Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-01, 11:58   #871
Lady Hellsing
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Mam podobny problem do twojego, do kilku modeli musiałam się dopasować (trwało to ok. 2 tygodni), ale potem w ogóle nie czułam, że mam na sobie stanik.
Miałam też jeden stanik, który dopiero po pewnym czasie zaczął mnie obcierać (bo rozciągnął się obwód). Od czasu, jak mnie ten stanik masakrycznie poobcierał moja skóra jakaś bardziej wrażliwa się zrobiła i teraz mam dwa staniki, do których cały czas nie mogę się przyzwyczaić.
Wszystkie te staniki mają ze sobą wspólne to, że są miękkimi balkonetkami.

Teraz praktycznie chodzę tylko w usztywnianych stanikach (maskaradki, panache porcelain) i są one mega wygodne. W żadnym nie miałam problemu z niewygodnymi fiszbinami. Spróbuj może z tym fasonem.
a ten porcelain nie rozstawia za mocno piersi? bo np w hestii miałam taki problem, niby wszystko było ok, ale jak nałożyłam dopasowaną bluzkę to się przeraziłam
mogłabyś podać jeszcze nazwy jakiś nieuwierających i usztywnionych modeli?
Lady Hellsing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 12:22   #872
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Kurczę, przyszedł mi właśnie oczekiwany M&S 30C dla mamy. I niestety, na mamę miseczki są dużo za małe, a na mnie obwód o wiele za szeroki

I nie wiem, co robić z tym fantem, myślicie, że warto go ciąć, czy może lepiej puścić w obieg i kupić sobie coś odpowiedniego? Szkoda go trochę bo śliczniusi, ale na żadną nie pasuje..
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 12:26   #873
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Kurczę, przyszedł mi właśnie oczekiwany M&S 30C dla mamy. I niestety, na mamę miseczki są dużo za małe, a na mnie obwód o wiele za szeroki

I nie wiem, co robić z tym fantem, myślicie, że warto go ciąć, czy może lepiej puścić w obieg i kupić sobie coś odpowiedniego? Szkoda go trochę bo śliczniusi, ale na żadną nie pasuje..
Ja bym puściła go dalej
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 12:36   #874
Rainbooow
Raczkowanie

Wizażanki , mam pytanie, jaki powinnam nosić rozmiar stanika jeśli obwód pod biustem wynosi u mnie 66 cm, a aktualnie noszę stanik 75B z H&M i miseczka jest dla mnie idealna. Obwód na 100% mam w nim za szeroki, bo gdy podniosę ramiączka piersi mogą wylecieć mi dołem .
Na jakimś kalkulatorze wyszło mi, że powinnam nosić 65 C, ale nie jestem pewna czy napewno dobrze to wyliczyło, dlatego pytam
Znacie jakieś sklepy gdzie możnaby kupić stanik na mój rozmiar w granicach 70 zł?
Rainbooow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 12:40   #875
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

A ile masz w biuście?
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 12:46   #876
Mojitooo
Zadomowienie

Witam Was dziewczyny Czytałam praktycznie wszystkie wątki od deski do deski... Zawsze nosiłam 70c, ale zawsze obwód był mi za duży.I tak w piątek wybrałam się do centrum handlowego, gdzie jest sklep Esotiq, a tam wiem, że pojawiły się staniki o obwodach 65...Mój wyliczony rozmiar to 65 e. W sklepie przymierzyłam 65d, gdyż e nie było. W obwodzie baaaardzo ciasno, ale się zapięłam I na wydechu wszystko ok, natomiast przy wdechu piersi zaczęły mi troszkę górą wyłazić. Czyli muszę miec 65e, tak jak mi wyszło z kalkulatora Ale powiem Wam, że pomimo iż ten biustonosz był dla nie za mały, to mój biust wyglądał w nim o niebo lepiej
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 12:59   #877
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny Czytałam praktycznie wszystkie wątki od deski do deski... Zawsze nosiłam 70c, ale zawsze obwód był mi za duży.I tak w piątek wybrałam się do centrum handlowego, gdzie jest sklep Esotiq, a tam wiem, że pojawiły się staniki o obwodach 65...Mój wyliczony rozmiar to 65 e. W sklepie przymierzyłam 65d, gdyż e nie było. W obwodzie baaaardzo ciasno, ale się zapięłam I na wydechu wszystko ok, natomiast przy wdechu piersi zaczęły mi troszkę górą wyłazić. Czyli muszę miec 65e, tak jak mi wyszło z kalkulatora Ale powiem Wam, że pomimo iż ten biustonosz był dla nie za mały, to mój biust wyglądał w nim o niebo lepiej
A gdzie mieszkasz? poszukaj tutaj http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...efb1b90e69aa60
dobrego sklepu
A jesli w okolicy takiego nie ma to na pierwszej stronie tego watku są wypisane sklepy internetowe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 13:26   #878
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość

Może lepiej puścić w obieg, bo nie wiadomo, czy po przeróbkach będzie pasował. Ale to juz zależy od Twoich zdolności krawieckich

Cytat:
Napisane przez Rainbooow Pokaż wiadomość
Wizażanki , mam pytanie, jaki powinnam nosić rozmiar stanika jeśli obwód pod biustem wynosi u mnie 66 cm, a aktualnie noszę stanik 75B z H&M i miseczka jest dla mnie idealna. Obwód na 100% mam w nim za szeroki, bo gdy podniosę ramiączka piersi mogą wylecieć mi dołem .
Na jakimś kalkulatorze wyszło mi, że powinnam nosić 65 C, ale nie jestem pewna czy napewno dobrze to wyliczyło, dlatego pytam
Znacie jakieś sklepy gdzie możnaby kupić stanik na mój rozmiar w granicach 70 zł?
Najpierw musisz zmierzyć się również w biuście, bo na razie możemy tylko powiedzieć, że dobry będzie na Ciebie obwód 60. W większości staników, obwód 65 będzie za luźny.
Ale ciężko doradzić miseczkę, jeśli nie znamy obwodu w biuście.
Myślę, że może Ci się uda znaleźć coś w tych granicach cenowych, choćby Mileny. Ale jeśli dołożysz 10-30zł to będziesz mogła próbować np. staniki Curvy Kate, które na dopasowanej.pl kosztują od 70-100zł.

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że szybko uda Ci się znaleźć właściwy rozmiar.

Dziewczyny zainteresowane Effuniakami, wejdźcie na stronę http://ewamichalak.blogspot.com/ i zaznaczcie "Na jaki rozmiar polujecie?" Myślę, że będzie to miało wpływ na to jakie rozmiary będą dostępne w następnych dostawach.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 13:31   #879
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nefretam Pokaż wiadomość
A gdzie mieszkasz? poszukaj tutaj http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...efb1b90e69aa60
dobrego sklepu
A jesli w okolicy takiego nie ma to na pierwszej stronie tego watku są wypisane sklepy internetowe
W Poznaniu, więc wiem, że sklepy są... Musiałabym się wybrać.Dzięki Już nie mogę się doczekać, aż w końcu będę miała w swoich łapkach dobry biustonosz

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że szybko uda Ci się znaleźć właściwy rozmiar.

Dziewczyny zainteresowane Effuniakami, wejdźcie na stronę http://ewamichalak.blogspot.com/ i zaznaczcie "Na jaki rozmiar polujecie?" Myślę, że będzie to miało wpływ na to jakie rozmiary będą dostępne w następnych dostawach.
Już tam dziś byłam i kliknęłam
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 13:40   #880
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lady Hellsing Pokaż wiadomość
a ten porcelain nie rozstawia za mocno piersi? bo np w hestii miałam taki problem, niby wszystko było ok, ale jak nałożyłam dopasowaną bluzkę to się przeraziłam
mogłabyś podać jeszcze nazwy jakiś nieuwierających i usztywnionych modeli?
A miałaś hestię strapless czy normalną? Ja mam standardowego porcelaina i podoba mi się jak kształtuje piersi. Na balkonetce jest moje zdjęcie w Porcelainie (właściwie to dwa, zwykły i strapless, ale strapless na mnie w ogóle nie leżał).
Mój najwygodniejszy stanik to Masquerade Pandora, mam jeszcze Masquerade Shanghai i Masquerade Maia i też są bardzo wygodne. Masqueradki są podobnie szyte, więc myślę, że inne modele tej marki (half cup i plunge) będą tak samo wygodne.
Stary 2009-06-01, 14:05   #881
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny kupiłam sboie dzisiaj biustonosze. Po wielu przymiarkach okazało się że idealnie pasuje na mnie 80F. Kupiłam dwa biustionosze 80F jeden firmy Biggi, drugi firmy Vena. Z Triumpha i Feliny tez pasuje na mnie idealnie 80F. I tu zaczynają się dla mnie schody. Będe chciała zamówić jakieś bustonosze z dopasowanej ale nie wiem jaki rozmiar mam wybrać. Bo wg kalkulatora to powinnam brać 36G ale 80F Biggi odpowiada 36DD/E angielskiemu (tak jest na tej stronie http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=28 ). Mierzyłam sie jeszcze raz i jak w pysk strzelił mam 91-92 pod biustem i 111 w biuście. Poradzcie coś prosze

P.S. Jeszcze jedno. Bo ja mam troche hmm pulchniejsze plecy, ale bez przesady. I scisnełam sie na plecach i luźno zmierzyłąm z przodu w biuście to mi wyszło 107 i z tego wychodzi Angielskie 36F. Może takie rozmiar będzie dobry??

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 14:21   #882
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam sboie dzisiaj biustonosze. Po wielu przymiarkach okazało się że idealnie pasuje na mnie 80F. Kupiłam dwa biustionosze 80F jeden firmy Biggi, drugi firmy Vena. Z Triumpha i Feliny tez pasuje na mnie idealnie 80F. I tu zaczynają się dla mnie schody. Będe chciała zamówić jakieś bustonosze z dopasowanej ale nie wiem jaki rozmiar mam wybrać. Bo wg kalkulatora to powinnam brać 36G ale 80F Biggi odpowiada 36DD/E angielskiemu (tak jest na tej stronie http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=28 ). Mierzyłam sie jeszcze raz i jak w pysk strzelił mam 91-92 pod biustem i 111 w biuście. Poradzcie coś prosze

P.S. Jeszcze jedno. Bo ja mam troche hmm pulchniejsze plecy, ale bez przesady. I scisnełam sie na plecach i luźno zmierzyłąm z przodu w biuście to mi wyszło 107 i z tego wychodzi Angielskie 36F. Może takie rozmiar będzie dobry??
Myślę, że powinnaś wstrzymać się na razie z zakupami, bo może dopaść Cię migracja. Poczekaj choćby 2 tygodnie przed kolejnymi zakupami, a w tym czasie porządnie zakładaj biustonosz, zagarniając całe piersi do miseczek. podczas zagarniania sięgaj też na plecy.

Cytat:
Napisane przez ametyst89 z Lobby Małobiuściastych

Re: "Wygarniamy porządnie!"eee?

Autor: ametyst89 08.01.09, 15:54

To ja się postaram wytłumaczyć krok po kroczku

-Stań w staniku przed lustrem.
-Lewą dłoń włóż pod prawą miseczkę od góry.
-Prawą dłonią unieś lekko prawą miseczkę, łapiąc za fiszbinę, tak aby miseczkę
trochę odciągnąć od ciała.
-W tym czasie lewą dłonią dalej pod miseczką delikatnie łapiesz za
skórę/tłuszczyk na plecach i nagarniasz to do miseczki, jednocześnie wygarniając
skórę/tłuszczyk spod fiszbiny do miseczki.
-Puszczasz fiszbinę prawą dłonią.
-Wyjmujesz lewą dłoń z miseczki.
-To samo powtarzasz z lewą miseczką tylko ręce na odwrót
Stary 2009-06-01, 14:29   #883
Rainbooow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nefretam Pokaż wiadomość
A ile masz w biuście?
W biuście mam 79 cm.
Czyli powinnam nosić 60C ? Już sama nie wiem.
Stary 2009-06-01, 14:32   #884
Lady Hellsing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
A miałaś hestię strapless czy normalną? Ja mam standardowego porcelaina i podoba mi się jak kształtuje piersi. Na balkonetce jest moje zdjęcie w Porcelainie (właściwie to dwa, zwykły i strapless, ale strapless na mnie w ogóle nie leżał).
Mój najwygodniejszy stanik to Masquerade Pandora, mam jeszcze Masquerade Shanghai i Masquerade Maia i też są bardzo wygodne. Masqueradki są podobnie szyte, więc myślę, że inne modele tej marki (half cup i plunge) będą tak samo wygodne.
miałam hestię strapless...
faktycznie, na tobie ten porcelain leży jak na modelce
Pandorę i Maię mierzyłam w sklepie, Pandora cisnęła w mostek, a Maia gryzła jak diabli Shanghai nie widziałam w moim sklepie. po przejrzeniu balkonetki i paru sklepów internetowych znalazłam takie modele, może któraś z was coś o nich wie?
Panache Tango II - czy jest mocno prześwitujący?
Panache Charlie
Curvy Kate Thrill me
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5wn7g6zcqnrm4ez49e25.jpg (21,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 231_2.jpg (29,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 688_3.jpg (10,1 KB, 22 załadowań)
Lady Hellsing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 14:35   #885
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
W biuście mam 79 cm.
Przy wymiarach 66/79 zazwyczaj najlepiej pasuje rozmiar 60D. Ale dużo zależy też od konkretnego modelu jaki będziesz kupować.
Stary 2009-06-01, 14:39   #886
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Cytat:
W biuście mam 79 cm.
Nie, 60c będzie na pewno za małe.
A gdzie mieszkasz? bo chyba najlepiej by było gdybyś mogła przymierzyć kilka rozmiarów.
Jesli było na ciebie dobre H&Mowe 75B to ja obstawiam okolice 60dd/e,
ale to takie wróżenie z fusów trochę. Może chociaż przejdź się do jakiegoś sklepu i przymierz coś co nie jest push-upem (żadnych gabek w środku!) 70a/b/c i napisz nam jaki rozmiar był dobry.
Stary 2009-06-01, 14:41   #887
Rainbooow
Raczkowanie

Mieszkam w okolicach Katowic, ten stanik 75B, który aktualnie noszę jest właśnie push-upem.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy jesli chodzi o staniki to jest zasada, że miseczka jest taka sama w 60D jak w 65C i 70B?

Edytowane przez Rainbooow
Czas edycji: 2009-06-01 o 14:45
Stary 2009-06-01, 14:41   #888
Annie1441
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki Przyszla moja Curvy Kate i tak jak przeczuwalam- miseczka trochę za duża... obwód idealny, fiszbina obejmuje calą pierś tu jest ok. Ale że jest to miękki stanik to się 'zwija' na piersi ;/ Tzn. lewa to może 0,5cm ale prawa bardziej (w dobrym obwodzie dopiero widzi się rożnice wielkości piersi ;/). Jest to moj pierwszy stanik w 'dobrym' rozmiarze i mam cichą nadzieję, że się wypełni. I mam taki pomysl żeby sobie na ten czas kupić wkładki silikonowe, jak myslicie? Nie zniweczy to efektu migracji??
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 14:42   #889
kraven
Zakorzenienie

W takim razie poczekam i pomierze się za 2 tygodnie. A póki co zabiore się za siostre która ma biust większy ode mnie i nosi 80 DD...

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 14:44   #890
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, mam jeszcze jedno pytanie, czy jesli chodzi o staniki to jest zasada, że miseczka jest taka sama w 60D jak w 65C i 70B?
I tak, i nie. Miseczka w tych rozmiarach bywa taka sama, ale nie zawsze jest taka sama. No i ta zasada ma szanse się sprawdzać _tylko_ w obrębie jednego modelu, jednej firmy.
Stary 2009-06-01, 14:49   #891
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Cytat:
Mieszkam w okolicach Katowic, ten stanik 75B, który aktualnie noszę jest właśnie push-upem.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy jesli chodzi o staniki to jest zasada, że miseczka jest taka sama w 60D jak w 65C i 70B?
Teorie są 2. Jedna mówi, że przeskakujemy o jedną miseczką druga, że o dwie. Nie wiem , która prawdziwa. Dla mojego biustu ta druga.

W Katowicach jest sklep 6 zmysł Ul. Dworcowa 5
najlepiej się tam wybierz i po przymierzaj 60d/dd/e

A najlepiej wybierz się na zlot http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...003&a=95809003
wtedy forumki dobiorą ci najlepszy stanik

Edytowane przez nefretam
Czas edycji: 2009-06-01 o 14:52
Stary 2009-06-01, 14:51   #892
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Najgorzej, że nie mam czasu teraz na wystawianie na forum małobiuściastych, mam sesję i za miesiąc uciekam na wakacje.

Z moimi zdolnościami krawieckimi nie najgorzej, ale nie wiem, czy nie zniszczę staniczka... No nic, jakby ktoś potrzebował 65C to może się zgłosić, jak nie, po wakacjach się zobaczy ( może przytyję)

A teraz na poszukiwania właściwego rozmiaru mamie i sobie...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 14:53   #893
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Mieszkam w okolicach Katowic
W Katowicach są dwa sklepy, do których warto pójść. 6zmysł na Dworcowej oraz Mig na Korfantego. Szczegóły znajdziesz na mapie: http://stanikowamapa.prv.pl
Stary 2009-06-01, 14:54   #894
simeri
Wtajemniczenie

Przyszła dzisiaj moja Pollyanna 28D i jest za mała co prawda jestem przed okresem i mam z 2cm więcej w biuście, ale normalnie też by była za mała, bo ma za wąskie fiszbiny jak dla mnie U jest za bardzo rozpłaszczone na dole, fiszbina nie dochodzi do końca tunelika, dlatego nie zbiera dobrze piersi z boku, chociaż nawet gdyby zbierała to nie byłoby do czego, bo miseczka jest za mała i jak wygarnę to robią się buły. Miseczka na większej piersi marszczy się - efekt pomarańczy w szklance?

Dziewczyny oceńcie, bo może ja się nie znam.

Czy wszystkie Freye mają takie wąskie fiszbiny i bardziej w kształcie V niż U?
Próbować z rozmiarem 28DD czy dać sobie spokój z Pollyanną?
A może spróbować CK 28dd?

Dla porównania Triumph 75A z obwodem ściągniętym agrafką. Jest to aktualnie jedyny miękki stanik jaki mam, jest śliczny, kupiłam go z głupoty i w nadziei, że do niego dorosnę, niestety przez te 10 lat nie urosłam Ostatnio wyciągnęłam go z dna szuflady i zastanawiam się nad przerobieniem go, chcę skrócić obwód i podszyć, może fiszbiny wymienić, bo te są trochę za szerokie. Warto?

P.S. Na ramiączku Pollyanny mam jakąś czerwoną plamkę, nie obejrzałam jej dokładnie jak wyciągnęłam z koperty i teraz nie wiem czy już tam była czy dopiero ja zrobiłam, chociaż nie wiem w jaki sposób

zdjęcia 1,2 - Freya Pollyanna 60D; 3,4 - Triumph 75A
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg F01.jpg (95,6 KB, 155 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f02.jpg (92,3 KB, 131 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t01.jpg (96,6 KB, 132 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t02.jpg (93,0 KB, 121 załadowań)

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-06-01 o 21:40
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 14:54   #895
Rainbooow
Raczkowanie

Ok, dzięki za odp.
Stary 2009-06-01, 15:11   #896
Barbie Killer
Raczkowanie

I ja uświadomiona wizażową lektura w końcu kupiłam sobie stanik W końcu nic mi z boku nie wystaje, nie muszę podciągać ramiączek, aby biust nie wisiał, no i nie odstaje mi pod piersiami co było katorgą. Mam rozmiar 65G, czuję się w nim super(jedynie co mnie martwi to mam wrażenie, że jak się kładę to mnie na mostek uciska:/ nie wiem czy dobrze, ale tłumacze sobie to tym, że nigdy nie miałam tak wysoko zabudowanego stanika z przodu i dlatego mam takie uczucie).

Pokażę Wam różnicę:
z lewej stery stanik, z prawej nowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (32,6 KB, 128 załadowań)
Stary 2009-06-01, 15:32   #897
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lady Hellsing Pokaż wiadomość
miałam hestię strapless...
faktycznie, na tobie ten porcelain leży jak na modelce
Pandorę i Maię mierzyłam w sklepie, Pandora cisnęła w mostek, a Maia gryzła jak diabli Shanghai nie widziałam w moim sklepie. po przejrzeniu balkonetki i paru sklepów internetowych znalazłam takie modele, może któraś z was coś o nich wie?
Panache Tango II - czy jest mocno prześwitujący?
Panache Charlie
Curvy Kate Thrill me
tango raczej nie jest prześwitujące, thrill me ma podobno duuże michy .. ja może niebawem bede wiedzieć coś więcej bo zamówiłam i czekam na dostawe w dopasowanej póki co wymieniłam ze swojego standardowego 30G na FF

Cytat:
Napisane przez Barbie Killer Pokaż wiadomość
Pokażę Wam różnicę:
wow różnica niezła ... a to 65G to bryt ?
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 15:58   #898
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
I ja uświadomiona wizażową lektura w końcu kupiłam sobie stanik W końcu nic mi z boku nie wystaje, nie muszę podciągać ramiączek, aby biust nie wisiał, no i nie odstaje mi pod piersiami co było katorgą. Mam rozmiar 65G, czuję się w nim super(jedynie co mnie martwi to mam wrażenie, że jak się kładę to mnie na mostek uciska:/ nie wiem czy dobrze, ale tłumacze sobie to tym, że nigdy nie miałam tak wysoko zabudowanego stanika z przodu i dlatego mam takie uczucie).

Pokażę Wam różnicę:
Różnica jest niesamowita. Super

A co do uciskania w mostek, jeśli występuje to tylko wtedy jak się kładziesz to raczej nie ma się co martwić. Po prostu na skutek jakiegoś specyficznego ułożenia Twojego ciała fiszbiny napierają mocniej na mostek. Chociaż pewnie może to utrudniać życie, choćby wykonywanie niektórych ćwiczeń fizycznych, a to już nie jest dobre.
Stary 2009-06-01, 17:02   #899
*Catherrine*
Zakorzenienie

Dziewczyny, potrzebuję waszej rady:
Milena Flamenco czy Ewa Bień Lara na pierwszy dobrze dobrany biustonosz?
Na wymiary 72/90 planuję wziac (z tego lub tego modelu) 65F. Myślicie, że dobry będzie?

Edytowane przez *Catherrine*
Czas edycji: 2009-06-01 o 17:10
*Catherrine* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:25   #900
Antii89
Zakorzenienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12557104]
ja nie wiem co wy robiłyście z tymi stanikami ale ja kupowałam w H&M lub w bieliźniaku za 50zł i nie narzekałam na nie (tzn nie działy się z nimi takie straszne rzeczy:P)
a 100zł za stanik to wciaz dużo dla mnie, no ale już do zaakceptowania 150/200 już nie dam :/ może kiedyś nadejda lepsze czasy, że i dla nas bedzie wybór staników po 50zł w każdym bielizniaku :P[/QUOTE]

Nie no ja staniki szanowałam. Miałam taki komplecik ze SNoopym, trochę mnie kosztował (jak na tamte nieuświadmione czasy) i prałam ręcznie te staniki. Więc jakoś specjalnie ich nie dewastowałam, oj nie!

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Przyszła dzisiaj moja Pollyanna 28D i jest za mała co prawda jestem przed okresem i mam z 2cm więcej w biuście, ale normalnie też by była za mała, bo ma za wąskie fiszbiny jak dla mnie U jest za bardzo rozpłaszczone na dole, fiszbina nie dochodzi do końca tunelika, dlatego nie zbiera dobrze piersi z boku, chociaż nawet gdyby zbierała to nie byłoby do czego, bo miseczka jest za mała i jak wygarnę to robią się buły. Miseczka na większej piersi marszczy się - efekt pomarańczy w szklance?

Dziewczyny oceńcie, bo może ja się nie znam.

Czy wszystkie Freye mają takie wąskie fiszbiny i bardziej w kształcie V niż U?
Próbować z rozmiarem 28DD czy dać sobie spokój z Pollyanną?
A może spróbować CK 28dd?

Dla porównania Triumph 75A z obwodem ściągniętym agrafką. Jest to aktualnie jedyny miękki stanik jaki mam, jest śliczny, kupiłam go z głupoty i w nadziei, że do niego dorosnę, niestety przez te 10 lat nie urosłam Ostatnio wyciągnęłam go z dna szuflady i zastanawiam się nad przerobieniem go, chcę skrócić obwód i podszyć, może fiszbiny wymienić, bo te są trochę za szerokie. Warto?

P.S. Na ramiączku Pollyanny mam jakąś czerwoną plamkę, nie obejrzałam jej dokładnie jak wyciągnęłam z koperty i teraz nie wiem czy już tam była czy dopiero ja zrobiłam, chociaż nie wiem w jaki sposób
Wow! Jest różnica naprawdę. Jestem za "upowszechnieniem" tych zdjęć do edukacji dziewczyn "deeeee? Ale ja mam małe piersi!".
No ja osobiście bym próbowała z 60dd z Pollyanny, bo ładnie na Tobie wygląda.

Cytat:

Pokażę Wam różnicę:
Nieźle!!!

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości