|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty i pogaduchy Truskawkomaniaków i Truskawkoholików cz. XV
Cytat:
Tak, to na pewno.
|
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Reese- dobrze zrobiłaś, jeżeli miałabyś się męczyć dla paru złotych, czuć się zdołowana, nie ma co tracić czasu. A kto się nie zgadza niech sam posiedzi na kasie w markecie. Jestem padnięta, synuś podłapał wirusa, miał w nocy dreszcze, gorączkę, nie spałam w nocy,a rano do pracy. Dopiero co biedaczek wyszedł z ospy, puściłam go do filharmonii - i cos znowu załapał. ![]() Ja też pociągająca , aby jeszcze następny tydzień i zaraz trochę oddechu.
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i pokłóciłam sie z mamą...Ma oczywiście pretensje że nie doceniłam szczęścia jakie mnie spotkało, czyli pracy w kasie. Z nią się nie da nawet porozmawiac, bo kiedy ja cos mówię to ona nawet mnie nie slucha tylko klepie w kółko te same słowa Nigdy mi nie powiedziała że jestem mądra wartościowa i na pewno cos osiagnę tylko wiecznie jesteś pusta, nic cie nie interesuje tylko kosmetyki i ciuchy, leniwa, nie chce ci się pracować, no i nie chce ci się uczyć. A kiedy jej mówię że mam duzo innych zainteresowań, że pracować lubie i uczyłabym sie chętnie ale mnie nie stac póki co, to ona juz nie słyszy tylko w kółko pretensje Zreszta nigdy nie była wsparciem nawet za dzieciaka wiecznie mi powtarzała że jestem dzika jak świnia w tartaku, a ja byłam po prostu strasznie nieśmiała, non stop na mnie krzyczała, pamiętam jak dziadek się na nia wkurzał o to.Przed chwilą zadzwonił do mnie tata i spytał co się stało. Odpowiedziałam mu i mnie popiera
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
pa lalki
|
|
|
|
#3969 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem co poradzić , może coś własnego, z kimś z rodziny, czy samemu, znam osoby, którym się powiodło, chociaż sama bałabym się
.
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rysia , mój tatko (+) tez mia duże kłopoty aby się przekonać do mojej pracy w kulturze, najlepiej zebym chodziła do biura albo do fabryki i odbijała kartę od 7-15, ale przyszedł czas, że się okazało że wyszłam na tym dobrze, że pracuje najkrócej a relatywnie do czasu pracy mam największe zarobki z rodzeństwa, że mam szacunek ludzki, stać mnie na naukę i wtedy zmienił zdanie......tak jak mówiła Leanka chyba - wszystko ze strachu, że nas zle wychowali i nie damy sobie rady.... przymróz oko na to, kiedys Twoja mama będzie dumna z tego co robisz i bedzie się chwaliła toba na prawo i lewo...
|
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. Jeśli Tato tak mówi, że Twoja Mama taka już jest, to nie pozostaje nic innego, jak Go posłuchać. Ty wiesz sama ile jesteś warta i że stać Cię na wiele. Z tym nawet nie da się walczyć, ja to znam od drugiej strony - strony mojego Ojca i naprawdę wiem co znaczy stale słyszeć, że jesteś nic niewarta, brzydka, etc. Za którymś razem człowiek zaczyna w to wierzyć, a to jest najgorsze. Tak więc świetnie Cię rozumiem. Wiem też, że jesteś mądra i dasz sobie radę, bo jesteś TRUSKAWKA. Sis, nie płakusiaj, bo i ja będę... Jak się spotkamy, to Cię tak wyściskam, że zobaczysz. Tchu Ci braknie.
|
|
|
|
|
#3972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej Lale
![]() a jednak dzien mi sie troche zmienil... musialam przelozyc korki na jutro bo mielismy szkolenie w pracy i bym nie zdazyla. I dzieki temu zdazylam wpasc do domku na kawe, a pragnelam jej baardzo bo juz usypialam na tym szkoleniu a tu jeszcze jedna pracka dzis juz sobie popijam i mi troche lepiej![]() Cytat:
Penelope cudowna!!![]() Cytat:
to okropne![]() to wykombinowala!! ale piekne a myslicie ze mozna go po prostu umiescic na rzemyku i ten rzemyk wiazac z tylu zamiast tych zaczepek? ![]() sliiczny!! Cytat:
Cytat:
wiem ze juz taka jest, ale to takie przykre ze mowi Ci te nieprzyjemne slowa![]() ale najwazniejsze ze masz wsparcie w tacie! nie przejmuj sie, olej! i jak najszybciej sie wyprowadz
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Resiaczku
To wspaniale, że Tata Cię wspiera |
|
|
|
#3974 |
|
Rozeznanie
|
My tu wszystkie Aniu jesteśmy z Tobą, stoimy za Tobą i .... szkoda, że nie jestem jakąś bizneswoman, która chciałaby rozkręcić jakąś działalność w Kraku i poszukiwałaby wspólniczki
![]() Problem dotyczy w pewnym stopniu i mnie, bo mam w rodzinie bliską mi osobę, która juz tyle razy dostawała po głowie, że podziwiam jej hart ducha, że się nie załamuje i stara się pozytywnie myśleć o przyszłości mimo, że od 6 lat nie ma stałej etatowej pracy z płaconym ZUSem. Ciągle słyszy, że ma za dobre kwalifikacje, że jest juz za stara, że co z emeryturą itp. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Ale i coś pozytywnego, żeby nie zasmucać wątku- moja znajoma Amerykanka, rozwiedziona, po 40-tce straciła pracę jako wiceprezes, zmieniła miejsce zamieszkania, sama z 2 dzieci, przeprowadziła się, przekwalifikowała się na nauczycielkę, wyszła za mąż, wraz z mężem kupiła stary dom i przekształciła go w pensjonat, po 50 robi to co lubi, jest w tym naprawdę dobra i myślę, że jest szczęśliwa. Trzeba tylko znaleźć siłę iść za marzeniami. |
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki zapomnialam sie Wam pochwalic rano, ale wazylam sie jak bylam na fitnessie (w domu nie mam wagi, ale moze to i lepiej
) i spadlo mi 1,5 kg przez ten tydziennawet moja siostra, ktora przyjechala wczoraj do mnie znow na pare dni stwierdzila ze widac ze schudlam troche, zwlaszcza po buzi ![]() i tym milym akcentem pozegnam sie na razie z Wami, bo musze juz mykac do pracki...do wieczorka!!
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu
krysie masz piekne |
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze przed 40-stka mi sie to uda![]() apropo, milko, znalazlas coach'a dla siebie?? ![]() ok, juz mnie nie ma bo znow sie spoznie
|
|
#3978 |
|
Kici kici miau miau
|
tez pracowalam na kasie - wiec wiem, ale ja zacisnelam zeby bo potrzebowalam kasy. Droga do robienia tego co sie chce jest czsami dluga i zmudna, no niestety marzeniami nie da sie zrobic zakupow.
Oczywiscie nie mowie ze trzeba wykonywac prace ktorej sie nei chce bo wiadomo, potem zaczyna sie juz rzygac tą robotą... Milko, Kanebiak to ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16642 sa kolory zaczynające sie na 102... i sa rozowawe i na 202.. to sa zolte. |
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
W niedzielę byłam w Czułym Barbarzyncu i zobaczcie co znalazłam
http://sklep.czulybarbarzynca.pl/pro...truskawki.html nie miałam go jak zabrać, bo byłam objuczona ale musze go mieć |
|
|
|
#3981 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ło rany, skonczy sie to tak, że będę uciekać jak Cie zobaczę Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze jest po mojej stronieCytat:
ja chyba jeszcze nie mam tej siły ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam się położyć na trochę bo normalnie spałam na stojąco. Co za pogoda.
![]() Cytat:
Uwielbiam Krteka. A na dodatek trzyma w łapkach truskawki. ![]() Mam cichą nadzieję, że jednak nie. ![]() A ciekawe, jak tam Basieńka i Jej nowa praca... Edytowane przez AsikS Czas edycji: 2009-06-02 o 17:12 |
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też już pracowałam na kasie, za czasów szkolnych i wtedy zaciskałam zeby ale do czasu, natomiast teraz, to jest dla mnie krok w tył Myslałam że ta praca bedzie wygladać inaczej a tu okazuje się że tak czy siak czeka mnie kasa i to po 9 godzin dziennie ![]() ja nie mam nic przeciwko pracy w sklepie Przy takim grafiku to nawet nie dałabym rady się uczyć---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() Nie no coś ty ![]() mam nadzieje że chociaz Basia ma pozytywne doświadczenia
|
||
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam taką nadzieję, że u Basieńki lepiej. Może dzisiaj się u nas pojawi?
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
to nie jest głupi pomysł . Reese się zna na kosmetykach górnopółkowych, ma przyjemną aparycję
, zna się na obsłudze kasy, kosmetyki i ich świat to jej hobby, stale się dokształca w tym kierunku..... Reese - Musiasz złozyc aplikacje do jakiejś sieciówki.... |
|
|
|
#3986 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobra synowa z Ciebie![]() Cytat:
Super. Cytat:
![]() Najważniejsze jest to być czuć się dobrze z tym, co się robi. Ja zawsze byłam ukochaną córeczką tatusia. On wymarzył sobie dla mnie zawód księgowej A ja po maturze złożyłam papiery na polonistykę(zawsze chciałam uczyć polskiego) i to zaoczną, bo on powiedział, że moich fanaberii nie będzie finansował. Sama znalazłam pracę, płacę za studia i w większości się utrzymuję. Mój tato nadal twierdzi, że liczy się tylko praca fizyczna, a nie jakieś umysłowe fanaberie. Ale ja trwam przy swoim i dobrze mi z tym.---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Reese, kryształki są cudne ![]() Ach, mam dość tych bibliotek i uczelni w dwóch miejscach. Oni są naprawdę mądrzy - do instytutowej biblioteki muszę latać parę km Mam nadzieję, że od października wszystko będzie w jednym budynku. Hit dnia: idę sobie ulicą i nagle zaczepił mnie jakiś mężczyzna. Był taki grzeczny i uprzejmy, że szok. Chciał się ze mną umówić na kawę w tym tygodniu. Tak po prostu mnie zobaczył i już Oczy miałam wielkie jak pięciozłotówki ze zdziwienia
|
||||
|
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
OMG co ja znalazłam
Reese aplikuj http://http://praca.douglas.pl/joboffer.php?jobad_id=111 |
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że nie.
No to zmykam. Może zajrzę do Douglasa, mam tam kolegę, to mi zawsze jakieś próbki da.
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

Nigdy mi nie powiedziała że jestem mądra wartościowa i na pewno cos osiagnę tylko wiecznie jesteś pusta, nic cie nie interesuje tylko kosmetyki i ciuchy, leniwa, nie chce ci się pracować, no i nie chce ci się uczyć. A kiedy jej mówię że mam duzo innych zainteresowań, że pracować lubie i uczyłabym sie chętnie ale mnie nie stac póki co, to ona juz nie słyszy tylko w kółko pretensje

przymróz oko na to, kiedys Twoja mama będzie dumna z tego co robisz i bedzie się chwaliła toba na prawo i lewo...

to okropne

A ja po maturze złożyłam papiery na polonistykę(zawsze chciałam uczyć polskiego) i to zaoczną, bo on powiedział, że moich fanaberii nie będzie finansował. Sama znalazłam pracę, płacę za studia i w większości się utrzymuję. Mój tato nadal twierdzi, że liczy się tylko praca fizyczna, a nie jakieś umysłowe fanaberie. Ale ja trwam przy swoim i dobrze mi z tym.