|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
wakiki jeszcze raz dziękuję
A czy to możliwe że IG arbuza wynosi IG 70-89 Czyli jest niedozwolony. Szkoda |
|
|
|
|
#482 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Chciałabym się przyłaczyć do Waszego Klubu Miłośniczek Montignaca.
![]() Ze zbędnymi kilogramami walczę już od paru lat. Wiele razy próbowałam się odchudzić, jednak albo brakowało mi silnej woli, albo źle dobrałam sobie dietę (mimo iż o Montignacu wiem od baaardzo dawna, mam dwie książki, a zasady w jednym paluszku ). Po wcześniejszych dietach niedawno postanowiłam sobie - koniec tego! Teraz zdrowo się odchudzam z Montignaciem! No i cóż, czas zacząć .Wzrost: 158 kg Waga: ok 59 kg (tzn. troche mniej, bo mam nogę w gipsie )Cel: przynajmniej 50 kg Gotowi, do startu, START!
Edytowane przez blubleki Czas edycji: 2009-05-30 o 20:44 |
|
|
|
|
#483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja montiego zaczęłam na dobre dzisiaj, czyli odchudzamy się razmem Mam za sobą dwie diety i -9kg już za mną. Jeszcze troszkę zostało tego balastu do zrzucenia Moje dane wyjściowe: Wzrost: 170 kg Waga: 77 kg Aktualne BMI: 26,6 Cel: 65 kg, jak dobrze pójdzie to 60 ![]() i uwaga...wymiary: 101-84-107 Zobaczymy czy uda się coś poprawić na lepsze na tej diecie ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- P.S. widzę, że koleżanka z sąsiedztwa ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- dziewczyny, a czy któraś z was ma książkę montignaca w wersji elektornicznej??
Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-06-02 o 07:49 |
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nierozsądna jestem, że tak bez namysłu zaczęłam się odżywiać wg zasad tej diety, bo skutki po miesiącu odchudzania były takie, że przestałam jeść, a bóle głowy i brzucha stały się codziennością. Wielu dziewczynom odpowiada ta dieta i jeszcze lepiej służy....jednak nie wszystkim widocznie jest ona dedykowana. Dziś już 100% owy Montignac i jak na razie wszystko w porządku. Po tłuszczowym obiedzie ciągnie mnie troszeczkę do słodkiego . Po węglowodanowym śniadaniu w ogóle nie mam ochoty na słodkie.dziuba85 też podobnie jak ja zakończyła przygodę z Dukanem tyle, że ma jeszcze oprócz tego inne problemy zdrowotne, które komplikują jej kontynuwanie diety i w chwili obecnej odpoczywa od diet i zbiera siły przed następną-możliwe, że przed montignackiem
Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-06-02 o 07:52 |
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisz jak zareagował Twój organizm na MM. I oczywiście, życzę wam powodzenia w gubieniu kolejnych kg
Edytowane przez wakkiki Czas edycji: 2009-05-31 o 22:34 |
|
|
|
|
|
#486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Waga mi ursła trochę, ale niby tylko o 0,4kg nie wiem czy to dobrze... Póki co jestem zadowolona , bo jem i jem . Wczoraj jednak po obiedzie pękłam i zjadłam serek homogeniozwany owocowy Pilos , a on z cukrem .......I zdałam sobie sprawę, że zrobiłam sobie młodą kapustę na przecierze, który chyba niestety ma cukier w swoim składzie . Nie wiem gdzie dostać taki, który byłby bez cukru? Ten, o którym pisałaś, że kupujesz w lidlu, nie ma cukru??Jak to jest z piciem wody - kiedy mogę się jej napić. Nie można bezpośrednio przed i w trkacie posiłku, a można zaraz po posiłku ? Czy trzeba odczekać jakiś czas? Jak długo ?Czy to jest bez większej różnicy na chudnięcie, oprócz tego , że na trawienie, bo rozcieńcza soki trawienne...Czy można podjadać na MM orzechy pistacjowe?
|
||
|
|
|
|
#487 |
|
Przyczajenie
|
Na wstępie witam Nowe Forumowuczki!!
Nie ma co wakkiki jest ekspertem Montiego i co najważniejsze zawsze służy dobrą radą, za co serdecznie dziękuje ![]() Przyznam się, że dziś z okazji Dnia Dziecka zaszalałam i pojadłam trochę super czekoladowych cukierków rezygnując oczywiście z kolacji, ale wiecie co to już nie to samo. Te cukierki wcale nie smakują tak jak kiedyś, a teraz plują sobie w brodę bo czuję się po nich gorzej niż źle i pewnie całą noc będą mnie męczyły. Gorąco wszystkim polecam Montiego to jedyna dieta jaką stosowałam i wiem, że na 100% się sprawdza, jedne czego żałuję, to fakt, że po sukcesach olałam jej zasady. A teaz znowu musze walczyć by wróćić do swojej wagi. Laski nie martwcie się przedze mną też jeszcze 13 do zgubienia. Mam tylko jedną rade ważcie się co 2 tygodnie, wtedy najlepeij widać efekty. Pozdrawiam i wszystkiego naj z okazji Dnia Dziecka |
|
|
|
|
#488 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przecier z lidla jest bez cukru woda - 20 min. po lub przed posiłkiem pistacje i inne orzechy oraz nasiona typu slonecznik, dynia, sezam - dopiero druga faza ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Tobie również wszystkiego naj
|
||
|
|
|
|
#489 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja niestety też uległam....mężowi . Kupił dla mnie kawałek ciasta z okazji dnia dziecka i było mu przykro, że go nie chcę zjeść , więc musiałam . Ale też mam wyrzuty sumienia za każdym razem kiedy mnie coś podkusi na niedozwolone Cytat:
. Ja jeszcze min.11, ale chciałabym 17 . Co do ważenia - z Dukana zostało mi takie skrzywienie, że waże się codziennie i nie mogę przestać robić tego tak często . Waga ciągle pod kontrolą ...ale postaram się wyplewić złe przyzwyczajenie i będę ważyć się rzadziej . dobre i to na początekdziękuję i wzajemnie ![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
![]() Przeczytałam forum i zgadzam się w 100% Zawsze rozwieje moje wątpliwości - za co wakkiki serdecznie dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
, ciekawe na jak długo![]() no to kurka - ja użyłam z biedrony , na pewno miał cukier. Zatem świetnie!Na obiad zafundowałam sobie połączenie cukrów z tłuszczami Czy ma to jakiś poważny wpływ na chudnięcie ??Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
, a ja się dołączam do ich grona Jestem wdzięcznaP.S. W jakim czasie udało Ci się stracić Twoje zbędne kgmy? Dużo jeszcze Ci zostało do wymażonej cyferki na wadze ??
Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-06-02 o 07:12 |
||||||
|
|
|
|
#490 | |||
|
Raczkowanie
|
gratuluje tak trzymać
Cytat:
Cytat:
, reguł nie ma tutaj aż tak dużo, jakby się na początku mogło wydawaćCytat:
teraz jestem na MM od 16 lutego, schudłam 7 kg i zostało mi 4
Edytowane przez wakkiki Czas edycji: 2009-06-02 o 10:54 |
|||
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
to ładny wynik. W 3 miesiące -7kg super! Moje gratulacje
![]() Ja narazie po SB i Dukanie -10kg, ale jeszcze jakieś 17 przede mną |
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() A ja na razie się rehabilituję Redukcją... i chodzę obżarta dosłownie I ciekawe, jak ja mam na tym schudnąć? Ale o dziwo, jakoś nie tyję.Jednak zastanawiam się nad Montigaciem. Kuszący jest, ale sama nie wiem, czy to jest sens ciągle zmieniać te diety W sumie zasady nie są trudne w M i... czytam troszkę jadłospisów na stronce z MM (znajduje sie tam forum, w którym użytkownicy piszą jadłospisy). No i jedna sprawa jeszcze. Do 12 można jeść pieczywko... I tak się zastanawiam, to obojętne ile zjem? np. dwa śniadania...?
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie byłoby wiecej, ale ostatnio sobie podjadam ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- na jeden posiłek po 100g pieczywa. jeśli zjesz pierwsze o 7:00, a drugie śniadanie 11:00-12:00 to mozna, chociaż ja tak nie robie, bo po pierwszym śniadaniu długo chodzę najedzona |
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
O dziuba
! Fajnie, że wpadłaś ? Odkąd jestem na Montim czuję się świetnie-o niebo lepiej niż na Dukanie . Ale dzisiaj odnotowałam także pierwszy spadek wagi. Po dzisiejszych "zakazanych owocach" , pewnie wzrośnie w górę, ale nie będę się jutro ważyć . Zrobię to za dwa tygodnie. dziuba mimo że wybrałaś redukcję to wpadaj tutaj częściej |
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
hej Agna
Oj ja chyba tymczasowo na tej redukcji, na tej diecie się podobno bardzo wolno chudnie:P a ja nie należę do cierpliwych. I tak obserwuję, że muszę porcję zmniejszyć, bo chyba na mnie za dużo jem teraz... :P Też mam grzeszki, bo w R można jeść orzechy, to niestety dopadłam... i jem ze 2 garści za dużo...:P Monti mnie kusi, ale muszę się zapoznać... z resztą, chyba przestaję wierzyć, że schudnę jeszcze trochę. Ale nigdy do szczupłych nie należałam. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów na M
|
|
#496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo ani nie szybko ani nie dużo schudłam. Szczerze to więcej schudłam na SB, tam też można było jeść orzechy . Zobaczymy jak to będzie. Ja po prostu rozkładam to odchudzanie w czasie-cudów nie ma i nie będę w nie nawet wierzyć. Teoretycznie tycie też nie przychodzi szybko - przez ostatnie dwa lata mocno się zaniedbałam, teraz bardziej się pilnuję i zwracam uwagę na to co jem. Wcześniej w ogóle się nie ważyłam. Teraz będzie inaczej , ty niecierpliwa kobitko . Ja mam cięższe grzechy na koncie: krówy-cukierówy Również życzę powodzenia i sporo cierpliwości , a na pewno zostanie ona nagrodzona ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- dziuba a możesz po krótce podać zasady swojej diety? Kojarzy mi się ona z liczeniem kalorii ![]() Ile teraz ważysz aktualnie?
Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-06-03 o 07:54 |
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
hello Agna
![]() Tu jest problem, bo niestety nie mam wagi i nie mam zielone pojęcia, ile ważę. Moja dieta polega na tym, że jem 5 posiłków dziennie. Do każdego dodaję białko i warzywa, no i np. rano mogę zjeść dwa śniadania, obiad jem z makaronem durum, bądź ryżem brązowym z białkiem i warzywami... podwieczorek to białko z np. orzechami a kolacja to czyste białko z warzywami. Chodzę wręcz nażarta i muszę zmniejszyć chyba porcje;/ Montignac mnie kusi, jak nie wiem. Ale te odstępy między posiłkami ... boję się, że będę głodna.
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
Witam Panie.
Ja na Monti schudłem 5 kilo i poprawiła mi się sylwetka. Wreszcie widać rzeżbe brzucza Polecam ją. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Miało być brzucha. A tak pozatym czytałem 2 ksiązki tą dla kobiet poecam facetom jest super napisana i fajnie to tłumaczy. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Polecam miało ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Polecam miało być przepraszam że tak dopisuje komputer mi wariuje. |
|
|
|
|
#499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w jakim czasie udało Ci się zrzucić te 5 kg na montim?? ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- dziuba - a gdzie się podział twój cudny avatar ?Z takim słodkim niebieskim kermitkiem ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- i gdzie jest Twój podpis, że zminisz się w księżniczkę ??Jakieś zmiany Co się stało??
|
|
|
|
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś niefajny dzień... Może przez @ . Sama nie wiem... Jakoś już zmęczona jestem tymi dietami... I znowu żołądek mi siadł, od orzeszków i słonecznika ( za dużo zjadłam). Szkoda, że taki z niego cwaniak (żołądek) i jak wsuwam, to się tak nie buntuję... i jak tyję. Ale jak odchudzam, to już wielki problem ;/ No cóż. Ale już w krew mi weszło to jedzenie białka, że i tak dalej wsuwam. I 2 kromki żytniego na dzień- śniadanie i koniec.
|
|
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli chce zacząć od drugiej fazy tzn, ze jeżeli dzis zjadłam na śniadanie makrele i śledzia, a do tego kromkę chleba żytniego pełnoziarnistego to jest to posiłek w porządku ?
(chleb dozwolony no i te dobre tluszcze. hm ?) |
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz I faza jest do tego, żeby ją przeprowadzić jako pierwszą. I nie wiem, czy to jest sensowne zacząć od razu od II fazy.
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
powinnaś dodac do tego jeszcze jakieś warzywa i byłoby OK
|
|
|
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko, spoko.
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
jestem tutaj nowa, lekarz mi zalecił ta diete
ale nie rozumiem za bardzo, tego punktu :Jemy 1-1,5 gramów białek na każdy kilogram masy ciała - codziennie. Zaniedbanie tego, może powodować brak efektów odchudzania. Czy mógłby ktos wytłumaczyć? czyli jeśli ważę np 60 kg to mam jeśc ok 60g białka dziennie? i np jeśli jem sniadanie, to mam wybierać rzeczy z IG, zeby nie przekroczyły jakies ustalonej wartosci? |
|
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
Witam, chciałabym zabrać się za dietę MM, ale nie bardzo wiem, jak rozwiązac sprawę pór posiłków. Pracuję i wstaję pon-pt ok 5.50 rano. Zwykle w domu jadłam/piłam cos niewielkiego, ostatnio koktajl owocowy i śniadanie jadłam w pracy ok 8, a drugie ok 11-11.30, przy czym ok 14 zwykle jeszcze coś przekąszałam, np owoce+ jogurt a obiad różnie, zwykle ok 17, czasem nawet po 18. Zupełnie nie wiem, jak sobie poradzić z trzema tylko posiłkami przewidzianymi przez MM
Będę głodna - mam dolegliwości żołądkowe i często muszę zjeść coś niewielkiego, aby poczuć się lepiej... Poza tym, jak rozłozyc posiłki w czasie?? bardzo proszę o pomoc!
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nikt tutaj nei zaglada, a ja tez mam małe dylematy i nie moge zacząc diety bo nie wiem za bardzo od czego zacząć..
|
|
|
|
|
#510 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

Czyli jest niedozwolony. Szkoda 

.
)

. Nierozsądna jestem, że tak bez namysłu zaczęłam się odżywiać wg zasad tej diety, bo skutki po miesiącu odchudzania były takie, że przestałam jeść, a bóle głowy i brzucha stały się codziennością. Wielu dziewczynom odpowiada ta dieta i jeszcze lepiej służy....jednak nie wszystkim widocznie jest ona dedykowana. Dziś już 100% owy Montignac i jak na razie wszystko w porządku. Po tłuszczowym obiedzie ciągnie mnie troszeczkę do słodkiego
Póki co jestem zadowolona

??