Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 cz. II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-01, 14:47   #211
poleczka
Raczkowanie

Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
zdrówka dla mamy a cycek to nie boli cie przpadkiem jak masz go przepełniony bo mnie tak boli jak długo Julka nie jje teraz np tak mam bo jak jadła rano o 9 troche pogadała sobie i do teraz śpi

u mnie leeje :/

moje dziecię też spi juz dosyc dłuugo, a ja zamiast ugotowac obiad i posprzatac byczę sie, a co ... mam dzień dziecka
poleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 14:52   #212
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c

wrocilam

normalnie od wczoraj mnie nie bylo

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ładna??
mi sie nie podoba

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Filip dzisiaj jest nieznośny, ciągle płacze, już sił nie mam

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
zamykam się dziś w pokoju !!!!!!!!!!jakies pulapki pozastawiali na mnie w kuchni........
w piekarniku ciasto z truskawkami
w lodowce koktajl truskawkowy
a na stole miska z truskawkami
zwariuje zaraz
ja chce
Cytat:

pytanie mam od kiedy mozna uzywac tampony??
ja mysle ze pierwszy okres po pologu juz mozna
Cytat:
Cycek mnie boli od 2 godzin w jednym miejscu co jakis czas taki ból czuje, dotykałam stwardnienia nie ma:-( nie wiem co to, ale nie jest fajne:-(

wszystkim maluszkom wszystkiego naj i jak najwiecej przespanych nocy po min 9 godzin

byla tesciowa
glupia baba!
zobaczyla hustawke ta za 280zl i do mnie: oszalalas? po co ci taka droga hustawka? ja jej napewno nie kupie
powiedziala jeszcze ze wymyslamy. powiedzialam jej ze jakby ona rodzila w naszych czasach to tez by pewnie chciala kupic wszystko co najlepsze-karuzele,bujaki,hustawki itd.. bo kazda matka chce jak najwiecej dac swojemu dziecku zeby mialo wszystko co najlepsze!
powiedziala ze ona da pieniadze i mamy zrobic z nimi co chcemy...

judy moj maluszek jest taki ze sam nie polezy-od razu placze...

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

tz poszedl do pracy i dostal 50zl na dzien dziecka

u mnie tez pada

chwale sie- kupilam sobie dzisiaj sukienke,bolerko i buty na chrzciny Igora

a ja jem truskawki haaaa

Edytowane przez czoornoo
Czas edycji: 2009-06-01 o 15:07
czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 15:25   #213
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
Emilka super ta kiecka ale cena masakryczna ,jakbyś znalzła taką do 250zł todaj znac

Alkamor super te obrazy chrześnicy...szok,ale ma dziewczynka taent.Gratuluję uzdolnionej rodziny

Raspi ta sukienka co Ty znalazłaś też piękna niestety cena gorsząca

Sija świetne te buteleczki na lekarstwa,pierwszy raz widzę.Chyba się sama nad czymś takim zastanowię.Póki co Chwała Panu nie mam takiej potrzeby.

Gryzaczek nasze córki się chba zgadały,obie równocześnie zakatarzone i obie równocześnie nie chcą nam spac,moja też śpi po 15 minut,może 3 rzy dziennie,a w nocy wcale nie chce nadrabiac zaległości.

Poza tym chciałam pochwalic nowe avatarki-wszystkie piękne

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 15:26   #214
gabriellao0
Zakorzenienie

normalnie
to Wam zazdroszcze że Wasze maleństwa w dzień śpią, bo Kaja to tylko i wyłacznie czasem na spacerku! a w domu zapomnieć mogę o spaniu

do tego i nocami zaczyna wariować więc powoli chodzę jak zombi

ps. do planu miasta "gdzie nakarmisz piersią" doliczam dziś cmentarz
tyle tam ławeczek że aż się prosi o karmienie
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 15:34   #215
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

POleczka co ja bym dała,zeby miec takie noce o jakich piszesz...i trzymam kciuki za odchudzanie,bo u mnie zwsze upadają szybko takie postanowienia

Zanka nie chcę Cię martwic,ale bądź osrożna,moja córka złapała katar odemnie

Pentuerka, Emilka podawała taką stronkę:
http://siatkicentylowe.pl/

Monix brzucha nie pokażę bo jest okropny i go sama nie chcę oglądac

Czoornoo super ta huśtawka,jak bym miała troszki kasy na tzw"szaleństwa" to kupiłabym córci coś takiego.

Monix mi się bardziej podoba pozytywka z Puchatkiem,ale cena też dużo większa

moje maleństwo
Stary 2009-06-01, 15:39   #216
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
wszystkim maluszkom wszystkiego naj i jak najwiecej przespanych nocy po min 9 godzin

i oby sie sprawdziło

Cytat:
tz poszedl do pracy i dostal 50zl na dzien dziecka
no to fajną ma prace

Cytat:

a ja jem truskawki haaaa
pochwal sie sukienką

a truskawmi nie uczulają ci dziecka bo cycem karmisz co nie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 16:14   #217
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Anvi mam nadzieje,że nas odwiedzisz na wizażu już w PL i może uda nam się zgadac i spotkac na jakiejś kawie w którejś galerii

Judy ale Wam zazdroszczę tych temperatur

Emilka nie wiem czy dobrze pamiętam ale właśnie z końcem miesiąca miała leciec SoNeRa do Pl

Masako a ja nie widzę nigdzie Twoich zdjęc

Monix ja też mam tą samą okropną wiadomośc też dostałam okres

Buziaczekk Twój brzuch wygląda jakbyś nigdy w ciąży nie była

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

A ja dziewczynki nie mam sentymentu do brzuszka,wolę Nadię na żywo niż w brzuszku

Ewccik super huśtawka

Emilka macie piękne zdjęcia z mężem i z Adriankiem

Judy ,u nas na wsi mówi się o dzieciaczkach,że "wariot" jak ma zmienne humory,a u mojej córci to właśnie tak wygląda a z długościa córek,to ja też nie wiem o co chodzi ...w szpitalach mierzą tak jakoś po fałdkach,bo jak ja bym nie mierzyła małej to 58cm za chiny nie miała jak się urodziła.

Penteurka sliczności to Twoje dzidzio

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Zanka bardzo fajna ta czarna sukienka,na jaką to okazję??ja też teraz rozglądam siętylko za takimi ieckami,bo trzeba brzuch chowac,chciałam Ci powiedziec,że ja miałam taką marszczoną kieckę na ślub i całkiem fajnie wyglądała.Nawet nie pogrubiło mnie...chyba

Cieszę się bardzo,ze Anvi cała i zdrowa doleciała z synusiem

Zanka super cena za kieckę

Madabede ja tez ciągle myśle żeby schudnąc,ale myślenie nie daje efektów

Judy Nadia dziekuje za piękne życzenia oczywiście mama Nadii dziękujeucałuj też mocno swoją córcię z okazji pierwszeg święta

dla wszystkich dzieciaczków

Monix mam nadzieje,że w końcu Dawdek odpuśi o da pożyc spokojnie mamie

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Zanka ale jesteś nie podobna na tych zdjęciach do siebie wyglądasz dużo poważniej niż na codzień.Miałaś bardzo ładną sukienkę.A dlaczego mieliście cywilny?Ja też po cywilnym,ale ja dlatego,że już drugiraz wychodziłam za mąż.

Emilka jeśli chodzi o dziwne zachowanie Adrianka u taty na rękach,to myślę,ze to chilowe i na drugi dzien powinno już byc normalnie.Czasami dzieci coś sobie tak ubzdurają ,prześpią się i im przechodzi.

No racja Malpko lepiej poczekac z eksperymentami,bo u mnie truskawki źle podziałały

Lapochka gratuluję chrztu i zazdroszczę,że już jesteście po

Monix mnie dalej tak boli piczka w środku,że o tamponach mogę zapomniec.a Ty jeśli lekarz stwierdził,że już sie wszystko ładnie zagoiło to chyba możesz już używac.

Dla Waszego pocieszenia dodam,ze u mnie też pogoda do banii.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

czoornoo niech teściowa się całuje w sam środek pupy,niech da kasę i spada,tylko niech nie żałuje na dziecko

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

uffffffffffffffffffffffff f nadrobiłam Wy niedobre tyle stron...szok

moje maleństwo
Stary 2009-06-01, 17:00   #218
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość

Czoornoo super ta huśtawka,jak bym miała troszki kasy na tzw"szaleństwa" to kupiłabym córci coś takiego.
[/quote]
ja mam ten komfort ze uzbieram pieniazki z chrztu i kupie
Cytat:
pochwal sie sukienką

a truskawmi nie uczulają ci dziecka bo cycem karmisz co nie
karmie sztucznym
a sukienka sie pochwale po chrzcie
tzn jak sie cala wypindrze i bede ekstra laska to zrobie sobie zdjecie z tztem i Igorem i zobaczycie jaka jestesmy super rodzinka jak sobie wlewac to na calego
Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość

czoornoo niech teściowa się całuje w sam środek pupy,niech da kasę i spada,tylko niech nie żałuje na dziecko
wiesz... moja tesciowa jest chytrusem
ona z tesciem nie szczedza kasy na alkohol... tzn prawie dzien w dzien jakis drineczek,piweczko... ja sadze ze to jeszcze nie alkoholizm (albo juz ),a jak raz bylismy razem w sklepie to stwierdzila ze ja za drogi kocyk do Igora kupuje (kosztowal 22zl ). oni biedni nie sa-mieszkaja we dwoje,obydwoje pracuja i malo nie zarabiaja... a kiedys chcielismy pozyczyc od nich 50zl to stwierdzila ze nie ma i nie pozyczy bo i tak nie oddamy,az mi sie przykro zrobilo

Stary 2009-06-01, 17:00   #219
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
zdrówka dla mamy a cycek to nie boli cie przpadkiem jak masz go przepełniony bo mnie tak boli jak długo Julka nie jje teraz np tak mam bo jak jadła rano o 9 troche pogadała sobie i do teraz śpi

no właśnie boli mnie a jest prawie pusty:-(a za zdrowko dziekujemy, Dawid w zyciu tyle godz nie spal
Cytat:
Napisane przez poleczka Pokaż wiadomość
moje dziecię też spi juz dosyc dłuugo, a ja zamiast ugotowac obiad i posprzatac byczę sie, a co ... mam dzień dziecka

Cytat:

1)wszystkim maluszkom wszystkiego naj i jak najwiecej przespanych nocy po min 9 godzin

2)byla tesciowa
glupia baba!
zobaczyla hustawke ta za 280zl i do mnie: oszalalas? po co ci taka droga hustawka? ja jej napewno nie kupie
powiedziala jeszcze ze wymyslamy. powiedzialam jej ze jakby ona rodzila w naszych czasach to tez by pewnie chciala kupic wszystko co najlepsze-karuzele,bujaki,hustawki itd.. bo kazda matka chce jak najwiecej dac swojemu dziecku zeby mialo wszystko co najlepsze!

judy moj maluszek jest taki ze sam nie polezy-od razu placze...

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

3)tz poszedl do pracy i dostal 50zl na dzien dziecka

u mnie tez pada

4) chwale sie- kupilam sobie dzisiaj sukienke,bolerko i buty na chrzciny Igora

5) a ja jem truskawki haaaa
1)dobre dobre 2) oszalałas tekst miesiąca, poplułam moniotor ,obudziłam śmiechem Dawida Emilka ciekawe co by powiedzioala na ta za 799 3)ale dla siebie czy dkla Igora?4) pokaz zdjecia 5)
Cytat:
normalnie
to Wam zazdroszcze że Wasze maleństwa w dzień śpią, bo Kaja to tylko i wyłacznie czasem na spacerku! a w domu zapomnieć mogę o spaniu

o matko!cmentarz co do karmien to ja karmie w nocy co 2 godz, w dzien czasem co godzine
Cytat:

Monix brzucha nie pokażę bo jest okropny i go sama nie chcę oglądac

Monix mi się bardziej podoba pozytywka z Puchatkiem,ale cena też dużo większa
za pozno juz kup[ilam ta druga
Cytat:
Monix ja też mam tą samą okropną wiadomośc też dostałam okres

Monix mam nadzieje,że w końcu Dawdek odpuśi o da pożyc spokojnie mamie

Monix mnie dalej tak boli piczka w środku,że o tamponach mogę zapomniec.a Ty jeśli lekarz stwierdził,że już sie wszystko ładnie zagoiło to chyba możesz już używac.
oj wspołczuje @, moja droga Ciebie boli fredka bo jej juz uzywalas do wiadomych celów a ja ciągle jeszcze nie najpierw czekałam na wizyte u lekarza, a teraz mam @a co u Ciebie i Nadii>?? ja tam Twoj brzuch widzialam na nk szczypiorze jeden i chcesz sie ze mna porownywac tak?
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:02   #220
Masako
Rozeznanie

Cytat:
normalnie

z tym cmentarzem to niezły patent, przynajmniej tubylcom nie przeszkadzasz

mój bartek też jest trudny do uśpienia a już zwłaszcza ostatnio, a próbowałaś zakrywać glówke pieluchą tetrową? żeby wyciszyć? u nas jak nie może zasnąc na noc na pleckach tez tego nie lubi, to przytrzymujemy mu deikatnie łapki, zeby za bardzo nimi nie machał, bo sie wybudza, tak niezyt mocno dociskamy do klaty

Jasti- a bo to trzeba sie zaprzyjaźnić

Emilka u mnie na odwrót- ja jestem nudna jak flaki z olejem, ale TZt to idealny partner do rozmow i uśmiechów

Monix-jak tam cycek, mniej boli? zawsze mozesz wziaśc paracetamol skoro w UK pomaga na wszystko...

Bartek mnie dzisiaj wykonczy, boli mnie ramie od noszenia i znow słysze kwęczy, no i zaczęlo padac...

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:05   #221
Anvi
Raczkowanie

Witam z PL-a
Wybaczcie ze ja tylko na chwilke sie zameldowac i nie czytam (O MATKO!!! TO JUZ II CZESC??? ), nie nadrabiam, nie odpisuje.......musimy sie zaaklimatyzowac....

Zaliczylismy pediatre (bez skojarzen!!) (aha! i to na dodatek pani doktor ktora mnie od urodzenia prowadzila - i poznala mnie na korytarzu!!) i niestety z Adim nie wszystko w porzadku Jutro idziemy do poradni rehabilitacyjnej i do neurologa...ale bedzie dobrze, na pewno

Kochane, nadrobie jak sie przeniose na wies z malym, bo tu w Krakowie wpgole nie mam jak usiasc przed kompem.
Tesknie oczywiscie
Buźka dla wszystkich!

ps: Jasti a czemu nam nie zamowilas ladnej pogody, he?
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:19   #222
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
z tym cmentarzem to niezły patent,przynajmniej tubylcom nie przeszkadzasz

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
Zaliczylismy pediatre (bez skojarzen!!) (aha! i to na dodatek pani doktor ktora mnie od urodzenia prowadzila - i poznala mnie na korytarzu!!) i niestety z Adim nie wszystko w porzadku Jutro idziemy do poradni rehabilitacyjnej i do neurologa...ale bedzie dobrze, na pewno
bedzie napewno wszystko dobrze...
a z tym zaliczaniem pani doktor?

Stary 2009-06-01, 17:30   #223
sija
Zadomowienie

a Wy niedobre, ledwo nadążam, wzięłam się za nadrabianie, teraz będziecie musiały za kare czytać to co mam do powiedzenia
część pierwsza (z poprzedniego wątku jeszcze, jeśli coś już nieaktualne - nie moja wina ) :

Judy Ani włoski się tak śmiesznie przecierają - ma takie miejca po bokach i z tyłu, gdzie włoski są krótsze i bardziej miękkie

Alkamor i jak idzie kubusiowi łapanie grzechotki?

Poleczka, Gryzaczek, Emilka, Zanka, Buziaczek, Gabriella śliczne avatarki

Anadun i jak się chrzciny udały?

Gabriella fajne ciuszki w paczce od ciotki
gratulacje z okazji pozbycia się ciemieniuchy, my dalej walczymy
super paznokcie sobie zrobiłaś

Emilka a Ty to nie wiesz, że w czwartkowe wieczory to nie ma co tu zaglądać, bo wszystkie Housa oglądają?
dla Adrianka za to, że tak dzielnie zniósł szczepienia i oczywiście gratuluję wagi
fajną masz tą nianię z kamerką

Ev@ Adaś śliczny
widziałam ochraniacz na całe łóżeczko, ale chyba tylko z całym kompletem pościeli
paczka ciasteczek dziennie, ciekawe jakiej wielkości
to i ja dołączam do grona osób o wzroście 158 hehe nie wiedziałam, że aż tyle nas tu. U mnie waga 50,5 a docelowa około 48

Astrzyk gdzie się tyle czasu podziewałaś?

Monix śliczne imie Tosia
biedny Fragles
dla Dawidka za potrząsnie zebrą

Lachkasia gratuluję wagi u Miłoszka a skazy białkowej współczuję
łaaał niezła impreza będzie - tyle osób na chrzcinach faktycznie lokal jest dobrym rozwiązaniem

Buziaczku to odnalezione krzesełko do karmienia to już by się chyba do muzeum nadawało pewnie fajnie znaleść po latach taki mebelek
a dla TŻta baciki za takie teksty o brzuszku się należą...

Czornoo gratuluję zgubionego kilograma

Malpka super Julcia wygląda na koniec 1 miesiąca

Gryzaczek łaaał nieźle kaloryczne masz to mleczko niezła waga u Ani

Jaga biedna ta Twoja Korcia, znowu szpital

Emzeta fajny kubeczek, ale faktycznie od 3 miesiąca to chyba za wsześnie na taki?

Fizjo Julcia ślicznie śpiewa zapisałaś ją już do jakiegoś churku? piszesz, że taka grzeczna, super Ania też nie płacze jak nie ma powodu, przeważnie jest bardzo pogoda

No dobra, teraz idę czytać nowy wątek ale pewnie jutro coś odpiszę, bo mała się zaraz obudzi

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:32   #224
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
z tym cmentarzem to niezły patent, przynajmniej tubylcom nie przeszkadzasz

mój bartek też jest trudny do uśpienia a już zwłaszcza ostatnio, a próbowałaś zakrywać glówke pieluchą tetrową? żeby wyciszyć? u nas jak nie może zasnąc na noc na pleckach tez tego nie lubi, to przytrzymujemy mu deikatnie łapki, zeby za bardzo nimi nie machał, bo sie wybudza, tak niezyt mocno dociskamy do klaty

Jasti- a bo to trzeba sie zaprzyjaźnić

Emilka u mnie na odwrót- ja jestem nudna jak flaki z olejem, ale TZt to idealny partner do rozmow i uśmiechów

Monix-jak tam cycek, mniej boli? zawsze mozesz wziaśc paracetamol skoro w UK pomaga na wszystko...

Bartek mnie dzisiaj wykonczy, boli mnie ramie od noszenia i znow słysze kwęczy, no i zaczęlo padac...
mniej boli...ta paracetamola mnie boli przedramie z tego samego powodu
Cytat:
Witam z PL-a
Wybaczcie ze ja tylko na chwilke sie zameldowac i nie czytam (O MATKO!!! TO JUZ II CZESC??? ), nie nadrabiam, nie odpisuje.......musimy sie zaaklimatyzowac....

Kochane, nadrobie jak sie przeniose na wies z malym, bo tu w Krakowie wpgole nie mam jak usiasc przed kompem.
Tesknie oczywiscie
Buźka dla wszystkich!

ps: Jasti a czemu nam nie zamowilas ladnej pogody, he?
witaj Anvi....za Adasia
Stary 2009-06-01, 17:37   #225
Masako
Rozeznanie

Cytat:
no pewnie, ze bedzie dobrze

aklimatyzujcie sie i wracajcie do wizażowych ciotek

Stary 2009-06-01, 17:43   #226
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Monix, Masako, Poleczka normalnie cudowne macie te kciukizadziałały:ju pi: lekarz powiedział, że idealne mamy bioderka, tzn Adrianek ma - do moich nie zaglądał i nie trzeba nic robić
Adrianek jak to prawdziwy mężczyzna nawet nie zaskrzeczał podczas usg
ale to co się działo przed wejsciem do gabinetu woła o pomstę do nieba dzieci była maaaaaasssssa wszyscy oczywiscie na ta sama godzine i kolejka obowiazywala taka kto pierwszy....
w koncu baba co ostatnia przyszla wpakowala sie i weszla jako druga i kolejka sie pogmatwala w koncu my tez sie wkurzylismy i na chama się wepchaliśmy - tak jak i inni zrezsztą próbowali a jak wyszlismy to już tak zaczęli się przepychać ludzie, że nawet jakaś kłótnia głośniejsza się wywiązała
kurcze no jakaś kolejka powinna być...

no i powiem Wam ze sie napatrzylam jak ludzie telepią dziećmi mi tez rece wysiadaly bo przez godzine nosilam albo trzymalam prawie7kilowego kklocka ale Adrian trochę poleżał na rękach, trochę go potzrymałam do góry a że dużo się działo to aż się trząsł. pozniej troszke mu sie chyba znudzilo to pochodzilam z nim po korytarzu, brzuszkiem do dolu
a ludzie normanie jakby wibracji jakichs dostali non stop telepali tymi malutkimi ciałkaminawet dziecko usnelo to caly czas telep telep ze oni sie nie boja ze te dzieci wstrzasu jakiegos dostana....

łoj rozpisałam się
Cytat:

Cycek mnie boli od 2 godzin w jednym miejscu co jakis czas taki ból czuje, dotykałam stwardnienia nie ma:-( nie wiem co to, ale nie jest fajne:-(
a może to związane z @
Cytat:

anioł!!! anioł nie dziecko
Cytat:
byla tesciowa
glupia baba!
to pewnie ta co wklejałam link też nie przejdzie....ehhh

a ile kasiorki da?
Cytat:

no i znów Cię nie upilnowałysmy
czekamy na zdjęcia, kiedy chrzciny?
Cytat:
Emilka super ta kiecka ale cena masakryczna ,jakbyś znalzła taką do 250zł todaj znac

Poza tym chciałam pochwalic nowe avatarki-wszystkie piękne
dziekujemy

no piękne są te kiecki

Edytowane przez e.m.i.l.k.a
Czas edycji: 2009-06-01 o 17:49
e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:43   #227
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
a Wy niedobre, ledwo nadążam, wzięłam się za nadrabianie, teraz będziecie musiały za kare czytać to co mam do powiedzenia
część pierwsza (z poprzedniego wątku jeszcze, jeśli coś już nieaktualne - nie moja wina ) :

Judy Ani włoski się tak śmiesznie przecierają - ma takie miejca po bokach i z tyłu, gdzie włoski są krótsze i bardziej miękkie

Alkamor i jak idzie kubusiowi łapanie grzechotki?

Poleczka, Gryzaczek, Emilka, Zanka, Buziaczek, Gabriella śliczne avatarki

Anadun i jak się chrzciny udały?

Gabriella fajne ciuszki w paczce od ciotki
gratulacje z okazji pozbycia się ciemieniuchy, my dalej walczymy
super paznokcie sobie zrobiłaś

Emilka a Ty to nie wiesz, że w czwartkowe wieczory to nie ma co tu zaglądać, bo wszystkie Housa oglądają?
dla Adrianka za to, że tak dzielnie zniósł szczepienia i oczywiście gratuluję wagi
fajną masz tą nianię z kamerką

Ev@ Adaś śliczny
widziałam ochraniacz na całe łóżeczko, ale chyba tylko z całym kompletem pościeli
paczka ciasteczek dziennie, ciekawe jakiej wielkości
to i ja dołączam do grona osób o wzroście 158 hehe nie wiedziałam, że aż tyle nas tu. U mnie waga 50,5 a docelowa około 48

Astrzyk gdzie się tyle czasu podziewałaś?

Monix śliczne imie Tosia
biedny Fragles
dla Dawidka za potrząsnie zebrą

Lachkasia gratuluję wagi u Miłoszka a skazy białkowej współczuję
łaaał niezła impreza będzie - tyle osób na chrzcinach faktycznie lokal jest dobrym rozwiązaniem

Buziaczku to odnalezione krzesełko do karmienia to już by się chyba do muzeum nadawało pewnie fajnie znaleść po latach taki mebelek
a dla TŻta baciki za takie teksty o brzuszku się należą...

Czornoo gratuluję zgubionego kilograma

Malpka super Julcia wygląda na koniec 1 miesiąca

Gryzaczek łaaał nieźle kaloryczne masz to mleczko niezła waga u Ani

Jaga biedna ta Twoja Korcia, znowu szpital

Emzeta fajny kubeczek, ale faktycznie od 3 miesiąca to chyba za wsześnie na taki?

Fizjo Julcia ślicznie śpiewa zapisałaś ją już do jakiegoś churku? piszesz, że taka grzeczna, super Ania też nie płacze jak nie ma powodu, przeważnie jest bardzo pogoda

No dobra, teraz idę czytać nowy wątek ale pewnie jutro coś odpiszę, bo mała się zaraz obudzi
niesamowita jestes Dawidek dziekuje za gratulacje korzystasz ze sposobu Judy na odpisywanie??
'Emilka super!!!!!!!!ciesze sie ze wsio ok, swoja droga tam zawsze jest pelno ludzi, dzieci itd

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-06-01 o 17:46
Stary 2009-06-01, 17:43   #228
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:

1 Emilka macie piękne zdjęcia z mężem i z Adriankiem

2 Judy ,u nas na wsi mówi się o dzieciaczkach,że "wariot" jak ma zmienne humory,a u mojej córci to właśnie tak wygląda a z długościa córek,to ja też nie wiem o co chodzi ...w szpitalach mierzą tak jakoś po fałdkach,bo jak ja bym nie mierzyła małej to 58cm za chiny nie miała jak się urodziła.

3 Emilka jeśli chodzi o dziwne zachowanie Adrianka u taty na rękach,to myślę,ze to chilowe i na drugi dzien powinno już byc normalnie.Czasami dzieci coś sobie tak ubzdurają ,prześpią się i im przechodzi.

4 uffffffffffffffffffffffff f nadrobiłam Wy niedobre tyle stron...szok
1. dziekujemy
2. podobno w szpitalu mierza po skosie ale Twoja teściowa powinna wiedzieć jak mierzą
3 no ja wiem ze to tylko taki grymas ale wczoraj jak moglam odpocząć bo TZ byl w domu to Adrianek akurat sobie ubzdural ze woli mamusie
4. eeee tam wcale nie było tego duzo
Cytat:
wiesz... moja tesciowa jest chytrusem
ona z tesciem nie szczedza kasy na alkohol... tzn prawie dzien w dzien jakis drineczek,piweczko... ja sadze ze to jeszcze nie alkoholizm (albo juz ),a jak raz bylismy razem w sklepie to stwierdzila ze ja za drogi kocyk do Igora kupuje (kosztowal 22zl ). oni biedni nie sa-mieszkaja we dwoje,obydwoje pracuja i malo nie zarabiaja... a kiedys chcielismy pozyczyc od nich 50zl to stwierdzila ze nie ma i nie pozyczy bo i tak nie oddamy,az mi sie przykro zrobilo
no tak bo by zbankrutowała jakbyście jej nie oddali...za duże ryzyko
Cytat:
n
o matko!cmentarz co do karmien to ja karmie w nocy co 2 godz, w dzien czasem co godzine
na cmentarzu co 2h w nocy ?
Cytat:

1 u nas to samo tez czasami macha i sam siebie wybudza

2

a ręce też mi wysiadają, TZ chwile potrzymal adriana i zaraz go plecy rozbolaly i ja caly czas go trzymalam w tej poczekalni . bede miala jutro zakwasy jak nic

Anvi klimatyzuj sie klimatyzuj z Adasiem poćwiczycie i będzie ok, najważniejsze ze w koncu jakis lekarz Jego zbada i cos sie zacznie robic
a z tym skojarzeniem to ja mysle i mysle o co Ci chodzi.... no i już wiem

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:51   #229
Masako
Rozeznanie

Cytat:
chyba cie pobije
ja tez mam 158/159 ale nidy nie ważyłam mniej niż 55 ide coś zjeśc normalnie z nerwów

Stary 2009-06-01, 17:53   #230
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Witam dopiero teraz mam czas zeby wejsc na kompa ufff

Dzis Dawid obudzil sie o 7 wyoil mleko i spalismy do....10:30 potem wypil mleko i poszlismy do mame do pracy i jak wracalismy to zaczelo lac....potem przyjechala znajoma mamy i siedziala u mni na kompie prawie 3 godziny juz mialam jej dosyc....bo ona szuka pracy a swojego kompa ma w naprawie i musiala skorzystac z neta w miedzyczasie Dawid zjadl sloiczek zupki tyle tylko ze jadl to tak lapczywie ze konczac sloiczek wszystko zwymiotowal! Ja cala brudna, Dawid brudny i caly lezak brudny a potem pojechalam odebrac nowy dowod z nowym nazwiskiem i po truskawki na targ

Co do tego ejjjjj to Dawid nie pierwszy raz to zrobil ale chodzilo o to ze pierwszy raz jak sie obudzil to nie plakal ani nie lezal grzecznie tylko zawolal i to ejjjj tak jakby specjalnie zeby nas obudzic i uswiadomic ze on juz nie spi i chce mleko

Co do dziewczyn ktore sie nie odzywaja to chodzilo o to ze w ciazy udzielaly sie non stop a teraz juz calkowicie pozapomnialy i olaly nas....rozumiem ze wola poswiecic czas dziecku ale kazda z nas to robi a jednak kolezanek nie zaniedbuje i pokazuje sie od czasu do czasu, zeby sie cos poradzic czy cos dowiedziec czy napisac co u nich slychac....ja nie wymagam zeby ktos dziennie siedzial.....(jak ja i pare innych osob) ale zeby przynajmniej raz w tygodniu weszla i pogadala chwilke.....

Zanka sukienka ladna podoba mi sie....ale czy chcac ukryc brzuch w niej nie bedziesz wygladala jak w ciazy ?? lub nie bedzie cie pogrubiala? bo tak wyglada no ale na osobie to tez inaczej wyglada wiec moze nie jak przyjdzie to pokaz sie w niej

Zosia napisala mi jeszcze jedna wiadomosc na NK troche przykro sie przeczytalo ta wiadomosc no ale coz....ja sie przyzwyczailam do was i traktuje jako znajome tak samo jak inne znajome nie wirtualne a Zosia juz nie! Ciekawe czy znajomych niewirtualnych tez tak potraktowala sie od nich odsunela i cale 24 h spedza tylko w 4 scianach z dzieckiem.....wklejam

"Podczas długiego leżenia w klinice miałam czas, żeby przeszeregować sobie priorytety i wiem, co jest dla mnie ważne. Internet jest fajną formą spędzania wolnego czasu, ale nie jedyną. NK nie zabiera mi zbyt wiele czasu, natomiast wizaż zabierałby. Bardzo mile wspominam nasze rozmowy na wizazu, ale obecnie nie mam potrzeby komentowania każdej kolki czy katarku Marysi. W czasie ciąży miałam nadmiar wolnego czasu i byłam zmuszona do przesiadywania w domu, więc trzeba było sobie jakoś mile zorganizowac czas, a teraz wróciłam do normalnego życia, gdzie kompuer nie zajmuje zbyt wiele czasu i cenie sobie to. Myslę o Was ciepło i zajrzę na pewno na wizaż od czasu do czasu, ale do tego, żeby śledzić rozmowy na bieżąco naprawdę nie mam i nie chcę mieć mozliwości. Kiedy mam wybrać między chwilą wolnego spędzoną przy komputerze czy z mężem i dzieckiem, zawsze wygrywają Ci ostatni
Pozdrawiam serdecznie "

Monix ja zaczelam tamponow uzywac od drugiej @ podczas pierwszej uzywalam podpasek bo jednak minely 2 m-ce i jeszcze sie balam a pozatym bolala jeszcze rana po cieciu i balam sie wciskac tampona

wow ale mi dlugi post wyszedl a mam jeszcze jedna strone do przeczytania bo w ciagu niecalego dnia napisalyscie 4 strony!

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2009-06-01 o 17:55
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:57   #231
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Monix, Masako, Poleczka normalnie cudowne macie te kciukizadziałały:ju pi: lekarz powiedział, że idealne mamy bioderka, tzn Adrianek ma - do moich nie zaglądał i nie trzeba nic robić

to pewnie ta co wklejałam link też nie przejdzie....ehhh

a ile kasiorki da?

no i znów Cię nie upilnowałysmy
czekamy na zdjęcia, kiedy chrzciny?
a chcial zagladnac? super ze z bioderkami ok
jejku jakbym jej pokazala ta za 800zl to by pewnie jej galy na wierzch wyszly...stara pukwa!
pdejrzewam ze sknerus da ze 100zl...
a sukienke musialam se jakas kupic.. trzeba wygladac jakos... a i wcale nie taka droga-60zl + 42zl bolerko + 50zl buty... normalnie jestem z siebie dumna ze tak tanio
Cytat:
no tak bo by zbankrutowała jakbyście jej nie oddali...za duże ryzyko
i by na flaszeczke zabraklo czasem

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
chyba cie pobije
ja tez mam 158/159 ale nidy nie ważyłam mniej niż 55 ide coś zjeśc normalnie z nerwów
no to napewno nie pobijesz... ahh te nerwy
Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
"Podczas długiego leżenia w klinice miałam czas, żeby przeszeregować sobie priorytety i wiem, co jest dla mnie ważne. Internet jest fajną formą spędzania wolnego czasu, ale nie jedyną. NK nie zabiera mi zbyt wiele czasu, natomiast wizaż zabierałby. Bardzo mile wspominam nasze rozmowy na wizazu, ale obecnie nie mam potrzeby komentowania każdej kolki czy katarku Marysi. W czasie ciąży miałam nadmiar wolnego czasu i byłam zmuszona do przesiadywania w domu, więc trzeba było sobie jakoś mile zorganizowac czas, a teraz wróciłam do normalnego życia, gdzie kompuer nie zajmuje zbyt wiele czasu i cenie sobie to. Myslę o Was ciepło i zajrzę na pewno na wizaż od czasu do czasu, ale do tego, żeby śledzić rozmowy na bieżąco naprawdę nie mam i nie chcę mieć mozliwości. Kiedy mam wybrać między chwilą wolnego spędzoną przy komputerze czy z mężem i dzieckiem, zawsze wygrywają Ci ostatni
Pozdrawiam serdecznie "

to ja mam nieposzeregowane priorytety?

Stary 2009-06-01, 17:57   #232
sija
Zadomowienie

Dobra, tyle doczytałam, reszta na później albo na jutro:

Monix Dawidek śliczny, a to zdjęcie z pluszakiem słodkie
fajne podsumowanie zrobiłaś
Ania dziękuje za przyznanie orderu

Jasti ale Nadia ślicznie wygląda, a jaką masz matę? ja się właśnie zastanawiam nad kupnem

Zanka przystojniak z Filipa, tak dorośle wygląda w koszuli i bezrękawniku

Alkamor niezły talent ma chrześnica szwagra

Malpka witaminkę też mam taką w kapsułkach i można ją od razu do buzi dawać, ale Ania wypluwa, wcześniej dawałam strzkawką, bo oprócz witaminki D była jeszcze K, B1 i Dicoflor

Gabriella mam nadzieję, że Kaja szybko się przyzwyczai do spania na pleckach

Poleczka no właśnie mam dylemat, bo nie bardzo chcę Ani pozbawiać takich długich włosków

Buziaczku dla Dawidka za to, że się tak ładnie nauczył mamusie budzić tym "ejjj"

Czoornoo fajna taka huśtawka

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:59   #233
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
szkada ze tesciowa ma inne zdanie

Stary 2009-06-01, 18:06   #234
monix0
Zakorzenienie

Jaga z Korcią są już w domku)))))))))

Cytat:

na cmentarzu co 2h w nocy ?
no ba!!!!!!!!
Sija TY szczypiorze jeden!!!

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Witam dopiero teraz mam czas zeby wejsc na kompa ufff

Dzis Dawid obudzil sie o 7 wyoil mleko i spalismy do....10:30 potem wypil mleko i poszlismy do mame do pracy i jak wracalismy to zaczelo lac....potem przyjechala znajoma mamy i siedziala u mni na kompie prawie 3 godziny juz mialam jej dosyc....bo ona szuka pracy a swojego kompa ma w naprawie i musiala skorzystac z neta w miedzyczasie Dawid zjadl sloiczek zupki tyle tylko ze jadl to tak lapczywie ze konczac sloiczek wszystko zwymiotowal! Ja cala brudna, Dawid brudny i caly lezak brudny a potem pojechalam odebrac nowy dowod z nowym nazwiskiem i po truskawki na targ

Co do tego ejjjjj to Dawid nie pierwszy raz to zrobil ale chodzilo o to ze pierwszy raz jak sie obudzil to nie plakal ani nie lezal grzecznie tylko zawolal i to ejjjj tak jakby specjalnie zeby nas obudzic i uswiadomic ze on juz nie spi i chce mleko

Co do dziewczyn ktore sie nie odzywaja to chodzilo o to ze w ciazy udzielaly sie non stop a teraz juz calkowicie pozapomnialy i olaly nas....rozumiem ze wola poswiecic czas dziecku ale kazda z nas to robi a jednak kolezanek nie zaniedbuje i pokazuje sie od czasu do czasu, zeby sie cos poradzic czy cos dowiedziec czy napisac co u nich slychac....ja nie wymagam zeby ktos dziennie siedzial.....(jak ja i pare innych osob) ale zeby przynajmniej raz w tygodniu weszla i pogadala chwilke.....

Zanka sukienka ladna podoba mi sie....ale czy chcac ukryc brzuch w niej nie bedziesz wygladala jak w ciazy ?? lub nie bedzie cie pogrubiala? bo tak wyglada no ale na osobie to tez inaczej wyglada wiec moze nie jak przyjdzie to pokaz sie w niej

Zosia napisala mi jeszcze jedna wiadomosc na NK troche przykro sie przeczytalo ta wiadomosc no ale coz....ja sie przyzwyczailam do was i traktuje jako znajome tak samo jak inne znajome nie wirtualne a Zosia juz nie! Ciekawe czy znajomych niewirtualnych tez tak potraktowala sie od nich odsunela i cale 24 h spedza tylko w 4 scianach z dzieckiem.....wklejam

Pozdrawiam serdecznie "

Monix ja zaczelam tamponow uzywac od drugiej @ podczas pierwszej uzywalam podpasek bo jednak minely 2 m-ce i jeszcze sie balam a pozatym bolala jeszcze rana po cieciu i balam sie wciskac tampona

wow ale mi dlugi post wyszedl a mam jeszcze jedna strone do przeczytania bo w ciagu niecalego dnia napisalyscie 4 strony!
to ja tez zaczne od drugiej, bo pierwszy @ sie chyba juz skonczyla
Kim jest Zosia????????????
Cytat:
Dobra, tyle doczytałam, reszta na później albo na jutro:

Monix Dawidek śliczny, a to zdjęcie z pluszakiem słodkie
fajne podsumowanie zrobiłaś
Ania dziękuje za przyznanie orderu

Jasti ale Nadia ślicznie wygląda, a jaką masz matę? ja się właśnie zastanawiam nad kupnem

Zanka przystojniak z Filipa, tak dorośle wygląda w koszuli i bezrękawniku

Alkamor niezły talent ma chrześnica szwagra

Malpka witaminkę też mam taką w kapsułkach i można ją od razu do buzi dawać, ale Ania wypluwa, wcześniej dawałam strzkawką, bo oprócz witaminki D była jeszcze K, B1 i Dicoflor

Gabriella mam nadzieję, że Kaja szybko się przyzwyczai do spania na pleckach

Poleczka no właśnie mam dylemat, bo nie bardzo chcę Ani pozbawiać takich długich włosków

Buziaczku dla Dawidka za to, że się tak ładnie nauczył mamusie budzić tym "ejjj"

dziekujemy i prosze bardzo

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-06-01 o 18:18
Stary 2009-06-01, 18:07   #235
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

emilka ty kupowalas te pampersy co nicolaj dala linka...i czy one sa czegos warte? czy warto je kupic? sa tak samo dobre jak pampers czy gorsze? bo chcialabym je kupic teraz ale nie wiem czy warto
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:29   #236
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
emilka ty kupowalas te pampersy co nicolaj dala linka...i czy one sa czegos warte? czy warto je kupic? sa tak samo dobre jak pampers czy gorsze? bo chcialabym je kupic teraz ale nie wiem czy warto
ja tez je mialam... nie sa zle...ale osobiscie wole pampersy,tamte sa bardziej sztywne od nich...

Stary 2009-06-01, 18:35   #237
monix0
Zakorzenienie

Czornoo wsadziłabyś jakieś zdjęcia Igorka do albumu

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-06-01 o 18:38
Stary 2009-06-01, 18:39   #238
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Czornoo wsadziłabyś jakieś zdjęcia Igorka do albumu
zawsze zapomne
dzisiaj sie jeszcze postaram,ale teraz ide bo Igor zaczyna buczec

Stary 2009-06-01, 19:01   #239
madabede
Raczkowanie

czarnoo - Twoja teściowa normalnie przebija moją a myślałam że to nie możliwe

emilka - super że z bioderkami wszystko ok, my niestety musimy szerokopieluchować a Amelka tego nie cierpi

monix jak to się skączył???, to się wymęczyłaś biedactwo

sija Ty szczypiorze, nie załamuj mnie ja mam tyle samo wzrostu tylko 10 kg więcej

buziaczku faktycznie przykro się może zrobić jak to się czyta, pamiętam jak się o nią martwiłyście jak była w szpitalu, wtedy Was podczytywałam i myślałam sobie jak to fajnie mieć takie koleżanki wizazowe
madabede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:03   #240
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze zapomne
dzisiaj sie jeszcze postaram,ale teraz ide bo Igor zaczyna buczec
no mam nadzieje
Cytat:
Napisane przez madabede Pokaż wiadomość
czarnoo - Twoja teściowa normalnie przebija moją a myślałam że to nie możliwe

emilka - super że z bioderkami wszystko ok, my niestety musimy szerokopieluchować a Amelka tego nie cierpi

monix jak to się skączył???, to się wymęczyłaś biedactwo

sija Ty szczypiorze, nie załamuj mnie ja mam tyle samo wzrostu tylko 10 kg więcej

buziaczku faktycznie przykro się może zrobić jak to się czyta, pamiętam jak się o nią martwiłyście jak była w szpitalu, wtedy Was podczytywałam i myślałam sobie jak to fajnie mieć takie koleżanki wizazowe
co się skonczyło???????? ta moja skleroza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości