Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 18:46   #1111
Kaslatko
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Hej Dziewczyny!Matura minęła a wraz z tym wydarzeniem założony mam aparat od wczoraj mam poprzyklejane zamki a 15 założą mi drut niach niach....mam troszki poobcierane wewnetrzne części warg ale żyję..chyba gorzej będzie po 15 na moje nieszczęście założyli mi białe gumki i teraz tyko kminie czego nie robic zeby nie zżółkły jejj ale najgorzej to jeść z tytm druciakiem, jak widze jedzenie to najpierw sie zastanawiam od której strony je ugryźć czy mogłybyście mi powiedziec gdzie mozna kupic taką szczoteczkę z tym rowkiem po środku? bylam dzis w tesco i nie znalazlam:/
Kaslatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 19:18   #1112
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez molka11 Pokaż wiadomość
B]mclilu [/B]już Ci odpowiadam, mi zależało na jak najbardziej kosmetycznym efekcie, dałam się namówić na bezgumkowy, ale orto nie poinformował mnie, że zatrzaski przy zamkach będą metalowe. przez to aparat jest widoczy ... bardziej niż tradycyjna porcelana czy kryształ.
Nie ma tego złego...
pewnie w zamian masz mniejsze zamki niż w standardowej porcelanie,
a i tak tu większość aparatek ma do kosmetycznych metalowy nie bialy drut - przez co też aparacik jest widoczny!
Wszystkie druciaki są fajne

A tu moje krzywe zębiszcza po wczorajszej wizycie!
Diastema zeszła się całkowicie ale w zamian prawa strona się dziwnie wyyydłuuuużyła!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ząbki.jpg (16,8 KB, 141 załadowań)
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-05-29 o 19:29
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 20:32   #1113
parafiniuczka
Przyczajenie

witam,
ja juz jestem posiadaczka aparatu 3 tygodnie;-) wow.... ale jeszcze nie mam dolu. moje pytanie...czy te gumki sa musowe? czy kazdy dostaje takie gumki?
parafiniuczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 21:12   #1114
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Nie ma tego złego...
pewnie w zamian masz mniejsze zamki niż w standardowej porcelanie,
a i tak tu większość aparatek ma do kosmetycznych metalowy nie bialy drut - przez co też aparacik jest widoczny!
Wszystkie druciaki są fajne

A tu moje krzywe zębiszcza po wczorajszej wizycie!
Diastema zeszła się całkowicie ale w zamian prawa strona się dziwnie wyyydłuuuużyła!
Zgadzam się w 100% z pierwszą częścią wypowiedzi.. Wszystkie są fajne, a złomki są fajne podwójnie

Piękne gumasy, śliczny odcień. (szkoda, że moja orto takich nie ma )
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 21:22   #1115
Kira87
Wtajemniczenie

Nie wiem czy trafiłam na odpowiedni wątek, ale zaryzykuję

Czy można aparatem skorygować tzw. "królicze ząbki"?
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 22:19   #1116
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Piękne gumasy, śliczny odcień. (szkoda, że moja orto takich nie ma )
Mój orto tez takich nie ma!
Sama sobie kupiłam

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy trafiłam na odpowiedni wątek, ale zaryzykuję

Czy można aparatem skorygować tzw. "królicze ząbki"?
A jakie to są te "królicze ząbki"?
In my time of need
Stary 2009-05-29, 22:36   #1117
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakie to są te "królicze ząbki"?
Jedynki są widocznie większe od reszty (i wystają)
Może zobrazuję przykładem (niezbyt trafny, ale nic lepszego nie znalazłam):
http://www.transzendental.com/upload...nst-751753.jpg
Gdy stykam górne jedynki z dolnymi, to po bokach zostaje spora szparka przez którą mogę wytknąć kawałek języka
Poza tym wydaje mi się, że mam ciut zbyt bardzo wysunięte górne zęby przed dolne (tyłozgryz?).
Niestety, to nie wszystko...ząbki też ogólnie nie należą do równych i prostych
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."

Edytowane przez Kira87
Czas edycji: 2009-05-29 o 22:46

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 22:47   #1118
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Jedynki są widocznie większe od reszty (i wystają)
Może zobrazuję przykładem (niezbyt trafny, ale nic lepszego nie znalazłam):
http://www.transzendental.com/upload...nst-751753.jpg
Gdy stykam górne jedynki z dolnymi, to po bokach zostaje spora szparka przez którą mogę wytknąć kawałek języka
Poza tym wydaje mi się, że mam ciut zbyt bardzo wysunięte górne zęby przed dolne (tyłozgryz?).
Niestety, to nie wszystko...ząbki też ogólnie nie należą do równych i prostych
Czyli krótko mówiąc umów się na kosultacje do orto!
Na pewno da się to skorygować aparatem!
In my time of need
Stary 2009-05-29, 22:55   #1119
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli krótko mówiąc umów się na kosultacje do orto!
Na pewno da się to skorygować aparatem!
O ile mnie pamięć nie myli, po ostatniej konsultacji (a było to już - ho, ho - co najmniej 6 lat temu) spanikowałam, bo ortodonta stwierdził, że mam za mało miejsca i prawdopodobnie trzeba będzie wyrywać
Trzeba jednak się przemóc i pójść - masz rację

Edytowane przez Kira87
Czas edycji: 2009-05-29 o 22:56
Stary 2009-05-29, 23:10   #1120
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiewioora83 Pokaż wiadomość
No właśnie, dołączam się do pytania. Któraś z aparatek zachwalała, że pastą Blanx doczyściła nawet przebarwione gumeczki (a mi zawsze szybko żółkną, więc przydałaby się taka super pasta).

A o co tak właściwie chodzi z tymi wyciągami? W jakim celu się je zakłada, bo jakoś nigdy nie doczytałam.

Ja mam blanxa. Najpierw używałam anty osad a teraz mam klasyczną i nie zamienię tej pasty już na żadną inną. Jest rewelacyjna. Po 3 tygodniach stosowania zęby są wyraźnie bielsze a i osad tak do nich nie przylega.

Co do gumek, to moje się nie przebarwiają więc nie wiem jak Blanx na nie działa. Ale myslę, że dał by radę

Paulinka Ja wuciągi nosze już 2 miesiące a orto zapowiedziała mi na samym początku, że moje leczenie będzie się składało z intensywnego noszenia wyciągów
Myślę, że to zależy od wady. Ja mam ( a raczej miałam, bo juz odchodzi w zapomnienie dzięki wyciągom ) duży tyłozgryz. Dodam, że mam ściągać wyciągi jedynie do jedzenia.

W środę wizyta i znowu dylemat - kolor gumek.

Dziś zakupiłam irygator. Taki fajny mały podróżny

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Taki irygatorek se sprawiłam o http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przenosny-iryg...asonic-ew-1270
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 23:14   #1121
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
O ile mnie pamięć nie myli, po ostatniej konsultacji (a było to już - ho, ho - co najmniej 6 lat temu) spanikowałam, bo ortodonta stwierdził, że mam za mało miejsca i prawdopodobnie trzeba będzie wyrywać
Trzeba jednak się przemóc i pójść - masz rację
To już trochę czasu mineło!
Strzel sobie panoramkę i leć do jakiegoś polecanego orto!
Powodzenia!

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Ja mam blanxa. Najpierw używałam anty osad a teraz mam klasyczną i nie zamienię tej pasty już na żadną inną. Jest rewelacyjna. Po 3 tygodniach stosowania zęby są wyraźnie bielsze a i osad tak do nich nie przylega.
Dzięki,
czyli ta wybielająca klasyczna lepsza od anty osad?

Fajny ten Twój nowy gadżet
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-05-29 o 23:20

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 23:25   #1122
susinka1
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki,

Nie raczej nie. Klasyczna kupiłam teraz dopiero bo za 5 zł więcej ma większe opakowanie. ( anty osad 75ml ok 27-28 zł a klasyczną 100ml wylukałam w aptece za 32 zł i szczoteczką wspomagającą wybielanie Blanx więc się skusiłam )
Clasik na razie w fazie testowania od środy więc jak skończe opakowanie to Ci powiem która lepsza

są jeszcze płyny do płukania ale na razie mój budżet za bardzo cierpi aby sobie tak owy zafundować

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:

Fajny ten Twój nowy gadżet
Dziękować

Niestety wszędobylskie jedzenie między zębami zmusiło mnie do zakupu takiego sprzętu.
Ehh fajny bo mały i bezprzewodowy no i nie da się ukryć, że najtańszy jaki widziałam z dostępnych na rynku
Stary 2009-05-30, 06:25   #1123
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken
Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Heja Tu stara aparatka Maricken
Chciałam tylko napisać o radosnej nowinie, w lipcu przewidują ściągnięcie aparatu a teraz...dostałam wyciągi opisane jako "heavy" i zdycham z bólu, to są najmocniejsze. Dobrze, że tylko po jednej stronie mam
Pozdrawiam staruszki smv,aluhelka, gonię i inne aparatki - również te nowsze/młodsze Warto nosić - ja już widzę ten amerykański uśmiech wyzierający spod zamków Jak dam radę to wstawię fotkę motywującą

a teraz idę do pracy
Stary 2009-05-30, 08:55   #1124
sin_city
Raczkowanie

No to zaczęło się :P wczoraj moja orto założyła mi separacje. Strasznie boli.. w poniedzialek założy mi luk podniebny i aparat na górę ;D
sin_city jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 09:04   #1125
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki,
dziewczyny.. ja już kurcze nie wiem.. zawsze myślałam, żeby w aparacie nie myć zębów wybielającą pastą bo mbędę miała plamki.. tzn wiecie.. tam gdzie jest zamek to się poprostu nie wybiela..
Jak to w końcu z tym jest?? bo widzę, że Wy używacie wybielających
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 09:16   #1126
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
dziewczyny.. ja już kurcze nie wiem.. zawsze myślałam, żeby w aparacie nie myć zębów wybielającą pastą bo mbędę miała plamki.. tzn wiecie.. tam gdzie jest zamek to się poprostu nie wybiela..
ale to jest kilka dni, wybielenie ewentualnych plamek pod zamkami. Poza tym, ja przed aparatem miałam bardzo białe zęby, a teraz trochę nie myję wybielającą i już pod łukiem, w okolicach zamków robi się osad

Po raz pierwszy mi się dzisiaj śniły zęby że wszystkie zamki mi odpadły, jeszcze chyba trzy zostały, zęby od razu zaczęły się rozsuwać. Trzymałam je ręką i chciałam jak najszybciej jechać do orto, a mama mnie nie chciała zawieźć taty nie było w domu, Tż nie odbierał. Tragedia Jak się obudziłam, to się praktycznie cała trzęsłam, dopiero potem się jakoś uspokoiłam

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 10:47   #1127
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Chciałam tylko napisać o radosnej nowinie, w lipcu przewidują ściągnięcie aparatu a teraz...dostałam wyciągi opisane jako "heavy" i zdycham z bólu, to są najmocniejsze. Dobrze, że tylko po jednej stronie mam
Pozdrawiam staruszki smv,aluhelka, gonię i inne aparatki - również te nowsze/młodsze Warto nosić - ja już widzę ten amerykański uśmiech wyzierający spod zamków Jak dam radę to wstawię fotkę motywującą

a teraz idę do pracy
No to super wiadomość! Gratulacje (ja też niedługo ściągam - sierpień/wrzesień ). Co do wyciągów to dasz radę, już tyle czasu wytrzymałaś to i te półtora miesiąca z wyciągami wytrzymasz
A i dzięki za pozdrowienia i wstaw jak najszybciej fotki

Cytat:
No właśnie mi na początku leczenia orto wspominała, żeby raczej unikać past wybielających, więc jako posłuszna pacjętka wypełniam wszystkie zalecenia

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 11:10   #1128
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Pozazdrościć

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sin_city Pokaż wiadomość
No to zaczęło się :P wczoraj moja orto założyła mi separacje. Strasznie boli.. w poniedzialek założy mi luk podniebny i aparat na górę ;D
Dasz radę

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Ja o przeciwskazaniach nie słyszałam bez aparatu miałam bielsze zęby więc na pewno pod zamkiem nie będę miała ciemniejszych plam!
Teraz mam wrażenie że zęby bardziej "łapią" osad, a dookoła zamków to juz w ogóle masakra!
Zresztą jak coś to będę się martwiła po zdjęciu, a to jeszcze ho, ho

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Po raz pierwszy mi się dzisiaj śniły zęby że wszystkie zamki mi odpadły, jeszcze chyba trzy zostały, zęby od razu zaczęły się rozsuwać. Trzymałam je ręką i chciałam jak najszybciej jechać do orto, a mama mnie nie chciała zawieźć taty nie było w domu, Tż nie odbierał. Tragedia Jak się obudziłam, to się praktycznie cała trzęsłam, dopiero potem się jakoś uspokoiłam
In my time of need
Stary 2009-05-30, 12:40   #1129
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Ja o przeciwskazaniach nie słyszałam bez aparatu miałam bielsze zęby więc na pewno pod zamkiem nie będę miała ciemniejszych plam!
Teraz mam wrażenie że zęby bardziej "łapią" osad, a dookoła zamków to juz w ogóle masakra!
Zresztą jak coś to będę się martwiła po zdjęciu, a to jeszcze ho, ho
ja zawsze miałąm ciemną kość.. teraz też mam.. i dlatego bałam się w aparacie używać te pastki wybielające. Za tydzień mam wizytę to zapytam z ciekawośći i jak coś to dam znać

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
a! zapomniałabym.. właśnie go znalazłąm na allegro.. http://www.allegro.pl/item640363105_...70_gratis.html i kurcze może się skuszę!!! daj znać czy fajny takiego irygatorka się używa
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 13:26   #1130
Wyluzuj
Rozeznanie

Witajcie dziubaski
Do aparatu zostało mi 13 dni,a pozatym nuda

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 14:03   #1131
201604190949
Konto usunięte

Do aparatu zostało mi 5 dni
A poza tym przechodzę etap fascynacji Listerine zielonym i tym 'white'.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 15:07   #1132
susinka1
Raczkowanie

Cytat:

a! zapomniałabym.. właśnie go znalazłąm na allegro.. http://www.allegro.pl/item640363105_...70_gratis.html i kurcze może się skuszę!!! daj znać czy fajny takiego irygatorka się używa
Irygatora użyłam dopiero 2 razy i muszę Wam powiedzieć, że daje rady.
Jak później czyściłam zęby nitką ( żeby sprawdzić czy tam coś nie zostało ) to nic a nic nie wylazło z moich zębów a to oznacza, że sprzęt spełnia swoją rolę

Myślę, że fajnie będzie się też sprawdzał w sytuacjach kiedy np. nie ma czasu na to aby umyć zęby. Rach ciach i gotowe, potem tylko profilaktycznie płyn i zeby można umyć jak już się znajdzie chwilę.

Aaa i ja go kupiłam w Saturnie za 199zł. Widziałam tez w Media ale droższy za 239zł. Tak jakby ktoś jeszcze był zainteresowany

Właśnie zjadłam ryż z warzywami i idę się go pozbyć z zamków
Stary 2009-05-30, 17:27   #1133
KittyM
Przyczajenie

Ja noszę aparacik półtora roku, pod koniec tego mi go zdejmą. ^ Mogłam mieć, jak byłam młodsza, ale jak jest się dzieckiem, szczególnie takim histerycznym jak ja, to wiadomo. Potem tylko na kilka lat wsadzą mi drucik utrwalający, którego na szczęście już nie będzie widać. (;

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda https://static.wizaz.pl/forum/images...s/viewpost.gif

a! zapomniałabym.. właśnie go znalazłąm na allegro.. http://www.allegro.pl/item640363105_...70_grati s.html i kurcze może się skuszę!!! daj znać czy fajny takiego irygatorka się używa
Ja podobny irygatorek dostałam na początku od ortodonty. (; Świetna rzecz, naprawdę dobrze wszystko usuwa i daje poczucie czystości. Jak zdejmą aparat, to też będę go używać. Szybki sposób na pozbycie się resztek. (:

Bo ty tak pięknie pachniesz

Kiedy przechodzisz pod oknem
śmiejesz się w głos,
nie obchodzi Cię to, czy ustoję czy upadnę.

KittyM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 20:23   #1134
Starlett
Wtajemniczenie

Mam już aparacik od dwóch tygodni, o czym pisałam Wam juz kilka tysięcy stron temu) niezłe macie tempo dziewczyny. Daję zdjęcie, ale strasznie niewyraźne mi wyszło niestety poprawię się i wrzucę lepsze później i nic już nie boli a za dwa tygodnie wizyta u orto.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zęby z aparatem.jpg (8,4 KB, 83 załadowań)

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 20:32   #1135
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Do aparatu zostało mi 5 dni
A poza tym przechodzę etap fascynacji Listerine zielonym i tym 'white'.
A mi wybija dziś miesiąc z aparatem ;]. Normalnie jakie święto xD.
A Listerine też używałam, dopóki się nie skończył xD. Teraz używam innego, bo Listerin po prostu był droższy ;p.
A i na dolnych nie mam jeszcze aparatu. Normalnie Mama mnie zdołowała, bo myślałam, że w sierpniu będę miała na dół zakładany aparat a Mamka wypaliła z wrześniem xD. Nie ma mowy! No to tyle ;]. Pozdrawiam ;D.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 21:04   #1136
monia551
Raczkowanie

Witajcie
U mnie właściwie nic się nie dzieje, zęby już nie bolą, gumki się nie przebarwiły Dopiero coś się zacznie dziać na następnej wizycie, jak mi założą bihelixa
Widziałam przelotnie fotkę ząbków tuż po ściągnięciu. Boskie ząbki !
Pozdrawiam wszystkie ex- paratki, obecne i przyszłe również

'Why can you belive the lie, but not the truth?'

http://www.suwaczek.pl/cache/4610fb1610.png
monia551 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 21:05   #1137
bastylianka
Raczkowanie

Czeeeść aparatofani
Mam takie pytanie tylko niebardzo wiem czy moge je tu zadać, co najwyzej z góry przepraszam za offtoooopa ;d
Pojawiła mi się na zębie kropka, taka mała ni to żółta ni brązowa, dodam że w miejscu poniżej leczenia ale jeszcze na tym czymś - lekarstwie?:P
I w dodatku dodam, że pojawiła się też druga, na zębie obok. Raz jasniejsza raz ciemniejsza i ja nie wieeem, co to może byc? to do leczenia czy jakieś przebarwienie?!
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 21:14   #1138
MaryGrace
Przyczajenie

Co do irygatora to ja mam połączony ze szczoteczką elektryczną firmy braun i jak na razie używałam go chyba 5 razy ;]
nie jest niezbędny, mi np wystarczy płyn do płukania, szczotka i wykałaczka.
I mam takie pytanie... moja mama dała mi ostatnio do myślenia pytaniem czy zamki są wielokrotnego użytku?
tzn, czy jak jedna osoba zdejmie aparat, to dostanie je druga?
Stary 2009-05-30, 21:18   #1139
monia551
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaryGrace Pokaż wiadomość
Co do irygatora to ja mam połączony ze szczoteczką elektryczną firmy braun i jak na razie używałam go chyba 5 razy ;]
I mam takie pytanie... moja mama dała mi ostatnio do myślenia pytaniem czy zamki są wielokrotnego użytku?
Na pewno nie ! Przecież na zamkach odkładają się bakterie i zarazki, pomimo higieny. Pozatym raz przyklejone nie utrzymają się kolejny raz dobrze na zębie.
Taka jest moja opinia.

'Why can you belive the lie, but not the truth?'

http://www.suwaczek.pl/cache/4610fb1610.png

Edytowane przez monia551
Czas edycji: 2009-05-30 o 21:19 Powód: Bład w pisowni.
monia551 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 21:35   #1140
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaryGrace Pokaż wiadomość
Nie ma takiej mozliwości!
Zamki po odklejeniu nie nadają się do ponownego przyklejenia. I nie chodzi tu o higienę (zawsze można by je wysterylizować) tylko o to, że nie będą się już trzymały.

Podobno jak w trakcie leczenia odpadnie zamek (co się niestety zdarza) to orto powinien przykleić nowy, a nie ten co odpadł!

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
ja zawsze miałąm ciemną kość.. teraz też mam.. i dlatego bałam się w aparacie używać te pastki wybielające. Za tydzień mam wizytę to zapytam z ciekawośći i jak coś to dam znać
No, no, koniecznie
In my time of need
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości