|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Tak przeglądam sobie teraz przepisy w II fazie i myślałam, że będzie więcej przepisów na sałatki a tu raptem 3 może 4... Buuu
jestem zawiedziona. Trzeba będzie coś samej kombinować.
|
|
|
|
#2762 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem tak... nie moge sie doczekac 6... wczesniej jak sie odchudzalam z dukanem schudlam do 74 :O tylko niestety, okazalo sie ze mam dosc powazne problemy z hemoroidami :/ bo mi sie zrobily od ciaglego odchudzania i muslalam jesc tyle co normalnie tydzien jadlam... takze wiesz... nawet TZ na mnie patrzyl z otwarta buzia jak jadlam, lekarz mi kazal tyle jesc zeby 5 razy dziennie do toalety chodzic
moze teraz sie uda, bo dzis chyba 12 dzien, a nic sie zlego nie dzieje... tylko tyle ze musialam opuscic 1 faze, bo to nie na moj brzuch a dzien tabelkowy to piatek, przed weekendem z doswiadczenia wiem, ze tak jest najlepiej
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz też się uda Ale zdrowie ważniejsze, pamiętaj i gdyby coś to kończ z odchudzaniem |
|
|
|
|
#2764 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, podaje swoje dane bo dawno mnie nie było
173cm,było 67 kg będzie 55 ale nie wiem ile teraz mam bo nie mam tu wagi
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
oki, dodaje do tabelki
tak wiem, zdrowie najwazniejsze, czuwaja nade mna TZ i mama, wiec gdyby cokolwiek sie dzialo to mi zabronia sie odchudzac i wysla do lekarza ![]() w sumie obiecalam tztowi ze nie odchudzam sie do wagi tylko do wygladu jaki mnie bedzie satysfakcjonowal wiec chyba tak zrobie, ale moje marzenie to ta 6 z przodu, nawet 69,(9) hihihih
|
|
#2766 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() MamoNiny widze ze wracasz do formy super )))ja po śniadanku chlebek Dunkana i dwa jajka na miękko ![]() Dzisaj planuje jakis deserek z trusawakami ) uummmm oczywiscie jogurt naturalny 0,01% tłuszczu z Lidla no bo w koncu mozna jesc owocowe jogurty wiec ja to traktuje a no obiadek moze kalfior i brukuły zobaczymy bo ide na targ co tam bedzie hhiiiii!!!! wiecie ja niby jestem na II fazie ale chyba juz nawet tak pomału na III bo wczoraj zjadlam juz 3 mlode ziemniaki a w III fazie mozna juz jes dwa razyw tygodniu skrobie !!!! wiec tak sobie pomalu byle co wprowadzam jestem przekonana ze uda mi sie schudnąc jeszcz te 2 -3 kg nie powiem tak nie jestem nie wiadomo jaka szczupła ale lubie troche tych krągłości i moj facet tez wiec jest dobrze![]() moze pokaze sie wam hhmmm?????---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- jak sie dodaje zdjecie ????
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Klikasz w "odp", potem "zaawansowane (dodawanie fotek)", następnie na dole masz "zarządzanie załącznikami" klikasz i pokazuje Ci się okienko z możliwością załadowania zdjęć
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! U mnie w domu wszyscy na diukanie. ja od 05.05 reszta od tego tygodnia i pierwsze kilogramy za nimi. Grzesze co jakiś czas a potem jestem zła bo może inaczej widziała bym już 5 z przodu
. Dziewczyny ale truskawek nie odpuszcze. Czekam na nie cały rok a w sezonie jem je na śniadanie obiad i kolacje... więc może być ciężko...
|
|
|
|
#2769 |
|
Przyczajenie
|
Hej ,
ostatnio widziałam wypowiedz jakiejś kobiety w TV i naszego Dunkana czyta się disą hehe w zyciu bym na to nie wpadła;p a ja juz schudłam do 60,5 kg ;D i nie wyrzekłam sie truskawek, stwierdziłam ze trudno bede wolniej chudnac ale one sa raz w roku i nie mam zamiaru ich nei jesc :p . Kurcze dzisiaj juz 30 maja czyli ejstem 25 dzien na diecie , poprostu szok !!! Trzymam za was kciuki ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Do Zebrywpaski, Czy to Ty mamo ? haha ?
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Co za dzień... Strasznie senny... Wy też tak macie? Co dziś u Was na obiad?
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj nie jestem jeszcze mamą . Ale widzę, że zaczynałyśmy podobnie - ja od 05.05 i mamy podobne wymiary i cele . I podbne zapatrywania na truskawki .Dziewczyny boję się, że pójdę w czerwcu na zdjęcie miary na suknie a do września pojawi się jo - jo i sukni ślubnej nie ubiore bo będzie ciasna...Ale może to większa motywacja aby się później ardziej pilnować. Zwęzić zawsze można - poszerzyć gorzej... Oststnie przymiarki musze zostawić na wrzesień i uprzedzić krawową, że się odchudzam !
|
|
|
|
|
#2772 |
|
Przyczajenie
|
widzę , ż e dzisiaj same dobre nastroje, ja 2 dzień II fazy w sumie 7 dni -3,2kg, myśle, że wynik ok oby tak dalej, ale dzisiaj mam majówkę i na pewno zaliczę jakieś małe piwko, bo trudno się tłumaczyć wszystkim, jak myślicie o ile waga może mi podskoczyć, trzymajcie za mnie kciuki
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
to ja biedronka pstra,
Od tygodnia hulam i swawole ile sie da. MAma nawiozla pysznosci z domku wiec nie wypadalo odmawiac a teraz jestem w Polsce i jak moglabym nie wejsc na kochana czeresnie i nie jesc ich prosto z drzewa? Stwierdzilam ze kilka dni mnie nie zbawi. I wiecie co? Waga stoi w miejscu jak zaczarowana, nic w gore nie skacze. OD wtorku wracam grzecznie do Dukana a poki co pichce 3bita i tiramisu na jutrzejsza imprezke rodzinna.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Ajajaj a ja nie mam pomysłu na obiad, więc pewnie go kupię ;p A tak serio, to pewnie będzie jakiś kurczak z sałatą
|
|
|
|
#2775 |
|
Przyczajenie
|
Witam...
Mam na imię Alina, odchudzam się tą dietą 3 dzień, po dwóch dniach mniej o 1,8 kg. Nie głodzę się, bo jem kiedy jestem głodna. Piję dużo wody. Jest to moja kolejna dieta. Mam 165 cm i zaczynałam z wagi 99, 3 kg Mam nadzieję schudnąć do 60 kg, mam w związku z tym prośbę, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak wyliczyć kiedy osiągnę taką wagę? Bo chyba gdzieś jest taki przelicznik z tego co się wczytałam Pozdrawiam i życzę powodzenia - wszystkim. Aha, mam 45 lat
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od razu mówię, że nie znam takiego przelicznika i w tej kwestii nie pomogę, ale chciałam powiedzieć, że fajnie, że się do nas przyłączyłaś
|
|
|
|
|
#2778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Ta dieta to był dobry pomysł
|
|
#2780 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiecie ze o naszej diecie piszą nawet w gazetce Rossmana?
Pół Rossmana sie podobno odchudza na Dukanie
Edytowane przez margo27 Czas edycji: 2009-05-30 o 15:19 |
|
|
|
#2781 |
|
Raczkowanie
|
Ok tak sobie wyglądam
ale powiem wam tak do zdjęć musze miec dzien i w te dni akurat mialam: hhhhiiii
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
Witam alinp
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- A obiadek tak jak planowalam brokuły i kalafior zapiekany w piekarniku a na deserek tuskawki z jogurtem naturalnym 0,01% LIDL A wiecie co laski wiecie co dzisaj za dzien "DZIEN BEZ SATNIKA" ponoc w radiu gadali i facet mi napisal ze dzisaj orgaznizuje mi domowe SPA masazyk, olejek i kadzidełka
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Przyczajenie
|
hej jestem na diecie 6 dzien i mam 2 kilo mniej przy wzroście 167 i początkowej wadze 94kg.mam nadzieje że razem łatwiej schudnąć,dodać sobie otuchy i wymienić sie przepisami.Mam nadzieje że moge do was dołączyć i wspólnie zrzucać tłuszczyk
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka sympatyczna z Ciebie osóbka. Ja również uważam że żadna dieta nie jest Ci potrzebna bo wyglądasz wspaniale Robimy to, żeby czuć się fajnie we własnym ciele.
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
Kasieńka 666 wiesz tak jeszczce tylko troszczeke bym chciala bo wiem jak czasem patrze na plaży albo poprostu gdzieś i sobie mysle ona to mam fajna figure płaski brzuszek szczupłe nogi ja tez bym tak chciała
a nie myslec ze tu mam cellulit to faldki wychodza jest juz lepiej i wiem ze ideałów nie ma ale rozumiecie jak to jest hhmmm
|
#2787 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wam!
U mnie dzisiaj 13. dzień dietki, samopoczucie beznadziejne, ale to dlatego, że w końcu dostałam @, a u mnie pierwszy dzień jest zawsze do bani. Zero entuzjazmu, senność i ogólny marazm I jeszcze ta pogoda ![]() justyna - pomysły na obiadki? Proszę bardzo: dzisiaj miałam pulpeciki wołowe (z chudziutkiej wołowiny mielonej, jajka i łyżki serka homo) ugotowane na parze, do tego sosik pomidorowo-czosnkowy (bo dzisiaj dzień z warzywami, a bez warzyw jadłam je w sosie jogurtowo-czosnkowym). Wczoraj rybka mrożona upieczona w piekarniku z fasolką szparagową, a jeszcze wcześniej wykańczałam piersi z kurczaka na różne sposoby - w dzień warzywny duszone z papryką i pieczarkami, w dzień bez warzyw w różnych sosach, np. musztardowym, chrzanowym, itp. Mi jakoś pomysłów nie brakuje A szczególnie polubiłam różne sosiki na tej diecie (oczywiście na bazie jogurtu nat.) O Boże, a co to znaczy? Aha! Domyśliłam się, że bez STANIKA No to miłego wieczoru życzę ![]() A w ogóle Gosiiaczek to super wyglądasz i miło Cię "poznać" ![]() alinp - witaj Co do tempa chudnięcia, to Dukan coś wylicza w swojej książce, że po fazie uderzeniowej najpierw chudnie się ok. 1 kg na tydzień, a potem, po jakimś czasie to tempo znowu trochę spada. Ale nie pamiętam dokładnie tych wyliczeń ![]() Pozdrawiam i idę zaktualizować podpis, bo dziś waga pokazała o 0,5 kg mniej ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Gosiiaczek - a Ty w której fazie jesteś? Chyba w III tak? Bo w II, to jeszcze kalafiora i brokułów nie można
|
|
|
|
#2788 |
|
Raczkowanie
|
A właśnie w Rossmanie pisza ale chyba jest tam błą bo polecjaja koktajle a my nie pijemy takich i w ksiązce tez nic nie pisza !!!!
Spinka25 no jestem pomiedzy III a II a w II mozesz jeść kalafior to warzywka i nie sa duzo kaloryczne i brokuły tez serio pychotka!!!!A mi też bardzo miło Kochaniutka ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Przepraszam czasem za moje literówki no DZIEŃ bez STANIKA )))
|
#2789 |
|
Raczkowanie
|
Gosiiaczek,rzeczywiście jak na moje oczko wyglądasz w porządku ;]
Dziewczyny mam takie pytanko,czy wy ćwiczycie podczas diety np.rowerek jakies brzuszki czy bieganie?? bo teoretycznie nie powinno się ale mi się tęskni troszkę za rowerkiem ![]() p.s. sorki że ostatnio tak żadko się udzielam ale zaliczenia mi się zaczęły i nie ma na nic czasu....
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

jestem zawiedziona. Trzeba będzie coś samej kombinować.

moze teraz sie uda, bo dzis chyba 12 dzien, a nic sie zlego nie dzieje... tylko tyle ze musialam opuscic 1 faze, bo to nie na moj brzuch

Robimy to, żeby czuć się fajnie we własnym ciele.

A szczególnie polubiłam różne sosiki na tej diecie (oczywiście na bazie jogurtu nat.)
Aha! Domyśliłam się, że bez STANIKA