|
|
#301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
I wcale nie kierowałam się żadnymi ogólnie przyjętymi zasadami. Wiedziałam, że bukiet ma być w miarę nieduży i z konwalii i storczyków. Wybrałam sobie kilka i zaniosłam pani z kwiaciarni. Mówiła, że jeszcze wtedy będą konwalie ale na wszelki wypadek spytała jakie bym chciała zamienniki jeżeli by konwalii nie było na giełdzie. Stwierdziłam, że gipsówka będzie najlepszym rozwiązaniem i taki bukiet miałam. Nie pytałam nikogo o zdanie, bo ja tak zawsze mam, że wolę po fakcie mieć pretensje do siebie niż do kogoś, że mi źle doradził.Według mnie jeżeli chcesz mieć bukiet z różnych kwiatów to taki wybierz. Ja kiedyś podawałam stronę z kilkoma tysiącami bukietów. Może tam sobie coś znajdziesz I naprawdę nie należy ślepo kierować się wszystkimi zasadami, bo wtedy wszystkie panny młode byłyby podzielone na sztywne grupy wyglądające identycznie![]() Te wszystkie zasady to raczej wytyczne, które pomagają w doborze ale nie mają o nim decydować. Cytat:
) a rodzice męża 54 i 57 - jest między nimi 10 lat różnicy. Zastanawialiśmy się długo nad utworem dla rodziców, ale skończyło się i tak na Sipińskiej, bo wszystko wydawało nam się jeszcze gorsze od tego (o ile może byc cos gorszego ), Ale to była piosenka dla rodziców a im się ona podoba
|
|
#302 |
|
Rozeznanie
|
Aga dziękuję Ci bardzo za odpowiedź
będą z pewnością frezyjki a jeśli chodzi o rodziców, to między matką Tż-a moimi jest różnica prawie ćwierć wiekowa
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra kończę gadulstwo na dzisiaj. Nie wiem czemu już mi się oczy kleją
Skończył się okres spania po 4 godziny chyba.Ale jutro znowu tu będę
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
A co tutaj taka cisza??? Dziewczyny gdzie jesteście???????????
Co myślicie o takim zaposzeniu co jest w załączniku??? Wartało by się już poważnie wziąść za zakup zaproszeń, bo czas szybko ucieka.
Edytowane przez gorzata9 Czas edycji: 2009-06-03 o 09:33 |
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ale przyczajona, żeby nie było, że ciągle gadam
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Zaproszenia bardzo fajne a najbardziej podobają mi się w tym zaproszeniu laserowo wycinane napisy. Ja choruje na drukarkę, taka która wycina ale niestety są za drogie
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
gorzata9 piękne zaproszenie,bardzo eleganckie. Równiez takie mi sie podobają właśnie.
Co do wykupywania Panny Młodej to nie spotkałam się jeszcze z taką sytuacją by nie było tej części "imprezy". Czasami jest naprawde strasznie zabawnie.Ostatnio dwaj bracia "oddawali"siostrę swoją i gdy Pan Mody chciał zobaczyć swoją księżniczkę przynieśli mu..... wafelek Princessa ![]() A z piosenkami gdy nie mają PM jednego lub obojga rodziców bywa różnie.Ale przewaznie toczy sie to normalnym rytmem( piosenka dla rodziców). Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2009-06-03 o 09:52 |
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znikam na jakiś czas (będę was tylko podglądać
), bo dostałam dodatkową robotę i wypadałoby trochę popracować
|
#309 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wrózyłam to zawsze miałam każda przerwę w szkole zajęta a w domu wróżyłam sąsiadkom i koleżankom. Na studiach to samo było. Ale nie brałam za to pieniędzy (chociaż nieźle bym zarobiła) bo to podobno przynosi nieszczęście. Cytat:
Cytat:
Widziałam na żywo, są śliczne. Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już się melduję, ale nie na długo.
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam problem z rodzicami małża, bo absolutnie nie wiem jak się do nich zwracać itp. Teść nigdy nie zaproponował mi przejścia na "tato", a do mnie zwraca się per "dziewczyna". Teściowa wyszła z taką propozycją, ale tu znowu ja się nie mogę przemóc, bo teściowie są w wieku moich dziadków praktycznie (różnica paru lat) a moi rodzice mają 50-tkę.
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Azakowana weszłam dopiero teraz na NK i jestem w szoku |
|
|
|
|
#313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i też szczerze powiedziawszy nie wiem jak się będę do niej zwracać, a przed 'mamą' aż się wzdrygam nie przejdzie mi przez gardło
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja też narazie mam opory by zaczać mówić do teściowej " mamo" w sumie jeszcze jesteśmy przed ślubem wiec ....ja także nie wybiegam przed szereg....---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Zwyczaj wykupywania PM ....przeżyłam osobiście bo to ja własnie targowałam sie z młodym jak byłam świadkową ....zostałam postawiona przed nieznanym ale dałam radę
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Atena28
extra to wyglądało i pomysł ciekawy.A u mnie w rodzinie jakoś tak wszyscy (przyjęci do rodzinki,że sie tak określę) mówią mamo,tato, a mojej siostry ciotecznej mąż mówi nawet na moją mamuśkę ciocia a na mojego tate wujek i jakoś tak nawet fajnie z tym jest. Myślę,że nie bedę miała z tym problemu-żeby sie przestawić- bo mam sympatycznych przyszłych teściów. |
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Moj TZ ma tylko mame, podziekowania bedziemy miec, bo TZ chce. Rodzicom powinno dziekowac sie, a mamie TZta narazie nie mamy za co. Ale to inny juz temat.
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- No ja do mojej tesciowej niewiem jak bede sie zwracac, jakos mamo nie widzi mi sie, moze po imiemiu niewiem. Czas pokaze. |
|
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do utworu dla rodziców, to według mnie nic nie pobije Sipińskiej, piękny tekst i melodia. Żadna piosenka nie przypadła mi do gustu oprócz tej...inne wydają mi się nijakie i banalne ![]() Dziewczyny nie boicie się, że wasze teściowe siedzą sobie na wizażu i śledzą każde wasze słowo? ![]() ![]() ![]() To byłby numer |
|
|
|
|
#318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą ją nie interesują przygotowania do wesela syna to na forum też by się niepofatygowała....
|
|
#319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
No i jestem z powrotem
![]() Ano takie czasy Mama miała 16 a tata 19 W wieku 37 lat moja mama została Babcią, bo moja młodsza o dwa lata siostra urodziła wtedy syna pierwszego - z tym, że siora była już zaręczona i planowali z narzeczonym ślub od pół roku, gdy "zaszli w ciążę"![]() Ja tylko taka "dziwna byłam" U mnie w rodzinie większość dziewczyn wcześnie wychodziło za mąż i rodziło dzieci![]() Cytat:
I tak tez im to tłumaczyłam. W sumie to dzięki teściowi łatwiej mi było sie przestawić, bo sobie z tego żartował![]() Cytat:
I dziękuje za komplement
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tez nie wie co to internet
A jesli nawet przypadkiem by sie dowiedziała co i jak, to coz, niech zmieni podejscie, to bedzie wtedy dobrze
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie im bliżej tym bardziej mam wrazenie ze o czymś zapomniałam....
ale to chyba kazda tak ma ....
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Atena minie Ci w dzień ślubu
nie będziesz miała czasu o tym myśleć hihi
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Oby....Oby tak było
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu puuuuchy
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu taka pustka?
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Coś dziewczyny nie są skore do pogaduchów dzisiaj chyba
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj jak mnie nie było to produkcja na maxa, a dziś spokojnie i cicho
byłam na spacerku z synkiem i deszcz nas złapał a właściwie ulewa. Na wózek nałożyłam folię przeciwdeszczową ala ja zmokłam do suchej nitki.
|
|
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba nie będę miała problemu z mówieniem "mamo" "tato" do teściów
już prawie u nich mieszkam jemy razem obiady kolacje zmywamy naczynia robimy grille a poza tym są fajni więc przyjdzie mi to chyba łatwiej niż niektórym dziewczynom Chociaż tak naprawdę to jeden dzień zmieni wszystko w sobotę będą "panem/panią" a już na drugi dzień mamą i tatą
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda jest straszna, zimno, wieje strasznie, brrr...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

A ja nic nie mogłam znaleźć 
czy Twoja suknia również była z koronki i czym się kierowałaś przy doborze kwiatuszków?
I wcale nie kierowałam się żadnymi ogólnie przyjętymi zasadami. Wiedziałam, że bukiet ma być w miarę nieduży i z konwalii i storczyków. Wybrałam sobie kilka i zaniosłam pani z kwiaciarni. Mówiła, że jeszcze wtedy będą konwalie ale na wszelki wypadek spytała jakie bym chciała zamienniki jeżeli by konwalii nie było na giełdzie. Stwierdziłam, że gipsówka będzie najlepszym rozwiązaniem i taki bukiet miałam. Nie pytałam nikogo o zdanie, bo ja tak zawsze mam, że wolę po fakcie mieć pretensje do siebie niż do kogoś, że mi źle doradził.

Skończył się okres spania po 4 godziny chyba.
nasz ślub

....

nie przejdzie mi przez gardło

hihi