|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Witam z samego ranka
Dziękuje Wam dziewczyny za słowa otuchy,ale teraz pozostało tylko czekać i zobaczyć czy pękną bo jeżeli nie to w przyszłym cyklu czekają mnie zastrzyki jak by mi się takie coś przydarzyło to dam Wam po jednym no odchowanie ![]() Pocierp nie przejmuj się mamą ja w sumie mam dobre stosunki ze swoją mama ale też bywa różnie i potrafi strasznie zranić słowami nie przemyślawszy wcześniej ![]() Kaaamila1 a który masz już d.c???Może warto zrobić test ![]() gooha3 Gratuluję a nie mówiłam,że będzie wszystko o.k ![]() alisanka Mocno 3mam zaciśnięte kciuki,żeby było wszystko o.k ![]() Życzę miłego dzionka Wpadnę zobaczyć co u Was słychać później Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-06-04 o 09:11 |
|
|
|
#4712 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane w czwartek:0
Oby humory dopisały dzisiaj lepiej niż pogoda - przynajmniej u mnie jest nie za ciekawie Moonia gratuluje pracy Sweet Jelly wielkie gratulacje dla ciebie za 2 kreseczki Gooha cieszę się że promotor pracę przyjął bez problemów, ja jestem już jakieś 2 lata po obronie ale w pamięci dosyć świeże wspomnienia z pisaniem pracy. Edzia ale ci się narobiło pęcherzyków, trzymam kciuku za wszystkie ![]() Kaamila zrób test wydaje mi się że powinien wyjść pewny Też chciałabym Was poznać na nk, ale skasowałam konto już jakiś czas temu i nie mam takiej możliwości, pozostaje mi tylko wyobraźnia:0 Miłego dnia kobietki ![]() Aliisanka trzymam oczywiście kciuki bardzo mocno
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png Edytowane przez strompka Czas edycji: 2009-06-04 o 09:14 |
|
|
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
Hej Babeczki
![]() Gooha super, że masz już zaliczone i projekty przyjęte Sweet_Jelly gratulacje!!!!!! Piękna wiadomość Aliisanka oczywiście przed 15, potem czekamy na dobre wieści ![]() Edzia jak dotąd wyniki msz obiecujące, pęcherzyki piękne, byle tak dalej ![]() A ja dziś marznę w pracy, właśnie sobie zrobiłam kawkę na rozgrzanie Ostatnie 2 dni miałam zamieszanie, to dziś może będzie spokój... Poza tym moja mama prawdopodobnie wyjdzie dziś ze szpitala, będzie można troszkę odetchnąć........Miłego dnia!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane staraczki i przyszłe mamuśki!
Moonia gratuluje pracy Gooha super gratki za prace Edzia piekne pecherzyki-cudnie-ale byloby super jakbys miala 2 fasolki ![]() Kaamila zrób tescik-trzymam kciuki za pozytyw i II ![]() Aliisanka jesteśmy z Toba i tryzmamy kciuki za USG i kciuczki dla naszej kochanej Ulci U mnie dzis oki-małpa sie konczy hi hi-niedlugo zaczna sie staranka buziole i milego dnia
|
|
#4716 |
|
Rozeznanie
|
Sweet_Jelly i Pomarańczko - GRATULUJĘ!!!!!
Dałam wczoraj w tyłek - mam remont w mieszkanku i skrobałam acetonem do paznokci progi między drzwiami. Efekt? Mdłości do granic niemożliwości. Dziś siedzę u rodziców a Ślubne Szczęście samo maluje ściany w salonie. Poza tym na własną rękę odstawiłam Duphaston i Folik. Może to nielogiczne ale czułam, że bardziej mi to szkodzi niż pomaga. Zamiast tego jem dużo naturalnego kwasu foliowego - dziś na obiadek będzie szpinaczek ![]() Wysyłam jeszcze kolejne fluidki - |
|
|
|
#4717 |
|
Rozeznanie
|
Aliisanka trzymam
żeby wszystko było dobrze.Kaamila mam nadzieję, że teścik będzie pozytywny!!! Trzymam za wynik!!!Ula wracaj do nas szybko!!! A u mnie bez zmian ... cisza ... ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Od razu przechwycę 2 |
|
|
|
#4718 |
|
Raczkowanie
|
aliisanka, ałła, strompka, edzia, martaN23, Malga19, coralady, malami82, ziaaa, kotek81, roza26, kobra913, moonia26, papierp, cherubinka, Lisica1, paulinaizabela, PatkaM84, Sandrunia Niepoń, edi25, ewakol, Koona -
by wszystko było dobrze..kobra913 - mi się też na początku wydawało, że się nie udało.. nawet mówiłam TŻ-owi, że się za mało w tym miesiacu staraliśmy (ostatni raz jak się okazało tuż przed owu).. więc nadzieja zawsze jest.. żeby @ nie przyszłamalami - temp wciąż ładna, ja test robiłam 19dni po owu i jak widziałaś kreska jeszcze max koloru nie miała.. a może u Ciebie przez przypadek owu faktycznie była 41dnia?? serduszka w dobrych momentach są , temp w górze jest, @ nie ma - jest nadzieja ![]() dra - wiem, że lepiej jest się nie nakręcać - bo pamiętam jak boli rozczarowanie.. ale i tak 3mam i to podwóje, raz za szybkie zafasolkowanie a dwa za 100%pozbycie się Twoich niedobrych bakteriiLisica1 - za fasolkę w Twoim brzuszku.. niech się rozwija i ujawni na teście niedługo.. ![]() moonia26 - gratuluję pracy oby była satysfakcjonująca.. dra - faceci to jednak niezrozumiały gatunek, niektórzy mówią, że Bozia na próbę stworzyła i zapomniała napisać instrukcję obsługi .. przejdzie mu i znów będzie dobrze.. a co do szukania pracy to ja już sobie odpuściłam.. w moich okolicach jak się nie ma znajomości to i ciekawej pracy nie ma.. zresztą większość pracodawców szuka pracownika najlepiej w wieku do 30, z pełnym wyksztaceniem i do tego kilkuletnim stażem pracy.. ![]() patkaM84 - jak dobrze pójdzie to chyba ok 7lutego urodzę ![]() Sweet_Jelly ewakol - zarazimy zarazimy.. niech no tylko lekarz potwierdzi.. ula - za USG i wypis do domu... niech się fasolka ładnie rozwija w brzuszku i już nie daje powodów do strachu ![]() dra - dzięki że nam na bieżąco dajesz wieści od Uli.. zawsze to się człowiek trochę mniej martwi edzia - jakie ładne pęcherzyki.. by się fasolka wykluła ![]() pacierp - a może to nie @ za rogiem, mooże to inne hormony? ![]() gooha3 - no cały wątek nie na darmo za Ciebie kciuki trzymał promotor innego wyjścia nie miał ![]() aliisanka - za usgU mnie w miarę się uspokoiło.. ale miałam stracha, że mnie grypa bierze. Gardło bolało niemiłosiernie i z wtorku na środę cały czas się w nocy budziłam, temp podwyższona.. brr ogólne.. ale w dzień jakoś rozchodziłam, wieczorem zagryzłam chlebkiem z miodem i chyba (odpukać) przeszło.. za to rozwaliła mnie koleżanka stwierdzeniem, że dowiedziała się, że nasza wspólna znajoma (która niedawno urodziła) starała się o drugie dziecko ponad dwa lata i tu jej hasło - że jej się wydaje, że to niemożliwe, aby ona się tak długo musiała starać.. stwierdziłam tylko, że możliwe i nie drążyłam tematu.. i tak by nie zrozumiała, bo zaszła bez problemu.. za wszystkie czekające na zrobienie testu i starające się intensywnie o ten wynik niech nas lutowych mam będzie jak najwięcej
|
|
#4719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, a wręcz pewna jestem, że to nadchodząca @ jest odpowiedzialna za moje humorki, bo w tym cyklu to mało się przytulaliśmy ze względu na zabieg, który przeszłam. A poza tym wydaje mi się, że jak TO się stanie, to będę się inaczej czuła, a tak niestety nie jest |
|
|
|
|
#4721 |
|
Rozeznanie
|
Marta, jak zaczęłam łykać Duphaston to zaczęłam się źle czuć. Nawalał mi żołądek i i nne tego typu sensacje. Po odstawieniu zaczęłam wracać do normy czyli do dobrego samopoczucia. Zresztą Duphaston dostałam profilaktycznie ze względu na to, że kilka miesięcy przed ciążą zrobiłam badanie prolaktyny i wyszło w normie ale w niższej połowie.
|
|
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi ktora z was przechodzila IUI i moze juz zaszla? I za ktorym razem wam sie udalo??
Bo ja mialam robiona drugi raz i chyba nic, bo dzis jest 27dc. (moje cykle to 29-33) i wyszla jedna kreska.Mozliwe ze nie jestem.Jestem taka niecierpliwa,ze musialam to zrobic. Zazywalam Clo. i zastrzyk z Pregnylu, teraz biore Duphaston (dzis ostatnia tabletka) . Nie wiem juz co mamy robic, chcielibysmy zglosic sie do kliniki lub do szpitala, zeby obserwowac moj cykl i zeby jakis lekarz nam powiedzial,ze sa wieksze szanse i co konkretnego trzeba robic?? ![]() My staramy sie od czasu slubu, czyli od 2007.10. ale z przerwami bo poszlam do pracy i nie chcialam zaraz zajsc.Ale potem wzielismy sie do roboty . Dopiero moj drugi cykl z Clo i Preg. A juz sie zalamuje, wy to macie stalowe nerwy. Teraz juz nie pracuje, pracodawca nie przedluzyl mi umowy i teraz jestem na kuroniu, i dobrze bo i tak chyba bym sama zrezygnowala (za duzo nerwow-praca w sklepie). Teraz moge jezdzic kiedy chce.
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to może racja myślałam że miałaś jakieś problemy z sercem,bo moja koleżanka tak właśnie miała ale lekarz kazał jej brać nadal duphaston i dodatkowo jakąs osłonke na te serducho i było już dobrze
|
|
#4724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie to w ogóle nowość - bo nie pamiętam kiedy ją miałam ostatni raz ...Trzymam za Ciebie!!!
|
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2009-06-04 o 11:34 |
|
|
|
|
#4726 |
|
Raczkowanie
|
Pomaranczkowykresy mam jakies dziwne od czsu podskoczenia temki na 37 temperatura trzyma mi sie ciagle 36,9 i nie spada nie powiem miloby bylo jakby sie okazalo ze bede mamusia ale ja zawsze bylam pechowa wiec nie licze na nic teraz czekam na @ az przyjdzie a w lipcu chce isc na badania plodnosci. Moj Tz chodzi wsciekly bo remont nie idzie tak jak mial isc wziol jakigos paprocha i ten ciagle sie opier******.
Normalnie dziewczyny przezywam to jak mrowa okres ale wczoraj sama musialam jechac samochodem oczywiscie bez prawka normalnie mialam takiego stracha na poczatku ale spowrotem to juz muzyczka sobie leciala i na spokojnie jescze do znajomej podjechalam a co![]() A wiecie czego najbardziej sie boje...........ze jak pujde na te badania plodnosci to okaze sie ze nie moge miec dzieci juz rozmawialam o tym ze swoim Tz i sam mi powiedzial ze nawet w takiej sytuacji sobie poradzimy ale bedzie mi zal ze nie bede mpgala dac mu tego o czym on zawsze śnil.Ciagle prosze Boga w duchu zeby wszytsko okazalo sie ok ale niestety mam zle mysli![]() ![]()
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#4727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#4728 |
|
Raczkowanie
|
Patka - jak już wlejesz kobrze-Agnieszce w dupę to wlej jej jeszcze raz ode mnie dla równowagi (coby jej jedna połowa przez przypadek mniej nie bolała) Jak ją będzie pupa bolała to może nie będzie miała takich głupich myśli!
kobra - współczuję tego remontu, nic gorszego niż nieodpowiedzialna ekipa remontowa.. a nie możecie wymienić obiboka na jakiegoś sensowniejszego człeczka? a i Patka ma Ci ode mnie również złoić dupsko.. temp w górze - nadzieja jest ![]() Lenka dziewczyny dobrze piszą, nie rezygnowałabym sama w leków.. jeszcze kwas foliowy możesz naturalnymi składnikami nadgonić ale odstawienie duphastonu to chyba nie bardzo.. ja się po foliku też nie bardzo czułam na początku- stał mi kołkiem w gardle, ale w tym cyklu nagle jakoś mi zaczął wchodzić bez problemu i go sobie codziennie łykam..
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4730 |
|
Raczkowanie
|
no to chyba musisz mi nakopac do dupy
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
Edytowane przez kobra913 Czas edycji: 2009-06-04 o 12:20 |
|
|
|
#4731 |
|
Rozeznanie
|
Mam wizytę u ginki 8 czerwca i porozmawiam z nią o tym. Na razie wrócę jedynie do foliku.
|
|
|
|
#4732 |
|
Rozeznanie
|
Kobra913 nie możesz tak myśleć od razu o najgorszym
a badania trzeba sobie zrobić,żebyś wiedziała na czym stoisz i gdzie jest przyczyna dla której Wam się nie udaje Głowa do góry i na badania hulaj Lenka1000 popieram to co już napisały wyżej dziewczyny!!!Nie możesz sama odstawić leku jeszcze na dodatek w ciąży bo duphastonto jest to hormon i bardzo często jest podawany do podtrzymania wczesnej ciąży !!! |
|
|
|
#4733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kobra, co to za dołki ![]() lisica za Ciebie też mocno trzymam Ten miesiąc tak pięknie się zaczął, oby cały był taki owocnyKaaamila, ja na Twoim miejscu już bym zatestowała albo za 2-3 dni jak @ nie pojawi. Oczywiście za 2 grubaśne krechyEdzia, Twoje pęcherzyki są obiecujące, więc za wszystkie, a co aliisanka, za usg ...czekamy na wieści
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2009-06-04 o 12:19 |
|
|
|
|
#4734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- dziewuchy jak wy to robicie ze zawsze potraficie utrzymac mnie na duchu ![]() DZIEKUJE a powiedzcie mi co to jest za badanie ze jakos przez pepek sie wchodzi????
|
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem o które dokładnie chodzi, ale pamiętam, że moja koleżanka miała jakąś operację robioną przez pępęk na przydatki.
|
|
|
#4736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4738 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
dziś po 16 ide do ginki i zobacze co ona poradzi na pecherz,już lepiej ,ale jeszcze coś mnie szczypie tam... Cytat:
tylko nieraz to mnie wkurza ile mozna chodzić i nic nic nic moja kuzynka osatnio prace dostała i wsyztsky jaka ona mądra,a ja głupia,bo pracy nie mam...ale dzięki znajomemu ma prace,bo zna szefową,była na rozmowie i po 10 min dowiedziała się,ze jest przyjęta na 100% no kurcze ja tez bym tak chciała,ale ja nie mam znajomości... no i doświadczenia a z ta mieszanka,ja juz 2 raz podchodze,ale wierze w ziółka ![]() ale jaki słój mi wyszedł ło będę pić i pić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i trzymam aby pecherzyki pekły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
uwazaj,bo sama nic nie powinnas odkladac,prosze cie uwazaj na siebie Cytat:
![]() ale dzięki ![]() wczoraj o dziwo mnie przytulil i pocałował to chyba lepiej jest ![]() Cytat:
tak długo odpisuje,bo chłop zaczą mi cos drukowac i pewno już wiecej postó sie pojawiło
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2009-06-04 o 13:43 |
||||||||
|
|
|
#4739 |
|
Rozeznanie
|
tak dają znieczulenie...ogólne. Kimasz sobie przez cały zabieg i niczym się nie przejmujesz. Gorsze są przygotowania do tego lewatywa x2 i cewnikowanie. Tą dziurką w pępku wpuszczają też dwutlenek węgla, bo narządy w jamie brzusznej są bardzo ściśle do siebie ułożone i mogliby coś uszkodzić. Podobno niektóre osoby odczuwają dyskomfort związany z tym powietrzem (coś jak wzdęcie). Ogólnie to nie jest takie straszne. Powikłania mogą się zdarzyć jak przy każdym znieczuleniu czy ingerencji chirurgicznej, ale bardzo rzadko. Bez mrugnięcia okiem zrobiłabym to jeszcze raz dla dzidzi
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze jestez zła
koleżanka zasypuje mnie esami,że @ jej się spóźnia źle sie czuje,ale ona w ciązy nie chce być i ryczy z rozpaczy,kurde nie ma do kogo napisać tylko do mnie,szlag mnie terafi zaraz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

bo jeżeli nie to w przyszłym cyklu czekają mnie zastrzyki
jak by mi się takie coś przydarzyło to dam Wam po jednym no odchowanie 

a nie mówiłam,że będzie wszystko o.k 

dla mnie to w ogóle nowość - bo nie pamiętam kiedy ją miałam ostatni raz ...
juz rozmawialam o tym ze swoim Tz i sam mi powiedzial ze nawet w takiej sytuacji sobie poradzimy ale bedzie mi zal ze nie bede mpgala dac mu tego o czym on zawsze śnil.Ciagle prosze Boga w duchu zeby wszytsko okazalo sie ok ale niestety mam zle mysli
a badania trzeba sobie zrobić,żebyś wiedziała na czym stoisz i gdzie jest przyczyna dla której Wam się nie udaje