|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)
Cytat:
POOOOOMMMOOOOCCCYYYY!!!!! Chyba potrzebuję motywacji ![]() ![]() ![]() Ech... Chyba to ciągłe siedzenie w domu mi nie służy...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#633 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję zaliczenia ![]() ![]() Ja właśnie mam za sobą ćwiczenia na brzuszek takie jak abs tylko robiłam 15 powtórzeń każdego z ćwiczeń. Powiem wam, że w tamtym roku robiłam zwykłe brzuszki i skrętne razem ok 100 dziennie i naprawdę u mnie dało to świetne rezultaty. Nie kwestionuję efektów jakie daje hula hop, ale ja tego nie ćwiczyłam. Wystarczyły mi jedynie brzuszki, żeby pozbyć się boczków i widocznie spłaszczyć brzuszek- na pasku zapinałam 2 oczka mniej i nic mi po bokach nie wisiało. Dlatego teraz przede wszystkim skupie się na tym choć myślę też o innych ćwiczeniach dla urozmaicenia. Dzięki wam i zdrowszemu odżywianiu mam więcej chęci i energii na wieczorne ćwiczenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#634 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam problemów z wypróżnianiem. Zwykle dwa razy dziennie. A z siusianiem to w ogóle nie mam problemów bo pije dużo wody ![]() ![]() Co bym sobie kupiła w nagrodę? Obcisłe dżinsy w rozmairze 40 ![]() ![]() Edytowane przez karrrmelek Czas edycji: 2009-05-28 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Dziewczyny jutro chyba zapiszę się na salsa aerobic.Muszę spróbować.Chodziłyście może??Pytam , bo w zeszłym roku chodziłam na zwykły.Nie dałam rady ,bo grupa była zaawansowana.W moim ogromnym mieście nie mam wyboru.Ale może tu się uda ![]()
![]() |
![]() |
#637 |
Rozeznanie
|
Hej DZIEWCZYNY
![]() Jestem dzisiaj strasznie padnięta a zaraz na zakupy a potem czeka mnie troszke pieczenia i szykowania na imieniny.Macie jakieś pomysły na sałatki imieninowe niskokaloryczne a zarazem pyszne żeby goście się nie skapli że robiłam je pod swoją diete ![]() Co do ćwiczeń to dzisiaj sobie odpuszcze ze względu na brak czasu ![]()
![]() |
#638 |
Rozeznanie
|
magdzie ja mam kilka fajnych przepisów ale raczej nie są one niskokaloryczne bo wszystkie z majonezem.... Ale podaje może ktoś skorzysta...
1. Sałatka warstwowa. Podsmażamy pieczarki, gotujemy jajka, kroimy drobno szczypiorek. Do salaterki wkładamy kolejno warstwę pieczarek, jajek, pieczarek, jajek przykrywamy majonezem a na wierzchu sypiemy szczypiorek ![]() 2. Sałatka warstwowa "gyrosowa" ![]() 3. Smażymy drobno pokrojony boczek na patelni. Później to samo z cebulką (powinna być w talarki ale ja wole w kostkę wtedy w salatce nie widać takich "robaków" ![]() 4. Selerowa. Kroimy drobno w paski/kawałeczki szynkę/polędwicę. Wsypujemy do miski, dodajemy kukurydzę. Selera ze słoika myjemy pod wodą i następnie rozdrabniamy go nożem żeby paski były mniejsze. Wsypujemy do miski. Ananasa kroimy w kosteczkę również dodajemy do całości, zalewamy majonezem i doprawiamy ![]() Proporcje zależnie od tego kto jak lubi ![]() Smacznego ![]() Edytowane przez karrrmelek Czas edycji: 2009-05-29 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja znam też na bazie majonezu, więc nie będą dietetyczne. 1. Ugotowana pierś z kurczaczka do tego puszka ananasa i kukurydzy doprawione i z dodatkiem majonezu. 2. Makarton w kształcie ryżu z pokrojoną w kosteczke polędwicą z kurczaka + ogórek gruntowy+ kukurydza doprawione z dodatkiem majonezu- uwaga koniecznie ząbek czosnku i łyżkę octu winnego! 3. Taka mało imprezowa, ale robiona kiedyś na codzień kapusta pekinka+ szynka+ pomidor+ogórek+kukurydza+ ewentualnie jajko z dodatkiem śmietany lub jog nat- wtedy będzie wersja light ![]() Powiem wam, że dziś zabrakło mi świeżych owocków i dodałam do owsianki jogurt mały truskawkowy jogobella light - ma w całym pudełeczku 90 kcal, więc nie tak wiele, a baardzo mi smakowało. Wypróbuję też inne smaki z owsianką. Polecam!!
"Do sukcesu nie ma żadnej windy... trzeba iść po schodach" Edytowane przez niezapomniana Czas edycji: 2009-05-29 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
to i ja wam napiszę sałatkę
Pierś z kurczaka nacieramy sola i pieprzem i smażymy na łyżce oleju na złoty kolor Marchewkę ścieramy na dużych oczkach Pierś kroimy w plasterki wrzucamy do startej marchewki dodajemy kukurydzę z puszki doprawiamy majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym. Pychotka
![]() |
#641 |
Przyczajenie
|
witajcie
![]() nie odzywałam się bo z moim odchudzaniem nic szczególnego się nie działo w sumie zaczęłam mniej jeść ale mam okres wiec nawet nie staję na wagę ponadto się przeziębiłam i mam straszny katar wiec jakiekolwiek ćwiczenia odpadają ![]() ale.... dzisiaj w końcu dostałam wiadomość na która czekałam od trzech tygodni dostała nowa pracę ![]() mam teraz mnóstwo energii więc biorę się na poważnie za siebie postanowienie: będę codziennie rano po przebudzeniu ćwiczyć ![]() a co do powodów dla których się odchudzam to: 1. chcę znowu chodzić latem w krótkich spódniczkach i w bikini 2. chcę móc kupić sobie w takie ubranie jakie chce a nie to w które się mieszczę 3. dla zdrowia (przygotowanie do ciąży, odciążyć krzywy kręgosłup) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, z wami tu sie nei da wyrobic, tyle piszecie...
co do krostek, to ja polecam na wszystko termentiol (tormentiol) nie wiem jak to sie pisze... jak mi syfek wyskoczy, uczulenie, jak dziecko miało problem z krostkami na pipulce i pupie, jak wyszło jej uczulenie na maść... z 5zł w aptece kosztuje, bez recepty ![]() u mnie dobrze, zaraz ide na sniadanko, wchodze w poniedzialek na wage, tak sobie wymyslilam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie pisze bo nie ma ani efektow ani cwiczen ![]() uczelnia zabiera mi ostatnio duzo czsu i nerwow i tak jem bardzo nieregularnie (jak mam czas) i nie cw, bo nie mam czasu ![]() madzinka fajny pomysl z metodą nagradzania samej siebie ![]() Cytat:
![]() Niezle sie nabiegasz przy samym sprzataniu i gotowaniu - mozna by to uznac za twoje dzisiejsze cw ![]() a to twoje imieniny? Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrowiej szybko! ![]() Cytat:
![]() sprobuje tego specyfiku, nawet wczesniej o nim nie slyszalam. Milego dzionka dziewczyny! ![]()
![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co ja na termentiol trafiłam jak szukałam ratunku w internecie dla mojej córeńki... miała 4 miesiące jak trafiłyśmy do szpitala z jej krtanią, przykleili jej woreczek na mocz, dostała uczulenie, odparzyło ją, a wkońcu i tak ją zcewnikowali,bo źle przykleili worek. Krostki, czerwone plamy... tydzień, dwa... wizyta u lekarza, maście, nic nie pomogło... potem zmiana mleka, bo niby ma lekka skazę białkową, domowe sposoby, pielucha tetrowa, mąka ziemniaczana i tysiące innych rzecyz i nic... wkońcu przerodziło się to praktycznie w jedną ranę, wyobraź sobie pipulkę i rana... i znalazłam tą maść, 5zł niecałe... tydzień czasu i po 4 miesiącach walki udało mi się wygrać...
to co znalazłam w necie na ten temat Wskazania: TORMENTIOL stosuje się w leczeniu trudno gojących się ran, zmian ropnych na skórze, owrzodzeń żylakowatych podudzi, zmian zapalnych skóry. Działanie: TORMENTIOL to preparat o skojarzonym działaniu: ściągającym, bakteriostatycznym i przeciwzapalnym. Działa wysuszająco na skórę, przyspiesza ziarninowanie i gojenie się ran. Dla mnie jest ona dobra na wiele rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
a ja polecam maśc cynkową niecałe dwa złote a wystarczy na bardzo długo mi jak cos wyskoczy to smaruję odrobinke i nastepnego dnia już przygaszone
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
tak, maść cynkowa również...ale tu nie chodziło o syfki, ale o jakieś uczulenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Zadomowienie
|
tak wiem wiem ale mi akurat masc cynkowa na wszystkie krostki pomaga taki uniwersalny środek. nie jest droga można spróbowac.
![]() |
#648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niezapomniana - spróbuje z ananasem ~~Cinderella~~-Tak to moje imieninki dzisiaj jest Magdaleny ![]() A jutro mnie czekają goście(27 osób)ja mam tylko brata ale mój TŻ ma 5 rodzeństwa i wszyscy mają już rodzine Jutro czekają mnie sałatki a dzisiaj już upiekłam biszkopty na ptasie mleczko i kokosańca kusi mnie jeszcze rafaello ale wiem jeśli je zrobie to zgrzesze ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Magdzie no to ładnie ludu ci sie zwali, ale z drugiej strony fajnie jest miec duza rodzine, jesli sie dogadujecie... ja tez chce by corka nie była sama... fajnie by było mieć trójkę dzieci, ale to nie takie hop siup
![]() ale masz do szykowania bidulo jedna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ad.2 Gyrosowa,ja daję warstwy-małe kawałki upieczonej piersi z kurczaka obtoczone w przyprawie gyros,na to keczup pikantny,na to drobno pokrojona biała część pora,na to kukurydza,na to pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe i na to poszatkowana mała kapusta pekińska , na pekińską daję własnoręcznie zrobiony sos czosnkowy -tj. łyżka majonezu light - do majonezu pomału dodaję 1 jogurt naturalny gęsty najlepiej Bacoma (jest bardzo gęsty),do tego wyciskam 2-3 ząbki czosnku i dodaję 1 małą łyżeczkę ziół prowansalskich.PYCHA!Praw dziwy gyros!Podaję w przeźroczystej dużej misce,bo ładnie się prezentują wtedy warstwy. Ad.4 Selerowa-ja robię następujące warstwy:na spód seler marynowany ze słoika,potem pokrojona w drobną kosteczkę szyneczka z indyka,następnie pokrojona biała część pora,potem kukurydza i na koniec ananas, na to majonez light połaczony z 1 łyżką soku z puszki od ananasa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja do gyrosu dodaję troche więcej składników, ale też wartwami ![]() ![]() ![]() U mnie w domu robi się jeszcze taką banalną sałatkę też z majo niestety ![]() Brokól i kalafior się gotuję jak ostygnie to na mniejsze kawałeczki tylko nie zamałe bo zrobi sie paćka, do tego puszka kukurydzy, 3-4 jajka w zależności od ilości kalafiora i brokułów no i jeszcze rodzynki (to jak kto lubi) moja mama dodaje jeszcze ost. orzechy włoskie i jest na prawde dobre. Całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem. Można ew. majonez zmieszać z jogurtem to będzie werja light ![]() No i kolejna jajka pokrojone w połówki na to ogórek konserwowy w kosteczkę to pokrywamy porem sparzonym i na całość majonez, który dozdabiamy keczupem w kratkę albo inny wzorek ![]() A ja ost. wymyśliłam coś takiego imitacja gyrosa ![]() Kurczak, pieczarki, papryka, kiełki, ogórek zwykły bądź konserwowy, kukurydza, kapusta pekińska i całość mieszamy z dodatkiem oliwy z oliwek i przypraw ![]() ![]() Moje cele odchudzania: 1. Zdrowie (dokuczający ból kręgosłupa) tego już się pozbyłam ![]() 2. Poprawić swoją kondycję i nie sapać jak wchodzę na 2 piętro i znowu dodać wysiłek fizyczny jako część dnia nawet po zakończeniu diety ![]() 3. Móc znowu kupić sobie jakieś odsłonięte ciuchy i nie wstydzić się, że coś mi wystaje... ciągle walczę 4. Podobać się sobie i TŻ (on twierdzi, że zawsze mu się podobałam, ale nie przeczy, że teraz bardziej, poznaliśmy się to byłam jeszcze szczupła, przytyłam w czasie naszej znajomości) Śledzę codziennie wątek i musze przyznać, że straszne z Was gaduły ![]() Niezapomniana, moja siostra rok temu skończyła UE i była na wydziale gospodarka narodowa, kierunek finanse i bankowość o ile się nie mylę. Jej promotorem był ten prof. co siedział albo siedzi w radzie polityki pieniężnej ale nie mogę sobie nazwiska przypomnieć ![]()
Lenię się ![]() Edytowane przez KahlanAmnel Czas edycji: 2009-05-29 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Zadomowienie
|
to ja wam napiszę tez sałatkę warstwowea robi się ja u nas już chyba ze 4 lata na każdą okazję.
por (w bardzo cieniutkie plasterki wygnieść rączką żeby sie porozpadały te krążki) wędlina ( najlepiej drobiowa pokrojona w kosteczkę) jajka (ugotowane drobno posiekane) kukurydza (z pusszki) rzodkiewka (w kosteczkę) ogórek zielony (w kosteczkę) ananas (najlepiej w większe kawałki) potem jeszcze raz to samo od nowa a na to majonez z małym jogurtem wymieszany zeby było dość grubo na wieszku najlepiej się prezentuje w wysokiej szklanej misce.
![]() |
#653 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ano gaduły gaduły ![]() Tak trzymać dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#654 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego robię sos czosnkowy własnej roboty,tj. daje 1 łyżkę majonezu pomorkiego light i do majonezu pomału dodaję 1 mały jogurt naturalny gęsty,najlepszy jest Bacoma,do tego wycisnięty 2-3 ząbki czosnki i 1 łyżeczkę ziół prowansalskich.Sosem polewam wszystkie warzywa na półmisku,można posypać na to koperkiem. Bardzo dobra jest też sałatka królewska-pierś z kurczaka pokrojoną na niedużą kostkę należy przesmażyć na patelni na oliwie z oliwek,ostudzić, do tego dodać puszkę czerwonej fasoli,puszke kukurydzy i puszkę ananasa oraz 1 opakowanie płatków migdałowych i majonez light rozrobiony z 1 łyżką soku z puszki od ananasa -tyle majonezu ,aby się składniki złączyły.PYCHA! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Zadomowienie
|
dziewczyny muszę wysiedzieć do 23.50 bo aukcja mi sie na allegro o tej kończy.. ehh a ja już padam.
![]()
![]() |
#656 | |
Rozeznanie
|
Moje cele odchudzania:
1. Zdrowie -mam nadciśnienie i miałam bóle kręgosłupa,ciśnienie już uległo obniżeniu poprzez dietę i spadek wagi oraz ruch,bóle kręgosłupa ustąpiły ![]() 2. Lepsza kondycja fizyczna -miałam zadyszkę przy wchodzeniu po schodach,dłuższym spacerze ,trudności przy schylaniu się itp. Obecnie już nie mam tych dolegliwości ![]() 3. Nie wstydzić się rozbierać przed mężem -jeszcze się wstydzę ![]() 4. Nie wstydzić się wejść w stroju kapielowym na plażę. 5.Wejść w rozmiar 42,który zawsze nosiłam. 6.Nie słyszeć od męża,że jestem gruba, foka,kula itp. 7.Być bardziej pewna siebie,nie wstydzić się, gdy ktoś na mnie patrzy,teraz wydaje mi się,że gdy ktoś na mnie patrzy myśli sobie:"Ale ona gruba". ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Rozeznanie
|
Zaraz nam się zrobi wątek kulinarny
![]() ![]() Co do sałatek ta "gyrosowa" ma to do siebie, że można do niej dodawać co kto lubi ![]() 5. Kupujemy zupkę chińską Vifon złoty kurczak ![]() ![]() Co do pora może wyda wam się to dziwne, ale po prostu go nie akceptuję ![]() ![]() Ostatnio zastanawiałam się nad jakimś urozmaiceniem jadłospisu, bo na tuńczyka, serek wiejski i powoli na jajka już nie mogę patrzeć.... Coraz częściej jem makrelę, dzisiaj pstrąga, czasami pangę... Ale co by tu jeszcze... PS ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karrrmelek Czas edycji: 2009-05-29 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Rozeznanie
|
![]() a ja dzisiaj padam zero dodatkowych ćwiczeń dziękuje dziewczyny za przepisy sałatek są świetne nawet sobie je wydrukowałam i włożyłam do przepisów.Pa życzę udanego weekendu ![]()
![]() |
#659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Zadomowienie
|
Ja też znam tę paste z makreli.
![]() ![]() Znam jeszcze jedną równie dobrą ale mniej dietetyczną. Skład: 1-2 ugotowane jajka, por, ser żółty i majonez. Jajko zetrzeć na grubych oczkach, ser również, por pokroić na drobne plasterki i rozwalić na te oczka ![]() Się teraz głodna zrobiłam, a dopiero co jadłam, no i żołądek nie chce nic przyjąć, bo ominął go podwieczorek i dostał dopiero kolację i jest na mnie zły ![]() ![]() Ostatnio pisałyście o mazidłach to ja również używam serii 3D z Eveline i mam też ten czerwony i również czuję się jakby mnie ktoś benzyną oblał i podpalił, ale od czasu do czasu daję radę i się posmaruję, już sie prawie skończył. Teraz kupiłam sobie ten chłodzący SPA ![]() ![]() ![]() Pierwsze zdj. to ten droższy w kartoniku. 2zdj to ten różowy który mam obecnie, nowego nabytku nie było w sklepach internetowych, czyżby jakaś nowość?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.