Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-31, 13:58   #4081
aeronauta
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
trzeba być twardym a nie miętkim
Trzeba najpierw nie być sierotą z zaburzeniami równowagi

Cytat:
e tam migdał ponoć chyba najdelikatniejszy jest i jako jedyny NIE JEST fotouczulający, no i dodatkowo też ma działanie depigmentacyjne
Serio migdał taki łagodny jest? Jakoś zawsze mi sie wydawało, że to ciężki kaliber kwasu . Podczytuję ostatnio na Biochemii wątki o kwasach, ale nadal się ich boję. Na jesieni może też wypróbuję migdała (bo wolę jednak dmuchać na zimne, a filtrów tak na co dzień nie lubię )

Cytat:
olej z truskawek jest też na mojej liście kolejnych zakupów z mazideł a co do jeżyny to jasne ze napiszę, ale też narazie wzięłam mało - 10 ml bo raz ze drogi a dwa że właśnie mało opinii na jego temat... licze chociaż na to ze będzie miał obłędny zapach i oczywiście zdam Ci relacje na PW czy coś
Dzięki . A co do zapachów olei to ja się już nauczyłam, żeby nie spodziewać się po nich jakiś cudów, bo zapachy mocno rozczarowują. Dobrze jest jak nie śmierdzą za bardzo

Cytat:
a tak wogle to zapomniałam napisać ze jeszcze egstrakt ze skórki winogrna wzięłam, wiec teraz jak moje włosych nie ruszą z kopyta to się chyba wkurze a jeszcze mam pytanie, dodawałaś może keratynę do wcierek? bo tak na chłopski rozum to mogłoby to nieźle działać...
Winogrona przynajmniej po ludzku rozpuszczają się w alkoholu, nie to co skórka jabłka (choć moje ostatnie odkrycie to to, że skórka jabłka rozpuszcza się całkiem przyzwoicie w wodzie/hydrolacie i robię sobie takie mieszanki: woda brzozowa+hydrolat i się już nie męczę).
A keratyny do wcierek nie stosowałam . Już i tak ekstrakty mi mocno usztywniają i trochę kleją włosy u nasady. Ale jak zastosujesz to podziel się spostrzeżeniami

Cytat:
tzn. normalnie myję codziennie, jak miałam dłuzsze wlosy to myłam co drugi i było ok, ale widze ze włosy mi sie za bardzo przyzwycziły bo teraz naprawdę mam masakre na głowie a tak być nie powinno
a swoja drogą co do odżywki, to mam teraz Petrole z chlorofilem, bo jak zobaczyłam recenzę Twoją, Chatul i aniki to nie mogłam sobie odpuścić
O kurcze. To mam nadzieję, że Ci podpasuje tak jak nam
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:00   #4082
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Jest - kredka do malowania piegów
hm naturalne lepsze

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:25   #4083
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Takie rozpadające się glany są najwygodniejsze Moja znajoma już nawet z glanów ma "sandały"...
ja tam glany cenie w zimę, nie przemakają, nie ślizgam się w nich - idealne, ale gdy temperatura robi się wyzsza a ktoś dalej popyla w glanach to śmiać mi sie chce - wiem jak jest cieplo w glanach nieocieplanych przecie ;o
U mnie maksymalny obsach to 2-3 cm, chce spróbować platformy może sie nie zabije. A dekoldy lubie - wg zasady jak cos małe trzeba to pokazywać xD wydaje mi sie ze przy eksponowaniu ich xD sa wieksze, takie moje złudzenie

Piegi nie wszystkim pasują, ale są okey

Chatul jest chyba w moim wieku takim razie ['91]

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:29   #4084
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
A dekoldy lubie - wg zasady jak cos małe trzeba to pokazywać xD wydaje mi sie ze przy eksponowaniu ich xD sa wieksze, takie moje złudzenie

Dobre
Stary 2009-05-31, 14:38   #4085
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, ja myślałam, że Ty masz 15-16 lat Więc chyba znów popełniłam błąd w ocenie

Haha xD A z jakiegoś konkretnego powodu uznałaś, że 15-16 lat mam, czy tak na wyczucie to brałaś? :P

Cytat:
Chatul jest chyba w moim wieku takim razie ['91]
Na to wyszło :P
Stary 2009-05-31, 14:41   #4086
19agusia91
Zakorzenienie

Ja lubię dekolty, nie mam chyba żadnej bluzki pod szyje, jedynie chyba golf jeden . w ogóle, ja mam dziwny biust. Niby nie jest duży, ale jak przychodzi co do czego to się nie mogę dopiąć w sukienkach, czy bluzkach koszulowych właśnie w biuście. A jak rozmiar większa to wisi na brzuchu.

Ja też z 1991r.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:54   #4087
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Haha xD A z jakiegoś konkretnego powodu uznałaś, że 15-16 lat mam, czy tak na wyczucie to brałaś? :P
Na wyczucie. Ale coś mi przestało grać z tym Twoim wiekiem, kiedy napisałaś, że od 3 lat preferujesz czarno-zielony styl, jakoś mi to nie pasowało do 12-latki
Stary 2009-05-31, 14:54   #4088
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie robię tonik migdałowy na wodzie destylowanej i bez żadnych dodatków - tylko woda i kwas
Kwas azelainowy to subst. czynna AcneDermu/Skinorenu. Ja stosuję AcneDerm, bo jest tańszy Ale czaję się już na Skinoren żel, ponoć jest najmocniejszy mimo słabszego stężenia.

Kurcza, tak sobie myslę, lato idzie, przydałby się jakiś filtr na mordkę, szczególnie przy kwasach. Niby nie są fotouczulające, ale zawsze to jednak kwasy. Jak ja nie cierpię filtrów
No ja i tak zamówiłam ta wit.B3 i NMF bo mi sie jeszcze do włosów przyda wiec chyba sobie zapodam, wit.B3 reguluje dodatkowo pracę gurołów łojowych i też ma działanie rozświetlające i depigmentacyjne
a ten kwas to myślałam ze gdzieś kupić można ja sie na kremy nie piszę bo jak znam siebie to i tak na plecy nie bedzie mi sie chciało smarować
a co do filtrów to ja właśnie sie zastanawiam nad tym http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p9125-Biode...ieszanej_40_ml

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Trzeba najpierw nie być sierotą z zaburzeniami równowagi

Cytat:
Serio migdał taki łagodny jest? Jakoś zawsze mi sie wydawało, że to ciężki kaliber kwasu . Podczytuję ostatnio na Biochemii wątki o kwasach, ale nadal się ich boję. Na jesieni może też wypróbuję migdała (bo wolę jednak dmuchać na zimne, a filtrów tak na co dzień nie lubię )
No ja podczytuje wątek o peelingu migdałowym i z tego co tam dziewczyny piszą to najłagodniejszy jest, największy kaliber to chyba kwas salicylowy ja tam moge sie filtrować o ile bede mogła na to używać pudru i podkładu czyli muszę mieć ze stabilnym filtrem UVA a te niestety sa dość drogawe , no a pozatym musi być matujący
Cytat:

Winogrona przynajmniej po ludzku rozpuszczają się w alkoholu, nie to co skórka jabłka (choć moje ostatnie odkrycie to to, że skórka jabłka rozpuszcza się całkiem przyzwoicie w wodzie/hydrolacie i robię sobie takie mieszanki: woda brzozowa+hydrolat i się już nie męczę).
A keratyny do wcierek nie stosowałam . Już i tak ekstrakty mi mocno usztywniają i trochę kleją włosy u nasady. Ale jak zastosujesz to podziel się spostrzeżeniami
no ja też wczesniej jak robiłam w roztworach wodno-alkoholowych to też bym porblem z niektórymi skłądznikami i też wtey robiłam tak jak ty w sensie ze nejpierw rozpuszczałam w wodzie a potem dopiero do tego alkoholowego, ale powiem Ci ze przy Nerilu nie trzeba tak robić, bo on zawiera zamiast alkoholu rozpuszczalnik i tam się wszystko pięknie miesza
mi włosów nie usztywnia nic jak robie na mokre także zostanę królikiem doświadczalnym, a spostrzeżeniami napewno się pochwalę

Cytat:
O kurcze. To mam nadzieję, że Ci podpasuje tak jak nam
Narazie używam tydzień i jak najbardziej jest ok - efekt silikonów bez silikonów i nawet zapach mi sie podoba
Cytat:
ja tam glany cenie w zimę, nie przemakają, nie ślizgam się w nich - idealne, ale gdy temperatura robi się wyzsza a ktoś dalej popyla w glanach to śmiać mi sie chce - wiem jak jest cieplo w glanach nieocieplanych przecie ;o
U mnie maksymalny obsach to 2-3 cm, chce spróbować platformy może sie nie zabije. A dekoldy lubie - wg zasady jak cos małe trzeba to pokazywać xD wydaje mi sie ze przy eksponowaniu ich xD sa wieksze, takie moje złudzenie
Ja czasem chodziłam w glanach w lecie i powiem Ci ze wcale tak mega gorąco w nich nie jest
a co do dekoldów, to faktyczne jak masz dobrze dobrany dekold to mogą sie wydawać większe
Stary 2009-05-31, 15:01   #4089
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
No ja i tak zamówiłam ta wit.B3 i NMF bo mi sie jeszcze do włosów przyda wiec chyba sobie zapodam, wit.B3 reguluje dodatkowo pracę gurołów łojowych i też ma działanie rozświetlające i depigmentacyjne
a ten kwas to myślałam ze gdzieś kupić można ja sie na kremy nie piszę bo jak znam siebie to i tak na plecy nie bedzie mi sie chciało smarować
To nie są kremy, raczej maści apteczne Kiedyś nawet Skinoren był na receptę.

Dziewuszki, nie chcę być niemiła, ale nie pisze się "dekold", tylko dekolt...
Stary 2009-05-31, 15:02   #4090
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Na wyczucie. Ale coś mi przestało grać z tym Twoim wiekiem, kiedy napisałaś, że od 3 lat preferujesz czarno-zielony styl, jakoś mi to nie pasowało do 12-latki
Moment, moment, nie napisałam, że od 3 lat preferuję czarno-zielony styl. Taki preferuję od zawsze. Od 3 lat, a dokładniej od 3,5 roku mam glany. Wcześniej chodziłam w czarnych trampkach z zielonymi sznurowadłami
Stary 2009-05-31, 15:08   #4091
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Moment, moment, nie napisałam, że od 3 lat preferuję czarno-zielony styl. Taki preferuję od zawsze. Od 3 lat, a dokładniej od 3,5 roku mam glany. Wcześniej chodziłam w czarnych trampkach z zielonymi sznurowadłami
Fucktycznie, napisałaś, że zielone sznurowadła (które chętnie bym Ci ukradła ) masz ponad 3 lata. W takim razie te zielone sznurowadła/glany nie pasowały mi do 12-latki

Jakże to - od zawsze? Nie pociągały Cię nigdy różowe sukienusie z falbaneczkami i kokardeczkami?
Stary 2009-05-31, 15:40   #4092
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jakże to - od zawsze? Nie pociągały Cię nigdy różowe sukienusie z falbaneczkami i kokardeczkami?
To się nie wyklucza :P Aczkolwiek nigdy mi się falbanki same w sobie nie podobały. I do tej pory unikam falbankowych ubrań. Za to sukienkom długie lata mówiłam "tak", aczkolwiek tylko latem :P Co nie zmienia faktu, że wszystko, co się dało miałam w kolorze zielonym i czarnym

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Ja lubię dekolty, nie mam chyba żadnej bluzki pod szyje, jedynie chyba golf jeden . w ogóle, ja mam dziwny biust. Niby nie jest duży, ale jak przychodzi co do czego to się nie mogę dopiąć w sukienkach, czy bluzkach koszulowych właśnie w biuście. A jak rozmiar większa to wisi na brzuchu.

Ja też z 1991r.
Mój biust to duże D, przy czym pod biustem mam 75 cm. także trudno mi dobry stanik znaleźć :P Na codzień chodzę w luźnych koszulkach, albo zwykłych czarnych bluzeczkach, ale z arafatką, tak, że biustu tak nie widać. Jak raz poszłam na imprezę w bluzce na ramiączkach, a arafatkę miałam przewiązaną w pasie to jedna znajoma prawie zawału dostała jak mój biust zobaczyła :P

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2009-05-31 o 15:43
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 15:48   #4093
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
To się nie wyklucza :P Aczkolwiek nigdy mi się falbanki same w sobie nie podobały. I do tej pory unikam falbankowych ubrań. Za to sukienkom długie lata mówiłam "tak", aczkolwiek tylko latem :P Co nie zmienia faktu, że wszystko, co się dało miałam w kolorze zielonym i czarnym
Ja też sukienki i spódnice nosze tylko wiosną/latem.
Nie rozumiem odsłaniania nóg, gdy jest zimno

Cytat:
Mój biust to duże D, przy czym pod biustem mam 75 cm. także trudno mi dobry stanik znaleźć :P Na codzień chodzę w luźnych koszulkach, albo zwykłych czarnych bluzeczkach, ale z arafatką, tak, że biustu tak nie widać. Jak raz poszłam na imprezę w bluzce na ramiączkach, a arafatkę miałam przewiązaną w pasie to jedna znajoma prawie zawału dostała jak mój biust zobaczyła :P
Ło, to możesz mi oddać część swojego biustu Ja nie mam się czym chwalić, miseczkę D to chyba tylko na głowę mogłabym sobie założyć
Stary 2009-05-31, 16:08   #4094
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie masz po prostu wąziutką talię?

Cytat:
No ja podczytuje wątek o peelingu migdałowym i z tego co tam dziewczyny piszą to najłagodniejszy jest, największy kaliber to chyba kwas salicylowy ja tam moge sie filtrować o ile bede mogła na to używać pudru i podkładu czyli muszę mieć ze stabilnym filtrem UVA a te niestety sa dość drogawe , no a pozatym musi być matujący
Są też stabilne w miarę tanie, np. Soraya 45 lub 60, Babydream, Lirene, Garnier też miał jakieś

Cytat:
no ja też wczesniej jak robiłam w roztworach wodno-alkoholowych to też bym porblem z niektórymi skłądznikami i też wtey robiłam tak jak ty w sensie ze nejpierw rozpuszczałam w wodzie a potem dopiero do tego alkoholowego, ale powiem Ci ze przy Nerilu nie trzeba tak robić, bo on zawiera zamiast alkoholu rozpuszczalnik i tam się wszystko pięknie miesza
mi włosów nie usztywnia nic jak robie na mokre także zostanę królikiem doświadczalnym, a spostrzeżeniami napewno się pochwalę
Na Nerila zaczynam się czaić, żeby wypróbować, ale trochę boję się tego wzmożonego wypadania na początku . Miałyście takowe?

Cytat:
Narazie używam tydzień i jak najbardziej jest ok - efekt silikonów bez silikonów i nawet zapach mi sie podoba
zapach? Mi on tam się za bardzo nie podoba, taki chemiczny, naftowy.

Cytat:
Ja też sukienki i spódnice nosze tylko wiosną/latem.
Nie rozumiem odsłaniania nóg, gdy jest zimno
A ja rozumiem, ale sama nie praktykuję
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 16:23   #4095
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie lubię bluzek pod samą szyję. Wolę bardziej wycięte, ale bez przesady - biust mi nie wystaje. Mam tak samo z koszulowymi bluzkami - jak są dobre na brzuchu, to rozchodzą się w biuście. I najszybciej robią się za małe w tym samym miejscu .

Kurczę, podziwiam Was, że chce się Wam robić własnoręcznie kosmetyki. Z drugiej strony chyba fajna jest taka zabawa w chemika .

U Was też taka okropna pogoda? U mnie leje od rana.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 16:23   #4096
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie masz po prostu wąziutką talię?
Czy ja wiem talii jakieś 65 cm, biustonosze kupuje zawsze 80 C. Dziwnie szyją i tyle, bo czasami się nie mieszczę w 40,a za chwilę wchodzę w 34
Cytat:
Ja też nie lubię bluzek pod samą szyję. Wolę bardziej wycięte, ale bez przesady - biust mi nie wystaje. Mam tak samo z koszulowymi bluzkami - jak są dobre na brzuchu, to rozchodzą się w biuście. I najszybciej robią się za małe w tym samym miejscu .
Ja najbardziej lubię takie w serek dekolty,ale dość głębokie. I bluzki kopertowe
Hula Hop
440/5000 minut

Edytowane przez 19agusia91
Czas edycji: 2009-05-31 o 16:26
Stary 2009-05-31, 16:26   #4097
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Są też stabilne w miarę tanie, np. Soraya 45 lub 60, Babydream, Lirene, Garnier też miał jakieś
no wlaśnie coś czytałam o Lirene muszę się temu bliżej przyjżeć tylko sie boje ze przez nie bede miała tłuściocha na twarzy
Cytat:
Na Nerila zaczynam się czaić, żeby wypróbować, ale trochę boję się tego wzmożonego wypadania na początku . Miałyście takowe?
Ja nie zarejstrowałam jakiegoś specjalnie wzmożonego, ale ja wogle nigdy nie miałam problemu z wypadającymi włosami
Cytat:
zapach? Mi on tam się za bardzo nie podoba, taki chemiczny, naftowy.
no patrz, a dla mnie jest takie lekko cytrusowy a nafty wogle w nim nie czuję , ja jakaś dziwna jestem

Cytat:
Chowasz takie śliczności pod arafatką?
Cytat:
mam ten sam problem, dlatego zwykle mam bluski z dość elastycznych tkanin, bo wtedy eszcze to jakoś wygląda... ja też mam C chociaż to też nie jest jakiś mega duży rozmiar ale lepiej sie czułam jak w pewnym momencie dość mocno schudłam i biust mi zszedł do B

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2009-05-31 o 16:27
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 16:31   #4098
carlo_rossi
Rozeznanie

dziewczyny, czy wy dobre staniki nosicie? bo cos mi sie wydae ze nie bardzo... ja mam 67 cm pod biustem i 90 w biuscie i nosze 60G/H a nie mam duzego biustu, "duze D" nie istnieje.
Agusia ,jesli moge zapytac ile masz cm pod biustem ze nosisz 80c? skoro masz 65 mc w talii to przepraszam ale nie wierze zebys miała pod biustem jakies 85 cm.
Stary 2009-05-31, 16:31   #4099
pani-jesień
Zakorzenienie

Ja noszę 70B i uważam, że mam malutki biuścik

carlo_rossi, ja też mam pod biustem chyba niespełna 70 cm, a w biuście to obawiam się, że nawet do 80. cm nie dobijam Ty musisz fajnie wyglądać - taka drobna z dużym biustem

W polskich sklepach mega trudno dostać biustonosz dla obwodu poniżej 70. cm pod biustem Więc dlatego ja noszę 70B, chociaż z tabeli przeliczeniowej wynika, że powinnam nosić 60D.

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2009-05-31 o 16:36
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 16:42   #4100
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, czy wy dobre staniki nosicie? bo cos mi sie wydae ze nie bardzo... ja mam 67 cm pod biustem i 90 w biuscie i nosze 60G/H a nie mam duzego biustu, "duze D" nie istnieje.
Agusia ,jesli moge zapytac ile masz cm pod biustem ze nosisz 80c? skoro masz 65 mc w talii to przepraszam ale nie wierze zebys miała pod biustem jakies 85
Też się kiedyś zastanawiałam ,czy na pewno noszę dobry rozmiar. Właśnie się zmierzyłam, w talii mam 67, a pod biustem 82 cm.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-05-31, 17:02   #4101
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Też się kiedyś zastanawiałam ,czy na pewno noszę dobry rozmiar. Właśnie się zmierzyłam, w talii mam 67, a pod biustem 82 cm.
to polecam obwod 75 i miseczke wtedy wiekszą... to bys musiała juz pomierzyc np 75 D, E...

Cytat:
Ja noszę 70B i uważam, że mam malutki biuścik

carlo_rossi, ja też mam pod biustem chyba niespełna 70 cm, a w biuście to obawiam się, że nawet do 80. cm nie dobijam Ty musisz fajnie wyglądać - taka drobna z dużym biustem

W polskich sklepach mega trudno dostać biustonosz dla obwodu poniżej 70. cm pod biustem Więc dlatego ja noszę 70B, chociaż z tabeli przeliczeniowej wynika, że powinnam nosić 60D.
Drobna z duzym biustem? racze sredniem jakis czas temu zaczełam nosic miekkie staniki w dobrym rozmiarze, push upy wyrzuciłam i teraz widze, ze biust wygląda o niebo lepiej ( wyglada nawet na wiekszy )
polecam do czytania forum na gazecie - lobby biusciastych i małobiusciatych.
A co do sklepów to jest tragedia obwodow ponize 70 praktycznie nie ma. Znalazłam jedynie 2 sklepy w gdyni gdzie maja takie staniki, wiec tam jezdze... ale rozumiem Twoj ból.
Stary 2009-05-31, 17:09   #4102
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
Drobna z duzym biustem? racze sredniem jakis czas temu zaczełam nosic miekkie staniki w dobrym rozmiarze, push upy wyrzuciłam i teraz widze, ze biust wygląda o niebo lepiej ( wyglada nawet na wiekszy )
Jak Ty masz średni, to ja mam chyba mikroskopijny Wprawdzie nie widziałam Cię na żywo, ale obwody mówią same za siebie.

Cytat:
polecam do czytania forum na gazecie - lobby biusciastych i małobiusciatych.
Lobby biuściastych nie mam po co odwiedzać. Jak już, to tylko lobby małobiuściastych

Cytat:
A co do sklepów to jest tragedia obwodow ponize 70 praktycznie nie ma. Znalazłam jedynie 2 sklepy w gdyni gdzie maja takie staniki, wiec tam jezdze... ale rozumiem Twoj ból.
Moja siostra ostatnio kupiła sobie stanik 65B i mówi, że teraz 70 wydają jej się szerokie.
Ja kupuję 70B i od początku zapinam na ostatnią haftkę, żeby było jak najciaśniej
Nietypowe rozmiary można zamawiać przez neta, ale po pierwsze nie wyobrażam sobie zakupu biustonosza bez przymiarki, a po drugie - drogo
Stary 2009-05-31, 17:19   #4103
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Od wczoraj zaczęłam wcieranie Nerila, więc jeżeli zauważę nadmierne wypadanie, to dam Ci znać

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 17:37   #4104
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:

Lobby biuściastych nie mam po co odwiedzać. Jak już, to tylko lobby małobiuściastych

Moja siostra ostatnio kupiła sobie stanik 65B i mówi, że teraz 70 wydają jej się szerokie.
Ja kupuję 70B i od początku zapinam na ostatnią haftkę, żeby było jak najciaśniej
Nietypowe rozmiary można zamawiać przez neta, ale po pierwsze nie wyobrażam sobie zakupu biustonosza bez przymiarki, a po drugie - drogo
Ja tam czytam i jedno i drugie forum, w zasadzie nie poczuwam sie do zadnego ale zawsze mozna cos ciekawego sie dowiedziec

Co do obwodów to ja mam takie samo odczucie jak Twoja siostra. W 60 nic mi nie jezdzi moge spokojnie biegac, skakac i nie martwic sie ze stanik mi zaraz podejdzie do gory. Jak załozylam ostatnio stara 70 to była tragedia. na procy mozna strzelac. poki siedzialam zgarbiona to bylo w miare ok ale jak sie wyprostowalam to odrazu siup do góry.
Ceny są faktycznie straszne. Raz zamowiłam przez neta stanik to myslalam ze padne na zawał. Po pierwsze zle dobrałam rozmiari był za duzy, po drugie był tak brzydki ze szkoda gadac. zdjecie to nie to samo niestety.

Ostatnio wróciłam do Sebo niger i tak sie zastanawiam czy nie odstawic... w skladzie ma dziurawiec a teraz coraz wiecej słonka mamy, wiec troche sie boje o fotouczulenie czy cos takiego, zwłaszcza ze mam ciemne włosy to bardziej przyciagam słonko... Ktos pamieta moze czy w Nerilu jest tez dziurawiec albo cos takiego fotouczulającego? Moze Neril jest lepszy na lato? Jak myslicie?
Stary 2009-05-31, 17:43   #4105
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia ,jesli moge zapytac ile masz cm pod biustem ze nosisz 80c? skoro masz 65 mc w talii to przepraszam ale nie wierze zebys miała pod biustem jakies 85 cm.
Ja przymierzam się do kupna nowego stanika i też nie za bardzo wiem jaki rozmar wybrać. Pod biustem mam 70 cm, a w biuście 84 cm. Obecnie mam 70B, ale jest już trochę za małe. Kiedyś widziałam taki kalkulator rozmiarów, ale nie mam pojęcia, gdzie to było.
Stary 2009-05-31, 17:58   #4106
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Ja przymierzam się do kupna nowego stanika i też nie za bardzo wiem jaki rozmar wybrać. Pod biustem mam 70 cm, a w biuście 84 cm. Obecnie mam 70B, ale jest już trochę za małe. Kiedyś widziałam taki kalkulator rozmiarów, ale nie mam pojęcia, gdzie to było.
http://bra-fitter.prv.pl/
kalkulator dobra rzecz ale niestety nie zastapi przymiarki, czesto wynik z tabelki jedno, praktyka drugie.
Stary 2009-05-31, 18:08   #4107
19agusia91
Zakorzenienie

Przymierzałam już kiedyś 75 C i było niedobre. Ale jak będę przymierzać teraz to wezmę to 75D, bo ostatnio trochę schudłam i czuję, że się robi luźno.
Push upów nie cierpię! Miękkich też nie lubię, najlepiej się czuję w takich usztywnianych, ale nie wypchanych. Według tego kalkulatorka powinnam nosić 75 E, ciekawe Coś wątpię, żeby dostać gdzieś taki stanik u mnie w mieście.

Narek, jak tam wrazenia po Timotei ?
Hula Hop
440/5000 minut

Edytowane przez 19agusia91
Czas edycji: 2009-05-31 o 18:10
Stary 2009-05-31, 18:17   #4108
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię dekolty, nie mam chyba żadnej bluzki pod szyje, jedynie chyba golf jeden .
Ja też uwielbiam dekolty. Golfów nienawidzę i nie mam ani jednego. Drapią mnie w szyję i mam uczucie, że się w nich duszę.
Cytat:
jedna znajoma prawie zawału dostała jak mój biust zobaczyła :P
To dobre
Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
U Was też taka okropna pogoda? U mnie leje od rana.
Beznadziejna Wprawdzie teraz nie leje, ale lało jak z cebra. I zimno jest
Cytat:
Ja zawsze kupuję staniki w jednym sklepie (tam juz mnie panie dobrze znają ). Mam rozmiar 65 E i panie zawsze mi zwężają obwód (bezpłatnie). Z resztą nie tylko mi, jak stanik wymaga jakiejkolwiek przeróbki, aby pasował idealnie, te panie to własnoręcznie robią.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 18:18   #4109
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Narek, jak tam wrazenia po Timotei ?
Wiesz, użyłam go może ze 2, 3 razy, więc ciężko jest mi cokolwiek o nim powiedzieć Jest rzadszy od Garniera, przyjemnie pachnie, włosy łatwo się rozczesują(na mokro palcami). Póki co jest nieźle, ale muszę dłużej poużywać, żeby więcej o nim powiedzieć

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 18:21   #4110
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
http://bra-fitter.prv.pl/
kalkulator dobra rzecz ale niestety nie zastapi przymiarki, czesto wynik z tabelki jedno, praktyka drugie.
Wyszło mi 65 D. U siebie w mieście na pewno nie znajdę takiego rozmiaru, ale może uda mi się coś wyszperać w Warszawie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości