Suknia marzeń cz. III - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 16:02   #2221
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Suknia marzeń cz. III

Cytat:
Napisane przez honeyasik86 Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane pomóżcie!! znalazłam na wizazu sukienke moich marzeń niestety nie znam modelu ani marki(((( prosze pomóżcie
Jak dobrze kojarzę jest to suknia z salonu Lisa Ferrera, Demetrios. Model z kolekcji 2007? musisz poszukać

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Aiwlys Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Ja szukam sukni tego typu i w sumie niewiele znalazłam. Jeśli macie jakies pomysły, albo widziałyście coś takiego dajcie znać proszę:
Pierwsza suknia to Cosmobella 7061, przy odrobinie szczęścia można kupić ją z ogłoszenia. Model od ubiegłego roku niedostępny w ofercie salonów, na jesień została sprzedana ostatnia sztuka po wielu przejściach (z wypożyczeń). Ja swoją znalazłam w ogłoszeniach i kupiłam ją za 1/5 ceny sklepowej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 17:24   #2222
iz0lek
Rozeznanie

Ja mierzyłam takie suknie, i czułam się jak księżniczka tylko straaaaasznie ciężka była ta jedna! (nie pamiętam która, pewnie ta szersza na dole )
Jak można w czymś takim tańczyć???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolekcja11.jpg (34,2 KB, 141 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg foto39.jpg (34,6 KB, 132 załadowań)

Edytowane przez iz0lek
Czas edycji: 2009-05-29 o 17:30
iz0lek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 17:25   #2223
kaska87
Zakorzenienie

czy któraś z Was ma taką suknię i czy ma w niej zdjęcia bo wiadomo, że na modelkach wyglada inaczej niż na normalnej kobitce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3337-047 sincerity.jpg (27,5 KB, 154 załadowań)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 20:39   #2224
Denise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez honeyasik86 Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane pomóżcie!! znalazłam na wizazu sukienke moich marzeń niestety nie znam modelu ani marki(((( prosze pomóżcie

Mnie również wydaje się , że jest to suknia Demetrios , być może kolekcja "Ilissa" bo tam właśnie jest kilka modeli takich księżniczkowatych sukien , wkleję podobną , jaką znalazłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 939 sit_DEM1423.jpg (24,1 KB, 105 załadowań)
Denise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 21:34   #2225
iz0lek
Rozeznanie

A mi się wydaje że to inny producent... bo zobaczcie, jest napis po lewej na dole, ale trudno go odczytać... Coś na "b" w każdym razie.
Stary 2009-05-29, 22:01   #2226
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iz0lek Pokaż wiadomość
A mi się wydaje że to inny producent... bo zobaczcie, jest napis po lewej na dole, ale trudno go odczytać... Coś na "b" w każdym razie.
nad logo WIZAZ dodawany jest nick osoby załączającej fotkę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2009-05-29, 22:37   #2227
adu84
Raczkowanie

Cytat:
ja bym powiedziała, że na "D" jak Denise
Stary 2009-05-29, 23:12   #2228
Denise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adu84 Pokaż wiadomość

Hi hi własnie
Stary 2009-05-29, 23:35   #2229
aguska1816
Zadomowienie

GG do aguska1816

witajcie drogie wiżanki
juz dawno nie pisałam ale z zaciekawieniem przeglądam nowe wpisy mam taki mały problem, juz kupiłam swoja"wymarzoną suknie" jest identyczna jak na zdięciu, ale zaczynam mieć wątpliwości, czy nie lepiej by było mieć białej sukni ślubnej, nie wiem co teraz mam zrobic(slub 22 sierpnia...
proszę doradźcie mi coś,
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 544559519_2.jpg (17,1 KB, 181 załadowań)

Edytowane przez aguska1816
Czas edycji: 2009-05-29 o 23:38
aguska1816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 23:52   #2230
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
nad logo WIZAZ dodawany jest nick osoby załączającej fotkę
No fakt, nie zauważyłam

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez aguska1816 Pokaż wiadomość
witajcie drogie wiżanki
juz dawno nie pisałam ale z zaciekawieniem przeglądam nowe wpisy mam taki mały problem, juz kupiłam swoja"wymarzoną suknie" jest identyczna jak na zdięciu, ale zaczynam mieć wątpliwości, czy nie lepiej by było mieć białej sukni ślubnej, nie wiem co teraz mam zrobic(slub 22 sierpnia...
proszę doradźcie mi coś,
Pozdrawiam
Ja bym zapytała czy stać cię żeby teraz kupować nową suknię? Jeśli nie, to się nie przejmuj, tradycja tradycją, a ty możesz być nowoczesna
Za czasów naszych rodziców bardziej się stosowano do tego by panna miała białą suknię, a "dzieciata" ecru, teraz nikt na to nie zwróci uwagi, wierz mi Dobierz tylko odpowiednio dodatki, ja bym się nawet pokusiła o elementy wystroju sali w tym kolorze i oczywiście odpowiedni bukiecik, i będziesz piękna bo sukienka na prawdę ładna.
Stary 2009-05-30, 00:34   #2231
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie drogie wiżanki
proszę doradźcie mi coś,
Pozdrawiam
I niepotrzebnie masz wątpliwości bo suknia jest śliczna, a tym bardziej ze wymarzona
widziałam ją w wersji z białymi haftami i to już nie to samo
ja tez mam 'kolorową' suknię i się z tego powodu cieszę.
Stary 2009-05-30, 09:38   #2232
aguniia007
Przyczajenie

Cytat:
witajcie drogie wiżanki
proszę doradźcie mi coś,
Pozdrawiam

Aguśka wątpliwości przed ślubem to chyba normalne, ale niczym się nie przejmuj suknia jest śliczna, kolory super i myślę będziesz pięknie wyglądała w niej na zdjęciach.
aguniia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 09:52   #2233
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Aguś ty sie nic nie przejmuj, watpliwości to normalna sprawa ja swoja zamówiłam w marcu i od tego czasu kombinuje jak kon pod góre że za skromna że nie ksiezniczkowa, ze nie z koronki że za mało zdobień że, że , że ale mam taka cichą nadziej ze jak juz przyjedzie i pojde na przymiarkę to wszystkie wątpliwości znikną trzymam kciuki za ciebie i twoją suknię bo naprawdę piękna jest

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 12:27   #2234
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adu84 Pokaż wiadomość
Ale "b" na poprzednim zdjęciu, tym z poszukiwaną marką

aguska1816, ostatnio żona mojego kuzyna opowiadała (ślub był 2 lata temu), że kupiła suknię slubną pół roku wcześniej i w międzyczasie znudziła jej się Skończyło się na tym, że wypożyczyła inną na ślub, a tamta kupiona została nienoszona...

Edytowane przez iz0lek
Czas edycji: 2009-05-30 o 12:30
Stary 2009-05-30, 18:12   #2235
Denise
Raczkowanie

To "b" to jest nick Wizażanki , która wrzuciła zdjęcie tej sukni w innym wątku , jej dokładny nick to" bjakbeata89" a ten wątek jest tutaj : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=305131 ja jednak obstawiam , że jest to jakiś model Demetrios
Stary 2009-05-30, 19:12   #2236
iz0lek
Rozeznanie

La Ferra to na pewno nie jest bo przeszukałam całą galerię. I ogólnie nic mi się u nich nie spodobało
Jakie znacie dobre salony z sukniami? Bo szukając przez google nadziewam się tez na te z niższej półki...
Stary 2009-05-30, 20:52   #2237
aguska1816
Zadomowienie

GG do aguska1816

Cytat:
No fakt, nie zauważyłam

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Ja bym zapytała czy stać cię żeby teraz kupować nową suknię? Jeśli nie, to się nie przejmuj, tradycja tradycją, a ty możesz być nowoczesna
Za czasów naszych rodziców bardziej się stosowano do tego by panna miała białą suknię, a "dzieciata" ecru, teraz nikt na to nie zwróci uwagi, wierz mi Dobierz tylko odpowiednio dodatki, ja bym się nawet pokusiła o elementy wystroju sali w tym kolorze i oczywiście odpowiedni bukiecik, i będziesz piękna bo sukienka na prawdę ładna.
Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość

I niepotrzebnie masz wątpliwości bo suknia jest śliczna, a tym bardziej ze wymarzona
widziałam ją w wersji z białymi haftami i to już nie to samo
ja tez mam 'kolorową' suknię i się z tego powodu cieszę.
Cytat:
Napisane przez aguniia007 Pokaż wiadomość
Aguśka wątpliwości przed ślubem to chyba normalne, ale niczym się nie przejmuj suknia jest śliczna, kolory super i myślę będziesz pięknie wyglądała w niej na zdjęciach.
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
Aguś ty sie nic nie przejmuj, watpliwości to normalna sprawa ja swoja zamówiłam w marcu i od tego czasu kombinuje jak kon pod góre że za skromna że nie ksiezniczkowa, ze nie z koronki że za mało zdobień że, że , że ale mam taka cichą nadziej ze jak juz przyjedzie i pojde na przymiarkę to wszystkie wątpliwości znikną trzymam kciuki za ciebie i twoją suknię bo naprawdę piękna jest

dziekuję ślicznie za słowa otuchy, mam wątpliwości bo cały czas słysze"że białą suknie sie tylko raz zakłada do ślubu...,itp" troche mi przykro, ale musze przyznać ze jak ja zobaczyłam ani chwili sie nnie wahałam, moze za bardzo przejmuje sie zdaniem innych, dodatki juz mam biżu taka jak w załaczniku, makijaż w odcieniach grafitu, beżu i różu, sama bede go robić a fryzurke to wkleję w nastpnym tyg, bo w przyszłą sobotę ide na wesele i bede mieć próbną wszystko już ustalone, ale watpliwości czasem przychodzą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (9,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (10,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (14,4 KB, 9 załadowań)
aguska1816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 22:02   #2238
Denise
Raczkowanie

Cytat:
La Ferra to na pewno nie jest bo przeszukałam całą galerię. I ogólnie nic mi się u nich nie spodobało
Jakie znacie dobre salony z sukniami? Bo szukając przez google nadziewam się tez na te z niższej półki...
Izolek , a może salony "Madonna" , oni mają suknie tych wiodących projektantów , albo hmm "Vivien Vigo" , może "Marietta" .... sama nie wiem , ale może coś akurat Ci wpadnie w oko

http://www.madonna.pl/pl/suknie_slubne.php

http://www.vivienvigo.com/galeria.htm

http://www.marietta.pl/galeria/index.html
Stary 2009-05-30, 23:23   #2239
iz0lek
Rozeznanie

Dzięki Denise, w wolnym czasie sobie przejrzę te stronki

aguska1816, wątpliwości są normalnym objawem więc się nie przejmuj. Dowodem na to że dobrze wybrałaś, jest to, że nie wahałas się przy kupnie
I będziesz miała prościej z dodatkami bo możesz użyć różu a PM w białej sukni, by wszystko idealnie pasowało, powinna miec hmm... białe cienie i białe kwiaty?
Stary 2009-06-01, 10:45   #2240
paanti
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki Denise, w wolnym czasie sobie przejrzę te stronki

aguska1816, wątpliwości są normalnym objawem więc się nie przejmuj. Dowodem na to że dobrze wybrałaś, jest to, że nie wahałas się przy kupnie
I będziesz miała prościej z dodatkami bo możesz użyć różu a PM w białej sukni, by wszystko idealnie pasowało, powinna miec hmm... białe cienie i białe kwiaty?
eee nie prawda ja mam zamiar miec bielutka suknie ale dodatki kolorowe :P łącznie z butkami rekawiczkami bizuteria cieniami i bukiewcikiem ale popieram - aguska1816 nie przejmuj sie im bardziej masz swoja fantazje w stroju ujenta tym bardziej to bedziesz ty na sluvbie a nie jakas mama ciocia kolezanka etc to twoj slub i to ciebie wybral twoj tz i wie jaka jestes i co mozesz miec na sobie napewno bedzie zachwycony *
paanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:45   #2241
Moniano22
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, pozniej prezentuje swoja suknie Jak myslicie jakie dodatki (welon,bizuteria itd) byly by do niej odpowiednie?? Bo jakos nie mam narazie koncepcji na to....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg elsa herms.jpg (16,8 KB, 286 załadowań)
Moniano22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:49   #2242
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
witajcie drogie wiżanki
proszę doradźcie mi coś,
Pozdrawiam
Mnie absolutnie nie przeszkadza, że Twoja suknia nie jest biała !!
Bardzo, bardzo mi się podoba!!
Taka romantyczna z tym różem, ponadto kolorowe dodatki są teraz w modzie.
Nic nie zmieniaj ! Na pewno zrobisz wrażenie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 10:20   #2243
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
witajcie drogie wiżanki
proszę doradźcie mi coś,
Pozdrawiam
daj spokój. suknia jest piękna. poza tym akurat ta wersja z tymi różowymi wstawkami wygląda dużo lepiej niż cała "gładka".
poza tym co za różnica jaki kolor ma suknia skoro to jest twoja wymarzona. podejrzewam ze chodzi raczej o to że boisz sie co powiedzą goście tzn babcia ciotka sąsiadka.
powiem dosłownie: olej to ludzi i tak zawsze bedą gadać bo zawsze coś im nie będzie pasowało.

ja nie miałam białej sukni. ani nawet ecri ani nawet w połowie ecri jak ty i co i miałam gdzieś kto co powie. ona wyrażała mnie i to było najważniejsze. a że zrobiła wrażenie na gosciach to już inna sprawa.

dlatego głowa do góry. nie przejmuj się bo w tym dniu będzie wyjątkowa i będziesz odznaczała się na tle innych panien młodych, które czasami boją się sprzeciwić powiedzeniu "a co ludzie powiedzą".
Stary 2009-06-02, 15:09   #2244
ania120kg
Raczkowanie

Witam, dziewczyny do piątku muszę wybrać sukienkę , w obu wyglądam bardzo dobrze i dlatego proszę o pomoc. Nie wiem , która jest bliższa memu sercu!!! pomocy!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka nr1.jpg (5,6 KB, 193 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka nr2.jpg (30,8 KB, 242 załadowań)

Edytowane przez ania120kg
Czas edycji: 2009-06-02 o 15:10
ania120kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 15:22   #2245
kliwia
Zakorzenienie

ania120 druga zdecydowanie ladniejsza.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 15:24   #2246
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania120kg Pokaż wiadomość
Witam, dziewczyny do piątku muszę wybrać sukienkę , w obu wyglądam bardzo dobrze i dlatego proszę o pomoc. Nie wiem , która jest bliższa memu sercu!!! pomocy!!!!
2

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 15:30   #2247
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
druga. Śliczna jest

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2009-06-02, 17:10   #2248
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Pierwsze zdjęcie słabo widać, ale z tego co na nim dojrzałam, wydaje mi się, że nr 2 ładniejsza.
Stary 2009-06-02, 17:18   #2249
metamo
Raczkowanie

Cytat:

Jak dla mnie to numer 2 bajeczna
metamo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 19:59   #2250
jagss
Raczkowanie

ie
Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
daj spokój. suknia jest piękna. poza tym akurat ta wersja z tymi różowymi wstawkami wygląda dużo lepiej niż cała "gładka".
poza tym co za różnica jaki kolor ma suknia skoro to jest twoja wymarzona. podejrzewam ze chodzi raczej o to że boisz sie co powiedzą goście tzn babcia ciotka sąsiadka.
powiem dosłownie: olej to ludzi i tak zawsze bedą gadać bo zawsze coś im nie będzie pasowało.

ja nie miałam białej sukni. ani nawet ecri ani nawet w połowie ecri jak ty i co i miałam gdzieś kto co powie. ona wyrażała mnie i to było najważniejsze. a że zrobiła wrażenie na gosciach to już inna sprawa.

dlatego głowa do góry. nie przejmuj się bo w tym dniu będzie wyjątkowa i będziesz odznaczała się na tle innych panien młodych, które czasami boją się sprzeciwić powiedzeniu "a co ludzie powiedzą".

Czyli panna młoda, która decyduje się na białą suknię jest staroświecka i boi się "co ludzie powiedzą" To chyba jestem staroświecka, bo mam białą suknię i welon w dodatku
Ja z kolei nie rozumiem dziewczyn, które na siłę starają się być oryginalne i koniecznie się odróżniać. Czasami efekt jest świetny a czasami...nie i przedobrzając z oryginalnością ostatecznie wyglądają jakby szły na bal sylwestrowy a nie do ślubu.
jagss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości