|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
przed czerwcem staż wynosił:
772,70 - 670 zł na reke od czerwca po waloryzacji: 791 - 687 zł na rękę |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o to fajnie ![]() ![]()
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
17 zl wiecej
![]() Kurcze szkoda ze to nie jest te 791 na reke.
![]() |
#3934 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ty nie podpisujesz umowey tylko UP z pracodawcą, Ty jej nawet na oczy nie zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Jeśli firma brała 7 stażystów do siebie to ma jedną umowę i w niej że może wziąść 7 osób i pewnie nie miała w umowie powypisywanych konkretnych osób tylko kogo UP da, niestety tak to działa że Ty nie masz nic do gadania, jeśli firma sobie wymyśli że chce przedłużyć staż to pisze wniosek o przedłużenie a że ma na umowie 7 osób to tym 7 osobom przedłuży staż (niestety umowa nie jest z nami wiec nie jest imienna na kazda osobe), możesz jedynie liczyć na to że aż dla 7 osób nie znajdzie się kasa i nie przejdzie ich wniosek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To i tak musze pytac w UP z ta umowa na jak dlugo dostane?
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zadomowienie
|
jak Ci przyznawali staż to powinni Ci powiedzieć na jak długo masz przyznany. Mi dali na pół roku i wiem, że zaczynam 15 czerwca a kończę 14 grudnia
#3937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() UP mowi ze moze przyznac na 8m-cy bo ma na tyle kase, a teraz to zalezy od pracodawcy na ile bedzie chcial. A tak w ogole to jestem zla na UP.mialam miec staz od srody ale nie moga mi tej umowy zrobic bo ksiegowa na chorobowym i nie wiadomo kiedy wroci.A moj pracodawca chcial mnie od srody juz..a ja sie nudze.. a pieniadze z tej nudy mi sie tez nie zbieraja..
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2009-06-04 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3938 |
Rozeznanie
|
albo spytaj w kadrach tam gdzie odbbywasz staz!
#3939 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie pytalam i powiedzieli ze to zalezy od pracodawcy na ile chce stazyste.UP ma kase dla mnie na 8m-cy.
![]() |
#3940 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem właśnie po "polowaniu" na staz. I nic....byłam w kilku placówkach to każdy przyjął moje dane i jedni mówili, że jak będa potrzebować to sie ze mną skontaktuja , a drudzy , że się zastanowią i dadzą odpowiedź. He nie wiem ile mam czekać na odpowiedź ale jestem pesymistycznie nastawiona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie problemu wiekszego nie bylo..ofert troche bylo dla kazdego zawodu. A jaki masz?(po liceum jestes?)
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() sprzedawcę albo pomocnik kucharza... no nie po to szłam na ekonomistę ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2009-06-04 o 12:52 Powód: poprawka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coz, jak nie znajde staz ide do pracy , a później znów będę szukac. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- ja jestem po Technikum Ekonomicznym. Szukam prywatnie w innym mieście, a jeszcze nie rejestrowałam się w moim UP. Jak znajde staż, wtedy idę szybko się rejestrować. Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2009-06-04 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie w bankach to w większości nie chcą... Nawet mam praktyki wykonane w BZ WBK i Urzędzie Skarbowym ( tajemnica mnie tylko obowiązywała w US, a Banku nic nie podpisywałam... ) . Ale mieszkam w takiej dziurze, ze nic nie ma... a ponoć miasto się rozwija ![]() PS. Piszesz w tym roku egzamin zawodowy ? Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2009-06-04 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek u nas po technikum ekonomicznym na stazu sa w spozywczym lub w innych sklepach. JA technik informatyk i mam w biurze papierowa robote ![]() Radze sie zarejestrowac to oni Ci wyszukaja jakas oferte-moze i fajna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
Byłam w biurach, urzedach. Wszędzie maja kogoś na staż . Mi pozostały tylko banki . Małe , duże
![]() Tak wiem, że UP napewno by mi cos załatwiło, ale tylko w moim powiecie. Ja jeżdże do innego miasta , który sie znajduje w sąsiednim powiecie, ponieważ do niego chciałabym się na pewien okres przeprowadzic. Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2009-06-04 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() znalazłam sobie sama staż w banku i muszę napisać podanie czy może wiecie jak takie podanie napisać?(co w takim podaniu ma być zawarte?)A może któraś z Was miała już staż w banku?i mogłaby mi napisać czego mniej więcej wymagają od stażystów? z góry dzieki za odpowiedż pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak pisze egzamin zawodowy, a to juz praktycznie za tydzień. A Ty tez piszesz ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Konto usunięte
|
Tak, tez piszę.. za jakieś 1.5 tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy z kserem świadectwa ukończenia szkoły da rade się zarejestrować w urzędzie ?
#3951 |
perfumove love
|
Musi być chociaż potwierdzone przez szkołę (pieczątka, za zgodność z oryginałem itd).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja musiałam mieć ze sobą wszystkie oryginały dokumentów do pokazania, więc może to kwestia konkretnego UP. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Przyczajenie
|
Cześć Wam! mam pytanie i bardzo bym prosiła o odpowiedź. Chciałabym isc na staż na 3 miesiace, chce sie zarejestrować jako bezrobotna tylko powiedzcie mi czy warto czy dostane ten staz na 3 miesiace skoro zamierzam isc na dzienne studia bo jestem teraz po LO. Myslicie ze przyznano by mi staz na te 3 miesiace? baaardzo prosze o odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie tez tak niby bylo ale co koniec stazu to mi przedluzali i tak w lipcu bede miala caly rok w jednym miejscu i zobaczymy co dalej, bo dowiedzialam sie ze mozna dalej miec przedluzony tylko na innym stanowisku niz obecne, fajnie by bylo bo w dobie kryzysu ciezko bedzie znalezc dobra robotke
![]() |
#3957 |
Przyczajenie
|
Dzięki moni_ka.g za odpowiedz
![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Zakorzenienie
|
Ide na staz od 15..kurcze nadal sie bede nudzic
![]() Od 15 bo dopiero wtedy umowe mi moga dac..bo dawaja 1,15,30 kazdego miesiaca.
![]() |
#3959 |
Konto usunięte
|
Wzajemnie ![]() To macie troszkę dziwnie... ja mogę w każdej chwili po umowę iść.. nawet mam ją w domu bo mi ją wciskali na chama. |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
Zakorzenienie
|
czy kazdy stazysta musi wybrac fundusz emerytalny ? Na jakiej zasadzie dziala taki fundusz w przypadku stazu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.