|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
dziekuje wszystkim za dobre słowa.
moj tez, a czasem nawet jakbycos tam skakało. Czesto tez sie wypina na swiat
|
#2492 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Boskie uczucie!!!!Uwielbiam gdy mnie laskocze...hmm....tzn raczej kopie bo czuje je coraz wyrazniej bo ja poczulam pierwsze ruchy 19-2o a jestem teraz koncowka 23tc. [quote=precious_81;1258880 0 Daj znać jakie są jakościowo. Jakoś boję się kupować przez internet niesprawdzonych firm, bo ostatnio w C&A zobaczyłam, że ich bodziaki są z takiej sztywnej nieprzyjemnej bawełny i zrezygnowałam z ich zakupu, a przez internet ciężko sprawdzić "miękkość" materiału ![]() [/quote] Jesli chodzi o fajne bodziaki to maja je w tesco : sa tescowe i tez z firmy cherokee i disney.Dla mnie sa rewelacyjne i cena super. Kupowalam jeszcze na allegro early days i tez fajana bawelenka. Cytat:
Dziekuje wszytskim za gratulacje |
||||
|
|
|
#2493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli wiedziala co sie bedzie dzialo. A juz cos wiesz o jego stanie zdrowia?? |
|
|
|
|
#2495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2496 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My jednak zdecydujemy się na samą gondolę, koleżanka mówiła, że już dowiadywała się i pomimo, że w sklepach wystawiają 3w1 to w niektórych można zamówić te same modele ale z samą gondolą. Także jak będę miała urlop to wybiorę się po sklepach i popytam o takie opcje. No tak mi się skojarzyło ale oczywiście w pozytywnym sensie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I pomyślec, że to ci sami autorzy co "W oczekiwaniu na dziecko" |
|
|
|
|
#2498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo rano pogodę już oglądałam i mówili, że ma padać W sumie jest ciepło, ale wieje strasznie ![]() Cytat:
Ja do lumpka nie zajeżdżałam, bo dłużej na plotkach w firmie posiedziałam, a chciałam w miarę szybko być w domu z małżem, który od dziś jest na urlopie Ale za to zajechałam do Biedronki i tam kupiłam 2 opakowania body po 3 szt - fotki poniżej - opakowanie 15,99, rozmiary od 58-84 są, ja kupiłam, na 68 i 74 cm A teraz biorę się za pisanie mgr, grr zostało mi jeszcze jakieś 15 stron
|
|
#2499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fajne i w dodatku tanie. A mają rozpięcie przy szyi, bo nie widzę? |
|
|
|
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
Już mnie wkurza ta pogoda rano o 7.00 było słonce, później deszcz , teraz znowu słońce i wieje ja sie wykąpałam i już mi przeszła ochota na spacer, jak ja bym chciała żeby już było normalne lato
![]() Miss.hot ładne bodziaki, jak ja lubie te wszystkie malusie ubranka Pamiętam jak ja pisałam pracę o ludzie ile nerwów zjadłam moja promotorka była miła ale drobnostkowa, ja chyba z 6 razy pracę poprawiałam i to zawsze jakies małe pierdoły były, dobrze że ja już mam to za sobą
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja naprawde jakas rozkojarzona jestem .Gdzies Ty takie informacje wyczytala Jesli actimel pozbawia nas dobrych bakterii (znaczy dziala jak antybiotyk , a nawet gorzej, bo wedlug tego pozbawia nas nie wszystkich bakterii, a tylko tych dobrych![]() ![]() ![]() Albo znowu czegos nie zajarzylam , to mnie poprawcie, prosze![]() MissHot bardzo ladne bodziaki Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-03 o 14:06 |
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
broń boże.... to u starszych chłopców
|
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamuśki
Właśnie słucham z maleństwem na you tube Mozarta czego się nie zrobi dla kochanej istotki ![]() Co do mycia siusiaczków, to moja teściowa (położna) gdy zapytalam czy powinno sie zsówać napletek, to odpowiedziala, że tak wychowala dwoje chłopców, no ale mi też się wydaje, że na początku raczej nie.. ale też własnie powiedziala, że trzeba bo tam brud tez sie zbiera, np. gdy dzidzius zrobi kupke, to jakas mala cząstka moze tam sie dostac i dlatego tez powinno sie myc środeczek...W piątek mialam egzamin z prawa jazdy i oczywiście niezdalam.. ![]() A w sobote jesli pamiętacie, wzięłam slub cywilny z moim ukochanym |
|
|
|
#2504 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz z górki już poleci skoro połowa ciąży już za tobą
|
|
#2505 |
|
Wtajemniczenie
|
Anusia badź dobrej mysli, TZ mam nadzieje ze zostawili przezornie na obserwacji
skoro juz dzisiaj wychodzi![]() Ja88 ale z ciebie śliczna mamusia i kto tu mowi ze ja mam maly brzuch Ja88 jest tuż przede mną a brzuszek ma tez ma malutki![]() Justyska widze zawitałas do nas ponownie, trzymam cie za slowo i czekam na fotki obiecanych rózowych łowów dziewczyny nie wiedzą ale my z Justyska znamy sie juz ponad 3 lata z poprzedniego watku mamusiowego bo moja Wera i jej Mikolaj są w tym samym wieku, nasza znajomośc sie juz tak spoufalila że nawet spotkalysmy sie dwa razy w realu mimo ze mieszkamy pół Polski od siebie
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#2506 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Tysiak7
Mały brzuszek, a na wadze przybyło mi już 9 kg!! ![]() Czy któraś z was jest choć troszke bliska mojemu przytyciu do 21 tygodnia?? ehhh
|
|
|
|
#2507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W każdym razie na pewno actimele są przereklamowane. Nie wierzę, żeby poza Polską inne jogurty niż actimele nie miały żywych kultur bakterii, bo nie byłyby jogurtami. Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Nie rozumiem, dlaczego tak demonizujecie pielęgnację okolic intymnych u chłopców. Uważam, że to tak samo normalna czynność jak w przypadku dziewczynek. Co do napletka. Poczytajcie sobie to - bardzo ważne informacje - http://74.125.77.132/search?q=cache:...ient=firefox-a ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Qrcze, ale mnie brzdąc kopie. I to właściwie ciągle w tym samym miejscu - w okolicy lewej pachwiny udowej. Czy Wasze dzieciaczki też mają swoją ulubioną stronę do ćwiczeń?
|
|
#2508 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje z okazji ślubu mini i Twoje nóżki to dobre połączenie Cytat:
no coś Ty przecież wogóle po Tobie tego nie widać. Ja na wizycie w 21 tc miałam 4,5 na plusie ale jakoś wogóle nie czuję tego, że tyle przytyłam. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2509 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje niebieskie i rozowe tym co juz znaja plec Cytat:
no i w sumie wszystko krotko trwa, w sumie najbardziej sie spinam gdy mam wyjsc z lazienki i potem jak musze zdjac majtki tak to jest poza dzieckiem tzeba zwykle wychowac tez meza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wlasnie sie zastanawialam: podnoszone plecki, fajnie, tylko w sumie po co??? z tego wiem gdy dziecko zaczyna siadac to sie je przenosi do spacerowki zeby nie wypadlo :/ wczesniej ma lezec plasko, a podobno gdy zaczyna siadac nie powinno miec podparcia pod plecami, wiec spacerowki tez na poczatku sie zbyt wysoko sie nie podnosi Cytat:
Cytat:
nie wiem jak malenstwo to zrobiloCytat:
sukienka super, ladnie zakryla w sumie brzuch podobni jestescie do siebie, ja i moje kochanie tez wszyscy nam kiedys mowili ze wygladamy jak rodzenstwo, powiedzialam o tym swojej mamie, a ona ,,moze jestescie?" ![]() albo kiedys moj pyta sie jakis 2 chlopaczkow -,,jestesmy do siebie podobni? powiedzieli byscie ze jestesmy rodzenstwem? " -oni ,,no troche.." -moj ,,ale troche czyli ile?" -oni ,, no tak na 90%" moja przyjaciolka zawsze sie kazdego pyta do kogo jej dziecko podobne, do niej czy do ojca i do mnie mowi tak: ,, kurde, jak u was powiedziec do kogo podobne, jak wy wygladacie jak blizniaki ![]() no jak to do kogo? do nas ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- 9kg? gdzie Ty je masz? nie widac! ja przytylam 4... 21tydzien, a waga dzis znow pokazuje kreske przed54, czyli troszke mi spadlo ;( Edytowane przez Shine01 Czas edycji: 2009-06-03 o 15:24 |
|||||||||
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2511 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam kochane dziewczynki po kilkudniowej przerwie. Oczywiście czytam Was regularnie, natomiast jakoś nie miałam nastroju się udzielać. Być może to przez tą cholerną pogodę
![]() Przede wszystkim gratuluję mamusiom zdrowych córeczek i synków Wspaniale czytać takie dobre informacje ! W poniedziałek byłam na wizycie u lekarza. Niestety przyplątała się do mnie jakaś infekcja i dostałam globulki dopochwowe (antybiotyk) i lek osłonowy provag (to jest to samo co lactovaginal tylko bierze się go doustnie). Mam nadzieję że szybko wyleczę się z tego paskudztwa.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pierwsze takie kopniaki zaobserwowałam pod koniec 19 tyg!![]() Cytat:
A jeśli chodzi o wózki to Tako jumper był moim faworytem od samego początku tylko dziewczyny pisały tu na forum że ma za małą gondolę i kółka. Mi się bardzo podoba ten kolorek: http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=290 Dlatego bardzo się cieszę że Pani w sklepie Ci go poleciła Muszę koniecznie zobaczyć go "na żywo". Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A prawkiem jazdy się nie martw. Następnym razem się uda!
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2513 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za miłe wypowiedzi
Ogólnie to brzuszka nie chciała chowac, a wręcz przeciwnie.. ogólnie w obcisłej bluzeczce wygląda na sporo większy ![]() Moje maleństwo zawsze jak mnie kopie to tylko po lewej stronie.. no w ostateczności przerzuca się na środeczek ani razu jeszcze nie poczulam kopa po prawej.. najwyraźniej prawa strona jest przeznaczona na kłucia które często mnie dopadają nie wiem co to takiego... teściowa mi powiedziala, ze to może być kolka wątrobowa lub mięśniowa. Nienawidze tego bólu!! Ani oddechu wtedy złapac nie moge, ani nawet się ruszyc..Ja wizyte mam w poniedzialek i dopiero na wizycie bede sie umawiac z ginkiem na usg połówkowe.. juz nie moge sie doczekac
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
My na połówkowe idziemy 12 czerwca. Ma to być nagrane na płytkę. Nie mogę się już tego doczekać. No i w przyszłym tygodniu zaczniemy 6 miesiąc
|
#2515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
ja88 ale śliczna z ciebie mamusia, a zdjęcia macie cudne. Życze Wam Wszystkiego Najlepszego
ja tam też nie widzę tych 9 kg w tej mini sukieneczce , wg. mnie nie masz małego brzuszkaJa dzisiaj zaczełam 21 tydzień i mam 4 kg na plusie, ciesze się bo ja do szczupłych osób nie należałam
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-03 o 15:50 |
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie znajdziesz zastrzeżeń. To są w 100% polskie wózki, bez chińskich, a więc wadliwych elementów. Ja bardzo sceptycznie podeszłam do tego, co zaczęła mówić o wózkach sprzedawczyni, ale po jakimś czasie zaczęłam odkrywać, że ma rację. Nawet mój mąż bardzo szybko stwierdził, że to jest wózek, jakiego szukaliśmy.
|
#2518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Bardzo ladne djecia, bardzo ladnie razem wygladacie ![]() Cytat:
i po mnie akurat widac |
||
|
|
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
Aniago przez wszystkie tygodnie żyła w błogim przekonaniu, że przytyłam tylko kilogram ... cóż moja waga tak wskazywała, więc bez obaw poszłam na wazenie w 23 tygodniu ... a tak zamiast 62,5 kilo ... wyskoczyło 66
myślałam, ze sie przewróce ... a jak lekarz powiedział, no no w ciągu 3 tygodni 3,5 kilo bardzo ladnie sie musi pani odzywiac ... to mialam chęć wywalic mu tą waga ... ale przelknelam to jakos ![]() Ja88 nie przejmuj się prawkiem, ja zdawałam 4 razy i wkońcu sie udało (ale to i tak dzięki temu, ze nie wytrzymalam i poklocilam sie z instruktorem chciał mnie oblać za dobre parkowanie, musiałam udowodnić mu ze wysiąde i zmieszcze sie między samochodami Anusia trzymam kciuki za męża, pewnie lada moment będzie już z Tobą!!!! Wszystko będzie dobrze. Ja wstałam rano rano raniusieńko z zamiarem uczenia sie filozofii ... no i najpierw pojechalam na uczelnie zebrac ostatnie dokumenty na obserwacje, przy okazji dowiedzialam sie, ze praktyki mam odrobic teraz, bo w listopadzie bedzie za pozno (jak glupia przelecialam cale miasto szukajac jelenia, ktory przyjmie mnie w czerwcu na praktyki no i nie znalazłam i nie wiem co robić ) Wrocilam do domu i juz mialam sie uczyc, ale zadzwonila babcia i mówi: chodz dziecko na pierogi, bo pewnie glodna jestem uwielbiam pierogi, wiec polecialam od razu, a tam zjadlam 10 pierogow z serem (duzych) i poszło pewnie wszystko w
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzis bylam w sklepie i sprawdzilam sklad vitalinea i nie ma zadnych zywych bakteri, co wiecej jest slodzony aspartanem ![]() , juz go nigdy wiecej nie kupie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

Oczywiscie ja sie dowiedziałam ostatnia. Nie zgodził sie zebym do niego pojechała, choc sama tez mam obawy, ze w szpitalu jakies zarazki załapie. Tesciowa ze mna została na noc bym sie nie przemeczała z psem i chyba sie bali mnie samej zostawic. Mowia ze nic mu nie jest, a z drugiej strony ze mna zostaja. Sama niewiem co mam myslec. ale moze dzis go wypiszą. Tyle ze ja z przykazem lezenia, on poobijany (prawdopodobnie ) i chyba razem bedziemy nad sobą skakać.

W sumie jest ciepło, ale wieje strasznie

Teraz z górki już poleci skoro połowa ciąży już za tobą