Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-04, 16:00   #4861
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Emuś, przyznam że takiej fotki się nie spodziewałam
Co to za drogeria?
Ile kosztują te lakiery??
Napewno się skuszę na coś oprócz zgaszonego rożu
Cytat:
Z Bell Fashion Colour podoba mi sie: fiolet 303, różo-wrzos 304 no i ten zgaszony róż 306 (czy one wszytskie są matowe? ) Po pracy idę w jeszcze jedno miejsce gdzie może byc Bell ...
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Sądząc po fotce to chyba Drogeria Europejska w Galerii Krakowskiej.

Zawsze był tam duży wybór tej serii, a dziś był tylko jeden czekoladowy odcień. Ale koło mnie w drogerii powinny być, tam są chyba po 5,70 zł. Napisz, czy znalazłaś je u siebie.
Fiolet nie jest matowy, jest właśnie z takim jakby pyłkiem..

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Do przeprowadzki został nieco ponad rok, miałam w planach zużyć większość kosmetyków, bo chwilowo nie będziemy mieli gdzie tego wszystkiego trzymać, ale jak tu zużyć, jak ciągle przybywa.?? Ma ktoś pomysł?
Ja mam takie postanowienie, bo jak wyjadę na pół roku to nie będę miała jak wziąć kosmetyków, a nie chcę żeby się tutaj zepsuły zanim wrócę.
Stary 2009-06-04, 16:12   #4862
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Ja ostatnei 2 tygodnei chodzę spać koło 3, i dziś też mnie czeka masakra- jutro 2 zaliczenia jedno ustne z rana drugie pisemne po 15
Dasz radę

Cytat:
Najbliższe 3 tygodnie mnie wykończą. Mam przed sobą jakieś 8 egzaminów, napisanie 1 pracy zaliczeniowej, 2 konspektów prac magisterskich, wieczór panieński, ślub i wesele w innym mieście, poszukiwania butów do sukienki, fryzjera, a na koniec operację ostatniej ósemki. Ja nie wiem, jak ja naukę w to wszystko wcisnę, biorąc jeszcze pod uwagę to, że trochę czasu z TŻ chciałabym też spędzać.
Będzie dobrze Za Ciebie też trzymam kciuki

A ja mam jutro wolne! I to zupełnie niespodziewanie, bo....jutro w okolicy mojej firmy nie będzie cały dzień prądu, więc szefowa uznała, że nie mamy po co przychodzić Strasznie się cieszę, bo może wykorzystam ten wolny dzień na jakieś zakupy, myślę nad wyjazdem do G.Krakowskiej, bo dawno tam nie byłam albo skoczę do Natury i Carrefoura na Zakopiance, bo tam mam bliżej

No, a teraz idę wszamać całą miskę czereśni
Stary 2009-06-04, 17:01   #4863
iceflower
Przyjaciółka KWC

Aż sobie wyjęłam ten wrzosowy lakier Bell nr 304 (faktycznie wpada nieco w brudny róż, wcześniej nie zwrócilam na to uwagi) i pomalowałam paznokcie. Zobaczymy, jak długo się utrzyma.
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 17:17   #4864
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Organzza, Luskap: perspektywa wyprowadzki niestety się oddala więc zdążę zminimalizować zbiory

Lucynko: aaaa te cienie Mam biały+jasno szary z brokatem + ciemno szary. Używam tylko ciemno-szarego, jest boski Niestety już mam wyraźne dno a nie natknełam się nigdzie na kolor i efekt chociażby PODOBNY A zestaw cały to troche bez sensu uzywać - biały jest taki bezpłciowy, lekko kryje, jasno szary to juz wogóle porazka, taki bardziej "topielcowy" kolor daje, za to ten najciemniejszy Bardzo go lubie

Pochwal sie lakierami

Z Bell Fashion Colour podoba mi sie: fiolet 303, różo-wrzos 304 no i ten zgaszony róż 306 (czy one wszytskie są matowe? ) Po pracy idę w jeszcze jedno miejsce gdzie może byc Bell ...
Hosenko, chcialam zrobić zdjecie ale kompletnie nie oddaje koloru, na paznokciach wychodzą trochę ciemniejsze, a na zdjeciach wychodzą brązowe
Mi też sie dokładnie te same kolory spodobały 304 i 306 z Bell. Może jeszcze sobie sprawię. W ogole to poużywałam trochę odżywki strong results z Avonu i jakie mam ładne paznokcie! nie rozdwajają się i są długie i się nie łamią.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość

Ja mam takie postanowienie, bo jak wyjadę na pół roku to nie będę miała jak wziąć kosmetyków, a nie chcę żeby się tutaj zepsuły zanim wrócę.
No tak masz rację, mogą się przez ten czas zestarzeć. To cudownie że się zdecydowałaś jechać
Kurcze ja wiem, że mam tego za dużo i powinnam zużyć zapasy, byłam zachwycona ilością kosmetyków jakie dziewczyny wstawiały- Ice czy Sleepy- wszystko co potrzebne, a nie tak jak ja taką ilość.
Zresztą co by pomyślała sobie o mnie teściowa jakbym zjawiła się u nich z takim bagażem... ja to wszystko wiem, tylko nie mogę się powstrzymać przed kupowaniem i tego zmniejszyć.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 17:43   #4865
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale koło mnie w drogerii powinny być, tam są chyba po 5,70 zł. Napisz, czy znalazłaś je u siebie.
Fiolet nie jest matowy, jest właśnie z takim jakby pyłkiem..
Nie dają mi spokoju te GlamWeary Są one może obok Ciebie? Jakby były to looknij po ile
Teraz już jestem pewna, że wezmę zizkowy (znalazłam ten pierwowzór Chanel http://4.bp.blogspot.com/_8D5qVf5VMx...-le-vernis.jpg), do tego fiolet i czerń
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Dasz radę

Najbardziej mi zależy na tym ustnym, bo pisemne teoretycznie jeszcze mozna poprawić

A ja wcinam dzień w dzień truskawki, jeszcze mi się nie znudziły
Cytat:
Aż sobie wyjęłam ten wrzosowy lakier Bell nr 304 (faktycznie wpada nieco w brudny róż, wcześniej nie zwrócilam na to uwagi) i pomalowałam paznokcie. Zobaczymy, jak długo się utrzyma.
Mój brokatowy do frencza trzyma się całkiem sporo, zresztą u mnei z podkładem i topcoatem wszystkio trzyma prawie tyle samo

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Aha, zaczynam chorować na matowe lakiery
http://3.bp.blogspot.com/_8D5qVf5VMx...t-cnd-nyfw.jpg
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 17:57   #4866
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej mi zależy na tym ustnym, bo pisemne teoretycznie jeszcze mozna poprawić

A ja wcinam dzień w dzień truskawki, jeszcze mi się nie znudziły
Będziemy trzymać kciuki na pewno
Truskawki też zajadam, ale u mnie na polu jeszcze nie są dojrzałe. Za mało słońca

Wiecie co, tak sobie myślę, że jeszcze jakiś czas temu prawie w ogóle nie mówiłyśmy tu o lakierach do paznokci a teraz jak widać to nasz temat nr 1. Ciekawe na co się przerzucimy jak już się lakiery nam znudzą. O ile w ogóle się znudzą...
Stary 2009-06-04, 18:02   #4867
Hosenka*
Zakorzenienie

Niestety nie znalazłam lakierów Bell. W srode mam pytać w tej drogerii koło mojego bloku - może przedstawicielka dostarczy.

Wrzucam wam zdjęcie Eveline Colour Show - Plum in Chocolate Kolor nawet oddany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plum in chocolate.jpg (24,0 KB, 57 załadowań)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 18:06   #4868
emememsik

Cytat:
Nie dają mi spokoju te GlamWeary Są one może obok Ciebie? Jakby były to looknij po ile
Byłam tam dziś na moment i niestety Colour Fashion są strasznie przebrane, a dostawa będzie za minimum 1,5 tygodnia. Tych Glam Wearów w ogóle nie było (jeszcze?).

Cytat:
Wiecie co, tak sobie myślę, że jeszcze jakiś czas temu prawie w ogóle nie mówiłyśmy tu o lakierach do paznokci a teraz jak widać to nasz temat nr 1. Ciekawe na co się przerzucimy jak już się lakiery nam znudzą. O ile w ogóle się znudzą...
Zawsze tak jest z naszymi fazami. Ja do niedawna miałam jeden lakier (bezbarwny ), a teraz wszystkie masowo kupujemy nowe kolory.
Stary 2009-06-04, 18:10   #4869
isa666
Zakorzenienie

Cytat:

Zawsze tak jest z naszymi fazami. Ja do niedawna miałam jeden lakier (bezbarwny ), a teraz wszystkie masowo kupujemy nowe kolory.
Dobrze, że lakiery takie tanie, bo można kupować do woli

A ja dzis zauważyłam, że zużyłam już pół buteleczki Evelinowego Mellow Chyba nigdy jeszcze nie zużywałam lakieru tak szybko!
Stary 2009-06-04, 18:12   #4870
zizou
Zakorzenienie

wrocilam do domu z gabka Syrena, chusteczka peelingujaca Kolastyny i... 4 buteleczkami lakierow do paznokci ale kolory takie piekne zakochana jestem w szczegolnosci w #33, zaraz pomaluje nim sobie wszystkie pazury

jestem po pierwszym dniu z mineralami TBS na twarzy i jestem zadowolona. wprawdzie twarz, po nalozeniu filtra, zagruntowalam pudrem bambusowym i dopiero na tak przygotwany podklad polozylam mineraly. balam sie, ze same mineralki nie poradza sobie na filtrze.
jestem zadowolona, bo nic a nic sie nie swiece, twarz jest naturalna, jednolita, swieza... chyba sie polubimy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lakieryPR.jpg (138,0 KB, 48 załadowań)
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 18:16   #4871
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
wrocilam do domu z gabka Syrena, chusteczka peelingujaca Kolastyny i... 4 buteleczkami lakierow do paznokci ale kolory takie piekne zakochana jestem w szczegolnosci w #33, zaraz pomaluje nim sobie wszystkie pazury

jestem po pierwszym dniu z mineralami TBS na twarzy i jestem zadowolona. wprawdzie twarz, po nalozeniu filtra, zagruntowalam pudrem bambusowym i dopiero na tak przygotwany podklad polozylam mineraly. balam sie, ze same mineralki nie poradza sobie na filtrze.
jestem zadowolona, bo nic a nic sie nie swiece, twarz jest naturalna, jednolita, swieza... chyba sie polubimy
Ziz, tez mam 33

A tu wszystkie moje lakiery: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2790

Instagram

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 18:17   #4872
bossy
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie wiem co się stało ale gąbki Syreny od 3 gąbek są jakieś takie...mało drapiące. Jestem rozczarowana. W porównaniu do gąbki sprzed 3 gąbek to przed 3 gąbka była drapacz i wszystkie poprzednie. A te teraz to jakieś pieszczochy. Jestem niezadowolona.

Kup sobie biodermę akn mat to się zakochasz w swojej buzi w makijażu. Lirenka jest tłustawa a akn co robi to w ogóle cud. Makijaż wygląda na nim rewelacyjnie.
W teście:

akn + podkład vs lirene + podkład wygrywa akn
akn + puder brązujący vs lirene + puder brązujący wygrywa akn
akn + blenden vs lirene + blended wygrywa akn

to samo z podkładem + pudrem brąz.

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 19:01   #4873
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe na co się przerzucimy jak już się lakiery nam znudzą. O ile w ogóle się znudzą...
Ja myślę, z ena jesieni będzie cieniomania
Cytat:
Boski już nawet mam do niego upatrzony cień- z tych nowych wkładów Oriflame Visions kolor Chic jest właśnie taki kawusiowo-sliwusiowy Mag zamówiła
Cytat:
Tych Glam Wearów w ogóle nie było (jeszcze?).
1,5 tygodnia nie wytrzymam chyba
Cytat:
i... 4 buteleczkami lakierow do paznokci ale kolory takie piekne zakochana jestem w szczegolnosci w #33, zaraz pomaluje nim sobie wszystkie pazury
Łojejej, teraz za tym będę gonić

Cytat:
Ziz, tez mam 33

A tu wszystkie moje lakiery: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2790
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1231972804 a to moje ze stycznia, od tej pory 3 ubyły i 1 przybył

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co się stało ale gąbki Syreny od 3 gąbek są jakieś takie...mało drapiące. Jestem rozczarowana. W porównaniu do gąbki sprzed 3 gąbek to przed 3 gąbka była drapacz i wszystkie poprzednie. A te teraz to jakieś pieszczochy. Jestem niezadowolona.
Witaj bosiaku, jak tam Twoje studia?
Stary 2009-06-04, 19:13   #4874
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj bosiaku, jak tam Twoje studia?
Helo A w porządku. Zaliczam wszystko po kolei Ogólnie wyliczyłam, że mam 28 zaliczeń i egzaminów + 1. (dostałam zgodę na pisanie prawa rzymskiego na dziekance. dodatkowa szansa. i mam zamiar ją wykorzystać. nie wiem czy teraz dam radę ale we wrześniu na pewno. 2 miesiące czekałam na decyzję...). \

A 5 ocen w indeksie już mam. Jutro kolejne zaliczenie, w sobotę 3 zaliczenia i w niedzielę 2.

.supergirls just fly.
Stary 2009-06-04, 19:32   #4875
pakosta
Wtajemniczenie

Pakosta pozdrawia Was nieśmiało, bo już nie była tu hohohooooooooooo......... ..

Całusy dla moich kochanych NK, tęsknie za Wami!

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 20:14   #4876
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
fajny kolor masz bardzo ładny kształt paznokci
Cytat:
może się już za bardzo przyzwyczaiłaś i nie robi wrażenia? Dla mnie jest tak samo mocna
Cytat:
Kup sobie biodermę akn mat to się zakochasz w swojej buzi w makijażu. Lirenka jest tłustawa a akn co robi to w ogóle cud. Makijaż wygląda na nim rewelacyjnie.
a on jest podobny do Avenek? Tzn. można kłaść na niego każdą kolorówkę, czy trzeba uważać jak przy innych?
Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Pakosta pozdrawia Was nieśmiało, bo już nie była tu hohohooooooooooo......... ..

Martuś! też za Tobą tęsknimy.. wpadaj częściej
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 20:29   #4877
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Wklejam wzornik Bell Fashion Colour. Fiolet wyszedł dużo ciemniej niż w rzeczywistości i któryś kolor z lewej to była ładna czekoladka, a wyszła strasznie ciemno. Reszta raczej odpowiada prawdzie.
Byłam dzisiaj w tej drogerii mojej i chciałam dokupić czekoladkę i nie było ich. Została tylko pusta półeczka
Były Glam Wear, ale po 9,50 zł i się zbuntowałam. Za taka cenę i pojemność to niech sobie sami nimi paznokcie malują Może jak w Radomiu znajdę je, to kupię tą pomarańczkę. Bo róże niby fajne, ale tak jak rzyrafka mówi, do frencza niet.

A liliowy z Bell FC uwielbiam na krótkich pazurkach uwielbiam trzyma się 3 dni w stanie idealnym.
Stary 2009-06-04, 20:39   #4878
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Helo A w porządku. Zaliczam wszystko po kolei Ogólnie wyliczyłam, że mam 28 zaliczeń i egzaminów + 1. (dostałam zgodę na pisanie prawa rzymskiego na dziekance. dodatkowa szansa. i mam zamiar ją wykorzystać. nie wiem czy teraz dam radę ale we wrześniu na pewno. 2 miesiące czekałam na decyzję...). \

A 5 ocen w indeksie już mam. Jutro kolejne zaliczenie, w sobotę 3 zaliczenia i w niedzielę 2.
Ojoj, a ja tu jęcze na pozostałe 2 zaliczenia i 3 egzaminy Trzymam kciuki za Ciebie!!
Cytat:

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Były Glam Wear, ale po 9,50 zł i się zbuntowałam. Za taka cenę i pojemność to niech sobie sami nimi paznokcie malują Może jak w Radomiu znajdę je, to kupię tą pomarańczkę. Bo róże niby fajne, ale tak jak rzyrafka mówi, do frencza niet.
Hehe, a mnie zaczyna korcić żeby kupić jeden róż do frencza Ja i tak lubię tę firmę więc bardzo zła nie będę
Stary 2009-06-04, 21:20   #4879
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
może się już za bardzo przyzwyczaiłaś i nie robi wrażenia? Dla mnie jest tak samo mocna

a on jest podobny do Avenek? Tzn. można kłaść na niego każdą kolorówkę, czy trzeba uważać jak przy innych?
nie, nie jest to na pewno kwestia przyzwyczajenia. ja uznaję jedynie naprawdę mocne drapacze, lubię się w tej materii maltretować i się zmieniły.
nie wiem czy można się wszystkim bezkarnie maziać ale ja się maziam. Hexx musiałaby nam pomóc

Rzyrafko
Ja najbardziej "boję" się statystyki (3 koła + egzamin, gdzie z każdego koła po 2 oceny) i matematyki. bo matematyke ciężko zdać u mojego wykładowcy..

.supergirls just fly.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 21:26   #4880
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

Ja przez tą lakieromanię juz wogóle nie chodzę z niepomalowanymi paznokciami Na rękach zmieniam kolor co trzy dni, na stopach trochę rzadziej...

Cytat:

Ale śliczny kolorek. Poszukam u siebie.

Cytat:
wszystkie cudne! PR to skrót od czego?
Cytat:

Hej Pakosta
Wracaj ale konieczne jest teraz złożenie raportu że nabyłaś nowe lakiery do paznokci, minimum dwa
Stary 2009-06-04, 22:00   #4881
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:

MagJa: wkońcu nie pomalowałam Dzis pomaluję.

Wracając z pracy pomolestuję panią z nowej drogerii żeby zamówili lakiery Bell, o!
Szalona, babka Cię weźmie za jakiegoś nałogowca albo co

Cytat:

A jeszcze, co do kolorów minerałów TBS, to ja miałam na jednym policzku 01 a na drugim 02, kiedy je kupowałam, i 02 był zdecydowanie za ciemny i nienaturalny i był na twarzy u mnie ciemniejszy niż w słoiczku, chociaż po testach na dłoni się długo wahałam nad kolorem i byłam skłonna brać 02, bo bardziej żółty, to jednak po przetestowaniu na twarzy okazało się, że jasny jest idealny, a 02 odpada bo za ciemny i zły odcień.
Dziękuję za porównanie, w takim razie jednak dam sobie spokój i poszukam koloru wśród EDM.

Cytat:
Ja poza maską uspokajającą polecam peeling do twarzy bardzo mocny. Miałam też tonik odświeżający i żel do mycia normalizujący, zużyłam, w sumie nawet mi się podobały, ale raczej już do nich nie wrócę.
Peeling raczej nie dla mnie. Moja cera za delikatna na takie cuda. Co prawda mam go od gayenki, ale jeszcze nie próbowałam, bo staram się nie testować więcej niż 1 nowości na raz, żeby mi cera nie zwariowała. Toniki mnie nie ciągną, żele też nie. W sumie to raczej tylko maseczki, ewentualnie peelingi czy kąpiele do stóp.
A tak w ogóle, fajnie, że jesteś

Cytat:
Dziwne, nic takiego nie zauważyłam jak się ostatnio widziałyśmy.
A nie mówiłam, że ściemnia.

Cytat:
Mi się ostatnio tak zrobiło po Etiaxilu. Miesiąc leczyłam potem skórę i teraz boję się go użyć znowu..
Oj, pamiętam moje początki z Etiaxilem, wiecznie podrażniona skóra, pieczenie, swędzenie i inne atrakcje. Zaleczałam kremem Nivea, tym najzwyklejszym i próbowałam dalej. W końcu skóra przywykła i teraz już mi się nic nie dzieje. Czasem coś tam podszczypie i tyle. Ale wiem jedno - nigdy więcej wersji dla skóry normalnej, tylko dla wrażliwców.

Cytat:
no maseczkę tak ale kremik to Ty zmałpowałaś
Sratatata Tylko ciekawe kto pierwszy pisał co chce

Cytat:
Ooo, to czereśnie już są Dobrze wiedzieć

Cytat:
Psze o relację jakie one są, bo widziałam je dzisiaj, ale jakoś mnie nie zachwyciły na tyle, żeby brać. Za to kupiłam sobie czekoladowy Astor Mikado. Właśnie go przetestowałam na jednym paznokciu - kolor ma boski, kremowa gorzka czekoladka. Szkoda tylko, że trzeba aż 3 warstw, żeby kolor był jednolity. Mam wrażenie, że moje 2 poprzednie Mikado dużo lepiej kryją, chyba coś skiepścili.

Cytat:
To jak już ich dłużej poużywasz, to poproszę o porównanie z EDM, bo ja jednak na razie pozostanę przy original glo i intensive z EDM. Tylko kolorek na lato muszę sobie wynaleźć.

Cytat:

Pozdrawiamy i my
Wpadaj częściej

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Pierre Rene

Cytat:
Hej Pakosta
Wracaj ale konieczne jest teraz złożenie raportu że nabyłaś nowe lakiery do paznokci, minimum dwa
Hehe, dobre
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 06:17   #4882
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Boski już nawet mam do niego upatrzony cień- z tych nowych wkładów Oriflame Visions kolor Chic jest właśnie taki kawusiowo-sliwusiowy Mag zamówiła
Lakier ma dość trudny do okreslenia kolor - raz jest bardziej czekoladowy, raz bardziej fioletowy, czekoladowo-budyniowy albo bordowy :beneton:

Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1231972804 a to moje ze stycznia, od tej pory 3 ubyły i 1 przybył
ŁAŁ
Napisz mi coś o lakierach Mollon

Cytat:

Cytat:
fajny kolor masz bardzo ładny kształt paznokci
Dziękuję
Kończę juz fazę obcinania paznokci, myśę, że sa na tyle "odżyte" że mogę znowu zapusczać

Cytat:
Ale śliczny kolorek. Poszukam u siebie.

Nie wiem czy to kwestia akurat tego koloru, bo reszty Eveline jeszcze nie wypróbowaąłm () ale trzeba dokładnie nałozyć pierwszą warstwę bo inaczej zrobią się prześwity (mam tak na 2 paznokciach, ale nie widac za bardzo, trzeba się przyjrzeć) a poza tym jakoś trudno pomalować końcówki
Cytat:

MagJa: myślę że kobieta nie bedzie miała nic przeciwko

Em: czym leczyłaś skórę pod pachami?

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-06-05 o 06:33
Stary 2009-06-05, 06:23   #4883
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Psze o relację jakie one są, bo widziałam je dzisiaj, ale jakoś mnie nie zachwyciły na tyle, żeby brać. Za to kupiłam sobie czekoladowy Astor Mikado. Właśnie go przetestowałam na jednym paznokciu - kolor ma boski, kremowa gorzka czekoladka. Szkoda tylko, że trzeba aż 3 warstw, żeby kolor był jednolity. Mam wrażenie, że moje 2 poprzednie Mikado dużo lepiej kryją, chyba coś skiepścili.
Piękną gorzką czekoladę ma Vipera - kryje już przy 1 warstwie

Sprawdziłam wczoraj w TBS te pudry mineralne - jedynka jest bardzo jasna, białawo beżowa, dwójka ciemniejsza i żółtawa.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 07:18   #4884
isa666
Zakorzenienie

Dobry Jejku jak mi dziwnie, że dziś nie jestem w pracy Normalnie, muszę jechać na zakupy dziś, bo chyba w domu bym się zanudziła cały dzień. Pogoda co prawda trochę nie teges, ale trudno. Chęć kupienia kilku rzeczy powoduje, że nawet ulewy i zimno mi dziś nie straszne

Cytat:
Ja myślę, z ena jesieni będzie cieniomania
Eeeee, to mi nie grozi Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam pomalowane cieniami oczyska. Co prawda rano mam na tyle czasu żeby sobie make-up strzelić, ale i tak kończy się na tuszu do rzęs i kredce do brwi.

Cytat:

Cytat:

Dasz radę bosiaku W końcu bosiak jesteś

Cytat:
Ja przez tą lakieromanię juz wogóle nie chodzę z niepomalowanymi paznokciami Na rękach zmieniam kolor co trzy dni, na stopach trochę rzadziej...
Ja też na rękach zmieniam średnio co 3 dni Na stopach narazie nie maluję, bo i tak chodzę w butach z zakrytymi palcami. Może jak się cieplej zrobi i będę mogła założyć peep-toe i sandałki to wtedy pomaluję.
Stary 2009-06-05, 09:59   #4885
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
musze wysepic jakas probke w aptece. nie powiem, Lirena zaczyna mnie troche wkurzac [w koncu to juz enta tubka, wieje nuda]. akn nie wysusza?
Cytat:

kcesz po pupie? zagladaj do nas czesciej!
Cytat:
Pierre Rene. sa teraz w promocji w Naturze za 6,99 chyba jeszcze wroce po dwa, trzy kolory. #33 jest obledny, mam go na stopach i dloniach. taki elegancki brudny fiolet
Cytat:
To jak już ich dłużej poużywasz, to poproszę o porównanie z EDM, bo ja jednak na razie pozostanę przy original glo i intensive z EDM. Tylko kolorek na lato muszę sobie wynaleźć.
oki mysle, ze po weekendzie bede mogla juz stworzyc jakas konkretna recenzje porownwcza. teraz moge powiedziec tyle, ze EDMy byly bardziej widoczne na mojej buzi, TBSy wtapiaja sie dokladniej
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Sprawdziłam wczoraj w TBS te pudry mineralne - jedynka jest bardzo jasna, białawo beżowa, dwójka ciemniejsza i żółtawa.
ja wiem, czy bialawa? powiedzialabym, ze raczej delikatnie zoltawy bez. on jest jakies pol tonu jasniejszy od Lu 06.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6030297a.jpg (90,5 KB, 6 załadowań)
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 10:58   #4886
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
Martuś! też za Tobą tęsknimy.. wpadaj częściej
Cytat:

Cytat:

Hej Pakosta
Cytat:

Pozdrawiamy i my
Wpadaj częściej
Cytat:

Cytat:

Cytat:

kcesz po pupie? zagladaj do nas czesciej!

ja wiem, czy bialawa? powiedzialabym, ze raczej delikatnie zoltawy bez. on jest jakies pol tonu jasniejszy od Lu 06.
Czuję się wycałowana

Obiecuję, że będę się pojawiać częściej, wrócił mi znów zapał do kosmetyków, więc nie mam wyjścia, znów muszę się leczyć

Lakier kupiłam jeden Opi taki jasny róż do Frencha
Zapomniałam tylko, ze ja frencza sobie robić ni umim Totez używam go jako bezbarwnego. Skubany nieźle się trzyma
A, nie! Kupiłam jeszcze jeden z tych rossmanowskich, Lovey to się nazywa czy coś... Zachwycona ich czerwienią z drobinkami, która jest wręcz żelowa, trwała i śliczna dokupiłam srebrzysty różobeż, który jest dodupny, ściera się i odpryskuje.

A wczoraj zakupiłam sobie dwa cosie Kosmetyczne.

Wymiana
Stary 2009-06-05, 11:01   #4887
isa666
Zakorzenienie

A co tu taka cisza?
Ja już po zakupach. Nie kupiłam NIC kosmetycznego, ani nawet jednej maleńkiej buteleczki lakieru, bo...brakło mi już kasy na kosmetyki Wydałam wszystko na ciuchy i buty, Orsay i CCC to zuo! Niedługo chyba przestanę być NK, bo kasę wydaję na wszystko poza kosmetykami

Kupiłam sobie jasne jeansy z prostymi nogawkami(choć chciałam od dawna czarne rurki), czarną bokserkę, 2 pary kolczyków(fotki poniżej) i buty w CCC: czarne gladiatorki z materiału fakturą przypominające wężową skórę.

A, przyszło za to moje zamówienie z Avonu: balsam i żel o zapachu granata. Nawet łanie pachną, ale nie umywają się jednak do granatu TBS

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6050079.jpg (50,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6050080.jpg (42,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6050081.jpg (49,7 KB, 14 załadowań)
Stary 2009-06-05, 11:33   #4888
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
A wczoraj zakupiłam sobie dwa cosie Kosmetyczne.
Witaj!Może jeszcze się dobrze nie znamy
a pochwalisz się co za cosie?
Cytat:
A co tu taka cisza?
Ja już po zakupach. Nie kupiłam NIC kosmetycznego, ani nawet jednej maleńkiej buteleczki lakieru, bo...brakło mi już kasy na kosmetyki Wydałam wszystko na ciuchy i buty, Orsay i CCC to zuo! Niedługo chyba przestanę być NK, bo kasę wydaję na wszystko poza kosmetykami

Kupiłam sobie jasne jeansy z prostymi nogawkami(choć chciałam od dawna czarne rurki), czarną bokserkę, 2 pary kolczyków(fotki poniżej) i buty w CCC: czarne gladiatorki z materiału fakturą przypominające wężową skórę.

A, przyszło za to moje zamówienie z Avonu: balsam i żel o zapachu granata. Nawet łanie pachną, ale nie umywają się jednak do granatu TBS
Isa, z jednego nałogu wpadasz w drugi!Mnie ciężko jest znaleźć coś dla siebie z ciuchów ostatnio, bo nic mi się nie podoba albo wszyscy w mojej mieścinie w tym chodzą. Za to z kosmetycznych rzeczy zawsze znajdę coś dla siebie
No i piękne kolczyki! Podobają mi się takie, ale na kimś, nie na mnie. ja jak założę większe kolczyki to mam wrażenie, że wyglądam jak cyganka
No i c.d skutków lakierowego kusicielstwa-dziś kupiłam następne dwa
No i wklejam wczorajsze i dzisiejsze nabytki
Spodobał mi się strasznie ten siara-róż z GOSHa Ni i nie ma u mnie nigdzie w drogeriach nowych Eveline i Bell
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6040881.jpg (83,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6040882.jpg (70,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6050889.jpg (72,9 KB, 31 załadowań)
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 12:20   #4889
emememsik

Cytat:
Ja najbardziej "boję" się statystyki (3 koła + egzamin, gdzie z każdego koła po 2 oceny) i matematyki. bo matematyke ciężko zdać u mojego wykładowcy..
Oo, a statystyka to był mój ulubiony przedmiot w poprzednim semestrze. Na pewno dasz radę.

Cytat:
Em: czym leczyłaś skórę pod pachami?
Sudocremem.

Cytat:
A, nie! Kupiłam jeszcze jeden z tych rossmanowskich, Lovey to się nazywa czy coś... Zachwycona ich czerwienią z drobinkami, która jest wręcz żelowa, trwała i śliczna dokupiłam srebrzysty różobeż, który jest dodupny, ściera się i odpryskuje.
Ja niedawno kupiłam lakier Lovely z serii Strong coś tam, taki mocny róż i jest pięęęęękny. Wkleję fotki w wolnej chwili. Na stopach trzymał sie tydzień bez żadnych odprysków, na dłoniach jeszcze nie próbowałam.

Zawaliłam zaliczenie z Ekonomiki TiR.. Trudno się dziwić, skoro z przeuczenia już prawie myśleć nie mogę. Ale szkoda mi, bo to był przedmiot, który naprawdę lubiłam.
Stary 2009-06-05, 12:21   #4890
pakosta
Wtajemniczenie

Isa, śliczne te z masa perłową Dzieś je nabyła

Luskap, ale Ty masz dłuugie palce! Piękne. Cosie to puder brązujący, jeszcze wczoraj do tru pisałam, żeby zweryfikowała mi na wizażu Konsultantka wymazała mnie Lancomem mineralnym, a ja jeszcze stałam nad EL, Smashboxem i Benefitem. Smashbox piękny, matowy, chłodny... ale takie strasznie brzydkie opakowanie Wyszłam niezdecydowana, ale Lancome na policzkach zachęcająco wyglądał, nie powiem.

W Douglasie trafiłam na świetną, kompetentną konsultantkę. Bez testowania wzięłam Deborah - piękne, chłodne, wielkie, tanie! (z ulgą potem na wizażu znalazłam opinię Zizka). Szukałam jeszcze pomadki Art Deco takiej fajnej, sinawej (86 czy jakoś tak), ale wycofują te pomadki niestety, więc nie było. Niestety miła sprzedawczyni była wstanie doradzić mi inną, o podobnym odcieniu... Szkoda, że za 95 zł

Wymiana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości