|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część VI
Michell72
Juz Ci sprawdziłam ceny a wiec tak..Lancome 50 ml z pompką-88zl+14 wysylka..Estee Lauder 15 ml-42 zl+7zl wysylka..Chanel 349zł wysyłka free...Nutri-Re EL miałam za 800zl od molly to psia mac z nabozną czcią wcierałam w papę ..cena ..ja bym chciala Lancoma Aqua fusion ale w sloiczku typowo do suchej cery ...tez z pompka chyba to emulsja do roznych rodzajow cery ... tego Chanela to musze probke najpierw przetestowac bo w ciemno to za drogi .... ......................... ......................... ......................... ......................... ... zobacz com znalazla w jednym ze sklepow internetowych ![]() ESTEE LAUDER - Cyber White Ex Extra Brightening UV Protector SPF 50 PA++ - Extra Rozjaśniający krem ochronny z filtrem SPF50 na dzień (50ml) oczywiscie jest cala seria ....tylko mam jedno ale co do EL - nie lubie zapachu tych kremidel .....bynajmniej znam dwa - Time zone i Reveletion , oba smierduchy jak dla mnie ,takze ja EL w ciemno tez nie kupie ............................. ......................... ...................... ten EL hydra complete jest za 199zl w sklepie internetowym Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2009-05-29 o 20:13 |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty na te zapachy wrazliwa jak ja![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Popatrz na to:BIOTHERM AQUASOURCE do skóry suchej 15ml i gratis..a gratisem jest kosmetyczka firmowa i płyn oczyszczający Biotherm do twarzy o poj. 30 ml-cena za 15 ml z przesyłką 50 zł ![]() |
|
|
|
|
#2853 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za odp!jak zwykle trochę późno odpisuje....dwutygodniowe szkolenie i nawet nie miałam czasu się podrapać...mam dość!jak tak dalej pójdzie to ni estarczy mi czasu by zastosować ten |Cosmelan ![]() Trochę mnie przeraża to złuszczanie naskórka...a Ty już dwa miesiące się męczysz może lepiej jak poczekam do zimy bo w sumie nie bedę mogła się opalać, a planuję wakacje. Ach ten Cosmelan...Życzę Ci dużo wytrwałości i żeby w końcu skóra przestała schodzić!!! |
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiety
Miłego dzionka..
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mnie tyle wiadomości ominęło
no ale w końcu na kosmetyki trza zarobić![]() Miszelko a fajny ten tusz?ja lecę na resztkach ale jeszcze trochę wytrzymam ![]() Dziewczyny jaki krem na noc mi polecicie przy głębokich zmarchach? Teraz Eucerin z kw.hial.właśnie skończyłam.Myślicie że Ziaja HLC z kw.hial.z BU mogłoby być? Miszelko jakby co to ja pigma bardzo chętnieeee jeśli oczywiście mogłabym prosić
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ziaja na Biochemii? ..ten tusz powiem ci szczerze,ze dostalam wczoraj i dzis rano pacnelam w pospiechu wiec opinii nie wydam bo robilam makeup o 6 rano wiec na wpol spiąca jutro starannie pomaluje i Ci powiem oki? |
|
|
|
|
#2857 |
|
Przyczajenie
|
witam dziewczyny
jestem trzeci dzien na cos2 --nie wiem w ogole mi skora nie schodzi,nie jest czerwona , nic sie nie dzieje-az sie zaczynam martwic |
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry zestaw na noc dla naszego wieku?![]() Tusz kcem,reszta nie bardzo mi potrzebna ale jak będzie to trudno ale najpierw maźnij się nim świadomie czyli koło 12
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)dając efekt przy tym bardzo naturalny..Jak to Lancome-nie zawodny!!! jaki masz typ cery???
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ten tusz jest jakiej firmy bom się pogubiła A on nie rozmazuje się?Bo po 12h w pracy czasem mam podkówkę
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Szatanka wystawiam na allegro jak chcesz Tusz Lancoma(czarny),kredke Diora(czarna),Fluid Sisley(do cery mieszanej Transmat 2) bo mi sie tego za duzo nazbierało
a i puder Clarinsa sypki 01..Ceny tusz-32zł,kredka-35żł..fluid-39zł..Puder sypki-60zł...ten zestaw jak nikt nie przebije tez rozbije i wystawie na allegro..bo mialabym 4 kredki hi hi i 4 tusze zgroza panska w biały dzien opis podkładu(fluidu Sisley)Sisley, Transmat Transmat to innowacyjny podkład ekskluzywnej marki Sisley przeznaczony do cery mieszanej i tłustej. Delikatna konsystencja pozwala osiągnąć naturalny, aksamitny mat bez wrażenia sztuczności. Transmat matuje i niweluje drobne niedoskonałości. Jednocześnie chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. W jego składzie znajduje sie ekstrakt z ogórka dzięki czemu posiada też właściwosci nawilżajace i rewitalizujące skórę kolor 2 cendre.. |
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie siedzę na allegro i jeszcze nic nie wystawiłaś
Ja potrzebuję tylko tusz bo po nieudanych próbkach z podkładami wracam na kolanach do Revlonu a kredek mam tyle że i ja mogłabym powystawiać na all![]() Miszelka gdzie lepiej kupić kw.hialuronowy?Na Mazidłach, BU czy allegro? Poczytałam sobie i zauważyłam że dziewczyny ten kwas z olejkami łączą a nie z kremami... Właśnie znalazłam hialu-femin do łykania z kwasem.Kupić?
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2009-05-31 o 12:21 |
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BU tam kup...a jak ten puderek bambusowy?fajny?hydrolant z kocanki mam z BU,ale patrz mogłam Ci wysłać ech..Skwa lan tysz mam..i nic z tego nie używam...Cała ja![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Hialu femin tak Biogal jest fajny tysz tani i wiesiołek na zmiane raz Biogal raz wiesiołek...Podład mój Lancome wymieszałam Ci z bazą i tak Ci wysłałam..zebys zobaczyła różnice jak jest baza na paszczy![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- A którego Revlona używasz?Maluś dała mi kiedys probaska swojego Kolor stay i spasila mi kolorkiem fajny,jeden z fajniejszych ktory nie robi mi maski na buzi...
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że ja jakoś do kremu jestem przyzwyczajona i nie ufam żelom i tym podobnym a czemu nie kupujesz na Mazidłach?To tak z ciekawości![]() o Hialu femin zapytam w aptece u siebie Puderek bambusowy fajny ale mi zachwyt już przelazł.Trochę bieli więc pomieszałam z mineralnym sypkim,ciemnym i już jest lepiej Wyślę Ci zanim kupisz to sprawdź ale mam malutkie pudełeczka zobaczę jakie mi przysłałaś opakowania i przesypięRevlon mam też colorstray.
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2009-05-31 o 12:53 |
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytał am na biochemii i szereg osób zachwycone to fakt..Moja buzia mega wrazliwa.boje sie zapychania olejkami..flavo jak narazie rewelacja bo mnie nie uczula ufff..moze to zasługa ze nakladam najpierw na naczynka,potem serum na koncu krem sama widzisz ja non stopa cos kupuje i metoda prob i bledów dobieram do swojego lica KCW...Wczoraj na noc czoło pigmanormem grubo posmarowałam i teraz czekam na łuszczenie ..
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Pigma teraz smarujesz
mnie Eucerin spasił ale ten na noc jest za ciężki trochę bo mi się wszystko do skóry przyklejało chyba kocham kwas hialuronowy
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Lapi wiesz moze spasiłby Ci krem Lieraca..Mat chromo..mam go i po nałożeniu jak rzadko który wchłania sie w try mig albo treściwszy Hydracid C 20 z SVR...Mnie EL zapachem odpycha..jedynie serum na noc i idealist mogu
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Michell72
Lapi wiesz moze spasiłby Ci krem Lieraca..Mat chromo..mam go i po nałożeniu jak rzadko który wchłania sie w try mig albo treściwszy Hydracid C 20 z SVR...Mnie EL zapachem odpycha..jedynie serum na noc i idealist mogu![]() ......................... ......................... ......................... .... hejka , cosmelanki ![]() Michell, wczoraj z braku laku kupilam serum nawilzajace Aqualia Thermal z Vichy bo juz nie mialam czym sie nawilzac , znam to serum , uzywalam w zeszlym roku , niezle jest ....ja w malym miescie mieszkam, zadnej Sephory nie uraczysz , takze tylko kremy apteczne mi na miejscu zostaja do kupienia , drogeryjnych nie kupuje , moja buziaka wymagajaca a po cosmelanie to wyjatkowo wrazliwa ...ale jutro na Poznan lece to wezme probke Lancoma Aqua F.i zobaczym czy spasi , no i czekam az wejdzie u nas Biotherm Rides Repair Chroma Lift - dostalam w Paris probki i kremik jest best! takze kupuje na bank jak sie pojawi ![]() pozdrowka |
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 |
|
Rozeznanie
|
LAPI mam cerę mieszaną, zwłaszcza T sie mega świeci a LRP wchłania mi się od razu. Może dlatego że nie używam kremu LRP tylko mleczka.
Częściowo mi teraz inaczej hormony pracują i w ciąży może cera się wysuszać więc może dlatego u mnie tak dobrze się wchłania. |
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mam próbkę Hydracid C 20 z SVR ale narazie testuję z SVR Densitium dla Pań po 45r.ż.
![]() i tysz ma kwas hial![]() Miszelka ile kropel flavo c dajesz na twarzyczke?
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na to krem flavo c..i Michellka gotowa do spania pizzę z ostrym sosem wciągnełam..bo mi sie na pikantnie cosik kciało .....Tu sz sie nie rozmazuje..kredka tez..nareszcie bez odbicia na powiekach---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Jak samopoczucie? |
||
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
To ja pięć kropelek flavo daję na dzień i siedem na noc
i ja się dziwię że to m tak szybko schodzi .Na dzień mam Fluid Eucerin 50+ a poniewaz nie znam sie na składach to nie wiem czy nawilża.Miszelko znasz się na składach kosmetyków?A oto odpowiedź z BU(tak szybko? ):Z naszej oferty polecalibyśmy wziąć pod uwagę: - Podwójny żel hialuronowy 2%, który może Pani aplikować łącznie z Serum-olejkiem RENEW lub GRANAT. - Serum z witaminą C w formie płynnej lub olejku. - Krem z kwasem liponowym - Tonik PHA 6% Serum z witaminą C polecamy na dzień (kilka kropli aplikowane na jeszcze wilgotną od hydrolatu skórę). Następnie polecamy zastosować Krem z filtrami, w tym względzie polecamy gotowe produkty, gdyż w warunkach domowych nie ma możliwości wykonania skutecznego kremu z filtrami. Polecamy zwłaszcza gamę produktów Anthelios firmy La Roche-Posay. Tonik PHA 6% polecamy stosować na noc co 2-3 dni. Następnie naprzemiennie żel w połączeniu z wybranym olejkiem lub Krem z kwasem liponowym. Wszystkie polecane zestawy są odpowiednie również do stosowania na okolice oczu. Pozdrawiamy serdecznie Zespół 'Biochemia Urody'
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2009-06-01 o 08:05 |
|
|
|
#2874 |
|
Rozeznanie
|
cześć laseczki
nie nadążam za wami, tyle kremików, nowości ![]() a mnie cos zapchało buuu, Miszelka chyba bioderma, bo to jedyny nowy kosmetyk, no chyba ze filtr avenki dostałam troche od koleżanki![]() oj ciężkie to życie, i na dodatek pada
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Nusia
U mnie tez pochmurno.Siedzę na tej BU i głupieję bo nie wiem co kupić a moze wrócić do aptecznych gotowców i problem z głowy.Bo na BU wcale taniutko nie jest jak się zliczy wszystko co potrzeba...moze jakością się różnią
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski...Nusiątko miała nie zapychać Bioderma
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Miszelka
Na noc potrzebuje krem bo na dzień mam filtr i chyba mi to wystarcza.Znasz się na składach?A kawy od urodzenia syna nie pijam
|
|
#2878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj ja bez kawy no zupełnie nieprzytomna, rób Miszelko moze to nie bioderma, moze avenka i stres zrobiły swoje i niewyspanie ![]() teraz musze smarować buźkę takim śmierdzielem z apteki który strasznie wysusza ![]() no i w takim razie muszę zainwestowac w jakiś kremik nawilżający - help me dziewczynki
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Nuska moze ten vichy co kupiła Lapi?Ty masz cere sucha nie
VICHY AQUALIA THERMAL legere light 50-moze ten ja kupim Szatanka a na noc flavo c krem do kompletu do serum?nie byłoby lepsze..mozesz kwas hial kupic i dołączyc do aplikacji kremu...Ten z la roche Nuska?tysz mam..dałas mi probaska i kupiłam![]() toz to życiodajny płyn mój![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Avene, Ystheal+ Creme (Krem przeciwzmarszczkowy dla skóry suchej)-na noc... Avene, Ystheal+ Emulsion (Emulsja przeciwzmarszczkowa dla skóry normalnej i mieszanej)-na noc Dax Cosmetics, Re-Lipid, Krem na dzień- |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

wysyłka free...Nutri-Re EL miałam za 800zl od molly to psia mac z nabozną czcią wcierałam w papę
..cena ..

Ty na te zapachy wrazliwa jak ja
może lepiej jak poczekam do zimy bo w sumie nie bedę mogła się opalać, a planuję wakacje. Ach ten Cosmelan...

To ten tusz jest jakiej firmy bom się pogubiła

a kredek mam tyle że i ja mogłabym powystawiać na all
Jak samopoczucie?
U mnie tez pochmurno.Siedzę na tej BU i głupieję bo nie wiem co kupić a moze wrócić do aptecznych gotowców i problem z głowy.Bo na BU wcale taniutko nie jest jak się zliczy wszystko co potrzeba...moze jakością się różnią