|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
i jeszcze jedno pytanie
poza dowodem osobistym i aktem chrztu cos trzeba miec??, bo nasz ksiadz tylko o tym nam powiedzial i ze chce tyko jedno spotkanie zebysmy nie przychodzili dwa razy to tak dla przypomnienia bo wiem ze bylo w poprzednim watku ot ym ale u nas na watku ciezko cos znalezc bo idziemy jak burza z postami
|
#512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ponoć ludzie dają w tej parafii 350zl..My protokól spisaliśmy już, 2gie spotkanie mamy 11.07 wtedy mamy mieć dane świadków, umawiamy się jak będzie wyglądała liturgia, umawiamy się z organistą itd ![]() A kiedy wy będziecie podpisywać dokumenty? Bo nam ksiądz powiedział, że akt ślubu podpisuje się... po złożeniu przysięgi przy specjalnie przygotowanym stoliku, zacytuje "w końcu to ważna i uroczysta chwila" chyba fajnie nie?
Edytowane przez anjadka Czas edycji: 2009-06-02 o 14:10 |
|
|
|
|
#513 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawde udany zakup---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
magda zalamujesz mnie
ech katunia sliczny welonik ![]() anjadka ja bym wolala podpisac akt malzenstwa przed jego zawarciem nie podoba mi sie przechodzenie do stolika przy oltarzu, lub o zgrozo podpisywanie dokuemntow na oltarzu ![]() Wole podpisywanie w zachrystii.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-06-02 o 14:29 |
|
|
|
#515 |
|
Raczkowanie
|
hehe
![]() wiem wyobrazam sobie, najwazniejsze ze juz troche wiem o poduszkach i tacy![]()
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
kliwia, no ale tego akurat zmienić nie mogę bo ksiądz tak sobie wymyślił i to jest jedyna rzecz której z nim nie obgadasz, ale z drugiej strony jak już złożymy przysięgę i bedzie jakaś piekna pieśń to może nie wypadnie to źle? Zwłaszcza że praktykują to od wielu lat...
we'll see 26 lipca :P
|
|
|
|
#517 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a na czym polegała ta zabawa w przebieranie? Ja troche się boję takich zabaw... Miałaś zabawy obgadane z orkiestrą?? Cytat:
![]() musze to z księdzem obgadać
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
anjadka wiem ze to wiwle zalezy od ksiedza
Jak ja podpisywalam akt, jako swiadkowa na stoliczku z boku, to nie pamietam czy jakas piesn byla czy co yhm... troche smiechu bylo
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze sie ze podoba sie Wam welon
![]() Bardzo fajnie sie rozklaada i juz nie potrzebuje raczej bolerka, bo sie nad nim zastanawialam. Moja swiadkowa (siostra TZta) zaproponowala mi ze mi zorganizuje ten wieczoe, ale ona nie zna wielu moich kolezanek, wiec ja je zapraszam i po czesci to organizuje. Ale powiedziala ze mi pomoze i licze na to. W sumie to chcialabym chyba najbardziej tak ja ma TZ - kumple wszystko mu organizuja i niczym sie nie martwi... A my chcemy na disco pojechac i musze traknsport zalatwic (brata i kolegow jego poprosze zeby nas zawiezli i przywiezli), boks na disco musze zarezerwowac i jakies jedzono do posiedzenia w domku zrobic... I nocleg dla przyjezdnych kolezanke zorganizowac...W sumie tego troche jest... Mam nadzieje ze swiadkowa pomoze...
|
|
|
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
Ojej ... cos sie tu schrzanilo... sprobuje jeszcze raz:
ktora lepsza : http://www.allegro.pl/item641650851_...ansoletka.html czy taka http://www.allegro.pl/item651725647_...l_crystal.html ewentualnie takie kolczyki one pasuja czy nie http://www.allegro.pl/item649231204_..._promocja.html ? czy szukac z takim samym ksztaltem krysztala? Edytowane przez anjadka Czas edycji: 2009-06-02 o 15:36 |
|
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja byłam dzisiaj z mamą u fryzjera, robiła sobie trwałą, żeby za 2 tyg. zafarbować sobie włosy, a ja umówiłam się na jutro na drugą próbną fryzurę
Chciałam się umówić jak będę jechała na przymiarkę, ale mój TŻ będzie mnie na nią zawoził więc nie chce, zeby widział fryzurki
|
|
#523 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Dzisiaj ściągnęłam aparat ortodontyczny, tak dziwnie się czuję, zęby takie równe jak proteza Dzisiaj wyszła gazetka "Przyślij przepis" z moim tortem i zdjęciem Byliśmy z TŻtem dzisiaj po zaświadczenie w USC, ale i tak byłam obrażona na niego. Później się pokłóciliśmy się jeszcze bardziej oddałam mu pierścionek i na razie mamm focha na niego, ale mogłabym już założyć go spowrotem na palec![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym wolała nie zbierać kopert, bo to odpowiedzialne a facet jak ma to jakoś tak bezpieczniej hehe potem mój brat (świadek) zawiezie z moim tatą do domu te koperty.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kasiuher, jej no to nieźle z tym limem, mam nadzieję, że zejdzie, ale najgorzej, że ma szwy tak? pewnie ma spuchnięte oko
|
|||||||||
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz bardziej ja teraz doceniam wiem, ze czasami są takie sytuacje, że jak chcesz mieć fajną imprezę to musisz się postarać, ale moim zdaniem mogłabyć lekko zasugerowac świadkowej żeby Ci ten wieczór zorganizowała Może się ocknie, ze to nie panna młoda organizuje sobie sama. Nawet wczoraj TZ jak go zapytałam kiedy robi wieczór, to odpowiedział- ,,przecież ja sobie sam nic nie robię- jestem panem młodym |
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś zamówiłam bukiet i będzie taki jak chciałam, świadkowa będzie mieć jednego słonecznika i te kwiatki co ja mam różowe, ona będzie mieć białe, co myślicie?
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anuula to już na zawsze zdjęłaś? długo nosiłaś? |
|
|
|
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
cena 90 zł + bukiet świadkowej, czyli spodziewam się ok. 150 zł.
Mnie też się podoba, zaklepałam dziś ostatecznie termin w kwiaciarni, ale jestem zadowolona. I okazało się, ze mam świetną świadkową, bo jak wy Zaraz urwę głowę TZ-towi, bo okazuje się, że jesteśmy 200 zł na minusie, bo zapomniał przelać kasę na spłatę raty i bank sobie wziął z debetu :/ A mówiłam mu |
|
|
|
#529 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cudna suknia, chyba jej wcześniej nie pokazywałaś bo nie kojarzę jej. Kolczyki będą ładnie pasowały ![]() piękny ![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
|
|
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
wow ale ten czas leci
![]() ale napewno bedzie cudownie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brak slow ![]() nie wiem jak u nas to zrobimy bo my zamiast kwiatow mamy przybory szkolne dla Domu Dziecka a wiadomo ze nie beda ludzie stali w Kosciele z blokami w rekach takze chyba przed Kosciolem postawi sie jaki kosz zeby ludzie tam to wrzucali a ja sie pochwale ze dzisiaj z TZetem mamy rocznice 4 lata razem ![]() .
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2009-06-02 o 17:07 |
||
|
|
|
#531 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niestety mi do sukni nie pasują więc bukietu z tych kwiatów mieć nie będę Dobry pomysł z tym pojedyńczym słonecznikiem dla świadkowej, pasowałby jej też bukiet z 3 sloneczników i tych białych kwiatków- byle by był mniejszy od Twojego
|
||||
|
|
|
#532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a myslicie jak to zrobicie ? ludzie bede zostawiac to przed Kosciolem czy jak?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że ludzie zostawią to w aucie i dadzą dopiero na sali, tzn u nas tak jest, że życzenia, kwiaty, ew. odpowiedniki kwiatów i prezenty daje się na sali. Pod kościołem życzenia składają tylko te osoby, które nie są zaproszone na wesele
|
|
|
|
#535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje za informacje
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
No to gratuluje
Ja 28 maja miałam 5 latek z moim TŻ
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy skladaja zyczenia pod Kosciolem ( po mszy oczywiscie ) daja prezenty , kwiaty , koperty a pozniej pod sala jest tylko przywiwtanie pary mlodej ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- dziekuje
|
|
|
#538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przyznaje sie bez bicia, ze nie nadrobilam tych wszystkich zaleglosci w czytaniu Was, bo po prostu nie mam dzis an nic siły. Od kilku dni mam doła wielkosci Kanionu Kolorado i nie wiem dlaczego.
Ze slubnych spraw, mamy do odebrania juz nasze obraczki i mamyjechac w tym tyg po materiały na zaproszenia. Bede gotowe w ten weekend. |
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

to tak dla przypomnienia bo wiem ze bylo w poprzednim watku ot ym ale u nas na watku ciezko cos znalezc bo idziemy jak burza z postami

Naprawde udany zakup
.

we'll see 26 lipca :P

oddałam mu pierścionek i na razie mamm focha na niego, ale mogłabym już założyć go spowrotem na palec