![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Ja już rozmawiałam z nimi przez telefon i uzgodniłam z hostką, że chcę zostac u nich na parę miesięcy, coś koło roku i ona powiedziała, że chce, żebym do nich przyjechała. Jak zapytałam, czy mogę już skończyc w takim razie poszukiwania rodziny, to powiedziała, że tak. I jeszcze jak się żegnałyśmy, to powiedziała "Bis bald" czyli "do zobaczenia wkrótce". Ale mam nadzieję, że weszli tak tylko z ciekawości, zobaczyć co się dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zadomowienie
|
mycha pamuetaju ze w razie czego w berlinie duzo rodzin szuka au pair xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Konto usunięte
|
bez sensu ze jestescie umowione a ona na profil wchozi:/
napisz so niej smsiaka moze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
ok, adka, będę pamiętać
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Konto usunięte
|
to glupio:/
mi podala nr Hostka ![]() wymieniam spostrzezenia z kuzynka bo jest u mnie ![]() juz do PRIMARKA sobie wycieczke 4 godzinna planujemy ![]() ![]() ![]() ![]() ale sie okupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Raczkowanie
|
Witajcie au pairki
![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o moje operkowanie to czarno to widze. mam profil (uważam, że całkiem chwytliwy) na au pair world, nie wiem czy zakładać gdzieś jeszcze? dziś wysłałam aplikację do paru rodzinek po użyciu opcji easy find, narazie jeden pozytyw, odpisałam na maila i tyle. zainteresowała mnie też polka mieszkająca w szwajcarii szukająca polskiej au pair ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a na greataupair ja znalazlam, uazam ze wrato zalozyc profgil tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No więc, nie wiem jak w Berlinie ale u mnie są dwa rodzaje automatów. Jeden taki srebrny, w którym kupujesz bilety na U-, S-Bahn lub autobus (jeden bilet obowiązuje na wszystko) i drugi czerwono-granatowy, w którym kupujesz bilety na dalsze trasy czyli pociągi dalekobieżne. W tym srebrnym sprawa jest banalnie prosta: podchodzisz i szukasz, na liście zamieszczonej z lewej strony automatu, miejsca do którego chcesz jechać i nr jaki jest jej przypisany. Następnie wybijasz wybrany nr, czekasz i wyświetla Ci kwotę do zapłaty. Wrzucasz pieniążki i drukuje Ci bilet, który wyłazi z lewej strony (pod tą dłuuuugą lista miejscowości) na samym dole + ewentualna reszta ![]() Jeśli masz wąski bilet i info., że musisz skasować to naturalnie robisz to, jeśli masz większy bilet z info. że obowiązuje tylko w danym dniu (zakupu) to nie kasujesz - to wszystko ![]() Bilety obowiązują na danej trasie, nie są to czasówki. Możesz przebyć np. trasę z miejsca A do miesjca B: część U-Bahnem a potem dojezdzasz autobusem na tym samym bilecie ![]()
![]() |
#2859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde jakby zrezygnowała ze mnie ta rodzina, to znalazłabym sobie jakąś blisko granicy z PL ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
berlin ? xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Zadomowienie
|
Mycha, jak to bylo, wzielas pierwsza lepsza rodzinke,czy tak Cie ujęli, czy chcialas jechac do tego konkretnego miasta? Bo wiesz moze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo i jeszcze spotkacie sie z Adka
![]() Ale szczerze mowiac watpie,zeby zrezygnowali,raczej z ciekawosci na profil weszli |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
milka :Wzięłam pierwszą lepszą rodzinkę, która najbardziej mi się spodobała. Nie no mam nadzieję jednak, że nie zrezygnują, bo to oni pierwsi wysłali mi swój profil, babka była wytrwała i drugi raz zechciała do mnie zadzwonić, po tym jak miałam wyłaczony telefon. I jak potem rozmawiałyśmy to nawet mówiła mi, co jej się najbardziej w moim profilu podobało itp.
Ale jak mnie nie zechcą, to specjalnie będę szukać jakiejś rodzinki koło adki ![]() ![]() Tylko, ze na stronie się logowali a na ich maila, w którym mieli mi opisać dokładnie mój dzień to czekam od wtorku... :/ Nic zobaczymy, jak to się potoczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wysylaj juz na au pair zgloszenia z berlina xd najwyzej nie pojedziesz a co ci zalezy xD moze lepsza sie trafi xD jak chcesz to ja ci z wieeeelka ochota pomoge xD i wtedy napewnoo nie bedzeimy wiedzialy co to nuda xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Konto usunięte
|
na rok czy pol to woeksze szanse masz na lepsza rodzinkje mycha
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 |
Raczkowanie
|
Pomocy!!
Jutro mam gadać przez Skype'a z moją potencjalną hostką (anglia). Pierwsza i jedyna z jaką mailuje. Dziwi mnie to, że ma noworodka, dwie dziewczynki, którymi właśnie miałabym się opiekować i odpisuje mi średnio po 15 minutach od mojej wiadomości a na dodatek żadnych zdjeć na profilu ani mailu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ot co. ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
to niech na skype ci pokaze dziewczynki, to podejrzane z deczka ![]() btw. czemu tu nie pisalas od razu ![]() nieladnie ![]() wszyscy nas podczytuja a sie nie udzielaja a jak pomocy chca to dopiero pisza ![]() a tak na biezoco bysmy pisaly sobie wszystkie ![]() ![]() wiec dla wszystkich podczytujacych watek: PISZCIE NA WATKU, udzielajcie sie ![]() co do skype - nie denerwuj sie. i sprawdz czy ci kamerka i wszystko dziala. nie ma co powtarzac bo to nic nie da, wiem po sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() glowa mi peka ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 |
Konto usunięte
|
moja odpisuje po godz, max dniu lub dwoch,, ma blackberry phone takze net ma wszedzie i zawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Organizatorka
|
a nawte nie wiem, ktory to ten blackberry phone
![]()
#2872 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
Kacha ja sobie cały czas podczytuję ale u mnie na razie głucho ,mam parę pozytywów ale jakoś nikt nie daje znaku życia,codziennie sprawdzam na obu stronach czy są może jakieś fajne rodzinki.Nie rezygnuję jeszcze ale widzę ,że dosyć trudno znaleźć teraz kogoś na tak krótki okres jak wakacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Konto usunięte
|
windykatorka szukaj szukaj
![]() na greataupair szukaj na fastfind, na innych, do konca lec stron wszystkie popatrz i po ost zalogowaniu szukaj, znajdziesz cos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Organizatorka
|
aaa... smieszny ten blackberry
![]() ![]() ![]()
#2876 |
Raczkowanie
|
przepraszam będę się udzielać częściej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
Szukam i według kraju i według key word i w fast find
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Organizatorka
|
ja mialam na 60 ofert 4 pozytywne, wiec spokojna Twoja
![]() ![]() ![]()
#2879 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam na 40 ofert wysłanych 14 pozytywnych, a i tak mogę nie mieć nic. :/
Zaczyna mnie denerwować ta moja rodzina. |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Organizatorka
|
ehhh mycha mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i się wkrótce odezwą
![]() może po porstu weszli skasować konto, a odpisać nie mają czasu, albo sama nie wiem nie przywiązują do tego takiej wagi... a zmolestowałaś ich mailem jakims?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.