Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-31, 10:44   #751
Late macchiato
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII

sniadanie:
1 kromka chleba ciemnego z ziarnami z wedlina odrobina majonezu pomidorem i duzo iloscia szypiorka
2 sniadanie(w szkole) ok 3 kromek chelba ciemnego (powyzej) wedlina majonez salata ogorek

obiad: bardzo roznie
ale najczesciej ziemniaki mieso ,sos , salatka (w srody i poniedzialki zupy warzywne)
podwieczorek lody lub jakies ciastko
jesli jem kolacje to nie jem ciasta. wtedy to co na sniadanie
Stary 2009-05-31, 10:52   #752
olalola24
Wtajemniczenie

R
Sniadanie; owsianka na mleku (4 lyzki owsianki,1.5 otrębów przennych, cynamon, połowa sliwkowej activi, jabłko)
II Sniadanie; 2 kanapki (jedna z serkiem turek i tunczykiem wsw druga z maselkiem i salatka (ogórek kiszony, pomidor, czerwona cebula, tofu, zioła) koktajl (polowa pomaranczy, maly banan, jablko, kiwi - zmiksowane w blenderze)
22 dzien a6w
Obiad; zupa - piers z kurczaka gotowana, warzywa gotowane (kalafior, fasola szparagowa, marchewka, seler - zmiksowane w blendzerze + pol torebki kaszy jeczmiennej
Podwieczorek - garsc migdłów
Kolacja - polowa makreli + pol kalarepki
litr mineralnej, litr zielonej herbaty

Edytowane przez olalola24
Czas edycji: 2009-05-31 o 13:18
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 12:54   #753
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
utrzymanie....

• jajko na miękko,grahamka z polędwicą sopocką,pomidorkiem i cebulką
  • 2 kawałki pizzy serowej z ketchupem
  • trochę chipsów tortillowych z dipem serowym
  • gruszka
  • oscypek smażony
  • pół puszki tuńczyka wsw z ogórkiem zielonym i homo

proszę o ocenkę...

up...up....
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 13:40   #754
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
up...up....
strasznie malo i bezwartościowo, gruszka to nie posilek, te czipsy też nie, ja na redukcji jem wiecej
Stary 2009-05-31, 13:42   #755
little.b.blue
Zakorzenienie

hej, od dzisiaj startuję z sietą South Beach. moje menu na dziś to:

śniadanie: pół opakowania wieśniaka 3% z rzodkiewką i szczypiorkiem (więcej nie mogłam)
II śniadanie jajecznica z dwóch jaj na chudej szynce (smażone na kilku kroplach oliwy z oliwek)
obiad: kawałeczki schabu, papryki, cebuli, pomidora zamarynowane w oliwie i przyprawach podsmażone na patelni
podwieczorek: dokończę wieśniaka z warzywami.

kolacji nie jem,albo ewentualnie zjem jedno jajko na twardo, bo 5 posiłków to dla mnie za dużo, nie jestem w stanie tyle jeść.

oprócz tego 3x dziennie piję czerwoną herbatę. wiem, że nie powinnam, ale nie potrafię się bez niej obejść.

może być taki jadłospis?

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:31   #756
halfsara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość

śniadanie: pół opakowania wieśniaka 3% z rzodkiewką i szczypiorkiem (więcej nie mogłam)
II śniadanie jajecznica z dwóch jaj na chudej szynce (smażone na kilku kroplach oliwy z oliwek)
obiad: kawałeczki schabu, papryki, cebuli, pomidora zamarynowane w oliwie i przyprawach podsmażone na patelni

kolacji nie jem,albo ewentualnie zjem jedno jajko na twardo, bo 5 posiłków to dla mnie za dużo, nie jestem w stanie tyle jeść.

oprócz tego 3x dziennie piję czerwoną herbatę. wiem, że nie powinnam, ale nie potrafię się bez niej obejść.

może być taki jadłospis?
to jest glodowka a nie south beach
Stary 2009-05-31, 14:46   #757
ditty
Raczkowanie

Moje pyszne, tyjące U:
śniadanie:
jajecznica z 2 jaj na szczypiorku i maśle + grzanka z razowca posmarowana masłem, na to pomidor + koktajl bananowy (1 banan,mleko,kawa zbożowa)
po:ciasteczko owsiane
śniadanie II :
duuużo arbuza
obiad:
mały placek tortilli z farszem meksykańskim (fasola, mięso mielone, pomidory, papryka) + surówka z sałaty, pomidorów, papryki, szczypioru, koperku
podwieczorek:
kawałek (większy) sernika + gałka lodów algida śmietankowa
kolacja:
jak zwykle ukochany śledź w śmietanie + 0,5 kromki razowca

Mimo, iż tyję (biust ) to jest mi z tym dobrze i wszystko co raz bardziej mi smakuje . To wydaje się być zdrowym podejściem.
ditty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:52   #758
agueda
Raczkowanie

Cytat:

może być taki jadłospis?
wiesz, pisanie, że nie mogłaś więcej niż 75g serka wiejskiego jest śmieszne... Małe bobaski mogą więcej. Bo gerberki mają wyższą gramaturę.
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 15:00   #759
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez ditty Pokaż wiadomość
Moje pyszne, tyjące U:
śniadanie:
jajecznica z 2 jaj na szczypiorku i maśle + grzanka z razowca posmarowana masłem, na to pomidor + koktajl bananowy (1 banan,mleko,kawa zbożowa)
po:ciasteczko owsiane
śniadanie II :
duuużo arbuza
obiad:
mały placek tortilli z farszem meksykańskim (fasola, mięso mielone, pomidory, papryka) + surówka z sałaty, pomidorów, papryki, szczypioru, koperku
podwieczorek:
kawałek (większy) sernika + gałka lodów algida śmietankowa
kolacja:
jak zwykle ukochany śledź w śmietanie + 0,5 kromki razowca

Mimo, iż tyję (biust ) to jest mi z tym dobrze i wszystko co raz bardziej mi smakuje . To wydaje się być zdrowym podejściem.
tak na luzie wszystko. jeeeej, też chcę w biuście:beczy:

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 15:06   #760
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halfsara Pokaż wiadomość
to jest glodowka a nie south beach
no to może powiedz mi co jest źle?

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
wiesz, pisanie, że nie mogłaś więcej niż 75g serka wiejskiego jest śmieszne... Małe bobaski mogą więcej. Bo gerberki mają wyższą gramaturę.
jakbym moga, to bym zjadła. nie rozumiem po co miałabym pisać, że już nie mogłam zjeśc gdyby to była nieprawda i nie wiem co w tym takiego godnego potępienia, że nie mogłam w siebie wmusić całego opakowania serka, bo po prostu co łyżeczka to coraz większe prolemy miałam z przełknięciem tego.

Invisalign od 20/03/2016
Stary 2009-05-31, 15:15   #761
stupify
Zakorzenienie

little.b.blue, za mało jest ogólnie mówiąc. nie ma kolacji, niedobrze spowalniasz metabolizm, nnkt nie ma, i węgli złożonych w obiedzie, poza tym śniadanie do przeglądnij wcześniejsze jadłosposy

olalola24! avatar! *___*
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 15:24   #762
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
little.b.blue, za mało jest ogólnie mówiąc. nie ma kolacji, niedobrze spowalniasz metabolizm, nnkt nie ma, i węgli złożonych w obiedzie, poza tym śniadanie do przeglądnij wcześniejsze jadłosposy

olalola24! avatar! *___*
dziękuję

Invisalign od 20/03/2016
Stary 2009-05-31, 15:35   #763
agueda
Raczkowanie

Cytat:
no to może powiedz mi co jest źle?

jakbym moga, to bym zjadła. nie rozumiem po co miałabym pisać, że już nie mogłam zjeśc gdyby to była nieprawda i nie wiem co w tym takiego godnego potępienia, że nie mogłam w siebie wmusić całego opakowania serka, bo po prostu co łyżeczka to coraz większe prolemy miałam z przełknięciem tego.
wiesz, po prostu jeśli dorosły człowiek po całonocnym nic nie jedzeniu ma problem ze zjedzeniem małego serka, to coś jest nie tak. Może masz problemy gastryczne, albo psychiczne. Nie mówie, że to godne potępienia, ale nie normalne.
Stary 2009-05-31, 15:46   #764
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

bry, U/R przydałoby się zrzucić z kg po tym marazmie

1. kromka chleba dziadka z turkiem figurą, sopocką, jajko, twarożek domowy, herbata
2. kawa z mlekiem, jabłko
3. wołowina i kurczak (gotowane z jakimś masłem czy czymś), 50g ryżu brązowego, surówka z kapusty, marchewki i oliwy
4. twarożek domowy z pomidorem i jajkiem
Stary 2009-05-31, 16:08   #765
ditty
Raczkowanie

gorzkakawa : oczywiście prócz biustu rośnie wszystko inne, ale ja na tym tylko skupiam moją uwagę . Ja już zapomniałam, że jedzenie może sprawiać tyle przyjemności.
ditty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 16:39   #766
anniaa

dziewczyny to nie forum pro ana- moze warto czasem pomyslec nad wstawieniem jadłopisów.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 16:49   #767
dziuba85
Zakorzenienie

Dzień dobry

Czy mogłabym prosić o radę?

Pierwszy dzień z R, więc proszę o pomoc:

śniadanie I: 2 kromki chleba żytniego posmarowane lekko margaryną Ramą, twarogiem chudym, dżemem truskawkowym o niższej zawartości cukru Linesse ( czy lepiej słodzony fruktozą), kawka z mlekiem 0,5 % bez cukru, chyba powinnam dodać lepiej owoc, ale nie mam... albo warzywko
śniadanie II: to co wyżej kanapka z dżemem i trochę jogurtu (4 łyżki) truskawkowego tutaj też coś ze świeżyzny, tak?
obiad: 3 małe kotlety mielone, czyli ok. 200g- policzyłam ( mięso z indyka wymieszane z otrębami, jakiem i cebulką upieczone w piekarniku) do tego około 100g, ale nie wiem, bo nie jestem pewna makaronu durum i sałatka cebula, pomidor, sałata z jogurtem 0,1% tłuszczu
tu chyba powinien być podwieczorek: ale niestety nie mam już nic w lodówce, chyba że jogurt naturalny, ale jestem tak najedzona obiadem, że nie wiem czy coś zjem...do kolacji
kolacja(plan) : kotlet z obiadu z sałatką

chciałam zapytać, kiedy mogę pić kawkę z mlekiem, bo ją uwielbiam... i piję do 3 w ciągu dnia. czy mogę na podwieczorek wypić??? i na oba śniadanka?

Córcia 21.04.2018 <3

Edytowane przez dziuba85
Czas edycji: 2009-05-31 o 17:31
dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 16:51   #768
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
bry, U/R przydałoby się zrzucić z kg po tym marazmie

1. kromka chleba dziadka z turkiem figurą, sopocką, jajko, twarożek domowy, herbata małoooo! zjedz przynajmniej 3kromki, sniadanie powinno byś największym posilkiem w ciągu dnia
2. kawa z mlekiem, jabłko znowu licho, brakuje mi tu zlozonych węgli, nie wspominając juz o białku
3. wołowina i kurczak (gotowane z jakimś masłem czy czymś), 50g ryżu brązowego, surówka z kapusty, marchewki i oliwy ładnie
GDZIE PODWIECZOREK?
4. twarożek domowy z pomidorem i jajkiem twaróg półtłusty? W porządku
Kochana ja na R jem więcej to jest coś na zasadzie --R :p Pamietaj że sniadanie powinno być duuuuuuuuze, moze sproboj owsianke z owocami? ja sie zakochalam nie wyobrazam sobie innego sniadania i codzien przed pojsciem spac nie moge sie doczekać aż wstane i ją zjem! Raz jem z jablkiem cynamonem, raz z truskawkami, malinami, bananem, cuda można robić Drugie sniadanie tez powinno być obfite. 5 posilkow dziennie to minimum. Nie zapominaj o podwieczorku. Nst jadlospis musi być lepszy
Stary 2009-05-31, 17:11   #769
Late macchiato
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Late macchiato Pokaż wiadomość
sniadanie:
1 kromka chleba ciemnego z ziarnami z wedlina odrobina majonezu pomidorem i duzo iloscia szypiorka
2 sniadanie(w szkole) ok 3 kromek chelba ciemnego (powyzej) wedlina majonez salata ogorek

ale najczesciej ziemniaki mieso ,sos , salatka (w srody i poniedzialki zupy warzywne)
jesli jem kolacje to nie jem ciasta. wtedy to co na sniadanie
zapomnialam dodac ze na R. wiem ze tych lodow lub ciastka byc nie powino.. jestem w trakcie odzwyczajania sie

Edytowane przez Late macchiato
Czas edycji: 2009-05-31 o 17:20
Late macchiato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 17:28   #770
free..
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Late macchiato Pokaż wiadomość
sniadanie:
1 kromka chleba ciemnego z ziarnami z wedlina odrobina majonezu pomidorem i duzo iloscia szypiorka Jak na śniadanie to bardzo mało - przecież to najważniejszy posiłek! Na R majonez odpada, wędliny powinno być sporo, albo może dorzuć jakiś wiejski, albo serek homo, bo białka mało. Przydałby się też owoc.
2 sniadanie(w szkole) ok 3 kromek chelba ciemnego (powyzej) wedlina majonez salata ogorek Znów majonez

ale najczesciej ziemniaki mieso ,sos , salatka (w srody i poniedzialki zupy warzywne) Skoro jesteś na redukcji to ziemniaki lepiej zamienić na ryż brązowy, makaron pełnoziarnisty, mięso najlepiej bez panierek itp. Sos jaki? Bo z sosami to na R lepiej uważać.
jesli jem kolacje to nie jem ciasta. wtedy to co na sniadanie Kolacja na redukcji powinna zawierać dużo białka. Co do ciastek i lodów to sama wiesz - jeśli chcesz widzieć efekty to lepiej z nich zrezygnuj. Nie powinnaś pomijać kolacji, jedz i ją i podwieczorek - tylko nie słodycze.
Ogólnie to poczytaj podwieszone wątki i jadłospisy innych dziewczyn, które są pozytywnie oceniane.

A tak w ogóle to chciałam się przywitać, bo to moja pierwsza wiadomość w tym wątku. Mimo, że nie jestem jakąś super specjalistką to mam nadzieję, że się do czegoś czasem przydam
free.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 17:59   #771
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
Kochana ja na R jem więcej to jest coś na zasadzie --R :p Pamietaj że sniadanie powinno być duuuuuuuuze, moze sproboj owsianke z owocami? ja sie zakochalam nie wyobrazam sobie innego sniadania i codzien przed pojsciem spac nie moge sie doczekać aż wstane i ją zjem! Raz jem z jablkiem cynamonem, raz z truskawkami, malinami, bananem, cuda można robić Drugie sniadanie tez powinno być obfite. 5 posilkow dziennie to minimum. Nie zapominaj o podwieczorku. Nst jadlospis musi być lepszy
Wtorkowy będzie zacniejszy, bo jutro z racji tego, że dzień dziecka to nie zapowiada się najciekawiej
Stary 2009-05-31, 18:07   #772
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

śniadanie I: 2 kromki chleba żytniego posmarowane lekko margaryną Ramą, twarogiem chudym, dżemem truskawkowym o niższej zawartości cukru Linesse ( czy lepiej słodzony fruktozą), kawka z mlekiem 0,5 % bez cukru, chyba powinnam dodać lepiej owoc, ale nie mam... albo warzywkomargaryne zamien na masło, zjedz przynajmniej 3 kromki chleba z duza ilością twarogu, dżem na R odpada ale od czasu do czasu na sniadanie moze byc
śniadanie II: to co wyżej kanapka z dżemem i trochę jogurtu (4 łyżki) truskawkowego tutaj też coś ze świeżyzny, tak?brak bialka, znowu dżem?! Jogurt mam nadzieje naturalny, zjedz go całego to przecież II sniadanie
obiad: 3 małe kotlety mielone, czyli ok. 200g- policzyłam ( mięso z indyka wymieszane z otrębami, jakiem i cebulką upieczone w piekarniku) do tego około 100g, ale nie wiem, bo nie jestem pewna makaronu durum i sałatka cebula, pomidor, sałata z jogurtem 0,1% tłuszczumakaron mam nadzieje razowy
tu chyba powinien być podwieczorek: ale niestety nie mam już nic w lodówce, chyba że jogurt naturalny, ale jestem tak najedzona obiadem, że nie wiem czy coś zjem...do kolacjina podwieczorek najlepiej serek homo naturalny i np jakies orzechy do tego bo brak zdrowych tłuszczy w twojej diecie
kolacja(plan) : kotlet z obiadu z sałatką znowu kotlet? Troche monotonnie, może makrela wędzona, tunczyk w wsw albo jajka?

chciałam zapytać, kiedy mogę pić kawkę z mlekiem, bo ją uwielbiam... i piję do 3 w ciągu dnia. czy mogę na podwieczorek wypić??? i na oba śniadanka?
Monotonnie, brak nnkt, niezbyt obfite sniadania, 5 posilkow dziennie to podstawa, a co do kawy to najlepiej na sniadanie i II sniadanie, z reszta nadmiar kofeiny szkodzi a 3 kawy dziennie to duzo... staraj się jest co 2.5 - 3 godziny wtedy nie bedziesz głodna, nie zapominaj o białku do każdego posilku, poczytaj poprawne jadlospisy na R bo chyba nie dokońca rozumiesz koncepcje...
Stary 2009-05-31, 18:08   #773
Fankaus5olga
Zadomowienie

Moje dzisiejsze wychodzenie z ED

Śniadanie: 1 kiełbaska wielkosci parówki, 2 krążki bagietki, plaster twarogu
II Śniadanie: 2 łyżki jogurtu, 2 łyżki płatków owsianych, kawałek arbuza
40 minut ćwiczeń (miedzy innymi a6w, i inne na różne partie ciała)
Obiad: 2 garście makaronu penne, z brokułami
Kolacja: 2 jajka na twardo, i pół pomidora
30 minut tańca i 25 minut step aerobiku+ 8 minut abs

I jak dzisiaj??
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 18:20   #774
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Monotonnie, brak nnkt, niezbyt obfite sniadania, 5 posilkow dziennie to podstawa, a co do kawy to najlepiej na sniadanie i II sniadanie, z reszta nadmiar kofeiny szkodzi a 3 kawy dziennie to duzo... staraj się jest co 2.5 - 3 godziny wtedy nie bedziesz głodna, nie zapominaj o białku do każdego posilku, poczytaj poprawne jadlospisy na R bo chyba nie dokońca rozumiesz koncepcje...

Dzisiaj niestety monotonnie, bo mam pustą prawie lodówkę I dlatego tak, a sklepy dziś pozamykane.
Makaron durum na obiad- chyba można? Bo IG ok... (na monitgancu byl dozwolony).
Ok, to jutro robię zakupy i coś innego zrobię.

Hm, bo dopiero wczoraj do tego przysiadłam troszkę.. (zobaczyłam, że dość dobra dieta) a piszę pracę więc zerkam po troszkę tu i tu. Dziękuję za odpowiedź.

Kawę piję słabą, jedna płaska łyżeczka rozpuszczalnej, zalewam pół kubka, reszta to mleko.

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 18:24   #775
Magdalena0603
Rozeznanie

uuutrzymanieeee....

• jajko na miękko,grahamka ze smalcem wegetariańskim,pomidorem i cebulką
  • kanapka razowca z serem żółtym,jabłko
  • warzywa na patelnię,trochę gotowanego makaronu "świderki",oscypek
  • makrela wędzona z kukurydzą i pomidorem,2 łyżki homo

chyba lepiej,prawda????
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 18:25   #776
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
uuutrzymanieeee....

• jajko na miękko,grahamka ze smalcem wegetariańskim,pomidorem i cebulką
  • kanapka razowca z serem żółtym,jabłko
  • warzywa na patelnię,trochę gotowanego makaronu "świderki",oscypek
  • makrela wędzona z kukurydzą i pomidorem,2 łyżki homo

chyba lepiej,prawda????
Nie;]
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 18:27   #777
agueda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fankaus5olga Pokaż wiadomość

I jak dzisiaj??
Tyle ćwiczeń, a jadłospis jest za mały, nawet na sytuację, gdybyś cały dzień leżała w łóżku. A ty jeszcze ćwiczysz tyle? Przy ćwiczeniach i ED to ty powinnaś tyle zjeść przed obiadem, nie mówiąc o reszcie posiłków

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 18:30   #778
halfsara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziuba85
Dzień dobry

śniadanie I: 2 kromki chleba żytniego posmarowane lekko margaryną Ramą, twarogiem chudym, dżemem truskawkowym o niższej zawartości cukru Linesse ( czy lepiej słodzony fruktozą), kawka z mlekiem 0,5 % bez cukru, chyba powinnam dodać lepiej owoc, ale nie mam... albo warzywkomargaryne zamien na masło, zjedz przynajmniej 3 kromki chleba z duza ilością twarogu, dżem na R odpada ale od czasu do czasu na sniadanie moze byc
śniadanie II: to co wyżej kanapka z dżemem i trochę jogurtu (4 łyżki) truskawkowego tutaj też coś ze świeżyzny, tak?brak bialka, znowu dżem?! Jogurt mam nadzieje naturalny, zjedz go całego to przecież II sniadanie
obiad: 3 małe kotlety mielone, czyli ok. 200g- policzyłam ( mięso z indyka wymieszane z otrębami, jakiem i cebulką upieczone w piekarniku) do tego około 100g, ale nie wiem, bo nie jestem pewna makaronu durum i sałatka cebula, pomidor, sałata z jogurtem 0,1% tłuszczumakaron mam nadzieje razowy
tu chyba powinien być podwieczorek: ale niestety nie mam już nic w lodówce, chyba że jogurt naturalny, ale jestem tak najedzona obiadem, że nie wiem czy coś zjem...do kolacjina podwieczorek najlepiej serek homo naturalny i np jakies orzechy do tego bo brak zdrowych tłuszczy w twojej diecie
kolacja(plan) : kotlet z obiadu z sałatką znowu kotlet? Troche monotonnie, może makrela wędzona, tunczyk w wsw albo jajka?

zgadzam sie z olalola24 ,tylko ten makaron durum jest ok,mozna spokojnie jesc na redukcji.
Stary 2009-05-31, 18:31   #779
agussssia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fankaus5olga Pokaż wiadomość

I jak dzisiaj??
to ma być wychodzenie.?

brak podwieczorka. gdzie białko w obiedzie?
2 śniadanie . 2 łyżki ? powinien być cały jogurt co najmniej .
śniadanie mi sie wydaje za małe,powinnaś dodać warzywa i więcej twarogu, zamiast bagietki chleb raZowy.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Nie;]

zgodze sie ;]]

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 18:42   #780
dance makabre
Wtajemniczenie

Nowa i niedoświadczona, nie bijcie

Poproszę o ocenę R:

I śniadanie: 6 łyżek muesli + 2 łyżki otrębów + 3/4 szklanki kefiru + banan

II śniadanie: 2 kromki chleba razowego + trochę masła + plaster szynki + rzodkiewka + jabłko

obiad: 2 kulki piure + 1 kotlet sojowy

podwieczorek: jogurt naturalny

kolacja: jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem + 2 kromki chleba razowego
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości