|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
| Pokaż wyniki sondy: Do którego miasta możesz przyjechać na Wymiatający zlot planowany na 11 lipca 2009 ? | |||
| Gdańsk |
|
10 | 32,26% |
| Kraków |
|
15 | 48,39% |
| Warszawa |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CzarnaZuzia wymiata! - czyli miejsce na offtopy dla pachnących- część III
Witam wieczornie
![]() Cytat:
2,5-3 szklanki mąki (najlepiej pól na pół krupczatka i zwykła pszenna) przesiać do miski, dodać sporą szczyptę soli, ok. 0,5 szklanki cukru pudru i wkroić 200 g zimnego masła. Rozetrzeć szybko nożem (ewentualnie ręcami) tak, aby nie było widać grudek masła. Dodawać po łyżce lodowatej wody, żeby ciasto nabrało wilgoci i skleiło się w kulę. Rozwałkować (ja nie umiem i zawsze wylepiam blaszkę ciastem) i schłodzić w lodówce przez minimum pól godziny. Nakłuć gęsto widelcem i piec w temp. 200 st., najpierw przez 10-15 minut przykryte papierem do pieczenia i obciążone grochem lub fasolą aż brzegi się zrumienią, potem zdjąć papier i piec przez ok. 10 minut aż ciasto się trochę zezłoci.Sasiu, życzę zdrówka ![]() Koto, gratuluję flakonika. Też mam ochotę na coś nowego, ale nie wiem na co A jak się trafi jakaś okazja, to zawsze ktoś mi ją sprzątnie sprzed nosa ![]() Te lody Grycana kupujesz w ich lodziarniach? Smakują tak samo jak te na gałki? |
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tym bardziej nie znam. Nie znaju się na kolorówce i mazidłach do twarzy.
Dziewczyny namawiały mnie na czerwoną szminkę, żebym była bardziej wymiataczkowa- ![]() Magnetico- lody Grycan mam w lodówce w swoim sklepie, dobre są, bardzo czekoladowe. Najbardziej lubię Algidę Cart d`Or i Grycana właśnie. Edytowane przez Kota Czas edycji: 2009-06-04 o 23:14 |
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowa pora
![]() wdeplam by podziekowac wszystkim wymiataczkom z mini zlotu warszawskiego za przemile spotkanie Margot i Rachele juz mialam przyjemnosc poznac wczesniej. a Kasie dzis pierwszy raz. i to byl bardzo pozytywny pierwszy raz ![]() tak sie nam milo i blogo i leniwie zrobilo, ze ciezko bylo wstac ![]() musimy powtorzyc Margot, Rachelo, Contax padam na twarz... Edytowane przez mirra77 Czas edycji: 2009-06-04 o 23:19 |
|
|
|
#844 |
|
Wtajemniczenie
|
A zdjęcia będą
?
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Lody Grycan, mniaaaaaaaaam
![]() Uwielbiam, dawno nie jadlam. Pamietam, ze pierwszy raz je jadlam w Gdansku ![]() Pozniej w sklepie pudelkowe wynalazlam, a teraz to juz we Wroclawiu Grycan na kazdym rogu sie pojawil. Uwielbiam chalwowe i rozane. Zaraz sie obslinie ![]() a w lodowce swiatlo ![]() Joaś, a ja nie mam tych zdjec od Taki, moge miec Mirro, jak Ci fajnie. Czyli mialas taki sam sklad zlotowy, jak ja i Tulipanka Bardzo sympatyczny ten sklad ![]() A nie, mysmy tez Aggie mialy- skleroze mam
Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2009-06-04 o 23:25 |
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, zrobilysmy zdjecia tego co bylo na stole i naszych talerzach. coby wam slinka pociekla
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#848 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Magda
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
no ladnie, i zgarnelam opierdziel za wszystkie wymiataczki. trza sie bylo nie odzywac lepiej
![]() to ja tez ide, o! <foch>
|
|
|
|
#851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasturcjo - ale za to w Żywiołach warto iść na manie ![]() I dziękuję za odpowiedź. Też mam refluks, ale sprawiający o niebo mniej kłopotów niż temu maleństwu. Szezlong pikny, pasujący do Właścicielki. Tak pikny, że szlag mnie jasny trafia, żem hetero, bo bym uruchomiła wyobraźnię.....Oj. BigMamo - wspaniała przypowiastka o Żywiołach. Przemiło mi się lekturowało. Nie mam jak nadrobić wszystkiego, ale w weekend podejmę starania. Macham wszystkim na dobranoc i odlatuję na łysej kobyle
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Też idę. Maupy.
![]() Będe śnić o lodach różanych. Chałwowych jakoś nie.... a czy są marcepanowe?
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Macham wam wszystkim gorąco.
Ja już w domu, a Antonio w szpitalu, jednak miewa się dobrze i jest pod genialną opieką. Będę odwiedzać go dwa razy na dzień, donosić mleko dla niego, mogę spędzić z nim tyle czasu, ile chcę. Nie nadrobiłam jeszcze wątku i nie wiem, czy starczy mi czasu, aby to zrobić. Dziękuję za wszystkie miłe słowa oraz PW. Odpiszę na pewno, ale z pewnym opóźnieniem. Muszę zorganizować sobie na nowo życie domowe pod kątem wizyt w szpitalu, odpoczynku, jedzenia, spania i odciąganiem pokarmu. ![]() ![]() Ściskam wszystkich
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
można przyłączyć się? czy to tylko dla wyróżnionych?
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dnia. |
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam! Iwszystkim dzień dobry! |
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że możesz mieć, Mskladaczku.
W końcu co masz nie mieć ![]() Cytat:
Wściekłaś się? ![]() Co Ty tu robisz o tej porze...? ![]() I do tego taka zadowolona...? Bita śmietana ze spleśniałymi truskawkami i gorąca linia smsowa uruchomiona ze znajomymi pomogły na dołek, dziś już sobie siedzę na brzegu dołka i macham nogami Ach, ciężki dziś dzień. Pracuję od rana, potem czeka mnie przeprawa z chomikiem dla bratanicy - muszę po niego jechać, zapakować do nowej klatki od mamy i rodzeństwa... Nie wiem, czy kto się tym bardziej stresuje - ja czy ten chomik, ale podejrzewam, że jednak ja...Nie miałam nigdy chomika. Mam nadzieję, że nie będzie przeżywał zbyt silnego lęku separacyjnego, bo nie wiem, co wtedy zrobię. W każdym razie stwierdziłam, że nie poradzę sobie z nim sama w domu przez całą noc , więc pojadę go odwieźć pewnie już dziś. Mam nadzieję, że uda mi się chociaż pojechać na jogę, już mi czegoś brakuje, jeśli z jakichś powodów nie mogę jechać chociaż raz w tygodniu. Pachnieć będę Galliano, żeby sprawdzić jak się nosi globalnie. (ależ jestem poważna dziś )
Edytowane przez joasiak1 Czas edycji: 2009-06-05 o 07:04 |
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam długiego posta i mi go zeżarło
teraz muszę wychodzić z domu, ale szybciutko pozdrowię Wszystkich i ucieszę się, że Kotę widać częściej i bardziej rozadaną/rozpisaną ![]() i Asia mnie rozbawiła zestresowanym chomikiem miłego dnia dla Wyróżnionych ..... pięknym zapachem ![]() i spadam |
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka, kupiłam samoopalacz, pozazdrościłam Ci złotego blasku, teraz też jestem taka wakacyjna jak Ty
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Dobryt, dobry piątek
![]() Mariolku, cieszę się, że jesteś w dobrym nastroju Dobra cena Ewa, ja tez lubię strzepki jaja w zupie. W rosole nie jadłam ale bełtam czasem w botwinie albo szczawiowej albo wbijam jajo do szpinaku, mniam ![]() Gratuję flaszki ale myślałam, że w pierwszej kolejności sprawisz sobie eLkę Joasiu, jaki masz samoopalacz? ja mam l'oreala ale tak śmierdzi, że nie mogę używać
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
witam i do pracy zmykam
.Mariolu i Antosiu buziaki. miłego dnia pomimo,ze jest pochmurny i deszczowy. |
|
|
|
#862 |
|
Piers do przodu
|
BigeM to taniocha pod warunkiem, że są w kasetce / pudernicy a nie jedynie wkładem do niej
Joaś - nie właź do dołka (mówi ta, co niedawno sama wyczołgała się z niego zębami) nie warto Witam porannie w ten zimny dzień Mariolu Antoniowa
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2009-06-05 o 09:25 Powód: dopisek |
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tu ja -Kota rozadana ( przepraszam, podkusiła mnie literówka
Cytat:
|
|
|
|
|
#864 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Witaj Witajcie Kochani tylko zamacham ,pozniej cos napisze łeb mi nawala mocno
|
|
#865 | ||||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Witajcie Wątkowicze !
Cytat:
dobrze, że poszłam wcześniej spać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mariolu przytulasy dla całej rodziny, ze szczególnym uwzględnieniem Antonia (kto wie, może to zięć mi rośnie )i dla Ciebie duzo Czekam na następne doniesienia o Was. Jakie to ważne, że można być przy dziecku ile się chce Dobry wieczór ![]() A ja się schytrzyłam i jak tworzę długiego posta, to w notatniku i potem wklejam do okienka odpowiedzi (jeśli akurat pamiętam, że może zażreć )oj taak, oj taaak tylko te prasowańce Tymeno, to chciałam dla rudej, zielonookiej i bladolicej siostry, a maja one numer 02 i pink w nazwie - czy nie będą za różowe? tylko na ten numer jest promocja Ale zimno ![]() Kasiu-san - wygląda jak puderniczka ![]() a na pudełku-wkładzie też są te wzorki? Zuzinko
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-06-05 o 09:06 |
||||
|
|
|
#866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
i zacznę od narzekania, bo mnie nap.... głowa juz drugi dzień. ![]() No własnie, gdzie jest Winterka ![]() Cytat:
Dziękuję Dla mnie podstawowy to EdT Ale zanim zakupisz którąś wersję to potestuj wszystkie włącznie z Kotowym ulubieńcem Light, bo znacznie się miedzy sobą różnią Sasinko, zachożałaś Tanio i to bardzo, czy aby to oryginał. ![]() Nowe kosztują 259,00 PLN tutaj cena allegrowa normalna, tylko uważaj na podróby, bo tych plącze się bardzo dużo Cytat:
i ja dziękuję A jak tak zakupy Cytat:
Mariolu, dziękujemy za wieści i dalej trzymamy za Antosia Aaa, bom znowu bym zapomniała Kocie gratuluje nowego flakonika i trzymam za rozmowę
Edytowane przez Contax Czas edycji: 2009-06-05 o 09:20 |
|||
|
|
|
#867 |
|
Piers do przodu
|
Mamuś - dawaj linkę to zweryfikujem
Dziewczynom warszawiankom zazdraszczam spotkania bo ja to do chałupy dotarłam po 19-tej
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2009-06-05 o 09:29 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Joasiaku - dziękujęć za świeżą dostawę fot
![]() jakie piękne butki miała Kota
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#870 |
|
Piers do przodu
|
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

i zawsze wylepiam blaszkę ciastem) i schłodzić w lodówce przez minimum pól godziny. Nakłuć gęsto widelcem i piec w temp. 200 st., najpierw przez 10-15 minut przykryte papierem do pieczenia i obciążone grochem lub fasolą aż brzegi się zrumienią, potem zdjąć papier i piec przez ok. 10 minut aż ciasto się trochę zezłoci.
A jak się trafi jakaś okazja, to zawsze ktoś mi ją sprzątnie sprzed nosa 

?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za Antosia