|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Czytałam w poradniku, że są właśnie dla wysokich, bo optycznie skracają.
|
#3482 |
|
Przyczajenie
|
Pomóżcie!!
Bardzo podobają mi się bukiety z piwonii. Widziałam nawet kilka zdjęć ładnych bukietów gdzieś na forum. Problem jest tylko jeden... co z butonierką Pana Młodego? Piwonia jest za duża, a jeszcze nierozkwitnięty pączek nie będzie wyglądał zbyt efektownie... |
|
|
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
mnie tez sie strasznie podoba piwonia - w jakich kolorach występuje?
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważne są proporcje i tylko tym oraz charakterem sukni należy się kierować. Wszelkie podziały na niskie, wysokie, chude, grube typy jesieni, zimy itp.są podziałami sztucznymi. |
|
|
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
Czy moge prosic o pomoc w wyborze bukietu nasze wizazowe florystki? Chcialabym zeby bukiet byl z roz,ale nie wiem jaki kszatalt najlepiej bedzie pasowal do mojej sukni. Mam 160+7cm buty,jestem jasna bladynka,suknia bedzie w kolorze jasnego ecru,tz szatyn,175cm,sredniej budowy,garnitur najprawdopodobniej czarny. Slub w pazdzierniku ![]() (sukienka zadluga i zaduza) Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2009-06-01 o 17:38 |
|
|
|
#3486 |
|
Przyczajenie
|
Czyli pasuje ten bukiecik? Bo już sama nie wiem
A jeśli nie, to może zaproponujecie mi jakiś? Będę bardzo wdzięczna Dodam, że ślub we wrześniu i chciałaby chyba coś różowego
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podoba mi się ten na 2-gim zdjęciu jedynie pozbawiła bym go tej"korony" z liści. |
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Hej podglądam was i podglądam i wkońcu na mnie przyszedł czas
![]() Ślub mam 5 września, mam 160cm wzrostu jestem raczej brunetką z kilkoma czerwonymi pasemkami na głowie Kolor sukni biały. Sukienka tak jak na zdjęciu oryginał na pierwszym zdjęciu , drugie zapozyczone z internetu . Moją uwagę zwróciło kilka wiązanek , każda od siebie inna, bo tak naprawde nie wiem co będzie pasować do mojej sukienki i do mnie
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje ewaleno za odpowiedz
|
|
|
|
#3491 |
|
Zadomowienie
|
Wybrała bym 1 ale odchudziła bym ją . Jest po prostu zbyt wielka.
Koszt takiej wiązanki jest spory. Storczyk typu phlenopsis ,który jest podstawą występuje głównie w doniczkach i ma mniej więcej po 1- 2 gałązki i kosztuje 30-40zł Gałązek potrzeba 7-10 zależny ile będą miały kwiatów + róże ok. 15szt. inne rośliny. To koszt + - 600zł. Ja zrobiła bym bardziej różany i storczyk tylko jako dodatek. Bukiet z drugiego zdjęcia znacznie tańszy - myślę ze ok. 250zł Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-06-02 o 10:02 |
|
|
|
#3492 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
bardzo proszę o pomoc w doborze bukietu. Ślub 25 czerwca a ja nadal nie mam pomysłu na bukiet. Mam 168 cm wzrostu, szatynka, krótkie włosy. Suknia w kolorze białym (zdjęcie poniżej). Tż 180, trochę misiowaty |
|
|
|
#3493 |
|
Raczkowanie
|
Kochaniutkie a ja.. przypominam się
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3480
|
#3494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-06-02 o 11:55 |
|
|
|
|
#3495 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, ja również o sobie przypominam
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...40822&page=116 post 3467 chciałabym w swoim bukiecie wykorzystać na pewno ukochane frezje w połączeniu z różami... w kolorach raczej soczystych
|
#3496 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny co sądzicie o bukiecie z białych tulipanów?i jaki najlepiej wybrać kwiat żeby wpiąć we włosy?
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Przyczajenie
|
Drogie Wizażanki, liczę na Wasze wsparcie. Ślędzę ten wątek wytrwale od ponad roku, aż przyszedł czas i na mnie
Ślub co prawda w październiku, ale już chciałabym mieć opracowaną koncepcję... zatem, pomóżcie ![]() Ja - niebieskooka blondynka, o raczej słowiańskiej urodzie, 165 cm. Sukienka (w załączeniu) w kolorze ecru, dodatki - jeszcze niesprecyzowane, kwiat we włosach i możliwe, że dłuuugi welon... TŻ - szatyn, oczy szare, 180 cm wzrostu, myślimy o garniturze w kolorze grafitowym, raczej ciemny... co więcej? bukiet - narazie bez koncepcji, jestem otwarta na propozycje; ponieważ suknia nie jest "bogata" zastanawiam się czy iść w stronę skromnego bukietu, czy wręcz przeciwnie... załączam ten, który jakiś czas temu wpadł mi w oko... taki stroczyk chętnie wpięłabym we włosy.... doradźcie coś, proszę
|
|
|
|
#3499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bukiet nie może być za bardzo zwarty i bez dłuższych zwieszeń, bo falban mnóstwo na dole. Wklejam kilka kompozycji wartych uwagi.
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3502 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fantastycznie wygląda w kościołach - doniczkę należy zamotać białą tkaniną. Jeśli zrobisz z nich aleję w kościele to po ceremonii zaprzyjaźnieni (wyznaczeni goście ) szybciutko zabiorą aleję do samochodu i zawiozą na salę. Zostawisz tylko te przy ołtarzu. Samochód można udekorować 3 gałązkami. Mało znaczy dużo. Życzę pomysłowości, a wszystko się uda. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
Ewaleno, Jolu Darska proszę wklejcie mi jakieś ładne bukiety ze strelicją (jedną lub trzema), chodzi mi o bukiet dla rodziców na podziękowania. Jaki byłby koszt takich wiązanek? Strelicja jest droga?
|
|
|
|
#3504 |
|
Przyczajenie
|
Więc co mogę zrobić? Nie chcę rezygnować z bukietu, więc może inny kształt będzie pasował do tej sukni... na początku myślałam o kilku cantadeskach jako "berło" ale też nie jestem pewna czy to dobry pomysł... No i przede wszystkim - jaki kolor....?
Błądzę jak dziecko we mgle...
|
|
|
|
#3505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)))
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wybrała bym biało-zielony lub kremowo-zielony. Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-06-03 o 15:04 |
|
|
|
|
#3507 |
|
Przyczajenie
|
Witam DROGA EWALENO! po pierwsze chcę wyrazić swój podziw dla twej wiedzy! wow! po drugie jak większość prosić o radę odnośnie bukietu
![]() mam 164 cm wzrostu (+obcas 7 cm) za to kompleks z nim związany ogromny, jestem klasycznym rozmiarem 34 i nie wiem jakiej wielkości powinien być bukiet, sukienka emmi mariage model romance podaję link http://www.pphmercator.com.pl/main.p...1&id_podkat=20# tyle że biała, kwiat po boku też biały, do tego koronkowe bolerko, włosy długie blond (będą loki i mały koczek), ogólnie zależy mi na tym żebym nie wyglądała na jeszcze niższą i jeszcze szczuplejszą. szkoda, że bukiety nie mają rozmiarówki, żeby xs zamawiało sobie xs i nie byłoby problemu Pan młody, 175cm, grafitowy garnitur z białą kamizelką na samochód wiązankę też zamieszczam (biele, krem, zieleń) nie wiem czy jej kolory też są istotne zatem proszę o pomoc!!!
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Rozeznanie
|
Kochana Ewaleno
bardzo proszę o pomoc w doborze bukietu. Mam 168 cm wzrostu, szatynka, krótkie włosy. Suknia w kolorze białym (zdjęcie poniżej). Tż 180, trochę misiowaty |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

A jeśli nie, to może zaproponujecie mi jakiś? Będę bardzo wdzięczna 

z kilkoma czerwonymi pasemkami na głowie