Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 09:03   #4351
pacierp
Rozeznanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Witajcie Laseczki!

Alllle pogoda fuj. Na szczęście ku pokrzepieniu serc jest piątek.

Patka dzidziuś ma się dobrze to super wieści rośnie mały łobuziaczek Wszystko jest dobrze i będzie dobrze.

Gooha nie bierz tego co mama mówi do siebie. Wiem radzić jest łatwo, bo ja sama się powoli uczę jak nie dać się stłamsić i dać wmówić czegoś co nie jest prawdą. Bardzo pomaga mi w tym mąż. Kiedyś myślałam, że to norma jak słyszałam (i słyszę) że mam brzydką fryzurę, jestem bałaganiarą i nikt mnie nie zechce itp. Mam nadzieję, ze jest tak dlatego bo jak mama twierdzi lepiej, że ona mi to powie niż ktoś obcy no ale dość smutania

Też bardzo chętnie poznam wasze piękne buźki na nk. Dra już Cie namierzyłam
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 09:32   #4352
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja wróciłam właśnie od lekarza - ktoś się wypisał i zadzwonili do mnie czy mogę przyjechać wcześniej.

No i co najważniejsze: kruszynka jest, serduszko ładnie pika i ma aż 3 mm

Normalnie jak zobaczyłam to ruszające się serduszko to łezka mi poleciała, a jak już lekarz dał serduszko na głos to miód na serce

Mam skierowanie na jakieś badania i następna wizyta 25.06.

Oczywiście lekarstwa dalej i zalecenie leżenia
PATKA WIELKIE GRATULACJE!!!! Bardzo się cieszę!!! Cudowne wieści!!!
Odpoczywaj kochana, leż, bierz leki, dbaj o siebie....cudownie!!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 09:51   #4353
pomarnczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
Pomaranczka kciuki trzymam i czekam na postepy
agnieszka

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
Co do tematu wątku to po mojej operacji czuję sie już normalnie. [...]Zostały mi tylko ślady i wiem juz gdzie dokładnie mam jajniki bo po obu stronach są blizny ni o w pępku, ale tam nie widać prawie. Mam czekać na pierwszą miesiączkę tylko nie wiem kiedy ona się zjawi. Wczoraj zauważyłam taki brązowawy śluz i nie wiem co to. Chciałabym już @ bo potem to już musi się udać.
mam nadzieję, że samopoczucie męża już dobre.. i oczywiście przy okazji gratuluję powrotu do domu na podstawie GPS.. hehe wiem z doświadczenia, że jeżdżenie na jego podstawie, zwłaszcza w stresie (w jakim na pewno byłaś) to taka "MAŁA" jazda bez trzymanki

a po tych wszystkich wątpliwych atrakcjach, jakie Cię ostatnio spotkały życzę Ci aby szybko przyszła @ a niedługo po niej cobyś obejmowała czule muszlę

aliisanka jak tam tato? mam nadzieję, że wszystko już dobrze i już niedługo będzie w domku

gooha3 przykre i niesprawiedliwe to co powiedziała Ci mama.. a przecież Tobie coś się należy od życia i odstresować się czasem trzeba.. za ten cykl

patka, ula dużo zdrówka Wam dziewczynki życzę

Lisica może z tym testem zaczekaj jeszcze trochę, niech te dwie kreski co Ci się na teście mają pojawić będą bardzo mocne.. cobyś wątpliwości nie miała że to to

malami faktycznie masz zakręcony ten wykres, ale skoro brodawki Cię bolą to prolaktyna wzrosła i owu była chyba.. zresztą o ile się nie mylę to ula też zagubiła owulację i co i obejmuje kibelka

dziewczynki, które są w środku cyklu za owocne staranka, a te które czekają na @ niech się nie doczekają

a ja się zaczynam bać.. przeglądałam mój wykres z tego miesiąca i się zorientowałam, że mimo iż codziennie mierzyłam temp. to jakąś zapomniałam zapisać co oznacza, że wczoraj/albo dziś powinnam dostać @ a temp. utrzymuje się powyżej 36,8
nie chcę sobie robić nadziei ale same wiecie.. i do tego lęk przed powtórką "z rozrywki".. proszę, trzymajcie kciuki żeby to było to..
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...

Edytowane przez pomarnczka
Czas edycji: 2009-05-29 o 09:53
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 10:06   #4354
roza26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pomarnczka Pokaż wiadomość
agnieszka

mam nadzieję, że samopoczucie męża już dobre.. i oczywiście przy okazji gratuluję powrotu do domu na podstawie GPS.. hehe wiem z doświadczenia, że jeżdżenie na jego podstawie, zwłaszcza w stresie (w jakim na pewno byłaś) to taka "MAŁA" jazda bez trzymanki

a po tych wszystkich wątpliwych atrakcjach, jakie Cię ostatnio spotkały życzę Ci aby szybko przyszła @ a niedługo po niej cobyś obejmowała czule muszlę

aliisanka jak tam tato? mam nadzieję, że wszystko już dobrze i już niedługo będzie w domku

gooha3 przykre i niesprawiedliwe to co powiedziała Ci mama.. a przecież Tobie coś się należy od życia i odstresować się czasem trzeba.. za ten cykl

patka, ula dużo zdrówka Wam dziewczynki życzę

Lisica może z tym testem zaczekaj jeszcze trochę, niech te dwie kreski co Ci się na teście mają pojawić będą bardzo mocne.. cobyś wątpliwości nie miała że to to

malami faktycznie masz zakręcony ten wykres, ale skoro brodawki Cię bolą to prolaktyna wzrosła i owu była chyba.. zresztą o ile się nie mylę to ula też zagubiła owulację i co i obejmuje kibelka

dziewczynki, które są w środku cyklu za owocne staranka, a te które czekają na @ niech się nie doczekają

a ja się zaczynam bać.. przeglądałam mój wykres z tego miesiąca i się zorientowałam, że mimo iż codziennie mierzyłam temp. to jakąś zapomniałam zapisać co oznacza, że wczoraj/albo dziś powinnam dostać @ a temp. utrzymuje się powyżej 36,8
nie chcę sobie robić nadziei ale same wiecie.. i do tego lęk przed powtórką "z rozrywki".. proszę, trzymajcie kciuki żeby to było to..
Kochana jak najbardziej trzymam kciuki zeby to bylo to Czekamy cierliwie na rozwój wydarzeń
Stary 2009-05-29, 10:24   #4355
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane u mnie też pada , brzuszek dalej boli więc leżę i czekam na mamę ( ma mi posprzątać domek)
dziś jakoś mdłości nie mam mam nadziję że fasoleczka ma sie dobrze

dziewczyny trzymam kciuki za Was , @ napewno się zgubi i juz drogi nie znajdzie

miłego dnia
Ula nie przejmuj się ja też nie zawsze mam mdłosci nawet cycki nie bola mnie zawsze także to nie musi być tak, że wszystko odczuwasz non stop będzie dobrze

Dziewczyny dziękuję wam bardzo i cieszę się, że wszystkie cieszycie się tak razem ze mną

Trzymam za was wszystkie mocno kciuki

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 10:26   #4356
Lisica1
Zadomowienie

pomaranczka i za wszystkie inne staraczki

A ja sie nudze bo maz spi po nocnej zmianie i nie chce go budzic. Niech sobie pospi, nalezy mu sieDlatego zagladam tu co chwile...
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 10:35   #4357
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
pomaranczka i za wszystkie inne staraczki

A ja sie nudze bo maz spi po nocnej zmianie i nie chce go budzic. Niech sobie pospi, nalezy mu sieDlatego zagladam tu co chwile...
ja też swojego nigdy nie budzę bo chodzi jak lunatyk po nockachdlatego niech sobie lepiej śpi
kochane zostawiam wam zarazki od mojej kruszynki która dzisiaj już zaczyna 12tydzień: magia::magi a:
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 10:39   #4358
ziaaa
Rozeznanie

dziewczyny powodzenia!!

ledwo co dołączyłam do wątku,a już mało siedze... bo kurcze prace mgr pisze, napisalam początek rozdziału- 4strony... i ... usunęłam przez przypadek wczoraj i wszystko straciłam
a jutro mam oddać pierwszy rozdział szlag by to... ;/ jak napisalam czesc rzeczy potrzebnych do pracy mgr(ankieta, spis tresci etc) to stracilam to bo wirusy dosiadly mojego kompa... wczoraj jak je od nowa pisalam to znowu królik przegryzl mi kabel od myszki i sterownik jakis padł w komputerze... (dobrze, że mój TŻ to informatyk- troche pracy było z kompem ale nie straciłam chociaz tej części pracy)

i na dodatek szefowa w pracy ma ciągle pretensje... ciągle tylko zwie i nic jej nie pasuje. I jeszcze powinnam dzisiaj napisac plan roczny na zajęcia w świetlicy

mam nadzieje, ze TŻcikmi pomoże, obiecał być moją sekretarka jedno pozytywne..

U mnie objawy ustąpiły, tzn jajnik żaden już nie ciągnie, pierś na okres jak nie bolała tak nie boli, jestem w 31dc, w zeszłym miesiącu mialam 33dc. Więc... także jestem wśród czekających.

Miłego i udanego dnia dziewczyny i niech okres nie przychodzi!

ps Marta, przejmuje jedna reszta dla dziewczyn
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 10:39   #4359
malami82
Rozeznanie

Hejki
Dzięki za rady kochane!!! Wiem, że nie powinnam się nakręcać ... Ale wczoraj jakoś nie mogłam się opanować ... Mój M wypytywał się o cykl i mówił, że może test bym zrobiła, ale ... uznałam, że jeszcze nie pora. Skończę brać duphaston i odczekam, a może @ nie przyjdzie ...
Ale muszę wziąć na luz!!!

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 10:40   #4360
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
agnieszka

a ja się zaczynam bać.. przeglądałam mój wykres z tego miesiąca i się zorientowałam, że mimo iż codziennie mierzyłam temp. to jakąś zapomniałam zapisać co oznacza, że wczoraj/albo dziś powinnam dostać @ a temp. utrzymuje się powyżej 36,8 nie chcę sobie robić nadziei ale same wiecie.. i do tego lęk przed powtórką "z rozrywki".. proszę, trzymajcie kciuki żeby to było to..

Mąż ma się już dobrze. Własnie do niego dzwoniłam i sobie leniuchuje z psem w łóżku. Tylko pozazdrościć. Też bym poleżała
Kochana nic się nie bój, bo niepokój czy jesteś zafasolkowana czego Ci z całego serca życzę czy niestety jeszcze nie to nie da nic dobrego. Będzie co ma być czyli dobrze. Innej opcji nie ma

Aliisanko jak samopoczucie? No i jak tatuś się czuje? Jakie ma wyniki badań? Kiedy wychodzi ze szpitala? Zobaczysz, ze jak będzie szalał grając z wnukiem/wnuczką w piłkę. całuski
Stary 2009-05-29, 10:58   #4361
cherubinka
Zadomowienie

Różyczko, cały czas mocno zaciskam kciuki za fasolkę ...i serdecznie dziękuję za dodanie mnie do listy przyjaciół. Trochę się zakręciłam przy tym, no ale cóż ...trochę techniki i człowiek się gubi

Gooha, to smutne i niesprawiedliwe co powiedziała Ci mama ...nie bierz tego do serca, bo nie miała racji ...głowa do góry

Ula, leż i odpoczywaj ile wlezie

Patka, super... to musiało być uczucie nie do opisania...

Pomaranczka, oby ta temperatura oznaczała ...no wiadomo co
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 11:31   #4362
roza26
Raczkowanie

Dziekuje kochana Cherubinko!wiecie co nawet nie macie pojecia jak sie ciesze ze dołączyłam do tego forum i jestescie takie kochane-buziaki dla Was
Stary 2009-05-29, 11:32   #4363
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Pomaranczko to dla ciebie od mojej 21 tygodniowej kruszynki ( kruszynka co ja gadam...25 cm kochanego ciałka...)
:mag ia:

Aliisanko , trzymam kciuki za Twojego tatkę, niech zdrowieje, bo mu wnusio/wnusia rośnie...

Ziaa, Malami do dla was :mag ia:

a to dla wszystkich staraczek :

:mag ia:: magia:

PS : Gooha rozumiem, jak ci ciężko jeśli chodzi o mamę..strasznie to przykre, że w taki szorstki sposób cię potraktowała ( i wybacz, że to mówię, ale też bezmyslny..) trzymaj się ciepło i wogóle się nie przejmuj...

Stary 2009-05-29, 11:53   #4364
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cześć dziewczyny
Hmmm ktoś mnie tu jeszcze pamięta
Jeszcze niedawno byłam z Wami, a tu już 20 tydzień u nas leci
Podczytuję Was w miarę na bieżąco, widzę nowe osoby, no i nowe przyszłe mamusie - Ula 87 i Lenka 1000 gratulacje
Lenka* za staranka

Cytat:
Cześć dziewczyny

Ja wróciłam właśnie od lekarza - ktoś się wypisał i zadzwonili do mnie czy mogę przyjechać wcześniej.

Normalnie jak zobaczyłam to ruszające się serduszko to łezka mi poleciała, a jak już lekarz dał serduszko na głos to miód na serce

Także chyba mogę przesłać pierwsze ciążowe zarazki

Patuś fantastycznie - leż i odpoczywaj, a dzidziuś niech rośnie duży i zdrowy

I ja też zostawiam trochę fluidków od mojego ludzika (bo jeszcze płci nie znamy ) :mag ia:: magia::magi a:

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 12:12   #4365
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Także chyba mogę przesłać pierwsze ciążowe zarazki

Patka tak sie cioesze ze wszytsko jest ok...nawet z moja tesciowa rozmawialam na Twoj temat kilka dni temu i dzis sie mnie zapaytala jak sie czujesz Zabieram jednego fluidka.....My idziemy z remontem pelna para caly czas moj Tz cos robi a tak jestem z tego dumna ze ....ojej.... u nas dzis zaczyna sie w Pyrzycach FOLKLOR no to sobie potanczymy
A w czerwcu jedziemy na wesele w rejony karolcia228
w Tym miesiacu na sete nie mialam owulki nic mnie nie bolalo dzis jest 19 dc i fakt podwyzszylam i sie tempka ale to przeciez o niczym nie swiadczy śluzu nie mam
milego dzionka moje babeczki
ULA trzymam kciuki za Ciebie
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 12:52   #4366
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane u mnie też pada , brzuszek dalej boli więc leżę i czekam na mamę ( ma mi posprzątać domek)
dziś jakoś mdłości nie mam mam nadziję że fasoleczka ma sie dobrze

dziewczyny trzymam kciuki za Was , @ napewno się zgubi i juz drogi nie znajdzie

miłego dnia
Ula odpoczywaj kochana,a fajnie że masz wsparcie w mamie,że Ci pomaga.Moja @ chyba sie niestety nie zgubila,ale jak nie teraz to następny razem.A ty skąd ze śląska jesteś,bo ja w zasadzie blisko śląska mieszkam.

Patka super,napewno usłyszenie serduszka swojej fasolki to coś niesamowitego.Ciesze się,że wszystko dobrze!Mam nadzieje,że tez się doczekam

Gooha nie przejmuj się mamą,czasem ludzie mówią przykre rzeczy nawet nie wiedząc ze sprawiają nimi przykrośc.Tak już niestety bywa...To twoje życie i zrób tak,żeby tobie było dobrze.Może dobrze byłoby zebrać się na odwagę i pogadac kiedys z mamą?

Pozdrawiam sedrecznie
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:26   #4367
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Ciao dziewczynki

Wczoraj byłam na monitoringu w 10 d.c i się okazało,że mam już owulkę ale ta babka co mi robiła usg stwierdził,że to jest za wcześnie skoro ja mam cykle 35 dniowe i kazała się skontaktować z moja doktorką co i jak,czy przerwać już monitoring czy jeszcze robić i będę dzisiaj dzwonić do mojej doktorki zobaczymy co powie w każdym razie umówiłam się na następny monitoring na środę bo w poniedziałek i wtorek jest nie czynne bo jest święto państwowe tutaj

A ja zostałam dzisiaj kolej ny raz ciocią moja bratowa o 3 w nocy urodziła synka Karolka ale smok dziewczyny 4100 i dł.61 cm. i bratowa naturalnie rodziła bez znieczulenia ale teraz mnie strasznie jakiś dołek do łapał wiem,wiem bardzo się ciesze i jestem szczęśliwa ale ma żal do matki natury i czuję ogromny smutek mam strasznie mieszane uczucia teraz zresztą zawsze tak jest jak widze jakąś dziewczynę w ciąży albo z wózkiem to jest silniejsze odemnie

Dziewczyny nie czuje się najlepiej i przepraszam,że nie odpisze do każdej z osobna ale przeczytałam wszystkie posty i jestem na bieżąco dlatego też w skrócie:
Zafasolowane maja teraz dużo odpoczywać i dbać o siebie
Co do mam to różnie bywa i zawsze jest jakaś wymiana zdań i inne poglądy na niektóre sprawy ale nie należy się aż tak przejmować
Z tą n.k to super pomysł ja już mam dwie nasze dziewczynki ale nie będę mówić które
Dziewczyny kończę bo muszę zrobić obiad bo mężuś wróci a tu nic nie ma do zjedzenia tak,że kuchnia mi się kłania teraz ale postaram się jeszcze wpaść do Was później

Edytowane przez edzia
Czas edycji: 2009-05-29 o 13:30
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:47   #4368
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Ziaa, Malami do dla was :mag ia:
Dzięki bardzo przydadzą się! Przechwytuję kilka, żeby dla Ziaa zostało

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
I ja też zostawiam trochę fluidków od mojego ludzika (bo jeszcze płci nie znamy ) :mag ia:: magia::magi a:
Im więcej tym lepiej Więc od Ciebie też przechwycę

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 14:16   #4369
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Kochane moje promyczki, tatko powoli dochodzi do Siebie, czekamy na wynik tomografii kontrastowej i mam nadzieję że będzie ok
musi cały czas leżeć żeby nie pogorszyło się, i żeby wszystko dalej poszło dobrze ..
niedługo będzie miał mnie dość, bo albo ciągle dzwonię, albo jestem i faszeruję Go jak kaczkę jedzeniem
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 14:19   #4370
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
a ja się zaczynam bać.. przeglądałam mój wykres z tego miesiąca i się zorientowałam, że mimo iż codziennie mierzyłam temp. to jakąś zapomniałam zapisać co oznacza, że wczoraj/albo dziś powinnam dostać @ a temp. utrzymuje się powyżej 36,8 nie chcę sobie robić nadziei ale same wiecie.. i do tego lęk przed powtórką "z rozrywki".. proszę, trzymajcie kciuki żeby to było to..

Cytat:
Cześć dziewczyny
Hmmm ktoś mnie tu jeszcze pamięta
Podczytuję Was w miarę na bieżąco, widzę nowe osoby, no i nowe przyszłe mamusie - Ula 87 i Lenka 1000 gratulacje
ja pamiętam zdążyłam Was troszkę poznać zamin uciekłyście

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
w Tym miesiacu na sete nie mialam owulki nic mnie nie bolalo dzis jest 19 dc i fakt podwyzszylam i sie tempka ale to przeciez o niczym nie swiadczy śluzu nie mam
kto wie ???? ja też miałam nie mieć owulki i śluzu też nie było
trzyma gorąco kciuki
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ula odpoczywaj kochana,a fajnie że masz wsparcie w mamie,że Ci pomaga.Moja @ chyba sie niestety nie zgubila,ale jak nie teraz to następny razem.A ty skąd ze śląska jesteś,bo ja w zasadzie blisko śląska mieszkam.
no mama teraz jest przekochana posprzątała , obiadek ugotowała i musiała jechać do domu

ja mieszkam ...hmmm... jak Ci to napisać : 30km od Częstochowy , 30km od Lublińca i 30km od Tarnowskich Gór czyli w samym srodku

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 14:20   #4371
ziaaa
Rozeznanie

malami dziekuje
no to łapę... i od miss też łapę
bo coś czuje w brzuchu jakby uczucie na okres... wiec mam nadzieje, że odepchnie okres i okaze sie to czym innym...
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 14:49   #4372
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Kobra , jedynym "dowodem" na wystapienie lub nie owu jest monitoring, ale z dostępnych nam metod o owulacji świadczy właśnie skok temperaturki utrzymujący się conajmniej 3 dni. Może nie być śluzu, pobolewania, ale jeśli był skok to owu raczej była.

Natomiast jeśli jest śluz, pobolewanie , ale tempka nie skoczyła to raczej owu nie ma .
Pamiętaj , że śluz jest sluzem szyjkowym ,więc wystepuje głębiej i to , że go nie widać np na bieliźnie nie zanczy że go nie ma.

A piszę to wszystko , żebyś wiedziała : póki @ nie ma, jest szansa

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochane moje promyczki, tatko powoli dochodzi do Siebie, czekamy na wynik tomografii kontrastowej i mam nadzieję że będzie ok
musi cały czas leżeć żeby nie pogorszyło się, i żeby wszystko dalej poszło dobrze ..
niedługo będzie miał mnie dość, bo albo ciągle dzwonię, albo jestem i faszeruję Go jak kaczkę jedzeniem
będzie dobrze kochana

Stary 2009-05-29, 14:51   #4373
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
kochane zostawiam wam zarazki od mojej kruszynki która dzisiaj już zaczyna 12tydzień: magia::magi a:
łapię sobie jednego

Cytat:
Napisane przez ziaaa Pokaż wiadomość
U mnie objawy ustąpiły, tzn jajnik żaden już nie ciągnie, pierś na okres jak nie bolała tak nie boli, jestem w 31dc, w zeszłym miesiącu mialam 33dc. Więc... także jestem wśród czekających.
Ziaaa żeby wredna @ nie przyszła...

Cytat:
a to dla wszystkich staraczek :

:mag ia:: magia:
to tu też jednego sobie złapię

Cytat:

I ja też zostawiam trochę fluidków od mojego ludzika (bo jeszcze płci nie znamy ) :mag ia:
Ależ ten czas leci... To już połowa stawki u Ciebie
A co mi tam , zachłanna będę i też łapnę jednego

Cytat:
Kobra skąd wiesz, ze nie miałaś owulki??? Popatrz na Ulę, ona też niby nie miała, i co

Cytat:
Aliisanka dobrze że już jest lepiej. Teraz żeby jak najszybciej dochodził do zdrowia!!!

Ja już po szkoleniu jestem, szybko mi dziś dzionek zleciał Jeszcze z pół godzinki posiedzę, a potem na 2 kolejne idę do drugiej pracy - to już szybko minie I weekend
U mnie 16dc, staranka w pełni, tym razem nic nie kombinujemy, tylko przytulamy się jak mamy ochotę Od wczoraj kłuje mnie dół brzucha z jednej strony. Ale co ma być to będzie

Wreszcie przestało padać
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 15:08   #4374
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
Kobra , jedynym "dowodem" na wystapienie lub nie owu jest monitoring, ale z dostępnych nam metod o owulacji świadczy właśnie skok temperaturki utrzymujący się conajmniej 3 dni. Może nie być śluzu, pobolewania, ale jeśli był skok to owu raczej była.

Natomiast jeśli jest śluz, pobolewanie , ale tempka nie skoczyła to raczej owu nie ma .
Pamiętaj , że śluz jest sluzem szyjkowym ,więc wystepuje głębiej i to , że go nie widać np na bieliźnie nie zanczy że go nie ma.

A piszę to wszystko , żebyś wiedziała : póki @ nie ma, jest szansa

będzie dobrze kochana

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość

Kobra skąd wiesz, ze nie miałaś owulki??? Popatrz na Ulę, ona też niby nie miała, i co
oj dziewczyny dziekuje a moze jednak cos wyszlo moze sie udalo bo dpiero dzis mi podskoczyla wiec mozna powiedziec ze dzis moge sprobowac "cos zasiac" wreszcie mi wytlumaczono jak krowie na rowie a powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz kiedy najlepiej sie przytulac dzien przed skokiem temp.???
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 15:22   #4375
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

oj dziewczyny dziekuje a moze jednak cos wyszlo moze sie udalo bo dpiero dzis mi podskoczyla wiec mozna powiedziec ze dzis moge sprobowac "cos zasiac" wreszcie mi wytlumaczono jak krowie na rowie a powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz kiedy najlepiej sie przytulac dzien przed skokiem temp.???
Tak, owulacja występuje przed skokiem temperatury, skok temperatury ( utrzymujący się ) świadczy o tym, że owu już wystąpiła.

Zasady NPR ( Naturalne planowanie rodziny) mówią, że głównym wyznacznikiem dni płodnych i niepłodnych jest właśnie temperatura - śluz i obserwacja szyjki macicy są jedynie "pomocnikami" w określeniu sygnałów , że owu się zbliża. Ale dowodem na wystąpienie owu jest włąśnie skok tempki.

mimo, że żywotność plemników w sprzyjających warunkach może być dość długa, to trzeba pamiętać, że jajeczko kobiety żyje ok 24 h, ale do zapłodnienia zdolne jest znacznie krócej. Jakiś czas temu czytałam artykuł w którym naukwocy mówili, że jedynie 6 godzin !

Tak więc dziewczyny , nie załamywać się - po prostu ciąża to cud- każda jak widzicie ciąża, bo trzeba trafić w naprawdę wąskie okienko czasowe ...
Poza tym, jak plemniczki już tam są i czekają i dadzą radę dożyć to zrobią swoje, ale trzeba mieć świadomość, że współcześnie nasi faceci prowadzą siedzący tryb życia, podgrzewają jądra w aucie, piją colę, alkohol, palą, stresują się...to wszystko obniża jakość spermy...

do roboty kochane!!

Stary 2009-05-29, 15:23   #4376
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Ciao dziewczynki

Wczoraj byłam na monitoringu w 10 d.c i się okazało,że mam już owulkę ale ta babka co mi robiła usg stwierdził,że to jest za wcześnie skoro ja mam cykle 35 dniowe i kazała się skontaktować z moja doktorką co i jak,czy przerwać już monitoring czy jeszcze robić i będę dzisiaj dzwonić do mojej doktorki zobaczymy co powie w każdym razie umówiłam się na następny monitoring na środę bo w poniedziałek i wtorek jest nie czynne bo jest święto państwowe tutaj

A ja zostałam dzisiaj kolej ny raz ciocią moja bratowa o 3 w nocy urodziła synka Karolka ale smok dziewczyny 4100 i dł.61 cm. i bratowa naturalnie rodziła bez znieczulenia ale teraz mnie strasznie jakiś dołek do łapał wiem,wiem bardzo się ciesze i jestem szczęśliwa ale ma żal do matki natury i czuję ogromny smutek mam strasznie mieszane uczucia teraz zresztą zawsze tak jest jak widze jakąś dziewczynę w ciąży albo z wózkiem to jest silniejsze odemnie

Dziewczyny nie czuje się najlepiej i przepraszam,że nie odpisze do każdej z osobna ale przeczytałam wszystkie posty i jestem na bieżąco dlatego też w skrócie:
Zafasolowane maja teraz dużo odpoczywać i dbać o siebie
Co do mam to różnie bywa i zawsze jest jakaś wymiana zdań i inne poglądy na niektóre sprawy ale nie należy się aż tak przejmować
Z tą n.k to super pomysł ja już mam dwie nasze dziewczynki ale nie będę mówić które
Dziewczyny kończę bo muszę zrobić obiad bo mężuś wróci a tu nic nie ma do zjedzenia tak,że kuchnia mi się kłania teraz ale postaram się jeszcze wpaść do Was później
To że masz owu to już połowa sukcesu. Czyli...jest dobrze a nawet bardzo dobrze
Nie miej wyrzutów sumienia w związku z żalem jaki czujesz nawet w stosunku do bliskich osó, które mają dzieci. Tak ma myślę 99% z nas. Zmieni się wszystko jak w końcu się uda.
Na pewno obiadek będzie pyszny...mniam

Cytat:
Na pewno będzie ok Skarbie. głowa do góry

Cytat:

Prawdę powiedziawszy to ja nie pomogę. Wsyd mi ale nie wiem jak zachowuje się temperatura w ciągu cyklu. W sumie nie wiem czy chcę wiedzieć jak to jest z tempką, bo jak się wkręcę w mierzenie to będzie kolejna schiza i blokada, a trzeba wyluzować jak mowią te dziewczyny co zaszły. Ech...

Czuję, że @ nadchodzi...
Stary 2009-05-29, 15:39   #4377
dra
Zakorzenienie

witajcie
a mnie juz zlapalo pms czyli za tydz @ eh
po @ ide do ginka i zobaczymy czy prolaktyna spadla,mam nadzieje,ze tak

pozdrawiam
zaraz powysylam zaproszonka
Stary 2009-05-29, 16:07   #4378
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
a mnie juz zlapalo pms czyli za tydz @ eh
po @ ide do ginka i zobaczymy czy prolaktyna spadla,mam nadzieje,ze tak

pozdrawiam
zaraz powysylam zaproszonka
Widze,ze dra masz taka sama date na @ jak ja . Wiec obie czekamy, ja tez mam takie "swoje pms",ale wcale tego nie czuje, wrecz przeciwnie jestem wyluzowana. Tylko szkoda ze pryszcza zalapalam :/

Dodam jeszcze,ze mnie troche kluje jajnik. Troche dlugo bo juz tydz.od zabiegu (IUI). Staram sie nic nie dzwigac, w sumie to nic nie musze robic, tylko obiadek

Z utesknieniem czekam na fasolke....

Edytowane przez Lisica1
Czas edycji: 2009-05-29 o 16:09
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 16:22   #4379
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Widze,ze dra masz taka sama date na @ jak ja . Wiec obie czekamy, ja tez mam takie "swoje pms",ale wcale tego nie czuje, wrecz przeciwnie jestem wyluzowana. Tylko szkoda ze pryszcza zalapalam :/

Dodam jeszcze,ze mnie troche kluje jajnik. Troche dlugo bo juz tydz.od zabiegu (IUI). Staram sie nic nie dzwigac, w sumie to nic nie musze robic, tylko obiadek

Z utesknieniem czekam na fasolke....
no jak o czasie @ przyjdzie to w nastepnym tyg,ale z moja 2 to roznie przychodzi kiedy chce

a pms mam,bo cały dzien bym ryczla,a to moje juz objawy i smutno tak ogolnie,ale nie caly czas cos akrat na mysl mi przyjdzie i plakac juz bym chciala
Stary 2009-05-29, 16:30   #4380
roza26
Raczkowanie

a ja dziewczynki coraz bardziej czuje sie na @-bolal mnie brzuszek inaczej a teraz juz zaczal bolec normalnie jak na @-ehh co za dolina i jeszcze ta pogoda

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości