|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D
Cytat:
ale chodzi o to jak się zachował... tym bardziej że mieliśmy dużo problemów w przeszłości, brak zaufania itd (z mojej strony, a jego winy). I teraz, jak ostatnio udało mi się zrzucić ten bagaż i nie patrzeć na niego przez pryzmat kłamstw, wywija mi taką akcję.
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego mówię że jedyne co źle zrobił to to że Ci nie powiedział czyli jakby okłamał Cię. Nieładnie z jego strony, uważam że masz prawo mieć pretensje, ja bym powiedziała że wolałabym żeby mówił mi od razu takie rzeczy. Zwłaszcza że jak mówisz, mieliście problemy.
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że skoro nie masz tendencji do wszczynania awantur to najlepiej porozmawiaj spokojnie o tym, powiedz ze to nie było w porządku.
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe, tak :0 Cytat:
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dobra ale już żeby takie to zapuszczanie całkiem offtopowe nie było to ja się pochwalę że ostatnio kuzynka stwierdziła "ale Ty już masz długie te włosy"
hihi a ja mam wrażenie że one ciągle za krótkie..
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważałam zawsze, że włosy do łopatek są długie, ale teraz to wydaje mi się, że moje to są takie półdługie, a kiedy będę miała naprawdę długie? Ciężko stwierdzić Jak patrzę na swoje ostatnie zdjęcia to tak sobie myślę, że tej długości to po prostu nie widać, przez to, że mi włosy falują
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to też problem z tym falowaniem. Ja mam proste za to końce się wykrecają i to je skraca. Ale czasem im coś odbije i całe się wykręcają i falują..
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż, ja pewnie też bym pogadała, i powiedziała ze nie chodzi o to ze z nim mieszka jakaś dziewczyna ale o to ze Ci nie powedział... bo ogólnie to się troche jak duże dziecko zachował, bo "jak jej powiem, to pewnie bedzie się wkurzać, bedzie chciała o tym gadać, bedzie marudzić, a mi sie nie chce tego słuchać, wiec jej nie powiem"<lol> z reszta chyba on nie sądził ze ty się wpewnym momencie nie dowiesz?
|
|
#4242 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze a ja mam odwrotnie, kłotliwa jestem (ale tylko w waznych sprawach) i wręcz chciałabym nauczyc sie wiekszego opanowania w trudnych rozmowach. Na codzien nie mam takich problemow, tylko jak ktos powaznie wkurzzy to gadam duzo za duzo i pozniej zaluje
co do włosów to mam prawie do łopatek i bede musiała po sesji troche podciac tak bardzo chcialabym miec juz włosy do połowy pleców.. ehh
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
moje włosy sa dzis w niezłym stanie a mylam w niedziele. Nawet bym nie musiala myc, ale sie nie opanuje hehe
|
#4244 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Określenie szmizjerka słyszę pierwszy raz, zawsze mówiłam na to sukienka koszulowa Cytat:
Ja mam i mi się pieni ![]() A ze zmianą stylu każdy tak mówi metoda kubeczkową ja też wolę męża od wizażu, zresztą na wizażu siedzę tylko w pracy a po pracy w ogóle nie podchodzę do kompa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec sobie troooche poczekamja jak się wkurze to też potrafie być groźna tyle ze mnie bardzo cięzko wkurzyć, tak porządnie to mi sie zdarzyło 3-4 razy w życiu ![]() Cytat:
ja w środe robię akcje przetrzymanie (2 dni) a a potem jeszcze raz (pt-sob), a w poniedziałek mam pierwszy egzamin i to taki mega
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
ja moge tylko VHS
![]() Cytat:
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- A jak mierzycie długość włosów? Mierzycie długość jednego całego włosa? Bo ja mam jeszcze pozostałosci po cieniowaniu i te z góry i przodu krótsze od tych dolnych. Ja mierzę w ten sposób że przykjładam miarke do czubka głowy w miejscu gdzie mam przedziałek i prosto ją przykładam do włosów i wynik odczytuję tam gdzie kończą się najdłuższe włosy. W ten sposób wychodzi mi 56cm ale jak je rozprostuje, normalnie końcówki są powykrecane to wtedy jest jakieś 53cm. Chce jeszcze 10cm a potem już bedę często podcinac
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
Z tym mierzeniem to u mnie ciezko. Wlasnie zrobilam pomiar Twoim sposobem to raz mi wyszło 46, za drugim razem 50. tez mam pocieniowane i ciezko mi okreslic dlugosc. Kiedys jak sprawdzałam szybkosc wzrostu włosów to mierzyłam grzywke od lini włósów na wysokosci nosa. Pozniej wyrosło mi sproro nowych po-nerilowych włosów i zaczeły mnie mylic wiec przestałam mierzyc.
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to zasługa szamponu, czy czegos innego, czy po prostu tak dziwnie sie zlozylo
![]() ja włosów nie mierze, wole nie wiedziec co i jak
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoje mierzę bo już nie mogę się doczekać aż urosną i chciałabym żeby w końcu ta miarka pokazała więcej
A ja w ogole mam podobno długą szyję więc anim włosy będą sięgały załóżmy do talii to mi się dłużej zejdzie z zapuszczaniem
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny? Wy to uzależniające jesteście
zamiast się wziąć za rysowanie to siedzę na tym wizażu bo a nóż ktoś coś ciekawego napisze..
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
wiem cos o tym, bo stale sprawdzam ulubione wątki
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
No i widzisz:P ledwo rozłożyłam sztalugi, wyjęłam papier a już zajrzałam a Ty napisałaś :P ach ten wizaż...
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamięam Twoją wypowiedź sprzed kilku tygodni, że miałas do niego żal o to, że podejmuje decyzje bez jakiejkolwiek konsultacji z Tobą. I o ile jestem za rozwiązywaniem problemów na spokojnie, to w takim przypadku zrobiłabym po prostu awanturę. Co to znaczy, że nie chciał Ciebie martwić? Efekt jest odwrotny jak widac, bo w tym momencie masz pełne prawo sądzić, że rozmyslnie ukrył przed Tobą, żę w mieszkaniu ma nocowac jakas panienka. I w tym momencie nie słuchałabym żadnych zapewnień - gadac to on sobie może, a póki co czujesz się oszukana i wcale się nie dziwię. Ja bym powiedziała, że w takim razie niech TYM RAZEM zadba o to, abys sie nie martwiła i póki co niech nocuje gdzie indziej, bo Ty się NIE ZGADZASZ na takie nocowanie. Gdyby powiedział Ci o tym wczesniej, jaka jest sytuacja, byłoby OK. Ponieważ zataił przed Tobą taka informację, krótka piłka - nie wierzysz jego zapewnieniom i ma sobie znaleźć inne lokum, póki tamta dziewczyna tam będzie. A póki co daj mu znać, że czujesz się oszukana i po prostu przestań sie do niego odzywać, niech sobie parę rzeczy przemyśli.
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesteśmy dorosłymi ludźmi i powinniśmy się zachowywać jak dorośli a nie się obrażać i nie odzywać jak dzieci... Wystarczy jak spokojnie wyjaśni TŻowi, że nie podoba się jej takie ukrywanie prawdy dla jej dobra i życzy sobie być uprzedzana zawczasu o takich poczynaniach. Bez przesady przecież ta dziewczyna wprowadza się do domu gdzie mieszka kilka osób a nie bezpośrednio do pokoju Tżta.
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda czasu i miłości na obrażanie się i nieodzywanie.. Lepiej wszystko wyjasnic, jak chłopak kumaty i kochający to zrozumie i weźmie do serca, nie trzeba odstawiać szopek z obrażaniem. Przynajmniej mi się tak wydaje... Ja nie lubię się gniewać i obrażać bo szkoda czasu. Zawsze wszystko szczerze powiem, czesto sie przy tym popłaczę ale potem widzę poprawę ze strony TŻta
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem przeciwna awanturom i obrażaniu się. Nie wydaje mi się, by było to dobre wyjście, ja na miejscu mony porozmawiałabym spokojnie... Faceci nie lubią awantur, czasem pewnie nawet nie słuchają naszych krzyków
Do mojego TŻ bardziej docierają spokojne argumenty. Na początku związku robiłam straszliwe awantury i to nie było dobre )Ja nienawidzę kłótni i nieporozumień, chciałabym, żeby między mną i moim TŻ obywało się bez różnych niefajnych niesnasek, ale tak się pewnie nie da, takie życie.
|
#4260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tj jak szybko mu wybaczam to on uważa że nic złego nie zrobił. Boli mnie to, serce mi ściska ale muszę mu dać nauczkę, chcę zobaczyć jak będzie się starał odbudować zaufanie. Nie odzywam się do niego od wczorajszego wieczora, napisał dziś rano tylko jednego smsa a ja milczę. Zobaczymy nie będziemy się widzieć co najmniej do piątku a ja tak o przez telefon nic nie zamierzam wybaczać. Za dużo razy tak robiłam.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

ale chodzi o to jak się zachował... tym bardziej że mieliśmy dużo problemów w przeszłości, brak zaufania itd (z mojej strony, a jego winy). I teraz, jak ostatnio udało mi się zrzucić ten bagaż i nie patrzeć na niego przez pryzmat kłamstw, wywija mi taką akcję.

dlatego mówię że jedyne co źle zrobił to to że Ci nie powiedział czyli jakby okłamał Cię. Nieładnie z jego strony, uważam że masz prawo mieć pretensje, ja bym powiedziała że wolałabym żeby mówił mi od razu takie rzeczy. Zwłaszcza że jak mówisz, mieliście problemy.
bo śliczna 

21.06.2014r.

Ja mam i mi się pieni