Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-03, 10:38   #2491
aaaaniusia
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

dziekuje wszystkim za dobre słowa.

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Mój brzuch czasem wygląda jakby coś pod skórą pełzało
moj tez, a czasem nawet jakbycos tam skakało. Czesto tez sie wypina na swiat
Stary 2009-06-03, 10:39   #2492
justyna-viola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Ja byłam w poniedziałek w lumpku i znowu uległam a mówiłam sobie że poczekam, no ale co ja poradzę jak tyle jest ładnych rzeczy, kupiłam 10 ubranek za 14 zł bo było wszystko po 50 %.
Skąd ja to znamJak jestem juz na łowach to tez zawsze cos przytacham. Bylam teraz w poniedzialek u nas w lumpku i bylo tyle ciuszkow dla dziewczynek ale ja nie mialam pewnosci i nic nie kupilam. Ale obiecialam sobie ze jak juz bede wiedziala ze to napewno dziewczynka to kupie cos rozwego bo wszytsko mam chlopiece.

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
wczoraj pisałyscie ze mam dac sie mezowi rozpieszczac i ze wszystko on ma robic, ale zycie bywa przewrotne. Wieczorem okazało sie ze w dzien miał wypadek (jakies babsko w niego wjechało) i lezy w szpitalu Oczywiscie ja sie dowiedziałam ostatnia. Nie zgodził sie zebym do niego pojechała, choc sama tez mam obawy, ze w szpitalu jakies zarazki załapie. Tesciowa ze mna została na noc bym sie nie przemeczała z psem i chyba sie bali mnie samej zostawic. Mowia ze nic mu nie jest, a z drugiej strony ze mna zostaja. Sama niewiem co mam myslec. ale moze dzis go wypiszą. Tyle ze ja z przykazem lezenia, on poobijany (prawdopodobnie ) i chyba razem bedziemy nad sobą skakać.
Ojjeku miejmy nadzieje ze tylko na obserwacje go zatrzymali. Trzymam kciuki za syzbki powrot do domciu. Ja wiem ze w szpitalu bakterii full ale ja chyba bym nie wytrzymala i polecialabym do niego

Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
Witam, a ja się chciałam pochwalić wczorajszymi ruchami mojej dzidzi. Własnie skończyłam 20 tydzień i nic nie czułam i byłam juz troszke załamana, az tu nagle wczoraj wnocy, jak leżałam w łóżku, przez godzinę moja dzidzia sie tak wierciła, że bardzo delikatnie nawet wyczuwałam ręką. W końcu sie doczekałam. Jak mój mąż sie dzisiaj dowiedział, to zapytał, czemu go nie obudziłam. Następnym razem go obudzę, mam nadzieję, że to będzie juz dzisiaj...
Brawo!!Gratuluje.
Boskie uczucie!!!!Uwielbiam gdy mnie laskocze...hmm....tzn raczej kopie bo czuje je coraz wyrazniej bo ja poczulam pierwsze ruchy 19-2o a jestem teraz koncowka 23tc.

[quote=precious_81;1258880 0
Daj znać jakie są jakościowo. Jakoś boję się kupować przez internet niesprawdzonych firm, bo ostatnio w C&A zobaczyłam, że ich bodziaki są z takiej sztywnej nieprzyjemnej bawełny i zrezygnowałam z ich zakupu, a przez internet ciężko sprawdzić "miękkość" materiału
[/quote]
Jesli chodzi o fajne bodziaki to maja je w tesco : sa tescowe i tez z firmy cherokee i disney.Dla mnie sa rewelacyjne i cena super. Kupowalam jeszcze na allegro early days i tez fajana bawelenka.

Cytat:
A to moje zakupy poniedziałkowe, kupiłam jeszcze body ale nie robiłam zdjęć bo są białe z długim i krótki rękawem
Widze ze zakupy udane!! Uwielbiam takie malutkie ciuszki

Dziekuje wszytskim za gratulacje

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 10:42   #2493
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
. Ja wiem ze w szpitalu bakterii full ale ja chyba bym nie wytrzymala i polecialabym do niego
Wydaje mi sie ze chyba dlatego tesciowa ze mna została, zebym przypadkiem tam nie poleciała zaraz po ich wyjsciu.
Stary 2009-06-03, 10:45   #2494
justyna-viola
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi sie ze chyba dlatego tesciowa ze mna została, zebym przypadkiem tam nie poleciała zaraz po ich wyjsciu.
Czyli wiedziala co sie bedzie dzialo.
A juz cos wiesz o jego stanie zdrowia??

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 10:57   #2495
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
A juz cos wiesz o jego stanie zdrowia??
dzwonił przed chwilą, ze maja go zaraz wypisac. Z tego wnioskuje ze jest ok. O jego stanie nikt mi nic nie mowi, usłyszałam tylko jedno zdanie, ze z kręgosłupem wszystko ok. a reszty sie pewnie dowiem jak go zobacze. i jeszcze słyszałam ze sie wykłuca od początku z lekarzami, zeby go wypuscili do domu.
Stary 2009-06-03, 11:11   #2496
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
niestety jest w pracy, teraz od poniedziałku przez 2 tygodnie będzie siedział cały dzień od 5 do 21 bo jego zastępca poszedł na urlop
To faktycznie nieciekawie, oby te 2 tygodnie szybko Wam zleciały. A może po tych 2 tygodniach Twój mężuś weźmie urlop i będziedzie mieć mnóstwo czasu dla siebie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Na pewno długo, bo gondolka jest długa, no i ma te podnoszone plecki, co ułatwia sprawę, gdy dziecko nie chce już leżeć w wózku.
Wydaje mi się, że znajomych dzidzia ma już jakieś 3-4 miesiące i mieści się spokojnie, jeszcze mają kołderkę w wózku i wydaje się, że miejsca jest sporo.
My jednak zdecydujemy się na samą gondolę, koleżanka mówiła, że już dowiadywała się i pomimo, że w sklepach wystawiają 3w1 to w niektórych można zamówić te same modele ale z samą gondolą. Także jak będę miała urlop to wybiorę się po sklepach i popytam o takie opcje.

Cytat:
Klub Kopniętych Mamuś - brzmi conajmniej dwuznacznie
No tak mi się skojarzyło ale oczywiście w pozytywnym sensie

Cytat:
Też mnie to trochę przeraża. Zwłaszcza, że kupiłam sobie książkę "Pierwszy rok życia dziecka", a w niej wyczytałam, że niemowlaki miewają erekcję... Będę się bała dotknąc własnego dziecka!!
Takie malutkie dzieci chyba jeszcze nie mają, ale koleżanka mówiła, że jak jej synek był starszy (już zaczynał mówić) i rano jak go ubierała to często się zdarzało po nocy i wtedy on mówił z wyrzutem do niej "uważaj na mojego siusiaka"

Cytat:
kurcze a ja ostatnio czytałam, że jak się myje siusiaczka to trzeba odciągnąć napletek by go umyć
tak na chłopski rozum, to przecież tam też się zbiera brud
Ja też o tym słyszałam.

Cytat:
Napisane przez justyna-viola Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o fajne bodziaki to maja je w tesco : sa tescowe i tez z firmy cherokee i disney.Dla mnie sa rewelacyjne i cena super. Kupowalam jeszcze na allegro early days i tez fajana bawelenka.
Faktycznie te z Tesco są bardzo fajne i dobre gatunkowo.

Cytat:
dzwonił przed chwilą, ze maja go zaraz wypisac. Z tego wnioskuje ze jest ok. O jego stanie nikt mi nic nie mowi, usłyszałam tylko jedno zdanie, ze z kręgosłupem wszystko ok. a reszty sie pewnie dowiem jak go zobacze. i jeszcze słyszałam ze sie wykłuca od początku z lekarzami, zeby go wypuscili do domu.
Na pewno jest wszystko dobrze inaczej by go nie wypisali. Tylko spokojnie jak go zobaczysz, bo pewnie emocji będzie wtedy dużo
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 11:14   #2497
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
(...)Takie malutkie dzieci chyba jeszcze nie mają, ale koleżanka mówiła, że jak jej synek był starszy (już zaczynał mówić) i rano jak go ubierała to często się zdarzało po nocy i wtedy on mówił z wyrzutem do niej "uważaj na mojego siusiaka"
(...)
Cholera, to po co straszą w tej książce takimi bzdurami.
I pomyślec, że to ci sami autorzy co "W oczekiwaniu na dziecko"
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 12:15   #2498
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Dokładnie Miss.hot mamy półmetek ciąży, jakoś mi szybko te tygodnie uciekają.
Ja się chyba za wcześnie pochwaliłam tą ładną pogodą bo już wieje i ciemne chmury są na niebie, no to d....a ze spaceru.
Ja się tak właśnie zastanawiałam co Ty piszesz , bo rano pogodę już oglądałam i mówili, że ma padać W sumie jest ciepło, ale wieje strasznie

Cytat:
A to moje zakupy poniedziałkowe, kupiłam jeszcze body ale nie robiłam zdjęć bo są białe z długim i krótki rękawem
śliczne
Ja do lumpka nie zajeżdżałam, bo dłużej na plotkach w firmie posiedziałam, a chciałam w miarę szybko być w domu z małżem, który od dziś jest na urlopie
Ale za to zajechałam do Biedronki i tam kupiłam 2 opakowania body po 3 szt - fotki poniżej - opakowanie 15,99, rozmiary od 58-84 są, ja kupiłam, na 68 i 74 cm

A teraz biorę się za pisanie mgr, grr zostało mi jeszcze jakieś 15 stron
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00059.jpg (73,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00060.jpg (109,7 KB, 35 załadowań)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 12:25   #2499
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Cholera, to po co straszą w tej książce takimi bzdurami.
I pomyślec, że to ci sami autorzy co "W oczekiwaniu na dziecko"
Może oni piszą jako specjaliści, nie wiem. Ja się też nie znam, jedynie tyle co widzę po koleżankach i im takie rzeczy się nie zdarzały jak dzieci były noworodkami.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ale za to zajechałam do Biedronki i tam kupiłam 2 opakowania body po 3 szt - fotki poniżej - opakowanie 15,99, rozmiary od 58-84 są, ja kupiłam, na 68 i 74 cm
Ale fajne i w dodatku tanie. A mają rozpięcie przy szyi, bo nie widzę?
Stary 2009-06-03, 12:36   #2500
aniago25
Zadomowienie

Już mnie wkurza ta pogoda rano o 7.00 było słonce, później deszcz , teraz znowu słońce i wieje ja sie wykąpałam i już mi przeszła ochota na spacer, jak ja bym chciała żeby już było normalne lato
Miss.hot ładne bodziaki, jak ja lubie te wszystkie malusie ubranka Pamiętam jak ja pisałam pracę o ludzie ile nerwów zjadłam moja promotorka była miła ale drobnostkowa, ja chyba z 6 razy pracę poprawiałam i to zawsze jakies małe pierdoły były, dobrze że ja już mam to za sobą
Stary 2009-06-03, 12:49   #2501
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkie jogurty zawierają żywe kultury bakterii, tylko actimele mają takie, które pozbawiają nasze jelita flory bakteryjnej i dlatego trzeba cały czas uzupełniać "zapasy" tych pożytecznych bakterii przez picie actimeli i jedzenie activi. Ale o tym oficjalnie producent nic nie mówi.
Teraz dopiero doczytalam co napisalas Ja naprawde jakas rozkojarzona jestem.
Gdzies Ty takie informacje wyczytala

Jesli actimel pozbawia nas dobrych bakterii (znaczy dziala jak antybiotyk, a nawet gorzej, bo wedlug tego pozbawia nas nie wszystkich bakterii, a tylko tych dobrych ) To jak mozna je uzupelniac pijac actimel

Albo znowu czegos nie zajarzylam, to mnie poprawcie, prosze

MissHot bardzo ladne bodziaki

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-06-03 o 13:06
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 12:56   #2502
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
ano właśnie wiem, ze to normalne ale jakaś obawa jest

kurcze a ja ostatnio czytałam, że jak się myje siusiaczka to trzeba odciągnąć napletek by go umyć
tak na chłopski rozum, to przecież tam też się zbiera brud
broń boże.... to u starszych chłopców

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 13:09   #2503
ja88
Raczkowanie

Witajcie mamuśki
Właśnie słucham z maleństwem na you tube Mozarta czego się nie zrobi dla kochanej istotki
Co do mycia siusiaczków, to moja teściowa (położna) gdy zapytalam czy powinno sie zsówać napletek, to odpowiedziala, że tak wychowala dwoje chłopców, no ale mi też się wydaje, że na początku raczej nie.. ale też własnie powiedziala, że trzeba bo tam brud tez sie zbiera, np. gdy dzidzius zrobi kupke, to jakas mala cząstka moze tam sie dostac i dlatego tez powinno sie myc środeczek...

W piątek mialam egzamin z prawa jazdy i oczywiście niezdalam.. wymusilam pierszenstwo
A w sobote jesli pamiętacie, wzięłam slub cywilny z moim ukochanym a oto zdjęcia..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0104.jpg (39,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0092.jpg (39,6 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dsc_0242.jpg (148,1 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dsc_0238.jpg (142,3 KB, 61 załadowań)
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 13:28   #2504
bea83
Rozeznanie

Cytat:
Witam bo dawno mnie tu nie bylo.
Produkujecie niesamowicie duzo

Jestem po wizycie u ginki, mialam dzis polowkowe i wszytsko w porzdaku. Maluda ma 550g i okazala sie dziewczynkaA ja podswiadomie obstawialam drugiego synaAle ginka juz trzeci raz stiwerdzila ze ona syna tu nie widzi wiec musi byc dziewczynka.
Tylko teraz bedzie probelm z imieniemBo tz chce Michaline a mnie sie tez podobaja Adrianna, Zuzanna i Aleksndra
Gratuluję zdrowej córeczki Z tych imion wybrałabym Zuzanna

Cytat:
wczoraj pisałyscie ze mam dac sie mezowi rozpieszczac i ze wszystko on ma robic, ale zycie bywa przewrotne. Wieczorem okazało sie ze w dzien miał wypadek (jakies babsko w niego wjechało) i lezy w szpitalu Oczywiscie ja sie dowiedziałam ostatnia. Nie zgodził sie zebym do niego pojechała, choc sama tez mam obawy, ze w szpitalu jakies zarazki załapie. Tesciowa ze mna została na noc bym sie nie przemeczała z psem i chyba sie bali mnie samej zostawic. Mowia ze nic mu nie jest, a z drugiej strony ze mna zostaja. Sama niewiem co mam myslec. ale moze dzis go wypiszą. Tyle ze ja z przykazem lezenia, on poobijany (prawdopodobnie ) i chyba razem bedziemy nad sobą skakać.
Nie martw się o męża Napewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Mam nadzieję, że w sobotę się ujawni to moje dzidzi
A my dziś zaczynamy 21 tc i za nami już połowa ciąży
Trzymam kciuki za poznanie płci Teraz z górki już poleci skoro połowa ciąży już za tobą

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 13:37   #2505
Tysiak7
Wtajemniczenie

Anusia badź dobrej mysli, TZ mam nadzieje ze zostawili przezornie na obserwacji skoro juz dzisiaj wychodzi

Ja88 ale z ciebie śliczna mamusia i kto tu mowi ze ja mam maly brzuch Ja88 jest tuż przede mną a brzuszek ma tez ma malutki Pieknie wygladaliscie i piekne fotki, ehh takie moje zobacznie ogladac i robic fotki... śliczne, sliczne

Justyska widze zawitałas do nas ponownie, trzymam cie za slowo i czekam na fotki obiecanych rózowych łowów dziewczyny nie wiedzą ale my z Justyska znamy sie juz ponad 3 lata z poprzedniego watku mamusiowego bo moja Wera i jej Mikolaj są w tym samym wieku, nasza znajomośc sie juz tak spoufalila że nawet spotkalysmy sie dwa razy w realu mimo ze mieszkamy pół Polski od siebie gratuluje jeszcze raz tego różu i teraz znow róznimy sie ciążą o 2 tyg
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 13:55   #2506
ja88
Raczkowanie

Dziękuje Tysiak7
Mały brzuszek, a na wadze przybyło mi już 9 kg!!
Czy któraś z was jest choć troszke bliska mojemu przytyciu do 21 tygodnia?? ehhh
Stary 2009-06-03, 14:15   #2507
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Jakie ładne. Też byłam dziś w Biedronce, ale takich nie widziałam.

Cytat:
Ale fajne i w dodatku tanie. A mają rozpięcie przy szyi, bo nie widzę?
One mają takie zakładki przy otworze na główkę, więc bez problemu ubierze się malca.

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Teraz dopiero doczytalam co napisalas Ja naprawde jakas rozkojarzona jestem.
Gdzies Ty takie informacje wyczytala

Jesli actimel pozbawia nas dobrych bakterii (znaczy dziala jak antybiotyk, a nawet gorzej, bo wedlug tego pozbawia nas nie wszystkich bakterii, a tylko tych dobrych ) To jak mozna je uzupelniac pijac actimel

Albo znowu czegos nie zajarzylam, to mnie poprawcie, prosze
Natknęłam się na te informacje ponad dwa lata temu. I to nie tylko ja. Teraz Ci nie podam, gdzie dokładnie o tym przeczytałam.

W każdym razie na pewno actimele są przereklamowane.

Nie wierzę, żeby poza Polską inne jogurty niż actimele nie miały żywych kultur bakterii, bo nie byłyby jogurtami.

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
A w sobote jesli pamiętacie, wzięłam slub cywilny z moim ukochanym a oto zdjęcia..
Ale ślicznie wyglądałaś! Wszystkiego NAJ na nowej drodze życia

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Nie rozumiem, dlaczego tak demonizujecie pielęgnację okolic intymnych u chłopców. Uważam, że to tak samo normalna czynność jak w przypadku dziewczynek.

Co do napletka. Poczytajcie sobie to - bardzo ważne informacje - http://74.125.77.132/search?q=cache:...ient=firefox-a

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Qrcze, ale mnie brzdąc kopie. I to właściwie ciągle w tym samym miejscu - w okolicy lewej pachwiny udowej. Czy Wasze dzieciaczki też mają swoją ulubioną stronę do ćwiczeń?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 14:16   #2508
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie mamuśki
Właśnie słucham z maleństwem na you tube Mozarta czego się nie zrobi dla kochanej istotki
Co do mycia siusiaczków, to moja teściowa (położna) gdy zapytalam czy powinno sie zsówać napletek, to odpowiedziala, że tak wychowala dwoje chłopców, no ale mi też się wydaje, że na początku raczej nie.. ale też własnie powiedziala, że trzeba bo tam brud tez sie zbiera, np. gdy dzidzius zrobi kupke, to jakas mala cząstka moze tam sie dostac i dlatego tez powinno sie myc środeczek...

W piątek mialam egzamin z prawa jazdy i oczywiście niezdalam.. wymusilam pierszenstwo
Nie przejmuj się - rzadko kto zdaje za pierwszym razem

Gratulacje z okazji ślubu ale laseczka z Ciebie mini i Twoje nóżki to dobre połączenie

Cytat:
Dziękuje Tysiak7
Czy któraś z was jest choć troszke bliska mojemu przytyciu do 21 tygodnia?? ehhh
9 kg no coś Ty przecież wogóle po Tobie tego nie widać.
Ja na wizycie w 21 tc miałam 4,5 na plusie ale jakoś wogóle nie czuję tego, że tyle przytyłam.

Cytat:
One mają takie zakładki przy otworze na główkę, więc bez problemu ubierze się malca.
No właśnie o to mi chodziło
Stary 2009-06-03, 14:20   #2509
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
wczoraj pisałyscie ze mam dac sie mezowi rozpieszczac i ze wszystko on ma robic, ale zycie bywa przewrotne. Wieczorem okazało sie ze w dzien miał wypadek (jakies babsko w niego wjechało) i lezy w szpitalu
oh nawet nie wyobrazam sobie co musisz czuc, ale wazne ze nic powaznego mu sie nie stalo

Cytat:
Mam nadzieję, że w sobotę się ujawni to moje dzidzi

A my dziś zaczynamy 21 tc i za nami już połowa ciąży
podpisuje sie pod 21tc i mam nadzieje ze moje ujawni sie juz we wtorek
gratulacje niebieskie i rozowe tym co juz znaja plec

Cytat:
mi zawsze smaruje żelem i na dogłębnym i przez brzuch, taka samo jak mi bada paluchem.
Ja zawsze wychodzę obolała mimo tego zresztą to normalne, to nie nasz facet który robi to delikatnie a my jesteśmy rozluźnione, ja zawsze przy badaniu się spinam i nie mogę nad tym zapanować

ja oczywiście wczoraj trochę się posprzeczałam z mężem i to wystarczyło bym miała skok ciśnienia i krwotok z nosa a miałam na siebie chuchać i dmuchać
no nie wiem mi jakos moja gin robi delikatnie no i w sumie wszystko krotko trwa, w sumie najbardziej sie spinam gdy mam wyjsc z lazienki i potem jak musze zdjac majtki

tak to jest poza dzieckiem tzeba zwykle wychowac tez meza
Cytat:
Gratuluję - należysz teraz do Klubu Kopniętych Mamuś

Cytat:
niestety jest w pracy, teraz od poniedziałku przez 2 tygodnie będzie siedział cały dzień od 5 do 21 bo jego zastępca poszedł na urlop
przynajmiej odpoczniesz
Cytat:
ja raczej nie moge ubrac dziecka na niebiesko bo bym go nie znalazla w tym niebieskim pokoju

Cytat:

Wszystkie jogurty zawierają żywe kultury bakterii, tylko actimele mają takie, które pozbawiają nasze jelita flory bakteryjnej i dlatego trzeba cały czas uzupełniać "zapasy" tych pożytecznych bakterii przez picie actimeli i jedzenie activi. Ale o tym oficjalnie producent nic nie mówi.

Na pewno długo, bo gondolka jest długa, no i ma te podnoszone plecki, co ułatwia sprawę, gdy dziecko nie chce już leżeć w wózku.
Narka!
przez was mam ochote na kefir, na szczescie kefir tez mam

wlasnie sie zastanawialam: podnoszone plecki, fajnie, tylko w sumie po co???
z tego wiem gdy dziecko zaczyna siadac to sie je przenosi do spacerowki zeby nie wypadlo :/ wczesniej ma lezec plasko,
a podobno gdy zaczyna siadac nie powinno miec podparcia pod plecami, wiec spacerowki tez na poczatku sie zbyt wysoko sie nie podnosi
Cytat:
heh...
tak sobie właśnie dumam
zawsze miałam do czynienia z noworodkami dziewczynkami i w sumie nawet wiem jak pielęgnować.
Teraz jak dowiedziałam się, że będę mieć synka ogarnęła mnie panika chodzi konkretnie o mycie itp narządów płciowych, jak postępować i wogóle
mnie tez ogarnia panika w tym temacie
Cytat:
moj tez, a czasem nawet jakbycos tam skakało. Czesto tez sie wypina na swiat
moje ostatnio tak sie wcisnelo na prawa strone (ulubione miejsce mojego dziecka) ze mialam taki kwadrat po prawej nie wiem jak malenstwo to zrobilo

Cytat:
..
slicznie sukienka super, ladnie zakryla w sumie brzuch

podobni jestescie do siebie, ja i moje kochanie tez wszyscy nam kiedys mowili ze wygladamy jak rodzenstwo, powiedzialam o tym swojej mamie, a ona ,,moze jestescie?"
albo kiedys moj pyta sie jakis 2 chlopaczkow
-,,jestesmy do siebie podobni? powiedzieli byscie ze jestesmy rodzenstwem? "
-oni ,,no troche.."
-moj ,,ale troche czyli ile?"
-oni ,, no tak na 90%"

moja przyjaciolka zawsze sie kazdego pyta do kogo jej dziecko podobne, do niej czy do ojca i do mnie mowi tak: ,, kurde, jak u was powiedziec do kogo podobne, jak wy wygladacie jak blizniaki"
no jak to do kogo? do nas

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

9kg? gdzie Ty je masz? nie widac!
ja przytylam 4... 21tydzien, a waga dzis znow pokazuje kreske przed54, czyli troszke mi spadlo ;(

Edytowane przez Shine01
Czas edycji: 2009-06-03 o 14:24
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 14:30   #2510
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
wlasnie sie zastanawialam: podnoszone plecki, fajnie, tylko w sumie po co???
z tego wiem gdy dziecko zaczyna siadac to sie je przenosi do spacerowki zeby nie wypadlo :/ wczesniej ma lezec plasko,
a podobno gdy zaczyna siadac nie powinno miec podparcia pod plecami, wiec spacerowki tez na poczatku sie zbyt wysoko sie nie podnosi
Dziecko urodzi się w październiku, a do spacerówki będę mogła je przenieść dopiero jak zaczną się ciepłe miesiące, czyli gdzieś w maju. Czyli dziecko będzie miało wtedy ponad pół roku i na pewno wcześniej zacznie próby siedzenia w gondolce, by oglądać świat. A z gondoli nie wypadnie, bo od czego są specjalne szelki, które funkcjonowały już za naszego dzieciństwa?
Stary 2009-06-03, 14:32   #2511
margolcia1006
Rozeznanie

Witam kochane dziewczynki po kilkudniowej przerwie. Oczywiście czytam Was regularnie, natomiast jakoś nie miałam nastroju się udzielać. Być może to przez tą cholerną pogodęod kilku dni boli mnie głowa i ogólnie jestem jakaś rozbita

Przede wszystkim gratuluję mamusiom zdrowych córeczek i synków
Wspaniale czytać takie dobre informacje !

W poniedziałek byłam na wizycie u lekarza. Niestety przyplątała się do mnie jakaś infekcja i dostałam globulki dopochwowe (antybiotyk) i lek osłonowy provag (to jest to samo co lactovaginal tylko bierze się go doustnie). Mam nadzieję że szybko wyleczę się z tego paskudztwa....

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dziękuję bardzo za te wszystkie informacje, ja jeszcze się do swoich sutków nie dobrałam jak widać na szczęście.

całe szczęście ok 30 tyg zaczynam szkołę rodzenia i... końcowe lekcje to borstvoedingscursus- czyli kurs karmienia piersią- tam się pewnie dowiem co i jak

wstawiłam ciasto do piekarnika, poplotkowałam z koleżanką przez telefon, teraz lecę prasować a potem obiadek robić. dziś czas mi jakoś za szybko płynie....
Nika skąd Ty masz w sobie tyle energii?

Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość
Do usg zawsze ale do zwykłego, ręcznego badania chyba nie przynajmniej ja byłam u różnych 4 ginekologów i żaden nie używał. Ale takie pobolewanie to może nie od żelu ale po prostu od badania? Ja zawsze jestem nieco po tym obolała...

Zastanawiałam się co zjeść lekkiego na kolacje i już wiem dziękuje za podpowiedź... ale będę musiała się obejść bez prawdziwej rozkoszy

Zapomniałam się pochwalić dziś pierwszy raz zobaczyłam ruch dziecka... Mała wyjątkowo szalała i co jakiś czas w jednym miejscu czułam kopniaki, spojrzałam na brzuch i przy następnym kopniaku zobaczyłam wyraźnie podskakującą skórę nie sądziłam, że tak szybko (22 tydzień) można to zaobserwować.
Tak, tak znam to uczucie Pierwsze takie kopniaki zaobserwowałam pod koniec 19 tyg!

Cytat:
Muszę nadrobić zaległości, bo jestem ogromnie ciekawa, co się u Was działo przez ten ostatni tydzień.

Zdjęć jeszcze nie wkleję, bo nie mąż nie ma czasu na wrzucenie ich na kompa. Sobie są w aparacie, a my do tego głowy też nie mamy

Czujemy się świetnie. Bardzo dobrze zniosłam ponad 700 km jazdę przez całą Polskę, zarówno do Wisły, jak i z powrotem. W górach też śmigałam po szlakach, jakbym wcale w ciąży nie była. Brzdąc nałykał się tlenu i od początku półmetku zaczął dokazywać. Najpierw nieśmiało, ale teraz to bryka, głównie po 22 Mąż też już poczuł mocny kopniak maleństwaOd tej pory chodzi z bananem na twarzy

Pogoda w sumie się udała. Było i lato, i deszczowy maj. Nawet mi plecy słońce spiekło (faktycznie w ciąży skóra szybciej łapie słońce). Zaliczyliśmy wszystkie wycieczki, jakie planowałam.

Zaliczyliśmy tez sklep z wózkami w Bielsku-Białej. Jego właścicielka ma też sklep w Cieszynie. Bardzo miła kobitka, fachowe podejście (17 lat doświadczenia w wózkach). No i okazało się, że mój faworyt - Bebetto Vulcano jest do Wcale nie taki duży ani lekki, no i brzydko wykończony. Za to poleciła nam Tako Jumper X. Rewelacja! Długa gondolka z podnoszonymi pleckami, wózek w miarę lekki mimo pompowanych kół, ładnie wykonany, skrętny, budka się bezgłośnie składa, spacerówka włąsciwie składa się na płasko, do tego parasolka i fotelik. I wszystko razem w cenie 1200 zł. Niestety u nas jest za 1350, ale może uda się nam znaleźć w okolicy tańszy. Wybierzemy w takiej kolorystyce: http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=293 Ale to dopiero w drugiej połowie sierpnia. Teraz nie ma sensu kupować ze względu na gwarancję (24 miesiące)
Witaj Malinko Bardzo się cieszę że wyjazd się udał i wróciłaś do nas cała i zdrowa
A jeśli chodzi o wózki to Tako jumper był moim faworytem od samego początku tylko dziewczyny pisały tu na forum że ma za małą gondolę i kółka. Mi się bardzo podoba ten kolorek: http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=290
Dlatego bardzo się cieszę że Pani w sklepie Ci go poleciła Muszę koniecznie zobaczyć go "na żywo".

Cytat:
Tez sie jej pytalam

Taaaaak toz to o mnie mowaTysia zabiedzona jestes ojjj jestes ale tak to jets jak Tz w trasie
Ale przynajmniej nie jest Ci ciekzo z brzuszkiem jak mi.

Dokladnie body ja tez traktuje jako podkoszulke i na to zakladam bluzeczke. Uwielbiam bodziaki bo zawsze maluda ma plecki zakryte. Ale juz niedlugo pozegnam sie z nimi u straszego mojego lobuza bo tzreab porzdanie zabrac sie za nauke siusiania.

Jestem po wizycie u ginki, mialam dzis polowkowe i wszytsko w porzdaku. Maluda ma 550g i okazala sie dziewczynka A ja podswiadomie obstawialam drugiego synaAle ginka juz trzeci raz stiwerdzila ze ona syna tu nie widzi wiec musi byc dziewczynka.
Tylko teraz bedzie probelm z imieniemBo tz chce Michaline a mnie sie tez podobaja Adrianna, Zuzanna i Aleksndra
U mnie też tz wybrał Michalinkę a ja nie protestowałam bo bardzo mi się to imię podoba i w odróżnieniu od Oli i Zuzi nie jest tak popularne

Cytat:
Witajcie mamuśki

Cytat:
Dziękuje Tysiak7
Gratuluję Bardzo ładne zdjęcia Ja tam nie widzę tych 9 kilogramów Chyba przed ciążą musiałaś być baaaaardzo szczuplutka

A prawkiem jazdy się nie martw. Następnym razem się uda!
Stary 2009-06-03, 14:40   #2512
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Witaj Malinko Bardzo się cieszę że wyjazd się udał i wróciłaś do nas cała i zdrowa
A jeśli chodzi o wózki to Tako jumper był moim faworytem od samego początku tylko dziewczyny pisały tu na forum że ma za małą gondolę i kółka. Mi się bardzo podoba ten kolorek: http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=290
Dlatego bardzo się cieszę że Pani w sklepie Ci go poleciła Muszę koniecznie zobaczyć go "na żywo".
Wierz mi, widziałam już dużo wózków i Tako Jumper nie ma wcale małej gondoli. Owszem, daleko mu do Roana, ale na taki wózek może sobie pozwolić ktoś, kto mieszka albo w domku, albo w bloku z windą. Co do kółek, to małe przednie ma zwykły Jumper, a Jumper X ma wszystkie koła pompowane i przyzwoitej wielkości. Wszędzie się nimi wjedzie bez problemu.
Stary 2009-06-03, 14:41   #2513
ja88
Raczkowanie

Dziękuje za miłe wypowiedzi

Ogólnie to brzuszka nie chciała chowac, a wręcz przeciwnie.. ogólnie w obcisłej bluzeczce wygląda na sporo większy
Moje maleństwo zawsze jak mnie kopie to tylko po lewej stronie.. no w ostateczności przerzuca się na środeczek ani razu jeszcze nie poczulam kopa po prawej.. najwyraźniej prawa strona jest przeznaczona na kłucia które często mnie dopadają nie wiem co to takiego... teściowa mi powiedziala, ze to może być kolka wątrobowa lub mięśniowa. Nienawidze tego bólu!! Ani oddechu wtedy złapac nie moge, ani nawet się ruszyc..
Ja wizyte mam w poniedzialek i dopiero na wizycie bede sie umawiac z ginkiem na usg połówkowe.. juz nie moge sie doczekac a co do przeczucia, to wydaje mi sie, ze bedzie to dziewczynka.. ciekawe czy sie sprawdzi
Stary 2009-06-03, 14:44   #2514
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

My na połówkowe idziemy 12 czerwca. Ma to być nagrane na płytkę. Nie mogę się już tego doczekać. No i w przyszłym tygodniu zaczniemy 6 miesiąc
Stary 2009-06-03, 14:46   #2515
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Wierz mi, widziałam już dużo wózków i Tako Jumper nie ma wcale małej gondoli. Owszem, daleko mu do Roana, ale na taki wózek może sobie pozwolić ktoś, kto mieszka albo w domku, albo w bloku z windą. Co do kółek, to małe przednie ma zwykły Jumper, a Jumper X ma wszystkie koła pompowane i przyzwoitej wielkości. Wszędzie się nimi wjedzie bez problemu.
I bardzo mnie to cieszy . Muszę go koniecznie sama zobaczyć na żywo. Jeśli nie będę miała żadnych zastrzeżeń to na pewno ten wózek kupimy
Stary 2009-06-03, 14:49   #2516
aniago25
Zadomowienie

ja88 ale śliczna z ciebie mamusia, a zdjęcia macie cudne. Życze Wam Wszystkiego Najlepszego ja tam też nie widzę tych 9 kg w tej mini sukieneczce , wg. mnie nie masz małego brzuszka
Ja dzisiaj zaczełam 21 tydzień i mam 4 kg na plusie, ciesze się bo ja do szczupłych osób nie należałam

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-06-03 o 14:50
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 14:52   #2517
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
I bardzo mnie to cieszy . Muszę go koniecznie sama zobaczyć na żywo. Jeśli nie będę miała żadnych zastrzeżeń to na pewno ten wózek kupimy
Myślę, że nie znajdziesz zastrzeżeń. To są w 100% polskie wózki, bez chińskich, a więc wadliwych elementów. Ja bardzo sceptycznie podeszłam do tego, co zaczęła mówić o wózkach sprzedawczyni, ale po jakimś czasie zaczęłam odkrywać, że ma rację. Nawet mój mąż bardzo szybko stwierdził, że to jest wózek, jakiego szukaliśmy.
Stary 2009-06-03, 15:04   #2518
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Ja bardzo milo wspominam egzamin z prawka zawsze bylo wesolo, chos zdalam dopiero za 4 razem.
Bardzo ladne djecia, bardzo ladnie razem wygladacie, ja juz sie nie moge doczekac swojego slubu

Cytat:
Dziękuje Tysiak7
Ja tez sporo 6 kg i po mnie akurat widac
Stary 2009-06-03, 15:06   #2519
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Aniago przez wszystkie tygodnie żyła w błogim przekonaniu, że przytyłam tylko kilogram ... cóż moja waga tak wskazywała, więc bez obaw poszłam na wazenie w 23 tygodniu ... a tak zamiast 62,5 kilo ... wyskoczyło 66 myślałam, ze sie przewróce ... a jak lekarz powiedział, no no w ciągu 3 tygodni 3,5 kilo bardzo ladnie sie musi pani odzywiac ... to mialam chęć wywalic mu tą waga ... ale przelknelam to jakos

Ja88 nie przejmuj się prawkiem, ja zdawałam 4 razy i wkońcu sie udało (ale to i tak dzięki temu, ze nie wytrzymalam i poklocilam sie z instruktorem chciał mnie oblać za dobre parkowanie, musiałam udowodnić mu ze wysiąde i zmieszcze sie między samochodami no i udało sie zdalam wreszcie)

Anusia trzymam kciuki za męża, pewnie lada moment będzie już z Tobą!!!! Wszystko będzie dobrze.

Ja wstałam rano rano raniusieńko z zamiarem uczenia sie filozofii ... no i najpierw pojechalam na uczelnie zebrac ostatnie dokumenty na obserwacje, przy okazji dowiedzialam sie, ze praktyki mam odrobic teraz, bo w listopadzie bedzie za pozno (jak glupia przelecialam cale miasto szukajac jelenia, ktory przyjmie mnie w czerwcu na praktyki no i nie znalazłam i nie wiem co robić ) Wrocilam do domu i juz mialam sie uczyc, ale zadzwonila babcia i mówi: chodz dziecko na pierogi, bo pewnie glodna jestem uwielbiam pierogi, wiec polecialam od razu, a tam zjadlam 10 pierogow z serem (duzych) i poszło pewnie wszystko w . Wróciłam do domu i usnęłam. Dopiero wstałam i jeszcze nic nie umiem. Teraz robie obiad i tez nie chce mi sie uczyc. Mam takiego lenia, ze najchetniej to bym tylko spala. W miedzy czasie oglądam kabaret i głasiam brzuszek, bo dzidzia nie daje dzisiaj spokoju i wali w pęcherz ....

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 15:08   #2520
zartownis
Zadomowienie

Cytat:

Nie wierzę, żeby poza Polską inne jogurty niż actimele nie miały żywych kultur bakterii, bo nie byłyby jogurtami.
Ja mowie o tych zwyklych polskich jogurtach bo z tego co pamietam mialy zywe bakterie.
A dzis bylam w sklepie i sprawdzilam sklad vitalinea i nie ma zadnych zywych bakteri, co wiecej jest slodzony aspartanem, juz go nigdy wiecej nie kupie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości