Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-02, 14:05   #511
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

i jeszcze jedno pytanie
poza dowodem osobistym i aktem chrztu cos trzeba miec??, bo nasz ksiadz tylko o tym nam powiedzial i ze chce tyko jedno spotkanie zebysmy nie przychodzili dwa razy to tak dla przypomnienia bo wiem ze bylo w poprzednim watku ot ym ale u nas na watku ciezko cos znalezc bo idziemy jak burza z postami
MagdaZb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 14:07   #512
anjadka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
i co dajecie

na jakie 2 spotkanie??
nam teraz do konca czerwca kazal zlozyc wszytskie domkunenty wtedy dopiero spisze protokół i da kartki na zapowiedzi. wiec teraz danych swiadków nie musze miec tak??
a co jest na tym drugim spotkaniu??
No coś tam damy... ponoć ludzie dają w tej parafii 350zl..
My protokól spisaliśmy już, 2gie spotkanie mamy 11.07 wtedy mamy mieć dane świadków, umawiamy się jak będzie wyglądała liturgia, umawiamy się z organistą itd

A kiedy wy będziecie podpisywać dokumenty? Bo nam ksiądz powiedział, że akt ślubu podpisuje się... po złożeniu przysięgi przy specjalnie przygotowanym stoliku, zacytuje "w końcu to ważna i uroczysta chwila" chyba fajnie nie?

Edytowane przez anjadka
Czas edycji: 2009-06-02 o 14:10
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 14:25   #513
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Mój welonik
jedna fotka z allegro
Ja właśnie plaznuj mój panieński, troche mi swiadkowa pomaga Mam nadzieje ze dziewczyny sie zjawia i bedzie fajnie.
Śliczny ten welonik Naprawde udany zakup

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez __Madzia__ Pokaż wiadomość
Mam chwilke czasu wiec moge opisac swoje weselne doznania.
Jak juz pisalam orkiestre mialam super, duzo ludzi sie bawilo, bylo duzo zabaw. m.in. przebierali pana mlodego za dzidziusia.
W kosciele mialam problem z nalozeniem obraczki, chyba mojemu palce spuchly-bo wczesniej pasowala idealnie.
Bylo pare bledow-np. mialam balon strzelający, to mi na pierwszym tancu nie wystrzelil dopiero pod koniec tata szpikulcem go przebil.
Teraz bym nie brala sukni z trenem-bardzo fajnie wyglada w kosciele, ale na sali-pomimo,ze mialam go upietego to pare osob mi nadeplo i pociaglo to sie poluzowal i musialam go agrafkami spinac.
My chcielismy zamiast kwiatow, zeby goscie dawali slodycze bo bediemy dawac do domu dziecka i naprawde mielsimy tego mnustwo, prawie cala torbe cukierkow, batony itp., ale i tak poza tym mam caly pokoj w kwiatach.
Pozniej zdjecia dam, bo dzisiaj bede zgrywac z aparatu brata.
Pozdrawiam i nie stresujcie sie tak
Zycze wszytkiego dobrego na nowej drodze życia świeżo upieczonej żonce
Stary 2009-06-02, 14:27   #514
kliwia
Zakorzenienie

magda zalamujesz mnie ech

katunia sliczny welonik

anjadka ja bym wolala podpisac akt malzenstwa przed jego zawarciem
nie podoba mi sie przechodzenie do stolika przy oltarzu, lub o zgrozo podpisywanie dokuemntow na oltarzu
Wole podpisywanie w zachrystii.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-06-02 o 14:29
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 14:36   #515
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
magda zalamujesz mnie ech

hehe wiem wyobrazam sobie, najwazniejsze ze juz troche wiem o poduszkach i tacy
Stary 2009-06-02, 14:40   #516
anjadka
Raczkowanie

kliwia, no ale tego akurat zmienić nie mogę bo ksiądz tak sobie wymyślił i to jest jedyna rzecz której z nim nie obgadasz, ale z drugiej strony jak już złożymy przysięgę i bedzie jakaś piekna pieśń to może nie wypadnie to źle? Zwłaszcza że praktykują to od wielu lat... we'll see 26 lipca :P
Stary 2009-06-02, 14:43   #517
SollAngelica
Raczkowanie

Cytat:
Jak juz pisalam orkiestre mialam super, duzo ludzi sie bawilo, bylo duzo zabaw. m.in. przebierali pana mlodego za dzidziusia.
W kosciele mialam problem z nalozeniem obraczki, chyba mojemu palce spuchly-bo wczesniej pasowala idealnie.
Bylo pare bledow-np. mialam balon strzelający, to mi na pierwszym tancu nie wystrzelil dopiero pod koniec tata szpikulcem go przebil.
Teraz bym nie brala sukni z trenem-bardzo fajnie wyglada w kosciele, ale na sali-pomimo,ze mialam go upietego to pare osob mi nadeplo i pociaglo to sie poluzowal i musialam go agrafkami spinac.
My chcielismy zamiast kwiatow, zeby goscie dawali slodycze bo bediemy dawac do domu dziecka i naprawde mielsimy tego mnustwo, prawie cala torbe cukierkow, batony itp., ale i tak poza tym mam caly pokoj w kwiatach.
wow! gratuluję Młodej Mężatce
a na czym polegała ta zabawa w przebieranie? Ja troche się boję takich zabaw...
Miałaś zabawy obgadane z orkiestrą??

Cytat:
Napisane przez MagdaZb Pokaż wiadomość
hehe wiem wyobrazam sobie, najwazniejsze ze juz troche wiem o poduszkach i tacy
ooo a ja nawet nie pomyslalam o tacy! chyba wolę tacę niż poduszkę
musze to z księdzem obgadać
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 14:58   #518
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Mój welonik
jedna fotka z allegro
Ja właśnie planuję mój panieński, troche mi swiadkowa pomaga Mam nadzieje ze dziewczyny sie zjawia i bedzie fajnie.
welon piękny a czemu sama planujesz panieński?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 15:02   #519
kliwia
Zakorzenienie

anjadka wiem ze to wiwle zalezy od ksiedza
Jak ja podpisywalam akt, jako swiadkowa na stoliczku z boku, to nie pamietam czy jakas piesn byla czy co yhm... troche smiechu bylo
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 15:28   #520
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Ciesze sie ze podoba sie Wam welon
Bardzo fajnie sie rozklaada i juz nie potrzebuje raczej bolerka, bo sie nad nim zastanawialam.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
welon piękny a czemu sama planujesz panieński?
Moja swiadkowa (siostra TZta) zaproponowala mi ze mi zorganizuje ten wieczoe, ale ona nie zna wielu moich kolezanek, wiec ja je zapraszam i po czesci to organizuje. Ale powiedziala ze mi pomoze i licze na to. W sumie to chcialabym chyba najbardziej tak ja ma TZ - kumple wszystko mu organizuja i niczym sie nie martwi... A my chcemy na disco pojechac i musze traknsport zalatwic (brata i kolegow jego poprosze zeby nas zawiezli i przywiezli), boks na disco musze zarezerwowac i jakies jedzono do posiedzenia w domku zrobic... I nocleg dla przyjezdnych kolezanke zorganizowac...W sumie tego troche jest... Mam nadzieje ze swiadkowa pomoze...
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 15:35   #521
anjadka
Raczkowanie

Ojej ... cos sie tu schrzanilo... sprobuje jeszcze raz:
ktora lepsza : http://www.allegro.pl/item641650851_...ansoletka.html czy taka http://www.allegro.pl/item651725647_...l_crystal.html
ewentualnie takie kolczyki one pasuja czy nie http://www.allegro.pl/item649231204_..._promocja.html ? czy szukac z takim samym ksztaltem krysztala?

Edytowane przez anjadka
Czas edycji: 2009-06-02 o 15:36
Stary 2009-06-02, 16:11   #522
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Ja byłam dzisiaj z mamą u fryzjera, robiła sobie trwałą, żeby za 2 tyg. zafarbować sobie włosy, a ja umówiłam się na jutro na drugą próbną fryzurę Chciałam się umówić jak będę jechała na przymiarkę, ale mój TŻ będzie mnie na nią zawoził więc nie chce, zeby widział fryzurki
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 16:27   #523
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć!

Dzisiaj ściągnęłam aparat ortodontyczny, tak dziwnie się czuję, zęby takie równe jak proteza

Dzisiaj wyszła gazetka "Przyślij przepis" z moim tortem i zdjęciem

Byliśmy z TŻtem dzisiaj po zaświadczenie w USC, ale i tak byłam obrażona na niego. Później się pokłóciliśmy się jeszcze bardziej oddałam mu pierścionek i na razie mamm focha na niego, ale mogłabym już założyć go spowrotem na palec

Cytat:
teraz to nawet nie mysle o jedzeniu.

a najgorsze, ze dzis tez jedziemy rozwozic zaproszenia. mamy juz maraton ustalony od 17 do 21 i jak ja mam odmawiac tych ciast?? jak oni a siłę mi nakładają. jeszcze w mojej rodzine to ok, jakos by sie dało, ale teraz nam TZ rodzina została
Madzia, współczuję, ale nei dawaj sobei wciskać jedzenia na siłę. Naucz się odmawiać

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
część kochane, melduję się w tym pięknym dniu
1. laska z blogu przeprosiła mnie za wpis, wszystko wyjaśniła, zaproponowała żebyśmy się spotkały i spróbowały się poznać!
Powiedziała nawet, że mój Tz bardzo dobrze wybrał żonę
2. Wczoraj miałam przymiarkę sukni. Jest już prawie gotowa-jedna mała poprawka-umówiłam się na odbiór 6 lipca, bo gdzie mam trzymam tą sukienkę?
3. Powoli widzę końcówkę zapraszania gości. Uffff
4. W wolnej chwili wezmę się za robienie zawieszek na wódkę i może winietki. Zdania narazie podzielone.
Cos dziwna ta dziewczyna, teraz nagle taka miła, moim zdaniem chce się przymilić, chore

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
mam pytanie dziewczyny co do tych winietek jak bedizecie rozsadzaly ludzi znajomych z rodzina
czy rodizna starsi z mlodsyzmi
czy rodizna z rodizna
a mlodsza rodizna ze znajomymi ???
My mamy stoły ułożone w podkowę, przy stole z nami siedzą świadkowie i tacy nasi najbliżsi, a dalej osobno młodzi (rodzeństwo, kuzynostwo, znajomi) i starszyzna (rodzice, dziadkowie, ciotki, wujki, znajomi rodziców, itd.).

Cytat:
a włąsnie kto bedzie wam zbierał koperty?? TZ czy swiadek?? i co potem z nimi robicie?? do pokoju hotelowego zawozicie?? do domu??
U nas zawsze świadek zbiera koperty, a świadkowa kwiaty, na każdym weselu tak jest. Jak byłam świadkową to mi to nie przeszkadzało, a przecież żadne łodygi nie były mokre Ja bym wolała nie zbierać kopert, bo to odpowiedzialne a facet jak ma to jakoś tak bezpieczniej hehe potem mój brat (świadek) zawiezie z moim tatą do domu te koperty.

Cytat:
Napisane przez agulkaa Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny...a gdyby poprosić o winka zamiast kwiatów? hihi a potem je na stole obok słodkości postawić...bo wiem, że nie wszyscy lubią wódę to może na winko się skuszą ...ale czy to wypada o wino prosić
Ja tak jak kliwia prosiłam o wino i czekoladki zamiast kwiatów. I tak jedziemy w podróż to one my zwiędły a ja bym się nimi nie nacieszyła.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
agulka ja prosze o wino i slodycze zamiast kwiatow i jak zabraknie nam naszego to postawie na stol to sprezentowane
Mamy taki sam plan

Cytat:

Dziewczyny czy jak bede szła do organisty po akt chrztu (bo on nam je wydaje) to nie głupio sie tak od razu zapytac jakie piesi gra na wstepie do mszy, na mszy itp?? myslciie,z e ma kilka i moza wybrac, czy raczej z organista sie nie dyskutuje??
Normalnie się spytaj, w końcu chcesz ustalić co będzie grał, masz do tego prawo

Cytat:
Super, że wszystko się udało poza tym balonem hehe ale chyba śmiesznie było.

Cytat:
Mój welonik
jedna fotka z allegro
Ja właśnie plaznuj mój panieński, troche mi swiadkowa pomaga Mam nadzieje ze dziewczyny sie zjawia i bedzie fajnie.
Śliczny welonik

Kasiuher, jej no to nieźle z tym limem, mam nadzieję, że zejdzie, ale najgorzej, że ma szwy tak? pewnie ma spuchnięte oko
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 16:34   #524
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Moja swiadkowa (siostra TZta) zaproponowala mi ze mi zorganizuje ten wieczoe, ale ona nie zna wielu moich kolezanek, wiec ja je zapraszam i po czesci to organizuje. Ale powiedziala ze mi pomoze i licze na to. , boks na disco musze zarezerwowac i jakies jedzono do posiedzenia w domku zrobic... I nocleg dla przyjezdnych kolezanke zorganizowac...W sumie tego troche jest... Mam nadzieje ze swiadkowa pomoze...
Wiesz, co moja świadkowa poprosiła mnie tylko o telefony i maile do koleżanek coraz bardziej ja teraz doceniam wiem, ze czasami są takie sytuacje, że jak chcesz mieć fajną imprezę to musisz się postarać, ale moim zdaniem mogłabyć lekko zasugerowac świadkowej żeby Ci ten wieczór zorganizowała Może się ocknie, ze to nie panna młoda organizuje sobie sama. Nawet wczoraj TZ jak go zapytałam kiedy robi wieczór, to odpowiedział- ,,przecież ja sobie sam nic nie robię- jestem panem młodym "

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-06-02, 16:35   #525
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A ja dziś zamówiłam bukiet i będzie taki jak chciałam, świadkowa będzie mieć jednego słonecznika i te kwiatki co ja mam różowe, ona będzie mieć białe, co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (30,0 KB, 31 załadowań)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 16:39   #526
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja dziś zamówiłam bukiet i będzie taki jak chciałam, świadkowa będzie mieć jednego słonecznika i te kwiatki co ja mam różowe, ona będzie mieć białe, co myślicie?
ale piękny bukiet

Anuula to już na zawsze zdjęłaś? długo nosiłaś?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-06-02, 16:46   #527
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Bukiet bardzo ładny, a z tym bukietem dla świadkowej myślę, że bardzo dobry pomysł
Stary 2009-06-02, 16:56   #528
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

cena 90 zł + bukiet świadkowej, czyli spodziewam się ok. 150 zł.
Mnie też się podoba, zaklepałam dziś ostatecznie termin w kwiaciarni, ale jestem zadowolona. I okazało się, ze mam świetną świadkową, bo jak wy

Zaraz urwę głowę TZ-towi, bo okazuje się, że jesteśmy 200 zł na minusie, bo zapomniał przelać kasę na spłatę raty i bank sobie wziął z debetu :/ A mówiłam mu

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:02   #529
motley
Zadomowienie

Cytat:

mam pytanie dziewczyny co do tych winietek jak bedizecie rozsadzaly ludzi znajomych z rodzina
czy rodizna z rodizna
u mnie młodsza rodzina ze znajomymi

Cytat:
to TŻ mógł odpowiedzieć, że on księdza kojarzy to już przesada... nie ma prawa nie wystawić licencji. A moze idzcie do Twojej parafi?
w sumie to nie wiem co TŻ mu powiedział bo mnie nie było przy tej rozmowie. Pewnie załatwimy to ostatecznie u mnie tylko, że musimy pojechać do Szczecina... a to 450 km

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
cudna suknia, chyba jej wcześniej nie pokazywałaś bo nie kojarzę jej. Kolczyki będą ładnie pasowały

Cytat:
Mój welonik
jedna fotka z allegro
piękny

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
ktora lepsza : http://www.allegro.pl/item641650851_...ansoletka.html czy taka http://www.allegro.pl/item651725647_...l_crystal.html
ewentualnie takie kolczyki one pasuja czy nie http://www.allegro.pl/item649231204_..._promocja.html ? czy szukac z takim samym ksztaltem krysztala?
mi się bardziej podoba ta pierwsza

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość

Dzisiaj wyszła gazetka "Przyślij przepis" z moim tortem i zdjęciem
gratulacje

Cytat:
absolutnie prześliczny

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:05   #530
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
WITAM

dziewczynki zostały mi 4 DNI
wow ale ten czas leci
ale napewno bedzie cudownie

Cytat:

czy rodizna z rodizna
u nas na dole beda starsi a na balkonach beda mlodzi

Cytat:
a włąsnie kto bedzie wam zbierał koperty?? TZ czy swiadek?? i co potem z nimi robicie?? do pokoju hotelowego zawozicie?? do domu??
u nas jest tak ze swiadkowa odbiera kwiaty od PM a swiadek koperty od PM tylko radze uwazac z zawoszeniem pozniej kopert do domu jesli nikogo nie bedzie na noc .. po juz slyszalam o paru przypadkach ze mlodzi zostali okradzeni ... zlodzieje wiedzieli ze wszyscy sa na weselu wiec wykorzystali okazjia brak slow

nie wiem jak u nas to zrobimy bo my zamiast kwiatow mamy przybory szkolne dla Domu Dziecka a wiadomo ze nie beda ludzie stali w Kosciele z blokami w rekach takze chyba przed Kosciolem postawi sie jaki kosz zeby ludzie tam to wrzucali

a ja sie pochwale ze dzisiaj z TZetem mamy rocznice 4 lata razem

.

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2009-06-02 o 17:07
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:07   #531
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Mój welonik
jedna fotka z allegro
śliczny ten welonik

Cytat:
Napisane przez MagdaZb Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno pytanie
poza dowodem osobistym i aktem chrztu cos trzeba miec??, bo nasz ksiadz tylko o tym nam powiedzial i ze chce tyko jedno spotkanie zebysmy nie przychodzili dwa razy to tak dla przypomnienia bo wiem ze bylo w poprzednim watku ot ym ale u nas na watku ciezko cos znalezc bo idziemy jak burza z postami
my na pierwszą wizytę u księdza mieliśmy zabrać dowód, metrykę chrztu i bierzmowania Tż, oraz nauki przedmałżeńskie. Wtedy ksiądz spisał z nami protokół, dał Tz kartę na zapowiedzi i karteczki na spowiedz. Teraz mamy donieść mu zaświadczenie z USC i kartkę z zapowiedzi od Tż. Przewidziane jest jeszcze jedno spotkanie przed samym ślubem i wtedy pogadmy o przebiegu mszy, mamy podać dane świadków itd. Napisałam jak to u nas ma być, nie weim czy coś pomogłam ale starałam się

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
ta druga mi się bardziej podoba i ma kolczyki pasujące. Pierwsza bransoletka też ładna, ale jakoś bardziej mi się spodobała ta druga

Cytat:
śliczny, moje ukochane słoneczniki Niestety mi do sukni nie pasują więc bukietu z tych kwiatów mieć nie będę Dobry pomysł z tym pojedyńczym słonecznikiem dla świadkowej, pasowałby jej też bukiet z 3 sloneczników i tych białych kwiatków- byle by był mniejszy od Twojego
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:11   #532
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
nie wiem jak u nas to zrobimy bo my zamiast kwiatow mamy przybory szkolne dla Domu Dziecka a wiadomo ze nie beda ludzie stali w Kosciele z blokami w rekach takze chyba przed Kosciolem postawi sie jaki kosz zeby ludzie tam to wrzucali
kredki i bloki to żaden problem, my prosimy o karmę dla zwierząt więc dopiero będzie fajnie jak ktoś postanowi przytaszczyć do kościoła np. 15 kg worek

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:16   #533
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
kredki i bloki to żaden problem, my prosimy o karmę dla zwierząt więc dopiero będzie fajnie jak ktoś postanowi przytaszczyć do kościoła np. 15 kg worek
a no faktycznie to moje przybory szkolne z karma to pestka
a myslicie jak to zrobicie ? ludzie bede zostawiac to przed Kosciolem czy jak?

Olivia 2.07.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-02, 17:20   #534
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
a no faktycznie to moje przybory szkolne z karma to pestka
a myslicie jak to zrobicie ? ludzie bede zostawiac to przed Kosciolem czy jak?
Myślę, że ludzie zostawią to w aucie i dadzą dopiero na sali, tzn u nas tak jest, że życzenia, kwiaty, ew. odpowiedniki kwiatów i prezenty daje się na sali. Pod kościołem życzenia składają tylko te osoby, które nie są zaproszone na wesele
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:25   #535
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
śliczny ten welonik

my na pierwszą wizytę u księdza mieliśmy zabrać dowód, metrykę chrztu i bierzmowania Tż, oraz nauki przedmałżeńskie. Wtedy ksiądz spisał z nami protokół, dał Tz kartę na zapowiedzi i karteczki na spowiedz. Teraz mamy donieść mu zaświadczenie z USC i kartkę z zapowiedzi od Tż. Przewidziane jest jeszcze jedno spotkanie przed samym ślubem i wtedy pogadmy o przebiegu mszy, mamy podać dane świadków itd. Napisałam jak to u nas ma być, nie weim czy coś pomogłam ale starałam się
tak tak bardzo pomogłas dziekuje za informacje
Stary 2009-06-02, 17:35   #536
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja sie pochwale ze dzisiaj z TZetem mamy rocznice 4 lata razem
No to gratuluje Ja 28 maja miałam 5 latek z moim TŻ
Stary 2009-06-02, 17:36   #537
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Myślę, że ludzie zostawią to w aucie i dadzą dopiero na sali, tzn u nas tak jest, że życzenia, kwiaty, ew. odpowiedniki kwiatów i prezenty daje się na sali. Pod kościołem życzenia składają tylko te osoby, które nie są zaproszone na wesele
a u nas wlasnie jest inaczej
wszyscy skladaja zyczenia pod Kosciolem ( po mszy oczywiscie ) daja prezenty , kwiaty , koperty a pozniej pod sala jest tylko przywiwtanie pary mlodej

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
No to gratuluje Ja 28 maja miałam 5 latek z moim TŻ

dziekuje i rowniez gratuluje

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-06-02, 18:23   #538
nenur
Raczkowanie

GG do nenur

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
A to są nasze obrączki niestety nie mam zdjęcia, ale znalażłam na internecie takie same
kwiatuszku my mamy takie same obraczki jak Wy

Bartłomiej - 16.02.2011r.

nenur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 18:26   #539
liliputek
Raczkowanie

Dziewczyny przyznaje sie bez bicia, ze nie nadrobilam tych wszystkich zaleglosci w czytaniu Was, bo po prostu nie mam dzis an nic siły. Od kilku dni mam doła wielkosci Kanionu Kolorado i nie wiem dlaczego.

Ze slubnych spraw, mamy do odebrania juz nasze obraczki i mamyjechac w tym tyg po materiały na zaproszenia. Bede gotowe w ten weekend.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 18:27   #540
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Anuula to już na zawsze zdjęłaś? długo nosiłaś?
Nie no wkurzyłam się dzisiaj i go ściągnęłam ze złości, ale jutro założę jak się pogodzimy.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości