Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-30, 11:29   #4051
Magdzia94
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

jyyli Pamiętamy witaj

Dzisiaj w poszukiwaniu wcierek po mieście znalazłam wode brzozową i kupiłam Wieczorem wypróbuję.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 12:22   #4052
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Dzisiaj w poszukiwaniu wcierek po mieście znalazłam wode brzozową i kupiłam Wieczorem wypróbuję.
u mnie sa tylko wody pokrzywowe ;/ chyba kupują je raz na rok. Widzialam w wawie, ale coś mnie pokusiło "u siebie znajdę, i tak muszę"

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
W Dbam o Zdrowie. Jak wpiszesz DOZ w google to Ci wyskoczy. Klikasz w apteka i szalejesz
Ja skorzystałam z okazji, bo sobie pomyślałam, że niedługo znowu będzie niedostępny na nie wiadomo ile , to trzeba się pospieszyć, bo mi co niektóre wykupią
Dzięki ^^ Przyda mi się porządna internetowa apteka, z paru już kupywałam to w sumie jedna była okey mam gdzies rachunek zachowany.

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Z odżywkami mam tak samo.. wszystko bym cchiała ale narazie zaopatrzyłam się w maskę glorii a w piątek będę miała emulsję do mycia
polecam zakochałam się ^^ kapkę mało wydajna, albo ja tak dużo kładę. Ale i tak się opłaca. Ślicznie pachnie.

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
następna odzywka, którą zanim znajdę u upoluje to następna stanie do kolejki xd Mamy jedno małe tesco, daj Panie Boże żeby i takie odziały sklepu to objęło ^^

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ach i korzystając z okazji muszę zachwalić śmietanę na włosy, o której wieki temu pisała któraś Wizażanka, że babcia poleciła jej siostrze na zniszczone włosy o ile dobrze pamiętam. Śmietana jest GENIALNA. Nałożyłam parę razy na godzinkę przed myciem i włosy były zdecydowanie bardziej nawilżone i wygładzone.
Cytat:
Nakładam samą śmietanę (taką maksymalnie gęstą, nie wiem, ile ma procent, bo mam nie ze sklepu a od krowy) na włosy i skalp, worek foliowy na głowę, zawijam w ręcznik i siedzę tyle, ile usiedzę(czyli ok. godziny bo trochę spływa po karku), a potem zwyczajnie zmywam.
Hm napewno spróbuje, tylko najgęstniejsza sklepowa to 18%? Do takiej od krowy ni emam dostępu Mieszkam na prowincji, nie wsi

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 12:38   #4053
19agusia91
Zakorzenienie

Hej

Ja bez okularów jestem niebezpieczna . Chciałam wypłukać te drożdże z kawy w zimnej wodzie, ale nie wyszło ;D

Z waxa chyba nie jestem zadowolona.To znaczy, ogólnie jest ok, ale moim zdaniem,strasznie niewydajny. Stosowany samodzielnie, hmm, łyżka na moje włosy z pewnością nie starczy.w maseczkach z żółtkiem olejem rycynowym i naftą spisuje się ok, bo mało go wtedy łyżka starcza. Nie kupię więcej wolę w tym celu stosować tańszą i wydajniejszą Glorię. Stwierdzam że nie chce trzech lorysów. Kupię jednego Lorysa, a za resztę pieniędzy Glorię, którą wprost uwielbiam.

Byłam wczoraj w warzywniaku, szukałam czarnej rzepy, moze gdzieś jest jeszcze. Jakie było moje zdziwienie kiedy się okazało, ze Pani warzywniarka stosowała sok z rzepy Kupiłąm sobie za to wczoraj naftę bo rzepy oczywiście nie było :p
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 14:48   #4054
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość

Hm napewno spróbuje, tylko najgęstniejsza sklepowa to 18%? Do takiej od krowy ni emam dostępu Mieszkam na prowincji, nie wsi
Jest chyba jakaś 30 czy 32% ale nie jestem pewna i proszę mi nie ufać, bo śmietanę w sklepie kupowałam raz czy dwa w życiu

Przeczytałam parę poprzednich stron i kusicie niesamowicie tymi maskami Bingo Jeśli się pojawią w olsztyńskim Tesco to na pewno kupię Na Glorię za to poluję już od dawien dawna, a niestety, nigdzie w tej wiosze zabitej dechami nie ma

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 15:50   #4055
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mnie to chyba nie przejdzie w ogóle, bo z roku na rok czerni przybywa
sory za głupie pytanie ale ile masz lat? bo mi przeszło dopiero w okolicach 19-20
Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
też myślałam tak jak Ty

osobiście teraz często ubieram się właśnie na kolorowo w takie 'żywe barwy' jak napisałaś
no to żeśmy sie dobrały jednakcoś w tym jest - najpierw sie człowiek wyróżniał bo cały na czarno, teraz też się wyróżnia bo wygląda jak światła na przejściu
Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Z waxa chyba nie jestem zadowolona.To znaczy, ogólnie jest ok, ale moim zdaniem,strasznie niewydajny. Stosowany samodzielnie, hmm, łyżka na moje włosy z pewnością nie starczy.w maseczkach z żółtkiem olejem rycynowym i naftą spisuje się ok, bo mało go wtedy łyżka starcza. Nie kupię więcej wolę w tym celu stosować tańszą i wydajniejszą Glorię. Stwierdzam że nie chce trzech lorysów. Kupię jednego Lorysa, a za resztę pieniędzy Glorię, którą wprost uwielbiam.

Byłam wczoraj w warzywniaku, szukałam czarnej rzepy, moze gdzieś jest jeszcze. Jakie było moje zdziwienie kiedy się okazało, ze Pani warzywniarka stosowała sok z rzepy Kupiłąm sobie za to wczoraj naftę bo rzepy oczywiście nie było :p
A jakiego miałaś Waxa? ja jak miałam zagranicznego to bardzo niewydajny był ale ten polski (l'biotica) jakoś lepiej sie wpisywał - starczył na miesiąc przy czym używałam go razem z siostrą, a Gloria u mnie w rankingu też jest na 1 miejscu
A nafta fajnie działa na włosy szkoda ze ja jej nigdy nie mogłam tak do końca domyć (nawet przez 4-5 myć) i zawsze miałam następnego dnia oklapnięte "kolonie"
Stary 2009-05-30, 16:22   #4056
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
A jakiego miałaś Waxa? ja jak miałam zagranicznego to bardzo niewydajny był ale ten polski (l'biotica) jakoś lepiej sie wpisywał - starczył na miesiąc przy czym używałam go razem z siostrą, a Gloria u mnie w rankingu też jest na 1 miejscu
Mam polskiego do włosów słabych
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-05-30, 16:29   #4057
Magdzia94
Zakorzenienie

Hmm ja waxa miałam przez 3miesiące i to razem z mamą. . ..

Stary 2009-05-30, 16:55   #4058
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
sory za głupie pytanie ale ile masz lat? bo mi przeszło dopiero w okolicach 19-20
Pełnych 18 nie mam (;
Stary 2009-05-30, 17:00   #4059
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Hmm ja waxa miałam przez 3miesiące i to razem z mamą. . ..
Jesteś moim idolem
agusia, do złabych i zniszczonych? czy jakiś inny? ja miałam Waxa Latte i uważam ze jest świetny
PS. Właśnie robię zamówienie na Mazidłach , prawda ze mi sie należy?

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Pełnych 18 nie mam (;
to jeszcze masz czas nie no wiadomo ze nie wszytskim przechodzi, z tym ze przechodzenie ma związek ze zmianą ubioru a niekoniecznie ze zmianą typu ulubionej muzyki i poglądów
Stary 2009-05-30, 17:14   #4060
*piękna
Zakorzenienie

chyba wyślę dziś TŻ-ta po tą maskę bingo w jego mieście jest a jutro u mnie bedzie to mi przywiezie hihi
A jutro pierwsze mycie emulsją glorii

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 19:30   #4061
Chatul
ma zielone pojęcie

Byłam dzisiaj na Targach Medycyny Naturalnej i kupiłam dużo kosmetyków Szampon+ odżywka na bazie henny firmy richenna, szampon łopaniowy na bazie serwatki mlecznej, szampon propolisowy i dwie saszetki Waksa

Cytat:
To jeszcze masz czas nie no wiadomo ze nie wszytskim przechodzi, z tym ze przechodzenie ma związek ze zmianą ubioru a niekoniecznie ze zmianą typu ulubionej muzyki i poglądów
Muzyki i poglądów to nie zmienię (; Tj. poglądy zmieniam jak mnie ktoś logicznymi argumentami do innych przekona. A tak to nie. Co do stroju to nie będe mówiła, że nigdy mi nie przejdzie, bo nigdy nie mów nigdy, ale nie podejrzewam ażeby przejść mi to miało.
Stary 2009-05-30, 19:56   #4062
Magdzia94
Zakorzenienie

Łoo ale mi grzeje skalp po tej wodzie brzozowej Takie przyjemne uczucie. Dzisiaj nałozyłam Kallosa, no troszke go już ubyło, ale myśle ze straczy mi masek co najmniej do wakacji. Mam też spoko używa ale ona nie jest zadowolona z niego. Swoją drogą czy ona jest zadowolona w ogóle z jakiejs maski?!

Stary 2009-05-30, 22:55   #4063
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:

Muzyki i poglądów to nie zmienię (; Tj. poglądy zmieniam jak mnie ktoś logicznymi argumentami do innych przekona. A tak to nie. Co do stroju to nie będe mówiła, że nigdy mi nie przejdzie, bo nigdy nie mów nigdy, ale nie podejrzewam ażeby przejść mi to miało.
Ja nie zmieniłam muzyki ani poglądów, za to ubiór bardzo, bo polubiłam szpilki i dekolty Tylko na koncerty oczywiście zakładam glany, rzadziej trampki. I jak się czuję średnio, to zakładam wygodne i mięciusie rzeczy czyli rozczłapane glany które są wygodne jak kapcie i znoszoną arafatkę

Wiecie co, tak myślę, czy by nie zamówić dwóch masek Bingo przez neta... Tak mnie kuszą niemiłosiernie. Co prawda kryzys mnie osobiście dotknął i jestem w dołu finansowym, ale jakbym kupiła w sumie litr odżywek za 32 zł z przesyłką, to i tak by się opłacało. Będę kombinować Tylko boję się, że okażą się za mało treściwe i nie uda im się wpłynąć na moją szczecinę... Ale jak wydam to co muszę wydać i mi zostanie kasy to nie wytrzymam i zamówię, chyba że z Bożą pomocą pojawią się zaraz w Tesco

Stary 2009-05-30, 23:01   #4064
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie zmieniłam muzyki ani poglądów, za to ubiór bardzo, bo polubiłam szpilki i dekolty Tylko na koncerty oczywiście zakładam glany, rzadziej trampki. I jak się czuję średnio, to zakładam wygodne i mięciusie rzeczy czyli rozczłapane glany które są wygodne jak kapcie i znoszoną arafatkę

Wiecie co, tak myślę, czy by nie zamówić dwóch masek Bingo przez neta... Tak mnie kuszą niemiłosiernie. Co prawda kryzys mnie osobiście dotknął i jestem w dołu finansowym, ale jakbym kupiła w sumie litr odżywek za 32 zł z przesyłką, to i tak by się opłacało. Będę kombinować Tylko boję się, że okażą się za mało treściwe i nie uda im się wpłynąć na moją szczecinę... Ale jak wydam to co muszę wydać i mi zostanie kasy to nie wytrzymam i zamówię, chyba że z Bożą pomocą pojawią się zaraz w Tesco
no ja też mam troche z tymi dekoltami ale tak poza uczelnią, bo jak b na niej mnie tak zobaczyli Ci wszyscy podstarzali profesorkowie to chyba by na zawał zeszli a szpilki też lubie ale na imprezy

Weź mi nic nie mów o zamawianiu dziś jestem po szaleństwach na mazidłach i mój portfel troszku schudł
a co do tych masek to jestem ciekawa jakie maja skłądy i czy czają sie w nich jakieś silikony
Stary 2009-05-30, 23:42   #4065
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:
no to żeśmy sie dobrały jednakcoś w tym jest - najpierw sie człowiek wyróżniał bo cały na czarno, teraz też się wyróżnia bo wygląda jak światła na przejściu
o właśnie ale ja lubię się tak ubierać

[quote=viki1988;12534414]

Cytat:

ostatnio jest to moje ulubione powiedzenie

Cytat:
ostatnio kupiłam sobie buty na koturnie, czarne , bardzo wygodne i fajnie się w nich czuję
a moje glany hm są w opłakanym stanie

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 23:52   #4066
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
no ja też mam troche z tymi dekoltami ale tak poza uczelnią, bo jak b na niej mnie tak zobaczyli Ci wszyscy podstarzali profesorkowie to chyba by na zawał zeszli a szpilki też lubie ale na imprezy

Weź mi nic nie mów o zamawianiu dziś jestem po szaleństwach na mazidłach i mój portfel troszku schudł
a co do tych masek to jestem ciekawa jakie maja skłądy i czy czają sie w nich jakieś silikony
Ja mam szczególne powodzenie u takich podstarzałych panów, to jest obrzydliwe

Jakby w tych maskach były silikony to ja bym się ucieszyła Ale właśnie, na tym przykładzie widać, jak pod względem kosmetyków ciężko dogodzić każdemu.

[quote=Jagoda90;12540319]o właśnie ale ja lubię się tak ubierać

Cytat:

ostatnio jest to moje ulubione powiedzenie

ostatnio kupiłam sobie buty na koturnie, czarne , bardzo wygodne i fajnie się w nich czuję
a moje glany hm są w opłakanym stanie
Takie rozpadające się glany są najwygodniejsze Moja znajoma już nawet z glanów ma "sandały"...

Stary 2009-05-30, 23:56   #4067
nikki999
Zakorzenienie

obcięłam włoski dzisiaj, niedużo końcówki i troszkę cieniowania, odżyły, lśnią i mają się o wiele lepiej kupiłam dzisiaj taki balsam zabezpieczający do modelowania na ciepło- KALLOS z proteinami i olejkiem jojoba, znacie ?

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 10:28   #4068
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dzisiaj na Targach Medycyny Naturalnej i kupiłam dużo kosmetyków Szampon+ odżywka na bazie henny firmy richenna, szampon łopaniowy na bazie serwatki mlecznej, szampon propolisowy i dwie saszetki Waksa .
Ale smakowicie brzmią te Twoje nabytki . Zazdroszczę zakupów

Cytat:
Ja uwielbiam dekolty, może nie takie hiper wielkie, ale dekolt mam ładny i lubię go eksponować. Za to szpilki to dla mnie ZŁO. Nie umiem w nich chodzić i każda próba kończy się tragicznie. Obcasy takie niezbyt wysokie to jeszcze, ale szpilki nie. Zresztą wysoka dość jestem, więc wolę nie dodawać sobie wzrostu.

Cytat:
. A co zamówiłaś? Bo ostatnio dużo nowości się pojawiło na mazidłach i znowu mnie kusi, żeby złożyć zamówienie
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 10:46   #4069
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Ale smakowicie brzmią te Twoje nabytki . Zazdroszczę zakupów
Za kilka miesięcy i u Ciebie będą te Targi, wtedy Ty kupisz masę fajnych rzeczy Bo tam nie sposób nie kupić wielu kosmetyków jak się jest kosmetykomaniaczką :P
Stary 2009-05-31, 11:01   #4070
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam dekolty, może nie takie hiper wielkie, ale dekolt mam ładny i lubię go eksponować. Za to szpilki to dla mnie ZŁO. Nie umiem w nich chodzić i każda próba kończy się tragicznie. Obcasy takie niezbyt wysokie to jeszcze, ale szpilki nie. Zresztą wysoka dość jestem, więc wolę nie dodawać sobie wzrostu.
No ja mam marne 1,65 m wiec mogę sobie poszleć w temacie szpilek ostatnio sobie kupiłam takie boooskie z obcasem 10 cm , ale na codzień to obecnie nosze albo baleriny albo takie 5 cm obcasu
Cytat:
. A co zamówiłaś? Bo ostatnio dużo nowości się pojawiło na mazidłach i znowu mnie kusi, żeby złożyć zamówienie
no toszkę sobie rzeczy kupiłam z tym ze do włosów niewiele, wiecej do twarzy (walka z piegami) i do pleców (o ile buźke mam gładką to z plecorami gorsza sprawa)... no dobra wytłumaczyłam sie to wymieniam: keratynę, macerat brzozowy, olej jeżynowy, kwas migdałowy, wit.B3, hydrolat migdałowy i neroli, dypalmitynian kojowy, NMF i jakieś tam buteleczki itp.
a ty na co masz chrapkę?
Cytat:
Ja mam szczególne powodzenie u takich podstarzałych panów, to jest obrzydliwe

Jakby w tych maskach były silikony to ja bym się ucieszyła Ale właśnie, na tym przykładzie widać, jak pod względem kosmetyków ciężko dogodzić każdemu.
No starsi panowie są ble.... chociaż ja na wydziale mam paru niepodstarzałych i całkiem fajnych ale niestety w tym roku nie miałam z nimi zajęć
a ze silikonów toleruję tylko amodi - i dimethiconae, no poza serami na końcówki

PS. ale mam dziś tłuste włosy nie myłam i od dwóch dni (robie przetrzymywanie) i generalnie jest masakra, co mnie martwi bo jakiś czas tamu myłam co 2 dni i było ok:/
Stary 2009-05-31, 12:13   #4071
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
(walka z piegami)
A jest jakiś sposób na spiegowacenie cery? Bo ja to bym na kilka piegów nie narzekała :P

Cytat:
PS. ale mam dziś tłuste włosy nie myłam i od dwóch dni (robie przetrzymywanie) i generalnie jest masakra, co mnie martwi bo jakiś czas tamu myłam co 2 dni i było ok:/
Ja dzisiaj mam 5 dzień przetrzymywania, ale wczoraj wieczorem już odżywkę nałożyłam na głowę. I dzisiaj też siedzę w czepku na łepku [ ale rym ]
Stary 2009-05-31, 12:16   #4072
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Za kilka miesięcy i u Ciebie będą te Targi, wtedy Ty kupisz masę fajnych rzeczy Bo tam nie sposób nie kupić wielu kosmetyków jak się jest kosmetykomaniaczką :P
Aż się boję ile kasy tam zostawię

Cytat:
No ja mam marne 1,65 m wiec mogę sobie poszleć w temacie szpilek ostatnio sobie kupiłam takie boooskie z obcasem 10 cm , ale na codzień to obecnie nosze albo baleriny albo takie 5 cm obcasu
10 cm . Podziwiam, że jeszcze jeszcze żyjesz

Cytat:
no toszkę sobie rzeczy kupiłam z tym ze do włosów niewiele, wiecej do twarzy (walka z piegami) i do pleców (o ile buźke mam gładką to z plecorami gorsza sprawa)... no dobra wytłumaczyłam sie to wymieniam: keratynę, macerat brzozowy, olej jeżynowy, kwas migdałowy, wit.B3, hydrolat migdałowy i neroli, dypalmitynian kojowy, NMF i jakieś tam buteleczki itp.
a ty na co masz chrapkę?
Fajne zakupy , chociaż ja się boję kwasów i chyba bym się na migdała nie zdecydowała.
A ja mam chrapkę przede wszystkim na oleje: z truskawki , masło Tucuma, i jeżynę (ale na razie tylko próbkę, bo za dużo o niej nie słyszałam opinii. Więc jak wypróbujesz to mogłabyś skrobnąć opinię albo na jakimś wątku albo mi na PV? ). No i hydrolaty muszę zamówić w jakiejś hurtowej ilości, bo szybko się zużywają coś.

Cytat:
Może mają po prostu gorszy dzień albo przesadziłaś z odżywką?
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 12:34   #4073
pani-jesień
Zakorzenienie

Chatul, ja myślałam, że Ty masz 15-16 lat Więc chyba znów popełniłam błąd w ocenie

Ja nie noszę ani dekoltów, ani szpilek. Dla mnie chodzenie nawet na ok. 4-centymetrowych obcasach to katorga Płaskie buty rządzą
Stary 2009-05-31, 13:06   #4074
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:
A jest jakiś sposób na spiegowacenie cery? Bo ja to bym na kilka piegów nie narzekała :P

ja też ale raczej nie ma na to sposobu

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 13:24   #4075
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
10 cm . Podziwiam, że jeszcze jeszcze żyjesz .
trzeba być twardym a nie miętkim

Cytat:
Fajne zakupy , chociaż ja się boję kwasów i chyba bym się na migdała nie zdecydowała.
A ja mam chrapkę przede wszystkim na oleje: z truskawki , masło Tucuma, i jeżynę (ale na razie tylko próbkę, bo za dużo o niej nie słyszałam opinii. Więc jak wypróbujesz to mogłabyś skrobnąć opinię albo na jakimś wątku albo mi na PV? ). No i hydrolaty muszę zamówić w jakiejś hurtowej ilości, bo szybko się zużywają coś.
e tam migdał ponoć chyba najdelikatniejszy jest i jako jedyny NIE JEST fotouczulający, no i dodatkowo też ma działanie depigmentacyjne olej z truskawek jest też na mojej liście kolejnych zakupów z mazideł a co do jeżyny to jasne ze napiszę, ale też narazie wzięłam mało - 10 ml bo raz ze drogi a dwa że właśnie mało opinii na jego temat... licze chociaż na to ze będzie miał obłędny zapach i oczywiście zdam Ci relacje na PW czy coś a tak wogle to zapomniałam napisać ze jeszcze egstrakt ze skórki winogrna wzięłam, wiec teraz jak moje włosych nie ruszą z kopyta to się chyba wkurze a jeszcze mam pytanie, dodawałaś może keratynę do wcierek? bo tak na chłopski rozum to mogłoby to nieźle działać...

Cytat:
Może mają po prostu gorszy dzień albo przesadziłaś z odżywką?
tzn. normalnie myję codziennie, jak miałam dłuzsze wlosy to myłam co drugi i było ok, ale widze ze włosy mi sie za bardzo przyzwycziły bo teraz naprawdę mam masakre na głowie a tak być nie powinno
a swoja drogą co do odżywki, to mam teraz Petrole z chlorofilem, bo jak zobaczyłam recenzę Twoją, Chatul i aniki to nie mogłam sobie odpuścić
Cytat:
Cytat:
najpierw trzeba mieć predyspozycje genetyczne (czyli już tam jakieś piegi mieć) a potem wystarczy opalanie bez filtra (uskuteczniałam takie jakieś 5 lat temu) lub z bardzo niskim i branie tabletek antykoncepcyjnych - ja po takiej miesznace, jak zawsze miałam tylko na nosie , to w tym roku wysypało mi na czole, trochę na policzkach i wokół ust

Cytat:
Ja dzisiaj mam 5 dzień przetrzymywania, ale wczoraj wieczorem już odżywkę nałożyłam na głowę. I dzisiaj też siedzę w czepku na łepku [ ale rym ]
hardcore ja bym chyba tyle nie wytrzymała... no i dziś wieczorem musze umyć bo rano uczelnia i trzeba sie jakoś ludziom pokazać ale myśle ze potem je znów przetrzymam bo na to co mam na głowie to jakaś masakra
a odżywke na suche włosy kładłaś?

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2009-05-31 o 13:27
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 13:25   #4076
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Jest - kredka do malowania piegów

Ja też lubię piegi, ale nie w nadmiarze. Sama posiadam troszkę piegów, podobają mi się, ale więcej raczej bym nie chciała.

viki, ja zamierzam na dniach ukręcić sobie tonik migdałowy 7-8%. Miałam już 5%, ale był za słaby. Za to peeling migdałowy okazał się za mocny, wyglądałam po nim jak jaszczurka w fazie wylinki i nie zamierzam go powtarzać.
Kwas azelainowy też nie jest fotouczulający, nie tylko migdałowy. Ja stosuję właśnie te 2 kwasy

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2009-05-31 o 13:28
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 13:37   #4077
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Jest - kredka do malowania piegów

Ja też lubię piegi, ale nie w nadmiarze. Sama posiadam troszkę piegów, podobają mi się, ale więcej raczej bym nie chciała.

viki, ja zamierzam na dniach ukręcić sobie tonik migdałowy 7-8%. Miałam już 5%, ale był za słaby. Za to peeling migdałowy okazał się za mocny, wyglądałam po nim jak jaszczurka w fazie wylinki i nie zamierzam go powtarzać.
Kwas azelainowy też nie jest fotouczulający, nie tylko migdałowy. Ja stosuję właśnie te 2 kwasy
no ja właśnie ja też generalnie nie mam nic do piegów ale uważam ze obecnie zczynam mieć ich już za dużo...
no to obie będziemy się kwasić jak mi rzyjdzie zamówienie to odrazu robie sobie 5% migdała na hydrolacie i jeszcze zamierzam do tego dodać NMF i wit.B3, ja peelingu na twarz póki co nie zamierzam robić,no bo jednak lato a ja nad morzem mieszkam, za to zrobię na plecory już sie nie mogę doczekać
a gdzie ten kwas azelainowy można dostać? nie widziałam go nigdzie... albo nie zwróciłam uwagi...
Stary 2009-05-31, 13:41   #4078
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Płaskie buty rządzą
Też nosze płaskie

Cytat:
5 dni! Zazdroszczę! Może w wakacje je jakoś odtłuszczę te moje pióra niewdzięczne. Gdybym miała dostęp do taniego soku z aloesu :/

Właśnie mi się przypomniało, ze mam w domu aloes, takie coś małe w doniczce Jak to podlewać ?

A piegi też bardzo mi się podobają
Hula Hop
440/5000 minut

Edytowane przez 19agusia91
Czas edycji: 2009-05-31 o 13:44
Stary 2009-05-31, 13:50   #4079
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
no to obie będziemy się kwasić jak mi rzyjdzie zamówienie to odrazu robie sobie 5% migdała na hydrolacie i jeszcze zamierzam do tego dodać NMF i wit.B3, ja peelingu na twarz póki co nie zamierzam robić,no bo jednak lato a ja nad morzem mieszkam, za to zrobię na plecory już sie nie mogę doczekać
a gdzie ten kwas azelainowy można dostać? nie widziałam go nigdzie... albo nie zwróciłam uwagi...
Ja sobie robię tonik migdałowy na wodzie destylowanej i bez żadnych dodatków - tylko woda i kwas
Kwas azelainowy to subst. czynna AcneDermu/Skinorenu. Ja stosuję AcneDerm, bo jest tańszy Ale czaję się już na Skinoren żel, ponoć jest najmocniejszy mimo słabszego stężenia.

Kurcza, tak sobie myslę, lato idzie, przydałby się jakiś filtr na mordkę, szczególnie przy kwasach. Niby nie są fotouczulające, ale zawsze to jednak kwasy. Jak ja nie cierpię filtrów
Stary 2009-05-31, 13:57   #4080
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
a swoja drogą co do odżywki, to mam teraz Petrole z chlorofilem, bo jak zobaczyłam recenzę Twoją, Chatul i aniki to nie mogłam sobie odpuścić
Haha, Petrole jest rzeczywiście godna polecenia. Teraz mam Napherę i jest dużo gorsza - cały czas mam szorstkie i matowe włosy. Jak wypróbuję gładkiego Garniera, wrócę do Petrole.

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Też nosze płaskie
Ja też biegam teraz w balerinkach. W przyszłości będę musiała chodzić na obcasach, bo pewnie ledwo do 160 cm dorosnę .
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości