|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2010
o boze
a ja nic jeszcze nie ruszylam do matury... poza tym ze mam troche notatek z matmy porobionych przed probna matura i z chemii na korki chodze -.- chyba pozycze od kolezanki wszystkie 5 tomow biologii z PWN-u na wakacje i ostro wezme sie za czytanie tego kiedys w koncu trzeba
|
#722 |
|
Flawless
|
Ja mam w środę diagnozę z matmy no i masakra zletka xP
Właśnie sobie drukuje testy ze strony cke czy tam oke i będę cały weekend ślęczeć :/
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak? ![]() wiem, że różnią się czasem jakimiś szczególikami. nie wiem czy z chemii któraś ma/widziała, ale tego roczny i poprzedni znacznie się różnią grubością. |
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy słyszaałyście o zmianach naszej matury 2010.
Otóż wszyscy będą zdawać 3 egzaminy obowiązkowe TYLKO na poziomie podstawowym tj. polski, matma, jezyk obcy. Potem bedziemy mogli sobie wybrać jeszcze 3 przedmioty dodatkowe ktore bedziemy zdawać na dowolnym poziomie. Ale jeśli ktoś chce zdawać np. rozszerzony angielski to w jeden dzien pisze podstawe a w inny rozszerzony i moze juz wybrać tylko 2 dodatkowe przedmioty. Co o tym sądzicie??
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
aako => wydaje mi się że dyskusja o tym toczy się tu od dawna.
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
łops sory, nie przeglądalam całego wątku
juz zabieram sie za czytanie aby poznać wasze opinie
|
#727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie wczoraj przeglądałm allegro, bo chciałam zobaczyć jak wygląda ta książka, faktycznie ceny troszkie wysokie. Ale jeżeli chce się zdać dobrze mature, to trzeba sobie jakieś fajne książki kupić zobacze co i jak bo i tak musze coś sobie kupić na wakacje
|
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
Do historii dużo osób poleca podręczniki tzw. "czarne grzbiety" stare do liceum. na szczęście je mam i nasz nauczyciel też z nich notatki robi.
Repetytorium na razie nie kupuję, bo we wrześniu ze szkoły dostaniemy więc nie ma sensu. A przez wakacje "planuje" powtórzyć chociaż pierwszą klasę i jak się uda to dalej .. A co z tego wyjdzie, zobaczymy :P Na razie czytam "Historię Polski" Topolskiego niby też dobre do matury . |
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
powodzenia, bedziecie miec matme obowiazkowa
podobno prosta ma byc. ja w 2010 bede pewnie poprawiac matme ale rozszerzona i moze fizyke... zobaczymy jakby ktos chcial to mam mase ksiazek do roznych rzeczy,np takie "jak pisac wypracowania" i inne w tym stylu, np. opis epok (jakis barok czy cos), mozecie zapytac, jak mam cos fajnego to bym podeslala albo wystawila na podaj.net czy tam allegro
|
|
|
|
#730 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
(((((((((((
|
|
|
|
|
#731 |
|
Rozeznanie
|
a kto się wybiera na psychologię?
wiem ze strasznie ciężko jest się tam dostać, ale będę probować, moze się powspieramy?
|
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z czego się wtedy przygotowywałaś, jakie repetytoria, itp? Bo ja właśnie podobny zestaw zdaję i jestem tu bardzo osamotniona
|
|
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
zdawałam w tym roku
![]() z matmy - zestawy zadań pana Kiełbasy i potem zestawy maturalne Pazdro (taka zielona książka, tam są zestawy na podstawę i rozszerzenie), z fizyki nic a nic, jedynie podręcznik (Zamkor) + zadania maturalne z zeszłych lat, bo zdawałam tylko podstawę i to jeszcze tak dorywczo, bo bardziej koncentrowałam sie na geografii. |
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc będzie dobrze
|
|
|
|
|
#735 |
|
Konto usunięte
|
ja myslalam o psychologii , ale ostatecznie zrezygnowalam z tego kierunku , jest on dosyc modny , i pozniej ciezko bedzie znalezc prace po uknczeniu studiow
|
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny . jestem rocznik 91, wiec tez maturka w przyszlym roku:|
mnie marzy sie architektura karojbrazu ale odpada z 2 powodow: nie mam wielkiego talentu do ryzsowania prawdopodobnie trzeba zdawac mature z biologii (rozszerzona,ewentualnie w podstawie:|) a ja zdaje geo. mam nadzeje ze mnie przyjmiecie do pogaduch
|
|
|
|
#737 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aneta Cytat:
tylko ang chyba jednak P, chociaż uczę się z ksiązki zaawansowanej.tylko że ja jeszcze nic nie zaczełam powtarzać! ![]() znalazła któraś z Was arkusze naszej "Lubelskiej próby przed maturą"
|
|
|
#738 | |
|
Wtajemniczenie
|
[/QUOTE]
Witam Cytat:
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
macie już arkusze maturalne z matmy ?? a raczej odpowiedzi do tych matur próbnych które pisałyście ostanio ?
Ja szukałem odp do swojej żeby zobaczyć czy zdam ale nie znalazłem ;/
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
ja szukałam arkuszy i nie znalazłam
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
ja rozwiazywalam mature podstawowa z angielskiego- ta wlasciwa co byla osatnio. bylam w szoku... tak poplatane...
zadanie : uslyszysz wywiad z wynalazca gier.. czy jakos tak. i widze 4 mozliwosci a b c d 1) Mat say.... a).... b)... itd i czekam az odezwie sie ten Mat a tu ciagle mowi kobieta i tak mi przelecialo pol tekstu i sie zgubilam...:| potem pomyslalam ze mat to moze kobieta (troche glupie ale cuz.. mozliwe) ale nie.. okazalo sie ze kobieta czytala caly wywiad. pytania i odpowiedzi, żenua!! tak samo bylo z tym ze jedne zadania byly tlumaczone po angielsku(tzn tresc) a w innych od razu przechodzili do tresci wlasciwej i czekasz na przetlumaczenie tresci polecenia... i znow sie gubisz brak slów Edytowane przez Cappuccino Czas edycji: 2009-05-30 o 20:02 |
|
|
|
#742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli zdawałoby się, że trochę niedopracowane...Cytat:
witamy ![]() dowiedz się jak jest z tą biologią. bo może można zamiennie. właśnie z geografią np. co by się wydawało logiczne ![]() a z talentem to może tylko Ci się wydaje? Cytat:
![]() Kurde, ja nawet nie planowałam uczyć się w wakacje... Hm. Może dlatego, że z biologii mam już korki... A z chemii? Nie wiem sama W sumie.. Co roku mam roczne/dwuletnie sprawdziany... Więc tak czy siak w jako takim stopniu coś tam powtarzam...
|
|||
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do talentu - nie jest tak zle ale nie jest az tak dobrze... kolezanka tez chce isc na to i mowila ze na poczatku jest egzamin z rysunku (najpierw myslalam ze przewaza tam rys. techniczny) a dziewczyna ma ogromny talent trzeba przyznac.
|
|
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
ja fizyki zaczelam sie uczyc w kwietniu i srednio na tym wyszlam :P
geografii w sumie uczylam sie od 2 klasy, bo mielismy w szkole baaaaardzo okrojona i w ciagu trzech lat przerobilismy "aż" całą 1 klasę. |
|
|
|
#746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam w krwi ustępowanie biednym dziecom downa- czyt. anaczysko1
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.No też słyszałam o takich egzaminach. Zawsze warto spróbować. |
|
|
|
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12533811]ja myslalam o psychologii , ale ostatecznie zrezygnowalam z tego kierunku , jest on dosyc modny , i pozniej ciezko bedzie znalezc prace po uknczeniu studiow[/quote]
chyba masz rację, ale to moje marzenie więc naprawdę chciałabym to studiować hmmwięc moze jest jeszcze ktos kto ma takie plany jak ja? ![]() ew myślę o prawie, stosunkach międzynarodowych, socjologii, może dziennikarstwo?
|
|
|
|
#749 |
|
Raczkowanie
|
ja myślę o technologi chemicznej/ albo inżynieri chemicznej.
Ale raczej technologia ![]() PS Przyżekam że będę uwazał na regulamin ;p
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;12504809]Czemu AUM jest takie złe?
I moze mnie ktoś oswiecic czy jest duzo chemii na kosmetologii i jaka prace mozna po tym miec? Tak poza tym to nie wiem co mam zrobic z wlasnym zyciem. Nawet nie wiem co chce na maturze zdawac. pisałam o UWM, nie AUM ) UWM- Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie )o kand d.. bo wszyscy się tu dostają i w sumie panuje takie przekonanie, że jeśli ktoś się nigdzie nie dostał, a zlozy papiery na UWM to ma szanse być najlepszym studentem na uczelni )))PS. znowu rozmowa kręci się beze mnie ;D a w ogóle, czy ktoś to czuje, że za 20 dni koniec roku szkolnego? ;D ja nie wiem kiedy mi ten rok zleciał, zaraz matura w środę mam próbną z matmy, już się spodziewam mnóstwa zadań, ktore w ogóle mi nie podpasują ;> pewnie funkcje.. bleh. tak w ogóle to już został tylko rok, jeśli ktoś się wybiera na studia do Gdańska i nie ma na oku dobrego współlkokatora, a jest osobą normalną, wiecznie uśmiechniętą i gadatliwą, to chętnie z kimś wynajmę mieszkanie za równiuśki rok, od czerwca ;> zależy mi na kimś normalnym do mieszkania, więc i poszukiwania należy rozpocząć wcześniej ) a właśnie, macie zamiar się ulokować w akademikach czy na stancjach?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

a ja nic jeszcze nie ruszylam do matury... poza tym ze mam troche notatek z matmy porobionych przed probna matura i z chemii na korki chodze -.- chyba pozycze od kolezanki wszystkie 5 tomow biologii z PWN-u na wakacje i ostro wezme sie za czytanie tego

podobno prosta ma byc.
(((((((((((

tylko ang chyba jednak P, chociaż uczę się z ksiązki zaawansowanej.