|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
sniadanie:
1 kromka chleba ciemnego z ziarnami z wedlina odrobina majonezu pomidorem i duzo iloscia szypiorka 2 sniadanie(w szkole) ok 3 kromek chelba ciemnego (powyzej) wedlina majonez salata ogorek obiad: bardzo roznie ale najczesciej ziemniaki mieso ,sos , salatka (w srody i poniedzialki zupy warzywne) ![]() podwieczorek lody lub jakies ciastko jesli jem kolacje to nie jem ciasta. wtedy to co na sniadanie
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
R
Sniadanie; owsianka na mleku (4 lyzki owsianki,1.5 otrębów przennych, cynamon, połowa sliwkowej activi, jabłko) II Sniadanie; 2 kanapki (jedna z serkiem turek i tunczykiem wsw druga z maselkiem i salatka (ogórek kiszony, pomidor, czerwona cebula, tofu, zioła) koktajl (polowa pomaranczy, maly banan, jablko, kiwi - zmiksowane w blenderze) 22 dzien a6w Obiad; zupa - piers z kurczaka gotowana, warzywa gotowane (kalafior, fasola szparagowa, marchewka, seler - zmiksowane w blendzerze + pol torebki kaszy jeczmiennej Podwieczorek - garsc migdłów Kolacja - polowa makreli + pol kalarepki litr mineralnej, litr zielonej herbaty Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-31 o 13:18 |
|
|
|
#753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
up...up.... |
|
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
hej, od dzisiaj startuję z sietą South Beach. moje menu na dziś to:
śniadanie: pół opakowania wieśniaka 3% z rzodkiewką i szczypiorkiem (więcej nie mogłam) II śniadanie jajecznica z dwóch jaj na chudej szynce (smażone na kilku kroplach oliwy z oliwek) obiad: kawałeczki schabu, papryki, cebuli, pomidora zamarynowane w oliwie i przyprawach podsmażone na patelni podwieczorek: dokończę wieśniaka z warzywami. kolacji nie jem,albo ewentualnie zjem jedno jajko na twardo, bo 5 posiłków to dla mnie za dużo, nie jestem w stanie tyle jeść. oprócz tego 3x dziennie piję czerwoną herbatę. wiem, że nie powinnam, ale nie potrafię się bez niej obejść. ![]() może być taki jadłospis?
|
#756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
Moje pyszne, tyjące U:
śniadanie: jajecznica z 2 jaj na szczypiorku i maśle + grzanka z razowca posmarowana masłem, na to pomidor + koktajl bananowy (1 banan,mleko,kawa zbożowa) po:ciasteczko owsiane śniadanie II : duuużo arbuza obiad: mały placek tortilli z farszem meksykańskim (fasola, mięso mielone, pomidory, papryka) + surówka z sałaty, pomidorów, papryki, szczypioru, koperku podwieczorek: kawałek (większy) sernika + gałka lodów algida śmietankowa ![]() kolacja: jak zwykle ukochany śledź w śmietanie + 0,5 kromki razowca Mimo, iż tyję (biust ) to jest mi z tym dobrze i wszystko co raz bardziej mi smakuje . To wydaje się być zdrowym podejściem.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:beczy:
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
no to może powiedz mi co jest źle?
Cytat:
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
little.b.blue, za mało jest ogólnie mówiąc. nie ma kolacji, niedobrze spowalniasz metabolizm, nnkt nie ma, i węgli złożonych w obiedzie, poza tym śniadanie do
olalola24! avatar! *___* |
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#764 |
|
Rozeznanie
|
bry, U/R przydałoby się zrzucić z kg po tym marazmie
1. kromka chleba dziadka z turkiem figurą, sopocką, jajko, twarożek domowy, herbata 2. kawa z mlekiem, jabłko 3. wołowina i kurczak (gotowane z jakimś masłem czy czymś), 50g ryżu brązowego, surówka z kapusty, marchewki i oliwy 4. twarożek domowy z pomidorem i jajkiem
|
#765 |
|
Raczkowanie
|
gorzkakawa : oczywiście prócz biustu rośnie wszystko inne, ale ja na tym tylko skupiam moją uwagę
. Ja już zapomniałam, że jedzenie może sprawiać tyle przyjemności.
|
|
|
|
#766 |
|
♥
|
dziewczyny to nie forum pro ana- moze warto czasem pomyslec nad wstawieniem jadłopisów.
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Czy mogłabym prosić o radę? Pierwszy dzień z R, więc proszę o pomoc: śniadanie I: 2 kromki chleba żytniego posmarowane lekko margaryną Ramą, twarogiem chudym, dżemem truskawkowym o niższej zawartości cukru Linesse ( czy lepiej słodzony fruktozą), kawka z mlekiem 0,5 % bez cukru, chyba powinnam dodać lepiej owoc, ale nie mam... albo warzywkośniadanie II: to co wyżej kanapka z dżemem i trochę jogurtu (4 łyżki) truskawkowego tutaj też coś ze świeżyzny, tak? obiad: 3 małe kotlety mielone, czyli ok. 200g- policzyłam ( mięso z indyka wymieszane z otrębami, jakiem i cebulką upieczone w piekarniku) do tego około 100g, ale nie wiem, bo nie jestem pewna makaronu durum i sałatka cebula, pomidor, sałata z jogurtem 0,1% tłuszczutu chyba powinien być podwieczorek: ale niestety nie mam już nic w lodówce, chyba że jogurt naturalny, ale jestem tak najedzona obiadem, że nie wiem czy coś zjem...do kolacji kolacja(plan) : kotlet z obiadu z sałatką chciałam zapytać, kiedy mogę pić kawkę z mlekiem, bo ją uwielbiam... i piję do 3 w ciągu dnia. czy mogę na podwieczorek wypić??? i na oba śniadanka?
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2009-05-31 o 17:31 |
|
|
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drugie sniadanie tez powinno być obfite. 5 posilkow dziennie to minimum. Nie zapominaj o podwieczorku. Nst jadlospis musi być lepszy |
|
|
|
|
#769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uśmiechnij się! człowiek z uśmiechem zwycięża! Edytowane przez Late macchiato Czas edycji: 2009-05-31 o 17:20 |
|
|
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to chciałam się przywitać, bo to moja pierwsza wiadomość w tym wątku. Mimo, że nie jestem jakąś super specjalistką to mam nadzieję, że się do czegoś czasem przydam
|
|
|
|
|
#771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze wychodzenie z ED
Śniadanie: 1 kiełbaska wielkosci parówki, 2 krążki bagietki, plaster twarogu II Śniadanie: 2 łyżki jogurtu, 2 łyżki płatków owsianych, kawałek arbuza 40 minut ćwiczeń (miedzy innymi a6w, i inne na różne partie ciała) Obiad: 2 garście makaronu penne, z brokułami Kolacja: 2 jajka na twardo, i pół pomidora 30 minut tańca i 25 minut step aerobiku+ 8 minut abs I jak dzisiaj?? |
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj niestety monotonnie, bo mam pustą prawie lodówkę I dlatego tak, a sklepy dziś pozamykane.Makaron durum na obiad- chyba można? Bo IG ok... (na monitgancu byl dozwolony). Ok, to jutro robię zakupy i coś innego zrobię. Hm, bo dopiero wczoraj do tego przysiadłam troszkę.. (zobaczyłam, że dość dobra dieta) a piszę pracę więc zerkam po troszkę tu i tu. Dziękuję za odpowiedź. Kawę piję słabą, jedna płaska łyżeczka rozpuszczalnej, zalewam pół kubka, reszta to mleko.
|
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
uuutrzymanieeee....
chyba lepiej,prawda???? |
|
|
|
#776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#778 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
#779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brak podwieczorka. gdzie białko w obiedzie? 2 śniadanie . 2 łyżki ? powinien być cały jogurt co najmniej . śniadanie mi sie wydaje za małe,powinnaś dodać warzywa i więcej twarogu, zamiast bagietki chleb raZowy. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- zgodze sie ;]]
|
|
#780 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowa i niedoświadczona, nie bijcie
![]() Poproszę o ocenę R:I śniadanie: 6 łyżek muesli + 2 łyżki otrębów + 3/4 szklanki kefiru + banan II śniadanie: 2 kromki chleba razowego + trochę masła + plaster szynki + rzodkiewka + jabłko obiad: 2 kulki piure + 1 kotlet sojowy podwieczorek: jogurt naturalny kolacja: jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem + 2 kromki chleba razowego
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

. To wydaje się być zdrowym podejściem.

:beczy:

. Ja już zapomniałam, że jedzenie może sprawiać tyle przyjemności.

Drugie sniadanie tez powinno być obfite. 5 posilkow dziennie to minimum. Nie zapominaj o podwieczorku. Nst jadlospis musi być lepszy
I dlatego tak, a sklepy dziś pozamykane.