|
|
#1831 | |||
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry fryzjer w Warszawie
Cytat:
prosze napisz cos wiecej...---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Dziewczyny, to szukajmy speca od takich wlosow. Tak to jest - niby duzo wlosow - taki skarb, ale co z tego, jak nie mozna znalezc fryzjera, ktory je ujarzmi i wydobedzie ich piekno i atuty... Zreszta - w ogole szukajmy, bo wszystkie typy wlosow maja swoje wymagania... ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
czy on jest rzeczywiscie taki dobry ??? A czy wsrod "zakamuflowanych" fryzjerow natknelas sie moze kiedys na takiego wlasnie fryzjera o imieniu Krzys? Jak Twoja nowa fryzurka? Trzymam kciuki, ze ok. |
|||
|
|
|
|
#1832 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Baleyage z 2 kolorków, na średnich włosach plus strzyżenie 140zł. Chciałam więcej ciemnego ale po kilku słowach p. Beaty zdecydowałam, że jej zaufam i nie zawiodłam się. Dokładnie wie co robi, bardzo dokładnie i precyzyjnie, super dobrane kolorki. A cięcie - jak zwykle ok, włoski się super układają. Będę za Nią biegać z salonu do salonu
|
|
|
|
#1833 |
|
Raczkowanie
|
Trwała w Warszawie!! Gdzie? Za ile?
Witam serdecznie,
mam pytanie do wszystkich Wizażanek, które robiły sobie w Warszawie trwałą- gdzie się w tym celu udać? Interesuje mnie oczywiscie jakość i trwałość wykonanej ondulacji, orientacyjna cena, możliwość wybrania kształtu wałków (i co za tym idzie grubości skrętu czy fali) i dodatkowe usługi, np: dołączane farbowanie. Piszcie proszę o swoich odczuciach związanych z samym zabiegiem, i przede wszystkim- czy byłyście zadowolone z efektu. Pomóżcie wszystkim marzącym o pięknych falach znaleść dla siebie fryzjera!!!! ![]() PS: założyłam osobny wątek, ponieważ spotkałam się już z tym, że fryzjer uważany za dobrego nie chciał mi zrobić trwałej, bo uważał, że "nie chce robić dziewczynom krzywdy, niszcząc im trwałą włosy":/ Niestety wątek "dobry fryzjer w Warszawie" nie jest tu przydatny... |
|
|
|
|
#1834 |
|
Przyczajenie
|
Puntodivista, umknęło mi w jakim salonie byłaś. Przypomnisz? ;]
Dorinko, jak Twój kolor się ma? Edytowane przez emptyline Czas edycji: 2009-05-24 o 21:48 |
|
|
|
|
#1835 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Studio Fryzur
Ale lojalnie uprzedzam, że p. Beata i Dominik przenoszą się do nowo otwartego salonu Cherry A u z usług p. Kasi nie korzystałam.
|
|
|
#1836 |
|
Rozeznanie
|
To ja się jeszcze wypowiem w sprawie Pana Pawła - prawie 10 dni po wizycie.
Otóż po pierwszym myciu - zszedł mi prawie cały kolor z długości - zostały tylko pofarbowane odrosty - a reszta była tak jakby "odświeżona". Pomyślałam - No nic - ważne, że kolor w miarę wyrównany i bez ciemnej plamy na głowie - wczesniej miałam dwa kolory - jeden na całej długości, drugi 3 cm przy głowie - o wiele ciemniejszy (nieudany eksperyment p. Kostiwa). Po drugim myciu efekt "odświeżenia" zniknął prawie całkiem - generalnie tak jakby farba W OGÓLE nie chwyciła. Na długości zrobił się dokładnie ten sam kolor co przed wizytą, a odrost się jeszcze bardziej wypłukał. Jedyne co "zostało" to zakryty ten paskudny ciemniejszy odcinek. Po trzecim myciu - farba zmyła się całkowicie :/ Czyli wszystkie żółto -pomarańczowe pasemka roboty p. Kostiwa - znowu się ujawniły, a wraz z nimi moja rozpacz Ten plan był już wcześniej, ale poszłam do p. Pawła właśnie po to, żeby kolor włosów przed farbowaniem henną się wyrównał, żeby zioła chwyciły już równomiernie kolorystyczne włosy. No i w prawdzie p. Paweł uprzedzał, że nie osiągnie tego efektu za pierwszym razem i że potrzebne będa jeszcze 2 koloryzacje, ale żeby po 3 myciu zeszła CAŁA farba? Naprawdę- wygladałam jakbym w ogóle nie była u fryzjera Teraz mam włosy o wiele wiele jasniejsze, bo sukcesywnie wypłukuje chemię - co wychodzi moim włosom tylko na zdrowie, no ale nie ukrywam, że jestem mocna roczarowana i wkurzona - bądź co bądź 210 zł posżło w błoto. Jedyne co p. Pawłowi udało się zrobić to pozbyć tej obrzydliwej plamy na głowie - poza tym żałość. Nie wiem, czym to zostało spowodowane. Tym bardziej, że wcześniej moja rudość spierała się stopniowo -i to dopiero po około miesiącu. A na rudo farbuje się od 5 lat ;/ Podsumowując - wizyta u p. Pawła to totalna klapa |
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny dzięki za zainteresowanie, widzę że byłyście myślami ze mną a więc opowiedam co u mnie Poszłam na umówioną wizytę do JLD, wyobraźcie sobie że udało mi się zapisać do Galerii Mokotów do tej samej fryzjerki co była moja koleżanka (ta od wymarzonego koloru) wchodzę, siadam i co .....powiedziała że mi nie zrobi tego koloru bo mi na razie nie wyjdzie (chyba że na moją odpowiedzialność - i koszt takiej wizyty 350 zł) gadałyśmy godzinę, omówiłyśmy wszystkie opcje, jedyna opcja według niej była taka, że czekam na dłuższy odrost tak jeszcze jakieś 3-4 tygodnie Wracam do niej, robi mi kontrast, jakaś tam specjalna usługa u nich, po czym przygotowuje mi włosy do przyjęcia "wymarzonego koloru" , kładzie jakiś tam żel specjalny do włosów po belajagach, po dwukrotnej takiej usłudze zaczynamy walczyć z kolorem ostatecznym, powiedziała mi że zrobi mi ten kolor, ale musze się uzbroić w cierpliwość, bo to wymaga czasu, i że nie da się tak jednorazowo nałożyć koloru na jasne włosy i nie mogę oczekiwać, że ten kolor się utrzyma.....Pierwszy raz w życiu miałam taką wizytę, laska była naprawdę wiarygodna i nie mam do niej żadnych pretensji, byłam wdzięczna że poświęciła mi godzinę czasu na konsultację i nie wzięła za to grosza Tak więc czeka mnie oczekiwanie na pojawienie się większego odrostu..... a w lustro staram się nie patrzeć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1839 |
|
Raczkowanie
|
Salon jest na M. Dąbrowskiej w budynku, w którym jest przychodnia rehabilitacyjna, bank pko i sklep z meblami, niedaleko basenu przy gimnazjum na conrada
![]() P. Dominik już przyjmuje tam, a P. Beata przejdzie w lipcu - już nie mogę się doczekać, bo będę miała bliżej |
|
|
|
|
#1840 |
|
Przyczajenie
|
CZesc Dziewczyny,
znowu jestem na forum, czytam i wpienia mnie to ze sie placi 300 zeta za farbowanie i po kilku myciach po farbie ani śladu. Ja tez tak mialam ponad 6 m-cy temu , poszlam na Nowogrodzka do salonu Pana Pawła. Wyszlam z salonu z kolorem wlosów -brąz ale po kilku myciach mi wypłowiał. Wkurzylam sie - zapałacilam 200 zeta za tydzien ladnego koloru.... a moja mama farbuje sobie sama i miesiac po farbowaniu miala lepsze wlosy ode mnie. Zawsze jezdzialm do fryzjera do Warszawy ale po tym co bylo na Nowogrodzkiej stwierdzilam ze ide do lokalnego salonu . Mieszkam w Piastowie pod Warszawa i poszlam pierwszy raz na farbe do Piastowa. Za strzyzenie, farbe i modelowanie zaplacilam 90 zeta. Kolor 2 miesiac mam z polyskiem , naprawde dawno moje wlosy nie byly w tak dobrym stanie. Teraz bylam na strzyzeniu u Pana Pawła i tak jak Wam pisalam ja mam swietna fryzure, naprawde sie czuje super kobieco ;-) . Naprawde przestalam wierzyc w tych WIELKICH STYLISTOW WARSZAWSKICH, W ICH MEGA SUPER UMIEJETNOSCI I W SUPER WYSOKIE CANY ZA ICH USLUGI. Od dzisiaj na strzyzenie do Pana Pawła na farbe do fryzjera niedaleko domu = modne i piekne wlosy a do tego mam kase na nowa zabawke dla mojego synka. Dziewczyny pozdrawiam Was serdecznie ;-) ps. aha i jeszcze jedno , powinnysmy chyba bardziej pilnowac naszej kasy , przeciez pieniadze nie leza na ulicy , jesli usluga fryzjera nie spelnia naszych oczekiwan, wlosy mialy byc bez rudych refleksow a niestety wyszly takie - mamy prawo do reklamacji, obnizki - jesli bedziemy o to walczyc stanie sie to norma. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- A propo mojego ostatniego wpisu - Salon na Nowogrodzkiej - Wlasciciel pan Piotr a nie Paweł ;-) |
|
|
|
|
#1841 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Szok - jakbym czytała o swoich wlosach.... ![]() Splukanie koloru za 210 zl. Po pierwszym myciu polowy tego koloru nie bylo. Chociaz juz na poczatku nie byl dobrze dopasowany, to teraz jest nie dobry i splukany... Ale najgorsze bylo w moim wypadku ciecie - to jest po prostu koszmar, jedna z najgorszych "fryzur" jakie mialam... I tego nawet nie da sie zakwalifikowac jako stylistyczne niedopasowanie - to jest po prostu niefachowa robota. I nikt kto to widzi nie moze nawet zaprzeczyc... Poszlam tam z wielkim optymizmem, chcialam sobie po wizycie zrobic zdjecie do dyplomu i w ogole dobrze wygladac, bo teraz wazne sprawy itp, a tu takie cos.... Ze zdjecia nici. Nie moge patrzec na swoja fryzure i zeby nie denerwowac sie i nie ryczec nosze wlosy zwiazane w kucyk i nie spogladam na nie. Nawet nie wiecie jak mi jest przykro. Mowilam, ze chce zapuszczac i byly juz calkiem dlugie. Teraz na czubku glowy mam zostawione tak krotkie wloski, ze bede musiala bardzo dlugo czekac zanim ta porazka odrosnie.... ![]() ![]() Ale mojej historii ciąg dalszy.... wlosy sa naprawde schrzanione i dzisiaj ide je ratowac - blagam trzymajcie kciuki. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- metice prosze powiedz co to znaczy farbowanie henna ? kojarzy mi sie to tylko z czarnym kolorem... czy sa w zakresie tej henny tez inne naturalne kolory? czy mozna to zrobic na kazdych wlosach? i gdzie sie cos takiego robi lub kupuje? z gory dzieki
|
|
|
|
|
|
#1842 |
|
Raczkowanie
|
fryzjer-henna
Czy gdzieś w Warszawie jest fryzjer, który farbuję włosy henna? Sama mam długie włosy i jest mi strasznie ciężko samej się "babrać" -za każdym razem moja łazienka wygląda jak po przejściu tornado
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Poszukuję dobrego fryzjera, który potrafi dobrze ściąć włosy kręcone w Warszawie, gdziebądź.... dojadę! Niestety takich fryzjerów można szukać z lupą! Ja jeszcze nie znalazłam takowego i przez to od kilku lat podcinam jedynie końcówki, ale już mam dość!!! Chce jakaś ładną fryzurkę półdługą, żeby jak umyję ładnie mi się układały i nie puszyły... czy tak dużo wymagam? aha, żadne Jagi i Leszki... nie jestem cierpliwa jeśli chodzi o czekanie i śpię tylko na łóżku a nie na forsie
|
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
mnie tez interesuje cięcie kreconych
|
|
|
#1846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie jest o tyle lepiej, że od samego wejścia krzyczałam, że nie życzę sobie żadnego cieniowania i chcę podciąć końcówki o 0,5 cm - nie więcej - i to akurat zostało dobrze zrobione ![]() Co do henny - źle Ci się kojarzy, bo czysta henna farbuje włosy na rudo-miedziano-czerwony kolor To farba ziołowa, w 100% naturalna, która nie tylko sprawia, że włoski mają ekstra kolorek - 10razy fajniejszy po chemicznym farbowaniu (moje zdanie), ale także że są super odżywione, lśniące i mocne. Hennę kupuje się w sklepach ziołowych i przygotowuje się ją samemu. Po zmieszaniu henny z amlą/indygo można też uzyskać inne odcienie - brązy i czernie Jeśli jesteś zainteresowana to zapraszam do zapoznania się z wątkiem o hennie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=42193 I tą stroną - kopalnia wiedzy o hennie: http://www.hennaforhair.com/ pozdrawiam i trzymam kciuki za poprawę stanu włosów |
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
To jest nowy salon - p. Dominik i jakaś panna od pazurków też ma być.
Resztę wytłumaczyła koleżanka ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1848 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, błagaaam, kogoś do cienkich!
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Przyczajenie
|
cooltoknownothing ja też mam cienkie włosy, byłam u Andrzeja z Miłek Design i jestem bardzo zadowolona ze wszystkiego. Facet zna się na rzeczy, przynajmniej takie moje wrażenia.
Po kolei. Chciałam szarpnąć się na jakąś oryginalną fryzurę, ale nie mogłam nic znaleźć, mam na myśli, że nie mogłam spotkać żadnego sensownego; że tak powiem, pociągającego mnie fryzjera. No, może Jaga Hupało, ale nie stać mnie na razie na jej usługi. Zdecydowałam się więc na dekoloryzację, albowiem miałam włosy od wieków już w kolorach od mahoniu po czekoladę, ostatnio kasztanowe z rudymi fragmentami i szczerze już nie mogłam na nie patrzeć. Szukałam salonu i szukałam, i to takiego, który by mnie nie zabił ceną (co prawda Miłek Design najtańszy nie jest, ale warto było). Do rzeczy. Trafiłam tam i od razu rozmawiałam z Andrzejem, bo recepcjonistka zadawała mu trzy miliony pytań. Wydał mi się tak rzetelny, 'ogarnięty', i jeszcze w dodatku osoba, którą wcześnij obciął wyglądała naprawdę dobrze, więć stwierdziłam, że cóż, raz kozie śmierć, idę. Za usługę zapłaciłam 390zł. - lwia część to ta cholerna dekoloryzacja. Atmosfera w salonie świetna, człowiek czuje, że się się nim zajmują, a nie odwalają robotę jak najszybciej się da. Andrzej od razu wybrał dwa kolory które można zrobić, miedziano-blond i taki fajny dość jasny ciepło-zimny blond, które właśnie mam na głowie. Jest super ;] Chociaż obawiałam się blondów zdecydowanie. Ostrzygł mnie świetnie, klasycznie, z półokrągłą grzywką i bardzo dobrym cieniowaniem, dzięki czemu, łaaał, okazalo się, że te moje włosy wcale są w aż tak zatrważająco znikomej ilości i nie mam ich posiepanych jak nożycami do żywopłotu. Czeszę sie teraz co prawda inaczej niż on to zrobił, bo mi się podoba taki fajny nieład, który mogę uzyskać. Obciął mi wlosy naprawdę dobrze. Posiedział nad tym ok 40 minut, mimo iż to naprawdę prosta fryzura, którą inny fryzjer mogłby zrobić w 10. Nie mam kłopotów z układaniem, nawet grzywka nie zawija mi się w jedną stronę jak to było wczesniej. (a to istny cud!) Wystraczy, że raz ułożę włosy i od czasu do czasu w ciągu dnia poczochram je ręką, lub w innej wersji wyszczotkuję i cały dzień wyglądają świetnie. No, jestem bardzo zadowolona, wrócę tam na pewno. Jedno co mnie martwi to to, że powiedział mi, że ten kolor może się szybko wypłukać, ale ostrzegał od samego początku, więc mój wybór. Na razie jednak nie widzę żadnej zmiany już od 8 dni. Zdecydowanie polecam. Oczywiście nie mogę zagwarantować, że każdemu trafi w gust, ale ze mną dogadał się świetnie, robił sam dokładnie to co mi się podoba oczywiście dostosowując to do mnie tak, żeby wyglądało dobrze. Bałam się, że w prostej, cięzkiej grzywce będę wyglądała kiepsko, jak to już raz było, ale okazało się, że jak ktoś to potrafi zrobić, to jest naprawdę świetnie. Ach te moje ochy i achy. No, ale mam wytłumaczenie. Strasznie się bałam, że będę miała koszmar na głowie, że będzie źle, że będę wyglądała jak strach na wróble, ale na szczęście wszystko się udalo. Mam nadzieję, że przy następnej wizycie Andrzej znowu się spisze - jeśli tak, to możliwe, że znalazłam swojego fryzjera ![]() (wybaczcie wypracowanie) Edytowane przez emptyline Czas edycji: 2009-05-31 o 12:13 |
|
|
|
|
#1850 |
|
Przyczajenie
|
Dobry fryzjer W-wa Ursynow/Mokotow
Szukam dobrego fryzjera w W-wie okolice Ursynow/Mokotow. Ja zupelnie nie znam W-wy, a poniewaz mam termin na Urysonowie szukam dobrego fryzjera w tych okolicach. Szmal nie jest tak istotny
![]() jak efekt - strzyzenie (!!!!) i pasemka. Dziekuje Iza
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam w Milku u Andrzeja na regeneracji włosów! Byłam super zachwycona!! Jak chcecie zapuszczać włosy to regeneracja w salonie jest ponoć polecana co miesiąc. Ja chodze sporadycznie. Posiadam włosy w kolorze zimny bląd i zastawiam sie nad refleksami w kolorze brądzowym, nie wiecie gdzie w Warszawie można pojść do fryzjera na konsultacje w takiej sprawie?
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To skoro tam chodzisz na regenerację to nie mogłaś przy okazji zasięgnąć porady u tego Andrzeja w sprawie koloryzacji
|
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Raczkowanie
|
byłam tam dawno.. jak jeszcze nie miałam w planach refleksów !
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, ale widać ta wizyta nie zrobiła na Tobie aż tak pozytywnego wrażenia skoro teraz myślisz by znaleźć jednak innego fryzjera ?
![]() Chodzi mi o większą precyzję, polecamy kogoś czy nie, a jeśli polecamy tylko na konkretne zabiegi aby to jasno sprecyzować
|
|
|
|
|
#1855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- ale oczywiście chciałabym aby to był polecony salon dlatego pytam o porade
|
|
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle ode mnie Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Raczkowanie
|
no dobra to zrozumiałymy sie.. więc co polecacie?
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś wie gdzie obecnie pracuje Pan Paweł z Atelier Urody Joanny Wenger na Kabatach, albo posiada nowy namiar na niego? Wczoraj tam byłam ale było zamknięte i wygląda na to, że salon został zlikwidowany…
|
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pracuje w Cece na Świętokrzyskiej- www.cece.pl, cofnij się kilka stron wstecz i poczytaj relacje dziewczyn, które u niego były
|
|
|
|
|
|
#1860 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

prosze napisz cos wiecej...
Zreszta - w ogole szukajmy, bo wszystkie typy wlosow maja swoje wymagania... 

A u z usług p. Kasi nie korzystałam.

(chyba że na moją odpowiedzialność - i koszt takiej wizyty 350 zł) gadałyśmy godzinę, omówiłyśmy wszystkie opcje, jedyna opcja według niej była taka, że czekam na dłuższy odrost tak jeszcze jakieś 3-4 tygodnie
Tak więc czeka mnie oczekiwanie na pojawienie się większego odrostu..... a w lustro staram się nie patrzeć