![]() |
#1111 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Hej Dziewczyny!Matura minęła a wraz z tym wydarzeniem założony mam aparat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie w zamian masz mniejsze zamki niż w standardowej porcelanie, a i tak tu większość aparatek ma do kosmetycznych metalowy nie bialy drut - przez co też aparacik jest widoczny! Wszystkie druciaki są fajne ![]() A tu moje krzywe zębiszcza po wczorajszej wizycie! Diastema zeszła się całkowicie ale w zamian prawa strona się dziwnie wyyydłuuuużyła!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-05-29 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Przyczajenie
|
witam,
ja juz jestem posiadaczka aparatu 3 tygodnie;-) wow.... ale jeszcze nie mam dolu. moje pytanie...czy te gumki sa musowe? czy kazdy dostaje takie gumki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piękne gumasy, śliczny odcień. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy trafiłam na odpowiedni wątek, ale zaryzykuję
![]() Czy można aparatem skorygować tzw. "królicze ząbki"? ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama sobie kupiłam ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- A jakie to są te "królicze ząbki"?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
Wtajemniczenie
|
Jedynki są widocznie większe od reszty (i wystają)
![]() Może zobrazuję przykładem (niezbyt trafny, ale nic lepszego nie znalazłam): http://www.transzendental.com/upload...nst-751753.jpg Gdy stykam górne jedynki z dolnymi, to po bokach zostaje spora szparka przez którą mogę wytknąć kawałek języka ![]() Poza tym wydaje mi się, że mam ciut zbyt bardzo wysunięte górne zęby przed dolne (tyłozgryz?). Niestety, to nie wszystko...ząbki też ogólnie nie należą do równych i prostych ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2009-05-29 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno da się to skorygować aparatem!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzeba jednak się przemóc i pójść - masz rację ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2009-05-29 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam blanxa. Najpierw używałam anty osad a teraz mam klasyczną i nie zamienię tej pasty już na żadną inną. Jest rewelacyjna. Po 3 tygodniach stosowania zęby są wyraźnie bielsze a i osad tak do nich nie przylega. Co do gumek, to moje się nie przebarwiają więc nie wiem jak Blanx na nie działa. Ale myslę, że dał by radę ![]() Paulinka Ja wuciągi nosze już 2 miesiące a orto zapowiedziała mi na samym początku, że moje leczenie będzie się składało z intensywnego noszenia wyciągów ![]() Myślę, że to zależy od wady. Ja mam ( a raczej miałam, bo juz odchodzi w zapomnienie dzięki wyciągom ![]() W środę wizyta i znowu dylemat - kolor gumek. Dziś zakupiłam irygator. Taki fajny mały podróżny ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Taki irygatorek se sprawiłam o ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Strzel sobie panoramkę i leć do jakiegoś polecanego orto! Powodzenia! ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
czyli ta wybielająca klasyczna lepsza od anty osad? Fajny ten Twój nowy gadżet ![]()
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-05-29 o 23:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Raczkowanie
|
Nie raczej nie. Klasyczna kupiłam teraz dopiero bo za 5 zł więcej ma większe opakowanie. ( anty osad 75ml ok 27-28 zł a klasyczną 100ml wylukałam w aptece za 32 zł i szczoteczką wspomagającą wybielanie Blanx więc się skusiłam ) ![]() Clasik na razie w fazie testowania od środy więc jak skończe opakowanie to Ci powiem która lepsza ![]() są jeszcze płyny do płukania ale na razie mój budżet za bardzo cierpi aby sobie tak owy zafundować ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Dziękować ![]() Niestety wszędobylskie jedzenie między zębami zmusiło mnie do zakupu takiego sprzętu. Ehh fajny bo mały i bezprzewodowy no i nie da się ukryć, że najtańszy jaki widziałam z dostępnych na rynku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Zadomowienie
|
![]()
Heja
![]() ![]() Chciałam tylko napisać o radosnej nowinie, w lipcu przewidują ściągnięcie aparatu ![]() ![]() Pozdrawiam staruszki smv,aluhelka, gonię i inne aparatki - również te nowsze/młodsze ![]() ![]() ![]() a teraz idę do pracy ![]()
![]() |
#1124 |
Raczkowanie
|
No to zaczęło się :P wczoraj moja orto założyła mi separacje. Strasznie boli.. w poniedzialek założy mi luk podniebny i aparat na górę ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Rozeznanie
|
dziewczyny.. ja już kurcze nie wiem.. zawsze myślałam, żeby w aparacie nie myć zębów wybielającą pastą bo mbędę miała plamki.. tzn wiecie.. tam gdzie jest zamek to się poprostu nie wybiela..
Jak to w końcu z tym jest?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po raz pierwszy mi się dzisiaj śniły zęby ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A i dzięki za pozdrowienia ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Teraz mam wrażenie że zęby bardziej "łapią" osad, a dookoła zamków to juz w ogóle masakra! Zresztą jak coś to będę się martwiła po zdjęciu, a to jeszcze ho, ho ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziubaski
![]() Do aparatu zostało mi 13 dni,a pozatym nuda ![]()
![]() |
#1131 |
Konto usunięte
|
Do aparatu zostało mi 5 dni
![]() A poza tym przechodzę etap fascynacji Listerine zielonym i tym 'white'. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak później czyściłam zęby nitką ( żeby sprawdzić czy tam coś nie zostało ![]() ![]() Myślę, że fajnie będzie się też sprawdzał w sytuacjach kiedy np. nie ma czasu na to aby umyć zęby. Rach ciach i gotowe, potem tylko profilaktycznie płyn i zeby można umyć jak już się znajdzie chwilę. Aaa i ja go kupiłam w Saturnie za 199zł. Widziałam tez w Media ale droższy za 239zł. Tak jakby ktoś jeszcze był zainteresowany ![]() Właśnie zjadłam ryż z warzywami i idę się go pozbyć z zamków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 | |
Przyczajenie
|
Ja noszę aparacik półtora roku, pod koniec tego mi go zdejmą. ^ Mogłam mieć, jak byłam młodsza, ale jak jest się dzieckiem, szczególnie takim histerycznym jak ja, to wiadomo.
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1134 |
Wtajemniczenie
|
Mam już aparacik od dwóch tygodni, o czym pisałam Wam juz kilka tysięcy stron temu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Listerine też używałam, dopóki się nie skończył xD. Teraz używam innego, bo Listerin po prostu był droższy ;p. A i na dolnych nie mam jeszcze aparatu. Normalnie Mama mnie zdołowała, bo myślałam, że w sierpniu będę miała na dół zakładany aparat a Mamka wypaliła z wrześniem xD. Nie ma mowy! No to tyle ;]. Pozdrawiam ;D.
![]() |
![]() |
#1136 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() U mnie właściwie nic się nie dzieje, zęby już nie bolą, gumki się nie przebarwiły ![]() ![]() Widziałam przelotnie fotkę ząbków tuż po ściągnięciu. Boskie ząbki ! Pozdrawiam wszystkie ex- paratki, obecne i przyszłe również ![]()
![]() |
#1137 |
Raczkowanie
|
Czeeeść aparatofani
![]() Mam takie pytanie tylko niebardzo wiem czy moge je tu zadać, co najwyzej z góry przepraszam za offtoooopa ;d Pojawiła mi się na zębie kropka, taka mała ni to żółta ni brązowa, dodam że w miejscu poniżej leczenia ale jeszcze na tym czymś - lekarstwie?:P I w dodatku dodam, że pojawiła się też druga, na zębie obok. Raz jasniejsza raz ciemniejsza ![]()
![]() |
#1138 |
Przyczajenie
|
Co do irygatora to ja mam połączony ze szczoteczką elektryczną firmy braun i jak na razie używałam go chyba 5 razy ;]
nie jest niezbędny, mi np wystarczy płyn do płukania, szczotka i wykałaczka. I mam takie pytanie... moja mama dała mi ostatnio do myślenia pytaniem czy zamki są wielokrotnego użytku? ![]() tzn, czy jak jedna osoba zdejmie aparat, to dostanie je druga?
![]() |
#1139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka jest moja opinia. ![]()
Aparatka metalowa ![]() ![]() 'Why can you belive the lie, but not the truth?' http://www.suwaczek.pl/cache/4610fb1610.png Edytowane przez monia551 Czas edycji: 2009-05-30 o 21:19 Powód: Bład w pisowni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zamki po odklejeniu nie nadają się do ponownego przyklejenia. I nie chodzi tu o higienę (zawsze można by je wysterylizować) tylko o to, że nie będą się już trzymały. Podobno jak w trakcie leczenia odpadnie zamek (co się niestety zdarza) to orto powinien przykleić nowy, a nie ten co odpadł! ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.