![]() |
#1561 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
Takie buty.
My też chcemy w te wakacje, bo te lata mnie przerażały, a czuję się gotowa na wszystko ^^ ale zawsze trochę strachu jest. Będzie dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1563 |
Rozeznanie
|
Mnie też przerażał,postanowiliśmy czekać aż będe gotowa ...ale....
Kilka dni po tym sama od siebie nie oczekiwałam..Oglądaliśmy film,narzuciłam się na niego jak kocica ,rozebrałam go i..pooszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Raczkowanie
|
A ja mam 22 lata i bez 1 razu;D - dziwne nie?;/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
NIe dziwne. Ja mam 20. I gdyby nie to, że rok temu poznałam faceta, z którym chcę spędzić resztę życia to bym sobie spokojnie z tym dziewictwem czekała. Ani to dla mnie powód do dumy, ani do wstydu, ani nic dziwnego. Ot jest. Jakiś rejon w życiu, w którym nie mam doświadczenia. Ważne jest dla mnie natomiast to by tą dziedzinę życia poznawać z odpowiednim facetem. Nieważne czy teraz czy za rok czy dwa czy dziesięć.
#1566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Hmm dobre pytanie... chociaż w przypadku stosowania globulki czy będzie potrzebny w ogóle. Na pewno nie wpływa na skuteczność gumki (w przeciwieństwie np do oliwki) ale co do globulek... a myślałam, że wiem już wszystko ![]() Chociaż jak już jesteśmy przy temacie to nie wiem czy po zastosowaniu globulki będzie on potrzebny??
#1568 |
Rozeznanie
|
A ingeruje?Nawilżacz jest na bazie wody ...Więc nie wiem czy mógł by w jakikolwiek sposób zaszkodzić
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Zadomowienie
|
"Moj pierwszy raz"...hm mam 21 lat, jestem z moim chlopakiem od ponad 6 lat a pierwszego razu nadal nie mamy za soba...Owszem pieszczoty sa miedzy nami, jest cudownie,ale jeszcze tego nie zrobilismy. Owszem planujemy, ostatnio dostalam tabletki anty., zaczelam je brac. Czekam do drugiego opakowania no i jesli poczuje sie gotowa to mysle e bedziemy mieli to za soba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Mogę zadać głupie pytania? Bo to jest coś czego ja zupełnie nie rozumiem. Mówi się często, że dziewczyna powinna sama poznać swoje ciało, co jej sprawia przyjemność. Ok. Ja wiem co lubię. I nigdy tzw"palcówka" mi nie sprawiała przyjemności, żadnej, ewentualnie mnie to bolało, tylko stymulacja łechtaczki była fajna. Natomiast jak jestem z moim Tż lubię i to i to... jednak powiedziałabym, że palcówkę bardziej
![]()
#1572 |
MUSEarka
|
Ja mam tak, że jak sama dotykam swoich piersi to nie czuję nic
![]() ![]()
#1573 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
o dobra jesteś hehe ja chyba nie mam jeszcze na tyle odwagi hehe a w sumie to wolałabym zeby to on sie na mnie tak rzucił ![]() ![]()
![]() |
#1574 |
Raczkowanie
|
Ale jeśli są globulki, to nawilzacz przecież już nie jest potrzebny
![]()
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego nigdy nie przemawiały do mnie argumenty o konieczności poznania własnego ciała. na nic mi się to zdało w kontaktach damsko-meskich. przy ukochanym wszystko jest inne i zaskakujące.
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no bo to chyba bardziej chodzi o to, że to ON dotyka i czerpie z tego przyjemność ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczucie atrakcyjności, czy bycia pożądaną.. emocje, nastrój, atmosfera. to wszystko tworzy zgraną całość. więc powtórzę, że jak dla mnie poznanie własnego ciała nie jest żadnym absolutnie kluczem do udanego życia seksualnego czy do orgazmu. do tego potrzebne jest odpowiednie nastawienie i odpowiedni (kumaty i kochający) partner ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1579 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Gdy mój facet mnie dotyk a to ja wtedy wymiękam. Nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja czasem nie jestem w stanie jakiegokolwiek słowa wymówić hehe ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 |
Rozeznanie
|
JA też wolę jak mnie mój TŻ dotyka, On ma jeszcze takie gorące dłonie *_*
Lubię palcówki w jego wykonaniu, mocne i gwałtowne ^^ ja sama nie mogłabym sobie tak zrobić, bo bym się podrapała ^^' |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zadomowienie
|
Od dluzszego czasu z chlopakiem rozmawialismy a w zasadzie planowalismy TO. Zaczelam barc tabletki (pierwsze w zyciu). Wczoraj zupelnie spontanicznie, aczkolwiek spodziewalam sie,ze bedzie sie cos dzialo w nocy zrobilo sie goraco. Najpierw pieszczoty,az w koncu moj TZ wszedl we mnie. STrasznie dziwne a zarazem mile uczucie. Do tej pory mi zupelnie nie znane. Jednak po dluzszej chwili BYCIA RAZEM w sobie jedno w drugim on odsunal sie ode mnie. ZUpelnie nie wiedzialam o co chodzi. Sila wyciagnelam to z niego. On nie chcial konczyc we mnie. Nie ufa tabletkom no i moge powiedziec ze nie wspominam mile wczorajszej nocy. JA sie poplakalam bo oczywiscie zanim wyciagnelam to od niego musielismy sie posprzeczac no i myslalam,ze to moja wina.
Uwazam,ze on jest wspanialy, nie naciska, nie nalega. Inni na jego miejscu na pewno by dokonczyli, a on sie wystraszyl. Nie powiem bo i ja sie balam. W koncu czytalam gdzies ze tabletki ktore biore (YAZ) daja skutecznosc po miesiacu uzywania, chociaz na opakowaniu pisze ze zabezpieczenie jest juz od 1 tab. Chcialabym poznac wasze zdanie na temat tej sytuacji... |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Miesiączkę dostałam,on się uspokoił i od tamtego czasu spokojnie jedziemy bez gumek, na samych tabletkach.. ![]() Choć nie powiem...Jakieś strachy w duszy są i ja z niewyjaśnioną niepewnością odliczam dni do kolejnego okresu..Wiem,że on też ,ponieważ ciągle się podpytuje kiedy powinnam, go dostać ,itd.. ![]() No ale nic nie powinno się dziać, tabletki to bardzo dobre zabezpieczenie,a właściwie najlepsze [oprócz szklanki zimnej wody]. I nie wiem jakiego trzeba mieć pecha aby zajść w ciążę przy dobrym stosowaniu tabletek,bez wymiocin i biegunek ![]() Kilka moich znajomych zaszły tak,były oburzone ale po 2 latach mając na kolanach dzieci przyznały się,że jedna zapomniała o jednej tabletce a druga wymiotowała i cały dzień baraszkowała ze swoim tż. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zadomowienie
|
Ja go rozumiem. bo sama wczoraj mialam straszne obawy czy dobrze robimy, w koncu jestem dopiero po 8 tabletkach. Ale staram sie myslec pozytywnie. Tak jak pwiedzialas, trzeba miec ogromnego pecha...
Zupelnie inaczej wyobrazalam sobie moment, w ktorym wlasnie dojdzie miedzy nami do takiego zblizenie, no i niestety rozczarowalam sie. Zabolalo mnie to,ze zaraz po takiej milej sytuacji doszlo miedzy nami do spiecia...wlasciwie oczekiwalam jakis milych slow, orzytulenia,a nie afery. WYjasnilismy sobie ta sytuacje, ale mimo wszystko nagle przerwal, ja lezalam czekalam co dalej a on po prostu zamknal oczy do spania. Nie wiem jak go przekonac do skutecznosci tabletek, tak aby im zaufal ? W koncu kiedys bedzie musial..chyba ze zrezygnujemy ze wspolzycia ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Rozeznanie
|
Idź z nim do ginekologa
![]() Powiedz,że pary nie mają dzidzi dziesiątkami lat stosując tabletki, itd. My też zaczęliśmy bez prezerwatywy gdzies ok 8 dnia [wlasciwie zaczelisy z gumką ale ja ją zdjęłam bo...nie lubię] ale nie doszedl we mnie. moze tez zacznijcie tak,aby tż nie kończył w Tobie? ![]() Przekona sie chłopak.Będzie dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze poza faktami do których ma prawo, wątpliwości niepewność itd. to mi by się zrobiło mega przykro jakby się mój partner po intymnej sytuacji odwrócił i nara... zupełnie nie dbając o moje potrzeby uczucia itd... I nie wymagam po facecie, żeby po orgazmie był mega operatywny... ale przytulenie czy całus delikatny do tego nie wymagają wielkiego wysiłku... wystarczy chcieć, a nie za przeproszeniem mieć w pupie kobietę, która leży obok. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji wogóle, a co dopiero po 1 razie ![]()
![]() |
#1588 |
Przyczajenie
|
w sumie dziwna sytuacja no ale może chlopak sie wystraszył ale mimo wszystko powinien Cię przytulić. Dobrze że to miedzy soba wyjasniliście ale Ty nadal masz do niego zal to powinnas mu o tym powiedziec bo w innym wypadku moze sie zdarzyc ze bedziecie sie o to klucic jeszcze przez dlugo. na mój guścik to lepiej takie coś wyjaśnic i szczerze facetowi powiedziec co Cię boli bo niestety musze to przyznac ze z chlopakami trezba prosto i jasno bo inaczej nie skumaja czego kobieta oczekuje
#1589 |
Zadomowienie
|
Musze cos sprostowac...moj TZ po tym nieudanym pierszym razie przytulil mnie i to bardzo mocno. ALe mimo wszystko ja czulam i widzialam,ze cos jest nie tak.Pytalam a on,ze nic.Wiec zrobilo mi sie bardzo przykro,rozplakalam sie,a ze bylam juz cala podenerwowana to i on sie wqrzyl
![]() Oboje boimy sie tego co moze sie stac, jakie moga byc konsekwencje, po mimo tego ze stosujemy antykoncepcje... Wczoraj MOJ TZ po kapieli przyszedl do mnie i zaczal mnie tak namietnie calowac. Chyba chcial zalagodzic wczesniejsza sytuacje i zatrzec wspomnienia...udalo mu sie., Juz nie bylo nieporozumien, niedopowiedzen. Po mimo tego ze biore tabletki on jeszcze nie czuje sie pewnie bo to dla nas nowa sytuacja. Nie konczyl we mnie, ale mimo wszystko bylo cudownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Rozeznanie
|
Musi minąc trochę czasu aż się przyzwyczai, ale to chyba normalne.
Mój TŻ też będzie musiał się przekonać do antykoncepcji, bo za jakiś czas chce rozpoczac współżycie. Raz mi nawet powiedział, że prezerwatywy to nic pewnego. Ile ja mu musiałam nagadać o antykoncepcji dzisiejszej, że prezerwatywa nie jst jedynym sposobem. Zobaczymy co będzie później... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.