tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-31, 22:11   #2371
eyo
Zakorzenienie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez klaudia08888 Pokaż wiadomość
uważaj bo złość piękności szkodzi
a brak oczytania wykształceniu ;D

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 22:27   #2372
kaktusica
Raczkowanie

zaraz pazury pójdą w ruch
panienki, bo sobie oczy tu powydłubujemy..

Bądź co bądź.. ja kiedy dostałam tabletki, miałam mnóstwo pytań. No aż mi sie w głowie nie mieściły Ale.. zaczełam od ulotki, to naprawde dobry pomysł. Poza tym, jak ktoś tu slusznie zauważył, to nie są cukierki, wiec medyczna wiedza jest naprawde istotna..
I dopiero kiedy większośc pytań mi umknęła zaczełam tutaj Wizażanki maltretowac... Oszczędźcie! Czytajcie ulotki
Stary 2009-05-31, 22:33   #2373
klaudia08888
Przyczajenie

konwersacja z wami to strata czasu więc nara
klaudia08888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 22:42   #2374
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez klaudia08888 Pokaż wiadomość
konwersacja z wami to strata czasu więc nara
papa

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 22:52   #2375
coquelicot
Przyczajenie

GG do coquelicot

(przepraszam, nie mogłam się powstrzymać )
coquelicot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 22:53   #2376
magdalena19
Przyczajenie

czesc wszyskim

dziś wpadłam na to zacne forum i ten wątek! antykoncepcja jest mi potrzebna we wrzesniu, nigdy jeszcze niczego nie stosowalam i wlasnie szukam czegos odpowiedniego. I teraz mam do was pytanie kiedy najlepiej zaczac przyjmowac pigulki, zeby dobrze dzialaly?? bo slyszalam ze trzeba to zrobic wczesniej, i czy YAZ beda dobre na poczatek?
magdalena19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 22:55   #2377
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez magdalena19 Pokaż wiadomość
czesc wszyskim

dziś wpadłam na to zacne forum i ten wątek! antykoncepcja jest mi potrzebna we wrzesniu, nigdy jeszcze niczego nie stosowalam i wlasnie szukam czegos odpowiedniego. I teraz mam do was pytanie kiedy najlepiej zaczac przyjmowac pigulki, zeby dobrze dzialaly?? bo slyszalam ze trzeba to zrobic wczesniej, i czy YAZ beda dobre na poczatek?

Proponuję zacząć od wizyty u ginekologa i zrobienia badań.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 23:07   #2378
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Proponuję zacząć od wizyty u ginekologa i zrobienia badań.

lekarz Cie zbada dokładnie, dobeirze odpowiednie pigułki ( bo to nie Ty sobie je wybierasz po opiniach na forum ;D ), i powie w co i jak

jak chcesz bysc zabezpieczona od września ( mam nadzieję, że nie na wrzesień, bo jak wspominano to nie cukierki ze mozna je sobie pobrac pare dni i odstawic) do proponuje iść do lekarza w terminie koniec lipca/początek sierpnia biorąc pod uwagę, że pigułki zaczynasz brać z pierwszym dniem okresu

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 00:12   #2379
Kropkaa
Rozeznanie

czy w trakcie brania pierwszego blistra tabletek też miałyście plamienia, a raczej jakby okres od poczatku brania tabletek? mam taki problem codziennie czuje sie jakbym miala okres.

i jeszcze drugie pytanie otoz wybeiram sie w podroz, tabletki biore o godz 19 zawsze o tej samej porze ale czeka mnie podroz gdzie roznica czasu bedzie ok 8 godzin do tylu od czasu polskiego. i teraz nie wiem kiedy brac tabletki czy normalnie o 19 jak wczesniej?

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 07:35   #2380
disna
Przyczajenie

czytam ten wątek i się trochę uspokajam że nie jestem sama z tymi mdłościami i brakiem apetytu bo szczerze trochę się tym przejęłam (jakaś schiza od razu)
ale potem pomyślałam sobie że przecież miałam normalny okres z bólami i że na te moje dolegliwości na pewno wpłynął stres w ostatnim czasie,długa podróż i jakieś silne przeżycia
disna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 12:16   #2381
mada5m
Przyczajenie

Okres na 2placebo. Baaardzo skąpy.
Zauważyłam jednak, że pojawiły mi się żyły ale nie na biuście, tylko na nogach.:/
Poza tym żadnych skutków ubocznych.
Pozdrawiam!
mada5m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 14:50   #2382
kik
Raczkowanie

Również druga placebo, początek dnia, więc zobaczymy jak to będzie... Narazie dość mocne bóle brzucha i brązowe delikatne plamienie... Ciekawe jak to będzie dalej...
kik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:57   #2383
littleblackwitch
Zadomowienie

no to się stało - dopadła mnie ta nieszczęsna, przeklęta biegunka efekt chyba jakiegoś wirusa...
o 21.30 wzięłam tabletkę, a do toalety poszłam półtora godziny później i tak ze 4 razy
nie brałam dodatkowej tabletki bo tak sobie pomyślałam: biegunka to chyba to co zawierają moje jelita a owa tabletka jeszcze tam nie doszła, a nawet gdyby to idąc przez żołądek zdążyła się wchłonąć
ale zagmatwałam heh
w każdym bądź razie ja dodatkowego tabsa nie brałam a moja biegunka kwalifikowała sie pod 'ostrą'

co tam, najwyżej

nie no, przez tydzień pewnie będę musiała uważać na plemniki
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:08   #2384
Juliana
Raczkowanie

Ja bym wzięła dodatkową. Tym bardziej, że nie ma skutków ubocznych przedawkowania.
Stary 2009-06-01, 18:14   #2385
kik
Raczkowanie

Również radziłabym wziąć kolejną tabletkę... Ostra biegunka ma to do siebie, że można powiedzieć, że "opróżnia" żołądek, a jak wiadomo tabletka wchłania się ok 3-4 godziny...

A u mnie nadal bóle brzucha i nie ma "okresu" ;( Nawet plamień już nie ma

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 18:40   #2386
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
no to się stało - dopadła mnie ta nieszczęsna, przeklęta biegunka efekt chyba jakiegoś wirusa...
o 21.30 wzięłam tabletkę, a do toalety poszłam półtora godziny później i tak ze 4 razy
nie brałam dodatkowej tabletki bo tak sobie pomyślałam: biegunka to chyba to co zawierają moje jelita a owa tabletka jeszcze tam nie doszła, a nawet gdyby to idąc przez żołądek zdążyła się wchłonąć
ale zagmatwałam heh
w każdym bądź razie ja dodatkowego tabsa nie brałam a moja biegunka kwalifikowała sie pod 'ostrą'

co tam, najwyżej

nie no, przez tydzień pewnie będę musiała uważać na plemniki
A ja radzę, żebyś nie brała dodatkowej! Jak już pisalam parę postów wyżej, to są słowa mojej ginekolog. Po prostu trzeba zabezpieczać się dodatkowo przez tydzień, bo istnieje TYLKO (pomimo, że dla nas to "aż") ryzyko, że tabletka mogła się nie wchłonąć. Możliwe, że wchłonęły już się jakieś dawki substancji i po zażyciu dodatkowej tabletki szok dla organizmu gwarantowany...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:03   #2387
Juliana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
A ja radzę, żebyś nie brała dodatkowej! Jak już pisalam parę postów wyżej, to są słowa mojej ginekolog. Po prostu trzeba zabezpieczać się dodatkowo przez tydzień, bo istnieje TYLKO (pomimo, że dla nas to "aż") ryzyko, że tabletka mogła się nie wchłonąć. Możliwe, że wchłonęły już się jakieś dawki substancji i po zażyciu dodatkowej tabletki szok dla organizmu gwarantowany...
Jaki szok? W ulotce jest wyraźnie, że skutków ubocznych po przedawkowaniu nie ma.
Stary 2009-06-01, 19:06   #2388
littleblackwitch
Zadomowienie

już teraz tak za późno, a swoją drogą mnie się wydaje, że dobrze, iż nie wzięłam tej dodatkowej... tak jakoś czuje...

z TŻ-tem tak się dopiero widzę w sobotę więc jeden raz w gumce będzie dla odmiany

ale i tak dzięki za opinie, pozdro
Stary 2009-06-01, 19:10   #2389
kik
Raczkowanie

NO I JEST!!! Okrutnie skąpy... Wręcz plamienie i wręcz tylko widać na papierze Ale jest uwielbiam te tabsy
Stary 2009-06-01, 20:25   #2390
paulina04125
Przyczajenie

I u mnie tez już jest. Pojawił się w dniu, w którym miałam wziąć pierwszą różową z nowego blistra i to tak niespodziewanie:P hehe. Nie miałam ani bólów brzucha, ani bolących piersi jak przed braniem tabsów(gdy mialam plastry). I faktycznie jest bardzo skąpy.
paulina04125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 20:36   #2391
MegNavy
Raczkowanie

Cytat:
już teraz tak za późno, a swoją drogą mnie się wydaje, że dobrze, iż nie wzięłam tej dodatkowej... tak jakoś czuje...

z TŻ-tem tak się dopiero widzę w sobotę więc jeden raz w gumce będzie dla odmiany

ale i tak dzięki za opinie, pozdro
Popieram.Znaczy się..pewnie na twoim miejscu też bym nie wzięła dodatkowej tabletki.Później trzeba się bawić w dodatkowe blistry hehe.
A po sobocie podziel się wrażeniami jak było "z".Pom yśl,że będziesz zawsze bogatsza o nowe doświadczenia.
Pozdrawiam
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:21   #2392
kaktusica
Raczkowanie

dobra panienki, ja mam dziś chwile szczerości..
dla mnie littleblackwitch jest wzorem. Nie panikuje, podchodzi do sprawy mega racjonalnie, nie robi ze spóźnionej o 2 dni miesiączki ciąży, a po ciężkiej biegunce nie ogłasza stanu klęski żywiołowej tylko ocenia racjonalnie styuacje i stwierdza ewentualną potrzebe gumek..
dziewczyno! jesteś moim antykoncepcyjnym bożkiem!
Stary 2009-06-01, 21:43   #2393
1981
Przyczajenie

Witam. Jestem nowa. Poprzednio przez 5 lat na...różnie to było... Diane, Stediril, Regulon, Yasmin... Zawsze było coś nie tak... Nastepnie roczna przerwa i od miesiąca powrót do antykoncepcji hormonalnej - tym razem YAZ. Jestem właśnie na pierwszej tabletce drugiego opakowania, więc moje spostrzeżenia nie będą jeszcze obiektywne. Jednak do tej pory, oprócz powiększonych, bolących piersi nie zaobserwowałam żadnych skutków ubocznych. Krwawienie z odstawienia wystapiło dopiero na czwartej tabletce placebo i jest bardzo skąpe. Sex bez dodatkowych zabezpieczeń na 20 tabletce. Jestem zachwycona. Oby tak dalej. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki.
1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 22:59   #2394
Darysiaczek
Raczkowanie

GG do Darysiaczek Wyślij wiadomość przez MSN do Darysiaczek Wyślij wiadomość przez Yahoo do Darysiaczek

koncze 3opakowanko zmian emocjonalnych brak wyżywam się jak zawsze na bracie z TŻ świetnie nie narzeka a wręcz zachwyca się i zachłystuje każdą wspólną chwila czyli żyć nie umierać
Stary 2009-06-02, 00:05   #2395
agata2905
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
dobra panienki, ja mam dziś chwile szczerości..
dla mnie littleblackwitch jest wzorem. Nie panikuje, podchodzi do sprawy mega racjonalnie, nie robi ze spóźnionej o 2 dni miesiączki ciąży, a po ciężkiej biegunce nie ogłasza stanu klęski żywiołowej tylko ocenia racjonalnie styuacje i stwierdza ewentualną potrzebe gumek..
dziewczyno! jesteś moim antykoncepcyjnym bożkiem!
Zgadzam się z Kaktusicą! Do littleblackwitch dodałabym jeszcze jako wzór naszą kochaną Miauratorkę Marwari Również zna się na rzeczy,uspokaja i nie panikuje
Pozdrowienia!
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 07:40   #2396
littleblackwitch
Zadomowienie

heh... dzięki kaktusico i reszcie tez, byleby tylko nie zapeszyć... bo wczoraj wieczorem jak rozmawiałam z TŻ o tym wydarzeniu to mnie bardzo niemiło uświadomił tekstem: "a co z tym co zostawiłem w Tobie rano..?"
o tym nie pomyślałam
kit z tymi gumkami tydzień po, lepiej mi powiedzcie co sadzicie o tym co było ''przed'' ?
tym bardziej, że tekst w ulotce wychodzi na moją niekorzyść bo była to tabletka rzędu 1-7
jest ryzyko...
ta przeklęta biegunka wystąpiła wieczorem ok 23 i później jeszcze ze 3 razy po godzinie...
tabsa wzięłam ok. 21.30

nie wiem już co myśleć, a im więcej myślę tym większy mętlik mam w głowie

heh... byleby za 9 miesięcy nie było littleblackmother

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

amani, oby Twoja ginekolożka wiedziała co mówi

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

meg navy, nie takie całkiem nowe heheh... przed tabsami pół roku na gumkach jechałam

Edytowane przez littleblackwitch
Czas edycji: 2009-06-02 o 06:45
Stary 2009-06-02, 08:58   #2397
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
heh... dzięki kaktusico i reszcie tez, byleby tylko nie zapeszyć... bo wczoraj wieczorem jak rozmawiałam z TŻ o tym wydarzeniu to mnie bardzo niemiło uświadomił tekstem: "a co z tym co zostawiłem w Tobie rano..?"
o tym nie pomyślałam
kit z tymi gumkami tydzień po, lepiej mi powiedzcie co sadzicie o tym co było ''przed'' ?
tym bardziej, że tekst w ulotce wychodzi na moją niekorzyść bo była to tabletka rzędu 1-7
jest ryzyko...
ta przeklęta biegunka wystąpiła wieczorem ok 23 i później jeszcze ze 3 razy po godzinie...
tabsa wzięłam ok. 21.30

nie wiem już co myśleć, a im więcej myślę tym większy mętlik mam w głowie

heh... byleby za 9 miesięcy nie było littleblackmother

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

amani, oby Twoja ginekolożka wiedziała co mówi

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

meg navy, nie takie całkiem nowe heheh... przed tabsami pół roku na gumkach jechałam
A ja tak sobie myśle.. Tabletki chronią nas przez 24+12h. Zapomnienie tabletki w ciągu 12h, jest wcale niegroźne, bo ochrona jest zachowana, tak? ;>
Więc.. byłaś chroniona do 9.30. Wiem, że to nie można jak w zegarku.. ale przez noc, i wczesny poranek powinnaś być jeszcze jakoś tam chroniona..
Dobrze gadam, czy źle? ;>
Stary 2009-06-02, 09:22   #2398
denima123
Raczkowanie

witam mam pytanko brałam tabletki yaz co prawda tylko 4 miesiącie miałam regularne krótkie okresy miesiac temu je odstawiłąm pierwszy okres przyszedł prawidłowo a teraz spóxnia mi się około 2 tygodni jajniki mnie trochę pobolewają ale okresu nie ma czy ktos już odstawiał te tabletki i czy okres powrócił szybko?? czy zawsze trzeba czekać??
TAK dla wyzwania jakiekolwiek by nie było
TAKA JESTEM
denima123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 09:23   #2399
littleblackwitch
Zadomowienie

kaktusico, chcę i pragnę abyś gadała dobrze
mój TŻ też tak mówi

Edytowane przez littleblackwitch
Czas edycji: 2009-06-02 o 09:30
Stary 2009-06-02, 09:38   #2400
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez agata2905 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Kaktusicą! Do littleblackwitch dodałabym jeszcze jako wzór naszą kochaną Miauratorkę Marwari Również zna się na rzeczy,uspokaja i nie panikuje
Pozdrowienia!
dziękuję

ale ja to jak ktoś pyta po raz setny o to samo to potrafię ugryźć

[SIGPIC][/SIGPIC]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości