|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
| Pokaż wyniki sondy: Do którego miasta możesz przyjechać na Wymiatający zlot planowany na 11 lipca 2009 ? | |||
| Gdańsk |
|
10 | 32,26% |
| Kraków |
|
15 | 48,39% |
| Warszawa |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CzarnaZuzia wymiata! - czyli miejsce na offtopy dla pachnących- część III
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Juz widze, ze sie wyjasnilo
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Tymeno, a posiadasz moze jakis wiadomosci o szkodliwosci ( rymowanie jak widac zarazliwe jest
) tychze suszarek profesjonalnych ?Szkodliwe sa bardziej czy mniej? Po przeczytaniu kiedys na wizazu watku odnosnie suszenia wlosow, wyrzucilam natychmiast suszarke. Od tamtej pory wtaje rano w rozczochraniu wielkim, ale za to w przeswiadczeniu ( moze glupim ) ze rozczochranie owo dla mojego dobra jest, i basta ![]() ale, gdyby bylo szkodliwe mniej, lub wiesc o szkodliwosci okazala sie mitem profi dmuch nabede i ja ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- ojej nie dmuchnelam Tereni w karczycho ![]() dmuuucham... |
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#484 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry
Cytat:
.Cytat:
![]() Muszę się przyjrzeć, może i ja ją wypatrzę ;-)))Cytat:
, to nie moja wina, pierwszy raz robiłam foty cyfrówką. No i muszę się przyznać, że nawet te trzy z ciężkim sercem posłałam w świat. Kto to widział, aby kijanki były takie pucułowate? Koto, nie masz się czego wstydzać, .Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mierzę tylko 162 cm, na tym zdjęciu stoję na schodku fontanny, a Joasia o jeden stopień niżej. Pewnie, dlatego wydaje się wyższa. Kasiu-San fryzurka bardzo ładna i twarzowa. Zuzik, potwierdzam słowa Katt, karczek Mariolu, gratulacje Miłego dnia Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2009-06-02 o 12:39 |
||||||
|
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam fotki i ja. Wszystkieście śliczne, uśmiechnięte i zadowolone - widać, że spotkanie się udało. Joasiu, pisz mi proszę szybciutko, czy to Twój naturalny kolor włosów? A może farba? Jeżeli tak, to jaka? Piękny kolor Kasiu - Tymeno, coś mi się wydaje, że przesadzasz, ale przecież możemy się o tym przekonać naocznie? Bo ja mam ciągle nadzieję, że spotkamy się w tym tygodniu... Edit. Doroto, czy mogłabyś przy okazji podpytać znajomą, jakie prostownice profesjonalne są teraz na topie? Czy turmalinowo-tytanowe są lepsze od ceramicznych? Czy to tylko chwyt marketingowy ? Swoją starą prostownicę właśnie dobijam i nie wiem, co kupić
Edytowane przez magnetica Czas edycji: 2009-06-02 o 12:41 |
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;12575142]
Joasiu, przecież to zdjęcia z mojego aparatu , więc zwykle to ja robiłam fotki. A że część nie wyszła , to nie moja wina, pierwszy raz robiłam foty cyfrówką. No i muszę się przyznać, że nawet te trzy z ciężkim sercem posłałam w świat. Kto to widziała, aby kijanki były takie pucułowate? [/quote] czyli tylko jedna truskaweczka rano na śniadanie
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano miałam na głowie wiecheć na kształt starej miotły. i może to wynikało z uprzedzeń do metody ale miałam wrażenie, że więcej mam połamanych i rozdwojonych włosów.a dziewczynom kasi i teresce zazdraszczam fryzur, piknie wyglądacie (szczególnie zuzia od tyłu )
|
|
|
|
|
#488 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;12575297]Contax, zastanawiam się, czy może nie lepiej będzie przekroić ją na pół
![]() koniecznie
|
|
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co suszę taką okrągłą szczotą co to się kręci i podwija mi włosy. Tzn najpierw samym powietrzem a potem szczotą układam Cytat:
|
||
|
|
|
#491 |
|
Piers do przodu
|
Czuję się spłoniona
dziękuję za słowa miłe memu sercu Wczoraj fryz był nieco wydłużony przez fryca (ową) - ale moje włosy lubią się samoistnie podnieść i rozczapirzyć - dlatego najlepiej będzie wyglądało jak mi ursną jeszcze w jaki 5-10 cm Kffiatku - oprawki globtotterskie miały być no i mają nasz glob przy każdym oczęcie Tesso, toć my pawie jak bliźniaczki od tyłu wyglądamy ![]() Za cholerę nie wiem, co za licho wstawiło mi tak wielgachne zdjęcia, że widać na nich ile rzęs mam i jak mi brwi zaczęły siwieć dobrze, że chociaż błysk w oku się uwiecznił
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2009-06-02 o 12:55 |
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Kijaneczko-
![]() ![]() Co do wzrostu, juz mialam nadzieje, ze tez przynalezysz do zyraf, jako i ja , (zawsze mi jakos tak razniej, gdy nie tylko ja wystaje gora nad grupe kolezanek ).A tak w ogole, na tych fotkach kojarzysz mi sie z Mariola- macie podobny typ urody- taki retro, na lata 20-te, late 30-te |
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, chyba, ze pojdzie sie w mokrych wlosach spac, to wtedy jak zauwazyla slusznie Shachownica jeno sie zaszkodzi wlosom bardziej. Oczywiscie, te porzadne suszarki fryzjerskie maja takie frykasy co np. ziejo jonami i wygladzaja luske, trzystopniowe nawiewy, zimne powietrze, itepe. Ja tam nie mam przekonania do codziennego uzywania suszary fryzjerskiej w domu, bo moim wlosom zdecydowanie nie sluzy nawet ta domowa. Wlosy staram sie w miare mozliwosci suszyc jak najrzadziej, a jesli juz to susze zimnym powietrzem. Wydowiem sie jednak jutro o porzadna i przyjazna dla kieszeni suszarke fryzjerska i napisze. Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2009-06-02 o 13:03 |
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Doroto a jak sobie radzisz na codzień bez suszenia suszarką?Rozumiem, że nie stosujesz też lokówek i prostownic i wszystkiego co ciepłe.
Masz piekne włosy, wygladają jak po stylizacji, jak to się robi?
|
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
Doroto, dowiedz się proszę jeszcze o prostownice profesjonalne
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
No ja nie mogiem
, Kasiu-san, a w ktorym miejscu widzisz, ze Ci te brwi siwieja? Bo ja widze czarne, jako smola. (zreszta bardzo w moi stylu, rzesiory tyz )
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu, nie uzywam prostownic, lokowek ani tez zdanych preparatow do stylizacji wlosow od bardzo dawna juz. Nawet moj fryzjer pamieta, ze na koniec naszego spotkania nie mozna mi nakladac zadnych specyfikow, bo kaze sobie lepetyne na nowo myc. Nie mam "latwych" wlosow, Kasia. Proste, cienkie, suche, systematycznei rozjasniane i na dodatek sporo ich jest i trudno okielznac. Przy takich wlosach wazne jest dobre, porzadne ciecie, wcale nie zadne tam artystyczne, zreszta wystrzegam sie fryzjerow majacych sie za artystow. Grunt to fryzjer porzadny rzemieslnik, a reszte to se mozna wymyslac razem na fotelu. Jesli idzie o moje niesuszenie, to Kasia - ja bardzo wczesnie wstaje i mam ok. dwoch godzin zawsze nim wyrusze z domu. Czesto tez myje wlsoy wczesnym wieczorem i sokojnie schna sobie nim pojde spac. W sytuacjach podbramkowych susze wlosy, a jakze - ino tym chlodnym powietrzem. Aaa! i ja nie uwazam, zebym miala piekne wlosy, szczerze. Nie sa najgorsze, chwilami mysle nawet, ze ladne mam kudly, tyle tylko, ze poniewaz najbardziej na sobie lubie blondy, to skazana jestem na rozjasnianie i inne profanacje, a z blondami jak wiesz jest dupowato, bo na ten przyklad zamiast blondu z refleksami w kolorze wypalonej pszenicy wyszedl mi dziecieco-sraczkowaty blond. I wtedy trzeba znowu maglowac te bidne wlosiska chemia ... i drugie aaa! - czesto uzywam grubasnych papilotow na pare minut, zeby wlosy nie byly np. proste i nabraly 'lekkosci" i to wsio ze stylizacji. i trzecie aaa! - polecam wcierki thantosowe na porost i psikadlo z keratyny, jedwabiu i pantenolu, za pare zlociszy to wszystko. i juz ostatnie aaa! - piekne wlosy to ma Kasia Contaxowa i Kattarina, one wiedza sporo wiecej, a ich rady, to zanotuje sobie z przyjemnoscia. Magnetico - wydowiem sie o prostownice. Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2009-06-02 o 13:38 |
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję Doroto
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Ach, juz mam - Thanatos ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Ale tam maja pojedyncze składniki
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo i znowu mnie wywołali do tablicy
Od zawsze stawiam na minimalizm i do wszystkiego podchodzę z pewna dozą nieśmiałości niech najpierw inni potestują, przekonają się co to jest warte, wtedy dopiero ja wkraczam albo i nie Co do suszenia to suszę, bo inaczej łaziłabym z mokrym półgłówkiem pól dnia, ale jako że sama tego nie robie tylko siedzę grzecznie i poddaję się zabiegom, strumień powietrza jest ciepły nigdy gorący i naprzemienny z zimnym. Prostuje też bardzo rzadko, dosłownie od wielkiego dzwonu. Wcierek i psiukadeł nie używam, bo wysztywniają mi włosy. Generalnie leń jestem i tylko szampon + odżywka i wsio
Edytowane przez Contax Czas edycji: 2009-06-02 o 13:54 |
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ja tez leń.
Kombinować nie mam co, po prostu fryzjerka scieła mnie za krótko i żadna wcierka mi na to nie pomoże |
|
|
|
#501 |
|
Konto usunięte
|
Tymenko bo pewnie musisz sobie kupić i wymieszać tak jak na Mazidłach
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu, za nim się obejrzysz to odrosną Są gotowe preparaty do wcierania w skórę głowy, przyspieszające i to znacznie porost włosów f-my Nisim. http://www.nisim.pl/nisim Edytowane przez Contax Czas edycji: 2009-06-02 o 14:11 |
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak ale ja odpadam
z BU jeszcze luzik bo tam wszystko odmierzone jest ale tu to kosmos
|
|
|
|
#504 |
|
Konto usunięte
|
Spokojnie, pierwsze serum mi się zwarzyło, bo wymierzyłam złe proporcje
Kupisz sobie pipetę i wszystko wyjdzie elegancko, a powiem Ci, że warto, bo to w sumie podobne składniki jak w tych sklepowych szprejach i psikadłach a dużo taniej Ci wychodzi A co do obcięcia na krótko - a może zamiast narzekać to sprawdź jakieś alternatywy uczesań na Twoją fryzurkę gdzieś w necie, kup jakiś kosmetyk do stylizacji i pobaw się włoskami?
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu
Wieczorem poczytam.Paollino, mnie się nie chce pipetą machać, ja tak wole mieć odmierzone a najlepiej to gotowe Spoko loko, dzisiaj panikuję bo mnie deszcz dopadł potworny i zniweczył moja prace Dziękuję Wam za rady babeczki Edytowane przez tymena Czas edycji: 2009-06-02 o 14:21 |
|
|
|
#506 |
|
czyli Endżi
|
Dziękuję za trzymanie kciuków - Wymiataczki są jak zwykle niezastąpione
Mam 4 i 4+ A jutro kolejne dwa egzaminy ![]() Ponadto utwierdzam się w przekonaniu, że Gucci II wybitnie przynosi szczęście na egzaminach ustnych. Choćby nie wiem jak bardzo hardkorowy miał być to zawsze kiedy pachnę Gucci II wszystko dobrze się układa Miałam do niedawna gigantyczny flachon, ale oddałam na poczet wymiany na Flowerbomb Extreme. Jednak małą piętnastkę od Irenki mam i nie oddam A może to właśnie w tym tkwi sekret? Że to talizman od Irenki ?Wymiataczki, nie ma któraś ochoty na flakonik perfum marki Tokyo Milk Parfumerie Curiousite? Zobaczcie tylko jaki filuterne i bezbłędne KLIK Kupujemy sobie z Homyczkiem Cherry Bomb, Let Them Eat Cake i Dead Sexy ![]() A na Targowisku upolowałam dziś ulubionego śmierdzielka rodzicielki - Mitsouko. Niech ma coś kobiecina z życia Ale niech przy tym używa tych perfum kiedy mnie nie będzie w domu
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-06-02 o 14:26 |
|
|
|
#507 |
|
Konto usunięte
|
Mnie jak deszcz dopadnie to niweczy pół godziny machania prostownicą
od razu loki na głowie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Doroto- dziekuje za pochwale wlosow, (choc musze wyznac, ze ostatnio miewam takie momenty, ze nawet one mi sie we mnie nie podobaja
, az chcialam sie obciachac na jeza, ale maz i Mariola zagrozili mi rekoczynami ). Jesli chodzi o pielegnacje-nie uzywam zadnych kosmetykow regenerujacych, (ani do twarzy ani do wlosow)- poniewaz stawiam glownie na nawilzenie. Pewnie dlatego, ze nie farbuje ani nie koloryzuje wlosow szamponami- nigdy nawet nie probowalam, bo lubie swoj kolor. Posiadam cere i skalp z tendencja do przetluszczania sie i jak nad nimi za mocno popracuje z palnikiem i obcegami( ![]() ), to musze dac sie im napic.Na co dzien do wlosow uzywam klarownych szamponow ziolowych/organicznych roznych marek- bo dokladnie czyszcza i odzywek bez splukiwania, (MOP i L'Anza to moi ulubiency od 2 lat)- odzywki do splukiwania za bardzo odciazaja mi wlosy i musialabym je zmywac szamponem, dlatego ich nie uzywam. Co 3-4 dni, (czyli co 3-4 mycia) aplikuje na dluzej maske na wlosy i skalp- raz mieszanke naturalnej odzywki ziolowo-aloesowej Jasona z czystym zelem aloesowym i olejkiem, a raz gotowa maske L'Anza, (ktora ma tylko 2 niegrozne silikony), lub maske MOP. Nigdy nie ukladam wlosow ; po myciu tylko roczesuje i tak sobie same schna. Jesli je kilkukrotnie przeczesze grzebieniem zanim wyschna- sa bardziej proste, a jesli dam im spokoj- sa falowane![]() Suszary uzywam tylko zima, by nie przeziebic lepetynki i cebulek - mam super-hiper wypasiona marki OBHNordica, z jonizatorem, 3 stopniami ciepla i zupelnie zimnym strunieniem powietrza. Jednak i tak nigdy nie dosuszam wlosow do konca, na wior- wole zawiazac w kok odrobine wilgotne.Podcinam koncowki co 6-8tygodni, delikatnie cieniujac- bo wlosy do talii to dla mnie optymalna dlugosc, ktora miesci sie w ciasny kok, zapinany moja ulubiona klamra ![]() Oczywiscie od lat testuje rozne kosmetyki, zwlaszcza ze przyjaciolka majaca salon fryzjerski liczy sie z moja opinia i zanim cos sprowadzi- prosi mnie o opinie. Jednak na stale jestem wierna Jasonowi, L'Anzie i MOP- i te wlasnie kosmetyki moge szczerze polecic ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Endżiku-brawo! (wiesz, gdy gdy lezalam dzisiaj pod kroplowa, myslalam jak sobie radzisz )Co do zapachowych talizmanow- jasne, ze to wlasnie moc flaszenki od Irenki Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-06-02 o 14:36 |
|
|
|
#509 |
|
czyli Endżi
|
Kattko
No właśnie ja też tak myślę A prawie sobie połamałam zęby od tego sprawdzania
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

) tychze suszarek profesjonalnych ?

za marudzenie odnośnie wyglądu i ze wstydem muszę przyznać, że popełniłem myśl okrutną, że Kijanka jest starsza
, (dlaczego mówią Ciociu do Kijanki
) proszę o wybaczenie. Zazdraszczam Wam Dzieczyny tego Totuńskiego spotkania.
? Swoją starą prostownicę właśnie dobijam i nie wiem, co kupić

dobrze, że chociaż błysk w oku się uwiecznił 

, (zawsze mi jakos tak razniej, gdy nie tylko ja wystaje gora nad grupe kolezanek
, Kasiu-san, a w ktorym miejscu widzisz, ze Ci te brwi siwieja? Bo ja widze czarne, jako smola. (zreszta bardzo w moi stylu, rzesiory tyz
Wieczorem poczytam.
od razu loki na głowie
(wiesz, gdy gdy lezalam dzisiaj pod kroplowa, myslalam jak sobie radzisz