Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 10:09   #2341
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

SSR udanych przymiarek i dzieki za informacje bede musiała się przejść po sklepach zobaczyc jak taki pas na żywo wyglada ;D

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 14:12   #2342
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczyny własciwie to nie wiem co zrobić czy wy dajecie rodzicom zaproszenie na slub? nie wiem czy dawac czy nei niby kurcze to oni robią mi wesele moj tż chyba sam za wszytsko płaci ale nei jestem pewna.... to tak jak bym zapraszala ichna wesele za ktore oni sami płacą doradzcie coś jak wy to załatwiacie...

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 14:20   #2343
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
dziewczyny własciwie to nie wiem co zrobić czy wy dajecie rodzicom zaproszenie na slub? nie wiem czy dawac czy nei niby kurcze to oni robią mi wesele moj tż chyba sam za wszytsko płaci ale nei jestem pewna.... to tak jak bym zapraszala ichna wesele za ktore oni sami płacą doradzcie coś jak wy to załatwiacie...
my daliśmy i moim i jego rodzicom, ale sami płacimy za wszystko... wiec to trochę inna sytuacja...

Stary 2009-05-29, 15:16   #2344
kitek_fm
Rozeznanie

Ja sobie w końcu kupiłam bieliznę. Szukałam, szukałam po sklepach i nic. Jak z bardotką to półgorsety, jak gorsety to z miękkimi miseczkami, jak już znalazłam body z bardotką to strasznie grube.
W końcu zamówiłam na allegro. Obawiałam się o rozmiar, bo zamawiałam to body trochę "na oko", wg ich rozmiarówki powinnam miec 80E, a ja normalnie mam 75D, a wiadomo, że takie body, nie może też być za luźne. Jak mierzyłam w sklepach to wszystkie 75D miały za małą miseczkę, 75E były mi dobre, więc zamówiłam 75E - i pasuje.
Jutro idę w nim na imprezę, muszę go "sprawdzić" za wczasu. Jak w nim będzie niewygodnie czy coś, to jeszcze będę miała czas pomyśleć nad czymś innym. Na pewno wykorzystam go też w Bułgarii.
Dla mnie tego typu bielizna jest najlepsza na wielkie wyjścia.

Co do innych spraw
Już wiem mniej więcej jaka będzie mi pasowała biżuteria, ale chyba będę ja musiała robić na zamówienie, bo wszędzie, gdzie mierzyłam mają te naszyjniki b. krótkie, a dłuższych nie robią (tam, gdzie je oglądałam)
W połowie czerwca wybiorę się do tego jubilera, który robi biżuterię na zamówienie, i zobaczę, może akurat "na sklepie" będzie miał coś, co mi się spodoba. I tak musimy tam iść i dać obrączki do odnowienia.

Jak wrócimy z Bułgarii to musimy też iść zamówić w końcu garnitur. Zamówimy taki jaki jest (ciemnoszary, taki stalowy, a mnie się podobał b. jasny szary, taki srebrny).
Mój to musi też buty na zamówienie miec, bo nigdzie nie ma szarych, na niego. Znalazłam firmę co robi buty na zamówienie, akurat mają takie fajne szare, ale najpierw garnitur a potem buty.

Nabyłam też, z pierdołek, 2 kosze wiklinowe, kwadratowe: na koperty, do roznoszenia wódki, też się przyda na fanty "na bramy" itd. itp.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 620626069.jpg (36,5 KB, 30 załadowań)

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 15:28   #2345
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

body extra, ono ma odpinane ramiaczka?? a jaka cena? jesli mozna wiedziec??

Stary 2009-05-29, 15:54   #2346
kitek_fm
Rozeznanie

Tak, ramiączka odpinane, super podtrzymuje biust, jak się ramiączka odepnie.
Jak mierzyłam bardotki biustonosze, to we wszystkich biust mi opadał, niestety.
Cena 91zł z przesyłką.

Stary 2009-05-29, 16:00   #2347
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
Tak, ramiączka odpinane, super podtrzymuje biust, jak się ramiączka odepnie.
Jak mierzyłam bardotki biustonosze, to we wszystkich biust mi opadał, niestety.
Cena 91zł z przesyłką.
no to elegancko i cena bardzo znośna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 17:48   #2348
misia_25_26
Wtajemniczenie

Witajcie znowu mnie tu wieki nie bylonormalnie nie mam na nic czasu po powrocie z Plale najwazniejsze ze zamowilam suknie godzine i date zarazerwowalismy w USC,zaproszenia juz prawie wszystkie rozdane/wyslane,obraczki kupione(robione z wlasnego zlota)
za cale 186zltakze powoli do przodu

SSR powodzenia w kupowniu sukni
kitek mozesz podac link do sprzedawcy all?
ladysith jak dobrze pomietam to ty podawalas mi namiar na cukiernie na krasinskiego w Zabrzu?jak tak to jest to cukiernia po drugiej strony szpitala?
Cytat:
my dawalismy zaproszenia rodzica,ale sami placimy za wszystko wiec nie pomoge niestety

Edytowane przez misia_25_26
Czas edycji: 2009-05-29 o 17:49
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 18:02   #2349
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
ladysith jak dobrze pomietam to ty podawalas mi namiar na cukiernie na krasinskiego w Zabrzu?jak tak to jest to cukiernia po drugiej strony szpitala?
uu nie pamietam niestety chyba, ze o tę chodzi co teściowa pracuje... aż za dobrze to nie znam zabrze, ale po drodze (kierunek od de gaulla) mija się szpital...
z zabrza z autopsji to znam jeszzcze ciasto z paniówek [koło politechniki mają sklep]...

Stary 2009-05-29, 19:14   #2350
misia_25_26
Wtajemniczenie

ladySith dzieki za odp pytalam bo wlasnie tam sa dwie cukiernie jedna po stronie szpitala wiedenska jak dobrze pamietam a druga poprzeciwnej stronie
ile wczesnie zamawia sie tort i ciasta?
Stary 2009-05-29, 22:26   #2351
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
No my wyszliśmy z założenia, że jak wychodzimy z domu rodzinnego oboje i mamy na zaproszeniach X i Y wraz z Rodzicami to nie będziemy im dawać zaproszeń. Ale zapytam się ich czy chcą na pamiątkę to im się najwyżej wydrukuje
Cytat:
Ja sobie w końcu kupiłam bieliznę.
Co do innych spraw
Już wiem mniej więcej jaka będzie mi pasowała biżuteria, ale chyba będę ja musiała robić na zamówienie, bo wszędzie, gdzie mierzyłam mają te naszyjniki b. krótkie, a dłuższych nie robią (tam, gdzie je oglądałam)

Nabyłam też, z pierdołek, 2 kosze wiklinowe, kwadratowe: na koperty, do roznoszenia wódki, też się przyda na fanty "na bramy" itd. itp.
Kitek extra body. Ja w życiu czegoś takiego nie nosiłam i zastanawiam się czy sobie nie sprawić, bo to każdą fałdkę wyszczupli no nie?

Co do biżuterii to opowiedz jaka? No i pokaż koszyczki
Cytat:
Witajcie znowu mnie tu wieki nie bylonormalnie nie mam na nic czasu po powrocie z Plale najwazniejsze ze zamowilam suknie godzine i date zarazerwowalismy w USC,zaproszenia juz prawie wszystkie rozdane/wyslane,obraczki kupione(robione z wlasnego zlota)
za cale 186zltakze powoli do przodu
Witaj misiu Co za suknia dlaczego się nie chwalisz? A przypomnij jaki zaproszenia mieliście i która godzina na ślub zarezerwowana? I obrączki jakie? No Kochana tak dawno Cię nie było, że teraz musisz się spowiadać
Misa tort i ciasta to ja mam zamówić w sierpniu, a stelaż to już w lutym sobie zaklepałam bo był tylko taki jeden

Dziewczyny pamiętacie gabze z naszego wątku? Szok http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=338305

A i chwalę się, że w końcu zamówiłam suknię, le jestem tak padnięta, że musicie poczekać na relację do jutra

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Edytowane przez SSR
Czas edycji: 2009-05-29 o 22:27
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 05:02   #2352
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
ladySith dzieki za odp pytalam bo wlasnie tam sa dwie cukiernie jedna po stronie szpitala wiedenska jak dobrze pamietam a druga poprzeciwnej stronie
to ta moja jest po przeciwnej stronie ulicy w stosunku do szpitala ;D
Cytat:
ile wczesnie zamawia sie tort i ciasta?
za;ezy od tego jaki cukiernia ma ruch... tam gdzie ja kołocz zamawiam, to już w maju przyjmowali zapisy na jesien, bo mają dużo zamówień i kazała mi przyjść [no i byłam zaklepać termin].
a tort... hm... w tej sprawie się nie wypowiem bo zamawiamy u teściowej, więc ona tylko powiedziała szefowej i sprawa załatwiona.. ale to też było już dość dawno... w okolicach marca może...

Stary 2009-05-30, 08:18   #2353
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kobitki my juz po pierwszym dniu nauk, tragedii nie było ksiądz nawet fajnie mowił, ale ta babka z tajemnicy zycia porażka jakaś 1,5 godziny mowiła a temat "złych" antykoncepcjii film o aborcji puściła i o zapłodnieniu i rozwoju płodu, w sumie siedzielismy dwie godziny, jeszcze tylko dzis i jutro i w środę poradnia, w sumie to ksiadz podpisał się tam gdzie poradnia i wszyscy a było nas 50 osoób albo wiecej myslelismy ze to juz poradnia odbębniona i potem jak ta babka dała terminarz zeby sie zapisywac na poradnie w środy to tylko jęk było słychac

Stary 2009-05-30, 09:11   #2354
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

anika moi rodzice też za wszystko mi płacą i nie dawałam im zaproszenia.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 21:11   #2355
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Witaj misiu Co za suknia dlaczego się nie chwalisz? A przypomnij jaki zaproszenia mieliście i która godzina na ślub zarezerwowana? I obrączki jakie? No Kochana tak dawno Cię nie było, że teraz musisz się spowiadać
Misa tort i ciasta to ja mam zamówić w sierpniu, a stelaż to już w lutym sobie zaklepałam bo był tylko taki jeden

no to zdaje relacje
zaproszenia mamy takie:
http://allegro.pl/item646032188_zapr...a_allegro.html
pierwsze z gory,udalo nam sie zarezerwowac najpozniejsza godzine w USC wiec o 13.30 zostane zonka
obraczki kupione klasyczne moja 4 mm tz 5mm za cale 186zl z wlasnego zlota
a suknia takata ktora mierzylam byla mi zaduza,i biala,a ja bede miec jasny ecrui co myslicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komunia 070a.jpg (42,3 KB, 49 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 07:37   #2356
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:

no to zdaje relacje
zaproszenia mamy takie:
pierwsze z gory,udalo nam sie zarezerwowac najpozniejsza godzine w USC wiec o 13.30 zostane zonka
a suknia takata ktora mierzylam byla mi zaduza,i biala,a ja bede miec jasny ecrui co myslicie?
Piękne zaproszenia, a sukna prześliczna
Stary 2009-05-31, 08:35   #2357
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:

no to zdaje relacje
zaproszenia mamy takie:
Misia ładne zaproszenia, takie delikatne dziewczęce

Misia a Ty tylko cywilny bierzesz

Obrączki klasyczne ma się rozumieć złote i półokrągłe?

A suknię masz cudowną. Taka fajna z koroneczki super Gdzie kupowałaś i za ile? No i czy będziesz miała jakieś bolerko bo to październik

Kwiatuszekk88
proszę pochwalić się obrączkami

Katunia czekamy na pochwalenie się biżuterią i relację z drugiej przymiarki

Dziewczyny, które trzymały kciuki za moje udane zakupy sukniMogę się pochwalić wreszcie mam suknię i jestem baaaaaaarrddzzzzoo zadowolona
No to od początku, w piątek umówiłam się z kumpelą (teraz już świadkową - bo to też załatwiam za jednym zamachem) na buszowanie po salonach. Poszłyśmy do każdego, w którym podobały mi się suknie i jeszcze raz je mierzyłam (ale nie trzy modele, a 5. Tym razem miałam eksperta patrzącego trzeźwym okiem a i ja sama miałam już jakiś tam pogląd na suknię wyrobiony No i poszłam do Przesmyku (to dla LadySith) przymierzyłam tą z plisami a później tą odciętą z takim rozchodzącym materiałem i z kumpelą wybrałyśmy tą drugą. Potem ulica ratuszowa, znów przymierzam jedną z takimi firankami (rozchodzący się materiał) a później tą z szelką na szyję z ciężkeij satyny. Znów wybieramy tą z szelką, dodajemy welon, diadem i cudo I v-ce miss salonuKumpeli podobały się te dwie i mi też, no ale żeby dopełnić wszystkiego poszłyśmy na ul. Piłsudskiego (tam gdzie sięrozmawia z krawcową) i proszę o przymierzenie tej kiecki z rękawkami. Świadkowa jak ją zobaczyła - to tylko syknęła "ale średniowiecze" Ale jak ją przymierzyłam to super, nie chciałam ściągnąć i po długich pertraktacjach, zdecydowałam się na właśnie tą
Może ta kiecka jest nie w stylu tych dzisiejszych, ale ja to zawsze musze być oryginalna. Kiecka jest z innej bajki, ale się super w niej czułam, w ogóle jej na sobie nie czułam, leciutka i będzie welon i może diademik albo opaska z cyrkonii, to się jeszcze zobaczy
A najlepsze jest to, że byłyśmy z kumpelątak zafascynowane i podekscytowane tym, że w końcu mam tą suknię, że i mi i jej nie przyszło do głowy zrobić zdjęcia
Ale w sumie i tak tąco miałąm na sobie to będą wprowadzane przeróbki, inny dekolt, inne rękawki, dodane te "firanki" i w ogóle z innego materiału. Tak, że i tak ta suknia będzie inna. Pani krawcowa mnie pomierzyła wzdłuż i wszerz i pierwszą przymiarkę mam 5sierpnia. Wtedy będzie jakiś efekt z moimi poprawkami
A no i jeszcze tą którą przymierzałam byłą z takiej ciężkiej żorżety i ładnie się układała, ale kolor jej wpadał jakby w srebrny. No i pani krawcowa zaproponowała, że mi ją uszyje z satyny, co nada trochę blasku i będzie śnieżnobiała. Trochę się z tym gryzę, bo w sumie nie wiem jak ta kiecka będzie wyglądać z tego materiału, poza tym satyna uwydatnia wszystko, ale może to będzie to, w końcu chciałam białą, a nie biało-srebrną, która by w pochmurny dzień wyglądała jak poszarzała - ten argument krawcowej przeważył
Dla niecierpliwych jak ta moja kiecka może wyglądać, to załączam zdjęcie, ale wiadomo będzie trochę inna (bez trenu, zamiast tych świeciedełek pod biustem i w dekolcie to będzie koronka - taka gruba, inne rękawki, bo jakby obszyte w okolicach łokcia a dopiero potem puszczone, no i może inny dekolt) Ale kiecka będzie w takim stylu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (22,3 KB, 32 załadowań)

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-05-31, 12:35   #2358
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

SSR śliczna ta sukienka moje gratulacje a też chcesz takie średniowieczne rękawy, mega długie??

Stary 2009-05-31, 20:44   #2359
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Piękne zaproszenia, a sukna prześliczna
dziekuje bardzo
a mozesz mi przypomniec twoja suknie?

Cytat:
Misia ładne zaproszenia, takie delikatne dziewczęce
Misia a Ty tylko cywilny bierzesz
Obrączki klasyczne ma się rozumieć złote i półokrągłe?
A suknię masz cudowną. Taka fajna z koroneczki super Gdzie kupowałaś i za ile? No i czy będziesz miała jakieś bolerko bo to październik
tak bierzemy slub cywilny ale dla mnie to jest "az"a nie tylko
obraczki zlote polokragle
a na ramiona bede miala etole

sliczna masz suknie taka zwiewna i delikatna,napewno bedziesz uroczo wygladala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 08:58   #2360
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

ja mam pytanie trochę z innej beczki, spotkałyście się kiedyś z sytuacja, gdy panna młoda przebierała się po oczepinach??

http://www.kolekcje.wyjdzzamnie.pl/w...porada,21.html

Stary 2009-06-01, 09:21   #2361
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
ja mam pytanie trochę z innej beczki, spotkałyście się kiedyś z sytuacja, gdy panna młoda przebierała się po oczepinach??

Ja sie nie spotkalam,a bylam juz na wielu weselach.
Osobiscie nie bede sie przebierac,bo chce cie nacieszyc moja kiecka w ten dzien/noc
Stary 2009-06-01, 10:12   #2362
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja też się nie spotkałam z przebieraniem i sama nie mam zamiaru tak zrobić, chcę sie jak najdlużej cieszyc suknią

Stary 2009-06-01, 10:13   #2363
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqa84 Pokaż wiadomość
dopiero ide do knajpy omawiac szczegoly na poczatku czerwca ( jakos pozno ale tak kazali mi przyjsc)
Ja byłam w knajpie 2 tygodnie temu, tak ogólnie pogadać, bo zmieniła się pani odpowiedzialna za wesela i musiałam od nowa wszystko ustalać z tą nową.
Menu i inne szczegóły to dopiero pod koniec czerwca kazała nam przyjść ustalać.

Cytat:
kitek mozesz podac link do sprzedawcy all?
http://www.allegro.pl/item645876315_...senia_75e.html

Cytat:
Kitek extra body. Ja w życiu czegoś takiego nie nosiłam i zastanawiam się czy sobie nie sprawić, bo to każdą fałdkę wyszczupli no nie?
Co do biżuterii to opowiedz jaka? No i pokaż koszyczki
Co do body, to jak noigdy nei nosiłaś, to lepiej przed wielkim wyjściem je wypróbowac, jak sie w tym czujesz itd. itp. Co do wypszcuplenia, powiedziałabym że lekko wyszczupla i modeluje. Ja jestem zadowolona.
Fotki biżuterii poniżej.
Fotki koszy wkleję później.

SSR

Śliczna ta Twoja suknia,taka zwiewna. Kojarzy mi się z Arweną z "Władcy Pierścieni".

Cytat:

Ja się spotkałam, ale ja się przebierać nie będę. Zresztą mam suknię 2w1 więc jak potem z tej długiej będzie krótka, to tak jakbym się przebrała

U mnie od piątku strasznie zimno, deszczowo Pogoda taka, że nawet się wstawać nie chce.
Już nie mogę doczekać się wyjazdu (jeszcze 1,5 tygodnia) bo jestem ostatnio tak przemęczona, że szok, a teraz jeszcze ta pogoda taka "śpiąca".

W sb zadzwoniła do mnie chrzestna, że niestety nie przyjadą, bo niedostaną wolnego. Ciekawe? 1,5 roku już wiedzą o weselu, i teraz nie dostaną 3 dni urlopu? Wystarczyłoby jakby przyjechali w pt a w nd by se jechali z powrotem. Do Berlina nie ma znowu aż tak daleko (6-7h jazdy od nas), żeby musieli tydzień urlopu brać.
Z mojej rodziny będą tylko 2 osoby (siostra ze szwagrem), do tego jeszcze nie mam z kim jechać na przymiarkę, bo nikt nie ma czasu i muszę jechać z moim M., bo sama nie pojadę przecież. Aż się popłakałam w sb z tego wszystkiego. Już mam dosyć tych przygotowań czasem.
Już to pisałam wczesniej, już nei mogę doczekac sie tej Bułgarii - odpocznę trochę też od spraw ślubno-weselnych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 649354472.jpg (37,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B.jpg (26,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg D.jpg (36,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc2531web96dpiverarabias6.jpg (43,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg xl806251od9.jpg (51,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1czy3.jpg (28,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 641941394.jpg (17,6 KB, 11 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 10:37   #2364
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Obrączkami postaram się pochwalić wieczorem A tak w ogóle to cześć U nas z nowości oprócz tych obrączek to w piątek byliśmy u księdza oddać kartkę, ze zapowiedzi u TŻ poszły i karteczki z pieczątkami z nauk i poradni Musimy jeszcze kupić napoje, pojechać na salę ustalić menu i obgadać z zespołem pierwszy taniec i w ogóle. Oprócz tego TŻ jeszcze nie ma garnituru, ale to za jakieś 2 tyg. Ja w przyszły wtorek (9 czerwca) mam drugą przymiarkę i jak będzie wszystko ok to biorę suknię do domu Bym jeszcze zapomniała dzisiaj mój TŻ jedzie pytać się o mieszkanie, bo podobno jest do wynajęcia może się uda
Stary 2009-06-01, 13:30   #2365
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR śliczna ta sukienka moje gratulacje a też chcesz takie średniowieczne rękawy, mega długie??
Dzięki A te średniowieczne rękawy będą, ale materiał taki jak z kiecki na ramiona, czyli normalne rękawki satynowe takie długie do łokcia, będą obszyte aplikacją koronkową a dopiero spod tego wyjdą te lejące szyfony. Ale chyba nie takie długie, z przodu będą się kończyły przy nadgarstku a z tyłu troszkę dłuższe, ale nie za długie, żeby mi do talerza nie wpadałyA będą obszyte lamówką co spowoduje, że będą bardziej spadać w dół i w ogóle będzie można nad nimi zapanować, bo sama ta mgiełka szyfonowa jest tak lekka, że omiatając rękaw ręką aby coś wziąć ze stołu trzeba wykonać chyba z 5 ruchów, a z lamówką się odrzuci jednym ruchem i już ręka goła i sprawna No nie za bardzo chę z tą lamówką, ale jak dodałam welon z lamówką to sie ładnei komponowało. No zaobaczymy, mam czas do sierpnia zeby ją modyfikowac do woli
Cytat:
tak bierzemy slub cywilny ale dla mnie to jest "az"a nie tylko
obraczki zlote polokragle
a na ramiona bede miala etole

sliczna masz suknie taka zwiewna i delikatna,napewno bedziesz uroczo wygladala
Misia pewnie, że ślub aż a nie tylko, żle zadałam pytanie, przepraszam. Zresztą jakie to ma znaczenie jaki bierzemy ślub To jak Ty masz na 13:30, to my z LAsySith będzimy już wtedy mówić "TAK" jak Ty będziesz zaczynać cermonię Ale skończym pewnie równo
Etola fajna ale do mojej kiecki nie pasuje, jak będzie bardzo zimno to wypożyczę od krawcowej taką pelerynkę z misia. Ale przecież będzie ciepło no nie?
A za pochwalenie kiecki dziękuję Zwiewna i delikatna jest na zdjęciu, bo ma tren z szyfonu i te rękawy, moja będzie bardziej ciężka, ale w tym stylu
Cytat:

Ja się spotkałam, a le to było dawno w latach 90-tych. Teraz już nie widziałam, ale powiem Wam co widziałam w Wielkopolsce. Był listopad, laski/panie szły do kościoła w garsonkach, kostiumach, żakiecikach i po kościele na salęobiad, pierwszy taniec i tam trochę zabawy a tak koło 20 godziny ja patrzę co one robią a wszystkei do aut po wieszkaki i do kibelka, wyszły wsystkie w kiecach balowych Dobrze, że przyjechałam na samo wesele (nie mogliśmy wczesniej dotrzeć) to już było po obiedzie i młodzi byli na sesji, tak, że byłam już w kiecy balowej ze studniówki i sie głupio czułam bo tylko ja, ale do czau do godziny 20 To jest dopiero folklor
Ja tam sieie będę przebierać, po to kupuję kiecę wygodną i lekką aby w niej pradować cały dzień i noc, raz w życiu.
Cytat:
Co do body, to jak noigdy nei nosiłaś, to lepiej przed wielkim wyjściem je wypróbowac, jak sie w tym czujesz itd. itp. Co do wypszcuplenia, powiedziałabym że lekko wyszczupla i modeluje. Ja jestem zadowolona.
Fotki biżuterii poniżej.
Fotki koszy wkleję później.

SSR

Śliczna ta Twoja suknia,taka zwiewna. Kojarzy mi się z Arweną z "Władcy Pierścieni".

U mnie od piątku strasznie zimno, deszczowo Pogoda taka, że nawet się wstawać nie chce.
Już nie mogę doczekać się wyjazdu (jeszcze 1,5 tygodnia) bo jestem ostatnio tak przemęczona, że szok, a teraz jeszcze ta pogoda taka "śpiąca".

W sb zadzwoniła do mnie chrzestna, że niestety nie przyjadą, bo niedostaną wolnego. Ciekawe? 1,5 roku już wiedzą o weselu, i teraz nie dostaną 3 dni urlopu? Wystarczyłoby jakby przyjechali w pt a w nd by se jechali z powrotem. Do Berlina nie ma znowu aż tak daleko (6-7h jazdy od nas), żeby musieli tydzień urlopu brać.
Z mojej rodziny będą tylko 2 osoby (siostra ze szwagrem), do tego jeszcze nie mam z kim jechać na przymiarkę, bo nikt nie ma czasu i muszę jechać z moim M., bo sama nie pojadę przecież. Aż się popłakałam w sb z tego wszystkiego. Już mam dosyć tych przygotowań czasem.
Już to pisałam wczesniej, już nei mogę doczekac sie tej Bułgarii - odpocznę trochę też od spraw ślubno-weselnych.
Co do body to dzięki za radę, kupię ponoszę i zobaczę czy czuję sięjak w pancerzu czy może to jest to
Biżuteria fajna, ja sie zastanawiam czy dawać jeden wielki kryształ swarowskiego, tak jakby medalion czy w ogóle nic,a może tylko kolczyki, no jeszcze zobaczę. Z Twoich typów podobają mi się nr 3,4 i 5, choć te kwiatki takie pełne i mogą być za ciężkie.

Co do kiecy to dzięki, a z Arweną to rzeczywiście był zamysł, choć bardziej chciałm tak jak w opowieściach z Narnii Zuzanna miała, ale z Arweną pomysł też był, także trafiłaś

O pogodzie to nawet nie mów, bo już mam jej dosyć Ja chcę lato

Szkoda, że tak bliscy ludzie mają takie podejście do naszego ślubu i wesela. Jak mówisz, że od 1,5 roku wiedzieli o weselu to rzeczywiście masz prawo być zła i zawiedziona. Mogli od początku postawić sprawę jasno, że nie mogą i byś się nawet nie nastawiała i nie czekała. Ach szkoda słów Bardzo mi przyko, ze tylko 2 osoby będziesz miała przy sobie w ten dzień, ale głowa do góry to będzie Wasz dzień, a Ci co nie przyjadą niec żałują.
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Obrączkami postaram się pochwalić wieczorem A tak w ogóle to cześć U nas z nowości oprócz tych obrączek to w piątek byliśmy u księdza oddać kartkę, ze zapowiedzi u TŻ poszły i karteczki z pieczątkami z nauk i poradni Musimy jeszcze kupić napoje, pojechać na salę ustalić menu i obgadać z zespołem pierwszy taniec i w ogóle. Oprócz tego TŻ jeszcze nie ma garnituru, ale to za jakieś 2 tyg. Ja w przyszły wtorek (9 czerwca) mam drugą przymiarkę i jak będzie wszystko ok to biorę suknię do domu Bym jeszcze zapomniała dzisiaj mój TŻ jedzie pytać się o mieszkanie, bo podobno jest do wynajęcia może się uda
Kwiatuszek będziemy czekać na zdjęcia A gdzie kupujecie napoje i jakie? Będziesz coś wywalać z menu/zmieniać?
Trzymamy kciuki za mieszkanie

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-06-01, 13:43   #2366
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Kwiatuszek będziemy czekać na zdjęcia A gdzie kupujecie napoje i jakie? Będziesz coś wywalać z menu/zmieniać?
Trzymamy kciuki za mieszkanie
Napoje jeszcze nie wiem w jakieś hurtowni mamy na oku 3 ale musimy się jeszcze zorientować w cenach. A menu w ogóle jeszcze nie ustalałam jadę 1 raz, bo byłam na sali tylko podpisać umowę i kazał miesiąc przed przyjechać ustalić menu, a potem na 2 tyg. przed nawet telefonicznie podać dokładną ilość gości.
Dziewczyny a moja ciocia właśnie przygotowała tą dekorację na te koło z tyłu do naszego auta do ślubu Wysłała mi zdjęcia i ja też je wstawiam w ząłączniku, te kwiatki na tym będą u góry, a to całe jest wielkości tego koła, żeby je zakryć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg asfsdg.jpg (161,4 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2009-06-01 o 13:50
Stary 2009-06-01, 14:16   #2367
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kobitki przyjechała dzis moja bizuteria... i na zdjeciu wygladała na większą taką solidniejszą, hmm no ale trudno pokaże ją jeszcze mojemu niech sie wypowie choc i tak wiem co powie a nie mówiłem przez internet to sie tak nie da to trzeba poogladac przymierzyc założyc i takie tam eh 7 swiatów i niestety musze przyznac mu rację ale w sumie to taka bizuteria ktora zawsze złoże

Stary 2009-06-01, 15:38   #2368
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Fotki biżuterii poniżej.
a to chcesz wszystkie kupić? :P ja bym się nie mogła zdecydować, wszystkie mi się podobają a w sumie sa podobne do siebie.
co do bizu to ja wiem, że będę tylko kolczyki kupywać, i to najprawdopodobniej tylko wkrętki z kryształkami... przy wysokim kołnierzu i tak nie będzie widać i nie chcę też by było zbyt strojnie... co do szyi to się jeszcze zestanawiam, ale sukienka jest zapinana na szyi wiec raczej tez odpada...

Cytat:
paskudna sprawa... zreszta jakby się uparli to samolotem sa za godzine na miejscu.. ale jak ktoś nie chce to każda wymówka jest dobra [mojej chrzestnej w ogole nie bedzie]

Cytat:
Dzięki A te średniowieczne rękawy będą, ale materiał taki jak z kiecki na ramiona, czyli normalne rękawki satynowe takie długie do łokcia, będą obszyte aplikacją koronkową a dopiero spod tego wyjdą te lejące szyfony. Ale chyba nie takie długie, z przodu będą się kończyły przy nadgarstku a z tyłu troszkę dłuższe, ale nie za długie, żeby mi do talerza nie wpadałyA będą obszyte lamówką co spowoduje, że będą bardziej spadać w dół i w ogóle będzie można nad nimi zapanować, bo sama ta mgiełka szyfonowa jest tak lekka, że omiatając rękaw ręką aby coś wziąć ze stołu trzeba wykonać chyba z 5 ruchów, a z lamówką się odrzuci jednym ruchem i już ręka goła i sprawna No nie za bardzo chę z tą lamówką, ale jak dodałam welon z lamówką to sie ładnei komponowało. No zaobaczymy, mam czas do sierpnia zeby ją modyfikowac do woli
super jest taka stylizacja, jeszcze tylko długie, falowane włosy i bohaterka fantasy pierwsza klasa [tylko uważaj na rosół i na sosy do mięsa :P]

Cytat:
Misia pewnie, że ślub aż a nie tylko, żle zadałam pytanie, przepraszam. Zresztą jakie to ma znaczenie jaki bierzemy ślub To jak Ty masz na 13:30, to my z LAsySith będzimy już wtedy mówić "TAK" jak Ty będziesz zaczynać cermonię Ale skończym pewnie równo
SSR, o 13 30 to ja już myśle, że będę prawie na sali, [albo przynajmniej w drodze] :P

Cytat:
Ja się spotkałam, a le to było dawno w latach 90-tych. Teraz już nie widziałam, ale powiem Wam co widziałam w Wielkopolsce. Był listopad, laski/panie szły do kościoła w garsonkach, kostiumach, żakiecikach i po kościele na salęobiad, pierwszy taniec i tam trochę zabawy a tak koło 20 godziny ja patrzę co one robią a wszystkei do aut po wieszkaki i do kibelka, wyszły wsystkie w kiecach balowych Dobrze, że przyjechałam na samo wesele (nie mogliśmy wczesniej dotrzeć) to już było po obiedzie i młodzi byli na sesji, tak, że byłam już w kiecy balowej ze studniówki i sie głupio czułam bo tylko ja, ale do czau do godziny 20 To jest dopiero folklor
Ja tam sieie będę przebierać, po to kupuję kiecę wygodną i lekką aby w niej pradować cały dzień i noc, raz w życiu.
w pełni się zgadzam

Cytat:
kobitki przyjechała dzis moja bizuteria... i na zdjeciu wygladała na większą taką solidniejszą, hmm no ale trudno pokaże ją jeszcze mojemu niech sie wypowie choc i tak wiem co powie a nie mówiłem przez internet to sie tak nie da to trzeba poogladac przymierzyc założyc i takie tam eh 7 swiatów i niestety musze przyznac mu rację ale w sumie to taka bizuteria ktora zawsze złoże
to pokaż realne fotki

Stary 2009-06-01, 16:14   #2369
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Co do mieszkania to jest ono do wynajęcia dopiero od marca przyszłego roku Ale jestem dobrej myśli, ze jeszcze coś znajdziemy
Stary 2009-06-01, 16:25   #2370
misia_25_26
Wtajemniczenie

kitek dzieki za linka
przykra sprawa z chrzestna,
kwiatuszek dekoracja na kolo z tylu wyglada superciocia sie postarala
szkoda ze nie wypalilo z mieszkaniema w jakich rejonach szukacie mieszkania?
anika pokaz fotki bizu
SSR nie masz za co przepraszacslub jest slubem,tak jak napisalas,a wiekszosc ludzi mowi "tylko cywilny"
z opisu suknia bedzie wygladala slicznie,juz sie nie moge doczekac fotek z przymiarki
LadySith a kiedy ty masz przymiarke?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości