|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...
To może ja coś dorzucę od siebie
![]() W moim mieszkaniu mam meble kuchenne nika olcha złota. Jak chodzi o jakość to hmmm... powiedziałabym, że to meble dla mało wymagających. Co jakiś czas tworzą się luzy na zawiasach przy drzwiczkach i trzeba dokręcać śrubeczki ![]() ![]() Najbardziej denerwują mnie uchwyty. Jedna szafeczka wisi przy ścianie i już mam w niej dziurkę bo raz otworzyłam drzwiczki za szeroko ![]() ![]() Planuję w związku z tym wymienić uchwyty na bardziej płaskie i nie kanciaste. Aha, nie mogę domyć plamek po palcach na frontach w okolicy uchwytów. Próbowałam już różnych środków. Mam też sypialnię sen II, ciemniejszy kolor. Łóżko mam bez skrzyni. Całkiem ok. ale nie ma szans na umycie podłogi pod łóżkiem!!! ![]() Kurz zbiera się niemiłosiernie na panelach a ja muszę wpychać tam ręce albo kłaść całkiem poziomo szczotkę i gmerać na ślepo pod łóżkiem, żeby wymyć kurz. Szczotki od odkurzacza pod łóżko nie da się wcisnąć ![]() Szafeczki nocne ok. Jestem z nich zadowolona. Mam też komodę. Głębokość komody jest sporo większa niż samych szuflad hehe. No a jakże by inaczej ![]() Mam też w kuchni stół vis a vis bez szyby. Całkiem ciekawy mebelek. Wygląda bardzo fajnie. Dotarł do mnie niedawno więc o minusach na razie nie mogę napisać ![]() Podsumowując- gdyby było mnie stac na inne meble na pewno kuchnię zrobiłabym inną. Te mebelki (kuchenne) to raczej studencki standard ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
madie dziękuję za opinię na tematu snu II, właśnie zamierzamy go kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
to zanim dokonasz zakupu to wymyśl dobry sposób na sprzątanie pod łóżkiem
![]() ![]() To jest niby drobnostka (ta rama łóżka nisko nad podłogą), ale utrudnia utrzymanie czystości a wiadomo, że kurze bardzo chętnie gromadzą się pod meblami i roznoszą po całym pokoju przez co odkurzanie wokół łoża to syzyfowa praca ![]() zaraz dołączę zdjęcia, które zrobiliśmy po złożeniu sypialni, może pomogą Ci podjąć decyzję ![]() Proszę nie patrzeć na to co na łóżku i w ogóle na resztę wystroju hehe ![]() ![]() Edytowane przez madie Czas edycji: 2009-06-02 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
madie śliczny kolor, czy to jabłoń?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
to chyba orzech perseo. Jak znajdę ulotkę, z której kupowaliśmy te mebelki to jeszcze sprawdzę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładny, my chcieliśmy jabłoń (też z takich ciemniejszych), ale ten Wasz kolorek też mógłby być. A pamiętasz może ile kosztowała pi razy drzwi ta sypialnia, wogóle dawno kupowaliście? Teraz wszystko bez toaletki (łóżko z materacem, szafki, komoda i szafa) kosztuje 3700zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rama łóżka (bez materaca) 160cm 299zł (to łóżko ze skrzynią jest oczywiście w innej cenie, droższe) szafeczka nocna 2x 89zł (czy coś koło tego) komoda chyba 299 mogłam coś pogmatwać, ale chyba takie właśnie były ceny a no i musieliśmy dołożyć na stelaż oczywiście do łóżka. Edytowane przez madie Czas edycji: 2009-06-02 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was ma taką lampę?? Daje dużo światła? Co o niej sądzicie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
Niestety, takie są uroki samodzielnego (niedokladnego) montażu.
ja też mam Retro już 5 lat. Wszystko chodzi idealnie. Ale montaż zleciłam fachowcom -kolegom z pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
w rodzinnym domu mam ich meble w kuchni i trzymaja sie bardzo dobrze, jedynie trzeba bylo zmienic galki, bo sie poprzecieraly. Ale byly kupowane z 8 lat temu, wiec moze wtedy mieli lepsza jakosc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Wtajemniczenie
|
Witam. Mam zamiar kupić meble do pokoju z BRW. Dokładniej: szafę, komodę, biurko i półkę. Zastanawiam się pomiędzy systemem Vis a vis a Syriusz. Nie wiem który kolor pasowałby lepiej. Mam jasny parkiet i morelowe ściany, ale będą one prawdopodobnie niedługo przemalowane na wrzosowy kolor. Który system bardziej by pasował.
Czytam opinie o tych meblach i Syriusz ma bardzo dobre, a już Vis a vis niekoniecznie ![]() I jeszcze jedna sprawa, w moim salonie nie ma tych mebli, trzeba je zamawiać. Gdzieś czytałam, że czas oczekiwania to 8 tygodni, czy to prawda? Zależy mi na szybkiej dostawie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja pól roku temu kupowałam Largo Classic i czekałam ponad tydzień. Też myślałam, ze będzie to kwestia kilku tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Konto usunięte
|
Moja koleżanka ma Syriusza i bardzo sobie chwali - komplet prezentuje się ładnie, lekko i pasuje do jasnego pokoju. Skręcali go jej panowie ze sklepu - wolała dopłacić za to, niż bawić się w to z rodziną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Kupiłam dwa stoły Yoko i wyglądają naprwdę ładnie.
Co prawda na początku okazało sie ze duży stół ma porysowany blat ale wymienili go bez żadnych problemów Pozdrawiam
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
mój pokój
mam już te meble parę lat ( około 7) i nic się z nimi nie stało składałam meble z tatą Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2009-09-01 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
5 lat temu przeprowadziłam się z rodzicami do nowego, większego mieszkania. Nowe mieszkanie-nowe meble. Do mojego pokoju zdecydowałam się na zestaw Tip-Top tzn. kupiłam tylko komodę oraz regał poniewaz biurko miałam solidne (a szkoda wyrzucać jak jeszcze wnet nowością pachnie
![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
A czy któraś ma może sofę rozkładaną vis-a-vis? Czy lekko się rozkłada? I co to znaczy (wyczytałam w katalogu), że ma wózek??
Ja z BRW mam od 7 lat borysa chyba wszystkie elementy i jestem bardzo zadowolona. Choć muszę przyznać, ze części które zmawiałam 7 lat temu są znacznie lepsze od tych, które zamówiłam w tym roku (niekiety dziury źle nawiercone w tych nowych). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Raczkowanie
|
... to może mam pecha, ale w komodzie popsuła się prowadnica ... A właściwie to czemu te szuflady nie dłuższe? Sama obudowa jest sporo głębsza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
Ja chcę dopiero kupić sobie meble tej firmy, do salonu.
Będą to albo http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-poko...y/32-vis_a_vis albo: http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-poko...nny/37-tip_top który według Was ładniejszy? Słyszałam, że 26 września otwierają nowy salon na Popularnej i maja być mega obniżki, więc wypadałoby podjąć decyzję jakoś szybko...
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Drozdy, dla mnie ciekawiej prezentuje się TipTop, ale może to dlatego, że ja sama wolę jednolite meble
![]() co do BRW to ja jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to miałam w pokoju ich meble z systemu pop, teraz w nowym mieszkaniu mam inne meble ale z tego samego systemu plus szafę w przedpokoju "niezrzeszoną w żadnym systemie ![]() teraz będziemy urządzać mały pokój, w którym jest obecnie graciarnia - też chcemy pojechać do tego nowego salonu na otwarcie, bo a nuż się coś wajnego wyhaczy ![]() podobno dla pierwszych 200 osób ma być jakiś prezent, ale to chyba bym musiała o 7 rano w kolejkę się ustawić - warszawiacy uwielbiają takie prezenty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Wtajemniczenie
|
Tip Top fajnie wygląda, ale z tego co tutaj czytałam to podobno jakość tego systemu pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem czy warto ryzykować pieniądze a potem być niezadowolonym. Jakiś czas temu wybierałam meble do pokoju mojego dziecka i też myślałam o Tip Top, w końcu zdecydowałam się jednak na Indianę.
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Tip topa ma moja kuzynka i akurat u niej nie bylo żadnych problemów z trwałością, ale może w takim razie ten vis-a-vis... Chyba po prostu obejrzę jak to się na żywo prezentuje w salonie i podejmę decyzję...
![]()
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
no zdecydowanie warto obejrzeć na żywo, inaczej może być kiepsko
![]() ja tak kiedyś zakochałam się w jednej ramie do łóżka, nie pamiętam firmy, i chciałam od razu kupować. TŻ na szczęście przekonał mnie żeby znaleźć jakiś salon gdzie ona będzie wystawiona - co się okazało? w internecie były tylko wymiary materaca pasującego do ramy - 140x200, czyli taki jak nas interesował. mieliśmy bardzo ograniczoną przestrzeń na łóżko, dokładnie 210cm (między ścianą a kaloryferem) - a na miejscu w salonie okazało się że rama ma 245cm długości, bo ma jakiś powyginany zagłówek - nie było tego widać na fotach ![]() ja nie wiem czemu ludzie na te meble z brw tak narzekają - ja mam najtańszy system i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę. spisuje się świetnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Byłam w tym nowym salonie o którym wspominałyście (Popularna) wooow, ale to wielkie., nie sądziłam,ze maja tam tyle linii mebli. Moi rodzice mają zestaw tej marki trochę taki retro, ja wole nowoczesny design.
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się też z tym, że klej dołączany do zestawów jest do ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Przyczajenie
|
Mam kuchnię BRW. Masakra!!! nie polecam! Może meble są ładne, ale nic poza tym. Kuchnia miała być zrobiona na wymiar a okazuję się ,że wymiar wystepuje tylko w nazwie. między meblami a scianami sa jakieś bezsensowne dziury, o których przy projekcie nie było w ogóle mowy! Oczywiście są zamaskowane tak, że ich teraz nie widać ale sam fakt że coś takiego można zrobić bez informowania o tym klienta jest dla mnie oszustwem. Poza tym przysłali 2 szafki o złych wymiarach i mam 3 uszkodzone fronty, na które muszę teraz czekać 2 m-ce!!! I najważniejsze. PRZED montażem płaci się z góry za całość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie do osób, które mają materac z BRW, jest wygodny? Zamierzam kupić łóżko z sypialni sen z materacem, ale jak sie na nim spi? ostatnio bardzo boli mnie kręgosłup i zalezy mi na wygodnym materacu, polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.