co tu dużo mówić spore pieniądze (bo nowy to koszt w zależności od modelu i wyposażenia od 70-120 tys zł), to coś w tym samochodzie musi być
Jego urok tkwi właśnie w tym subtelnym stylu retro, dopracowanym wykończeniu, orginalnym wnętrzu oraz dużej mocy jak na taki niepozorny samochodzik Poza tym jest tyle możliowści jeśli chodzi o kolorystykę i wyposażenie, że każdy może dopasować do siebie i swojej osobowości jego wygląd
Heh dzieki Postaram sie nastepnym razem jak go zobacze doszukac w nim czegos co mi sie podoba choc to pewnie nie bedzie latwe.
Pozdrowienia dla wszystkich mini-maniaczek
Stary 2009-05-16, 15:00   #127
Audica
Raczkowanie

Z tego co ja zauwazylam, to Mini jest kochane lub nienawidzone. Cos w nim jest skoro wzbudza tak skrajne emocje.
Stary 2009-05-16, 15:24   #128
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Heh dzieki Postaram sie nastepnym razem jak go zobacze doszukac w nim czegos co mi sie podoba choc to pewnie nie bedzie latwe.
Pozdrowienia dla wszystkich mini-maniaczek
Tak jak napisałam wcześniej każdy ma inny gust i to, co jednemu się podoba, drugiemu nie musi
Jako jedna z nich dziękuję bardzo

Cytat:
Z tego co ja zauwazylam, to Mini jest kochane lub nienawidzone. Cos w nim jest skoro wzbudza tak skrajne emocje.
Pewnie właśnie przez swój wyjątkowy i odróżniający je od innych samochodów design

Stary 2009-05-18, 08:23   #129
Tequilla7
BAN stały

Only BMW. Jestem pasjonatką, forumowiczką bmw i oddaną fanką. Mam do dyspozycji betkę, siódemkę e32, 735iA- tzn silnik 3,5 litra, automat, ale zbieram na nowszy model- bmw e38, najlepiej 750- tzn silnik 5,0 litra ale mnie na benzyne nie stać Choć minimalny silnik jaki biorę pod uwagę to 3,0l. W e38 kocham sie od dziecka.

Na zdjęciach nr 1 i 2 te, które chce kupić, na nr3 te, ktore jest.

A poza zasięgiem finansowym i poza bmw to Ford Mustang GT i Audi R8.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BMW_730i_E38_7bb.jpg (42,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 69783094cmgsem_ph.jpg (34,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gtyhy.jpg (56,9 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez Tequilla7
Czas edycji: 2009-05-18 o 08:32
Tequilla7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 12:25   #130
MdM
in love with life

Mnie sie marzy Audik Q7 nooo ostatecznie Q5 tez moze byc Juz sobie obiecalam, ze jak obecne autko bedzie stare i zuzyte to Audiczek i nic innego
Stary 2009-05-19, 14:48   #131
Audica
Raczkowanie

Cytat:
Mnie sie marzy Audik Q7 nooo ostatecznie Q5 tez moze byc Juz sobie obiecalam, ze jak obecne autko bedzie stare i zuzyte to Audiczek i nic innego
Zglasza sie FANATYCZKA, obsesyjna maniaczka Q7! Mam je wszedzie, wszedzie, ścianach, telefonie, komputerze, ciuchach, ksiązkach. A zaczelo sie od tego, ze zaczelam takim przez przypadek jezdzic. Wiedzialam, ze musza byc tutaj jeszcze jakies fanki tego cuda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 16:04   #132
MdM
in love with life

Cytat:
Zglasza sie FANATYCZKA, obsesyjna maniaczka Q7! Mam je wszedzie, wszedzie, ścianach, telefonie, komputerze, ciuchach, ksiązkach. A zaczelo sie od tego, ze zaczelam takim przez przypadek jezdzic. Wiedzialam, ze musza byc tutaj jeszcze jakies fanki tego cuda.
Tez nim raz jechalam, ale to byla jazda probna i samochod byl z salonu wypozyczony na 2h. Moj TZ od razu stwierdzil, ze to damski samochod Tylko ze duzy. Cudeeenko!!! Jedyny problem mialam z parkowaniem. Q7 nie miesci sie na 2 miejscach parkingowych!!! Bo nawet jesli w szerokosci na 2 sie zmiesci to na dlugosci wystaje na kawalek kolejnych 2 z tylu. Wiec to jest raczej samochod na wielkie wycieczki, zwiedzanie swiata albo do pracy jesli mamy stale miejsce do parkowania. A tak ot zaparkowac nim na miescie to ciezko... bardzo rzadko znajduje sie tyle miejsca. Ale Q5 tez uwielbiam. Jest jego mniejsza i tansza wersja!! Jesli nie bede miec pieniedzy na Q7 (co jest prawdopodobne, bo wersja ktora mi sie podoba kosztuje ponad 100tys euro to kupie Q5, jest duzo tanszy, a tez wyglada cudownie ) No ale to za pare latek... teraz mam czym jezdzic Poza tym przez ten czas tak duzo moze sie zmienic, ze moze wyczaruja kolejnego Audika... Echh <3
Stary 2009-05-21, 16:29   #133
Audica
Raczkowanie

Cytat:
Tez nim raz jechalam, ale to byla jazda probna i samochod byl z salonu wypozyczony na 2h. Moj TZ od razu stwierdzil, ze to damski samochod Tylko ze duzy. Cudeeenko!!! Jedyny problem mialam z parkowaniem. Q7 nie miesci sie na 2 miejscach parkingowych!!! Bo nawet jesli w szerokosci na 2 sie zmiesci to na dlugosci wystaje na kawalek kolejnych 2 z tylu. Wiec to jest raczej samochod na wielkie wycieczki, zwiedzanie swiata albo do pracy jesli mamy stale miejsce do parkowania. A tak ot zaparkowac nim na miescie to ciezko... bardzo rzadko znajduje sie tyle miejsca. Ale Q5 tez uwielbiam. Jest jego mniejsza i tansza wersja!! Jesli nie bede miec pieniedzy na Q7 (co jest prawdopodobne, bo wersja ktora mi sie podoba kosztuje ponad 100tys euro to kupie Q5, jest duzo tanszy, a tez wyglada cudownie ) No ale to za pare latek... teraz mam czym jezdzic Poza tym przez ten czas tak duzo moze sie zmienic, ze moze wyczaruja kolejnego Audika... Echh <3
Q7 damskie?! Nie powiedzialabym. Poza tym wiem, wiem wszystko, bo jeszcze niedawno mialam okazje jezdzic nim na codzien. Tz sprzedal ten samochod, twierdzac, ze jest ich za duzo, byl tez niewygodny na parkowanie (tak jak mowisz), a jemu taki duzy nie byl do niczego potrzebny.

Jesli moge spytac, czym teraz jezdzisz?

Edytowane przez Audica
Czas edycji: 2009-05-21 o 16:31
Audica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 08:50   #134
mir123bych
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

ja o takim marzę

fajny, nie?
mir123bych jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 15:10   #135
L I L Y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mir123bych Pokaż wiadomość
ja o takim marzę

fajny, nie?
fajny fajny ^^ tylko nie na nasze polskie dziurawe drogi

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 18:10   #136
mir123bych

Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
fajny fajny ^^ tylko nie na nasze polskie dziurawe drogi
niestety masz rację :< polskie krawężniki, dziury, podjazdy, leżący policjanci to niestety zabójstwo dla tego autka
Stary 2009-05-22, 21:55   #137
strawberka
Zakorzenienie

a ja marzę o tym: http://allegro.pl/item637344641_citr...rama_dach.html

po pierwsze: automat, VTS, ten panoramiczny dach, no i kolor świetne wyposażenie... achhh gdybym miała kasę, to kupiłabym ten egzemplarz
Stary 2009-05-23, 12:35   #138
mir123bych

a może czymś z tego przedziału?

Extreme Porsche, Lamborgini, Ferrari, Subaru

http://www.youtube.com/watch?v=g3wo3mPBLHQ

takie Lamborgini robiłoby wrażenie
Stary 2009-05-23, 15:48   #139
strawberka
Zakorzenienie

Subaru Impreza to jest to, ale nie ta najnowsza...
oczywiście w jedynym słusznym dla tego modelu kolorze blue i ze złotymi felgami...
ach jak ona pięknie brzmi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 18:14   #140
mir123bych

Cytat:
Napisane przez strawberka Pokaż wiadomość
Subaru Impreza to jest to, ale nie ta najnowsza...
oczywiście w jedynym słusznym dla tego modelu kolorze blue i ze złotymi felgami...
ach jak ona pięknie brzmi
kochasz to auto? )
to pewnie wiesz, że subaru impreza N 12 rozpędza się do 220 km/h, a do setki w 4,1 s )

na http://extremecars.pl/ są filmiki z rajdów jak subaru impreza pokonuje tory, przeszkody ) fajna rzecz dal osób kochających te auta i lubiących je oglądać i słuchać jęku silnika
Stary 2009-05-24, 23:35   #141
MdM
in love with life

Cytat:
ja o takim marzę

fajny, nie?
Mnie sie nie podoba ten samochod Zbyt udziwniony. A do tego stary... nie lubie starych samochodow ani robionych na stare.

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Q7 damskie?! Nie powiedzialabym. Poza tym wiem, wiem wszystko, bo jeszcze niedawno mialam okazje jezdzic nim na codzien. Tz sprzedal ten samochod, twierdzac, ze jest ich za duzo, byl tez niewygodny na parkowanie (tak jak mowisz), a jemu taki duzy nie byl do niczego potrzebny.

Jesli moge spytac, czym teraz jezdzisz?
Q7 damskie, poniewaz latwo sie prowadzi choc jest wielki. Ty pewnie masz na mysli wielkosc. Wiem, ze to olbrzymi samochod, ale kto powiedzial, ze olbrzymami moga jezdzic tylko faceci. Poza tym mnostwo udogodnien w tym samochodzie (w tym czujnik prakowania) sa jakby stworzone wlasnie dla kobitek
Jesli jest sie tylko we dwojke to nie wiem czy jest sens kupowac takie wielkie auto. Ale ono i tak bardzo mi sie podoba Nawet jesli nie jest mi do niczego potrzebne i jest nieosiagalnie drogie No ale wszystko przed nami. W koncu nie ma rzeczy niemozliwych heh
Co do pytania: ja jezdze Focusem z 2008. Bardzo fajne autko
Stary 2009-05-25, 20:03   #142
Audica
Raczkowanie

Cytat:
Mnie sie nie podoba ten samochod Zbyt udziwniony. A do tego stary... nie lubie starych samochodow ani robionych na stare.

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Q7 damskie, poniewaz latwo sie prowadzi choc jest wielki. Ty pewnie masz na mysli wielkosc. Wiem, ze to olbrzymi samochod, ale kto powiedzial, ze olbrzymami moga jezdzic tylko faceci. Poza tym mnostwo udogodnien w tym samochodzie (w tym czujnik prakowania) sa jakby stworzone wlasnie dla kobitek
Jesli jest sie tylko we dwojke to nie wiem czy jest sens kupowac takie wielkie auto. Ale ono i tak bardzo mi sie podoba Nawet jesli nie jest mi do niczego potrzebne i jest nieosiagalnie drogie No ale wszystko przed nami. W koncu nie ma rzeczy niemozliwych heh
Co do pytania: ja jezdze Focusem z 2008. Bardzo fajne autko
To prawda, moglybysmy znalezc cala mase udogodnien, ktore proponuje nam audi w swoich Q7. Jeżeli chodzi o jazde, to o ile prowadzi sie latwo, to ja nie wyobrazam sobie poruszania sie takim w waskich ulicach i malych parkingach, mimo ze nigdy nie probowalam. Myśle jednak, ze jakos bym do tego przywykla. Hm, przecież potrzebujemy bezpiecznych samochodow, chyba czas o tym komus przypomniec.
Stary 2009-05-26, 15:20   #143
sweet.girl
Zadomowienie

GG do sweet.girl

A mi się podoba:
  • Audi TT starsza wersja srebrna
  • Fiat 500
  • Fiat Panda
  • Honda Accord (te z nowszych)
  • Citroen C3
Planuje zakup Pandy

Sweet On The Diet
sweet.girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 08:52   #144
MdM
in love with life

Cytat:
To prawda, moglybysmy znalezc cala mase udogodnien, ktore proponuje nam audi w swoich Q7. Jeżeli chodzi o jazde, to o ile prowadzi sie latwo, to ja nie wyobrazam sobie poruszania sie takim w waskich ulicach i malych parkingach, mimo ze nigdy nie probowalam. Myśle jednak, ze jakos bym do tego przywykla. Hm, przecież potrzebujemy bezpiecznych samochodow, chyba czas o tym komus przypomniec.
Tez sobie nie wyobrazam jezdzenia tym samochodem po takich naszych polskich osiedlach albo tych drogach krajowych :/ Jak mam wyprzedzic tira na drodze z Warszawy do Wroclawia to juz sie czasem boje, ze sie moim Focusem nie wymieszcze, bo niektore tiry jada prawie srodkiem calej drogi. A takim Q7 to bym chyba za tym tirem jechala przez cala droge, masakra. Q7 ma chociaz tak dobre przyspieszenie, ze nie trzeba by sie martwic czasem, tylko ewentualnie miejscem
Stary 2009-05-27, 10:33   #145
julymorning
Przyczajenie

Na mojej samochodowej wishlist są:
1. Mini
2. Ka (ale tylko stare, nowe do mnie nie trafia)
3. SmartFor4
4. Mazda2
5. A z samochodów "większych", to chyba BMW 116i, ale chyba tylko trzydrzwiowe.
Raczej nie ma szans na to by któryms pojeździć. Chyba że ktoś mi to zasponsoruje, albo Orange się zlituje i wylosują mnie w tej swojej loterii 9ale to tylko w przypadku ostatniego auta).
julymorning jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 19:16   #146
mir123bych

Cytat:

hmmm a skąd wiesz że on jest stary? jak do tego doszłaś?
Stary 2009-05-28, 20:22   #147
kesly1
Zakorzenienie

Cytat:

Również nie mam pojęcia, co kręci kobiety w Mini ... Ale wnikać nie będę
Mnie się nie podoba, i już

Na dzień dzisiejszy podoba mi się Golf VI GTI
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg new_volkswagen_golf_vi_gti_2.jpg (64,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg new_volkswagen_golf_vi_gti_3.jpg (67,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg new_volkswagen_golf_vi_gti_14.jpg (83,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg new_volkswagen_golf_vi_gti_17.jpg (66,1 KB, 3 załadowań)
It can't last forever either...
kesly1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 20:36   #148
MdM
in love with life

Cytat:
hmmm a skąd wiesz że on jest stary? jak do tego doszłaś?
Nie chodzi o to, ze on jest stary, tylko ze wyglada na stary. A ja wlasnie tego nie lubie w samochodach. Dlatego nie podoba mi sie miedzy innymi mini (moim zdaniem to najbrzydszy samochod na ulicy). Mini przypomina mi (nie wiem czemu) samochody sprzed wojny, choc przeciez nie moge wiedziec dokladnie jak to wtedy bylo, bo nie zylam w tamtych czasach
Stary 2009-05-28, 20:56   #149
hania207
Zakorzenienie

a ja osatnio widzialam Toyote Avensis malinowa
moze za kilka lat sie takiej doczekam ( jak zacznep orzadnie zarabiac, narazie sie przyjelam do reala na kase no i coz dostane marne grosze a nie wyplate . dobrze ze to tylko az zaczne studia.)

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 21:55   #150
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Nie chodzi o to, ze on jest stary, tylko ze wyglada na stary. A ja wlasnie tego nie lubie w samochodach.
Postawione obok siebie byłybyśmy idealnym przykładem dwóch zupełnie różnych gustów Uwielbiam stare samochody, ale stare, a nie te, któe jak stare wyglądają. Tamto coś mi się nie podoba Uwielbiam wszelkiego rodzaju Trabanty, Syrenki, Warszawy, starusieńkie Mercedesy i Bóg wie co jeszcze Jestem zauroczona starymi samochodami i ich charakterem. Te nowe są zazwyczaj bez wyrazu, takie nijakie, byle by jechały, jeszcze zauważyłam skłonność do "ubrzydniania" samochodów co model Ale to moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać Samochody najbardziej mi podchodzą tak do 2002 roku, później jakieś kluski ulane w większości są, chociaż nie zmienia to faktu, że fajne samochody nowe też są, tylko wg mnie jest ich mało
A tak ogólnie rzecz biorąc, to mi się oprócz starych aut podobają samochody DUŻE I wyjątkowo niekobiece jak to by nie jeden facet stwierdził Konkretnie nie jestem w stanie sprecyzować, bo baaardzooo różnie to w praktyce wygląda

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości