tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-28, 20:59   #2311
kaktusica
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

U mnie druga różowa z drugiego opakowania. Miesiączka nadal jest, od ostatniej placebo. Objawy normalne Ani zbyt obficie, ani zbyt skąpo. Jak zazwyczaj. Jakichkolwiek bólów brak.
Cera zdecydowanie mi się poprawiła. Zauważyłam pogorszenie na ostatnim rządku pierwszego blistra, ale teraz jak ręką odjął. Wrócił mi nieco zwiększony apetyt na słodkie i niezdrowe, ale będę twarda!
TŻ zauważył zmianę biustu. Bardziej ujędrniony, nabrał konkretniejszego, zaokrąglonego kształtu.
Cera doszła do siebie, nie jest już mega suchym sucharem..

Ogólnie, jestem bardzo zadowolona z "efektów ubocznych". Mam nadzieje, że główne zadanie tabletek będzie równie satysfakcjonujące
Spokojnej nocy, Wizażanki!
kaktusica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 09:07   #2312
Zapach deszczu
Zadomowienie

Znowu mam pytanieale przecież po to jest to forum

13 godzin po zazyciu tabletki ( tabletka nr 2) wystapily u mnie wymioty. Dodam byly one bardzo slabe.
Czy ochrona przed ciaza jest zmieniejszona? Mysle ze nie ale pytam dla pewnosci.
Czy stosowac dodatowe zabezpieczenie?
W utolce napisano ze jezeli minelo od 3 do 4 godzin to ochrona jest znacznie zminiejszona.
Ale pytam dla pewnosc.
Dziekuje
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 09:08   #2313
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Zapach deszczu Pokaż wiadomość

13 godzin po zazyciu tabletki ( tabletka nr 2) wystapily u mnie wymioty. Dodam byly one bardzo slabe.
Czy ochrona przed ciaza jest zmieniejszona? Mysle ze nie ale pytam dla pewnosci.
W utolce napisano ze jezeli minelo od 3 do 4 godzin to ochrona jest znacznie zminiejszona.
Ale pytam dla pewnosc.
Dziekuje
sama sobie odpowiedzialas w tresci posta

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 09:16   #2314
Zapach deszczu
Zadomowienie

Pytam dla pewnosci, dziękuje za odpowiedz
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 09:20   #2315
Maargott
Raczkowanie

GG do Maargott

Cześć Wam! Ja dzisiaj wzięłam 24 tabl. 1 op. jutro zacznę białe . Jestem ciekawa, kiedy u mnie pojawi się @. Jak dotąd zauważyłam plusy dla cery. Twarz wygładziła się i jakoś krosty znikły. Oczywiście te dwie najważniejsze są i to w niezłych rozmiarach . Dzisiaj boli mnie tylko głowa, ale to wina kataru, który się pojawił. Dlatego postanowiłam wziąć Apap. Mam nadzieję , że to nie szkodzi bardzo na działanie Yazu. Trzymajcie się zdrowo i nie dajcie się przeziębieniom !!!

>60 59 58 57 56 55... <

Edytowane przez Maargott
Czas edycji: 2009-05-29 o 10:28
Maargott jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 10:06   #2316
dorzynka
Raczkowanie

GG do dorzynka

Cera na plus... Mato! ja nie chcę już większego biustu :P ale z wagi (64) mogłabym trochę zejść...

15.02.10 - 2 latka

Studia- stypendium naukowe !! haha!! (:

26,27,28.11-> Armwrestling -> Starogard Gdański <chlip> Łukaś <papa>

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200802153240.html
dorzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 15:00   #2317
forumkowiczka
Zadomowienie

Ja dzis biorę 6 tabletkę. Okres niestety nadal jest, chociaż miałam nadzieję,że będą one krótsze ;/ No ale nie ma co narzekać. Ogólnie czuję się dobrze. Tabletki biorę o 22 i może właśnie dlatego nie czuję żadnych dolegliwości typu mdłości, chęć wymiotów.
Wczoraj po raz pierwszy mój T.Ż wszedł we mnie po mimo tego,że mam okres.Nie było to miłe ze względu właśnie na @. Ale już nie mogę się doczekać naszego pierwszego razu na moich pierwszych w życiu tabletkach
forumkowiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 15:17   #2318
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

a ja skonczylam 4 opakowanie, biore tabletki na cisnienie i mam wizyte u kardiologa ktory zdecyduje czy moge tabletki anty brac czy lepiej odstawic...............ty le ze wizyta dopiero w lipcu
Stary 2009-05-29, 17:28   #2319
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
a ja skonczylam 4 opakowanie, biore tabletki na cisnienie i mam wizyte u kardiologa ktory zdecyduje czy moge tabletki anty brac czy lepiej odstawic...............ty le ze wizyta dopiero w lipcu
polska służba zdrowia.
ja 2 tygodnie temu umawiałam się na takie usg tetnic szyjnych, ale nie z powodu tabletek.. i termin mam na 8 sierpnia :P Co za porażka..
Wybaczcie delikatny offtop. :P
Stary 2009-05-29, 18:35   #2320
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
polska służba zdrowia.
ja 2 tygodnie temu umawiałam się na takie usg tetnic szyjnych, ale nie z powodu tabletek.. i termin mam na 8 sierpnia :P Co za porażka..
Wybaczcie delikatny offtop. :P
a ja wlasnie w sluzbie zdrowia pracuję i dlatego taki "krotki" termin, najpierw dostalam termin na pazdziernik
Stary 2009-05-29, 19:00   #2321
kaktusica
Raczkowanie

Łaaał.. no to Cie uprzywilejowali..
Ja zazwyczaj robie to w inny sposób.
Umawiam się prywatnie. Na następny dzień. Tylko, ze wtedy objetosć portfela znacznie maleje. To przykre.
Stary 2009-05-29, 20:53   #2322
niteczka83
Zadomowienie

Witam, ja jestem już po 4 opakowaniach tabletek (po 1 i 2 opakowaniu odzywałam się już na tym forum).
Przede wszystkim co było niesamowite każdy okres bolał coraz mniej , ostatniego to pod "tym względem" nie odczułam (nawet no-spy nie wzięłam a wcześniej miałam naprawdę bolesne). Okres dostawałam za każdym razem jak w szwajcarskim zegarku w dniu kiedy powinnam wziąć 3 tabletkę placebo. Osobiście wydaje mi się, że był niestety dłuższy niż wcześniej (zanim zaczęłam je brać) - zwłaszcza plamienie jakoś się dłużyło.
Jeśli chodzi o skutki uboczne to w moim przypadku ani nie przytyłam ani nie schudłam, nie czułam się źle, nie miałam problemów z ciśnieniem, ... . Jedynie za każdym razem zawsze w dniu w którym miałam dostać miesiączki budziłam się z ostrym bólem głowy. Na początku nie zwóciłam na to szczególnej uwagi. Ale myślę, że miało to związek z yaz-em.
Były to moje pierwsze tabletki anty. Aktulanie je odstawiłam. Ale byłam z nich jak najbardziej zadowolona
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 21:05   #2323
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Witam, ja jestem już po 4 opakowaniach tabletek (po 1 i 2 opakowaniu odzywałam się już na tym forum).
Przede wszystkim co było niesamowite każdy okres bolał coraz mniej , ostatniego to pod "tym względem" nie odczułam (nawet no-spy nie wzięłam a wcześniej miałam naprawdę bolesne). Okres dostawałam za każdym razem jak w szwajcarskim zegarku w dniu kiedy powinnam wziąć 3 tabletkę placebo. Osobiście wydaje mi się, że był niestety dłuższy niż wcześniej (zanim zaczęłam je brać) - zwłaszcza plamienie jakoś się dłużyło.
Jeśli chodzi o skutki uboczne to w moim przypadku ani nie przytyłam ani nie schudłam, nie czułam się źle, nie miałam problemów z ciśnieniem, ... . Jedynie za każdym razem zawsze w dniu w którym miałam dostać miesiączki budziłam się z ostrym bólem głowy. Na początku nie zwóciłam na to szczególnej uwagi. Ale myślę, że miało to związek z yaz-em.
Były to moje pierwsze tabletki anty. Aktulanie je odstawiłam. Ale byłam z nich jak najbardziej zadowolona
;>
a czemuż to odstawione?
Stary 2009-05-30, 11:10   #2324
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazja1990 Pokaż wiadomość
dziewczyny ratujcie, wzięłam tabletke różową o 16 jak zwykle, a okolo 17.30 wystąpiła u mnie biegunka czy teraz musze wziąść kolejną tabletke??? i w jakim czasie mam to zrobić?????
Cytat:
Napisane przez Zapach deszczu Pokaż wiadomość

Ale pytam dla pewnosc.
Dziekuje
Dziewczyny, nie bierzcie dodatkowej tabletki w takich sytuacjach. Ja dostałam ostatnio lekki "opieprz" od mojej ginekolożki, jak postąpiłam wg ulotki, gdzie pisze o pominięciu tabletki po ostrej (powtarzam OSTREJ) biegunce. Bo jest tylko RYZYKO a nie PEWNOŚĆ, że tabletka mogła się nie wchłonąć (co innego w przypadku pominięcia tabletki).Gin. powiedziała, że w takiej sytuacji trzeba normalnie kontynuować przyjmowanie tabletek, ale zabezpieczać się dodatkowo przez 7 następnych dni

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 12:56   #2325
Evellinne
Przyczajenie

Witam
Mam pytanie, które jest dla mnie bardzo istotne.
Czy niektórym z Was podczas stosowania yazu pojawiają się żyły na piersiach mniej więcej ponad tydzień przed okresem ?
W sumie jestem już w drugiej połowie trzeciego opakowania i pierwszy raz zaobserwowałam coś takiego. Pojawiały się sporadyczne bóle, ale tylko tyle, więc jestem zdziwiona, a jednocześnie przestraszona.
Co prawda biorę bardzo dokładnie tabletki, ale jakoś nie potrafię im do końca zaufać i sie zastanawiam, czy to, co u mnie występuje to wynik hormonów, czy ciąży..
Proszę o wyrozumiałość ze względu na małe doświadczenie i młody wiek. Może dla Was te pytania wydają sie błahe, ale mi to niestety nie chce dać spokoju.
Dodam, że używamy prezerwatywy, ale 2 tygodnie temu pękła i stąd ten strach.
Evellinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 13:03   #2326
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Evellinne Pokaż wiadomość
Witam
Czy niektórym z Was podczas stosowania yazu pojawiają się żyły na piersiach mniej więcej ponad tydzień przed okresem ?
W sumie jestem już w drugiej połowie trzeciego opakowania i pierwszy raz zaobserwowałam coś takiego. Pojawiały się sporadyczne bóle, ale tylko tyle, więc jestem zdziwiona, a jednocześnie przestraszona.
Co prawda biorę bardzo dokładnie tabletki, ale jakoś nie potrafię im do końca zaufać i sie zastanawiam, czy to, co u mnie występuje to wynik hormonów, czy ciąży..
Proszę o wyrozumiałość ze względu na małe doświadczenie i młody wiek. Może dla Was te pytania wydają sie błahe, ale mi to niestety nie chce dać spokoju.
odwieczne pytanie:

po co gumki i tabletki naraz???
po co sie truć hormonami i z tego nie korzystać?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 13:07   #2327
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
mnie też się pojawiają i w moim wypadku to nie wynik ciąży

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 13:10   #2328
Evellinne
Przyczajenie

jestem młoda, mam duże ambicje i wolę się dobrze zabezpieczyć Czuję się dużo pewniej tyle.
Dzięki Amani Czuje sie już spokojniejsza

Edytowane przez Evellinne
Czas edycji: 2009-05-30 o 13:14
Stary 2009-05-30, 15:38   #2329
niteczka83
Zadomowienie

Kaktusico odstawiłam bo taki był "plan". Nie brałam tak jak większość forumowiczek ze względu na antykoncepcję (co nie znaczy że się nie przydały w tych sprawach ). Ja brałam z innego powodu.
Poszłam do gin - zleciła mi badania hormonalne. Wynik: niby hormony były w normie ale niestety w górnej granicy tzn. jeśli norma jednego z hormonów była 0,2-300 to ja miałam 250 (przyznaje bez bicia podałam coś około nie pamietam dokładnych danych norm). I moja gin doszła do wniosku (streszczę), że jest ok ale za kilka lat jak nic z tym nie zrobię to może sie okazać, ze moje hormony "pójdą" w złym kierunku. I np. za jakieś 5 lat będe chciałą zajść w ciążę i będę miała problem. Więc zaproponowała branie tych tabletek anty... po to aby mój organizm zmusić w pewien sposób do prawidłowej produkcji hormonów. Aby "szły" w dobrym kierunku i właśnie po 4 opakowaniach miałam zobaczyć czy są jakies rezultaty. Taki miała pomysł - zobaczymy. Nie wiem czy to było słuszne postępowanie ale myślę że jako lekarz z wieloletnią praktyką zna się na rzeczy
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 16:37   #2330
Juliana
Raczkowanie

A ja biorę dzisiaj 22 tabletkę i:
-przy pierwszej i drugiej okropne zawroty głowy i mdłości
-cały czas plamienia
-ze dwa razy okropne bóle głowy
-krwawienia po każdym stosunku
-większe i bardziej zaokrąglone piersi
-i zauważam rzeczywiście, że nie zatrzymują wody w organizmie, nie mam wzdęcia, jak to się wcześniej (bez tabsów) zdarzało i częściej chodzę siusiu.

Dodam, że to moje pierwsze tabsy.
Stary 2009-05-30, 17:06   #2331
maya23
Raczkowanie

Jestem w polowie 2go opakowania....moge powiedziec,ze wszystko bylo
(...i jest... )OK-moje migreny mnie opuscily...ale...w ostatnich dniach
zaczelo mnie bolec z tylu glowy!
Od czasu do czasu czuje taki dziwny scisk!
Nie jestem zbytnio przerazona i moge nawet zniesc ten dziwny bol
ale ciekawi mnie czy ma to jakis zwiazek z yaz'em?
maya23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 18:45   #2332
7martina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie bierzcie dodatkowej tabletki w takich sytuacjach. Ja dostałam ostatnio lekki "opieprz" od mojej ginekolożki, jak postąpiłam wg ulotki, gdzie pisze o pominięciu tabletki po ostrej (powtarzam OSTREJ) biegunce. Bo jest tylko RYZYKO a nie PEWNOŚĆ, że tabletka mogła się nie wchłonąć (co innego w przypadku pominięcia tabletki).Gin. powiedziała, że w takiej sytuacji trzeba normalnie kontynuować przyjmowanie tabletek, ale zabezpieczać się dodatkowo przez 7 następnych dni
A co jeśli kochałaś się bez zabezpieczenia dzień wcześniej?

"Dodam, że używamy prezerwatywy, ale 2 tygodnie temu pękła i stąd ten strach."
Nic dziwnego że w końcu pękła skoro używacie jednej PREZERWATYWY cały czas :P <lol>

Edytowane przez 7martina
Czas edycji: 2009-05-30 o 18:47
7martina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 18:48   #2333
kaktusica
Raczkowanie

a dajcie spokój.. :p To nie-wchłanianie jest jeszcze gorsze niż zapomnienie tabletki...
Ja to w okresie 2 -4h staram sie w ogole nawet nie przechodzic koło toalety, zeby mi sie nie zachciało :P
Stary 2009-05-30, 19:29   #2334
FaberCastell
Raczkowanie

witam
mimo że ostatnio nic sie tu nie odzywałam ale cały czas śledzę wątek na bierząco ( w sumie to jest moja poranna obowiązkowa lektura przy śniadaniu w pracy ) i czytam te wypociny co poniektórych dziewczyn i normalnie płakać mi się chce bo czytam nie dość że jedno i to samo przez parę stron to poruszane są tak czasem banalne i niemożliwe problemy, albo zadawanie pytań typu : "...po 13 h wystąpiła u mnie biegunka, ale w ulotce piszą że po 3-4 h[...] czy tabletka się wchłonęła..", albo stosowanie tabletek, gumek, i bóg wie jeszcze zcego dodatkowego, czy panika że jestem w ciąży bo pare dni mi się okres spóźnia .... -- to ja sie zastanawiam czy co poniektóre osoby dojżały do używania tabletek antykoncepyjnych, a przedewszystkim czy dojżały do współżycia z partnerami...
- przepraszam, nie chce tu nikogo urazić i zcepaiać ale ta myśl nasówa mi sie już od dłuższego czytania tego wątku, a uwierzcie mi śledze go od samego poczatku

a żeby nie było że to jakiś off... to ja aktualnie kończe 2- opakowanie bo dzisiaj już 3 tabetka placebo będzie i tak jak na pierwszym opakowaniu okres wystąpił w tym samym dniu tzn. na tej 3 tabletce i z wahaniem co do 2-3 godzin), i na szczęście jest narazie mniej bolesny niz ten poprzedni, choć czuję że on jest , no i co najwazniejsze jakiś uciążliwych skutków ubocznych brak - no oprócz może troszke wysuszonej skóry, ale to bardziej chyba wina ostatniego wylegiwania sie na słoneczku ....

pozdrawiam i jeszcze raz zaznaczam że nie chce tu nikogo urazić moją pierwszą częścią wypowiedzi...
FaberCastell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 08:40   #2335
Evellinne
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez FaberCastell Pokaż wiadomość
witam
mimo że ostatnio nic sie tu nie odzywałam ale cały czas śledzę wątek na bierząco ( w sumie to jest moja poranna obowiązkowa lektura przy śniadaniu w pracy ) i czytam te wypociny co poniektórych dziewczyn i normalnie płakać mi się chce bo czytam nie dość że jedno i to samo przez parę stron to poruszane są tak czasem banalne i niemożliwe problemy, albo zadawanie pytań typu : "...po 13 h wystąpiła u mnie biegunka, ale w ulotce piszą że po 3-4 h[...] czy tabletka się wchłonęła..", albo stosowanie tabletek, gumek, i bóg wie jeszcze zcego dodatkowego, czy panika że jestem w ciąży bo pare dni mi się okres spóźnia .... -- to ja sie zastanawiam czy co poniektóre osoby dojżały do używania tabletek antykoncepyjnych, a przedewszystkim czy dojżały do współżycia z partnerami...
- przepraszam, nie chce tu nikogo urazić i zcepaiać ale ta myśl nasówa mi sie już od dłuższego czytania tego wątku, a uwierzcie mi śledze go od samego poczatku

a żeby nie było że to jakiś off... to ja aktualnie kończe 2- opakowanie bo dzisiaj już 3 tabetka placebo będzie i tak jak na pierwszym opakowaniu okres wystąpił w tym samym dniu tzn. na tej 3 tabletce i z wahaniem co do 2-3 godzin), i na szczęście jest narazie mniej bolesny niz ten poprzedni, choć czuję że on jest , no i co najwazniejsze jakiś uciążliwych skutków ubocznych brak - no oprócz może troszke wysuszonej skóry, ale to bardziej chyba wina ostatniego wylegiwania sie na słoneczku ....

pozdrawiam i jeszcze raz zaznaczam że nie chce tu nikogo urazić moją pierwszą częścią wypowiedzi...
Ty też masz banalny problem- ortografia i czytanie ze zrozumieniem.
Mam rozumieć, że używanie tabletek i gumek to przykład mojej wypowiedzi. Hmm problem, który tam przedstawiłam nie tyczył się tego, tylko uwidocznionych żył na piersiach i ich bólu. Chcąc przedstawić przejrzyście mój problem podałam formę antykoncepcji, za co zostałam skrytykowana, a szkoda
Stary 2009-05-31, 09:00   #2336
FaberCastell
Raczkowanie

Cytat:
Mam rozumieć, że używanie tabletek i gumek to przykład mojej wypowiedzi. Hmm problem, który tam przedstawiłam nie tyczył się tego, tylko uwidocznionych żył na piersiach i ich bólu. Chcąc przedstawić przejrzyście mój problem podałam formę antykoncepcji, za co zostałam skrytykowana, a szkoda
Akurat źle zrozumiałaś bo przykład używania tego "podwójnego" zabezpieczenia był już przedstawiany parę razy przez inne wizażystki,( i był to jeden z przykładów) więc nie miałam tylko ciebie na myśli...
ok czasem wskazane jest stosowanie dodatkowo gumek, ale to tylko w przypadku nie wchłonięcia się tabletki lub jej pominięcia ( pisze o tym ulotka) ale nie gdy któraś łyka tabletki regularnie i prawie co do minuty, bo jeśli ktoś nie ma zaufania do tabletek to moim zdanie bezsens jest ich brania bo po co niepotrzebnie truć organizm...

a co do twojego problemu to przykro mi bardzo ale nie wiem co ci odpowiedzieć, bo dla mnie widoczne żyły to norma bo ja mam już od dziecka je płytko położone...

i zaznaczam jeszcze raz że moim wcześniejszym postem wyraziłam swoje zdanie na temat tego co zaobserwowałam ostatnie czasy na forum i nie chciałam nikogo urazić/obrazić .... ale już jakaś dziewczyna sama przyznała że jest za leniwa żeby przeczytać cały wątek i wygodniej jest pisać po raz setny to samo pytanie...

Edytowane przez FaberCastell
Czas edycji: 2009-05-31 o 09:01
FaberCastell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 09:24   #2337
Evellinne
Przyczajenie

Używając gumek znacznie powiększam komfort współżycia , bo się mniej boję
poza tym chłopak za wcześnie dochodzi, więc używamy prezerwatyw opóźniających wytrysk, także działanie podwójne
No ja nie miałam widocznych żył, więc dla mnie to nie jest normalne i miałam prawo się zaniepokoić
Stary 2009-05-31, 10:30   #2338
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Używając gumek znacznie powiększam komfort współżycia , bo się mniej boję
poza tym chłopak za wcześnie dochodzi, więc używamy prezerwatyw opóźniających wytrysk, także działanie podwójne
No ja nie miałam widocznych żył, więc dla mnie to nie jest normalne i miałam prawo się zaniepokoić

wiesz co... używając pigułek zwiększa komfort współżycia bo jak ci gumka pęknie to masz pigułki

tylko, że pigulki np. nie pękają więc nie ma sensu ich uzupełnić czymś co jest od nich mniej skuteczne ( to tak jakby założyć chuste na kask... bo się boisz, że kask Cię mało ochroni to sobie jeszcze chustkę materiałową dla bezpieczeństwa zakładasz )

poza tym - jak będziesz miała zajsć w ciąże to i tak zajdziesz natury nie oszukasz - może użyj jeszcze jakiegoś kremu bo zawsze możesz mieć wymity i jednocześnie może pęknąć gumka.. I co wtedy ?! Taki komfort co nie ? Skoro te pigułi niepewne to nie wiem czemu zakładasz, że prezerwatywy pewniejsze

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 10:39   #2339
Evellinne
Przyczajenie

To jest mój wybór i myśle że powinno się krytykować osoby które w ogóle sie nie zabezpieczają, poza tym pisałam że prezerwatywy pozwalają mi się kochać dłużej z chłopakiem..
Stary 2009-05-31, 10:55   #2340
gizus88
Przyczajenie

Dziewczyny, no każdy robi co uważa, my z chłopakiem nie lubimy gumek dlatego też, zdecydowałam się na tabletki i mam teraz ten komfort, jednak skoro koleżanka tak jak pisze, że gumki opóźniają wytrysk jej chłopaka to niech też ich używają, tylko są też różne inne środki, żele i maści, które też opóźniają wytrysk, musiałabyś się zapytać w aptece, bo szkoda się truć, skoro i tak używacie gumek, chyba, że tabletki bierzesz nie tylko ze względu na antykoncepcje
gizus88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości