Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-04, 20:09   #4801
gooha3
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Zrobiłam dzisiaj test - wiem, że w tym cyklu to dużo za wcześnie, ale w poprzednim uważaliśmy tak raczej od niechcenia więc myślałam,że może, może... (sam fakt przyjścia @ zignorowałam, bo znam kilka przypadków gdzie @ występowałam przez pierwsze dwa, trzy miesiące) Tym bardziej, że nagle ledwo mieszczę się w spodnie i jakieś dziwne odczucia miałam więc pojawił się taki nikły cień nadziei, że może fasolka postanowiła spłatać nam figla i pojawić się miesiąc wcześniej... No ale niestety - jedna wstrętna gruba krecha. Teraz pozostaje mi czekać dwa tyg na @ i mieć nadzieję, że się jednak nie zjawi.
Tak mnie nastroiło, że powyciągałam dziś z pudełka śpioszki i kaftaniki w rozm. 56 aby sobie na nie popatrzeć - ech, aż mi się łezka zakręciła w oku....

Gratki dla wszystkich zafasolkowanych
I wielkie za całą resztę. Niech moc będzie z nami
Jesli @ ma byc dopiero za 2 tyg. to z pewnością test zrobiony jest za wczesnie. Nawet czasami po terminie@ testy nie wychodzą. Ostatnio lekarz kazał mi testy robic dopiero 2 tyg po terminie @, bo wyszedł mi fałszywie pozytywnie i zaczełam panikować jak pojawiło sie plamienie.

Wiec jeszcze nic nie wiadomo.
Zatem mocno zaciskam zeby za 2 tyg. @ sie nie pojawiła

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-06-04 o 20:12
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 20:24   #4802
dra
Zakorzenienie

w koncu jestem,ale bab bylo szok
i tyle czekania no i ryczłam,bo sie nasłuchałam głupot... nie moglam wyszlam do lazienki sie wyryczes,jakie to baby okrutne
ja bylam u gina z pecherzem tylko
przepisala cos i powiedziala jak to nie pomoze to bede miec posiew moczu robiony za za bakteria tam siedzi
od rodzinnego prosilam sie z dobry rok i nic,a moja ginka od razu,ale zobaczymy czy to pomoze

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
nadrobiłam Was
ale jestem już taka zmęczona że nie dam rady odpisać każdej na posty

Dra za wizytę u gina

kochane proszę nie smutajcie się , dla każdej z tego forum przyjdzie czas tylko musicie zacząć w to wierzyć i nie będziecie długo czekać ... o nie !!! ja za Was codzinnie się modlę i trzymam kciuki
i jeszcze raz Wam dziękuję ... jesteście skarbem

zapomniałam Wam napisać że moja Kruszynka ma już pikające serduszko ( a raczej zaryz z pulsem)
więc przesyłam dla każdej malutkie fluidki
:mag ia:: magia::magi a::m agia:
czestuje sie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochane!
jestem już po usg genetycznym
wygląda na to że wszystko w porządku, i że dzidziuś zdrowy, ale dla pewności lekarz zalecił test pappa więc jutro rano biegnę do laboratorium ..trzymajcie dalej kciuki
no i okazało się że na 99% chłopczyk
mam cudowne nagranie na dvd z dzidziusiem, piękny jest
to super i jeszcze zasiskam kciuki i gratki chłopczyka
Stary 2009-06-04, 20:31   #4803
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
i złapal mnie dół
Tak patrze sobie na zdjęcia Przepiórki i tak mi smutno.Ja z moim Tż nie bedziemy mogli wziasc slubu koscielnego a tak zawsze o tym marzylam chodz on twierdzi ze po cywilnym nie raz ludzie lepiej zyja niz po koscielnym i ze miedzy nami to nic nie zmnieni ale ja tak zawsze chcialam w kosciele z ta magia i wogole
Kochana a kiedy Ty dokładnie masz ten ślub? Kojarzę, że w czerwcu, ale nie pamiętam którego i nawet nie będę mogła przyjść pod Urząd popatrzyć jak wyglądasz... Chyba, że to nie w Szczecinie ślubujecie to jakoś wytrzymam

Cytat:
Kochane!
wygląda na to że wszystko w porządku, i że dzidziuś zdrowy, ale dla pewności lekarz zalecił test pappa więc jutro rano biegnę do laboratorium ..trzymajcie dalej kciuki
Super, że wszystko jest ok Narazie chyba co do stwierdzenia płci to jeszcze za wcześnie, co? Bo u dziewczynki narządu są opuchnięte i też moze wyglądać na chłopaka

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 20:40   #4804
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
Kochane!
Aż mi się łezka w oku zakręciła. To cudownie! Syneczek, wspaniale!

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Boze, nawet nie wiem od czego zaczac. Wlasnie wrocilam od ginekologa, mialam nadzieje ze stwierdzi u mnie 3 tydzien ciazy. Niestety Ale w tym wszystkim to byla najlepsza widomosc
Zrobil mi przezpochwowe USG. Wypelnial moja karte i az mi sie slabo zrobilo jak dostrzeglam slowo "policystyczny", nie wiedzialam dokladnie co to znaczy, ale wiedzialam ze nie oznacza ono nic dobrego. Spokojnie zaczal mi tlumaczyc, lacznie z wykonaniem rysunku jajnika i jestem przerazona. Nie stwierdzil ze mam zespol policystycznych jajnikow ale we wnioskach napisal "obraz jajnikow jak w PCO", dla mnie to oczywiste. Myslalam ze sie rozplacze. Zlecil mi zrobienie badań TSH, testosteronu i prolaktyny. Kazal czekac na miesiaczke a potem zrobic badania. Z wynikami zglosic sie do niego.
Czytajac watek natknelam sie ze dziewczyny cos pisaly o PCO, ale nie sadzilam ze mnie to dotyczy. Jakby ktoras z Was byla uprzejma napisac mi cokoliwek na ten temat to bede wdzieczna.
Najgorsze jest to ze mam 28 lat i duzo czasu to mi raczej nie zostalo. Mojego meza nie ma w domu, wroci ok 21 i jestescie pierwsze ktorym o tym mowie. Mamie tylko powiedzialam ze w ciazy nie jestem ale wszystko jest ok i ze mamy probowac dalej. Nie bede jej martwic.
Tymczasem lece na dział ginekologiczny poczytac o PCO.
ałła spokojnie, to nie zamyka Ci drogi do bycia mamą. Ja jestem PCO wiczką. Dowiedziałam się o tym jakieś4 lata temu. Od kiedy pamiętam miałam baaardzo długie cykle. Nawet 4 w roku Lekarz do, którego trafiłam, nie zbadał przyczyny, tylko w wieku 14 lat przepisał pigułki. W ciągu paru dobrych lat nie zrobił usg. Nie wnikałam w to, bo byłam młoda i gupia. Nie myślałam o dzieciach. Później mama poleciła mi swojego gina, bo mój wyjechał a musiałam mieć receptę. Facet zrobił usg i super profesjonalnie wypalił do mnie "a pani to wie, że nigdy nie będzie miała dzieci?! - taką miałam wtedy minę. Po wizycie pojechałam z rodzicami na zakupy i to był pierwszy raz, kiedy zaobserwowałam otaczające mnie wózki i kobiety w ciąży. Przemknęło mi wtedy przez myśl, że ja mam być tego wszystkiego pozbawiona? Poszłam na studia do Częstochowy i tam polecono mi ginekologa, sprawcę cudów. Powiedział, że to bzdura, że z PCO nie można zajść w ciąże. Zajął się mną, sle też przykazał, że czas zacząć się starać. Nie mogliśmy wtedy pozwolić sobie jeszcze na dzidzię. Byłam spokojniejsza, bo wiedziałam już o tym sporo.
Teraz mieszkam we Wrocławiu i moim ginem jest ordynator ginekologii w szpitalu wojskowym. Ufam mu. Po tym jak mu powiedziałam ,że już zaczynamy, to pierwszy cykl mi stymulował, niestety nie wyszło, bo powstała torbiel. ściany jajnikó były za grube. Od razu umówił mnie na zabieg, wymienianą tu czasem przeze mnie laparoskopię. Ponakłuwali mi jajniki i są czyste. Można się przez nie przebić. Czekam na 1 po zabiegu @ i potem do dzieła. Istnieje duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej. Tak więc widzisz nie ma co załamywać rąk. To nic takiego.
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 20:42   #4805
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Kochane!

super , gratuluję synka
trzymam dalej
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
w koncu jestem,ale bab bylo szok
i tyle czekania no i ryczłam,bo sie nasłuchałam głupot... nie moglam wyszlam do lazienki sie wyryczes,jakie to baby okrutne
ja bylam u gina z pecherzem tylko
przepisala cos i powiedziala jak to nie pomoze to bede miec posiew moczu robiony za za bakteria tam siedzi
od rodzinnego prosilam sie z dobry rok i nic,a moja ginka od razu,ale zobaczymy czy to pomoze
oj... to może już wyleczysz ten pęcherz , trzymam za to bardzo mocno kciuki
a babami się nie pzejmuj ,
jak leżałam w szpitalu to wczoraj przyszła babka co poroniła w 5tc i musiała mieć łyżeczkowanie i jeszcze mówiła ze może to dobrze bo ma już trójkę dzieci i czym więcej dzieci tym więcej roboty przy nich
byłam na sali tylko ona i ja i myślałam że ucieknę z tamtąd ...
taki babsztyl to może mieć a kobieta co się stara to musi tyle wycierpieć żeby doznać szczęscia

wcześniej lezałam z dwiema młodymi babkami , jedna starała się 3 lata zaskoczyła jak całkiem odpuściła ( przestała brać folik , chodziła po imrezach ) a druga po 1.5roku i też na dobre odpuściła ( nawet zaczeła palić papierosy)

tak więc głowa do góry , nie dołować mi się tu i nie poddawać się ... to jest rozkaz ... wykonać

a teraz dobranoc

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 20:43   #4806
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Ula super że już jesteś z nami Teraz już mysi być wszystko oki

Aliisanka super wiadomości, to musiało być piękne przeżycie I gratuluję synka!

Dra może wreszcie ginka się zajmie Twoim pęcherzem i coś pomoże... Straszne jest to że tyle się trzeba namęczyć, żeby trafić na normalnego lekarza... żeby teraz już było z górki

Kotek81 wg mnie na test było za wcześnie, nie miało szans nic wyjść... Tak że wszystko przed Tobą jeszcze Trzymam żeby kolejny pokazał piękne, solidne 2 krechy

A ja wreszcie sobie odpoczywam i mam chwilę na poczytanie, co u Was... TŻ pojechał z teściem do jakiegoś sklepu, a ja korzystam i nic nie robię Ale chyba 10 godzin pracy na dziś wystarczy
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 20:58   #4807
dra
Zakorzenienie

kurka chyba mnie przeziebienie łapie... cały czas kicham i kicham

eh co za baba lepiej,bo juz ma dzieci nosz kurde

ja plakalam,bo siedzialy 3 kobitki około 28-30 lat i zaczely se mowic(wszystkie z brzuchem) ze jednej kolezanka sie zalila,ze cos nie moze zajsc w ciaze,a one komentarze,ze te co nie moga zajsc to sa dziwne i powinny zniknac z tej ziemi,bo sa przeszkodami,z nami wszysttko ok i z nimi chyba cos nie tak i smichy hihy
przykro mi sie zrobilo i same lzy lecialy,jak mozna byc tak durnym...
1 co 5 min fajka ...
eh i takie baby maja dzieci nigdy sie z tym nie pogodze...
Stary 2009-06-04, 21:05   #4808
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
Aż mi się łezka w oku zakręciła. To cudownie! Syneczek, wspaniale!

ałła spokojnie, to nie zamyka Ci drogi do bycia mamą. Ja jestem PCO wiczką. Dowiedziałam się o tym jakieś4 lata temu. Od kiedy pamiętam miałam baaardzo długie cykle. Nawet 4 w roku Lekarz do, którego trafiłam, nie zbadał przyczyny, tylko w wieku 14 lat przepisał pigułki. W ciągu paru dobrych lat nie zrobił usg. Nie wnikałam w to, bo byłam młoda i gupia. Nie myślałam o dzieciach. Później mama poleciła mi swojego gina, bo mój wyjechał a musiałam mieć receptę. Facet zrobił usg i super profesjonalnie wypalił do mnie "a pani to wie, że nigdy nie będzie miała dzieci?! - taką miałam wtedy minę. Po wizycie pojechałam z rodzicami na zakupy i to był pierwszy raz, kiedy zaobserwowałam otaczające mnie wózki i kobiety w ciąży. Przemknęło mi wtedy przez myśl, że ja mam być tego wszystkiego pozbawiona? Poszłam na studia do Częstochowy i tam polecono mi ginekologa, sprawcę cudów. Powiedział, że to bzdura, że z PCO nie można zajść w ciąże. Zajął się mną, sle też przykazał, że czas zacząć się starać. Nie mogliśmy wtedy pozwolić sobie jeszcze na dzidzię. Byłam spokojniejsza, bo wiedziałam już o tym sporo.
Teraz mieszkam we Wrocławiu i moim ginem jest ordynator ginekologii w szpitalu wojskowym. Ufam mu. Po tym jak mu powiedziałam ,że już zaczynamy, to pierwszy cykl mi stymulował, niestety nie wyszło, bo powstała torbiel. ściany jajnikó były za grube. Od razu umówił mnie na zabieg, wymienianą tu czasem przeze mnie laparoskopię. Ponakłuwali mi jajniki i są czyste. Można się przez nie przebić. Czekam na 1 po zabiegu @ i potem do dzieła. Istnieje duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej. Tak więc widzisz nie ma co załamywać rąk. To nic takiego.
pacierp strasznie mocno dziekuje Ci za te slowa Sama nie wiem co mam myslec nie nie mam wszystkich objawow PCO tz. tabletki antykoncepcyjne uregulowaly mi cykl, po odstwaieniu zawsze mam 30 dni, tylko teraz sie przedluzyl, stad przypuszczenie ciazy. A wczesniej mialam nieregularne ale w druga strone, miesiaczki mialam dosc czeste, bo cykle byly 23-25 dniowe. Nie mam nadmiernego owlosienia ani nigdy nie mialam problemow z cera. Jedynie te jajniki powiekszone z pecherzykami (pokazal mi je dzis na USG) no i nadwaga, ale bylam przekonana ze wynika to z mojej nadmiernej sklonnosci do slodkosci Dziwie sie tylko dlaczego nie dal mi niczego na przyspieszenie miesiaczki tylko kazal czekac az sama nastapi
No nic, nie pozostalo mi nic innego jak czekac na @, potem zrobie badania i kolejna wizyta.
pacierp, trzymam kciuki za Ciebie, jak Tobie sie uda to mi tez
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 21:14   #4809
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Buona sera

agnieszka09 3mam mocno
A co do moich pęcherzyków to zobaczymy jutro

ula Witaj skarbie po tak długiej nie obecności to dobrze,że wszystko w porządku z fasolką i że Ty się lepiej już czujesz teraz dbaj o siebie i się nie przemęczaj !!!

aliisanka to super,że wszystko o.k i mówisz,że synuś

ałła kochana nie smuć się tak bardzo nie ma się co martwic na zapas ja też już lata walczę z tym paskudnym PCOS ale grunt to mieć dobrego i odpowiedniego lekarza a potem to kwestia wprowadzenia odpowiedniego leczenia a ewentualnie zrobią Ci laporoskopie ja znam osobiście kilka osób które maja PCOS i mają dzieci lub są w ciąży tak,że głowa do góry będzie dobrze zobaczysz
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 21:19   #4810
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Kochana a kiedy Ty dokładnie masz ten ślub? Kojarzę, że w czerwcu, ale nie pamiętam którego i nawet nie będę mogła przyjść pod Urząd popatrzyć jak wyglądasz... Chyba, że to nie w Szczecinie ślubujecie to jakoś wytrzymam

Super, że wszystko jest ok Narazie chyba co do stwierdzenia płci to jeszcze za wcześnie, co? Bo u dziewczynki narządu są opuchnięte i też moze wyglądać na chłopaka
Patuś, to nie wyglądało na opuchnięcie, uwierz mi
nie ważne zresztą jaka płeć ważne by był zdrowy mam nadzieję że ten test pappa też dobrze wypadnie
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 21:23   #4811
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patuś, to nie wyglądało na opuchnięcie, uwierz mi
nie ważne zresztą jaka płeć ważne by był zdrowy mam nadzieję że ten test pappa też dobrze wypadnie
hehehe, ja tam wiem swoje ale jak lekarz ma takie wprawne oko to pewnie ma racje
A czemu Cię skierował na ten test Pappa?? Jesteś w grupie ryzyka czy co? Czy ta przezierność wyszła poza normę? Czy generalnie wszystkich tak kieruje?

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-06-04, 21:29   #4812
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
ja plakalam,bo siedzialy 3 kobitki około 28-30 lat i zaczely se mowic(wszystkie z brzuchem) ze jednej kolezanka sie zalila,ze cos nie moze zajsc w ciaze,a one komentarze,ze te co nie moga zajsc to sa dziwne i powinny zniknac z tej ziemi,bo sa przeszkodami,z nami wszysttko ok i z nimi chyba cos nie tak i smichy hihy
przykro mi sie zrobilo i same lzy lecialy,jak mozna byc tak durnym...
1 co 5 min fajka ...
eh i takie baby maja dzieci nigdy sie z tym nie pogodze...
Darusiu ty masz duszę wojowniczki,nigdy się nie poddasz dlatego zostanie Ci to wynagrodzone!!!Dzidziusie m będziesz sie cieszyć!Babami sie nie przejmuj,bo czasem są okropne.Ja tez miałam kiedyś podobną sytuacje w poczekalni,tyle że opanowałam się do momentu wyjścia z przychodni.Jak buchnęłam płaczem to myślałam że sie nie pozbieram.Jakie głupie baby,jakie głupie gatki-a jako kobiety powinny pewne sprawy rozumieć.Dbaj o pęcherz biedaczko!

Aliisanka gratuluje synusia!Który to już tydzień,że znasz płeć?Chyba bardzo wczesnie się dowiedzieliście co?...ojej aż się wzruszyłam

Ula witamy i cieszymy się że znów jesteś z nami.Dbaj o kruszynke i zaglądaj tu do nas!

Ałła zmien lekarza,z PCO można mieć dzieci!Wymaga to leczenia dlatego powinnaś udac sie do specjalisty,a nie marnować czasu u takiego co głupoty wygaduje!

Edzia trzymam za pęcherzyki

Pozdrawiam
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 21:45   #4813
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Ałła zmien lekarza,z PCO można mieć dzieci!Wymaga to leczenia dlatego powinnaś udac sie do specjalisty,a nie marnować czasu u takiego co głupoty wygaduje!
coralady ale lekarz mi absolutnie nie powiedzial ze nie moge miec dzieci!!!
Wrecz przeciwnie, nawet slowem o tym nie wspomnial!!!! Nawet mi nie powiedzial ze na 100% mam PCO, bo nie wszystkie czynniki na to wskazuja, dlatego zlecil badanie hormonow!!! A ta moja panika wynikla ze tego ze niepotrzebnie czytalam o PCO w internecie.
Lekarza nie zmienie bo to znakomity specjalista i mialam duzo szczescia ze tak szybko mnie przyjal, oczywiscie prywatnie
Stary 2009-06-04, 21:47   #4814
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

wycięłam Wam z filmu fragment gdzie widać że to chłopczyk, i kilka rzeczy Wam opisałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidziuś.jpg (40,7 KB, 49 załadowań)
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-04, 21:50   #4815
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
hehehe, ja tam wiem swoje ale jak lekarz ma takie wprawne oko to pewnie ma racje
A czemu Cię skierował na ten test Pappa?? Jesteś w grupie ryzyka czy co? Czy ta przezierność wyszła poza normę? Czy generalnie wszystkich tak kieruje?
Patuś, powiedział mi że wszystko jest w normie i dzidzius wygląda na zdrowego, ale dla czystego sumienia zaleca zrobić, mam więc nadzieję że naprawdę wszystko jest dobrze powiedział że nie ma się czym stresować, ufam więc jemu
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-04, 21:56   #4816
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
coralady ale lekarz mi absolutnie nie powiedzial ze nie moge miec dzieci!!!
Wrecz przeciwnie, nawet slowem o tym nie wspomnial!!!! Nawet mi nie powiedzial ze na 100% mam PCO, bo nie wszystkie czynniki na to wskazuja, dlatego zlecil badanie hormonow!!! A ta moja panika wynikla ze tego ze niepotrzebnie czytalam o PCO w internecie.
Lekarza nie zmienie bo to znakomity specjalista i mialam duzo szczescia ze tak szybko mnie przyjal, oczywiscie prywatnie
Przepraszam Cię Ałła nie doczytałam Taka jestem dzisiaj rozkojarzona.No własnie jesli nawet nie powiedział że napewno masz PCO to lepiej się tym nie przejmować i nie czytać niepotrzebnie,to wtedy człowiek szuka u siebie wszelkich objawów.Przynajmniej ja tak mam Przepraszam Cię za to nieporozumienie!!!Przebad asz sobie hormony i juz coś będzie wiadomo.Jesli to dobry specjalisty to oczywiście się go trzymaj!

Ja już chyba lepiej pójde spać,bo nie wiem co czytam

Aliisanka śliczny ten chłopczyk i bez wątpienia chłopczyk

Miłej nocki staraczki

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2009-06-04 o 22:01
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 21:59   #4817
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Przepraszam Cię Ałła nie doczytałam Taka jestem dzisiaj rozkojarzona.No własnie jesli nawet nie powiedział że napewno masz PCO to lepiej się tym nie przejmować i nie czytać niepotrzebnie,to wtedy człowiek szuka u siebie wszelkich objawów.Przynajmniej ja tak mam Przepraszam Cię za to nieporozumienie!!!Przebad asz sobie hormony i juz coś będzie wiadomo.Jesli to dobry specjalisty to oczywiście się go trzymaj!

Ja już chyba lepiej pójde spać,bo nie wiem co czytam

Miłej nocki staraczki

Dobranoc, ja tez juz zmykam
Stary 2009-06-04, 22:01   #4818
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

jeszcze jedno miałam Wam napisać..
dziś była ta moja przyjaciółka o której Wam pisałam że 9 lat starają się o dzidziusia, i jak na złość dostała w nocy okres i nie mogła dziś iść na wizytę ale przepisałam ją od razu na 18 czerwca żeby nie odwlekać..
powiem Wam że serce mi pękało...niezręcznie się czułam, starałam się słowem nie wspominać ani o ciąży, ani o tym jak się czuję, poza tym że też była ze mną u gina..
o filmie nawet nie wspomniałam, i mój mąż domyślił się dlaczego nie chciałam..
2 razy widziałam u niej łzy w oczach, choć nie chciała tego pokazać..
powiedziałam jej, że wiele bym dała by to Ona pierwsza nosiła w sobie maleństwo, bo w końcu Ona dłużej się stara, i że gdybym tylko miała na to wpływ, to zrobiłabym wszystko by to teraz ona cieszyła ciążą..a ja bym mogła cierpliwie czekać..
nie wiem jeszcze jak wyrazić to, jak bardzo bym chciała żeby i Ona i Wy wkrótce nosiły w Sobie maleństwo..
czasem myslę że to ktoś z dłuższym stażem powinien już móc cieszyć się ciążą, a ja przecież mogłabym poczekać..
ale to ja noszę w Sobie maleństwo..bardzo sie tez z tego cieszę, ale naprawdę takie sytuacje łamią mi serce..
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-04, 22:16   #4819
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patuś, powiedział mi że wszystko jest w normie i dzidzius wygląda na zdrowego, ale dla czystego sumienia zaleca zrobić, mam więc nadzieję że naprawdę wszystko jest dobrze powiedział że nie ma się czym stresować, ufam więc jemu
No jak dla własnego spokoju to ok, ale czy w zależności od tego jaki będzie wynik czy to coś zmieni?

Na zdjęciu faktycznie widać fiuteczka malutkiego hehehe, fajna dzidzia A który jest dokładnie u ciebie tydzień i dzień?

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-06-04, 22:23   #4820
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Patuś, u mnie jest dokładnie 12t6d
nie wiem czy coś zmieni, ale mam nadzieje że wszystko będzie ok, i że wykaże że dzidziuś zdrowy
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-04, 22:35   #4821
dra
Zakorzenienie

ja zaraz ląduje do łózka,bo już cieknie mi z nosa,nosz nie miałam kiedy sie rozchorwac eh
i mam dość kichania dość,co 5 min kicham po 4 razy masakra
kobra przecież mozesz iść w białej sukni i tez mieć magię czy koscielny od cywilniaka sie rożni??
moze i tak nie wiem,ja od kościła odesżłam co prawda,ale dla mnie od zawsze magia był tylko i wyłącznie cywilny i tylko taki bęe brać jezeli cos się zmieni,bo wiecie różnie to bywa póki co nie planujemy i tak

Alu ale cudny chłopczyk aż się rozpłakała,ale ze szczescia i tak bardzo bym chciała poczuć jak to jest mieć w sobie taka mała istotkę i będzie dobrze zobaczysz
Stary 2009-06-04, 22:43   #4822
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam wieczorowa pora

Aliisanka śliczny chlopak bedzie
za badanie

Dra nie przejmuj sie glupimi babsztylami
moze wkomcu wyleczysz ten pecherz

dobrej nocki
Stary 2009-06-04, 22:45   #4823
dra
Zakorzenienie

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra

Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 29 staraczek:

KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone
Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone
kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone
basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone
celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) staranka zawieszone
ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone
Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) staranka zawieszone
hanjah - (Hania, 26 lat, UK) staranka zawieszone
ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) staranka zawieszone

solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 3, last @ 16.04
malami82 - (Agnieszka,27 lat, Lubuskie) cykl 5, last @ 17.04
brawurkaaa - (Ela, 24lata, Poznań) cykl 7, last @ 18.04
Pyziulka - (Martyna, 25 lat, Toruń) cykl 9 ,last @ 27.04
pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 5, last @ 30.04
pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław)cykl 3, last @ 30.04
ałła - (Paulina, lat 28, warminsko-mazurskie) cykl 1, last @ 30.04
sarrita - ( Sara, 27 lat, Warszawa) cykl 3, last @ 3.05
Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 11, last @ 9.05
dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 13, last @ 10.05
kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 5, last @ 10.05
DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 10, last @ 14.05
youyou - ( Ola, 27 lat ,Warszawa) cykl 3, last @ 15.05
moonia26 - (Monika, 26 lat, Kraków)cykl 1 last @ 17.05
kotek81 - (Karina,28lat,Jędrzejów (świętokrzyskie) cykl 1 last @ 18.05
nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 4, last @ 19.05
karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 5, last @ 19.05
edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 8, last @ 19.05
achaia - ( Dorota, 28 lat , Łódź ) cykl 2, last @ 22.05
magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 5, last @ 22.05
gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 6, last @ 23.05
memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 6, last @ 25.05
cherubinka - (Aga, lat 27, Podlasie) cykl 7, last @ 28.05
Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 7, last @ 31.05
coralady - (Nela,28 lat,Małopolska) cykl 7, last @ 31.05
roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 14, last @ 1.06
Irmusia - ( Aneta, 28 lat, Kraków) cykl 1, last @ 01.06
yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 10, last @ 3.06
paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) cykl 3, last @ 4.06

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)

Mamy 26
zafasolkowane:

adaikaka(Aneta,22 lata)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p-27 sierpnia 2009)
czekoladka21(Ania, 26 lat)gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p-1 sierpnia 2009)
DDosiek (Dorota, 24 lata)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p-12 września 2009)
Foka29(Ania, 29)gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p-15 września 2009)
Ainka11111(Ania, 29 lat)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
precious_81(Justyna, lat 27)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu(t.p-15 września 2009)
Milibili(Magda, 22 lata)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu(t.p - 6 października)
Nika1980(Dominika, 28 lat)gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 10 października 2009)
sweetpinky(Martyna, 24 lata)gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu(t.p-7 października)
malin30(Magda, 32 lata)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p-7 października 2009)
miss.hot(Monia, 26 lat) gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p-22 października 2009)
sorejna(Joasia, 28 lat) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p-23 października 2009)
Agusia_a9(Agnieszka, 19 lat) gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
flowerspower(Ewelina, 23 lata) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p-11 listopada 2009)
gusiec(Agnieszka ,26 lat) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu
zuzanna12(Magda,26 lat) gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p-20 listopada 2009)
aliisanka(Ala, 27 lat) gratulujemy!dwie kreseczki w 8 cyklu ( t.p-15 grudnia 2009)
martaN23(Marta, 23 lata) gratulujemy!dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p-18 grudnia 2009)
edi25(Edyta, 25 lat) gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu (t.p-10 stycznia 2010
fleurdelacour(Pola, 29 lat) gratulujemy! dwie kreseczki w 9 cyklu
strompka(Ewelina,27 lat) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu
Lenka1000(Lena,31 lat) gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
ula 87(Ula, 22 lata) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu
PatkaM84(Patrycja, 25 lata) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu
Sweet_Jelly(Malwina, 22 lata)gratulujemy!dwie kreseczki w 6 cyklu

Na liście występuje kolor biały:

dra - Aniołek[*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
Malga19 - Aniołki dwa [*] [*]
celka2000 - Aniołek [*]
ankamb - Aniołek [*]
pomarnczka - Aniołek [*]

Edytowane przez dra
Czas edycji: 2009-06-05 o 20:33
dra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 22:53   #4824
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Darusiu, weź coś na przeziębienie i do łóżka!
i ciepłe majtoszki załóż, bo pęcherz chory
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-04, 23:00   #4825
dra
Zakorzenienie

no juz se wzielam i lece do łozeczka

babami juz sie nie przejmuje,ale okropne sa baby niestety
przy nich nie plakalam,ale wyszlam do lazienki

aaa prosze sie odezwac,bo będe kasowac z listy
solarka
malami82
brawurkaaa

Pyziulka

przyszły @ do was czy czekacie?? ta co się do jutra do godziny 0 nie odezwie kasuje taki był układ
@ kwietniu mamy juz czerwiec
pacierp i ałła wiem ,że czekają to są usprawiedliwione

mykam dobraj nocki papa
Stary 2009-06-05, 00:56   #4826
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
i złapal mnie dół
Tak patrze sobie na zdjęcia Przepiórki i tak mi smutno.Ja z moim Tż nie bedziemy mogli wziasc slubu koscielnego a tak zawsze o tym marzylam chodz on twierdzi ze po cywilnym nie raz ludzie lepiej zyja niz po koscielnym i ze miedzy nami to nic nie zmnieni ale ja tak zawsze chcialam w kosciele z ta magia i wogole
Kobra, nie ważne, że to nie koścelny ...najważniejsze jest uczucie między Wami. Ja ze swoim Tż-em też nie mogę wziąć ślubu kościelnego, bo mimo młodego wieku oboje jesteśmy rozwodnikami ...i co prawda kiedyś miałam okazję wystąpić w białej sukni, ale do tych wydarzeń nie wracam (a zresztą znam nie jedną dziewczynę, która szła do cywilnego właśnie w białej sukni)
...i może to marne pocieszenie, ale szczerze to chyba wolałabym nie brać nigdy kościelnego, niż nie mieć chęci teraz tego wspominać, także głowa do góry, bo magia jednego dnia nie wystarczy ...magią ma być całe życie we dwoje, a nie ulotna chwila
Zresztą ja już nie czuję potrzeby legalizowania związku, co prawda mój Tż ma inne zdanie i nigdy nie mów nigdy, ale póki co to nie planuję

aliisanka, gratulacje z okazji wiadomości o synusiu ...chociaż ewidentnie to synuś, z tym usg różnie bywa. Moja koleżanka do końca miała mieć synka, na porodówce babka mówi do niej "śliczna, jak będzie miała na imię?" ...a ona wielke i w tym szoku wypaliła "to co to jest?" ...zanim usg pokazało, że to chłopiec marzyła o córeczce ...i taką niespodziankę miała
...ale masz rację, najważniejsze, żeby było zdrowe, bo i tak będzie kochane nad życie

Ula, super, że wszystko ok i że jesteś już z nami

Mykam spać, bo już późno... Miłych snów dziewuszki

Ałła, ja też mam zapęcherzykowane jajniki i w poniedziałek odbieram wyniki hormonów i później leczenie ...mam wiele obaw, ale wierzę, że będzie ok. Aha i tez nie mam wszystkich objawów tzn. nadmiernego owłosienia czy trądziku ...jedynie od zawsze długie cykle i tak jak pacierp miewałam nawet 3-4 w roku ...no i do wagi tez mogłabym się czepnąć, ale mam grube kości i tendencję do tycia (ja i mój brat) i nie sądzę, żeby to miało związek z pco, bo bywałam i chudsza i grubsza (niestety)...

Kaaamila, jak Ty masz takie długie cykle, to jeszcze nie przesądzone ...ja bym jeszcze poczekała kilka dni i jak się @ nie pojawi powtórzyłabym test.

...a teraz juz naprawdę spadam spać, buziaki

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2009-06-05 o 01:09
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 08:19   #4827
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Buon giorno

A jestem dzisiaj pierwsza
Więc częstuje wszystkich pyszna kawusią

aliisanka Śliczny synuś widać dobrze,że to chłopczyk !!!
Chcę Ci powiedzieć,że jesteś kochana i masz bardzo dobre serce bo kto nas lepiej zrozumie jak nie osoba która też przez to przeszła i tak to jest jedne wcześniej drugie później ale wiem,że Wszystkie się doczekamy naszych upragnionych fasolek

kobra dziewczyny maja rację,że do cywilnego też możesz włożyć białą sukienkę ja mam bliska koleżankę która w zeszłym roku brała ślub cywilny bo jej mąż był już raz żonaty i wiem jak ciężko było się z tym pogodzić też rodzinie ponieważ ona skończyła KUL i wydawało by się że o Kościele to wie wszystko i jest bardzo wierząca osobą ale miłość była silniejsza i mieli tylko ślub cywilny miała piękną sukienkę w kolorze ekri i bukiet z kwiatami a potem przyjęcie weselne w restauracji takie samo jak przy ślubie kościelnym Wiem,że może do końca nie to samo jak jest osoba bardzo wierząca to jednak ślub kościelny to ślub kościelny ale uważm że miłość jest ważniejsza i tego Tobie też życzę

Dra skarbie a Ty się kuruj bo jakieś fatum na Ciebie chyba spadło
jak nie pęcherz o grypa

A ja muszę za chwilkę iść szyć bo wczoraj przynieśli mi kilka rzeczy do przeróbki a kasę potrzebuję teraz
Popołudniu na 17.15 idę na monitoring to się dowiem może już czegoś co się tam dzieje ????I za sam monitoring muszę zapłacić 130€ a we wtorek badania i nie wiem ile za nie wszystkie zapłacę ale mąż mówi,że nie wie czy pomoże 100€

Miłego dnia laseczki

Edytowane przez edzia
Czas edycji: 2009-06-05 o 08:21
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 08:28   #4828
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Witajcie

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Buon giorno

A jestem dzisiaj pierwsza
Więc częstuje wszystkich pyszna kawusią
Oooo ja kawusią chętnie się poczęstuję, bo do pracy dotarłam chyba śpiąc

Aliisanka piękny chłopczyk, i jaki fotogeniczny W badankach na pewno wszystko będzie oki

Ależ dziś szaro i ponuro.. jak szłam to jeszcze jakaś mżawka była... A tu trzeba tkwić w pracy do 18... U mnie dziś 23dc, więc zostaje mi tylko spokojnie czekać do przyszłego tygodnia. I nie wiem czemu, ten cykl mam zupełnie inny od poprzedniego - w tamtym gdzieś od połowy bolały mnie piersi i chwilami brzuch, a teraz tylko w połowie, przez ok. 2 dni czułam brzuch (owulka?) i od tamtego czasu nic, piersi jakby nie istniały, brzuszek czasami tylko zakłuje. Wcześniej chyba tak dokładnie się nie obserwowałam i nie zauważałam takich rzeczy... Też tak macie, że w każdym cyklu jest inaczej???

Miłego dnia!!!!!
Stary 2009-06-05, 08:32   #4829
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ja już po pobraniu krwi, wyniki za 2 tygodnie dopiero, prosimy o mocne kciuki by dzidziuś była zdrowy bardzo bardzo
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-05, 08:42   #4830
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
ja już po pobraniu krwi, wyniki za 2 tygodnie dopiero, prosimy o mocne kciuki by dzidziuś była zdrowy bardzo bardzo
Oczywiscie mocno trzymam

Chyba jeszcze nie uwierzyłaś, że to chłopczyk?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości