|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
henna na rzesy
czy próbowałyscie kiedys sobie same nakładac henne na rzesy? moze któras z was wie jak to sie robi?
Edytowane przez Shannon94 Czas edycji: 2009-06-01 o 13:32 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: henna na rzesy
ja raz sama nakładałam, najpierw dałam przecięty na pół płatek kosmetyczny pod rzęsy dolne tak że jak zamknęłam oko to górne również na nim były, i nałożyłam.
tylko najpierw jedno oczko a potem drugie
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja próbowałam ale okazalo się trudniejsze niż myślałam i dałam spokój bo tylko oczy piekły :P
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
oooj probowalam w tamtym tygodniu i efekt byl taki ze oczy mnie niesamowicie piekly, a rzesy jakie byly, takie sa, zero roznicy.
wiecej nie bede probowac |
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Nakładam regularnie hennę na brwi, a dzisiaj coś mnie naszło, żeby także samej nałożyć sobie na rzęsy. Żałuje! Oczy zaczęły już piec przy samym nakładaniu, a najgorzej było przy zmyciu, przeraźliwie piekły, a po przepłukaniu były czerwone i napuchnięte.
Kiedyś robiłam hennę rzęs u kosmetyczki (ok. 20zł+brwi), ale ona miała specjalne plasterki do przylepienia pod oko, mniej piekło, aczkolwiek bez rewelacji. Podsumowując- odradzam
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie henna na rzęsy spektakularnych efektów nie daje, przynajmniej w moim przypadku. Do tego ja często myję twarz żelami, więc właściwie po trzech dniach nie mam śladu po hennie. O ile w ogóle wcześniej jakiś ślad był, bo moje rzęsy to jedna wielka porażka, o które mówić mi się nawet nie chce
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

wiecej nie bede probowac