![]() |
#1531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
A ja swój pierwszy raz przeżyłam po pół roku związku w namiocie- czyli standard
![]() ![]() Ahh..jeszcze pozycja miała byc heh no wiec jako, że w namiocie to nie mieliśmy zbytniego pola do popisu i zrobiliśmy to "po bożemu" ![]() Pozdrawiam ![]()
#1532 | |
MUSEarka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1533 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#1534 |
MUSEarka
|
Albo po Bożemu to z Bożeną
![]()
#1535 |
Zakorzenienie
|
#1536 |
Raczkowanie
|
po bożemu w wersji mojej mamy to ' klasycznie. w nocy w zupełnych ciemnościach pod kołdra i po cichu.' :P :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Przyczajenie
|
pomożecie? nie czytałam całego tematu, więc jeśli pomyliłam fora, to dajcie znac, ale nie smiejcie sie
![]() sprawa jest dziwna trochę, ale nie wiem już, kogo mam pytać. wybaczcie bezposredniosc, mam nadzieje, ze wsrod kobiet mogę. wczoraj się kochaliśmy. zapomnielismy sie, wszedl we mnie 2 razy bez gumki (znów to cholerne pytanie: czy płyn ejakulacyjny może zapłodnić???), po czym jednak troche otrzezwielismy, a przynajmniej na tyle, zeby siegnac po gumki. nie biore tabletek, to moj 9 dzien cyklu (czyli do owulacji hen hen...). proszę, napiszcie, czy na moim miejscu wzielybyscie escapelle. powtarzam - nie biore tabletek z własnych powodow, ktore wydaje mi sie, moge pominac. nigdy tego nie brałam, wiem, ze jest to srodek zapobiegawczy, a nie poronny, ale dla wlasnego komfortu psychicznego nie chcialabym stosowac czegos tak inwazyjnego. bylam u ginekologa, powiedzial to, co kazdy: nawet dziewica moze zajsc w ciaze, dla Twojego spokoju przepisze Ci to, bo widze, jak sie boisz. ryzyko jest małe (w tym dniu cyklu jakieś 5% szans na ciaze przy wytrysku). bla bla bla. proszę o Wasze zdanie. bardzo mi na nim zależy. pozdrawiam Was serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Raczkowanie
|
Ryzyko, że doszło do zapłodnienia wcale nie jest małe. To, że średnia krajowa wskazuje, że owulacja jest w 13 dniu cyklu, nie znaczy, że ty nie masz jej w 9. Wiesz, ile trwa twój cykl? Prowadzisz codzienne obserwacje śluzu i pomiary temperatury? Jeśli nie, to jak możesz wiedzieć, kiedy jest twój dzień płodny?
Powiedz, jesteś w stanie po wyglądzie określić śluz płodny i śluz niepłodny? Podpowiem - płodny jest przezroczysty i rozciągliwy, a niepłodny ma lejącą się konsystencję i jest biały, zazwyczaj. I nawet jeśli miałaś dzień niepłodny, to plemniki mogą przeżyć w ciele kobiety (nie jestem pewna, ale chyba do 72h.) A jeśli za 2 dni będzie twój dzień płodny? Czemu się zabierasz za seks, skoro nie masz o tym zielonego pojęcia i ginekolog musi ci mówić, że dziewica może zajść w ciążę? Edytowane przez spark Czas edycji: 2009-05-15 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Wtajemniczenie
|
a ja odpowiem Ci tak: jesli panicznie sie boisz ciazy to wez to co przepisal ci ginekolog. Nastepstwa takiej bomby hormonalnej zapamietasz na cale zycie i bedziesz juz zawsze myslec glowa nawet przy goracej akcji.
Coz wiecej mozemy ci poradzic... zycie sklada sie z trudnych wyborow... Kto nie ma w glowie musi kombinowac. Bedzie dobrze kochana tylko rozwaz wszystkie za i przeciw ![]() trzymam mocno za Ciebie kciuki ![]()
![]() |
#1540 |
Raczkowanie
|
To ja tez sie przylacze
![]() Pewnie na poczatku pomyslicie sobie cos nie tak, bo wczesniej juz czytalam opinie na temat wieku inicjacji. Tak wiec ja mialam wtedy lat 16... (2 miesiace przed 17) a on 18. No i nie zaluje ![]() ![]() Zaznacze, ze zdecydowalam sie na ten krok po ponad pol roku zwiazku. Mój Tż nie wywieral na mnie zadnej presji, to byla moja i tylko moja decyzja... po prostu poczulam ze bylam gotowa. A samo zdarzenie... hmm jak to pierwszy raz bylam przerazona, a ze on byl bardziej doswiadczony, to mnie uspokajal, chociaz widzialam ze sam sie troche denerwowal ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mój pierwszy raz
.
Edytowane przez TakPoprostuu Czas edycji: 2009-06-22 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
hmm mój "właściwy" pierwszy raz jest jeszcze przede mną
![]() ![]() ![]()
#1543 |
Rozeznanie
|
Mój "pierwszy raz" jeszcze przede mną. Nie mogę się doczekać, choć nie wiem kiedy nastąpi, ale pragnę by było to niezapomniane przeżycie.
Mój chłopak jest dziwny na swój sposób, On boi się wpadki bardziej niż ja. mówił mi, że seks może za kilka lat (a ja zastanawiam się nad tymi wakacjami, a za kilka lat ja chce mieć już dzieci). Trochę mnie to zdziwiło. Powiedział mi, że są faceci i faceci, a On nie należy do tych, którzy myślą penisem. Dziś mu poopowiadałam o antykoncepcji, że w obecnych czasach jest na tyle dobra by unikać niechcianych ciąż. Powiedziałam co dokładnie chciałabym używać. Musimy wcześniej to zaplanować, bym mogła się zaopatrzyć. Ogólnie to też zmienił zdanie z lat na te wakacje ^^ Teraz tylko do gina na badania, receptę i planować. Normalnie już teraz nie mogę wysiedzieć z przejęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Przyczajenie
|
![]()
witam wszystkich
no ja jestem pierwszy raz na takim forumi chcialabym sie troszki dowiedziec na takie intymne z deka stresujace dla mnie tematy. mam chlopaka z ktorym jestem pol roku znamy sie od 6 lat i juz kiedys bylismy razem. w ten weekend byliśmy razem na wyjezdzie dosc daleko od domu. chcielismy troche pobyc razem bo ostatnio nie bylo czasu nawet sie spotkac na chwilke bo on pracuje a ja chodze do szkoly(jest miedzy nami 4 lata roznicy). doszlo do pieszczot takich jak juz nie raz dochodzilo ale w pewnym momencie ja sie wystraszylam i w tym problem nie wiem dlaczego. przeprosilam go i wogole ale on mnie uspokajał jest taki czuly i cierpliwy. Czy ktoś z was tez mial taki wewnetrzny strach? jak to wytłumaczyc? prosze o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
MUSEarka
|
Tym, że najprawdopodobniej nie jesteś gotowa na klejny krok
![]() ![]()
#1546 |
Wtajemniczenie
|
Wytlumaczyc to mozna w bardzo prosty sposob. Po prostu nie jestes jeszcze gotowa na taki etap intymnosci i Twoje wewnętrzne "ja" mowi Ci o tym w taki wlasnie sposob. Na wszystko musi przyjac pora i do wszystkiego trzeba dojrzec. Daj sobie czas i popros partnera aby byl cierpliwy bo to jeszcze nie Twoja pora.
![]()
![]() Edytowane przez meggara Czas edycji: 2009-05-25 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Przyczajenie
|
![]()
nio wlasnie moj chlopak jest bardzo cierpliwy i wyrozumialy bardzo mi to pomaga. on juz ma pewne doswiadczenie i rozmawia ze mna na te tematy i caly czas powtarza ze wszysko ma swoj czas a nam sie nei pali. dziekuje za porady i jak cosik to bede dalej sie was radzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Raczkowanie
|
Ja dokładnie wczoraj (albo pewnie bylo juz dzisiaj) bylam u mojego TZ i musze wam powiedziec, ze nic nie zapowiadalo, ze dojdzie do takiego zblizenia. Mozna powiedziec, ze nie udało nam się, bo jak było gorąco to dlugo sie piescilismy, dlugo dlugo, tak, ze juz sama reką wyjęłam jego penisa, bo chcialam tego. Poźniej pokazało się, ze mial jakies problemy z gumką (to mial byc nasz pierwszy wspólny raz). Odpuscilismy sobie woczraj. W zasadzie ja ostygłam. Ja mam 18, on 19 lat, ale to byłby
![]() ![]() ![]()
#1549 |
Zakorzenienie
|
Jak się dwoje ludzi za bardzo stresuje, zamiast przyjąć to za coś naturalnego, czuć się swobodnie, to wtedy nie jest to takie proste, masz rację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Raczkowanie
|
Oj młodzi jesteśmy i troche napaleni
![]() ![]()
#1551 |
Wtajemniczenie
|
ja tez myslalm ze to proste
![]() ![]() hehe ![]()
![]() |
#1552 |
Rozeznanie
|
Tak...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Przyczajenie
|
![]()
no ja to jeszcze nie wiem czy to trudne czy nie ale sama mysl narazie jest dla mnie nie zalatwa hehe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
Kobietki mogę sobie przyjść pogadać? No bo kwestia jest taka, że planujemy 1 raz z Tż na wakacje. Dużo czasu we dwoje, sprzyjające warunki mniejszy stres super fajnie... Tylko, że z nas dwoje to on jest większy straszek
![]()
#1555 |
Rozeznanie
|
Zagubiona, uspokój się,nie myśl ,niczego konkretnie nie planuj,bo i tak wyjdzie bokiem
![]() My niczego nie planowaliśmy,po prostu się wzięłam za chłopaka bo...stwierdziłam,że tego chcę. Była prezerwatywa,bardzo powolutku..Do tej pory pamiętam tę chwilę ![]() ![]() Nic nie planuj..Globulka i prezerwatywa wystarczą jak najbardziej ![]() ![]() Zadbaj o nawilżacz-mi sie baaardzo przydałby wtedy. Będzie cudownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem ci szczerze, że takie skrupulatne zakładanie wszystkiego to nie do końca jest dobrą rzeczą. Nie podważam tu, bo to PODSTAWA, zabezpieczenia, o to sie trzeba zatroszczyc. Ale też twoje plany są troszkę zbyt dalekosiężne. Ja własnie wczoraj mialam pierwsze podejście i nie jest to tak, jak na filmach, bo u nas np. mój TZ mial klopot z prezerwatywą i ja ostygłam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1559 |
Rozeznanie
|
A nie myślałaś o używaniu pierścieni dopochwowych? Bardzo mała dawka hormonów, wymiana raz na 3 tyg i podobno nie przeszkadzają.
Mój TZt też się wpadki boi bardziej niż ja i w takich rozmowach o seksie to mi wypalił o rozpoczęciu współżycia dopiero za kilka lat (powiem, że gdybym wtedy stała to by mi szczęka opadła do samej ziemi). Żeby był spokojniejszy musimy mieć wszystko zaplanowane pod względem czasu, bym mogła już mieć coś anty i właśnie chce te pierścienie, bo nie miałabym głowy do codziennego pamiętania o tabletce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie tylko owe pierścienie to też hormony... a mi hormonów po prostu nie wolno. Myślę, że prezerwatywa (wybraliśmy durex extra safe) + globulki, wystarczą. To w sumie częsty zestaw na 1 raz ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.