Praca jako au-pair - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-01, 17:04   #2851
mychamycha
Zakorzenienie

Dot.: Praca jako au-pair

Ja już rozmawiałam z nimi przez telefon i uzgodniłam z hostką, że chcę zostac u nich na parę miesięcy, coś koło roku i ona powiedziała, że chce, żebym do nich przyjechała. Jak zapytałam, czy mogę już skończyc w takim razie poszukiwania rodziny, to powiedziała, że tak. I jeszcze jak się żegnałyśmy, to powiedziała "Bis bald" czyli "do zobaczenia wkrótce". Ale mam nadzieję, że weszli tak tylko z ciekawości, zobaczyć co się dzieje.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:05   #2852
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

mycha pamuetaju ze w razie czego w berlinie duzo rodzin szuka au pair xD

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:07   #2853
2018070520180950
Konto usunięte

bez sensu ze jestescie umowione a ona na profil wchozi:/

napisz so niej smsiaka moze
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:08   #2854
mychamycha
Zakorzenienie

ok, adka, będę pamiętać Ale mam nadzieję, że nie będę musiała z tego skorzystać... :/

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
bez sensu ze jestescie umowione a ona na profil wchozi:/

napisz so niej smsiaka moze
Taaa, żebym ja jej numer miała... jak dzwoniła, to z zastrzeżonego.
Stary 2009-06-01, 17:11   #2855
2018070520180950
Konto usunięte

to glupio:/

mi podala nr Hostka

wymieniam spostrzezenia z kuzynka bo jest u mnie
juz do PRIMARKA sobie wycieczke 4 godzinna planujemy
ale sie okupie
Stary 2009-06-01, 17:22   #2856
malpkajuja
Raczkowanie

Witajcie au pairki ja może nie jestem wielbicielką "mns", ale mój tata (tak TATA!!) mógłby spokojnie wystartować w jakimś konkursie z wiedzy o modzie na sukces ciekawe czy by was wykosił

jeśli chodzi o moje operkowanie to czarno to widze. mam profil (uważam, że całkiem chwytliwy) na au pair world, nie wiem czy zakładać gdzieś jeszcze?
dziś wysłałam aplikację do paru rodzinek po użyciu opcji easy find, narazie jeden pozytyw, odpisałam na maila i tyle. zainteresowała mnie też polka mieszkająca w szwajcarii szukająca polskiej au pair no może językowo to nijak ma się do moich umiejętności i ambicji, ale z profilu wynikałoby, że terminy i wiek dziecka są mi baaaaardzo na rękę no i szwajcaria to moje odwieczne marzenie....zastanawiam sie co może oznaczać to, że napisała na końcu: proszę szukajcie mojego kontaktu przez standardową wyszkiwarkę. o co kaman ? pozdrawiam
malpkajuja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:41   #2857
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malpkajuja Pokaż wiadomość
Witajcie au pairki ja może nie jestem wielbicielką "mns", ale mój tata (tak TATA!!) mógłby spokojnie wystartować w jakimś konkursie z wiedzy o modzie na sukces ciekawe czy by was wykosił

jeśli chodzi o moje operkowanie to czarno to widze. mam profil (uważam, że całkiem chwytliwy) na au pair world, nie wiem czy zakładać gdzieś jeszcze?
dziś wysłałam aplikację do paru rodzinek po użyciu opcji easy find, narazie jeden pozytyw, odpisałam na maila i tyle. zainteresowała mnie też polka mieszkająca w szwajcarii szukająca polskiej au pair no może językowo to nijak ma się do moich umiejętności i ambicji, ale z profilu wynikałoby, że terminy i wiek dziecka są mi baaaaardzo na rękę no i szwajcaria to moje odwieczne marzenie....zastanawiam sie co może oznaczać to, że napisała na końcu: proszę szukajcie mojego kontaktu przez standardową wyszkiwarkę. o co kaman ? pozdrawiam
ja nie chcialabym rodziny polsko mieszanej, mi o jezyk chodzi ale jak chcesz czemu nie
a na greataupair ja znalazlam, uazam ze wrato zalozyc profgil tam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 17:47   #2858
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adka0401 Pokaż wiadomość
to mi powiedz jak sie tym obslugiwac xD bo to jest moj najwiekszy problem tutaj. podchodze do maszyny mowie dzien dobry i co dalej ? xD

No więc, nie wiem jak w Berlinie ale u mnie są dwa rodzaje automatów. Jeden taki srebrny, w którym kupujesz bilety na U-, S-Bahn lub autobus (jeden bilet obowiązuje na wszystko) i drugi czerwono-granatowy, w którym kupujesz bilety na dalsze trasy czyli pociągi dalekobieżne.
W tym srebrnym sprawa jest banalnie prosta: podchodzisz i szukasz, na liście zamieszczonej z lewej strony automatu, miejsca do którego chcesz jechać i nr jaki jest jej przypisany. Następnie wybijasz wybrany nr, czekasz i wyświetla Ci kwotę do zapłaty. Wrzucasz pieniążki i drukuje Ci bilet, który wyłazi z lewej strony (pod tą dłuuuugą lista miejscowości) na samym dole + ewentualna reszta
Jeśli masz wąski bilet i info., że musisz skasować to naturalnie robisz to, jeśli masz większy bilet z info. że obowiązuje tylko w danym dniu (zakupu) to nie kasujesz - to wszystko
Bilety obowiązują na danej trasie, nie są to czasówki. Możesz przebyć np. trasę z miejsca A do miesjca B: część U-Bahnem a potem dojezdzasz autobusem na tym samym bilecie

elfik5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:54   #2859
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ja nie chcialabym rodziny polsko mieszanej, mi o jezyk chodzi ale jak chcesz czemu nie
a na greataupair ja znalazlam, uazam ze wrato zalozyc profgil tam
Ja też wolałam jednak język szkolić i zrezygnowałam z rodzin mieszanych.
Kurde jakby zrezygnowała ze mnie ta rodzina, to znalazłabym sobie jakąś blisko granicy z PL I miałabym wieeleki wybórm szukając rodziny na rok. I nie musiałabym jechać do tamtej taki kawał
Stary 2009-06-01, 17:58   #2860
adka0401
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elfik5 Pokaż wiadomość
No więc, nie wiem jak w Berlinie ale u mnie są dwa rodzaje automatów. Jeden taki srebrny, w którym kupujesz bilety na U-, S-Bahn lub autobus (jeden bilet obowiązuje na wszystko) i drugi czerwono-granatowy, w którym kupujesz bilety na dalsze trasy czyli pociągi dalekobieżne.
W tym srebrnym sprawa jest banalnie prosta: podchodzisz i szukasz, na liście zamieszczonej z lewej strony automatu, miejsca do którego chcesz jechać i nr jaki jest jej przypisany. Następnie wybijasz wybrany nr, czekasz i wyświetla Ci kwotę do zapłaty. Wrzucasz pieniążki i drukuje Ci bilet, który wyłazi z lewej strony (pod tą dłuuuugą lista miejscowości) na samym dole + ewentualna reszta
Jeśli masz wąski bilet i info., że musisz skasować to naturalnie robisz to, jeśli masz większy bilet z info. że obowiązuje tylko w danym dniu (zakupu) to nie kasujesz - to wszystko
Bilety obowiązują na danej trasie, nie są to czasówki. Możesz przebyć np. trasę z miejsca A do miesjca B: część U-Bahnem a potem dojezdzasz autobusem na tym samym bilecie
#dzieki mam nadzieje ze sobie poradze xD

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Ja też wolałam jednak język szkolić i zrezygnowałam z rodzin mieszanych.
Kurde jakby zrezygnowała ze mnie ta rodzina, to znalazłabym sobie jakąś blisko granicy z PL I miałabym wieeleki wybórm szukając rodziny na rok. I nie musiałabym jechać do tamtej taki kawał
berlin ? xD

stylishtravlr
Stary 2009-06-01, 18:05   #2861
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:

berlin ? xD
why not byłoby super. Wtedy nie wiedziałybyśmy co to nuda w czasie wolnym od aupairowania
Stary 2009-06-01, 18:15   #2862
milka8686
Zadomowienie

Mycha, jak to bylo, wzielas pierwsza lepsza rodzinke,czy tak Cie ujęli, czy chcialas jechac do tego konkretnego miasta? Bo wiesz moze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo i jeszcze spotkacie sie z Adka
Ale szczerze mowiac watpie,zeby zrezygnowali,raczej z ciekawosci na profil weszli
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:32   #2863
mychamycha
Zakorzenienie

milka :Wzięłam pierwszą lepszą rodzinkę, która najbardziej mi się spodobała. Nie no mam nadzieję jednak, że nie zrezygnują, bo to oni pierwsi wysłali mi swój profil, babka była wytrwała i drugi raz zechciała do mnie zadzwonić, po tym jak miałam wyłaczony telefon. I jak potem rozmawiałyśmy to nawet mówiła mi, co jej się najbardziej w moim profilu podobało itp.
Ale jak mnie nie zechcą, to specjalnie będę szukać jakiejś rodzinki koło adki Adka, przygotuj się
Tylko, ze na stronie się logowali a na ich maila, w którym mieli mi opisać dokładnie mój dzień to czekam od wtorku... :/
Nic zobaczymy, jak to się potoczy.
Stary 2009-06-01, 18:50   #2864
adka0401
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Adka, przygotuj się
Tylko, ze na stronie się logowali a na ich maila, w którym mieli mi opisać dokładnie mój dzień to czekam od wtorku... :/
Nic zobaczymy, jak to się potoczy.
no ja juz od rana gotowa jestem xD
wysylaj juz na au pair zgloszenia z berlina xd najwyzej nie pojedziesz a co ci zalezy xD moze lepsza sie trafi xD jak chcesz to ja ci z wieeeelka ochota pomoge xD i wtedy napewnoo nie bedzeimy wiedzialy co to nuda xD

stylishtravlr
Stary 2009-06-01, 18:58   #2865
2018070520180950
Konto usunięte

na rok czy pol to woeksze szanse masz na lepsza rodzinkje mycha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 19:02   #2866
malpkajuja
Raczkowanie

Pomocy!!

Jutro mam gadać przez Skype'a z moją potencjalną hostką (anglia). Pierwsza i jedyna z jaką mailuje. Dziwi mnie to, że ma noworodka, dwie dziewczynki, którymi właśnie miałabym się opiekować i odpisuje mi średnio po 15 minutach od mojej wiadomości a na dodatek żadnych zdjeć na profilu ani mailu Ale rzecz w tym, że....Zapytałam o kieszonkowe, a ona sprytnie zostawiła tą kwestię do omówienia na żywo podczas rozmowy via skype ile proponować i jak negocjować? Sytuacja jest taka: dwie dziewczynki, 2 i 4 lata, miałabym wyprawiać je do żłobka i zajmować się nimi wieczorem. cały dzień do 17.30 niby wolny, ale muszę być pod alarmowym telefonem gdyby zadzwonili z tego żłobka. oprócz tego mam być niby pod ręką również podczas weekendów do niewielkiej pomocy przy dzieciach. po prostu mam zabawiać dziewczynki kiedy mama będzie zajeta noworodkiem. Całe weekendy wolne tylko jak host wraca z pracy (Szwajcaria) czyli co 2 tyg. od sprzątania mają panią, ja bym miała robić najprostsze rzeczy. Ja się nawet nie orientuje w cenach tamtejszych więc baaaaardzo proszę o radę wszystkie doświadczone au pair.
Stary 2009-06-01, 19:09   #2867
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
no ja juz od rana gotowa jestem xD
wysylaj juz na au pair zgloszenia z berlina xd najwyzej nie pojedziesz a co ci zalezy xD moze lepsza sie trafi xD jak chcesz to ja ci z wieeeelka ochota pomoge xD i wtedy napewnoo nie bedzeimy wiedzialy co to nuda xD
Nie no, jeszcze nie, bo nie wiem, jaki jest ten stosunek mojej rodziny do mnie. A może oni nie zmienili zdania, tylko jeszcze nie ułożyli tego planu dnia dla mnie I tak głupio by było mi szukać rodzin, zwłaszcza, ze oni by to łatwo zauważyli, jak zmieniałaby mi się liczba ofert, które dostałam. Ale teraz chyba zaczynam żałować, że mam już tą rodzinę. Bo mogłam trafic dużo lepiej. Tylko,ze oni też zmienili zdanie i postanowili mieć au pair na dłużej i ja się zgodziłam. Jak nie odezwą sie do niedzieli to napiszę im maila, co sobie robią i zapytam czy to dalej aktualne. Jak nie, to grzecznie podziękuję i napiszę im: "Fajnie, Adka, na pewno mnie zechce! Nie jesteście mi do niczego potrzebni"
Ot co.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Ale rzecz w tym, że....Zapytałam o kieszonkowe, a ona sprytnie zostawiła tą kwestię do omówienia na żywo podczas rozmowy via skype ile proponować i jak negocjować?
cwana ta hostka Ja się niestety nie znam na płacach w UK
Stary 2009-06-01, 19:10   #2868
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Pomocy!!

Jutro mam gadać przez Skype'a z moją potencjalną hostką (anglia). Pierwsza i jedyna z jaką mailuje. Dziwi mnie to, że ma noworodka, dwie dziewczynki, którymi właśnie miałabym się opiekować i odpisuje mi średnio po 15 minutach od mojej wiadomości a na dodatek żadnych zdjeć na profilu ani mailu Ale rzecz w tym, że....Zapytałam o kieszonkowe, a ona sprytnie zostawiła tą kwestię do omówienia na żywo podczas rozmowy via skype ile proponować i jak negocjować? Sytuacja jest taka: dwie dziewczynki, 2 i 4 lata, miałabym wyprawiać je do żłobka i zajmować się nimi wieczorem. cały dzień do 17.30 niby wolny, ale muszę być pod alarmowym telefonem gdyby zadzwonili z tego żłobka. oprócz tego mam być niby pod ręką również podczas weekendów do niewielkiej pomocy przy dzieciach. po prostu mam zabawiać dziewczynki kiedy mama będzie zajeta noworodkiem. Całe weekendy wolne tylko jak host wraca z pracy (Szwajcaria) czyli co 2 tyg. od sprzątania mają panią, ja bym miała robić najprostsze rzeczy. Ja się nawet nie orientuje w cenach tamtejszych więc baaaaardzo proszę o radę wszystkie doświadczone au pair.
nie chce ci zdj wyslac?
to niech na skype ci pokaze dziewczynki, to podejrzane z deczka

btw. czemu tu nie pisalas od razu
nieladnie
wszyscy nas podczytuja a sie nie udzielaja a jak pomocy chca to dopiero pisza
a tak na biezoco bysmy pisaly sobie wszystkie
wiec dla wszystkich podczytujacych watek: PISZCIE NA WATKU, udzielajcie sie

co do skype - nie denerwuj sie.
i sprawdz czy ci kamerka i wszystko dziala.
nie ma co powtarzac bo to nic nie da, wiem po sobie
Stary 2009-06-01, 19:13   #2869
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Pomocy!!

a to przebiegla lasica z tej hostki faktycznie dziwna sprawa z tym, ze Ci tych dzieciaczkow zdjec nie wyslala. A to, ze Ci odpisuje co 15 min. to moze nic innego nie robi tylko mailuje moja mi odp. co 2-3 dni, a ostatnio cos nawte nie pisze 5 dzien, ale moze dlatego, ze jej powiedzialam, ze mam egzaminy i siedze w ksiazkach

glowa mi peka

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:17   #2870
2018070520180950
Konto usunięte

moja odpisuje po godz, max dniu lub dwoch,, ma blackberry phone takze net ma wszedzie i zawsze
Stary 2009-06-01, 19:18   #2871
Aerith
Organizatorka

a nawte nie wiem, ktory to ten blackberry phone jakas zacofana jestem :[

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-06-01, 19:22   #2872
2018070520180950
Konto usunięte

Blackberry to to :
http://www.allegro.pl/item640043093_...ep_gdynia.html

http://www.allegro.pl/item643481826_...n.html#gallery
Stary 2009-06-01, 19:23   #2873
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Kacha ja sobie cały czas podczytuję ale u mnie na razie głucho ,mam parę pozytywów ale jakoś nikt nie daje znaku życia,codziennie sprawdzam na obu stronach czy są może jakieś fajne rodzinki.Nie rezygnuję jeszcze ale widzę ,że dosyć trudno znaleźć teraz kogoś na tak krótki okres jak wakacje
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:25   #2874
2018070520180950
Konto usunięte

windykatorka szukaj szukaj
na greataupair szukaj na fastfind, na innych, do konca lec stron wszystkie popatrz i po ost zalogowaniu szukaj, znajdziesz cos
Stary 2009-06-01, 19:29   #2875
Aerith
Organizatorka

aaa... smieszny ten blackberry windykatorka szukaj, napewno cos znajdziesz ja tez na poczatku myslalam, ze nic nie znajde a tu nagle ...

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-06-01, 19:38   #2876
malpkajuja
Raczkowanie

przepraszam będę się udzielać częściej poprostu teraz mam mase rzeczy na glowie....wracajac do tematu to w sumie już nie pamiętam czy pisałam coś o zdjęciach hostce, w każdym razie na profilu nie miała. na chyba 15 aplikacji wysłanych dzisiaj mam dwie odpowiedzi. chyba jednak nie mam chwytliwego profilu załamka totalna no ale wznawiam pytanie w jakich granicach żądać kasy w mojej sytuacji ?
Stary 2009-06-01, 19:41   #2877
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Szukam i według kraju i według key word i w fast find Ale szukam,szukam i cieszę się że wam się tak udaje ,bo w przyszłym roku jak sama napiszę maturę bardzo chętnie "pooperuję"
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:41   #2878
Aerith
Organizatorka

ja mialam na 60 ofert 4 pozytywne, wiec spokojna Twoja a co do kasy to ja ni wim

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-06-01, 19:47   #2879
mychamycha
Zakorzenienie

A ja miałam na 40 ofert wysłanych 14 pozytywnych, a i tak mogę nie mieć nic. :/
Zaczyna mnie denerwować ta moja rodzina.
Stary 2009-06-01, 19:53   #2880
Aerith
Organizatorka

ehhh mycha mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i się wkrótce odezwą
może po porstu weszli skasować konto, a odpisać nie mają czasu, albo sama nie wiem nie przywiązują do tego takiej wagi... a zmolestowałaś ich mailem jakims?

zamówienia zagraniczne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości