|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
a brak oczytania wykształceniu ;D
|
|
#2372 |
|
Raczkowanie
|
zaraz pazury pójdą w ruch
![]() panienki, bo sobie oczy tu powydłubujemy.. Bądź co bądź.. ja kiedy dostałam tabletki, miałam mnóstwo pytań. No aż mi sie w głowie nie mieściły Ale.. zaczełam od ulotki, to naprawde dobry pomysł. Poza tym, jak ktoś tu slusznie zauważył, to nie są cukierki, wiec medyczna wiedza jest naprawde istotna.. I dopiero kiedy większośc pytań mi umknęła zaczełam tutaj Wizażanki maltretowac... Oszczędźcie! Czytajcie ulotki
|
|
#2373 |
|
Przyczajenie
|
konwersacja z wami to strata czasu więc nara
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2375 |
|
Przyczajenie
|
(przepraszam, nie mogłam się powstrzymać )
|
|
|
|
#2376 |
|
Przyczajenie
|
czesc wszyskim
dziś wpadłam na to zacne forum i ten wątek! antykoncepcja jest mi potrzebna we wrzesniu, nigdy jeszcze niczego nie stosowalam i wlasnie szukam czegos odpowiedniego. I teraz mam do was pytanie kiedy najlepiej zaczac przyjmowac pigulki, zeby dobrze dzialaly?? bo slyszalam ze trzeba to zrobic wczesniej, i czy YAZ beda dobre na poczatek? |
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponuję zacząć od wizyty u ginekologa i zrobienia badań.
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
lekarz Cie zbada dokładnie, dobeirze odpowiednie pigułki ( bo to nie Ty sobie je wybierasz po opiniach na forum ;D ), i powie w co i jak jak chcesz bysc zabezpieczona od września ( mam nadzieję, że nie na wrzesień, bo jak wspominano to nie cukierki ze mozna je sobie pobrac pare dni i odstawic) do proponuje iść do lekarza w terminie koniec lipca/początek sierpnia biorąc pod uwagę, że pigułki zaczynasz brać z pierwszym dniem okresu
|
|
#2379 |
|
Rozeznanie
|
czy w trakcie brania pierwszego blistra tabletek też miałyście plamienia, a raczej jakby okres od poczatku brania tabletek? mam taki problem codziennie czuje sie jakbym miala okres.
i jeszcze drugie pytanie otoz wybeiram sie w podroz, tabletki biore o godz 19 zawsze o tej samej porze ale czeka mnie podroz gdzie roznica czasu bedzie ok 8 godzin do tylu od czasu polskiego. i teraz nie wiem kiedy brac tabletki czy normalnie o 19 jak wczesniej?
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#2380 |
|
Przyczajenie
|
czytam ten wątek i się trochę uspokajam że nie jestem sama z tymi mdłościami i brakiem apetytu bo szczerze trochę się tym przejęłam (jakaś schiza od razu)
![]() ale potem pomyślałam sobie że przecież miałam normalny okres z bólami i że na te moje dolegliwości na pewno wpłynął stres w ostatnim czasie,długa podróż i jakieś silne przeżycia |
|
|
|
#2381 |
|
Przyczajenie
|
Okres na 2placebo.
Baaardzo skąpy.Zauważyłam jednak, że pojawiły mi się żyły ale nie na biuście, tylko na nogach.:/ Poza tym żadnych skutków ubocznych. ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#2382 |
|
Raczkowanie
|
Również druga placebo, początek dnia, więc zobaczymy jak to będzie... Narazie dość mocne bóle brzucha i brązowe delikatne plamienie... Ciekawe jak to będzie dalej...
|
|
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
no to się stało - dopadła mnie ta nieszczęsna, przeklęta biegunka
efekt chyba jakiegoś wirusa...o 21.30 wzięłam tabletkę, a do toalety poszłam półtora godziny później i tak ze 4 razy ![]() nie brałam dodatkowej tabletki bo tak sobie pomyślałam: biegunka to chyba to co zawierają moje jelita a owa tabletka jeszcze tam nie doszła, a nawet gdyby to idąc przez żołądek zdążyła się wchłonąć ![]() ale zagmatwałam heh ![]() w każdym bądź razie ja dodatkowego tabsa nie brałam a moja biegunka kwalifikowała sie pod 'ostrą' co tam, najwyżej ![]() nie no, przez tydzień pewnie będę musiała uważać na plemniki
|
|
|
|
#2384 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym wzięła dodatkową. Tym bardziej, że nie ma skutków ubocznych przedawkowania.
|
#2385 |
|
Raczkowanie
|
Również radziłabym wziąć kolejną tabletkę... Ostra biegunka ma to do siebie, że można powiedzieć, że "opróżnia" żołądek, a jak wiadomo tabletka wchłania się ok 3-4 godziny...
A u mnie nadal bóle brzucha i nie ma "okresu" ;( Nawet plamień już nie ma
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
już teraz tak za późno, a swoją drogą mnie się wydaje, że dobrze, iż nie wzięłam tej dodatkowej...
tak jakoś czuje... z TŻ-tem tak się dopiero widzę w sobotę więc jeden raz w gumce będzie dla odmiany ![]() ale i tak dzięki za opinie, pozdro |
|
|
|
#2389 |
|
Raczkowanie
|
NO I JEST!!! Okrutnie skąpy... Wręcz plamienie i wręcz tylko widać na papierze
Ale jest
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2390 |
|
Przyczajenie
|
I u mnie tez już jest. Pojawił się w dniu, w którym miałam wziąć pierwszą różową z nowego blistra i to tak niespodziewanie:P hehe. Nie miałam ani bólów brzucha, ani bolących piersi jak przed braniem tabsów(gdy mialam plastry). I faktycznie jest bardzo skąpy.
|
|
|
|
#2391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Później trzeba się bawić w dodatkowe blistry hehe.A po sobocie podziel się wrażeniami jak było "z" .Pom yśl,że będziesz zawsze bogatsza o nowe doświadczenia .Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
dobra panienki, ja mam dziś chwile szczerości..
dla mnie littleblackwitch jest wzorem. Nie panikuje, podchodzi do sprawy mega racjonalnie, nie robi ze spóźnionej o 2 dni miesiączki ciąży, a po ciężkiej biegunce nie ogłasza stanu klęski żywiołowej tylko ocenia racjonalnie styuacje i stwierdza ewentualną potrzebe gumek.. dziewczyno! jesteś moim antykoncepcyjnym bożkiem!
|
|
#2393 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Jestem nowa. Poprzednio przez 5 lat na...różnie to było... Diane, Stediril, Regulon, Yasmin... Zawsze było coś nie tak...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2394 |
|
Raczkowanie
|
koncze 3opakowanko zmian emocjonalnych brak wyżywam się jak zawsze na bracie z TŻ świetnie nie narzeka a wręcz zachwyca się i zachłystuje każdą wspólną chwila czyli żyć nie umierać
|
#2395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do littleblackwitch dodałabym jeszcze jako wzór naszą kochaną Miauratorkę Marwari Również zna się na rzeczy,uspokaja i nie panikuje ![]() Pozdrowienia!
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
heh... dzięki kaktusico i reszcie tez, byleby tylko nie zapeszyć...
bo wczoraj wieczorem jak rozmawiałam z TŻ o tym wydarzeniu to mnie bardzo niemiło uświadomił tekstem: "a co z tym co zostawiłem w Tobie rano..?" o tym nie pomyślałam ![]() kit z tymi gumkami tydzień po, lepiej mi powiedzcie co sadzicie o tym co było ''przed'' ? tym bardziej, że tekst w ulotce wychodzi na moją niekorzyść bo była to tabletka rzędu 1-7 jest ryzyko... ta przeklęta biegunka wystąpiła wieczorem ok 23 i później jeszcze ze 3 razy po godzinie... tabsa wzięłam ok. 21.30 nie wiem już co myśleć, a im więcej myślę tym większy mętlik mam w głowie heh... byleby za 9 miesięcy nie było littleblackmother ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- amani, oby Twoja ginekolożka wiedziała co mówi ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- meg navy, nie takie całkiem nowe heheh... przed tabsami pół roku na gumkach jechałam
Edytowane przez littleblackwitch Czas edycji: 2009-06-02 o 06:45 |
|
|
|
#2397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tabletki chronią nas przez 24+12h. Zapomnienie tabletki w ciągu 12h, jest wcale niegroźne, bo ochrona jest zachowana, tak? ;>Więc.. byłaś chroniona do 9.30. Wiem, że to nie można jak w zegarku.. ale przez noc, i wczesny poranek powinnaś być jeszcze jakoś tam chroniona.. Dobrze gadam, czy źle? ;>
|
|
|
#2398 |
|
Raczkowanie
|
witam mam pytanko brałam tabletki yaz co prawda tylko 4 miesiącie miałam regularne krótkie okresy miesiac temu je odstawiłąm pierwszy okres przyszedł prawidłowo a teraz spóxnia mi się około 2 tygodni jajniki mnie trochę pobolewają ale okresu nie ma czy ktos już odstawiał te tabletki i czy okres powrócił szybko?? czy zawsze trzeba czekać??
|
#2399 |
|
Zadomowienie
|
kaktusico, chcę i pragnę abyś gadała dobrze
![]() mój TŻ też tak mówi
Edytowane przez littleblackwitch Czas edycji: 2009-06-02 o 09:30 |
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja to jak ktoś pyta po raz setny o to samo to potrafię ugryźć
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

)

Baaardzo skąpy.

Tabletki chronią nas przez 24+12h. Zapomnienie tabletki w ciągu 12h, jest wcale niegroźne, bo ochrona jest zachowana, tak? ;>