|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Witajcie Laseczki!
Alllle pogoda Patka dzidziuś ma się dobrze to super wieści Gooha nie bierz tego co mama mówi do siebie. Wiem radzić jest łatwo, bo ja sama się powoli uczę jak nie dać się stłamsić i dać wmówić czegoś co nie jest prawdą. Bardzo pomaga mi w tym mąż. Kiedyś myślałam, że to norma jak słyszałam (i słyszę) że mam brzydką fryzurę, jestem bałaganiarą i nikt mnie nie zechce itp. Mam nadzieję, ze jest tak dlatego bo jak mama twierdzi lepiej, że ona mi to powie niż ktoś obcy no ale dość smutaniaTeż bardzo chętnie poznam wasze piękne buźki na nk. Dra już Cie namierzyłam
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj kochana, leż, bierz leki, dbaj o siebie....cudownie!!
|
|
|
#4353 | |
|
Raczkowanie
|
agnieszka
Cytat:
a po tych wszystkich wątpliwych atrakcjach, jakie Cię ostatnio spotkały życzę Ci aby szybko przyszła @ a niedługo po niej cobyś obejmowała czule muszlę ![]() ![]() aliisanka jak tam tato? mam nadzieję, że wszystko już dobrze i już niedługo będzie w domku ![]() gooha3 przykre i niesprawiedliwe to co powiedziała Ci mama.. a przecież Tobie coś się należy od życia i odstresować się czasem trzeba.. za ten cyklpatka, ula dużo zdrówka Wam dziewczynki życzę Lisica może z tym testem zaczekaj jeszcze trochę, niech te dwie kreski co Ci się na teście mają pojawić będą bardzo mocne.. cobyś wątpliwości nie miała że to to ![]() malami faktycznie masz zakręcony ten wykres, ale skoro brodawki Cię bolą to prolaktyna wzrosła i owu była chyba.. zresztą o ile się nie mylę to ula też zagubiła owulację i co i obejmuje kibelka ![]() dziewczynki, które są w środku cyklu za owocne staranka, a te które czekają na @ niech się nie doczekająa ja się zaczynam bać.. przeglądałam mój wykres z tego miesiąca i się zorientowałam, że mimo iż codziennie mierzyłam temp. to jakąś zapomniałam zapisać co oznacza, że wczoraj/albo dziś powinnam dostać @ a temp. utrzymuje się powyżej 36,8 nie chcę sobie robić nadziei ale same wiecie.. i do tego lęk przed powtórką "z rozrywki".. proszę, trzymajcie kciuki żeby to było to..
miało nie wiać w oczy nam i ociekać szczęściem, miało być "sto lat! sto lat!". Miało być tak pięknie miał się nam nie kurczyć świat... Edytowane przez pomarnczka Czas edycji: 2009-05-29 o 09:53 |
|
|
|
|
#4354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekamy cierliwie na rozwój wydarzeń
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie zawsze mam mdłosci nawet cycki nie bola mnie zawsze także to nie musi być tak, że wszystko odczuwasz non stop będzie dobrze ![]() Dziewczyny dziękuję wam bardzo i cieszę się, że wszystkie cieszycie się tak razem ze mną ![]() Trzymam za was wszystkie mocno kciuki
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
pomaranczka
![]() ![]() i za wszystkie inne staraczki A ja sie nudze bo maz spi po nocnej zmianie i nie chce go budzic. Niech sobie pospi, nalezy mu sieDlatego zagladam tu co chwile...
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kochane zostawiam wam zarazki od mojej kruszynki która dzisiaj już zaczyna 12tydzień
|
|
#4358 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny powodzenia!!
ledwo co dołączyłam do wątku,a już mało siedze... bo kurcze prace mgr pisze, napisalam początek rozdziału- 4strony... i ... usunęłam przez przypadek wczoraj i wszystko straciłam ![]() a jutro mam oddać pierwszy rozdział szlag by to... ;/ jak napisalam czesc rzeczy potrzebnych do pracy mgr(ankieta, spis tresci etc) to stracilam to bo wirusy dosiadly mojego kompa... wczoraj jak je od nowa pisalam to znowu królik przegryzl mi kabel od myszki i sterownik jakis padł w komputerze... (dobrze, że mój TŻ to informatyk- troche pracy było z kompem ale nie straciłam chociaz tej części pracy)i na dodatek szefowa w pracy ma ciągle pretensje... ciągle tylko zwie i nic jej nie pasuje. I jeszcze powinnam dzisiaj napisac plan roczny na zajęcia w świetlicy ![]() mam nadzieje, ze TŻcikmi pomoże, obiecał być moją sekretarka jedno pozytywne..U mnie objawy ustąpiły, tzn jajnik żaden już nie ciągnie, pierś na okres jak nie bolała tak nie boli, jestem w 31dc, w zeszłym miesiącu mialam 33dc. Więc... także jestem wśród czekających. ![]() Miłego i udanego dnia dziewczyny i niech okres nie przychodzi! ps Marta, przejmuje jedna |
|
|
|
#4359 |
|
Rozeznanie
|
Hejki
![]() Dzięki za rady kochane!!! Wiem, że nie powinnam się nakręcać ... Ale wczoraj jakoś nie mogłam się opanować ... Mój M wypytywał się o cykl i mówił, że może test bym zrobiła, ale ... uznałam, że jeszcze nie pora. Skończę brać duphaston i odczekam, a może @ nie przyjdzie ... Ale muszę wziąć na luz!!! |
|
|
|
#4360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż ma się już dobrze. Własnie do niego dzwoniłam i sobie leniuchuje z psem w łóżku. Tylko pozazdrościć. Też bym poleżała Kochana nic się nie bój, bo niepokój czy jesteś zafasolkowana czego Ci z całego serca życzę czy niestety jeszcze nie to nie da nic dobrego. Będzie co ma być czyli dobrze. Innej opcji nie ma Aliisanko jak samopoczucie? No i jak tatuś się czuje? Jakie ma wyniki badań? Kiedy wychodzi ze szpitala? Zobaczysz, ze jak będzie szalał grając z wnukiem/wnuczką w piłkę. całuski |
|
|
|
|
#4361 |
|
Zadomowienie
|
Różyczko, cały czas mocno zaciskam kciuki za fasolkę
...i serdecznie dziękuję za dodanie mnie do listy przyjaciół. Trochę się zakręciłam przy tym, no ale cóż ...trochę techniki i człowiek się gubi![]() Gooha, to smutne i niesprawiedliwe co powiedziała Ci mama ...nie bierz tego do serca, bo nie miała racji ...głowa do góry ![]() ![]() ![]() Ula, leż i odpoczywaj ile wlezie ![]() Patka, super... to musiało być uczucie nie do opisania... Pomaranczka, oby ta temperatura oznaczała ...no wiadomo co
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje kochana Cherubinko!wiecie co nawet nie macie pojecia jak sie ciesze ze dołączyłam do tego forum i jestescie takie kochane-buziaki dla Was
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aliisanko , trzymam kciuki za Twojego tatkę, niech zdrowieje, bo mu wnusio/wnusia rośnie... Ziaa, Malami do dla was a to dla wszystkich staraczek : PS : Gooha rozumiem, jak ci ciężko jeśli chodzi o mamę..strasznie to przykre, że w taki szorstki sposób cię potraktowała ( i wybacz, że to mówię, ale też bezmyslny..) trzymaj się ciepło i wogóle się nie przejmuj...
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Hmmm ktoś mnie tu jeszcze pamięta ![]() Jeszcze niedawno byłam z Wami, a tu już 20 tydzień u nas leci ![]() Podczytuję Was w miarę na bieżąco, widzę nowe osoby, no i nowe przyszłe mamusie - Ula 87 i Lenka 1000 gratulacje ![]() Lenka* za starankaCytat:
I ja też zostawiam trochę fluidków od mojego ludzika (bo jeszcze płci nie znamy )
|
|
#4365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zabieram jednego fluidka.....My idziemy z remontem pelna para caly czas moj Tz cos robi a tak jestem z tego dumna ze ....ojej.... u nas dzis zaczyna sie w Pyrzycach FOLKLOR no to sobie potanczymy ![]() ![]() ![]() ![]() A w czerwcu jedziemy na wesele w rejony karolcia228 w Tym miesiacu na sete nie mialam owulki nic mnie nie bolalo dzis jest 19 dc i fakt podwyzszylam i sie tempka ale to przeciez o niczym nie swiadczy śluzu nie mam ![]() milego dzionka moje babeczki ULA trzymam kciuki za Ciebie
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#4366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patka super ![]() Gooha nie przejmuj się mamą,czasem ludzie mówią przykre rzeczy nawet nie wiedząc ze sprawiają nimi przykrośc.Tak już niestety bywa...To twoje życie i zrób tak,żeby tobie było dobrze.Może dobrze byłoby zebrać się na odwagę i pogadac kiedys z mamą? Pozdrawiam sedrecznie |
|
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
Ciao dziewczynki
Wczoraj byłam na monitoringu w 10 d.c i się okazało,że mam już owulkę ale ta babka co mi robiła usg stwierdził,że to jest za wcześnie skoro ja mam cykle 35 dniowe i kazała się skontaktować z moja doktorką co i jak,czy przerwać już monitoring czy jeszcze robić i będę dzisiaj dzwonić do mojej doktorki zobaczymy co powie w każdym razie umówiłam się na następny monitoring na środę bo w poniedziałek i wtorek jest nie czynne bo jest święto państwowe tutaj A ja zostałam dzisiaj kolej ny raz ciocią i bratowa naturalnie rodziła bez znieczulenia ale teraz mnie strasznie jakiś dołek do łapał wiem,wiem bardzo się ciesze i jestem szczęśliwa ale ma żal do matki natury i czuję ogromny smutek mam strasznie mieszane uczucia teraz zresztą zawsze tak jest jak widze jakąś dziewczynę w ciąży albo z wózkiem to jest silniejsze odemnie ![]() Dziewczyny nie czuje się najlepiej i przepraszam,że nie odpisze do każdej z osobna Zafasolowane maja teraz dużo odpoczywać i dbać o siebie Co do mam to różnie bywa i zawsze jest jakaś wymiana zdań i inne poglądy na niektóre sprawy ale nie należy się aż tak przejmować Z tą n.k to super pomysł ![]() Dziewczyny kończę bo muszę zrobić obiad bo mężuś wróci a tu nic nie ma do zjedzenia tak,że kuchnia mi się kłania teraz ale postaram się jeszcze wpaść do Was później Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-05-29 o 13:30 |
|
|
|
#4368 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki bardzo przydadzą się! Przechwytuję kilka, żeby dla Ziaa zostało
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane moje promyczki, tatko powoli dochodzi do Siebie, czekamy na wynik tomografii kontrastowej i mam nadzieję że będzie ok
musi cały czas leżeć żeby nie pogorszyło się, i żeby wszystko dalej poszło dobrze .. niedługo będzie miał mnie dość, bo albo ciągle dzwonię, albo jestem i faszeruję Go jak kaczkę jedzeniem
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4370 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzyma gorąco kciuki Cytat:
posprzątała , obiadek ugotowała i musiała jechać do domuja mieszkam ...hmmm... jak Ci to napisać : 30km od Częstochowy , 30km od Lublińca i 30km od Tarnowskich Gór czyli w samym srodku
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
|
|
|
#4371 |
|
Rozeznanie
|
malami dziekuje
![]() no to łapę... bo coś czuje w brzuchu jakby uczucie na okres... wiec mam nadzieje, że |
|
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jeśli jest śluz, pobolewanie , ale tempka nie skoczyła to raczej owu nie ma . Pamiętaj , że śluz jest sluzem szyjkowym ,więc wystepuje głębiej i to , że go nie widać np na bieliźnie nie zanczy że go nie ma. A piszę to wszystko , żebyś wiedziała : póki @ nie ma, jest szansa Cytat:
|
|
|
#4373 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby wredna @ nie przyszła...to tu też jednego sobie złapię Cytat:
A co mi tam , zachłanna będę i też łapnę jednego Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już po szkoleniu jestem, szybko mi dziś dzionek zleciał Jeszcze z pół godzinki posiedzę, a potem na 2 kolejne idę do drugiej pracy - to już szybko minie I weekend ![]() U mnie 16dc, staranka w pełni, tym razem nic nie kombinujemy, tylko przytulamy się jak mamy ochotę Od wczoraj kłuje mnie dół brzucha z jednej strony. Ale co ma być to będzie ![]() Wreszcie przestało padać |
|||||
|
|
|
#4374 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
||
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasady NPR ( Naturalne planowanie rodziny) mówią, że głównym wyznacznikiem dni płodnych i niepłodnych jest właśnie temperatura - śluz i obserwacja szyjki macicy są jedynie "pomocnikami" w określeniu sygnałów , że owu się zbliża. Ale dowodem na wystąpienie owu jest włąśnie skok tempki. mimo, że żywotność plemników w sprzyjających warunkach może być dość długa, to trzeba pamiętać, że jajeczko kobiety żyje ok 24 h, ale do zapłodnienia zdolne jest znacznie krócej. Jakiś czas temu czytałam artykuł w którym naukwocy mówili, że jedynie 6 godzin ! Tak więc dziewczyny , nie załamywać się - po prostu ciąża to cud- każda jak widzicie ciąża, bo trzeba trafić w naprawdę wąskie okienko czasowe ... Poza tym, jak plemniczki już tam są i czekają i dadzą radę dożyć to zrobią swoje, ale trzeba mieć świadomość, że współcześnie nasi faceci prowadzą siedzący tryb życia, podgrzewają jądra w aucie, piją colę, alkohol, palą, stresują się...to wszystko obniża jakość spermy... do roboty kochane!!
|
|
|
#4376 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie miej wyrzutów sumienia w związku z żalem jaki czujesz nawet w stosunku do bliskich osó, które mają dzieci. Tak ma myślę 99% z nas. Zmieni się wszystko jak w końcu się uda. Na pewno obiadek będzie pyszny...mniam Cytat:
Cytat:
Czuję, że @ nadchodzi... |
|||
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
a mnie juz zlapalo pms czyli za tydz @ eh po @ ide do ginka i zobaczymy czy prolaktyna spadla,mam nadzieje,ze tak pozdrawiam zaraz powysylam zaproszonka
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodam jeszcze,ze mnie troche kluje jajnik. Troche dlugo bo juz tydz.od zabiegu (IUI). Staram sie nic nie dzwigac, w sumie to nic nie musze robic, tylko obiadek ![]() Z utesknieniem czekam na fasolke.... Edytowane przez Lisica1 Czas edycji: 2009-05-29 o 16:09 |
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pms mam,bo cały dzien bym ryczla,a to moje juz objawy i smutno tak ogolnie,ale nie caly czas cos akrat na mysl mi przyjdzie i plakac juz bym chciala
|
|
#4380 |
|
Raczkowanie
|
a ja dziewczynki coraz bardziej czuje sie na @-bolal mnie brzuszek inaczej a teraz juz zaczal bolec normalnie jak na @-ehh co za dolina i jeszcze ta pogoda
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

no ale dość smutania

nie chcę sobie robić nadziei ale same wiecie.. i do tego lęk przed powtórką "z rozrywki".. proszę, trzymajcie kciuki żeby to było to..

więc leżę i czekam na mamę ( ma mi posprzątać domek)
mam nadziję że fasoleczka ma sie dobrze
bo maz spi po nocnej zmianie i nie chce go budzic. Niech sobie pospi, nalezy mu sieDlatego zagladam tu co chwile...

w każdym razie umówiłam się na następny monitoring na środę bo w poniedziałek i wtorek jest nie czynne bo jest święto państwowe tutaj
mam strasznie mieszane uczucia teraz zresztą zawsze tak jest jak widze jakąś dziewczynę w ciąży albo z wózkiem to jest silniejsze odemnie
ale postaram się jeszcze wpaść do Was później