|
|
#451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Ja mam lekko falowane i mnie dobijają
ale wczoraj kupiłam odżywkę w Rossmanie i jest świetna mam włoski jak jedwab gładziutkie choć zazwyczaj są jak słoma sztywne po Tacie niestety
|
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
A jaka tą odzywke kupiłas?
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Ja mam włosy po mamie, tak samo jak moja bladosc. Siostra ma ciemniejsza karnacje po tacie. |
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania, ja też będe trzymać kciuki przede wszystkim za pogodę, a w między czasie będę zdawać egzaminy więc stres mam.
|
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do lokówki i lakieru do włosów, to ostatnio na wesele siostra cioteczna mi tak robiła, poszły dwa i pół opakowania lakieru, siedziała ze mną pół dnia, a fryzura nie wytrzymała nawet do północy
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu to moze jakos spiac je lekko?
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Tak narzekamy na te swoje włosy, ale jedno Wam powiem. Wolę mieć włosy grube, gęste, sztywne niż cienkie i mało. Z tych przynajmniej można fryzurę jakąś zrobić upiętą
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aga masz rację. Ale powiem szczerze, że czasami to już mam dość tych swoich włosów. Coraz bardziej się zastanawiam nad tym czy ich nie obciąć na krótko i mieć święty spokój.
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
Odżywka nazywa się SYOSS dla włosów suchych z takim pomarańczowym paskiem
suuuper! 500 ml za 15 zł ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Ja już nigdy nie obetnę włosów na krótko bo miałam i wiem jaka to masakra jak się ma grube lekko falowane włosy... OHYDA
|
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedyne z czego jestem zadowolona, to z koloru włosów.
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby nie było nudno![]() Cytat:
Dlatego za każdym razem jak jestem u fryzjera to je mocno degażuję, żeby ich połowę nie było I prostownica po każdym myciu![]() Ja swój naturalny kolor baaardzo lubię, ale nie mogę długo wytrzymać w jednym kolorze. A właśnie dzięki temu, że mam mocne, grube gęste włosy to sobie mogę na to pozwolić
|
|
#462 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga ale ja nie mówię o swoim naturalnym kolorze, bo jego też już mam dość, ale o tym, który mi teraz wyszedł po nałożeniu szamponetki.
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Ahaaaaa
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz tylko się zastanawiam, w czym mam iść na to wesele. Do wyboru mam dwie sukienki, a właściwie to nawet trzy, choć tą trzecią to chyba założę na poprawiny.
|
#465 |
|
Rozeznanie
|
Aguś Ty chyba jesteś zorientowana w temacie... Ile należy odczekać przed zajściem w ciążę po braniu regularnie pigułek anty?? Jeszcze nie konsultowałam się z lekarzem w tej kwestii a biorę od 4,5 roku...
|
|
|
|
#466 |
|
Rozeznanie
|
A moje włosy to masakra, wyglądam gorzej niż mysz. Nijakie brązowe, cienkie, przyklepane, falują się w sposób niekontrolowany, płowieją na słońcu, wypadają i przetłuszczają się. Można jeszcze coś złego o włosach napisać? Ale... może natura nie była dla mnie najbardziej złośliwa na świecie. Mam włosy takie same jak mama i babcia. Babcia ma 82 lata i w ogóle nie ma siwych włosów. Mama oczywiście też nie. Nawet starsza siostra mamy choć jest strasznie zaniedbana ma nadal swój naturalny kolor. To tyle. I jeszcze rosną bardzo szybko. Jak obcięłam ostatni raz 3 lata temu na króciutko, tak teraz mam już duuużo za ramiona, oczywiście podcinałam w międzyczasie. Al eto tez jest wada, jak się ma śliczną krótka fryzurkę, bo trzeba ciągle do fryzjera zaglądać.
Edytowane przez veroeve Czas edycji: 2009-06-05 o 16:54 |
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem Aga ale wypowiem się bo brałam tabletki. Lekarze różnie zalecają, niektórzy 3 mies. inni 6. Mój twierdził że po wystąpieniu pierwszej miesiączki (czyli miesiąc od odstawienia tabletek) Ale często kobiety zachodzą w ciążę od razu po odstawieniu tabletek (bardzo łatwo zajść) i rodzą zdrowe dzieci. Skontaktuj się z lekarzem bo to też zalezy od stanu twojego zdrowia itp
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam jak bo nie mam tutaj aparatu
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja zaraz po weselu idę skrócić włosy najlepiej czuje się w wersji takiej do ramion a teraz to już są prawie za łopatki i nie układają się tak jak bym chciała ......Lakierów i pianek oraz zelów staram sie nie używać bo na drugi dzień zaraz mi się włosy przetłuszczają ...mój obecny kolorek ma i także do ślubu to złocista czekoladowa mokka...nie pamiętam dokładnie nazwy ...---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- oki zmykam bo idziemy z Tż do spowiedzi Hihihihihi dla niego to jak na skazanie
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też to było dla niego jak skazanie na szubienicy ale jakoś przeżył.![]() Już mam zaproszenia w domu bo byłam po nie u mojego TŻ-eta i bardzo mi się podobają.Zaraz lecę na pocztę parę wysłać. |
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iga ja właśnie średnio jestem w temacie zorientowana bo brałam tabletki tylko dwa razy - rok najpierw, potem rok przerwy i potem znowu przez rok. Ale to było bardzo dawno temu. Skończyłam je brać 4 lata temu. Myślę, że Waniliaania będzie się mogła na ten temat więcej wypowiedzieć bo ktoś z jej rodziny jest ginekologiem. Ja osobiście uważam, że nie ma reguły. Jedne dziewczyny zajdą w ciążę od razu, a innym zejdzie dłużej. Myślę, ze to nie zależy tez tylko od tabletek. Ja bym na twoim miejscu zaraz po skończeniu brania tabletek zaczęła sobie rysować wykresy temperatur. To jest bardzo dobra rzecz i jeżeli by cos było nie tak (tfu, tfu) jak u mnie to szybciej będzie można stwierdzić przyczynę. A poza tym będziesz wiedziała kiedy wróci Ci okres płodności.po odstawieniu.
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z ludzmi roznie, niektorzy dzwonili, ale do reszty my dzwonilismy. Juz wiemy kto bedzie a kto nie ![]() A moje wlosy sa prosciutkie i ani troche nie chca sie krecic. Nawet nie musze stosowac prostownicy bo i tak mam proste jak druty ![]() A co do zajscia w ciaze po odstawieniu tabletek, to ginekolodzy zalecaja odstep 3 miesieczny. Ale ja mam dwie kolezanki i kuzynke ktora zaszla od razu po odstawieniu i nie mialy ani problemu z ciaza i dzieciaczki tez zdrowe. Ale wydaje mi sie ze najbezpieczniej jest odczekac te 3 miesiace. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-06-05 o 20:44 |
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
http://new.meteo.pl/um/php/meteorogr...type=0u&id=406 to pogoda na jutro znalazłam to na pewnym wątku
ja jakoś nie mogę tego diagramu w pewnych miejscach odczytać.
Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-06-05 o 20:41 |
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Tez to widziałam. Nie przedstawia się za różowo, bo akurat w okolicach Ani ślubu ma padać
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie. Dostałam w tym tygodniu nasze zaproszenia i w niedzielę chcemy zacząc rozdawać. W środku są już wydrukowane nazwiska gości, a koperty kupowałam osobno i teraz nie wiem co robić. Czy wypisywać ręcznie nazwiska na kopertach? A może mogą zostać czyste
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Mogą zostać czyste
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasiuni_a domyślam się że na komunii będziesz je rozdawać to tak jak ja
Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-06-05 o 21:29 |
|
|
|
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak Elsi, rozdam część zaproszeń na komunii
Zastanawiałam się czy tak robić, ale moja babcia bez naszej wiedzy wkroczyła do akcji i powiedziała tej rodzinie że dostaną na komunii, bo jestem bardzo zajęta i rzadko bywam w domu
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
I tak najlepiej bo akurat większość się rozda za jednym zamachem
te co my będziemy dawać w niedziele to z rodziny TŻ-eta i jutro mnie czeka jazda kawał drogi bo aż za Wrocław.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

ale wczoraj kupiłam odżywkę w Rossmanie i jest świetna
mam włoski jak jedwab gładziutkie choć zazwyczaj są jak słoma sztywne po Tacie niestety

...