Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-04, 09:08   #4711
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Witam z samego ranka

Dziękuje Wam dziewczyny za słowa otuchy,ale teraz pozostało tylko czekać i zobaczyć czy pękną bo jeżeli nie to w przyszłym cyklu czekają mnie zastrzyki a o tym,że ciąża mnoga mi grozi to dobrze od kilku miesięcy wiem ponieważ półtorej roku jestem na closty. a lekarz jeszcze mi powiedział,że mnoga to nie bliźniaki tylko 2-3 w górę jak by mi się takie coś przydarzyło to dam Wam po jednym no odchowanie

Pocierp nie przejmuj się mamą ja w sumie mam dobre stosunki ze swoją mama ale też bywa różnie i potrafi strasznie zranić słowami nie przemyślawszy wcześniej cieszę się że już Ci lepiej i tak trzymaj a z tż różnie to bywa to są po prostu chłopy

Kaaamila1 a który masz już d.c???Może warto zrobić test

gooha3 Gratuluję a nie mówiłam,że będzie wszystko o.k

alisanka Mocno 3mam zaciśnięte kciuki,żeby było wszystko o.k

Życzę miłego dzionka
Wpadnę zobaczyć co u Was słychać później

Edytowane przez edzia
Czas edycji: 2009-06-04 o 09:11
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 09:12   #4712
strompka
Raczkowanie

Witajcie kochane w czwartek:0
Oby humory dopisały dzisiaj lepiej niż pogoda - przynajmniej u mnie jest nie za ciekawie
Moonia gratuluje pracy
Sweet Jelly wielkie gratulacje dla ciebie za 2 kreseczki

Gooha cieszę się że promotor pracę przyjął bez problemów, ja jestem już jakieś 2 lata po obronie ale w pamięci dosyć świeże wspomnienia z pisaniem pracy.

Edzia ale ci się narobiło pęcherzyków, trzymam kciuku za wszystkie

Kaamila zrób test wydaje mi się że powinien wyjść pewny

Też chciałabym Was poznać na nk, ale skasowałam konto już jakiś czas temu i nie mam takiej możliwości, pozostaje mi tylko wyobraźnia:0

Miłego dnia kobietki

Aliisanka trzymam oczywiście kciuki bardzo mocno

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png

Edytowane przez strompka
Czas edycji: 2009-06-04 o 09:14
strompka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 09:20   #4713
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Czesc Sardynki kochane
ja dziś przed 15 mam usg genetyczne, także proszę o kciuki
znów mnie prawie cały dzień nie będzie więc będę Was wieczorem nadrabiać
spokojnego dnia życzę
My tu wszystkie będziemy za Was. Jak będziesz mogła to daj Kochana znać jak było
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 09:30   #4714
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Hej Babeczki

Gooha super, że masz już zaliczone i projekty przyjęte

Sweet_Jelly gratulacje!!!!!! Piękna wiadomość

Aliisanka oczywiście przed 15, potem czekamy na dobre wieści

Edzia jak dotąd wyniki msz obiecujące, pęcherzyki piękne, byle tak dalej

A ja dziś marznę w pracy, właśnie sobie zrobiłam kawkę na rozgrzanie Ostatnie 2 dni miałam zamieszanie, to dziś może będzie spokój... Poza tym moja mama prawdopodobnie wyjdzie dziś ze szpitala, będzie można troszkę odetchnąć........

Miłego dnia!!!!!!!!!!!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 10:28   #4715
roza26
Raczkowanie

Witajcie kochane staraczki i przyszłe mamuśki!
Moonia gratuluje pracy

Gooha super gratki za prace

Edzia piekne pecherzyki-cudnie-ale byloby super jakbys miala 2
fasolki
Kaamila zrób tescik-trzymam kciuki za pozytyw i II

Aliisanka jesteśmy z Toba i tryzmamy kciuki za USG

i kciuczki dla naszej kochanej Ulci
U mnie dzis oki-małpa sie konczy hi hi-niedlugo zaczna sie staranka buziole i milego dnia
Stary 2009-06-04, 10:44   #4716
Lenka1000
Rozeznanie

Sweet_Jelly i Pomarańczko - GRATULUJĘ!!!!!

Dałam wczoraj w tyłek - mam remont w mieszkanku i skrobałam acetonem do paznokci progi między drzwiami. Efekt? Mdłości do granic niemożliwości.
Dziś siedzę u rodziców a Ślubne Szczęście samo maluje ściany w salonie.
Poza tym na własną rękę odstawiłam Duphaston i Folik. Może to nielogiczne ale czułam, że bardziej mi to szkodzi niż pomaga. Zamiast tego jem dużo naturalnego kwasu foliowego - dziś na obiadek będzie szpinaczek
Wysyłam jeszcze kolejne fluidki - :mag ia:: magia:
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 10:46   #4717
malami82
Rozeznanie

Aliisanka trzymam żeby wszystko było dobrze.
Kaamila mam nadzieję, że teścik będzie pozytywny!!! Trzymam za wynik!!!
Ula wracaj do nas szybko!!!

A u mnie bez zmian ... cisza ...

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
Od razu przechwycę 2 bo czuję, że jest mi to potrzebne i będzie albo wóz albo przewóz ...

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 10:56   #4718
pomarnczka
Raczkowanie

aliisanka, ałła, strompka, edzia, martaN23, Malga19, coralady, malami82, ziaaa, kotek81, roza26, kobra913, moonia26, papierp, cherubinka, Lisica1, paulinaizabela, PatkaM84, Sandrunia Niepoń, edi25, ewakol, Koona - "nie dziękuję" , trzymajcie nadal by wszystko było dobrze..

kobra913 - mi się też na początku wydawało, że się nie udało.. nawet mówiłam TŻ-owi, że się za mało w tym miesiacu staraliśmy (ostatni raz jak się okazało tuż przed owu).. więc nadzieja zawsze jest.. żeby @ nie przyszła

malami - temp wciąż ładna, ja test robiłam 19dni po owu i jak widziałaś kreska jeszcze max koloru nie miała.. a może u Ciebie przez przypadek owu faktycznie była 41dnia?? serduszka w dobrych momentach są , temp w górze jest, @ nie ma - jest nadzieja

dra - wiem, że lepiej jest się nie nakręcać - bo pamiętam jak boli rozczarowanie.. ale i tak 3mam i to podwóje, raz za szybkie zafasolkowanie a dwa za 100%pozbycie się Twoich niedobrych bakterii

Lisica1 - za fasolkę w Twoim brzuszku.. niech się rozwija i ujawni na teście niedługo..

moonia26 - gratuluję pracy oby była satysfakcjonująca..

dra - faceci to jednak niezrozumiały gatunek, niektórzy mówią, że Bozia na próbę stworzyła i zapomniała napisać instrukcję obsługi .. przejdzie mu i znów będzie dobrze..
a co do szukania pracy to ja już sobie odpuściłam.. w moich okolicach jak się nie ma znajomości to i ciekawej pracy nie ma.. zresztą większość pracodawców szuka pracownika najlepiej w wieku do 30, z pełnym wyksztaceniem i do tego kilkuletnim stażem pracy..

patkaM84 - jak dobrze pójdzie to chyba ok 7lutego urodzę

Sweet_Jelly Wielkie Gratki!!

ewakol - zarazimy zarazimy.. niech no tylko lekarz potwierdzi..

ula - za USG i wypis do domu... niech się fasolka ładnie rozwija w brzuszku i już nie daje powodów do strachu

dra - dzięki że nam na bieżąco dajesz wieści od Uli.. zawsze to się człowiek trochę mniej martwi

edzia - jakie ładne pęcherzyki.. by się fasolka wykluła

pacierp - a może to nie @ za rogiem, mooże to inne hormony?

gooha3 - no cały wątek nie na darmo za Ciebie kciuki trzymał promotor innego wyjścia nie miał

aliisanka - za usg

U mnie w miarę się uspokoiło.. ale miałam stracha, że mnie grypa bierze. Gardło bolało niemiłosiernie i z wtorku na środę cały czas się w nocy budziłam, temp podwyższona.. brr ogólne.. ale w dzień jakoś rozchodziłam, wieczorem zagryzłam chlebkiem z miodem i chyba (odpukać) przeszło..
za to rozwaliła mnie koleżanka stwierdzeniem, że dowiedziała się, że nasza wspólna znajoma (która niedawno urodziła) starała się o drugie dziecko ponad dwa lata i tu jej hasło - że jej się wydaje, że to niemożliwe, aby ona się tak długo musiała starać.. stwierdziłam tylko, że możliwe i nie drążyłam tematu.. i tak by nie zrozumiała, bo zaszła bez problemu..

za wszystkie czekające na zrobienie testu i starające się intensywnie o ten wynik niech nas lutowych mam będzie jak najwięcej
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 11:04   #4719
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Sweet_Jelly i Pomarańczko - GRATULUJĘ!!!!!

Dałam wczoraj w tyłek - mam remont w mieszkanku i skrobałam acetonem do paznokci progi między drzwiami. Efekt? Mdłości do granic niemożliwości.
Poza tym na własną rękę odstawiłam Duphaston i Folik. Może to nielogiczne ale czułam, że bardziej mi to szkodzi niż pomaga. Zamiast tego jem dużo naturalnego kwasu foliowego - dziś na obiadek będzie szpinaczek
dlaczego odstawiłaś Duphaston?czemu piszesz że bardziej ci to szkodzi?skoro lekarz pryepisał ci go to trzeba kochana brać ja też to łykam
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 11:05   #4720
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pomarnczka Pokaż wiadomość
aliisanka, ałła, strompka, edzia, martaN23, Malga19, coralady, malami82, ziaaa, kotek81, roza26, kobra913, moonia26, papierp, cherubinka, Lisica1, paulinaizabela, PatkaM84, Sandrunia Niepoń, edi25, ewakol, Koona - "nie dziękuję" , trzymajcie nadal by wszystko było dobrze..

kobra913 - mi się też na początku wydawało, że się nie udało.. nawet mówiłam TŻ-owi, że się za mało w tym miesiacu staraliśmy (ostatni raz jak się okazało tuż przed owu).. więc nadzieja zawsze jest.. żeby @ nie przyszła

malami - temp wciąż ładna, ja test robiłam 19dni po owu i jak widziałaś kreska jeszcze max koloru nie miała.. a może u Ciebie przez przypadek owu faktycznie była 41dnia?? serduszka w dobrych momentach są , temp w górze jest, @ nie ma - jest nadzieja

dra - wiem, że lepiej jest się nie nakręcać - bo pamiętam jak boli rozczarowanie.. ale i tak 3mam i to podwóje, raz za szybkie zafasolkowanie a dwa za 100%pozbycie się Twoich niedobrych bakterii

Lisica1 - za fasolkę w Twoim brzuszku.. niech się rozwija i ujawni na teście niedługo..

moonia26 - gratuluję pracy oby była satysfakcjonująca..

dra - faceci to jednak niezrozumiały gatunek, niektórzy mówią, że Bozia na próbę stworzyła i zapomniała napisać instrukcję obsługi .. przejdzie mu i znów będzie dobrze..
a co do szukania pracy to ja już sobie odpuściłam.. w moich okolicach jak się nie ma znajomości to i ciekawej pracy nie ma.. zresztą większość pracodawców szuka pracownika najlepiej w wieku do 30, z pełnym wyksztaceniem i do tego kilkuletnim stażem pracy..

patkaM84 - jak dobrze pójdzie to chyba ok 7lutego urodzę

Sweet_Jelly Wielkie Gratki!!

ewakol - zarazimy zarazimy.. niech no tylko lekarz potwierdzi..

ula - za USG i wypis do domu... niech się fasolka ładnie rozwija w brzuszku i już nie daje powodów do strachu

dra - dzięki że nam na bieżąco dajesz wieści od Uli.. zawsze to się człowiek trochę mniej martwi

edzia - jakie ładne pęcherzyki.. by się fasolka wykluła

pacierp - a może to nie @ za rogiem, mooże to inne hormony?

gooha3 - no cały wątek nie na darmo za Ciebie kciuki trzymał promotor innego wyjścia nie miał

aliisanka - za usg

U mnie w miarę się uspokoiło.. ale miałam stracha, że mnie grypa bierze. Gardło bolało niemiłosiernie i z wtorku na środę cały czas się w nocy budziłam, temp podwyższona.. brr ogólne.. ale w dzień jakoś rozchodziłam, wieczorem zagryzłam chlebkiem z miodem i chyba (odpukać) przeszło..
za to rozwaliła mnie koleżanka stwierdzeniem, że dowiedziała się, że nasza wspólna znajoma (która niedawno urodziła) starała się o drugie dziecko ponad dwa lata i tu jej hasło - że jej się wydaje, że to niemożliwe, aby ona się tak długo musiała starać.. stwierdziłam tylko, że możliwe i nie drążyłam tematu.. i tak by nie zrozumiała, bo zaszła bez problemu..

za wszystkie czekające na zrobienie testu i starające się intensywnie o ten wynik niech nas lutowych mam będzie jak najwięcej
Ale się dziweczyno napracowałaś nad tym postem szacun dla Cię

Myślę, a wręcz pewna jestem, że to nadchodząca @ jest odpowiedzialna za moje humorki, bo w tym cyklu to mało się przytulaliśmy ze względu na zabieg, który przeszłam. A poza tym wydaje mi się, że jak TO się stanie, to będę się inaczej czuła, a tak niestety nie jest
Stary 2009-06-04, 11:16   #4721
Lenka1000
Rozeznanie

Marta, jak zaczęłam łykać Duphaston to zaczęłam się źle czuć. Nawalał mi żołądek i i nne tego typu sensacje. Po odstawieniu zaczęłam wracać do normy czyli do dobrego samopoczucia. Zresztą Duphaston dostałam profilaktycznie ze względu na to, że kilka miesięcy przed ciążą zrobiłam badanie prolaktyny i wyszło w normie ale w niższej połowie.
Stary 2009-06-04, 11:19   #4722
Lisica1
Zadomowienie

Dziewczyny a powiedzcie mi ktora z was przechodzila IUI i moze juz zaszla? I za ktorym razem wam sie udalo??

Bo ja mialam robiona drugi raz i chyba nic, bo dzis jest 27dc. (moje cykle to 29-33) i wyszla jedna kreska.Mozliwe ze nie jestem.Jestem taka niecierpliwa,ze musialam to zrobic.

Zazywalam Clo. i zastrzyk z Pregnylu, teraz biore Duphaston (dzis ostatnia tabletka) .

Nie wiem juz co mamy robic, chcielibysmy zglosic sie do kliniki lub do szpitala, zeby obserwowac moj cykl i zeby jakis lekarz nam powiedzial,ze sa wieksze szanse i co konkretnego trzeba robic??

My staramy sie od czasu slubu, czyli od 2007.10. ale z przerwami bo poszlam do pracy i nie chcialam zaraz zajsc.Ale potem wzielismy sie do roboty . Dopiero moj drugi cykl z Clo i Preg. A juz sie zalamuje, wy to macie stalowe nerwy. Teraz juz nie pracuje, pracodawca nie przedluzyl mi umowy i teraz jestem na kuroniu, i dobrze bo i tak chyba bym sama zrezygnowala (za duzo nerwow-praca w sklepie). Teraz moge jezdzic kiedy chce.
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 11:21   #4723
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Marta, jak zaczęłam łykać Duphaston to zaczęłam się źle czuć. Nawalał mi żołądek i i nne tego typu sensacje. Po odstawieniu zaczęłam wracać do normy czyli do dobrego samopoczucia. Zresztą Duphaston dostałam profilaktycznie ze względu na to, że kilka miesięcy przed ciążą zrobiłam badanie prolaktyny i wyszło w normie ale w niższej połowie.

to może racja myślałam że miałaś jakieś problemy z sercem,bo moja koleżanka tak właśnie miała ale lekarz kazał jej brać nadal duphaston i dodatkowo jakąs osłonke na te serducho i było już dobrze
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 11:24   #4724
malami82
Rozeznanie

Cytat:

No tempka jak na razie trzyma się wysoko (odpukać) ... Co do owu - to sama już nie wiem dla mnie to w ogóle nowość - bo nie pamiętam kiedy ją miałam ostatni raz ...

Trzymam za Ciebie!!!

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 11:32   #4725
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam, ze się wtrącę jestem mamusią majowo-czerwcową nadal w dwupaku i również brałam ten lek na wszelki wypadek ale ten lek zawiera progesteron i nie wolno jeśli lekarz w ciąży Ci go przepisał odstawiać go do 12 tyg. gdyż nagły spadek hormonu może powodować poronienia. Nie radzę działać na własną rękę bo można sobie niepotrzebnie zaszkodzić. No cóż w ciąży trzeba się przygotować na różne niedogodności i bolący żołądek nie będzie tą najgorszą

Edytowane przez *kaalinaa*
Czas edycji: 2009-06-04 o 11:34
*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 11:32   #4726
kobra913
Raczkowanie

Pomaranczkowykresy mam jakies dziwne od czsu podskoczenia temki na 37 temperatura trzyma mi sie ciagle 36,9 i nie spada nie powiem miloby bylo jakby sie okazalo ze bede mamusia ale ja zawsze bylam pechowa wiec nie licze na nic teraz czekam na @ az przyjdzie a w lipcu chce isc na badania plodnosci. Moj Tz chodzi wsciekly bo remont nie idzie tak jak mial isc wziol jakigos paprocha i ten ciagle sie opier******.

Normalnie dziewczyny przezywam to jak mrowa okres ale wczoraj sama musialam jechac samochodem oczywiscie bez prawka normalnie mialam takiego stracha na poczatku ale spowrotem to juz muzyczka sobie leciala i na spokojnie jescze do znajomej podjechalam a co

A wiecie czego najbardziej sie boje...........ze jak pujde na te badania plodnosci to okaze sie ze nie moge miec dzieci juz rozmawialam o tym ze swoim Tz i sam mi powiedzial ze nawet w takiej sytuacji sobie poradzimy ale bedzie mi zal ze nie bede mpgala dac mu tego o czym on zawsze śnil.Ciagle prosze Boga w duchu zeby wszytsko okazalo sie ok ale niestety mam zle mysli
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 11:36   #4727
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Niby dostałaś profilaktycznie, ale jak dla mnie to nieodpowiedzialne... Zadzwoń do lekarza i powiedz o tym, a mimo wszystko kwas foliowy powinnaś dalej przyjmować - on nijak nie oddziałowuje na organizm żebyś przez niego czuła się źle.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
A wiecie czego najbardziej sie boje...........ze jak pujde na te badania plodnosci to okaze sie ze nie moge miec dzieci juz rozmawialam o tym ze swoim Tz i sam mi powiedzial ze nawet w takiej sytuacji sobie poradzimy ale bedzie mi zal ze nie bede mpgala dac mu tego o czym on zawsze śnil.Ciagle prosze Boga w duchu zeby wszytsko okazalo sie ok ale niestety mam zle mysli
Agnieszka nie gadaj takich głupot bo normalnie dupę ci złoję przy okazji jak kiedyś będę w gryfie. Nie możesz tak myśleć i od razu zakładać najczarniejszy scenariusz. Będzie co ma być, jak dziecko nie tą drogą to inną ale nie ma co się poddawać!!!

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 11:51   #4728
pomarnczka
Raczkowanie

Patka - jak już wlejesz kobrze-Agnieszce w dupę to wlej jej jeszcze raz ode mnie dla równowagi (coby jej jedna połowa przez przypadek mniej nie bolała) Jak ją będzie pupa bolała to może nie będzie miała takich głupich myśli!

kobra - współczuję tego remontu, nic gorszego niż nieodpowiedzialna ekipa remontowa.. a nie możecie wymienić obiboka na jakiegoś sensowniejszego człeczka?
a i Patka ma Ci ode mnie również złoić dupsko.. temp w górze - nadzieja jest

Lenka dziewczyny dobrze piszą, nie rezygnowałabym sama w leków.. jeszcze kwas foliowy możesz naturalnymi składnikami nadgonić ale odstawienie duphastonu to chyba nie bardzo..
ja się po foliku też nie bardzo czułam na początku- stał mi kołkiem w gardle, ale w tym cyklu nagle jakoś mi zaczął wchodzić bez problemu i go sobie codziennie łykam..
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 12:01   #4729
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Jeszcze Ci tylko dopiszę, że lekarz może Ci w takim wypadku zamienić duphaston na Luteinę - to również progesteron ale ja akurat go biorę na noc 2 tabletki dopochwowo i nie odczuwam żadnych skutków ubocznych. A biorę i luteinę i duphaston.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-06-04, 12:04   #4730
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Agnieszka nie gadaj takich głupot bo normalnie dupę ci złoję przy okazji jak kiedyś będę w gryfie. Nie możesz tak myśleć i od razu zakładać najczarniejszy scenariusz. Będzie co ma być, jak dziecko nie tą drogą to inną ale nie ma co się poddawać!!!
no to chyba musisz mi nakopac do dupy
- Khalil Gibran

Edytowane przez kobra913
Czas edycji: 2009-06-04 o 12:20
Stary 2009-06-04, 12:11   #4731
Lenka1000
Rozeznanie

Mam wizytę u ginki 8 czerwca i porozmawiam z nią o tym. Na razie wrócę jedynie do foliku.
Stary 2009-06-04, 12:17   #4732
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Kobra913 nie możesz tak myśleć od razu o najgorszym dziewczyny maja racje że należy Ci się a badania trzeba sobie zrobić,żebyś wiedziała na czym stoisz i gdzie jest przyczyna dla której Wam się nie udaje a żeby lekarz mógł stwierdzić niepłodność to musiałbyś nie mieć macicy bo jeżeli chodzi o jajniki to nawet z jednym można zajść w ciąże a jak jajowody są niedrożne to je przetkają Głowa do góry i na badania hulaj

Lenka1000 popieram to co już napisały wyżej dziewczyny!!!Nie możesz sama odstawić leku jeszcze na dodatek w ciąży bo duphastonto jest to hormon i bardzo często jest podawany do podtrzymania wczesnej ciąży !!!
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 12:17   #4733
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
No tempka jak na razie trzyma się wysoko (odpukać) ... Co do owu - to sama już nie wiem dla mnie to w ogóle nowość - bo nie pamiętam kiedy ją miałam ostatni raz ...

Trzymam za Ciebie!!!
Malami, a może faktycznie miałaś owu i to późno i dlatego test jeszcze był negatywny ...bo ta tamperatua podejrzanie wysoka, w każdym razie

Kobra, co to za dołki temperatura jak narazie wysoka, więc zaciskam mocno

lisica za Ciebie też mocno trzymam Ten miesiąc tak pięknie się zaczął, oby cały był taki owocny

Kaaamila, ja na Twoim miejscu już bym zatestowała albo za 2-3 dni jak @ nie pojawi. Oczywiście za 2 grubaśne krechy

Edzia, Twoje pęcherzyki są obiecujące, więc za wszystkie, a co

aliisanka, za usg ...czekamy na wieści

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2009-06-04 o 12:19
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 12:21   #4734
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
Patka - jak już wlejesz kobrze-Agnieszce w dupę to wlej jej jeszcze raz ode mnie dla równowagi (coby jej jedna połowa przez przypadek mniej nie bolała) Jak ją będzie pupa bolała to może nie będzie miała takich głupich myśli!

kobra - współczuję tego remontu, nic gorszego niż nieodpowiedzialna ekipa remontowa.. a nie możecie wymienić obiboka na jakiegoś sensowniejszego człeczka?
a i Patka ma Ci ode mnie również złoić dupsko.. temp w górze - nadzieja jest

Lenka dziewczyny dobrze piszą, nie rezygnowałabym sama w leków.. jeszcze kwas foliowy możesz naturalnymi składnikami nadgonić ale odstawienie duphastonu to chyba nie bardzo..
ja się po foliku też nie bardzo czułam na początku- stał mi kołkiem w gardle, ale w tym cyklu nagle jakoś mi zaczął wchodzić bez problemu i go sobie codziennie łykam..
remont tragedia ale to znajomy je\go mamy i tak juz go zbluzgala i nic tyo nie dalo

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

dziewuchy jak wy to robicie ze zawsze potraficie utrzymac mnie na duchu
DZIEKUJE

a powiedzcie mi co to jest za badanie ze jakos przez pepek sie wchodzi????
- Khalil Gibran
Stary 2009-06-04, 12:27   #4735
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Mam wizytę u ginki 8 czerwca i porozmawiam z nią o tym. Na razie wrócę jedynie do foliku.
Jak uważasz, ja lekarzem nie jestem ale uważam że źle robisz.

Cytat:
Nie wiem o które dokładnie chodzi, ale pamiętam, że moja koleżanka miała jakąś operację robioną przez pępęk na przydatki.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-06-04, 12:40   #4736
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
remont tragedia ale to znajomy je\go mamy i tak juz go zbluzgala i nic tyo nie dalo

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

dziewuchy jak wy to robicie ze zawsze potraficie utrzymac mnie na duchu
DZIEKUJE

To jest laparoskopia. Robia nacięcie ok 1 cm właśnie pod samym pępkiem i wkładają tamtędy tzw. układ optyczny, dzięki temu mogą pooglądać Cię od środka. My z edzią przechodziłyśmy to. Nam jeszcze porobili dziurki w miejscu jajników i poprzebijali pęcherzyki an jajnikach.
Stary 2009-06-04, 12:43   #4737
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
To jest laparoskopia. Robia nacięcie ok 1 cm właśnie pod samym pępkiem i wkładają tamtędy tzw. układ optyczny, dzięki temu mogą pooglądać Cię od środka. My z edzią przechodziłyśmy to. Nam jeszcze porobili dziurki w miejscu jajników i poprzebijali pęcherzyki an jajnikach.
to podobno cholernie boli....czy daja jakies znieczulenie????
- Khalil Gibran
Stary 2009-06-04, 13:41   #4738
dra
Zakorzenienie

witajcie
dziś po 16 ide do ginki i zobacze co ona poradzi na pecherz,już lepiej ,ale jeszcze coś mnie szczypie tam...

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
Kochana, niech ten dołek ucieka ... Nie wolno tak myśleć, chociaż sama mam podobnie ... Od grudnia szukam pracy (też jestem z małego miasta), dzidziusia nie ma, @ aktualnie też nie, test negatywny ....
A co do znajomości to zgadzam się w 100% ...

Ja już mam naszykowaną taką samą mieszankę ... Teraz tylko muszę zobaczyć jak się zakończy ten cykl ... test negatywny - @ nie widać ...
Niech to się wyjaśni ... bo jeżeli to jeszcze nie teraz to nowy cykl oznacza nowe szanse ....
eee doła to ja nie mam,dawno zakopałam
tylko nieraz to mnie wkurza ile mozna chodzić i nic nic nic
moja kuzynka osatnio prace dostała i wsyztsky jaka ona mądra,a ja głupia,bo pracy nie mam...ale dzięki znajomemu ma prace,bo zna szefową,była na rozmowie i po 10 min dowiedziała się,ze jest przyjęta na 100% no kurcze ja tez bym tak chciała,ale ja nie mam znajomości...
no i doświadczenia

a z ta mieszanka,ja juz 2 raz podchodze,ale wierze w ziółka
ale jaki słój mi wyszedł ło będę pić i pić
Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Czesc Sardynki kochane
ja dziś przed 15 mam usg genetyczne, także proszę o kciuki
znów mnie prawie cały dzień nie będzie więc będę Was wieczorem nadrabiać
spokojnego dnia życzę
to trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam dziewczyny za słowa otuchy,ale teraz pozostało tylko czekać i zobaczyć czy pękną bo jeżeli nie to w przyszłym cyklu czekają mnie zastrzyki a o tym,że ciąża mnoga mi grozi to dobrze od kilku miesięcy wiem ponieważ półtorej roku jestem na closty. a lekarz jeszcze mi powiedział,że mnoga to nie bliźniaki tylko 2-3 w górę jak by mi się takie coś przydarzyło to dam Wam po jednym no odchowanie

tak po clo możliwość bliźniaków lub ciązy pozamacicznej niestety
i trzymam aby pecherzyki pekły

Cytat:
Napisane przez strompka Pokaż wiadomość

Też chciałabym Was poznać na nk, ale skasowałam konto już jakiś czas temu i nie mam takiej możliwości, pozostaje mi tylko wyobraźnia:0
to załóż nowe

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość

U mnie dzis oki-małpa sie konczy hi hi-niedlugo zaczna sie staranka buziole i milego dnia
ooo to szybko @ sie konczy

Cytat:
Wysyłam jeszcze kolejne fluidki - :mag ia:
zabieram
uwazaj,bo sama nic nie powinnas odkladac,prosze cie uwazaj na siebie

Cytat:

w tym cyklu chyba nic nie wyjdzie za mało chyba staranek
ale dzięki

wczoraj o dziwo mnie przytulil i pocałował to chyba lepiej jest
Cytat:

przestań tak myśleć..

tak długo odpisuje,bo chłop zaczą mi cos drukowac i pewno już wiecej postó sie pojawiło

Edytowane przez dra
Czas edycji: 2009-06-04 o 13:43
dra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 13:46   #4739
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
to podobno cholernie boli....czy daja jakies znieczulenie????
tak dają znieczulenie...ogólne. Kimasz sobie przez cały zabieg i niczym się nie przejmujesz. Gorsze są przygotowania do tego lewatywa x2 i cewnikowanie. Tą dziurką w pępku wpuszczają też dwutlenek węgla, bo narządy w jamie brzusznej są bardzo ściśle do siebie ułożone i mogliby coś uszkodzić. Podobno niektóre osoby odczuwają dyskomfort związany z tym powietrzem (coś jak wzdęcie). Ogólnie to nie jest takie straszne. Powikłania mogą się zdarzyć jak przy każdym znieczuleniu czy ingerencji chirurgicznej, ale bardzo rzadko. Bez mrugnięcia okiem zrobiłabym to jeszcze raz dla dzidzi
Stary 2009-06-04, 13:56   #4740
dra
Zakorzenienie

kurcze jestez zła
koleżanka zasypuje mnie esami,że @ jej się spóźnia źle sie czuje,ale ona w ciązy nie chce być i ryczy z rozpaczy,kurde nie ma do kogo napisać tylko do mnie,szlag mnie terafi zaraz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości