|
|
#901 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Cytat:
Nie nie jestem. Jestem tylko żółtodziobem w temacie ![]() ale fanką mięsa tez nie jestem. oki postaram sie aby jutro bylo lepiej. czy tluszczy z weglami nie mozna laczyc tylko na R czy ogolnie? to dla mnie kiepskie info gdyz uwielbiam pieczywo z oliwa z oliwek
|
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Jadłospis mój z prośba o ocenę
![]() R I śniadanie: owsianka: 4 łyżki płatków, 1 łyżka otrąb pszennych, 3/4szklanki mleka 2%, 100g twarogu chudego, łyżeczka kakao, kawa ze słodzikiem II śniadanie :2 kromki chleba razowego żytniego cienko posmarowane masłem,2 jajka na twardo,pomidor, jabłko, przekąska: sok wielowarzywny Fortuna z żen szeniem garść mieszanki studenckiej.Obiad: szklanka makaronu penne Pełne Ziarno z Lubelli, podduszona cebulka z 2 pomidorami na wodzie z puszka tuńczyka w sosie własnym. Taki mój wymysł nadaję się na R ?? Kolacja: wiejski 200g, ogórek. |
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
R
I. owsianka(4 czubate lyzki platkow owsianych, serek homo naturalny 150g, pomarancza) II. 2 kromki razowca, 2 plastry szynki z indyka, salata, cykoria, ogorek, papryka, szczypiorek III. ryba smazona na oliwie z oliwek(skore i tak sciagnelam ), duszone warzywa(marchewka, por, cebula, seler, pomidor), kromka razowca(co by wegle byly poniewaz chwilowy brak kaszy/ryzu )IV. garsc nerkowcow V. 2 jajka na miekko, ogorek |
|
|
|
#905 |
|
Rozeznanie
|
chudnę na U....help.... co robię źle? ![]()
pomocy.. ![]() |
|
|
|
#906 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR: Na czczo godz 8.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody mineralnej I śniadanie godz.8.30: owsianka z 3 dużych czubatych łyżek płatków owsianych,1 dużej czubatej łyżki otręb pszennych,serka wiejskiegoz Piątnicy 5 % tłuszczu 100 g ,do tego wrzucone pokrojone w drobną kosteczkę 2 rzodkiewki i kawałek surowej czerwonej papryki oraz koperek i natka zielona pietruszki II śniadanie godz. 11.30: 25 dag truskawek,1 szklanka koktajlu truskawkowego ( z truskawek i maślanki naturalnej 1,5 %) Obiad 14.30: filet mrożony z morszczuka -ok 7 dag posypany solą,pieprzem cytrynowym i koperkiem,obtoczony lekko w mące żytniej i usmażony na patelni na oliwie z oliwek+surówka z młodej kapustki kiszonej doprawiona świeżym koperkiem i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia Podwieczorek godz. 17.30: rybka wędzona-nototenia 5 dag + surówka z sałaty,pomidorka,ogórka konserwowego,oliwek,papry ki surowej,cebulki dymki i szczypioru od dymki doprawiona sokiem z cytryny i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia+ 1 szklanka koktajlu truskawkowego( z truskawek i maślanki naturalnej 1,5 %) Kolacja 20.30: 100 g chudego twarogu 0 % tłuszczu ,ogórek kiszony-1 sztuka Napoje : pokrzywa,herbata czerwona,herbata zielona,woda mineralna niegazowana |
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Moje lekkostrawne wychodzenie z ED, pod tutułem "Rewolucja żołądkowa"
Śniadanie: 4 krązki bagietki posmarowane masłem, 4 biszkopty II Śniadanie: Ryż z jabłkiem Obiad: Miseczka krupniku i kawałek piersi z kurczaka Kolacja: Będzie pewnie jakaś kanapka I jak dzisiaj?? Wiem,że lekkostrawnie i troche mało ale od 2 dni mam jakąś rewolucje żołądkową... |
|
|
|
#908 |
|
Rozeznanie
|
Bry, moje eR edytowane (; , ale może chociaż jakościowo zacne.
1. owsianka z trzech łyżek owsianych, dwóch rodzynek, truskawek mrożonych, 90g serka homo nat, jabłko, herbata zielona, kawa z mlekiem 2. ryż brązowy, warzywa na patelnie, puszka tuńczyka w oliwie z oliwek (wszystko to na tej oliwie z tuńczyka) godzinę po: kawa z mlekiem, cyby z cebuli dymki 3. wiejski z piątnicy ze szczypiorkiem (ten już z nim 5%), jajko, pomidor, cebula dymka, dwa wafle ryżowe z masłem 4. dwa wafle ryżowe z masłem i dużą ilością sopockiej dużo herbaty, wody.
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2009-06-02 o 22:55 |
|
|
|
#909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet nie można wspominać o anoreksji bulimi ED i czym kolwiek co z tym związane.
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Sn wsianka (4łyzki platkow owsianych,100 ml mleka,wody,2łyzki homo nat,jablko,cynamon)2Sn: 2kromki male pelnoziarnistego posmarowane cienko maslem,3grube plastry polędwicy z indyka,sałata,pomidor O: gotowana ryba w chili i papryce ostrej na wodzie,sałatka z->kapusty pekinskiej,pomidora,bazyl ii,polowy papryki,3czubate lyzki brazowego ryzu 60minut siłownia->aeroby P:2wafle ryzowe,serek wiejski200g,jablko,cynamo n K:dwa jajka na twardo Prosze o ocene
|
#913 |
|
Rozeznanie
|
pozdrawiam. |
|
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
Moje U:
I. Owsianka z pięciu łyżek płatków, banana, rodzynek, suszonej żurawiny i serka wiejskiego. II. Kromka razowca z żółtym serem, pomidorem, ketchupem i musztardą, Big Milk, jabłko. III. Serek homo naturalny z garścią crunchy, migdałami i miodem. kawa z mlekiem i przyprawą piernikową. VI. Naleśnik pełnoziarnisty ze szpinakiem, jajko sadzone. V. Kromka razowca z pasztetem sojowym, pomidor z cebulką i szczypiorkiem, parę truskawek. Proszę o ocenę
Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-06-02 o 17:56 |
|
|
|
#915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokształć się więc i wklejaj jadłospisy śmiało.Co do połączenia tł + ww, można nawet na R, jeżeli nie przeszkadza w chudnięciu. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iza, czyli rozumiem,że nadal bez zmian, nie widać żadnej poprawy?? |
|
|
|
|
#917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
U:
Śn.Owsianka z truskawkami, żurawiną, daktylami suszonymi, rodzynkami, orzechami, pół kubeczka serka wiejskiego, łyżeczka kaszy mannej jabłkowej kupnej - ble, 0,4l. kawy z mlekiem IIŚn. Pół bagietki czosnkowej z masłem, wędzonym łososiem, sałatą, rzodkiewką, szczypiorkiem i koperkiem - :ślina: Po jakimś czasie kolejne pół bagietki jw. + ketchup jeszcze, resztka truskawek 2 x herbata zielona Ob. Rosół z ziemniakami, pietruszką, marchewką i koperkiem 0,4l. kawy z mlekiem, z 3-4 kubki herbaty zielonej z cytryną (zajęta byłam czytaniem, nawet nie wiem, ile tego było) Pd. Reszta łososia wędzonego, sałatka colesław K. (właśnie jem ) - Kawał drożdżowego z makiem, kubek kakao naturalnego ; )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-06-03 o 18:32 |
|
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U:
Ś: szklanka mleka koziego ok.350ml+ miseczka płatków owsianych+ dwie łychy siemienia+ trochę musli z jaśkami w miodzie+ dwie łychy otrębów+ gruszka+ kilka łyżek twarogu IIŚ: dwie kromki razowca z soją (pycha!)+ polędwica sopocka+ pomidor+ szczypiorek+ butelka soku pomidorowego O: łosoś gotowany z oregano+ kasza jaglana dużo+ kilka łyżek sosu chińskiego pudliszki+ sałatka z: mozarella+ sałata+ dwie łyżki oleju z win.+ cebulka+ pomidor+ papryka+ przyprawy P: kilka łyżek wieśniaka+ kilka łyżek twarogu+ garść mixu meksykańskiego felix ![]() K: miska pasty z: 1,5 jajka+ kilka łyżek tuńczyka w warzywach+ miseczka dorsza wędzonego+ cebulka (dziwne wyszło, ale zjadliwe ) + wafel ryżowy+ pomidorProszę o ocenkęęę
|
#920 |
|
Rozeznanie
|
moje R:
Iśn: owsianka(5,5łyzek płatków, wieśniak lekki, jabło, cynamon)kawka IIśn:grahamka z tofu wędzonym sałatą i papryką IIIśn:marchewaaa obiad:pół woreczka ryżu brązowego, brokuły i kalafior, tuńczyk, ogóras małosolny kol:homo naturalny z plasterkiem pomidorka i papryką wiem, że nie ma nnkt i to IIIsn nijakie, ale trudno mi zmiescic 5posiłków jak jestem w szkole do późna:/ Proszę o ocenkę ![]()
|
|
|
|
#921 | |
|
Wtajemniczenie
|
I. Owsianka (4 łyżki owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, 2 łyżki otrębów granulowanych,jabłkoo, śliwki suszone, rodzynki (mega ilosc;p),cynamon)
petitki LU go, kawka zbożowa z mlekiem kinder mleczna kanapka, duuuużo truskawek z jogurtem naturalnym i zarodkami pszennymi II. 4 kanapki z dżemem;p duuuużo migdałów garść mieszanki studenckiej III.Kasza gryczana, pierś z kurczaka w jakimiś sosiku IV.duużo jaśków toffie, serek homo zmiksowany z truskawkami i kefirem i garsc mieszanki studenckiej do tegoo, sporo pistacji big milk V.2 kanapki z szynką i ketchupem i musztarda Knoppers, Princessa muśnięta czekoladą 3 kokosowe ferero rocher kakałkoooTeraz jem sobie wieśniaka z dżem i wkruszonymi 5 herbatnikami Moge prosic o ocenee?
|
|
|
#922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę przekonałaś się do słodkości Może tylko jakieś warzywka do obiadku?
|
|
#924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No dzis mam jakos przestraszna ochote na slodycze
|
|
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
U:śniadanie: jajecznica z dwóch jajek na maślez fasolą czerwoną, dwie kromki razowca z odrobiną masła, polędwicą, sałatą, ogórek, rzeżucha, kilka truskawek, kawa duża z odrobiną mleka
II: kawałek spory biszkoptu z truskawkami, jabłko, kilka truskawek 35 minut biegania-zaliczanie a wułefie obiad: dwie tortille z nadzieniem ( cebulka, papryka, pieczarki, pierś z kurczaka -to duszone na oleju w pestek winogron z koncentratem pomidorowym i jakimś sosem i sałatą) podwieczorek: lód zapp i jabłko kolacja: kromka razowca z masłem i szynką, wiejski z warzywami oj, chyba brak nnkt ![]()
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
Gorąca prośba o ocenę mojej jutrzejszej redukcji.
Ś: 6 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, 200 g jogurtu bez cukru, mleko do kawy =300 kcal II Ś: dwie żytnie kromki, dwa plastry polędwicy, parę warzywek, 250 g truskawek z 75 g serka homo naturalnego =300 kcal O: 40 g brązowego ryżu, 225 g fasolki szparagowej, 2 pieczarki, 100 g piersi z kurczaka =335 kcal - anatol z mlekiem =50 kcal P: jajecznica z jajka, 2 pieczarek, paru warzywek, plastra polędwicy, żytnia kromka z odrobiną serka Turek =200 kcal K: wieśniak light, 225 g fasolki szparagowej =190 kcal Wiem, że brak nnkt, ale ciężko mi je wciskać do każdego dnia. Tym bardziej, że przed kilkoma tygodniami (zanim zaczęłam redukcję) nie miałam pojęcia o ich istnieniu (i rzadko je spożywałam) i jakoś żyłam. Czy jeśli zjem solidną porcję ryby jednego dnia, to mogę sobie kolejnego darować nnkt? Jak myślicie?
|
|
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
Oj to i moje małe Pyyyy-knięcie
![]() Ś: 4 naleśniki z twarogiem półtłustym, bananem i truskawkami, posypane orzechami włoskimi , cappuccino orzechowesok Kubuś, galaretka cytrynowa z truskawkami i bitą śmietaną ŚII: grahamka 100g z masłem, szynką, serem-śmierdzielem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorem micha truskawek (chyba nigdy mi się nie przejedzą )O: zupa grzybowa, gulasz w sosie paprykowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórków i rzodkiewki ze śmietaną D: cappuccino orzechowe, galaretka jw, pasek czeko miętowej rower 2 godziny--- sok Kubuś, drożdżówka z budyniem P: śledzie w sosie musztardowym, 2x chleb z masłem i szczypiorkiem brzoskwinka K: zaraz będzie- pizza wiejska Rigga .... siedzi w piekarniku ![]() I jak? Aaaa i dziękuję za wcześniejsze pochwały
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
jak ja napisze to pewnie bedzie napisane ze "bardzo zdrowo sie odzywiam"
nie jem regularnie czasem jem tylko 2 max 3 poslki, nie jadam kolacji )rano hmm dzis zjadlam 2 kromki z chlebem pelnoziarnistym, szynka, salata i serem...na obiad gotowanego kurczaka a dokladnie piers i to bez soli duzo surowki i pol ziemniaka doslownie na smak ![]() no i wypilam moze 1 herbate rano i w poludi kawe z mlekiem (nie wspom,ne o wodzie) na dzis pewnie juz tylko woda zostanie mi do picia )
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-06-02 o 20:42 |
|
|
|
|
#930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
możesz ;p straaasznie się ciesze, czytając Twoje jadłospisy bardzo dobrze że przeszłaś wreszcie na porządne, pyszne P dopiero wtedy widzi się ile się traciło odmawiając sobie takich dobrych rzeczy.. Moje Py: I: miska płatków ( bransy, fitella, otręby ) zalana ok 350 ml jogo wiśniowego wymieszanego z maślanką 1,5% + bułeczka maślana + 0,5l kawy z mlekiem II: garść orzeszków ziemnych, przekąska eloveny owocowa ( spakowała jak takie podłużne,kruche ciastka z dzieciństwa z galaretką przez srodek XD ) po spacerze z piesem: kolejna bułeczka maślana wysmarowana serkiem homo nat i dżemem porzeczkowym + jabłko i wafel ryżowy o: 2 gołąbki w sosie pomidorowym <333333 p: o,5l zielonej z miętą, 2 gałki lodów waniliowych z 3 suszonymi śliwkami i pół mega jabłka k: 2 kanapki z serkiem, na każdym plaster szynki, sałaty, pomidora, rzodkiewka, szczypior + 2 wafle ryżowe myśle że niczego nie zabrakło prosze o ocene
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

no chyba sama wiesz, że taki kotlet to świństwo ; ) dobrze, że tu są jakieś warzywa, sera raczej nie powinno być
przydałoby się ; )

kakałkooo
Czy jeśli zjem solidną porcję ryby jednego dnia, to mogę sobie kolejnego darować nnkt? Jak myślicie?