|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Przyczajenie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------
Cytat:
no z tymi słodkościami to ciągle problem, za colą nie przepadam, ale jak ma mi to pomoc to czemu nie. Mówisz za mało, hmmm no własnie musze doczytać ile posiłków dziennie powinno być. Choc z tego co pamiętam, było napisane żeby jesc tyle ile się chce i nie czuć głodu. Może mam jeszcze jakies złogi z poprzednich dni i nie odczuwam głodu, zobaczymy jak będą wyglądały kolejne dni.[/quote] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Mikimo ochotkę mam na coś słodkiego a właściwie, to na lody!!! ale na to niestety mam zawsze :P
Jem kiedy mi się chce, nie umiem być systematyczna, jeśli chodzi o porę karmienia ciała... ![]() Ale stwierdziłam, że muszę zjeść, to minimum białka, które trzeba... czyli okolo 70g! sporo. Ale już trochę pożarłam i jestem tak najedzona, że nie mogę nic w siebie wsadzić... Jutro nakupię tuńczyka, bo chodzi za mną od poniedziałku ... Duża porcja białka!
#2673 |
Zakorzenienie
|
No a ja w sumie mam swoje stałe pory dnia, w których jem, zwykle są to 3-4 posiłki, czasem 5. Także jem w miarę systematycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz. Może jakbym chodziła na zajęcia, których w ogóle w tym semestrze nie mam, to byłabym bardziej systematyczna a tak? Niestety... Wstaję różnie, jeść też mi się chcę w różnych porach dnia... Taka już jestem... ![]()
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
No tak, ja tez tak mam głównie w wakacje, jak jest dużo wolnego czasu, gdyby nie szkoła to nie byłoby tak systematycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do otrębów - zapewne zależy to od firmy ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() Ja też muszę liczyć - bo jem za mało ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Raczkowanie
|
a ja dziewczyny mam już dwa pierwsze grzeszki na koncie....dzisiaj sie ratowałam połówką milkyway minute bo słabo mi się zrobiło jak byłam na zajęciach a koleżanka akurat miała.....
a jak przyszłam do domu to bułkę....... Nie wiem czemu, myślałam że jak się warzywa włączy to urozmaici się ten jadłospis a tu proszę,zjadłam rano sałatkę,wypiłam duuużo wody i jogurt naturalny pitny i w przerwie między zajęciami trochę sałatki....ale mi się słabo zrobiło tylko raz w życiu tak miałam na wielkim słońcu podczas okresu...normalnie zielono-szaro przed oczami i bęc...dobrze że krzesło było obok....
#2678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio od 3 dni mam potworne bóle głowy. W końcu dziś zjadłam niedozwolone - obiad dla mojego męża - paprykę faszerowaną miesem mielonym z ryżem ![]() ![]() ![]() Ale z Tobą już wszystko w porządku? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wróciłam z angielskiego. Tak się zastanawiam nad wyjazdem do Lwowa, co prawda z mojej klasy oprócz mnie jechałyby 3 osoby i szczerze mówiąc nie jestem za bardzo przekonana co do tego wyjazdu... No i pewnie zawaliłabym dietę, chociaż to tylko na 2 dni wyjazd... Sama nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak na poważnie, to możesz jakaś sałatka z dozwolonych produktów ![]() ![]() ![]() Jeśli masz ochotę na ten wyjazd to bym pojechała ![]() ![]() Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-05-28 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2684 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja już czwarty dziń na diecie,też miałam bóle głow. i zawroty,ale kupiłam witaminy i mikroelementy,takie tabletki musujące i wszystko mi przeszło,chyba wytrzymam.Jutro się zważę,jestem taka ciekawa czy coś ubyło.W pracy mam zawsze te same ciuchy i wage bardzo dokładną,bo ta w domu to do kitu.Wogóle nie chce mi sie jeść,nie wiedziałam że białko daje takie uczucie sytości...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
To pewnie się zdecyduję na ten wyjazd
![]() Ja póki co nie mam bólów głowy, ale moja mama dzisiaj narzeka ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Przyczajenie
|
ja już dzisiaj 5 dzień od jutra zaczynam warzywka na razie nie bolała mnie głowa tylko lekko jakby trzustka ale staram się dużo pić , waga -2,8 kg od jutra zaczynam warzywka, napiszcie proszę czy powinno się jeść razem białka i warzywka, czy raczej nie łączyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze i wszędzie... łączyć!
![]() |
#2688 |
Raczkowanie
|
Witam czwartkowo!
U mnie dziś 11 dzień diety, trzeci dzień samych proteinek, od jutra znów 3 dni z warzywkami ![]() ![]() ![]() Jeju, współczuję Wam tego mdlenia i słabnięcia, ja czuję się rewelacyjnie. A może Wy za mało jecie? Nie wystarczy samo jajko, albo sam serek na śniadanie, ja np. zjadam jajko (albo dwa), serek (wiejski albo biały) i jeszcze jakiś jogurt nat., albo szynkę drobiową. A jak dzień warzywny, to też sporo nabiału, a warzywka tylko jako dodatek. To prawda, że białka trzeba jeść dużo, ja teraz czytam etykiety i wybieram tylko ten nabiał gdzie jest dużo białka, a mało węgli i tłuszczu. Pod tym względem najlepsze są serki wiejskie (lihgt) i chudy twaróg, a np. jogurty mają dość mało białka, więc używam ich tylko jako "popicia", albo jako deser (z cynamonem - mniam, mniam). mimee - wielkie dzięki za odpowiedzi na moje wątpliwości ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Przyczajenie
|
Matko, co się dzieje!!
Od popołudnia nie moge odejść dalej od toalety, bo by sie skończyło tragedią. Nawet na zjęciach miałam problem i musiałam 3 razy wychodzić:/ strasznie mnie czyści i nie wiem czy to kwestia diety, czy dorobiłam się grypy żołądkowej, czy może jeszcze coś innego, wrrr oby do jutra przeszło |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
Mikima -nie sądzę, żeby to było od diety, może to rzeczywiście jakaś grypa, albo zatrucie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. to prawda, że w montignacu można jeś chleb pełnoziarnisty??Zastanawi am się nad zmianą, bo w tej chwili moja dieta to raczej głodówka ![]() ![]() W moim przypadku dobrze by było najpierw zbić trochę wagę, żeby przejść znowu na Dukana, bo mam problem z tym cholernym dziennym bilansem, im mniej białka tym lepiej ![]() Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-05-29 o 05:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Przyczajenie
|
Agna, może powinnaś już przejść na etap stabilizacji - nie ma sensu się głodzić...
Ja czuje coś podobnego -nie mogę patrzeć na ryby i jogurty. Chude mięsko,maslanki, i omlet dunkana - jeszcze ok. więc narazie katuje się tym ![]() Chce jeszcze zgubić ~9kg, więc pokatuje się jeszcze trochę. Najgorsze że @ mi się spóźnia, a waga od ponad tygodnia stoi w miejscu ;( Justyna2639 - w moim przypadku w fazieI minus 3kg, i kolejne minus 3kg w fazieII, czyli około 1kg/tydzień w II fazie. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Później uważałam na takie połączenia, i jak do tej pory się nie powtórzyło.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Wtajemniczenie
|
Fertka - 175cm- było 78,9 - jest 68 <--- mistrzyni!!!! cel osiągnięty
mloda_to_glupia - 173cm - było 83 - jest 78- będzie 66 wiolqn-170 cm, było 75, jest 72,4 , będzie 65 *magda- 182 cm - było 80 - jest 80 - będzie 70 alutka28- ??? cm- było 75 - jest 73 - będzie ?? agna - 170 cm- było 86 - jest 76,8 - będzie 65/60 dziuba85- 170 cm- było ?? - jest 68 - będzie 64/63 efcia11 -164 cm- było 70- jest 64- będzie 55 zebrawpaski -165 cm - było 66,3 - jest 61,2 - będzie 57/54 mikima-166 cm- było 71,6 - jest 71,6- będzie 60 mamaNiny- 162cm - było 74 - jest 64,3 - będzie 57/54 marg027 - 163cm - było 60 - jest 55 - będzie 53 justyna2639-168 cm, było 75 , jest 64 , będzie 60 kkama- 173 cm, było 67, jest ??, będzie 55 fasolka szparagowa- 175 cm, było 71,6, jest 71,6, będzie 61,6 Rajskie mniam- 164 cm, było 73, jest 61, będzie 58 olka- 168, było 69, jest 67.5, będzie 59 Evick 174 , było 82 , jest 78,3 , będzie 65
![]() ![]() Edytowane przez mloda_to_glupia Czas edycji: 2009-06-05 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
agna -170 cm- było 86- jest 76,8- będzie 65 (jak Bozia da to 60 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
170 cm, jest 68 kg
![]() ![]()
#2697 |
Wtajemniczenie
|
zmienione...
dzis piatek, dzien wazenia... agna gratuluje, duzo juz zrzucilas ![]() podziwiam... mnie rok temu zeszlo 86->80 i za rok w chwilach kryzysu przybralo mi sie 3 ![]()
![]() |
#2698 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
efcia11 -164 cm- było 70- jest 64- będzie 55
![]() |
#2699 |
Wtajemniczenie
|
dopisana
![]() uuu duzo Ci ubylo, tylko na tej diecie? jak tak to od kiedy??
![]() |
#2700 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
rano był chudy ser ok 125g ze szczypiorkiem, szklanka mleka 0,5%, w pracy herbata, jogurty ale takie naturalne Dannona, woda a raczej jej nieskończone ilości, kawa z mlekiem i słodzikiem w domu piers z kurczaka z rożna z przyprawami i 2 jajka (wieczorem mnie złapał głód) Dziś rano obudziłam się bardzo głodna i z bólem głowy (ale to chyba od tego b iegania do toalety i pogody). Na sniadanie serek chudy, mleko, w pracy kawa i serek wiejski light ... I zaczęło się od nowa, byłam już chyba ze 4 razy w toalecie. I cały czas kotłuje mi się w brzuchu:/ Odstawie na rzie wodę, będę jechała cały czas na herbacie, może mi przejdzie A ja bałam się zaparć hihihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.